Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Balatonfüred
  2018-12-26 20:58:47, szerda
 
  Balatonfüred

Nagyobb ez a templom,
mint az első, régi!
Most itt kell szolgálni,
itt kell újra égni?

Ha kevésen hű voltam
többet bízol reám?
Uram tisztogass, Előtted
sír a szolgálólány,

mert szeretne jobbat,
többet tenni,
és olyan erőtlen,
nem tud továbbmenni,

csak a Te erőddel,
a Te hatalmaddal!
Tölts meg Szentlelkeddel,
szentelj meg szavaddal!

Petrőcz Lászlóné Hanzlik Mária
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Készüljünk a karácsonyra!
  2018-12-26 20:41:20, szerda
 
  Készüljünk a karácsonyra!

,,Ő megkérdezte tőlük: Hát ti kinek mondotok engem? Simon Péter így felelt: Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia. Jézus ezt mondta neki: Boldog vagy, Simon, Jóna fia, mert nem test és vér fedte fel ezt előtted, hanem az én mennyei Atyám." (Máté 16,15-17)

Az Isten teljességgel nélkülözhetetlen munkája, amellyel megmutatja a Fiút - akkor Péternek, és most nekem és neked -, nem abból áll, hogy hozzátesz ahhoz, amit Jézusban látunk és hallunk, hanem azt jelenti, hogy megnyitja lelki szemeinket, hogy lássuk és ízleljük Jézus valódi, isteni dicsőségét.
Ha találkozunk olyanokkal, akik kételkednek a jézusi igazságokban, ne tanácsoljuk el őket mondván, hogy várják meg, amíg Istentől különleges üzeneteket kapnak. Vezessük őket Krisztushoz! Meséljük el nekik, hogy mit láttunk és tapasztaltunk Jézus életével és tanításával kapcsolatban. Miért? Mert így mutatkozik meg Isten kinyilatkoztató hatalma. Isten vágyik arra, hogy megdicsőítse a Fiát! Örömmel nyitja meg a vakok szemeit, ha azok az Ő Fiára tekintenek!
Isten nem úgy mutatja meg a Fiát, hogy odajön hozzám, és így szól: ,,Nos, John, tudom, hogy semmi nagyszerűt nem látsz a Fiamban. Nem látod dicsőségesnek, isteninek, nem hat rád minden földi jónál erősebb vonzerővel. Nem úgy nézel rá, mint minden szükséget betöltő kincsre, nem látod minden mértéket meghaladó szentségét, bölcsességét, hatalmát, szeretetét. De higgyél a szavamnak, Ő ilyen. Fogadd el!" Nem!
Az ilyen hit nem tisztelné az Isten Fiát. Nem dicsőítheti a Fiút. A megtartó hit Jézus igazi valójának, a dicsőséggel teljes Isten Fiának a lelki látását feltételezi. Ezt a lelki látást az Ő ihletett Igéjén, a Szentíráson keresztül kapjuk ajándékba. Lelki szemeink megnyílnak, hogy felismerjük és befogadjuk Őt, de nem a test és vér bölcsességének, hanem a mennyei Atya kinyilatkoztató munkájának köszönhetően.
Pál apostol így ír erről: ,,Isten ugyanis, aki ezt mondta: ,,Sötétségből világosság ragyogjon fel", ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete Krisztus arcán."
Hogyan készítsük elő szívünket ezen a karácsonyon, hogy befogadjuk Krisztust? Függesszük tekintetünket az Ő Bibliában megmutatkozó alakjára! Nézzünk Krisztusra! Gondoljunk Jézusra! És imádkozzunk! Lépjünk túl saját testünkön és vérünkön, és kérjük Istent, hogy ajándékozzon meg halló fülekkel és látó szemekkel, hogy Péterrel együtt kiáltsuk: ,,Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia!"

John Piper
 
 
0 komment , kategória:  Az öröm hajnala  
Fogadjuk el az Ő békéltetését!
  2018-12-26 20:04:31, szerda
 
  Fogadjuk el az Ő békéltetését!

