Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Legyetek hát irgalmasok
  2018-02-27 15:57:43, kedd
 
  Egy a ti mesteretek, ti pedig mindnyájan testvérek vagytok

Az irgalom és megbocsátás a tiéd, fogalmazódik meg, mégis ez a fontos gondolat már-már elveszlik gondolatainkban. Próbáljuk meg azt a megbocsájtást gyakorolni ember társainkkal szemben, amit Isten oly gyakran alkalmaz velünk szemben, ne csak magunknak kérjünk bocsánatot, hanem mi is legyünk képesek megbocsátani embertársainknak.
Szeretek kitűnni, elől lenni, dicsekedni ? Az alázatosság útján járva végezzük feladatainkat, nem várva más jutalmát, dicséretét !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olyan jó itt lenni
  2018-02-26 14:28:40, hétfő
 
  Életünk
Életünk, Isten arcának lázas keresése. Vágyunk látni a nyilvánvalót. Minden ember a szíve mélyén vágyik arra, hogy lássa Istent, úgy amint van.
Szabadulni nem fog senki tőle. Már itt a földön részünk lehet élményekben. Ehhez viszont erőfeszítéseket kell tennünk. Életünk üres, félelemmel teli, egy szürke. Bármennyire szeretnénk rejtegetni erőltetett mosollyal arcunk szürkeségét, lelkünk kiáltását, a hiányt nem lehet elrejteni.
Mindig ott kellene lenünk ahol az életünk értelmet kap, még a nehéz pillanatokban is. Ahol azt mondják nekünk : szeretett fiú, lány vagyok.
A Keresztény az az ember, aki megengedi Istennek, hogy betöltse őt jóságával és irgalmával.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem ti választottatok...
  2018-02-24 14:44:18, szombat
 
  Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket. ((Jn 15,16)

Érdemes elgondolkodnunk azon a kijelentésen, amelyet Jézus intéz apostolaihoz : Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket. Ez a kijelentés egész keresztény életünket magába foglalja, hiszen nem azért váltott meg Krisztus,, mert mi akartuk, hanem mert mert Ő volt az, aki meg akart váltani.
A mindennapi keresztjeinket nem mi választjuk, hanem a keresztek választanak minket, és soha nem kapunk nagyobb keresztet, mint amit el tudunk viselni. Minden egyes kereszt hordozásban ott van mellettünk Jézus és segít a keresztet továbbvinni, mert Ő megígérte, nem hagy árván bennünket, velünk lesz a világ végéig.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A világ
  2018-02-23 17:54:47, péntek
 
  A világ az önmagába zárkózás felé hajlik, becsukja azt a kaput amelyen keresztül be lehet jutni felé. Tehát az egyháznak sosem kell meglepődni, ha elutasítják, elnyomják,és megsebzik. E elkerülése végett meg kell újulnia, hogy ne váljon közömbössé és ne zárkózzon önmagába. A szeretet az, ami megtöri a közömbösséget és azt a halálos önmagába zárkózást. De csak arról lehet tanúságot tenni, amit előtte már megtapasztaltunk.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Előbb békülj ki
  2018-02-22 17:22:54, csütörtök
 
  Előbb békülj ki ember társaddal, aztán térj vissza és ajánld fel ajándékodat

Mindennél fontosabb az életünk, az, hogy igazán éljünk. Az igazi életre, amely valódi szeretet kapcsolatokat épít. Új szemléletmódra hív életünk , hogy változtassunk látás módunkon : tekintsünk úgy ember társaink arcába, hogy engedjük feltörni magunkban a legmélyebb szeretni akarást. Kapcsolataink sohasem lesznek tökéletesek !Elég ha teszünk azért, hogy jobbá váljanak.
Az életünk akkor lesz gyümölcsöző ha akarjuk, hogy életé váljanak bennünk és kapcsolatainkban.
Életünkben egyszerre van jelen a régi és az új, a hagyomány és a megújulás, a folytonosságot biztosító intézményes keret és az állandóan új formákat kereső karizma. Egyik sem létezhet a másik nélkül.
A folytonosság csak a változások mentén lesz nyilvánvalóvá, az újdonság viszont csupán a régi szövetén mutatkozhat meg.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jónás figyelmeztetett
  2018-02-20 15:19:44, kedd
 
  Ahogy Jónás jel volt a niniveieknek, úgy lesz jel az Emberfia is e nemzedéknek.

