|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 12
|
|
|
|
2018-12-13 21:06:45, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók :
25 dkg puha margarin,
25 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
1 cs. vaníliás cukor,
10 dkg pudingpor tetszés szerint ( vanília, csokoládé , puncs )
Elkészítés : A margarint keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorral, a lisztet szitáljuk hozzá, és dolgozzuk össze a masszát. Osszuk el annyi felé ahány ízű, színű kekszet szeretnénk készíteni, és gyúrjuk bele a pudingporokat. ( Ha egy fajtát készítünk 10 dkg pudingpor kell, ha két fajtát akkor 2 * 5 dkg, stb... )
Ezután gyúrjunk kicsi gombócokat a tenyerünkben, tegyük őket sütőpapíros tepsire, és kissé lapítsuk meg. Villával nyomjunk mintát a tetejükre. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 15 perc alatt süssük meg. Figyeljük, hogy ne piruljon meg még az alja sem túlzottam, mert akkor kiszáradhat.
Gyorsan elkészíthető, egyszerű, roppant mutatós süti. Ha van kedvünk, és időnk akkor akár három fajta színű masszát is összegyúrhatunk ( 3. kép )
11 gr.-os golyókat formázva, 57 db keksz lett.
|
|
|
0 komment
, kategória: Apró tea sütik |
|
|
|
|
|
2018-12-13 18:46:07, csütörtök
|
|
|
A magyar nép körében legjobban elterjedt adventi ájtatosság. December l5-én este kezdjük. Minden kilenc család bokrot alkot,
s esténként más és más családhoz viszik a templomban előzetesen megáldott
Szent Család képet, s előtte ájtatatoskodnak. Az egyes családok tagjai a reájuk eső napon megggyónnak, áldoznak, vagy pedig a bokrok a befejező napon, december 23-án közösen végzik szentáldozásukat.
Ha templomban végezzük, nem szervezünk bokrot hanem minden résztvevő család megáldatja a Szent Család képét, s otthon helyezi a házi oltárkára, a végén szintén közös áldozással fejezi be az ájtatosságot a közösen mondott szentmisén.
Szállást keres a Szent Család.
De senki sincs, ki helyet ád.
Nincsen, aki befogadja
Őt, ki égnek s földnek ura.
Az idő már későre jár,
A madár is fészkére száll.
Csak a Szent Szűz jár hiába"
Betlehemnek városába.
Legalább ti, jó emberek,
Fogadjátok a Kisdedet.
Házatokra boldogság száll,
Ha betér az égi Király.
💙💙💙
BEKÖSZÖNTŐ ÉNEK
(Dallam: Ébredj ember...)
Szállást keres a Szent Család. - De senki sincs, ki helyet ád. - Nincsen, aki befogadja -
Őt, ki égnek, s földnek Ura.
Az idő már későre jár - A madár is fészkére száll. Csak a Szent Szűz jár hiába-
Betlehemnek városába.
Legalább ti, jó emberek, fogadjátok a kisdedet. Házatokra boldogság száll -
Ha betér az égi Király
Ne sírj tovább, Szűz Mária, - Ne menjetek máshova. Szállásunkat mi megosztjuk. -
Kis Jézuskát befogadjuk.
💙💙💙
Előimádkozó:
Elhoztam hozátok a Szent Család képét:
A Szűzanyát méhének áldott gyümölcsével az Úr Jézussal és a Szűzanya szent jegyesét, Szent Józsefet. Áldásuk tér be a házba. Remélem, szívesen adtok nekik szállást.
Házbeliek nevében:
Üdvözlégy Mária! "Honnan van az, hogy az én Uramnak Anyja jön hozzám"? Ó, de boldog vagyok, hogy a Szent Családot hajlékomban tisztelhetem, és Nekik szállást adhatok!
💙💙💙
Előimádkozó:
Ó, Jézus, Mária, József! Ó, Szent Család!
Mély alázattal leborulunk előtted.
Méltatlanok voltunk tleljes tudatában édes mindnyájunkat kegyes oltalmadba helyezni. Töredelmes szívvel megkérlelünk mind a saját, mind a mások bűneiért.
Védj meg minket a bűntől és minden bajtól, hogy békességben és nyugalomban szolgáljunk Istennek.
Szentséges Szűz és Isten Anyja, Mária, Jézus Krisztis értünk ontott vérére kérünk, és könyörgünk hozzád, ó kegyes , jóságos Anyánk, fogadj minket híveid sorába, és örökös szolgádnak. Áll mellettünk minden cselekedetünkben és szerezz kegyelmet , hogy gondolattal, szóval, és tettel mindig úgy viselkedjünk, hogy sohase bántsuk meg se Szívedet, se szentséges Fiad Szívét. Emlékezzél meg rólunk és el ne hagyja halálunk óráján.
