Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Hajhullásra - banán és mandulaolaj
  2018-12-27 15:05:59, csütörtök
 
 



Hajhullással küzdesz? Ne ess kétségbe, hiszen ebben segítségedre lehet a banán és a mandula!

A banán nem csak egy sima egzotikus, déli gyümölcs, amely finom és különleges ízzel bír, hanem számtalan nyomelemet, vitamint is tartalmaz, amely a hajnövekedést is serkenti.

Amennyiben hullik a hajad, akkor érdemes elkészítened a következő természetes hajápoló kencét.

Hozzávalók:

1 darab, lehetőleg bio banán;
5 csepp mandulaolaj;
Elkészítés:

Egy villával zúzd szét a banánt. Ha már krémes állaga lett, akkor keverj hozzá 5 csepp mandulaolajat, majd ismét alapos keverés következik.

Ezt a jótékony krémet kell a hajgyökerekre felvinned, enyhén masszírozd is be a fejbőrödbe, majd utána egy törölközővel csavard be a fejed. Hagyd magadon 30 percig. Ezt követően mosd le a hajadról a banános, olajos krémet.

Már első használat után a hajad puhább, selymesebb lesz, és be is indul a regenerálódás. Az a jó ebben a pakolásban, hogy bármelyik hajtípusra jó.

A banán remek kálium-forrás, de van benne A-, E- és C-vitamin is, amelyek serkentik a fejbőr érhálózatának működését, így több tápanyag tud bejutni a hajhagymákba, beindítva ezáltal a növekedést. A mandulaolajban meg számos jótékony aminosav van, ami szintén hozzájárul a hajszálak növekedéséhez, erősödéséhez.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Természetes ránctalanító krém
  2018-12-27 15:00:03, csütörtök
 
 



Az életkor előrehaladtával a ráncok egyre nagyobb problémát jelentenek a nők számára. A stressz, a nap és a dohányzás is mind mind hozzásegít a ráncok kialakulásához.

A híres amerikai orvos, Dr. Oz egy ránctalanító krém receptjét is elárulta, ami szerinte már az első használat után megmutatja hatékonyságát.

Természetes hatóanyagokat tartalma, és egyáltalán nem drága elkészíteni!

Szükséged lesz:
2-3 kanál joghurtra;
fél érett banánra;
1 kiskanál mézre;

Keverd össze a hozzávalókat egy edényben, majd kend az így kapott keveréket az arcodra, és hagyd rajta 15-20 percig. Ezután meleg vízzel most le, majd öblítsd le az arcod hideg vízzel.

A ráncok elsimulnak, a vékony ráncvonala kisimulnak tőle.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Melyik oldalunkon alszunk - nem mindegy !
  2018-12-27 14:57:36, csütörtök
 
  Minden embernek megvan a kedvenc alvópozíciója, amelyben a legkényelmesebben érzi magát. Az orvosok szerint a legjobb alvó testhelyzet a baloldali pozíció, azonban nem mindenki számára.

Elsősorban a szív- és keringési betegségben szenvedőknek nem ajánlott a bal oldalon aludni. Ők hajlamosak alvászavarokkal is küzdeni, ami még inkább hozzájárul a betegség kialakulásához, netán súlyosbodásához.

A háton alvás az asztmásoknak, légzési nehézségekben, légzésszünetben szenvedőknek jelenthet gondot.

Aki a jobb oldalán alszik, annak emésztési problémái adódhatnak, és a szervezete nem tud megfelelően méregteleníteni.

Dr. John Douillard szerint, ha valakinek nincsenek keringési panaszai, problémái, törekedjen a bal oldali alvási testhelyzetre, mivel így jobban beindul a szervezet méregtelenítése, serken a nyirokkeringés.

