Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Szép téli napokat!
  2019-01-23 22:14:27, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  TÉL  
Minden nap, amikor felkelsz
  2019-01-23 22:11:56, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
A szeretet befogad
  2019-01-23 22:09:56, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
A bűntudat
  2019-01-23 22:07:49, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Sok butaságot etetnek meg velünk az életmód-tanácsadók ̵
  2019-01-23 20:31:25, szerda
 
  Sok butaságot etetnek meg velünk az életmód-tanácsadók - derült ki dr. Papp Lajos szavaiból.

Az életem szolgálat. Szolgálni az embert, szolgálni a betegeket. Teremtőtől kapott hittel, a krisztusi szeretet jegyében gyógyítani. Több évtizedes kutatói és klinikai tapasztalataimat, tudásomat kívánom ötvözni a holisztikus gondolkodással és az elfelejtett, évezredes népi bölcsességekkel.

Gyógyítani szívvel-lélekkel szívet, lelket, testet.
- olvasható az ismert és elismert szívsebész, dr. Papp Lajos hitvallása, küldetése a honlapján. Minderről személyesen is meggyőződhettünk, mikor is az emeritus professzor a mándoki református templomban osztotta meg tapasztalatait a hallgatóságával.

Érintette korunk szociológiai, kulturális és egészségügyi problémáit is, a megoldásokat részben orvosi kutatások alapján, illetve a költészet gazdag példatárából (például Túróczi Zoltán verséből) merítve mondta el.

Papp Lajos állítja, Istenben hinni, az orvosban bízni kell.

"Ősrobbanás vagy teremtés útján létezünk? Én abban hiszek, hogy a Teremtő alkotott meg minket, és ­megbízott minket, embereket, hogy ápoljuk, szépítsük, óvjuk a teremtett világot. Sajnos, nem ezt tesszük - kezdte ­előadását dr. Papp Lajos. - Hét és fél ­milliárdan élünk a Földön, s hiszem, hogy minden ember egyformán fontos a Teremtőnek, aki szabad akaratot adott nekünk, ami által eldönthetjük, milyen úton haladunk, mit teszünk vagy éppen nem teszünk."

A szív titka
A professzor elmondta: műtétei során mintegy ötezer emberi szívet tartott a kezében. Szívünk a fogantatás utáni 3. héttől már pulzál, s életünk végéig dobog. Egy év alatt 50 milliószor húzódik össze, pihenni csak egy-egy dobbanás között van ideje, ezért is kellene nagyon vigyázni rá, például azzal, hogy feleslegesen nem bosszantjuk fel önmagunkat, illetve másokat. - Kezdő orvos koromban igen gyakori volt a szívműtéti elhalálozás hazánkban, minden negyedik beteget elveszítettünk, a kutatómunkám és az állatkísérleteim azonban rávilágítottak, hogy a szív megfelelő hűtése és visszamelegítése jelentősen csökkenthető a szívhalálozások aránya - emlékezett vissza dr. Papp Lajos, majd őszintén beszélt arról, mennyire nehéz volt megbirkóznia a betegei elveszítésével annak ellenére, hogy mindent megtett a gyógyulásuk érdekében.

Az egész világra kiterjedő szabadság, a globalizmus kapcsán megjegyezte: Isten nem véletlenül adott törvényeket az emberiségnek, ezeket be kellene tartani az élet minden területén. - Istenben hinni, az orvosban bízni kell! De vajon minden alkalommal bölcs tanácsokkal látnak el minket a ,,szakemberek"? - tette fel a kérdést hallgatóságának.

Kell egy nap diéta

A testünk védekező rendszere kezdettől fogva ráksejteket hordoz, amelyekkel az erős immunrendszer képes elbánni, csakhogy a mai világban rengeteg káros anyaggal bombázzuk a szervezetünket, sokat és rossz időpontokban eszünk, s nem tartunk hetente egy ,,koplaló napot", pedig kellene!

Reggelizz, mint a király, ebédelj, mint a polgár, vacsorázz úgy, mint a koldus! - szól a mondás, ami voltaképpen nagy butaság. Én szerény reggelit, nyugodt ebédet javaslok 1 óra sziesztával, majd este 17-18 óra körül vacsorázzunk meg rendesen. Ne feledjük a heti 1 nap diétát és a rendszeres mozgást se, hogy a kalóriabevitel és annak elégetése egyensúlyban legyen! Igyunk rengeteg folyadékot, nyáron minimum 2-3 liter vizet! - harsogják a tévében, rádiókban. Aki kint dolgozik a tűző napon, tegyen így, mások csak annyit kortyoljanak, amennyi a szomjukat oltsa!

