Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
„Békességet a világnak” – Karácsonyi üzene
  2018-12-30 23:40:31, vasárnap
 
  ,,Békességet a világnak" - Karácsonyi üzenet az idősek otthonából
2018. december 27. csütörtök 19:28
Fertődre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentes Mihály pap költőről elnevezett idősek otthonába látogattunk, hogy az ünnepi készülődés közben egy pillantást vessünk a szívekben őrzött régi karácsonyokra.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
A család érték, melyet mindig őriznünk és védenünk kell!
  2018-12-30 23:36:30, vasárnap
 
  Ma ezzel a két szóval térjünk haza: csodálkozás és aggódás. Képes vagyok-e a csodálkozásra, képes vagyok-e meglátni a jót másokban? Van-e bennem aggódás, amikor eltávolodtam Jézustól?
Ferenc pápa: A család érték, melyet mindig őriznünk és védenünk kell!
2018. december 30. vasárnap 18:04
December 30-án a Szentatya Mária és József tapasztalatáról, a csodálkozás és az aggódás képességéről elmélkedett a vasárnap déli Mária-ima elmondásakor. Azt követően pedig megemlékezett a kongóiakról, és felhívta a figyelmet a család értékességére és védelmére.
Ma tartjuk a Szent Család ünnepét, és a liturgia arra hív bennünket, hogy gondolkodjunk el Mária, József és Jézus tapasztalatáról, akiket mérhetetlen szeretet kapcsol össze és Istenbe vetett nagy bizalom tölt el. A mai evangéliumi szakasz (vö. Lk 2,41-52) azt beszéli el, hogy a názáreti család Jeruzsálembe, húsvét ünnepére megy. A visszaúton a szülők észreveszik, hogy tizenkét éves fiuk nincs az úti társaságban. Háromnapnyi keresés és aggódás után megtalálják a templomban: az írástudók között ül, vitázik velük. Amikor meglátják fiukat, Mária és József ,,elcsodálkoztak" (Lk 2,48), és az anya elmondta neki aggódásukat: ,,Apád és én aggódva kerestünk" (Lk 2,48).
A csodálkozás (,,elcsodálkoztak") és az aggódás (,,apád és én aggódva kerestünk") - az a két elem, amelyre szeretném felhívni figyelmeteket.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Kalkuttai Teréz anya a válságban levő családról
  2018-12-30 23:27:25, vasárnap
 
  ,,Azt gondolom, hogy a mai világ fejtetőre van állítva, és sok a szenvedés azért, mert oly kevés a szeretet az otthonokban és a családi életben. Nincs időnk a gyermekeinkre, nincs időnk egymásra, nincs időnk élvezni egymás jelenlétét.“

- Teréz Anya gondolatai Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
48 esztendő után fény derült a titokra: Koncz Zsuzsa évekig
  2018-12-30 22:57:17, vasárnap
 
  48 esztendő után fény derült a titokra: Koncz Zsuzsa évekig élt házasságban.
Az énekesnő eddig sosem beszélt róla, most azonban kiderült: anno bekötötték a fejét.
Koncz Zsuzsa Zöldi Gergely róla szóló könyvében mesélt arról a - eddig kevés ember által ismert - tényről, miszerint ő is volt házas.
,,Nem voltam feltétlen híve a házasságnak, mint intézménynek" - mesélte az énekesnő, akinek elvált szülők gyerekeként kellett felnőnie. Édesapja hatéves korában tűnt el az életéből. Valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy Zsuzsa egy örök szingliként vonult a köztudatba, aki sosem tartotta elsődlegesnek a házasságot. Ennek ellenére 1970-ben hozzáment a dramaturg Boldizsár Miklóshoz.
,,A környezetemben lévő példákat kicsit sem találtam vonzónak, tehát elég bizonytalan voltam, ha itt lesz is esküvő, elmegyek-e rá" - mesélte a sztár. Zsuzsa még nászajándékot is kapott az esküvőjére a lemezkiadójától: a Szerelem című első albumát. A két tanú Illés Lajos és Módos Péter volt, ám a frigy nem tartott sokáig: Zsuzsa és férje pár év után elváltak.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
2018.12.30 A Szentcsalád ünnepe
  2018-12-30 21:52:08, vasárnap
 
