Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Gyermekem, csak a szivedre vigyáz
  2018-09-22 14:54:16, szombat
 
  Gyermekem csak a szívedre vigyázz ! Mindnyájunknak is szól ez. A mai embereknek is ez az üzenet szól. Gyermekem csak a szívedre vigyázz ! Izmod acélos, csodás rekordokat ,csúcseredményeket érsz el. Eszed borotvaéles, a tudományokban soha nem remélt magaslatokra jutottál. De a szíved... mintha gyenge volna ! Ugye így van ? Gyermekem csak a szívedre vigyázz !
"Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent" .Mondja a biblia. S a te szíved, most ugye nem olyan, hogy megláthatnád az Istent ? De akkor miért élsz ? Gyermekem csak a szívedre vigyázz !
Ugyanaz az ideál: az ember üdvözítése. Nem csak egyenesen hasonló hozzá, hanem belőle való.
"Amit Isten egybekötött, azt ember el ne válassza !" Ezt tudjuk és hirdetjük a házasság szentségéről. De miért nem mondjuk, de jó hangosan, vagy még hangosabban: gyermekem csak a szívedre vigyázz..
Engedjük tehát lelkünkben visszhangzani, és véssük jól eszünkbe :Gyermekem csak a szívedre vigyázz !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idegentől
  2018-09-19 11:40:31, szerda
 
 
Idegenek megnevetik
Drága magyar szónkat,
Idegentől kéregetjük
Kenyerünket, sónkat.
Magyar kezek szántogatnak,
Régi rögön, új uraknak,
Néped hegye-völgyén.
Más arat, hol mi vetettünk,
Jövevények, szolgák lettünk
Ős apáink földjén.


Részlet : Sík Sándor: Az Andocsi Máriához
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milyen szerettem volna lenni
  2018-09-15 17:44:56, szombat
 
  Az emberek mindig kíváncsiak arra, hogy fog majd alakulni életük. De ezért tenni is kell de nagyon sokat.- Mindig segíteni akartam az embereknek. Ennek alapja abban áll, hogy a Gondviselő kezeinek meghosszabbítása szerettem volna lenni mindig e világban. Azok a kezek amelyek ölelnek, amelyek letörlik az emberek arcáról a könnyeket, amelyek ki vannak nyújtva, hogy a más ember fel állhasson vagy bele kapaszkodjon végső erejében. Remélve, hogy evvel szebbé tehetem az emberek életét. Mindenkinek óriási nagy álmai és tervei vannak. Mindenkiben ott él ezek megvalósításának vágya.
Voltak nehéz időszakok is mindenki életében. A Gondviselő mindent megenged egy ember életében, hogy ez által is alakítson és formáljon. A szomorú és megpróbáltató pillanatok, hisz voltak ilyenek is,.. megszépülnek.
Most leginkább az foglalkoztat, hogy megerősödjek lelkileg, hogy helyt tudjak állni az előttem álló időszak sűrű eseményei MEGOLDÁSÁBAN.
Állandóan tanulom és másokat is meg akarok tanítani, hogy együtt épülhessünk nagyobb dicsőségekre.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan tegyük vonzóbbá...
  2018-09-02 15:35:36, vasárnap
 
  Ha szeretünk valakit, akkor úgy tudunk róla beszélni, hogy másokban is felkeltjük az érdeklődést, ha pedig nem, akkor úgy is tudunk beszélni, hogy aki hallja, az már ne is legyen kíváncsi rá.
Persze sokkal könnyebb ítélkezni és megbotránkoztatni. Sokkal könnyebb a másik szeméből szedegetni a szálkát, mint a sajátunkból a gerendát felfedezni. Ezt az ítélkező, elutasító magatartást, lelkületet sokszor az okozza, hogy saját magunkkal sem vagyunk jóban.
Aki önmagával nincs kibékülve, az máson fogja leverni azt amit önmagában nem tud elfogadni. Ő a saját bőrén tapasztalja, hogy túl kritikus volt másokkal szemben. Utólag jött rá, hogy igazából vele volt a baj, a saját sebzettségén keresztül látta az embereket. Ez persze nem jelenti azt, hogy egyet kell érteni mások bűneivel, viszont azonosulni kell a bűnös emberrel.
Amikor egy ember gyengeségeivel szembesülünk, nekünk azonosulnunk kell vele -kivéve a bűneivel-és szeretettel kell beszélnünk róla. Ha ez nem megy, akkor inkább hallgassunk ! Előbb kell szeretni, utána megváltoztatni őket, nem pedig fordítva : előbb változzatok meg, aztán majd elfogadunk és szeretni fogunk !!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 113 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 76
  • e Hét: 114
  • e Hónap: 485
  • e Év: 10391
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.