Ha nehezen megy az átállás, nem szabad feladni, hiszen idővel mindenki megszokja majd, hogy a bal oldalán hajtsa álomra a fejét. Ezért kezdetben érdemes a jobb oldalra tenni az éjjeli lámpát, aminek a fénye arra készteti az illetőt, hogy a bal oldalára forduljon.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Vérereink egészségéért
  2018-12-27 14:54:18, csütörtök
 
  Ha a vérereidben lerakódások képződnek, az elsősorban a rossz koleszterinekben gazdag ételek miatt van, ami azért veszélyes, mert megnöveli a vérnyomásod és keringési problémákat idézhet elő. Éppen emiatt érdemes nagyon odafigyelned az életmódodra, illetve a táplálkozásodra.

Most következzen 10 élelmiszer, ami hozzájárul a vérerek egészségének és rugalmasságának megőrzéséhez!

1. Kurkuma
A népszerű fűszernövény legerősebb hatóanyaga a kurkumin, ami egyben egy nagyon remek szív- és keringéserősítő csodaszer, mivel csökkenti a LDL-koleszterint, megakadályozva így a vérrögök keletkezését.

2. Fokhagyma
A fokhagymában számos erős antioxidáns van, amely tisztítja a vérereket, csökkenti a magas vérnyomást, megelőzvén így az érelmeszesedést, a vérrögök kialakulását, 50 százalékkal csökkenti az agyvérzés és szívroham esélyét is.

3. Gyömbér
A gyömbérben sok antioxidáns, és gyulladáscsökkentő hatóanyag van, ez a gingerol és a shogaoli, amelyek nagyon jót tesznek a szívműködésnek. A gyömbér remekül csökkenti a rossz koleszterint a vérben, megelőzi az érelmeszesedést, és védi az egész keringési rendszert.

4. Cayenne bors
A Cayenne bors kapszaicint tartalmaz, amely remekül csökkenti az LDL-koleszterint, de emellett kisebb lesz a szívroham, agyvérzés esélye. A Cayenne bors hatásosan serkenti az vérkeringést, egészségesen tartva a vérereket.

5. Citrom
A citrom remek hatással van a keringésre, köszönhetően a C-vitaminnak, amely egyben egy remek antioxidáns, amely csökkenti a rossz koleszterin emelkedését, mérsékli a gyulladásokat.

6. Fahéj
Ez az aromás fűszer remekül védi a szívet, csökkenti a koleszterint, így már napi 6 gramm fahéj jelenősen képes mérsékelni az LDL-koleszterin szintet, ami a cukorbetegeknek is nagyon jó.

7. Lenmag
Remekül megtisztítja a vérereket a lerakódástól, jótékony Omega-3 zsírsavat tartalmaz, ami szabályozza a vérnyomást és a gyulladásokat, és akár 46 százalékkal csökkentheti az érelmeszesedést.

8. Savanyú káposzta
Ebben a finomságban olyan hatóanyagok találhatók, amelyek megakadályozzák az érelmeszesedés kialakulását, sőt, még a káros kémiai anyagoktól is megszabadítják a szervezetet.

9. Szezámmag
Ha rendszeresen fogyasztasz szezámmagot, megelőzheted az érelmeszesedést, mivel nagyon sok jótékony növényi olajat tartalmaz, amelyek jót tesznek a vérereknek.

10. Gránátalma lé
Napi 240 ml gránátalma lé 18 hónapig tartó fogyasztásával jelentősen csökkenteni lehet az kezdeti érelmeszesedést, így megéri kipróbálnod a módszert.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Homoktövis jótékony hatásai
  2018-12-27 14:50:39, csütörtök
 
 



A homoktövis, egyike a legrégebb ismert gyógynövényeknek. Használata olyan széleskörű, hogy méltón nyerte el a természetgyógyászat és a gyógyszeripar ,,csodája" címet.

Ennek a bogyós gyümölcsnek az optimális betakarítási ideje, augusztus és szeptember hónapja. A homoktövis egy cserje, amely a folyók partjain, mocsaras és homokos vidékeken nő.

Gyümölcse kétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a rózsabogyó, és 10-szer többet, mint a citrusfélék.

