Belépés
eposz.blog.xfree.hu
(Merkúr: Csillagjegy: Szűz: Föld) (Nap: Aszcendens: Oroszlán: Tűz) "Isten létezhet Sátán nélkül, Sátán nem létezhet Isten nélkül." Eposz Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 192 
ooOoo
  2019-01-31 02:30:54, csütörtök
 
  Ethereal - A Synthwave Mix
Link

Tracklist:
00:00 PYLOT - Blurred Vision
03:42 De Lorra - Absence
06:52 Neon Nox - Greed In The Sun
13:00 IndiGhost - A Night at the Drive-In
18:30 Touch Sensitive - Pizza Guy
24:17 Turbo Knight - Metahumans
29:41 Bonnye Beat - Run Away
33:09 HOME - Thunder
36:12 HOME - Take Care
39:27 HOME - Morning Chords

Ethereal wave

Az ethereal wave a dark wave zene egyik alstílusa. Nevezik még etheric wave-nek, ethereal darkwave-nek, heavenly voices-nak (főleg Európában), vagy egyszerűen etherealnak (főleg az Egyesült Államokban). Fő jellemzője a sejtelmes, légies, suttogó női énekhang, illetve az atmoszferikus szintetizátor- és gitárjáték (gyakran olyan hatásokkal kiegészítve, mint a visszhang vagy a késleltetés). Az irányzatra erős hatást gyakorolt az ambient, és a klasszikus zene.

Zenekarok, előadók
Amethystium
Ataraxia
Autumn's Grey Solace
black tape for a blue girl
Chandeen
Cocteau Twins
Dead Can Dance
Delerium
Lisa Gerrard
Love Is Colder Than Death
Love Spirals Downwards
Lycia
Siddal
Trance To The Sun
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-01-31 02:26:57, csütörtök
 
 







ethereal wave
fado
j-pop
jugband
k-pop
klezmer
new jack swing
psychobilly
ragga
reggae
rhythm and blues (R&B)
ska
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Best Of... /Enneagram - 9 - Peacemaker/
  2019-01-30 18:33:41, szerda
 
 

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-01-30 17:36:13, szerda
 
 

Link


Link


Link


Link


Link


Link


Link


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Világvége utáni hangulat - Dobjunk össze egy putrit...
  2019-01-30 16:09:06, szerda
 
  Olyan vezető se mostanság lesz, mint lentebb, szóval...

A túlélés törvényei, vidám napok az atomháború után:

Fallout 4 - Gyűjtögető és beszerző életmód...

Elméleti felkészülés... Csak kezdőknek!



Link







Link



Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-01-30 15:48:29, szerda
 
 

Link


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-01-30 15:17:48, szerda
 
  x'D

Álmaink állatai

Aggod Judit 2008.12.04. 19:40

C. G. Jung szerint álmaink a bennünk rejlő érzelmeket, problémákat, emlékeket, elfojtott vágyakat vagy terveket, megvalósult óhajokat vagy félelmeket, kérlelhetetlen igazságokat, illúziókat, vad fantáziákat, sőt akár telapatikus víziókat, irracionális élményeket tükrözik. A magyar néphagyomány viszont úgy tartja, hogy alvás közben a lélek és a test kettéválik. "Az ember hihet az álmának, mert az elméje ott van, ahol lássa az álmot" - mondják a dévai csángók.