,,Sőt ezenkívül még dicsekszünk is Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által, aki által most részesültünk a megbékélésben." (Rómaiakhoz írt levél 5,11)

Gyakorlatilag hogyan fogadjuk el a megbékélést, hogyan örvendezünk Istenben? A válasz: Jézus Krisztuson keresztül. Ami azt jelenti - legalábbis részben -, hogy az Istenben való örvendezésünk tartalmi lényegét Jézusnak a Bibliában megrajzolt alakja, azaz az Újszövetségben bemutatott tettei és szavai adják.
A 2Korintus 4,4-6-ban Pál kétféleképpen írja le a megtérést. A negyedik vers szerint a megtérés azt jelenti, hogy meglátjuk ,,Isten képmásának, Krisztusnak dicsőségéről szóló evangélium világosságát", a hatodik vers szerint pedig meglátjuk ,,Isten dicsőségének ismeretét Krisztus arcán". A lényeg mindkét esetben ugyanaz: Krisztus számunkra az Isten képmása, Isten számunkra a Krisztus arca.
Istenben örülni gyakorlatilag azt jelenti, hogy örülünk mindannak, amit Istenből látunk és tudunk, Jézus Krisztus arcán keresztül. Ennek legteljesebb megtapasztalása az, amikor a Szentlélek betölti a szívünket Isten szeretetével (Róm 5,5).
Isten nemcsak a megbékélésünket szerezte meg az Úr Jézus Krisztus halálával (Róm 5,10), illetve nemcsak képessé tett bennünket arra, hogy az Úr Jézus Krisztus által el tudjuk fogadni ezt a békességet, hanem most is, Istenben magában az Úr Jézus Krisztus segítségével örvendezünk.
Jézus megszerezte a megbékélésünket. Képessé tett arra, hogy elfogadjuk a megbékélést és felbontsuk az ajándékot. A csomagolás mögül maga Jézus tündököl elő - a leírhatatlan ajándék -, a testet öltött Isten, és Ő munkálja bennünk az Istenben való örvendezésünket.
Nézzünk Jézusra ezen a karácsonyon! Fogadjuk el az általa szerzett megbékélést! Ne tegyük félre kibontatlanul a polcra. Vagy kibontván ne használjuk ürügynek, hogy saját élvezeteinknek éljünk! Bontsuk fel, és örvendjünk az ajándéknak! Örvendezzünk benne! Legyen Ő az örömünk! Legyen Ő a kincsünk!

John Piper
 
 
0 komment , kategória:  Az öröm hajnala  
Útifű
  2018-12-26 18:20:05, szerda
 
  Útifű

Füvek között: szelíd Hamupipőke.
Szerényen ül a poros útfelen.
Ruhája szürke, nem puha selyem.
Félénken hallgat, halk álmokat szőve.

Nem álmodik deli királyfiakról,
nem vágyja fényes paloták díszét:
szeretet fűti forró kis szívét,
amíg fölötte víg fürj pitypalattyol.

Ember, állat, egyformán megvetik,
de néki talán ez is jólesik,
mert tudja, mi a szenvedések bére...

Sejti, hogy sorsa: kínt enyhíteni,
s a szíve boldog vággyal van teli,
hogy gyógyír legyen egy koldus sebére...

Bódás János
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Irigylem az útszéli vándort
  2018-12-26 17:46:49, szerda
 
  Irigylem az útszéli vándort

Hiába kényelmes az ágyam,
zavart az álmom és a lelkem.
A város lázas életének
nyughatatlan lármája ver fel.

Rugóra jár itt még a szív is,
őrölve szitkot, vért és szennyet,
nincs békés hajlék, nincs meleg szív,
hol egy percig is megpihenjek.

És eszembe jut gőgicsélő
kicsiny korom, parányi múltam,
mikor virágzó bodzabokrok
alatt is édesen aludtam.

Apám, anyám arattak estig,
csak az Isten viselt rám gondot,
s a légy se bántott: elhajtották
rólam a szélingatta lombok.

Hej, most tudom a zűrzavarban:
a föld a pajzs, a föld a béke,
a csendre, új erőre vágyók
s a tiszta szívek menedéke!

A földben Isten szíve dobban
s minden bokoralj Isten háza,
irigylem az útszéli vándort,
ki oda tér be éjszakára!

