Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
Mitől szenvedtél a múltadban, az arcod alapján?
  2018-04-30 18:14:24, hétfő
 
  "Bátor és inspiráló szavak, Jolán! Az nyilvánvaló, hogy tudod, milyen érzés az, amikor az embernek összetörik a szívét és ismered az aggódás érzését is de ami igazán fontos, az az, hogy soha nem hagytad magad és harcoltál egy szebb jövőért. Egyértelműen rendelkezel egy nagyfokú rugalmassággal, a lelkedben lakozó szenvedély pedig egyszerűen csodálatos!"

Milyen jellegű fájdalmat kellett leküzdened?

"Nem számít, hogy mennyire keményen próbálunk mindent jól csinálni, az élet mindig fog akadályokat görgetni az utunkba! Az ilyen múltbéli fájdalmak megsebeznek minket és ezeket a sebhelyeket a legszebb mosolyunk sem tudja elrejteni."

Arcelemzés
Link



 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
A változáshoz meg kell hozni bizonyos döntéseket
  2018-04-30 08:37:52, hétfő
 
  Mivel hallottatok Jézusról és a tőle jövő igazságról, vessétek le a régi és bűnös természeteteket, és hagyjátok el a korábbi életstílusotokat, ami a csalással és vággyal volt vesztegethető. Helyette engedjétek a Szentléleknek megújítani gondolataitokat és hozzáállásotokat. Öltsétek fel tehát az új természeteteket, amely Istenhez hasonlóvá lett teremtve, teljességgel tisztességesnek és szentnek. (Efezus 4:21-24 NLT fordítás)


Nem elegendő, ha csak akarod a változást. Nem elég, ha csak vágysz a változásra. Az sem elég, ha azt mondod: 'van egy álmom a változásról". Az álmok semmit nem érnek, ha csak nem kelsz fel és teszel értük. Addig nem fogsz tudni változtatni, amíg nem szánod el rá magad.

Hogyan leszel más hat hónap alatt? Érzelmileg erősebb leszel? Mentálisan jobb leszel? Fizikailag egészségesebb leszel? Spirituálisan mélyebb leszel?

Ezek nem történnek meg autómatikusan. Nem csak úgy véletlenül fejlődsz az életed bármelyik területén. Sokszor azt hisszük , hogy várunk Istenre, hogy megváltoztasson. Nem te vársz Istenre, ha nem Ő vár rád.

Az életedben sosem lesz növekedés, ha nincs változás. És nincs változás veszteség nélkül. El kell majd engedned néhány régi dolgot, és bizony nincs veszteségfájdalom nélkül.

Talán most pont megfeneklettél, mert nem tanultad meg, hogy hogyan engedj el dolgokat. Ez a választás. Az Efezus 4:22 ezt így írja "...vessétek le a régi és bűnös természeteteket, és hagyjátok el a korábbi életstílusotokat, ami a csalással és vággyal volt vesztegethető."

Talán látod is a sérüléseidet, szokásaidat, fennakadásaidat akár biológiai vagy szociális dolgok. Ezek közül jó néhány a körülményeidből fakad vagy a kromoszómáidból. De nem is igazán számít, hogy ezek honnan erednek. Mindenképpen meg kell birkóznod velük. A genetika talán magyarázat a hajlamaidra, de semmiképpen sem kifogás a bűneidre.

De itt a jó hír: Ha egyszer hívővé lettél, új erőd van, ami hatalmasabb, mint azok a régi tendenciák. Ez az erő a Szentlélek.

A Filippi 2:12-13 azt mondja "Félelemmel és remegéssel folytassátok a megváltásotokon való munkálkodást,mert Isten az, aki kimunkálja bennetek az akarást és a cselekvést, annak érdekében, hogy betöltsétek az Ő jó célját." (NIV fordítás)

Ez azt jelenti, hogy félned kéne Istentől? Persze, hogy nem! Attól félj, hogy kihagyod a legjobbat, amit neked szánt és elpazarlod az életed. Attól félj, hogy leéled az egész életed és sosem tudod meg mi volt Isten célja veled.

A titok ahhoz, hogy megváltoztasd az életed nem az akaraterőben rejlik. Isten adja az erőt és az akaratot is hozzá a Szentszellemen keresztül, hogy elvégezze, azt aminek elvégezve kell lennie.


Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Mit jelent az, hogy 'dolgozz a megváltásodon'?
Hogyan tapasztaltad a Szentlélek erejét az életedben?
Hogyan segít Isten megbirkózni azokkal a sebekkel, szokásokkal, fennakadásokkal, amiknek biológiai vagy szociális gyökerei vannak?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.04.23.)
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ír áldás
  2018-04-29 22:46:34, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
A változáshoz az igazság megismerése szükséges
  2018-04-29 11:55:42, vasárnap
 
  "Mivel hallottatok Jézusról és megismertétek az igazságot, ami tőle származik, dobjátok el a régi bűnös természeteteket és életmódotokat, melyek megromlottak a vágyak és megtévesztések által. Inkább engedjetek a Szellemnek, hogy megújíthassa gondolataitokat és hozzáállásotokat. Vegyétek fel az új természeteteket, ami Istenhez hasonlónak teremtetett - igaznak és szentnek." (Efézus 4:21-24, NLT-fordítás)

Soha nem fogod megváltoztatni a rossz dolgokat az életedben, amíg nem tudod meg az igazságot. A változáshoz fontos, hogy tudd az igazságot.

Jézus ezt mondta, "Megismeritek az igazságot és az igazság szabaddá tesz benneteket." (János 8:32, NLT-fordítás). Nem leszel szabad, amíg nem ismered az igazságot. A személyiségünk változásának titka nem egy tablettában, nem is egy programban vagy folyamatban rejlik. Nem egy terápia, egy könyv vagy egy szeminárium hatására történik. Még a pozitív gondolkodás vagy a pszichológia sem tudja megváltoztatni azt.

A személyiség változásának alapja az igazság. Ahhoz, hogy változni tudjunk, meg kell ismernünk és szembe kell néznünk az igazsággal önmagunkkal, Istennel és más emberekkel kapcsolatban.

Az életedben minden önromboló viselkedés mögött egy olyan hazugság áll, amit elhiszel. Ha most nagyon el vagy adósodva, ez azért fordulhatott elő, mert elhittél valamilyen hazugságot. Így gondolkodtál: "Vásárolhatok mindig hitelre, nem lesz semmi gond." Tényleg? Vagy úgy gondolkodsz, hogy ,,Nekem kell ez a ház." Valóban? Tényleg szükséged van rá? Igazán? És meg is tudod indokolni?

Állandóan hazudunk magunknak. De meg kell tudnod az igazságot és szembesülnöd kell azzal, ha meg akarsz változni.

Jézus azt mondta, az igazság szabaddá tesz. De először nagyon rosszul fogod magad érezni, amikor szembesülsz vele. Egészen addig fogod rosszul érezni magad, amíg próbálod tagadni. Abban a pillanatban, amikor szembe tudsz nézni az igazsággal önmagadról és minden másról az életben, az igazság elkezd szabaddá tenni.

Ki az igazság? Jézus azt mondta, "Én vagyok az igazság." Nem azt mondta, hogy "nálam van az igazság", vagy hogy "megmutatom a hozzá vezető utat", vagy hogy "megtanítom neked." Azt mondta, "Én vagyok az. Én vagyok az igazság."

Bízhatsz a szavában. A Biblia az ő szava.

A Biblia számos módon segít nekünk, hogy növekedjünk és változzunk: "A teljes Írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a fegyelmezésre, javításra és az igazságban való fejlődésre; azért, hogy Isten szolgája alaposan felkészült legyen minden jó cselekedetre." (2 Tim. 3:16-17, NIV-fordítás)

A Biblia olyan, mint egy térkép. Megmutatja, hogy hol, merre menj és hogyan maradj az ösvényen. Rámutat, hogy mikor térünk le az ösvényről, és megmutatja, hogyan tudunk arra visszatérni. Amikor Isten Igéjére támaszkodsz, hogy mutassa meg, merre menj és hogyan járj, akkor az megadja neked mindazt az iránymutatást és tudást, amire szükséged van, hogy változni tudjál.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

Mi az a dolog az életedben, amivel kapcsolatban úgy teszel, mintha nem is volna probléma, de igazából tudod, hogy változtatnod kellene rajta?
Mennyire tudod magad előre felkészíteni azzal, hogy tanulmányozod a Bibliát?
Hol és mikor láttad már azt, hogy Isten igazsága szabaddá tett valakit?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.04.22.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Mondj jót róluk!
  2018-04-28 21:28:25, szombat
 
  ,,Tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket." (Lukács 6:27)

Amikor a déliek elnöke, Jefferson Davis azt kérte Robert E. Lee tábornoktól, hogy mondja el véleményét egy bizonyos tisztről, ő elragadtatással nyilatkozott az illetőről.

Egy jelenlévő tiszt csodálkozott Lee szavain, és azt mondta: ,,Tábornok úr, tudja ön, hogy az, akiről ilyen elismerően beszél az elnöknek, az ön legádázabb ellensége, és sohasem hagy ki egyetlen lehetőséget sem, amikor önt bírálhatja?"