Az álmainkban szereplő állatok álomfejtésre szolgáló jelképek, s jelentéstartamuk feltárásával kifejezhető tudattalanunk gondolatvilága. Az álom persze nem azt jelenti, ami benne megtörténik, hiszen akor semmi szükség nem lenne az álomfejtésre. Azt azonban ne feledjük, a közkézen forgó álomfejtések jó része nem más, mint az ismert babonás jelentések alkalmazása: malaccal álmodni szerencse, bagollyal halál!
A álomértelmezések felszínén egyébként a legtöbb állat ugyanazt a viselkedést képviseli álmainkban, mint a valóságban vagy hiedelemvilágunkban. A kutyák hűségesek gazdájukhoz, ezért álmainkban szintén a lojalitást, valamint a barátokba vetett bizalmat jelentik. A haragos kutya pedig épp az ellenkezőjét jelképezi: próbára teszi, megkérdőjelezi a hűséget. A lovakat a jövő hírnökeinek, a szenvedélyek és érzelmek urainak tartják, vagyis előrelátást, irányított és kiegyensúlyozott érzelmeket tulajdonítanak nekik. A medvék jelezhetnek erős ellenséget, üres lelket vagy puszta kéjvágyat. Álmaink erőt sugárzó bikái ha barátságosak, akkor a nők számára teljes egyenjogúságot ígérnek, ha pedig támadnak, akkor a férfi keménységét, cinizmusát rejtik. Az a férfi pedig, aki legyőzi a támadó bikát, nem szégyell szeretni, gyengédnek mutatkozni. Az oroszlán erőt és bátorságot, a leopárd alkalmazkodási képtelenséget, a párduc rejtett szépséget és bájt, míg a tigris természetes szépséget és hatalmat, nőies erőt és tekintélyt közvetít. A körmönfont és ügyes majom leleményességet kölcsönöz. Az okos, ám ravasz róka óvatosságra int az alattomos emberekkel szemben. A farkas könyörtelen vadászatot, kegyetlenséget, vadságot, lázadozást és kedvetlenséget hordoz, míg szelíd változata megbékélést és beletörődést. A malac faragatlan, kapzsi személyt jelöl, de szerencsét is hozhat. A bárány vak hitet, egyszerű elégedettséget, izgalmas tapasztalatokat takar. A szapora nyulak a gyorsan hatványozódó problémákat vagy új ötleteket szimbolizálják, de a hűség és hűtlenség, a féktelen, buja szexualitás is társítható velük. A patkány megbízhatatlan, hamis és csaló személyt, illetve szegénységet jelez. A hörcsög önbizalomhiányos, másra mutogató, békétlen természetet, míg a görény szabadszájúságot vagy odamondogató, áskálódó kollégát, anyós-meny háborút helyez kilátásba.
A madarak szabadságvágyat, boldogságot vagy épp ezek hiányát jelzik, de üzenetet és figyelmeztetést is hordozhatnak. Általában a szárnyak a felülkerekedést és a gyógyulást jelképezik. A sas hatalmat, ambíciót és éleslátást képvisel, az albatrosz gyöngeséget, a holló kesergést, a fülemüle romantikus órákat ígér. Mint már említettük, a bagoly a halál, illetve a szomorúság, a sértettség vagy a tudás és a bölcsesség hírnöke. A fülesbagoly pedig kifinomultságot és érzékenységet jelez. A papagáj pletykákat s mindennek az ismétlődését ígéri, míg a pulyka zajos csacsogást és intrikákat. A kacsa szerencsés, hosszú utazást vagy önfejűséget, a pingvin döcögő, kínos pillanatokat, az érzelmi kiegyensúlyozottság hiányát jelöli.
A páncélos állatok általában erős jellemet takarnak, amely viszont hajlamos szemérmességre, félénkségre és zárkózottságra. A teknőc a privát és személyes megjelenést, a határozott érzelmeket képviseli, a tatu pedig az erős védelmet, a kitartó, akár erőszakos érzelmeket. A béka személyiségváltozásokat jelent, koronával a fején pedig szorongást, félszegséget, önbizalomhiányt.
A kígyók már némileg összetettebb értelmet hordoznak: általában nehézségeket, kínos helyzeteket, ellenséget, mételyező magaviseletet, kegyetlen ambíciót, kísértést, illetve gyors változást, a tudat magasabb szintjét, az álmodó pszichéjét szimbolizálják, de - különösen a vízben élők - hordozhatnak érzelmeket, szexualitást és kreativitást is. A skorpió a maró környezet vagy személy ellen védekező magatartással válaszol. A rovarok többnyire irritáló lényként jelennek meg a valóságban, így az álmokban is bosszúságot és kellemetlenséget képviselnek. A társadalomban élő, önfeláldozó, szorgos hangyák megjelenésével persze egészen más célunk lehet: olyan feladatokat vetítenek elő, melyekhez másokkal együtt kell hozzálátni. A pillangók csodálatos, romantikus kalandokat, gyönyörű átváltozást ígérnek, a katicák pedig szerelemmel, házassággal vagy szerelmi légyottal kecsegtetnek. A pókok bonyolult ügyet, a tőrbe csalást, a kilátástalanságot szimbolizálják, az illető ugyanazokat a köröket futja, képtelen szabadulni korlátaitól, csakúgy, mint a légy a pókhálóból. A légy aggodalmat, idegeskedést, bosszúságot és zaklatást, míg a molylepke fantasztikus éjszakai gondolatokat, a fényhez való vonzódást tükrözi.
