Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Mit mond a Biblia a karácsonyról?
  2018-12-09 23:01:08, vasárnap
 
 



Jómagam 1996 óta csak Jézus halálának Emlékünnepéről emlékezem meg!
Hitemben meggyőződtem. Ezt az írást fogom feltenni,
ahányszor kérdés merül fel ezzel kapcsolatban.
Mert tudom, akit érdekel, veszi majd a fáradtságot, és felkeresve az oldalt elolvassa.

Nemrégen kaptam egy felhívást, sokan használják rosszul a Libraryt -,
ezért nem javasolt nagyobb részeket kimásolni belőle nekem sem!
Így teszek!

Aki nem, megértem, én nem bántok senkit, megértem, elfogadom a más vallású embereket,
azokat, akik megünneplik!
Ugyanezt várnám viszont! Amit nagyon szépen megköszönök!

Kellemes, szép napokat, egészséget, jóságot, szeretetet,
a hit hihetetlen erejét, s a lelkiismeret birtokában lévő ember tartós
nyugalmát, békéjét, boldogságát kívánom mindenkinek!

Szeretettel: M. Anikó Bp., 2018. december 09.





A Biblia nem ír arról, hogy pontosan mikor született Jézus, és arról sem, hogy meg kellene ünnepelnünk a születésnapját. M'Clintock és Strong műve megjegyzi:,,A karácsony megünneplése nem isteni intézkedés, és az Úsz. [Újszövetség] sem tekinthető az eredetének"(Cyclopadia).

Sőt, ha megvizsgáljuk a karácsony történetét, kiderül, hogy pogány vallási rítusokból ered. A Biblia feltárja, hogy Istent megbántjuk azzal, ha olyan módon próbáljuk meg imádni őt, amelyet elítél (2Mózes 32:5-7Amikor Áron ezt meglátta, oltárt épített előtte, majd így kiáltott: ,,Holnap Jehova ünnepe lesz!"6Másnap tehát korán felkeltek, és égőáldozatokat ajánlottak fel, és közösségi áldozatokat mutattak be. A nép utána leült enni és inni. Majd felkeltek mulatozni.a7Jehova ekkor ezt mondta Mózesnek:,,Menj le, mert a néped, melyet kivezettél Egyiptom földjéről, súlyos bűnt követett el. ).

A karácsonyi szokások eredete
Jézus születésnapjának a megünneplése:,,Arról. . . nincsenek feljegyzések, hogy [a korai keresztények Krisztus] születéséről is megemlékeztek volna. A Katolikus Enciklopédia szerint Karácsony nem szerepelt a korai egyház ünnepei között" (Babilon misztériumvallása régen és ma, 155. o.).,,A születésnek megünneplése a régi keresztényeknél ismeretlen szokás volt" (Borbély István: Karácsony története. Keresztény Magvető, 1973. 3-4. sz. 188. o.).

December 25-e: Jézus nem december 25-én született. ,,Máig tisztázatlan, miért került a karácsony december 25-ére, de nagyon valószínű, hogy a régi keresztények így akarták háttérbe szorítani a legyőzhetetlen nap születésé-nek (natalis solis invicti) pogány római ünnepét", mely a téli napfordulóhoz kötődött (Britannica Hungarica, 10. kötet, 134. oldal).

Ajándékozás, lakmározás, vigadozás: ,,A Saturnalia. . . hatása máig érezhető a nyugati világ karácsonyhoz és új évhez kötődő szokásain. A Saturnaliát eredetileg december 17-én ülték meg, de később hét napig tartó ünnepséggé terebélyesedett. Az év legvidámabb eseménye volt, ilyenkor szünetelt a munka és a kereskedés. . . bőkezűen megajándékozták egymást" (Britannica Hungarica, 16. kötet, 134. oldal).

Karácsonyi fények: Egy vallási enciklopédia szerint az európaiak ,,fényekkel és mindenféle örökzöldekkel" díszítették az otthonukat, ugyanis ezzel ünnepelték a téli napfordulót, és így űzték el a gonosz szellemeket (The Encyclopedia of Religion).

Karácsonyfa: ,,A pogány európaiak között elterjedt a fák tisztelete, és ez a hagyomány a keresztény hit felvétele után is tovább élt. . . fát állítottak fel a házban vagy a bejáratnál a téli napfordulókor" (Britannica Hungarica, 10. kötet, 141. oldal).

Fagyöngy, magyal: ,,A druidák mágikus erőt tulajdonítottak a fagyöngynek. Az örökzöld magyalt a nap visszatérésének ígéreteként imádták" (The Encyclopedia Americana).

Kapcsolódó témák
Ünnepek
Bibliai kérdések
Lásd még

BIBLIAI KÉRDÉSEK

Hogyan lehet megérteni a Bibliát?
Bármilyen legyen is a neveltetésünk vagy az iskolázottságunk, mindannyian megérthetjük Istennek a Bibliában található üzenetét.

Link


GYAKORI KÉRDÉSEK

Miért nem ünneplik Jehova Tanúi a karácsonyt?Link
Sokan megünneplik a karácsonyt, noha tisztában vannak vele, hogy pogány eredetű. Jehova Tanúi miért nem ünneplik meg?Link



 
 
0 komment , kategória:  jw.org -Karácsony ünnepléséről  
Dorosné Éva gyönyörű képei, vasárnapi jó kívánsága!
  2018-12-09 19:43:17, vasárnap
 
  DECEMBER 09.
Vs 8:19

Szia drága barátnőm !
Kellemes reggelt szép Vasárnapot.
Puszi
















2018. DECEMBER 09.
Vs 17:59

Szia drága barátnőm!
Kellemes estét jó éjszakát kívánok!
Puszi



















Köszönöm a szép képeket.
Kellemes estét, jó éjszakát neked is!
Puszi barátnőd: Ani





 
 
0 komment , kategória:  b Doros Ferencné Éva JELEN  
2018. December 9., vasárnapi Napiszöveg
  2018-12-09 19:30:23, vasárnap
 
  ,,Isten életre keltett minket, és leültetett az égben,
mivel Krisztus Jézus követői vagyunk"
(Efézus 2:6NW).

