Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 175 
Tallóztam
  2018-04-30 15:21:52, hétfő
 
  "Egy boldogabb világot kívánok Neked,
ahol sokkal több lesz a szeretet.
Ahol derűvel, hittel élheted az életet,
ahol a mosoly és a nevetés a lételemed l."
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2018-04-30 09:49:48, hétfő
 
 
Fürjtojás - Az apró csoda, ami rengeteg betegségre jótékonyan hat

Az utóbbi időben egyre több helyen kapni fürjtojást, ami kapcsán sokfelől hallani, hogy jótékony hatással van az egészségre. A barna pettyes, apró fürjtojás alig tíz grammot nyom, és mindössze 15 kilokalóriát, a tyúktojás ötödét tartalmazza.

Proteinekben, A-, B1-, B2-, C-, D3-, E-vitaminokban és ásványi anyagokban (például foszforban, káliumban, vasban, cinkben) igen gazdag. Mivel kevés koleszterint tartalmaz, a szív- és érrendszeri betegek is bátran fogyaszthatják. Lizozim enzimet is tartalmaz, amit az orvostudomány a szervezet természetes antibiotikumaként ismer.

A fürjtojás valóban használhat több betegség esetén, a fürjtojás kúra különösen ajánlott légzőszervi fertőzések, gyulladásos, allergiás eredetű gondok, asztma, emésztőrendszeri betegségek, idegkimerültség, általános gyengeség esetén, de pozitívan hat az idegrendszerre és a szívműködésre is. sokan potencianövelő hatást is tulajdonítanak neki, így a férfiak számára előszeretettel ajánlják.

A természetgyógyászok által ajánlott receptek mindegyike megegyezik abban, hogy a friss, hűtőben tartott tojásokat naponta, éhgyomorra kell fogyasztani, és ami a legfontosabb, hogy nyersen. Akit elijeszt a nyers tojás íze, az keverje mézzel, vagy cukorral. Gyermekek számára napi 2-3, felnőttek számára 4-5 tojás fogyasztása ajánlott, a kúra időtartama betegségtől függően akár több hétig is eltarthat.

Több természetgyógyász ajánlja a fürjtojás kúraszerű alkalmazását. A receptek megegyeznek abban, hogy a friss, hűtőben tartott tojásokat napi rendszerességgel, éhgyomorra és nyersen kell fogyasztani, mert jótékony hatásuk így érvényesül igazán. A tojásokat meg kell mosni, majd feltörni egy pohárba, vagy csak az egyik végén feltörve kiszippantani a héjából. Az, akit visszariaszt a nyers tojás íze, egy kis mézzel vagy cukorral is kikeverheti.

Egy alkalommal gyermekeknek 2-3, felnőtteknek 4-5 fürjtojás elfogyasztása ajánlott, a kúra időtartama pedig a problémától függ, több héten át tarthat. A legtöbb kúra 60, 90, 120 és 240 tojás elfogyasztását írja elő. A kúra alatt mellőzzük a zsíros, fűszeres ételeket és az alkoholfogyasztást.

Forrás
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Tallóztam
  2018-04-30 09:42:39, hétfő
 
  Kedves Magdi,

Kérésednek megfelelően ezennel megküldtük neked a hét legeslegjobb 5
viccét!
Jó szórakozást hozzájuk!

----------------
1) Nagyon szeret
----------------
A kisgyerek meséli lelkendezve:
- Tudod, a mamám nagyon szeret engem.
- Ezt miből gondolod?
- Abból, hogy a papáimat mindig cserélgeti, engem viszont megtart!

------------------------
2) Hogy készül a kisbaba
------------------------
- Anyu, anyu, tudom, hogyan lesz a kisbaba! - mondja az ötéves kislány
az anyukájának.
- Na, hogyan?
- Úgy, hogy a kisfiú beleteszi a himbilimbijét az előtte térdelő
kislány szájába!
- Nem kislányom, a kisbaba nem így lesz. Így a fizetésemelés, az új
bunda és az ékszerek lesznek...

---------------------
3) Izgalom és stressz
---------------------
Mi a különbség az izgalom és a stressz között?
- Izgalom az, amikor a feleséged terhes.
- Stessz az, amikor a titkárnőd.

---------
4) Eszter
---------
- Jean, hogy hívják a maga feleségét?
- Eszter, uram.
- Hmm, Eszter, Eszter. Megdugtam egyszer! Hahahahaha!
- És a maga feleségét, uram?
- Anasztázia, de ezzel nem tud mit kezdeni.
- Anasztázia, Anasztázia. Megdugtam százszor.
- Jajj, Jean, ez nem is rímel!
- Nem rímel, de igaz!