Az álmainkban a vízben élő állatok az érzelmeket képviselik, mivel a víz már önmagában is az érzelmek hullámzását, állandó változását, a nyugodt, feszített víztükör pedig a kiegyensúlyozottságot tükrözi. A delfineket spiritualitással és érzékenységgel ruházták fel, akik valódi, jó barátot és igaz szeretetet ígérnek. A bálna a tudat és a tudattalan összhangját, spirituális érzelmeket, intelligenciát és kiegyensúlyozottságot jelöli, magabiztosságra, jó fellépésre utal. Általában a halak lelki és érzelmi indíttatást, szerelmi vágyat, jó szeretőt, találékonyságot, termelékenységet és termékenységet mutathatnak. Kétes előjelet is hordozhatnak, a megfoghatatlanul ficánkoló hal önbizalomhiányt, tartózkodást, sikertelenséget, a díszhal viszonzatlan szerelmet, hideg partnert, az óriás hal elégedetlenséggel párosuló önelégültséget, dicsekvést hordozhat. A cápa előre látható érzelmi viharokra, rossz partnerkapcsolatra utalhat: női álomban haragot, irigységet, rosszindulatot, férfiálomban zsörtölődő, rideg partnert jelent.
Gyakran saját személyiségünk alapján ruházzuk fel az állatokat, ezért azok egyénenként változók lehetnek. Aki ébren undorodik például a patkányoktól, a rovaroktól vagy a csúszómászóktól, annak álmában is negatív jelentéssel bírnak ezek a lények. Az álomfejtésnek mégis léteznek univerzális, hagyományos aspektusai, arche- típusos jelképei, magyarázatai. Például a hinduk számára az elefánt vagy a tehén isteni szentségéhez nem férhet kétség.
A nagylelkűség, a jóindulat és a kedvesség istenét, Ganésát ábrázolják elefánt képében. A thai hagyományok pedig a fehér elefántot övezik hasonló tisztelettel, amelynek szerencsehozást tulajdonítanak. Ugyanakkor a világ racionálisabb részein a kizárólag növénnyel táplálkozó elefántot egyszerűen egy szokatlan külsejű és méretű orral, füllel megáldott, nagy és erős állatnak tekintik, amely a cirkuszok és állatkertek sztárja, vagy teherhordásra alkalmas. Lojális, jó memóriájú állatnak, ereje miatt pedig a férfiasság szimbólumának tartják, agyarainak védelmezőerőt kölcsönöznek. Éppen ezért álmainkban az elefánt hordozhat komoly kort és hírnevet, kiváló memóriát, jelezhet jó barátot, megkönnyebbülést, élénk természetet. Ugyanakkor bizalmatlanság, gyanakvás, kiábrándultság és rosszkedvűség is társulhat hozzá. Az egyébként szintén növényevő, kérődző, békés haszonállat, a tehén, a nők álmában önbizalomhiányt, a férfiakéban pedig kissé buta, ám ragaszkodó és kedves partnert testesít meg. A tehénfejés nehezen szerzett pénzre, elismerésre vagy gazdag nővel történő eljegyzésre utalt. A tehén etetése pedig valakinek a hiszékenységével való visszaélést, míg a tehénen ülni szerencsét jelentett.
Ne feledjük azonban, hogy sem a fentiek, sem pedig az álmoskönyvek nem segítenek! Egyáltalán nem biztos ugyanis, hogy segítségükkel rálelünk álmaink megfejtésének kulcsára. Ennél jóval mélyebbre kell ásnunk, hogy feltárhassunk a bennünk rejlő, több réteggel elfedett okokat. Jung szerint ,,az álom az álmodó belső helyzetét ecseteli, azt, aminek igaz és valós voltát a tudat egyáltalán nem ismeri el, vagy csak berzenkedve... Gyakorlatilag fölöttébb és végtelenül tanácsos az álom szimbolikáját nem szemiotikusnak, vagyis nem állandó jellegű tünetnek vagy jelzésnek tekinteni, hanem valóságos szimbólumnak, azaz a tudatban még föl nem ismert s fogalmilag még formát nem ötlött tartalom kifejezésének, mely egyben a tudat esetenkénti szituációjához viszonyítandó".
Aggod Judit