Lee így válaszolt: ,,Igen, tudom, de az elnök az én véleményemet kérdezte róla, nem az ő véleményét rólam." Igazi jellem, együttérzés és bátorság kell ahhoz, hogy jót mondjunk egy bírálónkról. De ha mégis megteszed, három dolog történik:

1) Saját értéked megnő. Mert azzal, hogy dicsérően nyilatkozol a másikról, megmutatod, hogy képes vagy felülemelkedni a bírálaton.

2) Elveszed az ellenfél kritikájának élét. Amikor az emberek hallják, hogy méltatod azt, aki bírált és megvetően nyilatkozott rólad, tisztelni fognak, és egészen másként néznek majd rád.

3) Az emberek igazságosnak és nagylelkűnek fognak tartani. Nem kerül nagy erőfeszítésbe, hogy egy kritikus megjegyzésre hasonló hangnemben válaszoljunk, de krisztusi jellem kell ahhoz, hogy a másik orcánkat is odatartsuk, és áldást mondjunk az illetőre.

Jézus azt mondta: ,,Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket; áldjátok azokat, akik átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket! Aki arcul üt téged, tartsd oda annak arcod másik felét is, és aki elveszi felsőruhádat, attól alsóruhádat se tagadd meg!
Adj mindenkinek, aki kér tőled, és aki elveszi a tiedet, attól ne követeld vissza! És amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük!" (Lukács 6:27-31).

Azt mondod, ez túl magas mérce? Jézus ezt tűzte ki, ezt gyakorolta egész életében, és ennek megélésére hív ma téged is.

Mai Ige * Bob Gass
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
A Biblia növényei – Beszélgetés Fráter Erzsébettel
  2018-04-27 23:00:42, péntek
 
 



A Biblia növényei: Fráter Erzsébet

A Biblia növényei leírása

" Miből készült Noé bárkája? Mi a mirhás bor? Fa nő-e a mustármagból? Mit evett Jézus a tanítványaival az utolsó vacsorán? Mi köze a pálmaágnak a virágvasárnaphoz vagy a papirusznak a Biblia nevéhez?A bibliaolvasó ember sok izgalmas kérdést fogalmaz meg, miközben az igét tanulmányozza. A Biblia növényeinek megismerése és jelképrendszerük pontosabb értelmezése, az érdekességeken túl abban is segít, hogy jobban megértsük az Isten nekünk szóló üzenetét.Aki pedig eddig nem vette kézbe a Bibliát - a világon legtöbbet forgatott könyvet -, nos, a Szentföldön készült fényképekkel illusztrált mű nekik is biztosan kedvet csinál ehhez az izgalmas szellemi kihíváshoz."

A Biblia növényei - Beszélgetés Fráter Erzsébettel
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Vácrátóti Botanikus Kert  
Biró Lally: Áldott légy Istenem.
  2018-04-26 19:51:05, csütörtök
 
 

Áldott légy Istenem! Köszönöm neked
Megtartod életem, köszönöm neked

1. Köszönöm a Golgotát, Szent Fiadnak halálát,
köszönöm Neked...
2. Köszönöm a Szent tüzet, a ragyogó keresztet,
köszönöm Neked..
3. Köszönöm az életem, midennapi kenyerem,
köszönöm Neked.....
4. Köszönöm az éjszakát, a ragyogó holdsugárt,
köszönöm Neked..

Köszönöm Neked, köszönöm Neked,
Áldott légy Istenem, köszönöm Neked.

Biró Lally:Áldott légy Istenem.
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Használtbicajok eladók
  2018-04-25 22:53:04, szerda
 
 

MOST érdemes bicajt venni!

Nézzétek meg szezonközi akciónkat, és válogassatok kedvetekre!

Ilyen olcsón ilyen SZÉP, és LESZERVÍZELT kerékpárokat csak nálunk találtok.

AKÁR AZ ÚJAK, CSAK TÖREDÉK ÁRON!
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Használt bicajok  
Kavicsportál - Kavicsképek
  2018-04-25 12:56:05, szerda
 
  ,,Már vénülő kezemmel
Fogom meg a kezedet,
Már vénülő szememmel
Őrizem a szemedet.
Nem tudom, miért, meddig
Maradok meg még neked,
De a kezedet fogom
S őrizem a szemedet."

Ady Endre: Őrizem a szemed c. vers




,,Ámulni még, ameddig lehet, amíg a szíved jó ütemre dobban,
megőrizni a táguló szemet, mellyel csodálkoztál gyermekkorodban."
Áprily Lajos

Kavicsportál * Kavicsképek
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Árvai Emil: Most csendre vágyom
  2018-04-25 09:37:18, szerda
 
  Füle Lajos: ,,Ha az ember szemét kimossák a könnyek, utána tisztábban lát."



 
 
0 komment , kategória:  Árvai Emil  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 45 db bejegyzés
e év: 589 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 151
  • e Hét: 569
  • e Hónap: 5730
  • e Év: 55295
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.