-----------------
5) Fényt csinálni
-----------------
- Hogyan lehet vízzel fényt csinálni?
- ???
- Le kell vele mosni az ablakot.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Tallóztam
  2018-04-30 04:25:52, hétfő
 
  "Minden időben végiggondoltam az élet sok furcsa dolgát, s minden idő más gondolatokat érlelt. Furcsa az emberi élet és titokzatos."

(Wass Albert)
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2018-04-30 04:07:53, hétfő
 
 
2018. április 30. Telihold a Skorpió jegyében - Jó alkalom a gyógyulásra és a változásra!

Asztrológiai szempontból a Telihold, nem más, mint a múltban elkezdett tevékenységünknek, mostanra beérett gyümölcse, vagy adott esetben egy múltbéli rossz választásunk kudarccal végződő eredménye. Hiszen tudjuk, hogy az életünk választások sorozata, a Telihold csak szembesít bennünket ezek sikereivel vagy kudarcaival.

2018. április 30. Telihold a Skorpió jegyében - Jó alkalom a gyógyulásra és a változásra!

Fontos, hogy tudjuk kihasználni ezt a Varázslatos Fényt, amely segíthet nekünk tiszteletben tartani a láthatatlant, de ne engedjük magunkat megzavarni a látható korlátozó logikája által. A Telihold rávilágít a létező, és az eddig megoldatlan, vagy az égiek akarata ellenére megoldott problémákra. A mostani Telihold, arra enged következtetni, hogy a változások nem fognak egykönnyen bekövetkezni.

A Skorpió-Bika kettős polaritása, olyan energiák kiegyensúlyozásával foglalkozik, amelyek a pénz, az értékek, az irányítás, a szexualitás, az érzékiség, a hatalom és a makacsság iránti érdeklődést képviselik. Míg a Bika, azzal foglalkozik, aminek konkrét formája van, ami az enyém (a bika jellemzője, hogy szeret birtokolni), addig a Skorpió mindazzal, ami mások manipulálását és irányítását, a kollektív hatalmat, a közös tulajdont, az üzleti életet, a mély változást és átalakulást jelenti.

Míg a Bikát az egyszerűség, addig a Skorpiót, a titokzatosság jellemzi. Ezek az ellentétes töltetű energiák sok esetben kibillenthetnek bennünket az egyensúlyunkból. A Telihold megmutatja számunkra, milyen energiákat fejlesztettünk ki túlságosan, ezzel mintegy kiegyensúlyozva az életünket. Ideális esetben ezek az energiák egyensúlyban vannak, de a földi életünket szinte állandóan a pénzügyi és érzelmi egyensúlyhiány jellemzi.

Ez a Telihold, nagymértékben felszínre hozza a bennünk rejlő konfliktusokat, de ugyanakkor segíthet bennünket a gyógyulásban és a megtisztulásban. Ez a legjobb alkalom arra, hogy megértsük mi okozta lelki egyensúly vesztésünket, és esetleges pénzügyi problémáinkat.

Ezt már olvastad? Április 30-án rózsaszín Telihold lesz a Skorpió jegyében! Következik a “Semmi sem vész el, minden átalakul"

A jelen Telihold üzenete megkétszerezi azon képességünket, hogy minden ,,mérget" tudjunk kiűzni a lelkünkből, és érzelmileg megtudjunk tisztulni, megtanulva a megbocsátás művészetét. Ugyanakkor, ez a Telihold nagy gyógyító erővel is rendelkezik, és dolgaink rendbetételéhez segítő erőkre is számíthatunk.

Ez az idő alkalmas számunkra a hosszú távú sikerek eléréséhez is. Most rálátást kapunk saját karrierünkre, személyes szükségleteinkre, a mások felé létező adósságainkra, pénzügyi kérdéseinkre. A most kapott ,,leckék" nehezek, de ugyanakkor, mindegyike a javunkat szolgálja a jövőben. Megvan az esélyünk, hogy felismerjük és megoldjuk a problémáinkat, a lelkünkben zajló érzelmi drámákat, a megszállottságainkat. A most zajló események magukban foglalhatnak valamilyen karmikus visszatérítést, amely előnyös lehet úgy a lélek, mint az tudatunk megtisztulására.