Ajánlott irodalom:
Fazekas István és Székely Sz. Magdolna: Igézet ne fogja

,,Bár több álomszimbólum egyetemes archetípusokból áll, jelentésük mégis a környezettől függően változik... Az álmok bonyolultan, a maguk sajátos módján kezelik tartalmukat. Az álmokban a szimbólumok gyakran hirtelen, rejtélyes változásokon mennek keresztül. Fölpattanunk egy ló hátára, mire a ló egy fa árnyékában himbálózó függőággyá változik... Így a ló, amely függőággyá változik, jelezheti azt, hogy lényünk egy erős és ösztönös oldalának (a ló) fejlesztésével életünket nemcsak kellemesebbé (a függőágy), de kreatívabbá (a fa) is tehetjük... Hogy megértsük az álmok nyelvét, először tanulmányoznunk kell azokat a jelentéseket, amelyeket a különféle kultúrák a legáltalánosabban előforduló szimbólumokhoz kapcsoltak... Azután rögzítsük az álmainkban jelentkező szimbólumokat, és azonosítsuk azokat az álombéli elemeket - embereket, tárgyakat, színeket vagy állatokat -, amelyek a legnagyobb hatással vannak ránk. Jegyezzük le azokat az érzelmeket is, amelyeket mindez kivált bennünk, és az eseményeket, amelyeken belül megjelennek... Ha álomnaplót vezetünk, felismerhetjük a visszatérő szimbólumokat, és ismétlődő minták után kutathatunk, ami sokkal többet ér, mint ha egyetlen álom értelmét bogoznánk."
David Fontana: A szimbólumok titkos világa

"A Molyember, mint Szellemlény

Ha már az ember megkísérli beletenni ezt a teremtményt egy Mage kalandba, akkor mindenképp elgondolkodik azon, hogy vajon milyen kategóriába is lehetne besorolni. Egyszerűbben fogalmazva, mi is ez a lény?

Nos, ha kicsit áttekintjük a céljait és azt, hogy milyen földöntúli képességeket társítanak hozzá, akkor mindjárt könnyebb lesz elhelyezni a Mage világában (illetve kreatív Mesélők könnyedén áthelyezhetik más WoD szerepjátékokba is).

A legtöbben úgy vélik, hogy a Molyember(ek) a jövőbeni katasztrófák helyszínén bukkannak fel, hogy az embereket figyelmeztessék a közelgő veszélyre. Néhányan a szemtanúk közül látomások formájában - meglehetősen pontos - információkat kapnak a bekövetkező eseményekről.

Nos szerintem a legésszerűbb, ha úgy kezeljük, mint bármely más Mezsgyén túlról származó szellemet. A Molylepke egyébként, mint szimbólum már az emberiség hajnala óta a misztikum és a jövő jelképe. Ősi barlangrajzokon is fellelhető, amint emberi alakok egy órás moly társaságában a tűz körül táncolnak."

Bug (informatika)

A bug a számítógépes programhiba elterjedt elnevezése. Előfordulásakor a számítógépes szoftver hibás eredményt ad, vagy a tervezettől eltérően viselkedik. A legtöbb bug a programozók által a forráskódban vagy a programstruktúrában vétett hibák eredménye, kisebbik részüket pedig a fordítóprogram által generált hibás kód okozza. Az olyan programot, mely sok bugot tartalmaz, és/vagy a bugok jelentősen akadályozzák a program használatát, gyakran bugosnak nevezik.

Informatikában

Az informatikában összesítve azt jelenti ez a szó, hogy egy program hibás működést produkál, hibásan működik, grafikában hibás.

A játékoknál szokták ezt alkalmazni, ha egy játék bugos, akkor hibás. Általában grafikailag szokott elcsúszni. Kétféle bugot különböztetünk meg: a stilisztikai bugot, ami csak a látványt rontja, és a programbugot, ami játszhatatlanná (vagy használhatatlanná) teszi a játékot (programot). Példa programbugra: játék fagyása egyes helye(ke)n, ellenfél átlő a falon, stb.

Eredete

A szoftverhiba fogalmának első írásos nyoma 1843-ból származik Ada Lovelace-től, aki Charles Babbage analitikai gépének programozási nehézségeiről írt. A "bug" (bogár) kifejezés használata a megmagyarázhatatlan hibákra már évtizedekkel a számítógépek megjelenése előtt is mérnökzsargon volt, és mechanikai hibát jelentett. 1878-ban Thomas Edison már mai, átvitt értelmében használta a kifejezést:

"Így volt ez minden találmányomnál. Az első lépés egy hirtelen jött megérzés, aztán gondok merülnek fel, és ahogy a kezdeti lendület elmúlik, "bogarak" - ahogyan az apró hibákat és nehézségeket nevezik - tűnnek fel, s több hónapnyi elmélyült megfigyelés, tanulmányozás és munka szükséges, míg végre eljutunk az üzleti sikerig vagy a teljes kudarcig."

A második világháborúban bugként utaltak a radarelektronikai hibákra. Az első mechanikus flippergépet, a Baffle Ballt 1931-ben "bugmentesként" reklámozták.

