Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 67 
Nincs olyan
  2018-12-19 19:30:51, szerda
 
  Aztán eljön az este, és rájössz, hogy vannak dolgok,
amiket nem tehetsz meg, dolgok, amiket nem kaphatsz
meg, amiket nem érhetsz el.
De nincs olyan, amiről ne álmodhatnál.

(A. Curnetta)





 
 
0 komment , kategória:  Lélekmorzsák 7.  
Visszhang
  2018-12-19 19:27:11, szerda
 
  Tóth Árpád

Mi az, mi szerte a hazában
Üres hordónál különb módra pang?
A (bank).

Mi az, mit összeszedni nem tudok,
Bár falba verjem a homlokomat?
A (kamat).

Mi az, mi délibáb gyanánt övez,
És nincs isteni hatalom,
Amelynek segélyével testet öltsön?
A (kölcsön).

Hová küldöm az uzsorást,
Míg vigaszt keresek dalba, zenébe?
(Fenébe.)





 
 
0 komment , kategória:  Versek 2.  
Teknősbéka meséje
  2018-12-19 19:23:52, szerda
 
  Aktuális népmese

Egy fiatalember sétál a városban. Az egyik téren leül egy padra.
Mellette idősebb úriember újságot olvas. Kis idő múlva természetesen
beszélgetni kezdenek.
A téma hogy, hogy milyen az ország helyzete.
Az idősebb a fiatalemberhez fordulva megkérdezi:

Tudod, a miniszter olyan, mint egy teknősbéka egy oszlop tetején.
A fiatalember elgondolkodik, majd megszólal:
Nem értem azt a dolgot a teknősbékáról az oszlop tetején...

Az idősebb ember válaszol:

Ha vidéken, a mezőn sétálsz, és egyszerre csak meglátsz egy
teknősbékát, amely egyensúlyoz egy villanyoszlop tetején,
mi jutna az eszedbe?

Mivel észreveszi az értetlenséget a fiatalember arcán, hozzáteszi:

Először is TE nem érted, hogyan került oda.
Másodszor: TE nem akarod elhinni, hogy ott van egyáltalán.
Harmadszor TE jól tudod, hogy egyedül, magától nem kerülhetett oda.
Negyedszer: TE biztos vagy abban, hogy nem kellene ott lennie.
Ötödször: TE tudatában vagy annak, hogy semmi hasznosat nem fog
tudni tenni ott fent, semmi jó nem származhat abból, hogy ott van.

Így tehát, az egyetlen és ésszerű dolog: segítséget kell nyújtanod
ahhoz, hogy onnan lekerüljön.

Ilyen egyszerű ez fiam!





 
 
0 komment , kategória:  Történetek az életből 1.  
A mi országunk
  2018-12-19 19:21:44, szerda
 
  Én olyan Magyarországot szeretnék, ahol nem vetődik fel a kérdés,
milyen Magyarországot akarunk, mert kinek-kinek - ízlése szerint és
magától értetődően - az, ami. Annyiféle, ahányan vagyunk. És mindenki
büszkén mutatja, hogy az enyém milyen, és azonnal azt kérdezzük: és a
tiéd milyen? És megmutatjuk, és kinyitjuk a saját külön országunkat, és
betessékeljük mind a sok millió magyart a sok külön kis Magyarországba,
és jól érezzük magukat odabent, aztán másnap máshoz megyünk, és
megint megyünk, és nyitjuk az ajtókat, és kíváncsian kérdezünk, és tátva
marad a szánk, hogy istenem, milyen más a te országod, de hadd legyen
már az én országom is. És akkor talán lassan egyszer eljön a mi országunk.





 
 
0 komment , kategória:  PNG képek 1.  
Lehet gratulálni
  2018-12-19 19:18:04, szerda
 
  A Svéd Akadémia gyorshíre:

A Svéd Királyi Akadémia döntése szerint az idei fizikai Nobel-díjat nem
Steven Hawking kapja a

"A kvantumállapot változások, az energiafluktuáció és béta-bozon
perdület non lineáris összefüggései"

címet viselő kutatásáért, hanem megosztva Orbán Viktor, Magyarország
miniszterelnöke és Matolcsy György pénzügyminiszter, akik az Einstein-féle
relativitáselméletet megdöntve bebizonyították, hogy a sötétség gyorsabban
terjed, mint a fény!