Új kapuk nyílhatnak meg számunkra és jó esélyt kaphatunk spiritualitásunk fejlesztésére. A kihívások nagyok, de a választás esélye adott számunkra. Van néhány rossz beidegződésünk, melyeken kell változtatnunk. Meg kell tanulnunk tiszteletben tartani mások véleményét, gyakorolnunk kell a szeretet és a toleranciát embertársaink irányába. Minden munkahelyi kihívás, betegség, régi karmikus adósság, arra hivatott figyelmeztetni bennünket, hogy bármilyen változás nagy áldozatokkal és szenvedésekkel jár.

Rádöbbenhetünk arra, hogy milliónyi vágyaink közül, melyek teljesülhetnek a jövőben és melyeket kell elengednünk. Ugyanakkor, ez a Telihold, nagy gyógyító erővel rendelkezik és megtanít bennünket saját magunk elfogadására, és környezetünk szeretetére. Ezek a felsorolt hatások, hatványozottan jellemzik az április 30. körül, valamint a júliusban, októberben és januárban született személyek életét.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Tallóztam
  2018-04-30 03:59:09, hétfő
 
 
6 csodás isiász elleni gyógymód, amely megszabadít a fájdalomtól!

A isiász egy nagyon gyakori és fájdalmas probléma, amely nagyban rontja az életminőséget, hiszen jelentősen hátráltatja a beteget a mozgásban, a mindennapi teendők elvégzésében. Szakértők szerint az emberek 40 százaléka élete során sajnos megtapasztalhatja az isiásszal járó betegségeket.

Most 6 módszert ajánlunk, amelyek segíthetnek megszabadulni a isiásztól.

1. Akupunktúra

Ez az alternatív gyógymód a test bizonyos pontjaira hat. A tűvel való enyhe szúrást követően az idegrendszer hatékonyabban tud működni, és az energiaáramlást is beindítja a szervezetben. Már pár kezelést követően enyhülhetnek a panaszok. Ha migrén, stressz, lusta nyirokrendszer miatt szenvedünk, akkor is érdemes felkeresni egy szakembert.

2. Chiropraktika

Ez a szintén alternatív gyógyászat is hatékonyan tudja enyhíteni a panaszokat, csökkenti a gyulladásokat.

3. Jeges pakolás

A hideg jégkockák enyhíthetik a kínzó panaszokat. Csak egy zacskó jeget tekerjünk bele egy törölközőbe, majd úgy tegyük rá a fájó derekunkra. Minden 3 órában 20 percre tegyük magunkra, és máris könnyebb lesz az életünk.

4. Hőmérséklet váltakozása

A zuhanyzófülkébe belépve kezdjük el a fájós derekunkat hol forró, hol hideg vízzel locsolni. Utána dörzsöljük be a magunkat illóolajokkal és Epsom sóval.

5. Gyógytorna, jóga

Keressünk fel egy szakembert, és annak ellenére, hogy minden mozdulat fájdalommal jár, legyünk kitartóak, mert a nyújtások, a gyakorlatok jót tesznek az egész szervezetnek.

6. Masszázs

Itt is érdemes tapasztalt szakembert felkeresni, aki minden idegpályát, ínszalagot ismer, és annak mentén kezdi meg a rehabilitációs kezelést.

6. Gyógynövények

A következő gyógynövévenyek is enyhítik az isiász okozta panaszokat: kurkuma, római kamilla, levendula, árnika, muskotályzsálya, ördögcsáklya, igazi édesgyökér.

Ezek mellett a rendszeres pihenés is javallott.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Tallóztam
  2018-04-30 03:41:33, hétfő
 
  Érdekességek, Tanulmány
Minden éjjel felébredsz valamikor? Nézz az órára és tudd meg milyen rejtett betegséged van!

Sajnos az emberek többsége nem tud nyugodtan aludni és az éjszaka folyamán akár többször is felébred mindenféle ok nélkül.

Ha te is ezek közé az emberek közé tartozol és úgy gondolod nem csupán a véletlen műve, hogy minden éjjel közel ugyanabban az időben ébredsz fel, akkor most megtudhatod milyen rejtett betegség okozza!
21: 00-23: 00

Egy átlagos ember ebben az időszakban fekszik le. Ekkor az endokrin rendszer tele van hormonokkal és enzimekkel, amelyek számos dolgok befolyásolnak. Abban az esetben, ha ebben az időszakban nehezen tudsz elaludni azt jelezheti, hogy a hormon háztartásod nem működik megfelelően.
23: 00-1: 00

Úgy tartják, hogy ebben az idő intervallumban a testünk felkészíti önmagát energiával a következő napra. Sőt, ebben az időszakban dolgozza fel testünk a legtöbb zsírt is a szervezetünkben. Ha ebben az időszakban ébredünk az azt jelenti, nem táplálkozunk megfelelően, túl sok zsírok és egészségtelen ételt fogyasztunk.
1: 00-3: 00

