Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Szentség
  2018-12-06 11:52:01, csütörtök
 
  ,,Krisztus személyében Isten olyan szentséget lát, amely kiállja legalaposabb vizsgálatát is; és amelyik örömmel tölti el és megelégíti szívét; és akármilyen is Krisztus Isten szemében, az emberekért olyan."

-Arthur W. Pink-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szentség
  2018-12-06 11:51:26, csütörtök
 
  ,,Hogyan lehetünk mi, akik nemcsak bűnösök vagyunk, de erkölcsileg romlottak is, szentek annak az Egyetlennek a szemében, akinek pillantása szívünk mélyéig hatol, minden indítékunkat, gondolatunkat ismeri ugyanúgy, mint szavainkat és cselekedeteinket? A válasz: Krisztussal való egységünk miatt, Isten az Ő szentségét a mi szentségünknek tekinti."

-Jerry Bridges-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szentség
  2018-12-06 11:50:40, csütörtök
 
  ,,A szentségre való törekvésnek mindennapi életed céljává kell válnia. De ahhoz, hogy kegyelem által élj, soha, de soha nem szabad a Szentlélek benned végzett munkájára alapozva megállnod Isten előtt. Önmagadról mindig Krisztusra kell nézned. Soha nem leszel eléggé szent saját erőfeszítéseiden keresztül, hogy méltó legyél az Isten előtti megállásra. Csak Krisztuson keresztül vagy szent."

-Jerry Bridges-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megigazulás és megszentelődés
  2018-12-06 11:48:39, csütörtök
 
  ,,Krisztus a mi igazságunk - ez mindenki által ismert és jól érthető igazság, amelyen megigazulásunk nyugszik. De Krisztus egyben a mi szentségünk is. Ezt a tényt kevesen értik. Minden keresztyén egyedül megigazulását keresve tekint Krisztusra, de közel sem tekintenek olyan sokan Őrá Isten előtti tökéletes szentségükért. Áldott igazság azonban, hogy minden hívő megszenteltetett Krisztusban, ugyanúgy, ahogy megigazíttattunk Őbenne.
Önmagunkban, Krisztuson kívül, szennyesek és szennyezettek vagyunk. Szennyesek vagyunk, mert megszegtük Isten törvényét, és szennyezettek vagyunk a bűn gonosz és bemocskoló hatásától. Megbocsátásra van szükségünk a bűn miatt, és megtisztulásra szennyezettségünk miatt. A megigazulás által megbocsáttattak bűneink, és igaznak nyilváníttattunk Isten bíróságának tárgyalótermében. A Krisztusban nekünk adott szentségben erkölcsi szennyünk eltöröltetett, és így alkalmassá váltunk, hogy a végtelenül szent Isten jelenlétébe lépjünk, és örvendezzünk a Vele való közösségünknek."

-Jerry Bridges-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megszentelődés
  2018-12-06 11:45:53, csütörtök
 
  ,,A megszentelődés vagy a szentség - a két szó tulajdonképpen felcserélhető - lényegét tekintve Isten erkölcsi vonásaival való összhang. A megszentelődésről általában úgy gondolkodunk, mint fejlődésről, jellemünk belső megváltozásáról, amelynek során egyre jobban hasonlóvá válunk Krisztushoz. Valóban, ez egy jelentős része a megszentelődésnek, de nem a teljes kép.
A Szentírás beszél szentségről, amely már most a mienk, Isten előtt Krisztusban, és egy másik szentségről, amelyben napról napra növekednünk kell. Az első Krisztus értünk hozott áldozatának eredménye; a másik a Szentlélek munkájának eredménye bennünk. Az első tökéletes, teljes, és a miénk abban a pillanatban, hogy életünket Krisztusra bízzuk; a második folyamatos és tökéletlen mindaddig, amíg ebben a testben vagyunk.
Az objektív szentség, amely Krisztusban a miénk, és a szubjektív szentség, amelyet a Szentlélek munkál, Isten kegyelmének ajándékai, és hit által vehetjük igénybe. Dilemmánkra viszont, hogy vajon hogyan is jelenhetünk meg naponta a tökéletesen szent Isten előtt, amikor legjobb cselekedeteink is piszkosak és szennyezettek, a Krisztusban nekünk ajándékozott tökéletes szentség a válasz. A Krisztusban elrejtett szentségünk és az önmagunkban megtalálni vágyott szentség közötti különbségtételre való képtelenségünk késztette Pink urat annak kimondására, hogy hibás az a reménységünk, amely által magunkban próbálunk felfedezni valamit, ami egyedül Krisztusban található."

-Jerry Bridges-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megigazulás és megszentelődés
  2018-12-06 11:44:13, csütörtök
 
  ,,Minden keresztyén elismeri, hogy megigazulásunkat - tehát igazzá nyilvánításunkat - egyedül Krisztus igazságának köszönhetjük, amelyet Isten nekünk tulajdonít hit által. De kevesen értik meg közülünk teljesen, hogy megszentelődésünk is a Krisztusba vetett hit által történik."

-Jerry Bridges-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kegyelem által élni
  2018-12-06 11:41:54, csütörtök
 
  ,,Kegyelem által élni annyit jelent, hogy Istennel való kapcsolatomat, beleértve önmagam elfogadását és Isten előtti helyzetemet is, teljes egészében a Krisztussal való egységre alapozom. Felismerem, hogy önmagamban semmilyen értéket nem hozok az Istennel való kapcsolatomba, hiszen még igazságos cselekedeteim is olyanok az Ő szemében, mint a szennyes ruha. Még legjobb cselekedeteimet is vegyes indítékok és tökéletlen teljesítmény szennyezik. Soha nem szeretem Istent teljes szívemből, és soha nem szeretem felebarátomat annyira és olyan következetesen, mint magamat."

-Jerry Bridges-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kegyelem által élni
  2018-12-06 11:38:57, csütörtök
 
  ,,Kegyelem által élni annyit jelent, hogy egyedül Jézus Krisztus érdemére támaszkodunk."

-Jerry Bridges-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ami egyedül csak Krisztusban található
  2018-12-06 11:38:15, csütörtök
 
  ,,Az Isten népe által elkövetett egyik legnagyobb hiba, ha abban reménykedik, felfedezheti önmagában azt, ami egyedül csak Krisztusban található."

-Arthur W. Pink-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kegyelem
  2018-12-06 11:36:14, csütörtök
 
  ,,Isten törvénye... nincs ellentétben a kegyelemmel, és nem is ellensége a kegyelemnek. Miközben keressük a kegyelemben bővelkedő élet lehetőségét, Isten törvénye ebben sem ellenségünk. A kegyelem által való élet azt jelenti, hogy megértettük, Isten áldása életünkön nem függ engedelmességünktől vagy engedetlenségünktől, hanem Krisztus tökéletes engedelmességétől. Azt jelenti, hálásan odaszánjuk magunkat válaszként Isten kegyelmére, és keressük akaratát és a Neki való engedelmesség lehetőségét, nem az áldás elnyeréséért, hanem azért, mert már elnyertük az áldást."

-Jerry Bridges-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 699 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 355
  • e Hét: 1559
  • e Hónap: 11970
  • e Év: 131062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.