  Szűz Mária, kisded Jézus és József - a szeretet bölcsője.
Az egyház a Szent Család tagjait, s oltalmukba ajánljuk családjainkat.
A Szent Család az a család, melyben a megtestesült Ige földi életének legnagyobb részét töltötte; a családi élet mintaképe, melyet 1969 óta karácsony nyolcadában ünnepeljük.
Ferenc Pápa: Jézus, Mária és József áldja meg és védelmezze a világ össze családját, hogy a szeretet, az öröm és a béke uralkodhasson bennük.
Szent mise után Károly atya megáldotta jubiláló házaspárokat, akik a Keresztséggel kötött házasságuk évfordulója 5 - 25 - 50 év es évfordulót ünnepelték.

Videó Link
.......



.......



.......



.......



.......



.......



.......



.......



.......



.......


*
Jubiláló házastársak megáldása a Missziós szent keresztnél.
.......



.......



.......



.......


 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Angyalszó - Vándorolva; Merre haladjunk?; Vezesd a ......
  2018-12-30 21:50:40, vasárnap
 
  ......


Vezesd a családokat!
Urunk, Jézusunk, aki magad is családban születtél és éltél, hozzád fordulunk a családokért. Vezesd a családban élőket igazságaid felismerésére és a szeretet hűséges megélésére!
Mutasd meg az igazi családi boldogságra vezető utat a fiataloknak! Segítsd az édesanyákat és a feleségeket, hogy édesanyád, Mária példáját kövessék az áldozatokat vállaló szeretet mindennapi megélésében! Segítsd az édesapákat és a férjeket, hogy példaképüknek tekintsék Szent Józsefet, aki szeretettel és hűséggel gondoskodott családjáról.
Tanítsd engedelmességre a gyermekeket szüleik iránt! Add, hogy minden család nyugodt otthonra leljen és békében éljen!.

Merre haladjunk?
Az irányt egyedül a Mester haladása jelölheti ki a tanítvány számára. Nincs más úti célunk, mint az
övé.
Jézus már 12 éves, kezd felnőtté, önállóvá válni. A jeruzsálemi zarándoklat után nem indul vissza édesanyjával Máriával és Szent Józseffel Názáretbe, hanem a városban marad, a templomban, az Isten házában, az ő Atyjának házában. Beszélget, kérdez, meghallgat. Itt, a templomban találják őt meg.
Merre haladjunk? Ha észrevesszük, hogy nincs velünk az Úr, akkor biztosan rossz irányba haladunk, tehát forduljunk meg és keressük meg! Ott fogjuk megtalálni, ahol az Atyának teendője van a világban, teendője van az emberekkel, akiket üdvösségre akar vezetni.