 
 
0 komment , kategória:  Humor 1.  
Európa önvédelme
  2018-12-19 18:57:29, szerda
 
  Az Iszlám Állam kimondta: terroristákat küld a menedékkérők között.

Néha nem árt szétnézni kicsit az archívumokban: február közepén a világsajtóban arról írtak, hogy az Iszlám Állam azt tervezi, Líbiából menekülteknek álcázott harcosokat küld a Földközi-tengeren keresztül Dél-Európába, hogy ámokfutást rendezzenek a városokban. A francia Le Figaro február tizenkilencedikén a következő címmel hozott le terjedelmes írást e témában: Az Iszlám Állam azzal fenyeget, hogy félmillió bevándorlóval árasztja el Európát. Akkor még túlzásnak tűnt, ami ma valóság - egyre nő az emberáradat.

A dzsihadisták támogatóinak levelezéséből - amelyet egy brit terroristaellenes csoport fülelt le - kiderült, hogy a rettegett szervezet Szíriából és Irakból toborzott fegyveresekkel akarja elárasztani a Kadhafi megbuktatása után káoszba fulladt Líbiát, és onnan indítana háborút egész Európa ellen. Az észak-afrikai ország ugyanis alig ötszáz kilométerre van a kontinensünktől, és ez a táv akár még kezdetleges csónakokkal is megtehető. A terveket az Iszlám Állam egyik propagandistája dolgozta ki - a Líbiába átdobott terroristák mintegy gyakorlatként kivégeztek huszonegy kopt keresztény túszt. A gyilkosságról közzétett videón egy fegyveres megmutatja véres kezét, és azt kiáltja: ,,Allah segítségével meghódítjuk Rómát!" Arról még nem születtek cikkek, hogy mi van akkor, ha a terrorszervezet stratégiát váltott, és a szárazföldi útvonalat preferálja: Szíriából Törökországon át indítja el az embereit, akik aztán a szerb-magyar határon tervezik az unióba való belépést. Biztonsági szakértők teljesen életszerű stratégiának tartják azt, hogy a terrorszervezet fegyveresei menekülteknek adják ki magukat, és így próbálnak bejutni a gyűlölt kontinensre. A dolog roppant egyszerű - nem hoznak magukkal iratokat, és a magyar - vagy bármelyik országbeli - hatóságnak olyan nevet és élettörténetet mondanak, amilyet akarnak. Sőt akár azt is megtehetik, hogy éppen az általuk elüldözötteknek álcázzák magukat - egészen életszerűen tudnak arról mesélni, hogy milyen borzalmak történtek akkor, amikor rátörtek a védtelen civilekre. Az unióban fegyvert és robbanószert szerezni nem reménytelen vállalkozás, csak pénz vagy kapcsolatok kérdése, és máris sok ezer főnyi magányos, mindenre elszánt terrorista várja az utasítást.

Bármilyen sokszor hangzik el, hogy nem zárkózhatunk el a menekültek befogadása elől, az tagadhatatlan, hogy nincs hiteles információnk arról, ki a valódi menekült, és ki az, aki esetleg gonosz szándékkal érkezik a kontinensre. Szíriából, Irakból, Afganisztánból, Líbiából adatot szerezni valakiről gyakorlatilag lehetetlen, ennek következtében nem lehet ellenőrizni az érkezők személyazonosságát és az előadott történetük valódiságát sem. Ráadásul hamis iratokkal is érkezhetnek - mi van akkor, ha az Iszlám Állam épp a legyilkolt keresztények nevét-papírjait adja katonáinak, úgy küldve őket ,,menekültként" Európába? Még nők és gyerekek is állhatnak a szolgálatukban - idejönnek, megkapják a menedékjogot, és pár év múlva robbanószerrel a testükön jelennek meg egy zsúfolt metrómegállóban valamelyik nyugat-európai nagyvárosban.