A bug kifejezést gyakran tévesen Grace Hoppernek tulajdonítják, aki egy korai, elektromechanikus számítógép üzemzavaráról írt. A történet egyik elterjedt változata szerint a Harvard egyetem meghibásodott Mark II számítógépében egy molylepke okozott mechanikai hibát.

Szlengben

A mai világban, ha valamilyen tárgy hibás, silány, ronda vagy rossz, azt bugosnak szokták mondani.

(A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából)

Közben olvasgatok...

http://eljunktudatosan.hu/hko-alapelvek/energiatestunk-retegei-eter-asztral-menta l.html

Étertest /Alsó művelendő mező

"A mostani átlagembernél ennek a gerincvonalból kiáramló energiának a kiterjedése kb. 20-30 cm, egy jó vegetáriánusnál eléri az 1,5-2 m-t is, ami a száz évvel ezelőtti átlagra volt jellemző."

Énnálam egyik alkalommal 7 méteres kiterjedést mértek... Nem vagyok vegetáriánus. Akkor zöldes citromsárga színűnek érzékelték az aurámat. De valamikor lila színűnek. Szóval nem tudom, én nem látom vagy pontosabban nem érzékelem a sajátomét. Nem mintha másét érzékelném.

Ez a cikk, ezt írja és állítja, kicsit szkeptikus vagyok, még mielőtt valaki "elvetemültnek" hinne engem, tudtommal szerintem nem vagyok az, csupán kíváncsi, állítólag hamar megöregszik a fizikális testem, de nem izgat:

"Alulró felfelé a vörös, a narancssárga és a napsárga színű mentáltest az alsó három csakrában való tartózkodást jellemzi. Ezek lehetnek tiszták is, ebben az esetben segítik a személynek a fizikai világban történő eligazodását. Ha a mentáltest uralkodó színeként a szívcsakra zöld színe jelenik meg, ez a felső világok felé fordulást mutatja. A szívcsakra nyitása a megbocsátás szintje, innentől az emelkedett tudatállapot az említett negatív érzelmek átalakítását, elengedését segíti.A torokcsakra világoskékje után a két felső csakra következik, a 3.szem sötétkék, indigó vagy lila színével és a korona csakra fehér (vagy arany) színével. Utóbbinál a gyakorlás során az összes auraburok kinyílik, a kundalini erő végighalad a testben, így képes teljes működését kifejteni, mely a tökéletes önmegvalósítást mutatja és az elemek feletti uralmat is kifejezi . Az öt alsó, ún. elemi szintű csakra (föld, víz, tűz, levegő, éter vagy tér-űr) nyitottsága, tisztasága függvényében nyílik a két felső csakra, a 3.szem és a fejtető. A 3. szemen vett információ igazságtartalma függ az elemi szintű öt csakra egységállapotától, illetve az attól való eltávolodás mértékétől."

Ühhhűűm... Szóval a többi elemet is kéne erősíteni vagy fejleszteni valahogyan. Hm...

Tegnap többnyire a virtuális tankjaimat fejlesztgettem World Of Tanks-ben, néhány órát, a gépelgetés és ez meg az elfoglaltság mellett, az is több mint a semmi...

Olyan földhözragadt játék, dübörögnek benne az acélszörnyetegek (föld elem) a földfelszínen, benzintartály megsérül (víz elem), amikor felrobban egy tank, szép tüzesen (tűz elem), miután ronccsá kiégett és füstölög (levegő elem).

x'D

Szimbolika [is]

Ez lehetséges, hasonló jelenség, fizikális testből való kilépés, kivetülés. Tudat alattiban lévő ösztönlény rész, egy olyan "lény" ami megszállást okoz. Viszont elvileg ő is tud tanulni vagy fejlődni, amikor össze van kapcsolódva egy élő emberrel. Alvás fázisban mintha valami történne a kapcsolattal, mert egy igazi vámpírszerűség is ilyesmi. Elmegy vadászni, más emberek álmaiba akár, életenergiát szerezni a még élőktől. Nem vicc...

Ha esetleg elhalálozik a megszállt fizikális test, keres magának másik alkalmasat.

Nem sok mindent tudok róluk, préták, őnekik nincs fizikális testük, elvileg sokuk valaha volt akár többször is humanoid, akár földi emberi formában is.