Elképzelni is nehéz, milyen
különleges áldásokat tartogat
Jehova a felkent keresztényeknek,
akik trónokon ülnek majd,
hogy Krisztussal uralkodjanak az égben
(Lukács 22:28-30NW De ti vagytok azok, akik kitartottatok mellettem+ próbáimban.29És szövetséget kötök veletek egy királyságra, mint ahogy az én Atyám is szövetséget kötött velem,30hogy egyetek és igyatok az én asztalomnál a királyságomban, és trónokon üljetek, hogy ítéljétek Izrael 12törzsét);
(Filippi 3:20, 21NWA mi állampolgárságunk viszont az égben van, ahonnan megmentőt várunk sóváran, az Úr Jézus Krisztust,21aki az ő hatalmas erejével, amellyel képes mindent alávetni magának, olyanná fogja változtatni a mi jelentéktelen testünket, mint amilyen az ő dicsőséges teste);
(1János 3:2NW Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, de hogy mik leszünk, még nem tárult fel. Azt viszont tudjuk, hogy amikor megmutatja magát, olyanok leszünk, mint ő, mert olyannak fogjuk látni, amilyen valójában.).
Ők alkotják majd az ,,Új Jeruzsálemet",
Krisztus menyasszonyát
(Jelenések 3:12NW Aki győz, azt oszloppá teszem Istenem templomában, és semmiképpen nem megy ki abból többé, és felírom rá Istenem nevét, Istenem városának, az új Jeruzsálemnek a nevét, mely az égből, Istenemtől száll alá, és az én új nevemet.);
(Jelenések 17:14NW Harcra kelnek a bárány ellen, de a bárány legyőzi őket, mivel uraknak ura és királyoknak királya. Vele együtt győznek azok is, akik elhívottak, választottak és hűségesek.);
(Jelenések 21:2, 9, 10NW 2A szent várost, az új Jeruzsálemet is láttam alászállni az égből, Istentől, felkészítve, mint a férje számára felékesített menyasszony9Majd jött az egyik a hét angyal közül - akiknél a hét csésze volt, tele a hét utolsó csapással -, és így szólt hozzám:,,Gyere, megmutatom neked a menyasszonyt, a bárány feleségét!"10A szellem erejével elvitt hát egy nagy és magas hegyre, és megmutatta nekem a szent várost, Jeruzsálemet, mely az égből, Istentől szállt alá,).
Részt fognak venni Jézussal a
nemzetek gyógyításában, azaz
segítenek az engedelmes embereknek,
hogy megszabaduljanak a bűn és a halál
terhétől, és tökéletessé váljanak
(Jelenések 22:1, 2, 17NW És megmutatta nekem az élet vizének folyóját: tiszta, mint a kristály, és az Isten és a bárány trónjától folyik lefelé2a város főútjának a közepén. A folyó mindkét partján az élet fái voltak, melyek tizenkétszer hoznak termést, minden hónapban megtermik gyümölcsüket. És a fák levelei a nemzetek gyógyítására voltak.17A szellem és a menyasszony pedig szüntelenül ezt mondja:,,Gyere!" És aki hallja, mondja:,,Gyere!" És aki szomjazik, jöjjön. Aki akarja, vegye az élet vizét ingyen.).
Jehova rendkívüli kedvességének
az lesz az egyik legnagyobb megnyil-
vánulása a földön, amikor feltámasztja
a halottakat (Jób 14:13-15NW Ó, bárcsak elrejtenél a sírban,
rejtegetnél, míg el nem múlik haragod,
kitűznél nekem egy időt, és nem feledkeznél el rólam!
14Ha meghal az ember, vajon élhet-e újra?
Kényszerű szolgálatom minden napján várakozni fogok,
míg el nem jön a szabadulásom.
15Szólítani fogsz, és én válaszolok neked.
Vágyakozol majd kezed műve után.);
(János 5:28, 29NW Ne csodálkozzatok ezen, mert eljön az óra, amelyben mindazok, akik az emléksírokban vannak, hallani fogják az ő hangját,
29és kijönnek: akik jó dolgokat tettek, feltámadnak, hogy éljenek, akik gonosz dolgokat tettek, feltámadnak, hogy megítéljék őket.).
Régen élt hűséges
férfiak és nők tömegei támadnak
majd fel, akik még Krisztus áldozati
halála előtt haltak meg, valamint
azok a más juhok is, akik hűségben
halnak meg az utolsó napokban.
Mindannyian újra szolgálhatják
majd Jehovát (János 10:16NW Más juhaim is vannak, amelyek nem ebből az akolból valók.
Őket is be kell gyűjtenem, és figyelni fognak a hangomra, és egy nyáj lesznek egy pásztorral.).
w16.07 4:13-15





 
 
0 komment , kategória:  .Napiszöveg jw.org  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 66 db bejegyzés
e év: 774 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1033
  • e Hét: 1279
  • e Hónap: 5657
  • e Év: 44147
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.