Vándorolva
Az egykori westminsteri érsek, Basil Hume bíboros 1980-ban, Rómában a keresztény család feladatait tárgyaló püspöki szinóduson két képet rajzolt fel az Egyházról és benne a családok szerepéről.
Az egyik hasonlat szerint az Egyház egy erődítmény, magas és erős falakkal körülvéve..
Ebben az erődítményben mindenki biztonságban érzi magát, engedelmesen teljesíti a parancsokat, és mit sem hall a külvilág zajából vagy a kívül maradottak hangjából.
Az erődítmény elmozdíthatatlan, és a benne élők nem hagyják el, nem indulnak a világban élők felé. A másik kép szerint az Egyház szüntelenül vándorúton, zarándokúton lévő szervezet, amely felveri a sátrat, amelyben lakik..
Ez a sátor természetesen messze nem olyan biztonságos, mint az erődítmény, de a benne élők hozzászoktak a szüntelen úton levéshez, amelynek nagy előnye szerintük, hogy sok emberrel találkoznak útjuk során.
Ma, a Szent Család vasárnapján elgondolkoztat bennünket ez a két kép.
Belekapaszkodunk a biztonságot nyújtó falakba vagy vállaljuk a bizonytalanságot? Ragaszkodunk a megszokottsághoz vagy keressük az új utakat és lehetőségeket? Mindenáron egy helyben akarunk-e maradni vagy vállaljuk az út kockázatait, nehézségeit?
Az Egyház, mint nagyobb közösség minden korban keresi a választ ezekre a kérdésekre, mégpedig azért, hogy Krisztustól kapott küldetését teljesíteni tudja.
A családok, a kisebb közösségek szintén keresik a választ e kérdésekre, mert érzik, hogy helyük és küldetésük van az Egyházban.
Ha nem a magunk biztonsága felől, hanem küldetésünk, a világ felé szóló küldetésünk szempontjából keressük a választ, akkor könnyen felismerjük, hogy egy nagy zarándok
közösség tagjai vagyunk. Nem zárkózhatunk be, nem maradhatunk egy helyben, hanem állandóan úton vagyunk, haladunk előre, ahová Isten vezet minket. Újra és újra felállítjuk ezt a jelképes sátrat, amely otthont kínál nekünk és azoknak, akik betérnek hozzánk. És az otthon mellett nem mulandó látványosságot kínálunk, mint a vándorcirkuszok sátrai, hanem életprogramot, örök érvényű igazságot, folyamatosan táguló életteret, megújuló feladatot. S közben bízunk az isteni gondviselésben, hogy a következő vihar nem fogja felkapni sátrunkat
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Mi történt az emberekkel, hogy csak úgy tovább mennek egy ..
  2018-12-30 16:01:17, vasárnap
 
  Mi történt az emberekkel, hogy csak úgy tovább mennek egy földön fekvő vérző fejű ember mellett?
Döbbenet ami a keleti pályaudvar metró kijáratánál történt este 18.órakor. Egy 80 éves öreg bácsi a földön feküdt, ömlött a vér a fejéből (és nem részeg volt nem is csöves) nagy nehezen felsegítettem.
Nem tudom mennyi ideje feküdhetett a földön. Mint a bácsi elmondta ő maga is orvos volt egész életében. Az emberek csak úgy elsétáltak mellette, a BKV ellenőr a térfigyelő kamerák, a rengeteg ember végignézte segítség nélkül. Kihívtam a mentőt amire 1 órát kellet várni közben meg vagy 4 x hívva lett a mentő.
Ahol a diszpécser olyan modorral és ki oktatva közölte hogy hát kérjünk segítséget a metrónál a segélyhívón, hogy ott adjanak ruhákat és tegyük a bácsi fejére nem részletezném a további beszélgetést a diszpécserrel. Nagyon felháborító ahogy viselkedett és hogy 1 órát kellett várni míg a mentő kijött. Mi történt az emberekkel, hogy csak úgy tovább mennek egy földön fekvő vérző fejű ember mellett? Kíváncsi lennék ha ezeknek az embereknek vagy a mentősöknek a hozzátartozójával történne ilyen akkor mit is reagálnának. Szégyelljék magukat.
- Hála Isten, hogy volt egy fiatal párocska akik segítettek mindenben..... Azért talán még vannak normális emberek, a fiatal párocska az volt. Köszönöm nekik...Ria Himics és László Dávid Nárai

Forrás: külföldi apró
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Párbeszéd a liturgiáról: A gyülekezés napja
  2018-12-30 15:54:05, vasárnap
 
  2018. december 30. vasárnap 12:00
Fehérváry Jákó OSB liturgikus jegyzetét olvashatják.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Évvégi program templomunkban
  2018-12-30 15:47:01, vasárnap
 
  Holnap, 31-én 17.00 órakor van az év végi hálaadó mise a templomban, és 00.00 órakor pedig misével kezdjük az Új Évet.
Akinek van kedve csatlakozni 21.00 órától 02.00 óráig a szilveszteri virrasztásunkra, szeretettel várjuk akár csak egy fél órára is.
Most kivételesen megtörjük Isten Szent Csendjét 20 percenként egy kis ideillő zenével.

Bízd Újra Életed Krisztusra! Medgyesi Zsuzsa
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Év végi lelkigyakorlat Csaba testvérrel - Tanítás 5. rész
  2018-12-30 15:32:30, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 547 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3920
  • e Hét: 9721
  • e Hónap: 42875
  • e Év: 276622
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.