Viszont elvileg mivelhogy létezni akarnak, többnyire saját szabályaik de magasabb törvényszerűségek miatt vannak nekik is korlátaik, nem akarják hogy lebomoljon az étertestük. Folyamatosan bomlik lefelé nekik egyébként, emiatt van szükségük életenergiára hogy fenn tudják tartani, visszapótolják az elvesztett energiának bizonyos részét mindig, a saját étertestüket úgymond "karbantartják". Őnekik nincs asztrális (érzelmi) testük, őnekik valóban nincsenek érzelmeik. Szóval, ha nincs nekik érzelmi testük, akkor félni sem tudnak. Nem tudnak félni az elmúlástól, de mégiscsak van valami, ami szerint energiát vesznek el erőszakkal, mert az bizony az erőszaknak egyik formája, erőszakosak. Valamiféle "program" szerint. Akár az előző életeiben elfojtott vágy vezérli. Csakhogy ők már nem tudnak gondolkodni, olyanok mint valami "gépezet". A legtöbb földi ember nincs is ilyesmiknek a tudatában, szóval annyira nem kell nekik megerőltetniük magukat sokszor hogy energiához jussanak, éterhez...

Vannak ilyen "tesóink", nem érdekli őket ki milyen rasszú, őnáluk nem az a lényeg.

https://www.youtube.com/watch?v=dK1B9b_0Z2Y[link]" target="_blank"></a>
https://kepkuldes.com/images/4cfb30a3f86308aaa0041736393fe253.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=RzBP9aqMx8E[link]" target="_blank"></a>
https://kepkuldes.com/images/3eff267c2660d5de482626c1743a2380.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=wZ7brPwvNJU[link]" target="_blank"></a>
https://kepkuldes.com/images/8ab78d0181abd824d081f7bdd8068990.jpg

https://kepkuldes.com/images/c12ba19374cadeca511cb85ee0c2847e.jpg

Szellem [tudat] és élet project:

Szerzetesek a laboratóriumban

[A meditáció tudományos vizsgálata]

https://www.youtube.com/watch?v=R8S_rAyZwYg[link]" target="_blank"></a>
http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/03/895giphy.gif

https://kepkuldes.com/images/55590693770892c4891091e2b087e337.jpg
https://kepkuldes.com/images/f4b47ed73715fbcabca0b9d2a7a6105f.jpg
https://kepkuldes.com/images/17d321039f8e7d0df30750f2bac49f78.jpg
https://kepkuldes.com/images/e7c843beb2da4963d87f36ae81b61dbe.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Skorpió (Kígyó) /8/
  2019-01-30 14:35:08, szerda
 
  http://www.jellemrajzok.com

Október 24 és november 22 között a Nap az állatöv nyolcadik jegyén halad át, előtte a Mérleg, utána a Nyilas. Ez az ősz második fázisa, mikor a vegetáció utolsó erőfeszítését teszi. A szélben lehulló levelek a földfelszínre hullnak s az elhalt növényzet, az esővel és a földdel keveredve, az újabb élet táptalajává alakul. Ilyenkor a komolyság, a mély érzelmek, a túlvilág tudata hatja át az embert, ugyanakkor egyfajta vezeklési vágy is.

Azt mondják, a Skorpió a Zodiákus temetője: itt a külső formák eltűnnek, az objektív értékek tönkre mennek, hogy egy fermentációs folyamaton, rothadáson, felbomláson menjenek keresztül. De miként a Főnix madár, mely saját hamujából éled újjá, a csillagjegy is újjáéleszti az energiát és előkészíti a belső élet és a szubjektív értékek újjászületését.

A szanszkrit hagyományokban ez a jel a Szűz által kidolgozott és vezetett energiát egy végleges formába tömöríti, a Mérleg (Sárkány) jegyében pedig alkotó tendenciává válik. Ez az állatöv átmenet egy fejlettebb Univerzum és egy komplikáltabb világ felé. Ha a Mérleg az általa hozott különböző állapotok révén működik, itt, a Skorpióban kialakul az álombéli (tudat)állapot, hogy majd a Nyilasban (Lóban) közbelépjen az anyag, s így a forma és gondolat kiteljesedjék.

A Skorpió tehát az alkotás megelőzője, mikor a kreatív gondolat és kifejezési szándék összekeveredik. Kettős karakterű jel, átmenet a szellemi és az anyagi között.

A mitológiában a Skorpió az agresszív erőt szimbolizálja. A régi Egyiptomban egyaránt féltek tőle és tisztelték is. Amikor Ízisz férje tetemének a keresésére indult, akit a testvére Séth megölt, egy Skorpió kísérte útján.

