Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Hótündér (gif)
  2019-01-02 20:27:40, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
Hölgy a virágos réten
  2019-01-02 20:26:44, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
Ősszel a tóparton
  2019-01-02 20:25:53, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
Csipkerózsika
  2019-01-02 20:25:09, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
Ananász hatásai
  2019-01-02 20:15:53, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Immunrendszer erősítés - természetesen
  2019-01-02 19:21:50, szerda
 
  Az emberi immunrendszer egy rendkívül nagy és összetett szisztémát alkot, melyre hatással van külső és belső környezetünk, táplálkozásunk, életmódunk és lelki világunk is. Az immunrendszerre nem szabad úgy tekinteni, mint ,,kiragadott", különálló sejtekre, hiszen annak megfelelő működéséhez harmonizálnia kell teljes testünkkel.

Nézzük meg, melyek azok a tényezők, melyek segítségével természetes módon segíthetjük elő immunrendszerünk megfelelő működését:

1, Egészséges táplálkozás: együnk minél több nyers zöldséget és gyümölcsöt, kerüljük a magas feldolgozottságú, ,,műanyag" ételeket, a cukrot és a mesterséges édesítőszereket.

2, Minden nap igyunk egy zöld turmixot: a nyers zöldségeket, Himalája sót és jó minőségű olajokat tartalmazó zöld frissítők segítségével biztosítani tudjuk a szervezetünk számára szükséges tápanyagokat, enzimeket, vitaminokat és fitonutrienseket.

3, C és D3 vitamin: a tél közeledtével különösen figyeljünk arra, hogy minden nap fogyasszunk elégséges mennyiségű C és D3-vitamint.

4, Fermentált ételek és italok: a jó minőségű fermentált táplálékok segítségével biztosíthatjuk bélrendszerünk ideális működését a bélflóra egyensúlyának fenntartásával.

5, Fokhagyma: rossz hír a vámpíroknak, jó hír az embereknek. Lehetőség szerint minden nap fogyasszunk el egy gerezd fokhagymát akár nyersen vagy mézbe áztatva.

6, Fokozottan ügyeljünk májunk megfelelő működésére, hiszen annak legfontosabb feladata szervezetünk méregtelenítése. Csökkentsük minél alacsonyabb szintre az alkoholfogyasztást és kerüljük az amidozofen, de főleg a paracetamol tartalmú fájdalomcsillapítókat. Reishi gyógygombával segíthetjük májunk megfelelő működését, méregtelenítő munkáját.

7, Mozogjunk rendszeresen, elősegítve ezzel a méreganyagok távozását a nyirokrendszer útján.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Diófélék - szív és érrendszer
  2019-01-02 19:15:48, szerda
 
 



A diófélék szív- és érrendszerre gyakorolt jótékony hatásai :

A diófélék kiváló forrásai a fehérjének, egészséges zsíroknak, vitaminoknak, ásványi anyagoknak, és számos egészségre gyakorolt pozitív hatást kínálnak, különösen a szív- és érrendszer tekintetében. Azonban sokan kerülik fogyasztásukat a relatíve magas kalóriatartalmuk miatt. Ez a probléma könnyen megoldható, ha a diófélékkel helyettesítünk más élelmiszereket, vagy csökkentett kalóriatartalmú ételekhez adjuk hozzá.

A legújabb tanulmányok szerint a diófélék segítenek megfékezni az étvágyat a szerotoninszint növelő hatásuk révén.

Rengeteg rostot tartalmaznak, ami fokozza a teltségérzetet. A rostok továbbá fontos szerepet játszanak a cukorbetegség megelőzésében.

A diófélék omega-3 zsírsavakban gazdagok és E-vitamint tartalmaznak, amely segít megállítani az artériás lerakódás felgyülemlését. Az artériás plakk vezethet mellkasi fájdalomhoz, koszorúér-betegséghez és szívrohamhoz.

A dió tekinthető a diófélék királyának az egészségügyi előnyei miatt. A diónak legmagasabb az antioxidáns tartalma, melyek 15-ször hatásosabbak az E-vitaminnál - ami erőteljes antioxidáns hatásáról híres és védi a szervezetet a szabad gyökök által okozott károsodásoktól. Úgy tartják, hogy már napi hét dió elfogyasztása is elegendő a jótékony hatások eléréséhez.

Számos tanulmány igazolja a mandula jótékony hatását az egészségre. Magas antioxidáns tartalmú, jó fehérjeforrás és bőséges mennyiségű magnéziumot, káliumot, kalciumot, vasat és E-vitamint tartalmaz. Ahogyan más diófélék, a mandula is jó forrása az egyszeresen telített zsíroknak (a szív egészségéhez is szükséges jó zsírnak).