Nem állítom, hogy mindenki, aki menedéket kér, potenciális terrorista. De ha létezik jogos önvédelem, akkor nem szabad elkerülnünk a választ ezekre a kérdésekre. A baj akár generációkkal később is jelentkezhet: másod- és harmadgenerációs bevándorlók is könnyen radikalizálódhatnak, gondoljunk csak a Charlie Hebdo elleni merényletre. A képzetlen, nyelvet nem beszélő menekültek nem akarnak integrálódni, frusztrációik következtében gyűlöletük csak nő az őket befogadó világ iránt, és ha ők nem is, gyerekeik fegyvert ragadhatnak az ellen a társadalom ellen, amely az ő szemléletük szerint erkölcstelen és megérett a pusztulásra. Jaszin Salhi például, aki a múlt pénteken lefejezte a főnökét, majd megpróbált felrobbantani egy Lyon környéki, amerikai tulajdonban lévő üzemet, algériai apától és marokkói anyától született. A börtönben lett radikális, és harmincöt esztendősen, három gyerek apjaként jutott el oda, hogy lefejezzen egy embert. Egy iszlamista zászlóval takarta le a holttestet, a fejet pedig kitűzte a vegyi üzem kerítésére, amelyre arab szavakat írt. És ha már a hétvége terrorcselekményeinél tartunk: egyelőre még csak egy tunéziai strandon vadászott nyaraló európaikra egy mosolyogva gyilkoló egyetemista (eddig harmincnyolc áldozata van a sokkoló akciónak), de mi a garancia, hogy ugyanez hamarosan nem ismétlődik meg olasz, spanyol, francia üdülőhelyeken? Radikalizálható mozlim fiatal Európában is akad szép számmal, és a menekültekként érkező gyilkológépeknek sem lehetetlen feladat beszerezni egy Kalasnyikovot.

Ha Európának még van egészséges immunrendszere - és merem remélni, hogy van -, akkor elgondolkodik ezeken a kérdéseken. Magam jó néhány éve dolgozom önkéntesként egy segélyszervezetnél, és mi azt valljuk: az áldozatokon ott kell segíteni, ahol a baj történt, vagy ha ez nem lehetséges, akkor a szülőhelyükhöz legközelebb eső biztonságos helyen. Megértem azt, hogy Szíria vagy Irak egyes részeiről most el kell menekülni, de a humánum nem feltétlenül azt jelenti, hogy egy másik kontinensen fogadjuk be a szenvedőket. Különösen akkor, ha súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, és arról sem megfeledkezve, hogy a gyökeresen eltérő kultúrájú bevándorlók integrációja egyetlen nyugat-európai országban sem sikerült megnyugtatóan. Ha segíteni akarunk, költsünk jelentős összegeket arra, hogy a saját földrészükön, saját kultúrájukban találjanak biztonságos életet maguknak. Az ,,idegen szép", és a ,,virágozzon minden virág" hamis ideológiája megbukott - Európa nem képes integrálni és pacifikálni azokat, akik erre egy csepp hajlandóságot sem mutatnak.

Néhány éve még politikai inkorrektség volt erről beszélni, de a tabusításnak meg is lett a következménye: Malmö egyes külvárosaiban zsidókat vernek muzulmán fiatalok, Párizsnak vannak olyan, bevándorlók lakta kerületei, ahol embereket nyílt utcán kirabolnak, London bizonyos részein pedig muzulmán erkölcsrendészet vegzálja a szerintük erkölcstelenül öltöző lányokat. Ma már arról kell beszélni, hogyan védekezzünk azok ellen, akik életcélnak érzik a zsidó-keresztény kultúrán alapuló nyugati társadalmak elleni harcot - miközben kihasználják ennek a társadalomnak a jóléti vívmányait. Miközben mi a melegek házasságáról vitázunk - akiket egyébként bestiális módon végeznek ki az Iszlám Államban -, addig a bevándorlók lakta kerületekben semmibe veszik a nők és gyerekek jogait, de erről nem illik beszélni. Az Egyesült Királyságban egyébként ez milliókat érint - az öt év alatti gyerekek immár tíz százaléka muzulmán, vagyis bevándorló családba született.

Végül egy sokkoló adat: a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Észak-alföldi Regionális Igazgatósága az idén érkezett 31 327 illegális határátlépő közül mindössze húsz ember esetében állapította meg, hogy megilleti őket a menekültstátus. Egyébként június második felében már meghaladta a hatvanezret a menekültstátusért folyamodók száma, és döntő többségük a szerb határszakaszon érkezett az országba. A táborok nem zártak - aki akar, az könnyen kijön, és nagyon rövid időn belül felszívódik a határ nélküli Európai Unióban. Róluk semmit nem fogunk tudni addig, amíg valamiért nem kerülnek újra a hatóságok látókörébe.

Senki nem tudja megmondani, közülük hányat fogunk tömeggyilkos terroristaként viszontlátni az újságok címlapjain.