(Eposz megjegyzés: édesanyám Skorpió/Mérleg, édesapám Nyilas/Nyilas)

A Mithrasz kultuszban a Bika és a Skorpió az élet és a halál szimbólumai, ugyanakkor a felkelő és lenyugvó Nap jele. Az ősi hiedelmekben a Nap az élet és halál örök körforgásának a jele.

Egyiptomban a skarabeusz, a Skorpió, az élet örökösen megújuló oldalát jelképezte. A skarabeusz az újjáéledés, a halhatatlanság valamint a mindent irányító és elrendező isteni bölcsesség szimbóluma.

A Kígyó szintén ehhez a témakörhöz tartozik - halálos mérge révén a halál és a rombolás szimbóluma, rendszeresen megújuló bőre révén pedig az élet, a megújhodás és újjászületés szimbóluma.

A Kígyó sokoldalú, univerzális szimbólum: a bölcsesség és a hatalom szimbólumától kezdve, az alattomosságon, ravaszságon, sötétségen és gonoszságon át, egész az Uroborosz, a Világkígyó szimbólumáig. Az Uroborosz az ősi egység, az ősóceán vagy az őskáosz szimbóluma, amelyből származik. Mondanivalója: "A kezdetem a végem." - a felbomlás és megújhodás örök körforgása.

A Kígyó két ellentétes szimbólumot foglal magába: az emberiséget a sötét erőktől védelmező női erő, és a csábító nő. Egyes magyarázatok szerint ezt a két ellentmondásos erőt képviseli a Hermész (Merkúr) botjára tekeredő két Kígyó is, mely ellentétek kibékítésének a jelképe.

A Skorpió csillagjegy összetett jel, mely egyrészt a gonosz, a sötét romboló erők, a minden anyagi dolog kényszerű elmúlásának a tudatából áll, másrészt a mindenen túli erők felé való törekvésből. Ez olyan belső feszültséget gerjeszt, mely egyetlen más csillagjegy esetében sem észlelhető.

A Skorpió olyan szélsőséges ellentéteket állít szembe egymással mint az ártatlan, és bűnöző, a mélyen hívő és a fanatikus, a maga igazáért kiálló harcos és a bosszúhadjáratot indító.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oroszlán (Ragadozó) Predator - 1987 (Macska éve) Szűz
  2019-01-30 14:21:43, szerda
 
  Skorpió (Kígyó) felfedezése...





















 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ellentétes erők működéséről
  2019-01-30 13:15:50, szerda
 
  2017. január 28. 15:49 - TheMagician

Buddha egyik többé-kevésbé ismert tanítása szerint a metafizikai felébredés nem érhető el sem az élvezetek hajszolásával, sem az önsanyargatással. Sem a hedonizmus, sem az úgynevezett aszketizmus nem vezet el a végső célhoz, csakis a középút (madhyamaka) módszerének alkalmazása. Ez azt jelenti, hogy elvetjük ama hozzáállást, amely a világban különböző formákban feltáruló ellentétes erők egyike mellett elköteleződik, és azt a végletekig fokozza, és ehelyett azt a harmonikus állapotot találjuk és valósítjuk meg, amely ezeknek a szélsőséges erőknek közös eredője. Ám e tanítás belátása és elfogadása mellett nem árt figyelembe venni, hogy a Buddha ezt a kijelentést úgy tette, hogy maga megtapasztalta a királyi pompát éppúgy, mint a minden világi élvezetről lemondó aszketizmust. Lehetne erre azt mondani, hogy az ,,okos ember más kárán tanul", és emiatt nekünk már nem kell végigmennünk azokon a stációkon, amiken a történelmi Buddha ment keresztül megvilágosodása előtt. Ám a lényegi megpróbáltatásokat mellőző, kényelem-orientált modernitás korában felcseperedő ember nem engedheti meg magának, hogy ne keressen fel bizonyos tapasztalatokat, amelyek kizökkentik megszokott állapotából. Itt most nem arról akarok neked beszélni, hogy próbáld ki, milyen napokon keresztül étlen-szomjan meditálni a szabadtéren egy fa alatt - persze ha szükségét érzed, akár ezt is lehet -, hanem hogy légy nyitott azokra a behatásokra, amelyek kizökkentenek általános állapotodból. Lehetőségeidhez mérten keress fel ilyen helyzeteket, és próbáld éberen megfigyelni, mi történik veled közben, milyen gondolatok és késztetések merülnek fel benned ennek során.