Ebben az időszakban méregteleníti magát a test. A máj és az ereink ekkor végzik a legtöbb munkát és szabadítják meg a testet a sok káros anyagtól. Ha ebben az időben ébredsz fel, az azt jelenti, nem tudsz elszakadni a negatív érzelmektől és a stressztől, ami miatt a szervezeted sem tud méregteleníteni.
3: 00-5: 00

Testünk ekkor tisztítja meg a légzőrendszerét és ekkor gyűjti meg magát oxigénnel. Ha rendszerint ebben az időszakban ébredsz fel, akkor gondjaid lehetnek a légzőrendszereddel egy bizonyos idő után
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2018-04-29 20:56:40, vasárnap
 
 
Ahogy öregszünk, testünk lassan kezd elhasználódni. Ennek a folyamatnak az egyik legelső jele az ízületi és csontfájdalom, mely általában az egyik legfontosabb testrészünket, a térdet érinti.

Testsúlyunk nagy részét a térd viseli, miközben állunk, de számtalan más mozgásban is részt vesz. Éppen a fontossága miatt a leginkább ki van téve az évek során a károsodásnak. Elveszítheti rugalmasságát, amivel nagyban megnehezíti a legegyszerűbb feladatok elvégzését is.

Az egyik leglényegesebb dolog, hogy ezt a fájdalmat nem hagyjuk kezeletlenül, mondván, az öregedési folyamat természetes része. Ha így teszünk, a fájdalom még rosszabbá válik! Gyakori probléma ez, melyet sok esetben nem lehet sikeresen kezelni a hagyományos módszerekkel.

Most mutatunk egy teljesen természetes gyógymódot, ami csökkenti a fájdalmat és javítja az ízületek és csontok működését. Ennek a receptnek a segítségével szabadon és fájdalommentesen mozoghatunk!

Természetes csoda a térd-, a csont- és az ízületi fájdalom ellen

Hozzávalók:

2 evőkanál őrölt cayenne bors
1 bögre almaecet vagy ½ bögre meleg olívaolaj
2,5 cm-es gyömbér darab reszelve
A reszelt gyömbért és a cayenne borsot keverjük hozzá az almaecethez vagy az olívaolajhoz. Addig keverjük, míg egy homogén pasztát kapunk.

Ezzel a pasztával kenjük be az érintett területet naponta kétszer és hagyjuk rajta 20 percig.

A cayenne bors sok kapszaicint tartalmaz, mely erős fájdalomcsillapító. Természetes fájdalomcsökkentő hatóanyagai felmelegítik a területet és enyhítik a fájdalmat. Rendszeres alkalmazás mellett nagy javulást veszel majd észre az inak és szalagok állapotában, a fájdalom pedig tökéletesen meg fog szűnni.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Tallóztam
  2018-04-29 17:33:00, vasárnap
 
  Szultán tekercs

Hozzávalók:

1 l tej
15 dkg cukor
10 dkg étkezési keményítő
7 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 tk vanília kivonat
csipet só
5 dk vaj
20 dkg kókuszreszelék

Krém:

2 dl cukrászhab (habtejszín)
2-3 k porcukor
1 maréknyi fagyasztott vagy friss málna

Egy gáztepsibe egyenletesen eloszlatjuk a kókuszreszeléket.
3 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet, a keményítőt és a kakaót, a maradék tejet pedig a sóval és a cukorral felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a lisztes, tejes keveréket és sűrű krémmé főzzük.
Végül belekeverjük a vajat, és ízesítjük vaníliával.

A forró masszát egyenletesen elterítjük a kókuszreszeléken és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a friss vagy a kiengedett és lecsepegtetett málnát.
A krémet a tésztára kenjük és vízbe mártott késsel, kb 6 cm széles csíkokat vágunk belőle, majd óvatosan feltekergetjük.
A tepsiben maradt kókuszreszelékben pedig áthempergetjük.

Eredeti: receptneked.hu
 
 
0 komment , kategória:  Édes sütemények.  
Tallóztam
  2018-04-29 14:57:51, vasárnap
 
  "A tánc a legmagasztosabb, a legmegindítóbb és a legszebb a művészetek között, mert nem puszta lefordítása és absztrak-tálása az életnek, hanem az élet maga.

Martha Graham /amerikai táncos/
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 175 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 175 db bejegyzés
e év: 1446 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 74
  • e Hét: 5225
  • e Hónap: 11884
  • e Év: 11884
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.