 
 
0 komment , kategória:  A mi Földünk  
Adósunk Európa
  2018-12-19 18:55:31, szerda
 
  Volt egyszer egy ország, ahol élt a magyar,
A Kárpátok védték, ha jött a zivatar.
Az idők folyamán ráéheztek mások,
Széjjeldarabolták Nagy-Magyarországot.
Ki akarta? Ma élők, tehetünk mi róla?
Felelős mindezért a vén Európa!
Széttépték országunk, és sok millió szívet,
Kisebbség nemzetünk öt országban így lett.
Ki kérdez meg minket, jó nektek így élni?
Kinek van jogában szíveinket tépni?
Trianont sínyli hat ország magyarja,
Köztük sem sok akad, aki így akarja.
Fel is sorolhatom: a szép Kárpátalja
Lakossága magát ősmagyarnak vallja.
Ott nyílt meg számunkra a Kárpát-medence,
Ontotta a magyart az áldott Verecke.
Ezeréves múltat biztosított nekünk,
S mi erre a múltra mindég büszkék leszünk!
De megjelent Trianon és sorsokkal játszva,
Csodás országunk darabokra vágta!
Ekkor szlovák, végül orosz lett Verecke,
Ez a magyarságnak mindenkorra lecke!
De mindegy ki hogy számol, összead vagy szoroz,
Ha magyar a magyar, nem lesz abból orosz!
És így van ma Bánát, Baranya és Bácska
Hetven év óta lenn Jugoszláviában.
Ezért román Erdély, szlovák a Felvidék.
Nagy-Magyarországot eképpen vágták szét.
És Szlovákiában még elvárnák e néptől:
Váljon meg örökre a múlt emlékétől.
A szlovák a magyartól - fájdalom - irígyli,
Ha Felvidéket mond, őt még az is sérti.
Az erdélyieknek sem fényesebb a sorsa
Értük is felelős marad Európa!
ők azok, kiket a sors kevésbé kényeztet,
De annál gazdagabbak: szeretnek, éreznek.
Ott vasvillával, bottal erőltetnék rájuk,
Hogy a magyarokból legyenek románok!
Ebből kifolyólag békétlenség zajlik,
De az igaz magyar, nincs amiért hajlik!
Így nem csak minket súlyt a Trianoni átok,
Kik bennünket tipornak, azokra is szállott.
Számukra sem hozhat eszményi boldogságot
Míg más üldözöttként éli a világot.
Ausztriában sem mindenkinek mindegy
Ha jól is megy sora, mégsem cserél szívet.
Van ki nem feledi, honnan jön, hová tart,
Nem hagyja kiölni magából a magyart!
Nézem így sorjában, mi maradt még hátra,
Sok-sok széjjelőzött magyar a világba.
Fontosnak tartom, hogy még Bácskáról meséljek
Mert születésemtől e vidéken élek.
Ennek a porában játszottam, mint gyerek,
Ez oltotta belém, hogy mindig magyar legyek!
Ez tanított arra, hogy ami nekünk sóhaj,
Más nemzeteknek az ne legyen óhaj!
Erről a síkságról látni a végtelent,
Ez tár fel számunkra múltat, jövőt, jelent.
A magyar nem kér mást, nem a régi földet,
Egy, amit nem ad fel, hogy értsék végre őket!
Lássa be a világ a békétlenség okát:
E nép azért harcol, ne vegyék el jogát!
Ne legyen a magyar mások keze-lába,
Ne, ne alattvaló saját hazájában!
Beszélhesse nyelvét, úgy, ahogy tanulta,
Hisz ő tekinthet vissza a leggazdagabb múltra.
Soknak nem tetszik, ha mi ezt kimondjuk,
De ÉL AZ IGAZSÁG, akárhogy titkoljuk!
Együvé tartoznak, de büntetnek azóta,
E hét évtizedért, a vádlott Európa.

Mező József

Forrás: Internet





 
 
0 komment , kategória:  PNG képek 1.  
Stornó
  2018-12-19 18:42:52, szerda
 
  Zeller István tollából!

Írok, mert düh van bennem. Akkora düh, hogy üvölteni tudnék.