Bódás János
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Közeledjünk Istenhez
  2018-12-26 17:07:23, szerda
 
  ,,Közeledjetek Istenhez, és közeledni fog hozzátok." (Jak 4,8)

Isten minden ígérete Krisztusban teljesedik be. Egyedül Krisztus által kerülhetünk közel Istenhez. Aki őt látja, az Atyát látja. Aki közösségben van vele, Istennel van közösségben. Isten azért adta Krisztust, hogy benne egészen közel jöjjön hozzád. Ő mindent megtett a közeledés érdekében, a többi rajtad áll. Csak úgy találkozhatsz Jézussal, ha te is elindulsz felé.
A napkeleti bölcsek története is ezt példázza. Menj, amerre Isten szava indít, tedd, amit kíván tőled. Ne kérj senki mástól tanácsot, hogy merre kell menned, ne akard térképpel bebiztosítani magad, csak engedd, hogy az Ige világossága vezessen, és biztosan meg fogsz érkezni hozzá.
Isten mindig kész Krisztusban megtenni az utat feléd. Te ezt sohasem tehetnéd meg magadtól, mert ez a kegyelem útja. De azt az utat soha nem engedi el neked, amelyet magadnak kell megtenned az alázat és az engedelmesség keskeny ösvényén Betlehemig. Íme, Isten előd jön, mert számít rá, hogy meg fogsz érkezni.

TÁVOLI FÉNY VILÁGÍT * 1929-ben egy nógrádi szórványból az állomásra menet eltévedtem az esti szürkületben. Kegyetlen tél volt, és egyáltalán nem ismertem a környéket. Rám esteledett, és sehol semmi fény nem látszott. Már vagy fél órája bolyongtam így összeszorult szívvel, amikor valahol messze parányi fényességet láttam felragyogni. Ez a kis fény jelentette akkor számomra az életet. Tudtam, ha abba az irányba haladok, előbb-utóbb odaérek, ha azonban szem elől tévesztem, végem.
A keleti bölcsek is úgy mentek a csillag után, mint akkor én, a fényre vigyázva. Mins nagyobbra és nagyobbra növekedett, ahogy ahhoz a helyhez közeledtek. Aki a világ világossága felé tart, már jó nyomon van, csak felemelt fővel menjen, és ne lefele nézzen.

* Az Úr megvigasztalja Siont - Ézs 51,1-12

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Megtartó született
  2018-12-26 15:26:23, szerda
 
  ,,Ne féljetek, mert íme, nagy örömet hirdetek nektek, amely minden nép öröme lesz." (Lk 2,10)

A betlehemi pásztorok számára szokatlan jelenség volt az angyalok jövetele, az Úr dicsősége, a Megváltó születésének híre. Ezért kezdődik az angyali üzenet ezzel a megnyugtató megszólítással: ,,Ne féljetek!"
A földi örömbe, boldogságba, sikerbe mindig belevegyül az a szörnyű emberi félelem, hogy egyszer véget ér, egyszer keserű napra kell majd felébredni. Ez a mennyei örömhír nem hordoz ilyen lappangó, szorongató érzést.
A megszületett Krisztus az egész nép öröme. Milyen szűk lenne az öröm, ha csak Izráel számára jött volna el, ha csak a farizeusi kegyességet célozta volna meg, vagy csak a vakokat és a sántákat akarta volna testi elesettségükből meggyógyítani. Jézus azonban az egész nép örömére jött el. Azért született, hogy minden elveszett emberi lelket megkeressen. Te is beletartozol az egész népbe. Jézus a te örömödre jött: megszületett, élt, tanított, szenvedett és meghalt.
Áldott légy mennynek, népeknek, Istennek és én szegény szívemnek öröme, hogy testté lettél!

SZERETET * A misszionárius orvos fia belázasodott. Nagy volt az orvos megkönnyebbülése, amikor kiderült, hogy van még egy injekciója erre a betegségre. Ekkor hozták a hírt, hogy a szomszéd fia is hasonló lázas betegségben szenved. Két beteg, egy orvosság. Most mit tegyen? Leborult Isten elé, hogy valamilyen megoldást találjon. Az Ige alapján azonban nem cselekedhetett másként, mint hogy a másik fiúnak adta be a gyógyszert. A fekete fiú meggyógyult, saját gyermeke azonban másnap reggelre halott volt. Amikor a pogány apa meglátta a misszionárius halott fiát, egyszerre megértette az Isten szeretetéről szóló üzenetet: ,,Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta."

* Megtartó született - Lk 2,1-20

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 699 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1236
  • e Hét: 4138
  • e Hónap: 65807
  • e Év: 184899
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.