A belőle kinyert gyümölcslé gazdag A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F vitaminokban, ugyanakkor olyan jótékony hatással bíró anyagokat is tartalmaz, mint a cellulóz, béta-karotin (nettó százalékban többet, mint a sárgarépa pépjében), foszfor, kalcium, magnézium, kálium, vas, nátrium és komplex olajok.

A homoktövis egészségre gyakorolt hatását, már az ókorban is ismerték, és majd minden részét felhasználták a növénynek, mint a rügyeit, leveleit, kérgét és gyümölcsét, melyet frissen vagy szárítva fogyasztottak. Mindezek mellett, napjainkban ivólevet, szirupot, infúziót és olajat is készítenek belőle.

A homoktövis nagyon jó gyulladáscsökkentő és sikeresen használható fogyókúrák esetén is. Szembetegség esetén, a belőle kinyert olaj valóságos elixír, hiszen javítja a látást, és enyhíti a szem fáradságát.

Alacsony immunitás és a fertőzésekre való fogékonyság estén, a növényből kinyert ivólé használata javasolt, mely vitamin és ásványi anyag tartalmánál fogva, segíti a szervezetet a betegség leküzdésében. Ráadásul a homoktövis gyümölcse természetes antibiotikumként is szolgál, ezért nagyon jól alkalmazható bakteriális fertőzések kezelésében.

Hepatitisz és májcirrózis kezdeti stádiumában, a gyümölcs és a belőle kinyert lé alkalmazása nagyon hatásos. A homoktövis sziruppal kitűnő eredményeket érhetünk el a megfázás, a bronchitis, és a tüdőgyulladás kezelésében.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Diabetikus kenyér receptje
  2018-12-27 13:12:37, csütörtök
 
 


A következő finom kenyér elkészítése nagyon egyszerű, nem igényel nagy erőfeszítést, csak össze kell keverni a hozzávalókat, és kész is, hiszen nem kell keleszteni, gyúrni, ami még szimpatikusabbá teszi az egészet.

A következő kenyér azoknak ajánlott, akik fogyni szeretnének, szív- és érrendszeri betegségben szenvednek, és magas a vércukorszintjük.

Ha gluténérzékeny vagy, akkor a búzalisztet helyettesítheted zabliszttel, és az olajat is el lehet hagyni.

Hozzávalók:

500 g teljes kiőrlésű búza-, vagy rozsliszt
500 ml langyos víz
25 g friss élesztő
100 g magkeverék, lehet tök, szezám, len-, napraforgómag
1-2 evőkanál olívaolaj (opcionális)
1 kiskanál só
Elkészítés:

Egy nagyobb tálba tedd bele a lisztet, készíts a közepébe kis bemélyedést, majd mehet bele a víz, az elmorzsolt élesztő, a magkeverék, az olívaolaj, amennyiben használsz, és a só.

Az egészet egy kanál segítségével keverd össze, ha szépen összeállt, egy sütőpapírral kibélelt, enyhén olajos tepsire tedd rá a cipót, majd mehet be a 200 Celsiusra előmelegített sütőbe, ahol egy óra alatt el is készül.

Ha kihűlt, máris fogyaszthatod. Nagyon finom.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Narancsbőr ellen - otthon egyszerűen
  2018-12-27 12:02:08, csütörtök
 
  A narancsbőr nem kímél senkit, legyen szó nőkről, férfiakról, idősekről, vagy fiatalokról.

Többségében mégis a nők szenvednek ettől a problémától, ezért ők azok, akik bármit megtennének, hogy megszabaduljanak a cellulitisztől, így most van egy jó hírünk, mert létezik egy házi praktika, ami segíthet enyhíteni a narancsbőrt.

De előbb lássunk pár okot, ami a cellulitisz kialakulásának hátterében állhat!

dehidratáció;
emésztési, anyagcsere-zavarok;
dohányzás;
túlzott alkohol fogyasztás;
stressz;
fáradtság;
a menstruáció ideje alatt sok víz és méreganyag gyűl fel a szervezetben, ami növelheti a narancsbőr kockázatát;
az ülőéletmód is hozzájárul a narancsbőr kialakulásához;
a mozgáshiány;
Lássuk, milyen házi készítésű kence segít megszabadulni a narancsbőrtől!