A brazil dió szintén elengedhetetlen. Egy nemrégiben készült tanulmány szerint a brazil dió fontos szerepet játszhat a mellrák megelőzésében. A kutatók úgy gondolják, hogy ez a nagy mennyiségű szeléntartalmának köszönhető. A szelén egy erős antioxidáns, mely segít semlegesíteni a káros szabad gyököket, melyek megtámadják az egészséges sejteket és olyan súlyos betegségek kockázatát növelik, mint a szívbetegség és rákos megbetegedések (beleértve a mell-, tüdő-, bél- és prosztatarákot).

A kesudió jelentős vasforrás, ami a vörösvértestek működéséhez és az enzimek aktivitásához szükséges. Ezen kívül tartalmaz magnéziumot, foszfort, cinket és szelént.

Bár a földimogyoró nem tartozik igazolhatóan a diófélék családjába, a tápanyag összetétele annyira hasonlít a diófélékére, hogy gyakran sorolják mégis azok közé. Nagyszerű fehérjeforrás, gazdag káliumban és tele van vitaminokkal, melyek segítenek megőrizni a bőr, haj és izomtónus egészségét.

A diófélékből készült olaj, ha túlhevül, keserűvé válhat. Magas kalóriatartalmuk miatt mértékkel használjuk csak őket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Sokunkra ráfér...
  2019-01-02 10:26:07, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Harisnyák DEN számozása, méretezése
  2019-01-02 10:23:09, szerda
 
 



A harisnya ruhadarabként egy nő számára sem ismeretlen fogalom. Ha meghallod a szót, biztos neked is a hagyományos harisnyanadrág jut eszedbe, pedig több fajtája is létezik.
A ma ismert harisnyanadrág tulajdonképpen csak az 1960-as évektől kezdett teret hódítani magának, amikor a nőket egyre jobban kezdték zavarni a kivillanó harisnyatartók és combfixek. A szóbeszéd szerint táncosok találták ki, hogy, ha kisnadrágjukhoz vagy fehérneműjükhöz odavarrják a harisnyanadrág szárát, az nem fog sem lecsúszni, sem kikandikálni.

Harisnyalexikon:
A harisnyaviseléshez szükséges némi alaptudás. Ha eddig csak kutyafuttában lekaptad a polcról a kitapasztalt méretednek megfelelő darabot, meg fogsz lepődni, mennyi hasznos információt nem tudsz a téli szoknyaviselés támogatójáról.

Vastagság:
Talán nem újdonság, de sok nő nincs tisztában vele, hogy a den nem egy egységes harisnyamárka, és nem is a harisnya idegen nyelvű megfelelője. Ez a három betű a harisnyát alkotó nejlon filament fonal finomságát jelzi. A denier - kiejtve: dönié - megadja, hogy hány gramm a súlya az adott minőségű fonal 9000 méterének. Az átlagos nejlonharisnya 15-30 denes, a nadrágrész viszont gyakran vastagított: akár 40-60 denes is lehet. A harisnyapiacon 8 denestől kezdve 500-asig bármilyet találhatsz, de ne ijedj meg, ha esetleg den helyett dtex-et látsz megjelölve, mint mértékegység, ugyanis ez szintén a fonal súlya, csak 10 ezer méteren.

Méretezés :
Néhány harisnyán a ruhaméretezés szerinti betűjel ad tájékoztatást arról, hogy mekkorának felel meg, így választhatsz S, M, L és X-es változataik közül. Gyakoribb azonban, hogy egy kettőnél nagyobb, tíznél kisebb, egyjegyű, egész szám virít a cédulán.

A harisnyák méretezése a csípőbőség és a magasság függvénye. A legkisebb a 2-es méret: ez a normál S-nek felel meg, 88-96 cm-es csípőbőséggel rendelkezőknek, 158-164 cm közötti magassághoz. Mint a ruhákban, harisnyákban is a 3-as, 4-es, azaz M-esnek és L-esnek megfelelő méret a legkelendőbb, míg a 3-as a kicsit alacsonyabb termetű hölgyek viselete, a 4-es a 170 cm felettieké. Az 5-ös feletti számoknál a magasság nem növekszik szignifikánsan, inkább a csípőbőség válik méretmeghatározó tényezővé. Az XL-esnek megfelelő, 5-ös méret 176-182 cm-re és 104-128 cm-es csípőbőségre, az XXXL-es, 8-as harisnya a 170-180 centiméter magas, ám 144-164 cm csípőbőséggel rendelkező hölgyekre passzol.
Forrás és egyéb tippek : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 340 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49306 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 911
  • e Hét: 2894
  • e Hónap: 16643
  • e Év: 221344
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.