Ámen.
|
|
|
0 komment
, kategória: Imádságok,áldások. |
|
|
|
|
|
2018-12-13 18:28:27, csütörtök
|
|
|
1 adag tápanyagtartalma:
Energia: 295 kcal
Fehérje: 5 g
Zsír: 18 g
Szénhidrát: 26 g
Hozzávalók 2 adaghoz:
200 g érett mangó
100 g avokádó (nem baj, ha nem teljesen puha)
100 g kígyóuborka
2 szál újhagyma
100 g kaliforniai (vagy kápia) paprika
½ db chili
5-6 mentalevél
5-6 nagy levél korianderzöld (zeller- vagy petrezselyemzöld is jó)
1 ek. földimogyoró
1 ek. szezámmag
2 ek. lime-lé
1 ek. extraszűz olívaolaj
½ ek. szójaszósz
3-4 csepp édesítőszer (elhagyható)
2-2 csipet só és bors
A pácléhez összekeverjük a lime-levet, a szójaszószt, az olívaolajat, az édesítőszert, a sót és a borsot. Az uborkát alaposan megmossuk, és héjastul vékony karikára gyaluljuk. Az újhagymát is karikázzuk. Az avokádót, a kaliforniai paprikát, a chilit és a mangót apró kockára vágjuk. A páclevet összekeverjük az aprított zöldségekkel, megszórjuk szezámmaggal, mogyoróval és az apróra vágott fűszerekkel.
Kudron Emese receptje
|
|
|
0 komment
, kategória: Böjtös ételek (húsmente) |
|
|
|
|
|
2018-12-13 18:26:21, csütörtök
|
|
|
1 adag tápanyagtartalma:
Energia: 192 kcal
Fehérje: 4 g
Zsír: 13 g
Szénhidrát: 14 g
Hozzávalók 4 adaghoz:
3 db érett avokádó (kb. 300 g megtisztítva)
150 g natúr görögjoghurt
1 ek. citromlé
2-3 gerezd fokhagyma
őrölt bors
tengeri só
150 g sárgarépa
150 g zsenge karalábé
150 g uborka
150 g szárzeller
A zöldségeket csíkokra vágjuk. Az avokádókat félbevágjuk, a húsukat kikanalazzuk egy tálba. Hozzáadjuk a joghurtot, citromlevet, zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, őrölt borssal, és botmixerrel összeturmixoljuk. Az elkészült avokádókrémet kiporciózzuk az avokádóhéjakba vagy csinos kis tálkákba, és csíkokra vágott zöldségekkel tálaljuk.
Gyurcsáné Kondrát Ilona receptje
|
|
|
0 komment
, kategória: Böjtös ételek (húsmente) |
|
|
|
|
|
2018-12-13 18:04:50, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
A piskótához:
8 tojás
8 evőkanál finomliszt
8 evőkanál kristálycukor
1 kávéskanál sütőpor
A krémhez:
25 dkg margarin
3 ek kakaópor
15 dkg porcukor
2 cl rum vagy aroma
A mártáshoz:
6 dl tej
1/2 csomag csokoládés pudingpor
4 evőkanál kristálycukor
5 dkg kakaópor
2 cl rum vagy aroma
A forgatáshoz:
30 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásokból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, belesimítjuk a sütőpapíros tepsibe, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt lapjával kettévágjuk.
A krémhez a margarint 15 dkg porcukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kakaóport és a rumaromát. Az egészet krémesre keverjük.
A mártáshoz a kakaóport kikeverjük a cukorral, a pudingporral, a rumaromával és 2 dl tejjel. A maradék 4 dl tejet felforraljuk és hozzáöntjük a kikevert kakaós masszát. Állandóan kevergetve egyszer forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.
A piskótát megkenjük a kakaós krémmel, ráhelyezzük a másik lapot és kockára vágjuk. A kockákat a csoki mártásba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tepsi méret: 24*30 cm
|
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
|
|
|
|
2018-12-13 17:07:41, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
1 cs snidling
8 cikk mackósajt
1 db chili paprika
friss bazsalikom
só
őrölt fehér bors
1 cs. szeletelt bacon
Elkészítés:
A snidlinget, bazsalikomot és a chilit apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
Az apróra vágott snidlinget, bazsalikomot, és chilit elkeverjük a mackósajttal. Ízesítjük sóval és borssal.