Hozzávalók:
kókuszolaj;
kávézacc;

Elkészítés:
Keverj össze egy bögrében némi kávézaccot és kókuszolajat, alkalmazz körkörös mozdulatokat, ami segít beindítani a vérkeringést a problémás területen.

A kenegetés jó, ha legalább tíz percig tart, ezután zuhanyozz le, és utána még egy kevés kókuszolajjal kend be a bőröd, hogy puha és selymes legyen. Hetente legalább két alkalommal alkalmazd ezt a módszert.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Arcpakolás foltok ellen-egyszerűen otthon
  2018-12-27 11:44:56, csütörtök
 
 



Tojásfehérje és citrom keverékével előzheted meg az arcbőr foltosodását.

Szeretnéd megelőzni az arcbőröd foltosodását! Próbáld ki ezt a módszert:

Ki ne vágyna egészséges, fényes, puha és ráncoktól mentes arcbőrre? A kérdésre nem is kell válaszolni, mert senki nem akadna, aki azt válaszolná, hogy már pedig ő boldog lenne, ha apró foltok, pattanások és mély ráncok éktelenkednének az arcán.

Ahhoz, hogy sokáig megőrizd arcbőröd egészségét, fiatalságát, próbálj minél egészségesebben élni, és próbálj természetes módszereket alkalmazni.

Most is egy ilyen praktika következik, amelyhez csak két hozzávalóra van szükséged: ½ evőkanál friss citromlére, és egy tojásfehérjére.

Az arcmaszk elkészítése:
A tojásfehérjét egy villa segítségével verd fel, amíg habbá nem válik. Ezután mehet bele a citromlé, folyamatosan kevergesd, míg össze nem áll az egész.

Ezt követően tisztítsd meg alaposan az arcodat, töröld meg szárazra a bőröd, majd kend be a tojásfehérjés, citromleves készítménnyel. Hagyd, hogy megszáradjon, és utána is maradjon még 10-15 percig rajtad.

Ezt követően mosd le langyos vízzel a pakolást, utána hidratáló krémmel kend be. Ezt az otthoni kezelést hetente 3-5 alkalommal ismételd meg.

Ne feledkezz meg az egészséges, vitamindús táplálkozásról, és a napi 2-3 liter víz elfogyasztásáról, mert a hidratálás az arcbőröd szépségének és egészségének megőrzése szempontjából rendkívül fontos.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Káposzta pakolás lábra
  2018-12-27 10:39:32, csütörtök
 
 



Ezért érdemes káposztalevelet tekerni a fájós lábadra, legalább egy órára :

Ezért érdemes káposztalevélbe tekerned a fájós végtagjaidat, legalább egy órára!

Sokszor megfeledkezünk arról, hogy a természetben számtalan gyógyító növény van, amelyek mind nagyon hasznosak, és sok kellemetlen betegségtől tudnak megszabadítani.

Az idő múlásával a végtagok fájni kezdenek, az ízületek begyulladhatnak, és sok esetben még a gyógyszerek sem képesek enyhíteni a panaszokon.

Azonban a káposztalevél segíthet leküzdeni ezen nehézségeket, ugyanis nagyon gazdag káliumban, C- és K-vitaminban, emellett rákellenes és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

A káposztalevélből készült turmix segít megelőzni a gyomorgyulladást és a reumát, hisz olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek hatékonyan óvják és regenerálják a sejteket.

Annyi csupán a dolgod, hogy egy friss nyári káposztalevelet egy géz segítségével ráerősítesz a problémás testrészedre, és ott hagyod legalább egy órán keresztül. A módszert naponta 2-3 alkalommal pedig megismétled.

Az is hatásos módszer, ha leturmixolsz pár friss káposztalevet, majd abba mártva pár réteg gézt, betekered a fájós válladat, bokádat, csuklódat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 161 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 4385
  • e Hónap: 35871
  • e Év: 240572
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.