Az Auchanban álltam sorba. Előttem egy középkorú házaspár, és már
a pénztárnál egy idős bácsi 7-8 éves forma fiú unokájával. Az általuk
megvásárolni kívánt termékeket blokkolta éppen a pénztáros.
Egyszerű, középkorú nő, az a fajta, aki gondosan festett melírral titkolja
ősz tincseit, vastagon sminkel, merész bizsukat, kivágott ruhát visel,
hátha ettől fiatalabbnak tűnik. Nem volt rajta semmi különös.
Tehát blokkolt. egymás után húzta le a vonalkódokat, majd megnyomta
a végösszeget. A bácsi felemelte fejét, és figyelmeztette, ott felejtett
egy kést és egy túrórúdit a szalagon.
A nő visszapillantott, majd megvonta a vállát.
- Ezt majd készpénzben, már nem tudom beütni.
A bácsi tiltakozott, mondta, hogy sajnos készpénz nincs nála.
A nő, mintha a bácsi hibája lett volna saját figyelmetlensége, végigmérte
a toporgó öreget.
- Akkor itt hagyja! Nem tudom beütni, kétszer meg nem húzhatom le a
kártyát!
Az öreg töprengett, majd nehéz sóhajjal már-már beleegyezett, lemondott
a késről. De ekkor az unokájára nézett. A kisfiú ijedt arccal bólintott,
hősiesen lenyelte a könnyeit, de vágyakozva nézett a rúdira.
Az öreg arcán átfutott minden, amit akkor érzett. Dac, harag, elszántság.
- Sztornózza! - jelentette ki. - Sztornózza az egészet, és üsse be újra!
- Most egy ilyen vénember miatt várjon a sor? - csattant fel a pénztáros.
- Sztornózza! - ismételte az előttem álló házaspár férfi tagja. Csattant a
hangja, a pénztáros összerezzent. Bólogattunk, némán meredtünk a nőre,
követeltük a korrigálást.
A pénztáros csapkodott, de hívta a főnököt, aki hozta a kulcsot, hogy
beüthesse a sztornót. Az öreg kosarából kipakolta a már elrendezett holmit.
A nő egyenként elvette, dobálta nem nézve mi törékeny, mi nyomódik meg.
Ökölbe szorult a kezem.
- Ne törje! - kérte csöndesen a bácsi. - Nem az én hibám.
Szinte esdeklő volt a hangja, bűntudattal teli, mintha rosszat tett volna.
- Talán az enyém? - csattant fel a pénztáros.
- Az öné! - felelte az öreg szinte súgva, bocsánatkérően.
- Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, mint az ilyen vén trógerek, mint
maga! - üvöltötte maszkját veszítve a pénztáros. - Pedig mi lenne magával,
ha én nem dolgoznék? Nem lenne pénze, nem lenne túrórúdi.
Az öreg a szemem előtt ment össze. Piros arccal, megalázva fizetett.
A kisfiú riadtan nézett nagyapjára.
- Már nem kérem - súgta a rúdi felé bökve.
- Dehogynem! - felelte megtört hangon az öreg és megveregette unokája
kezét.





 
 
0 komment , kategória:  Történetek az életből 1.  
Nem is olyan vicces
  2018-12-19 18:40:35, szerda
 
  1 - SZEGÉNY = dolgozik
2 - GAZDAG = kihasználja
3 - KATONA = védi mind a kettőt
4 - ADÓKÖTELES = fizet mindháromért
5 - CSAVARGÓ = pihen a négy helyett
6 - RÉSZEGES = iszik az öt helyett
7 - BANKÁR = meglopja mind a hatot
8 - ÜGYVÉD = összeveszíti mind a hetet
9 - ORVOS = megöli mind a nyolcat
10 - TEMETKEZÉSI VÁLLALKOZÓ = elássa mind a kilencet
11 - POLITIKUS = megél az első tízből

LEJEGYEZTE CICERÓ IE. 48-BAN!





 
 
0 komment , kategória:  Humor 3.  
Mond mit tegyek
  2018-12-19 18:36:12, szerda
 
  Orbán Viktor kimegy Kádár sírjához és
megkérdezi az egykori pártfőtitkár szellemét:

- Mond, mit tegyek, hogy a nép úgy szeressen
engem is, mint téged egykoron?

- Gyere Viktor, feküdj ide mellém!





 
 
0 komment , kategória:  Hazám hazám 3.  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 67 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 567 db bejegyzés
e év: 5306 db bejegyzés
Összes: 34589 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 857
  • e Hét: 2813
  • e Hónap: 25080
  • e Év: 157634
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.