A karajszeletek egyik oldalára szeletelt bacont teszünk, halmozunk rá a sajtos töltelékből, felgöngyöljük, baconba tekerjük és szorosan alufóliába csavarjuk.
A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra helyezzük és előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
|
|
|
|
2018-12-13 16:46:13, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók: /27 -cm tortaforma /
40 dkg babapiskóta
1,5 l tej
2 cs tejszín ízű pudingpor
1 cs vaníliás pudingpor
8+4 ek kristálycukor
8 db őszibarack
5 dkg étcsokoládé vagy tortadara
Elkészítése:
Megfőzzük a két fajta pudingot külön-külön. A tejszín ízűt a 8 kanál cukorral és egy liter tejjel. A vaníliást 4 kanál cukorral és fél liter tejjel.
Egy tortaforma alját /az enyém 27cm-es / kirakjuk babapiskótával és ráöntjük a tejszínes puding felét. Négy darab őszibarackot meghámoztam, kimagoztam és vékony cikkekre vágtam.
Kiraktam vele a tortaformát. Erre újabb sor piskóta majd a vaníliás puding és 4 db cikkekre vágott barack kerül. Befedjük egy sor babapiskótával és bevonjuk a tejszínes pudinggal. Étcsokoládét reszelünk rá, vagy megszórjuk tortadarával és egy napra a hűtőbe tesszük.
A tortaformát levesszük és felszeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
|
|
|
|
2018-12-13 16:39:11, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
A torta alapja:
25 dkg darált keksz
20 dkg margarin
A krém:
40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
4dl tejszín /nem habtejszín/
8 dkg cukor
10 dkg sárgabarack lekvár
1 tk. vanília aroma
fél citrom leve
2 tk zselatin por
A tetejére:
5-6 szem őszibarack befőtt
1,5 dl őszibarack lé
3 tk. zselatin por
Elkészítés:
A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma /25cm/ aljára nyomkodjuk.
Egy tálban géppel kikeverjük a krémsajtot, tejszínt, citromlét, cukrot, vanília aromát, baracklekvárt és a kevés vízben feloldott zselatint.
Az egészet a tortaformába töltjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A tortánkat kivesszük, a tetejét kirakjuk vékonyra szeletelt barackkal, majd ráöntjük a kevés vízzel és barack lével kikevert zselatint.
Én csak másnap szeleteltem, hagytam megdermedni.
|
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
|
|
|
|
2018-12-13 16:21:28, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
4 db csirkemell filé
2 db őszibarack /friss vagy befőtt/
4 szelet trappista sajt
szárnyas fűszer
só
étolaj
Előkészítés:
A csirkemellet kiklopfoljuk, sózzuk, grillfűszerrel megszórjuk.
Az őszibarack befőttet leszűrjük, a barackot cikkekre vágjuk. Készíthetjük (ha szezonja van) friss barackból is.
Elkészítés:
A hússzeleteket kivajazott (vagy olajozott) jénaiba, vagy tepsibe fektetjük.
A szeletekre teszünk 3-4 cikk őszibarackot, beborítjuk a sajtszeletekkel és sütőben, 180 fokon, szép pirosra sütjük.
Légkeveréses sütőben, 160 fokon, 25 perc.
Készíthetjük füstölt sajttal, vagy mozzarellával is.
Köretnek cukkinis rizst készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
|
|
|
|
2018-12-13 16:15:05, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
4 szelet karaj csont nélkül
2 db paradicsom
1 db hegyes erős paprika
1 db kápia paprika
1 fej lila hagyma
2 szál újhagyma
8 szelet bacon
4 szelet trappista sajt
só
grill fűszer
étolaj
őrölt bors
Elkészítés:
A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, grill fűszerrel megszórjuk, és kevés olajon elősütjük.
A paradicsomot, paprikákat, lila hagymát, újhagymát vékony szeleteke vágjuk.
A hússzeleteket kiolajozott tepsibe vagy jénaiba tesszük. Minden szelet karajra teszünk 2 karika paradicsomot, 2-3 szeletet mind a két paprikából és az újhagymából, két karika lila hagymát és két csík bacont.
Az egészet betakarjuk a sajtszelettel és sütőben vagy szendvics sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul.
Köretnek friss joghurtos salátát készítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
|
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 12
|
|
|
|
2018. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
94 db bejegyzés |
e év: |
802 db bejegyzés |
Összes: |
8745 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (72)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 622
- e Hét: 1060
- e Hónap: 7432
- e Év: 58223
|
|
|