Jónás figyelmeztet. Figyelmezteti Ninive lakóit, akik hisznek szavának. Sokszor a figyelmeztetések feldühítenek és haragot táplálnak bennünk. De mi mennyire figyelünk a nagyobbak intelmeire és tanítására.
Ha semmiben és senkiben nem hiszek, elszáradok, mint a nyárfa levél a száraz melegben.
Az egyik legsürgetőbb kihívás, s közömbösség globalizációja. A felebarát az isten iránti közömbösség a valós kísértés nekünk. Szükségünk van arra, hogy újra meghalljuk a próféták kiáltását, akik felemelik hangjukat és felráznak minket.
Az önző és közömbös magatartás mára világ méreteket öltött olyannyira, hogy a közömbösség globalizációjáról beszélhetünk. Olyan visszás helyzetről van szó, amivel keresztényként szembe kell néznünk. Segíthetünk a szeretet különféle megnyilvánulásaival, a hozzánk közel vagy távol levő és rászoruló embereknek.
_________________________________________________________

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyakran...
  2018-02-18 12:48:37, vasárnap
 
  Gyakran előfordul,hogy amikor jól vagyunk, jól éreztük magunkat, elfelejtkezünk , másokról, nem érdekelnek a problémáik,szenvedéseik, az igaztalanságok, amiket elszenvednek.
Ilyenkor szívünk közömbössé válik, amíg én jól vagyok, és jól érzem magam, elfelejtkezem azokról, akik nincsenek jól.
Naponta találkozunk nélkülöző és szenvedő emberek sokaságával. és még mennyien vannak a világon ! Ha egy nélkülöző szenvedő embert látok, akkor a szegénység és balsors arcával találkozok szemben.
Az igaz hit cselekedeteinkben mutatkozik meg, ezért járjunk nyitott szemmel és érző szívvel a világban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki követni akar...
  2018-02-17 17:33:29, szombat
 
  Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét mindennap és úgy kövessen

Meg kell tagadnunk önmagunkat, fel kell vennünk mindennap életünk keresztjeit, azokat türelemmel, szeretettel, csendesen hordoznunk kell. Sokan ezért majd kinevetnek minket és eltávolodnak Tőlünk. Lesznek akik gyűlölni fognak, s ha lehetne életünket is kioltanák.
Hitünket ne féljünk megvallani ellenségeinknek. Aki pedig tudva és akarva az ellenség oldalára áll, hogy magát megmentse, az elveszíti hitét és önmagát.
Nehéz szembenézni saját magunkkal, és félünk kimondani az igent, amikor változásra van szükség életünkben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Út a győzelem felé...
  2018-02-14 17:15:38, szerda
 
  Az egyházi év ünnep köreiben van valami csodálatos, ami megállásra, gondolkodásra indit bennünket. Kiragad rutinos életünkből és nem engedi, hogy elfásuljunk, hanem célt helyez elénk.
Rohanó világunkban a túlzott aktivizmus veszélyének vagyunk kitéve, hiszen ha jól belegondolunk, minden percünket lekötjük valamivel, ami sokszor nem is lényeges. Elfelejtünk pihenni, érezni és örülni az egyszerű dolgoknak.
Milyen jóleső érzés, amikor valaki felnéz ránk, csodál, szeret, tanácsainkat várja és mi milyen hamar elhisszük, hogy vagyunk valakik, hogy jók vagyunk, hogy ászok vagyunk. És elkezdünk élni egy színpadi életet, ami csak látszata, szerepe annak, akik igazából vagyunk. Akkor miért a sok szerep ? Ne a külsővel hanem a belsővel foglalkozzunk ! A szeretet abszurditása, hogy a látszat káprázatában sosem találjuk meg Önmagunkat, mert nem létezik számunkra a kiengesztelődés.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne feled e napon, hogy :
  2018-02-11 14:09:04, vasárnap
 
  " Az élet TÖVISEI, az örökkévalóság virágai " - Don Bosco  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 15 db bejegyzés
e év: 113 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 13
  • e Hét: 51
  • e Hónap: 422
  • e Év: 10328
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.