Nem kell nagy ördöngösségre gondolnod, már egy egyszerű szaunázás is elérheti a kívánt hatást. A szélsőséges meleg és a szélsőséges hideg tapasztalata éppen elegendő ahhoz, hogy tanúja légy a személyfeletti hatalmak betörésének. Egy bizonyos ponton túl azt fogod majd mondani: ,,utálom a meleget", és noha semminél sem vágysz jobban arra, hogy kiléphess az ajtón és az égető érzés véget érjen, a hideg medencéhez közeledve többször átfut a fejedben, hogy mégsem kellene a fagyos vízben megmártózni. És ekkor rájössz, milyen makacsul ragaszkodsz a kényelemhez, valamint ahhoz a lét- és tudatszinthez, amit más helyzetben - otthon, a szobádban, eseménytelen napjaid egyikén, mikor elég idő adódik az önmagaddal való elégedetlenkedésre - oly nagy vehemenciával bírálsz. Mikor éppenséggel ahhoz a határhelyzethez érsz, ahol betörhetnek más tudatállapotok, megtorpansz, és korábbi éned után sóvárogsz. Nehogy azt hidd, hogy ilyenkor a fizikai meleg a vagy a hideg miatt ébred fel benned a fájdalom. Azért érzed ezt, mert bepillantottál személyedet meghaladó erők valóságába, zord, az emberi igényekre tekintettel nem lévő hatalmak világába. Törékeny és kicsiny vagy a forróság és a fagy szelleméhez képest, ők kertelés nélkül a tudomásodra hozzák ezt, te pedig valójában ettől az igazságtól szenvedsz, a fájdalomban valójában ez a tény fáj neked. Megszokott formában, ahogyan általában magadra gondolsz, senki vagy. Ám amennyire fájó, épp olyan szükséges ismerned ezt az érzést a továbblépéshez.

Itt viszont - ahogyan már említettem - nem arról akarok neked beszélni, miként dolgozhatsz ki magadban minél nagyobb tűrőképességet, hogy aztán eldicsekedhess barátaidnak, hogy neked a szauna forrósága és a merülő medence hidege már meg se kottyan. Ami most érdekes számunkra, az az ellentétes erők megtapasztalásából fakadó különleges állapot mibenléte. Ugyanis a hideg és a meleg váltogatása egy olyan különleges élményhez vezethet, amely hasonlít ahhoz a békéhez, nyugodtsághoz és stabilitáshoz, amit általánosan, kiegyensúlyozottabb pillanataidban tapasztalsz, ám immár egy felfokozott, hatványozott formában. Míg a közönséges állapotod ugyan hellyel-közzel stabil, jelen van benne egy folytonos félsz mindattól, ami ebből a pozícióból kibillentheti. Nos, ez a szorongás ebben a hatványozott állapotban eltűnik, és immár minden megrázkódtatás nélkül képes vagy belépni akár a meleg, akár a hideg érzetébe. Nem azért, mert közömbössé váltál ezen erőkkel szemben, hanem inkább azért, mert sikerült bizonyos mértékben ezekké az erőkké válnod, mégpedig úgy, hogy a két szélsőség megtapasztalása révén valahogy feltárult számodra az a princípium, ami ezeknek az ellentéteknek a forrása. Nem a meleg és a hideg tűréséről van szó tehát, sokkal inkább annak az uralmi pozíciónak a megtalálásáról, amelyből azok kiáradtak, amelyben a meleg és a hideg még egy. Nemcsak egymással és egymásban egyek, hanem lényeddel is egyek.

Mi más lehetne ez a közös pont, ez az egységesítő esszencia, mint én magam? A gyakorlat végén felsejlik, hogy ezek az erők megszűntek külsőnek és másnak lenni, és hogy valójában belőlem származnak. Belőlem - nem mint individuumból, hanem - mint abszolút önmagamból.

Vajon véletlen, hogy éppen azt a Tibetet tekintik a spiritualitás egyik fellegvárának, amely szélsőséges mélységeiről és magasságairól, valamint szélsőséges hőmérsékleti ingadozásairól híres? Kétségtelen, hogy nagy segítségére volt ez az ott élő mágusoknak az emberin túli állapotok megtapasztalásában. Kellő tudatosság birtokában az ellentétes erők birodalma alkalmas közeget nyújt szupraindividuális élmények megtapasztalására. Ehhez viszont nem jutsz el, ha nem tudsz hozni némi áldozatot, amely utólag visszatekintve soha sem olyan vészes, mint amilyennek megtétele előtt tűnik.

A Mágus
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 192 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 192 db bejegyzés
e év: 868 db bejegyzés
Összes: 868 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 27
  • e Hét: 107
  • e Hónap: 1473
  • e Év: 9892
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.