Bátran fogyasszanak megfelelő mennyiségű sót a magas vérnyomással küzdők is, hiszen éppen a só hiányától emelkedhet meg a vérnyomásuk! És ha nem szeretnénk, hogy egy társaságban ránk süssék a sótlan jelzőt, hát szórjunk az ételünkbe egy kicsit, amerikai tudósok megállapították ugyanis: a só az örömhormon termeléséhez is elengedhetetlen. Palicz István; szon.hu.

Dr. Papp Lajos,

 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Mai Füred
  2019-01-23 12:41:12, szerda
 
 






 
 
0 komment , kategória:  Balatonfüred  
Elveszett Lelkek… Mélységes sötét térbe keveredtek
  2019-01-23 11:14:18, szerda
 
  Elveszett Lelkek...

Mélységes sötét térbe keveredtek. Döntöttek ott akkor, amikor dönteni kellett. Választottak. Egy olyan életet, olyan világot, kerestek, ahol bármit megtehetnek. Ahol azt mondták, hogy hatalmat adnak a kezükbe, vagy egyszerűen csak bármit, de tényleg következmények nélkül, bármit megtehetnek.

Nem számít, hogy hány embernek ártanak saját céljaik elérése közben. Nem számít, hogy hány embert hagynak cserben. Csak az számít, hogy bármi, vagy minden áron célba érjenek... és hogy mi a cél? Talán annyi, hogy hatalmat gyakorolhasson végre.

Az érzés, a jó érzés, a szeretet elveszett mindeközben. Mert jó érzéssel ugyanazt nem tehette volna meg. Mert a Lelkiismeret megállította volna... de így nem állította meg. Le kellett mondania a Lelkéről, hogy a lelkiismerete ne büntethesse.

Eltávolodott a Lelkétől, és Lelkét egy sötét térbe száműzte. Egy mély verembe, ahova útja során a haragosait küldte. Haragosai és Lelke, így egy térben. Se a haragosai, se a Lelkiismeret nem üldözhette.

Bajban a Világ! Eltűntek a Lelkiismeretes emberek. Elvesztek a Lelkek!

Nagy becsben kell azokat tartani, akik megértik, hogy mit akartam ezzel üzenni. Akik figyelik, hogy ki az, akiben a fény nem hunyt ki. Akik tudják, hogy ami a felelősség. Akik ha fájdalmat is okoznak, nem hátrálnak ki, mert a Lelkiismeret erősebb. Önként vállalva ezzel, hogy bármi áron is, de jóvátegyék tetteiket.

A Lélek, a Lelkiismeret az élet apró dolgaiban lelehető fel:

Szó nélkül elmenekülsz, vagy felelősséget vállalva maradsz?

Önmagadat mások elé helyezed, vagy másokat segítve éled az életed?

A Világ a tiéd, vagy te vagy a Világé?

Újra, és újra megfosztanak téged, vagy lemondasz róla, mielőtt ez megtörténhet?

Bármi áron, vagy csak akkor, ha megmarad a szeretet?

Ki vagy te? Hol van a Lelked?

Végtelen szeretettel: Dömötör Aletta



 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
A nőnek olyan szeretetre van szüksége, amely nem mulandó
  2019-01-23 11:09:50, szerda
 
  A nőnek olyan szeretetre van szüksége, amely nem mulandó. A nő - még a legérzékibb nő is - a lelkével szeret igazán, s nincs olyan párkapcsolati tanács és szexuális trükk, amely boldoggá tudna tenni egy olyan nőt, akit lelkileg nem szeretnek. Akármilyen érzéki bravúr, vagy megrendítő testi gyönyör - egy nőnek ez nem elég, mert az igazi gyönyörpontja nem bonctani helyen rejlik, nem is, ahogy mondani szokás, az ,,egész testében", hanem az egész lelkében. Minden olyan ölelés, mely csakis az ,,erogén zónák" ingerlésén alapul, kevés neki. Egy nő ,,erogén zónája": a lelke.

Müller Péter

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Kiss József: Ajánlás Hamupipőke! Mákot szemeltünk,És elmúlt
  2019-01-23 11:05:24, szerda
 
  Kiss József: Ajánlás

Hamupipőke! Mákot szemeltünk,
És elmúlt lassan az idő felettünk.

Egy véka hamu s egy itce mák,
Ilyen az élet, ennyi a világ!

Öreg idő már, de a princ cipője
Illik ma is még és nincsen elnyűve.

S tetszik, nem tetszik gonosz mostohádnak:
Ma is neked van a legparányibb lábad.

S arcod, miként a telihold világa,
Ma is oly szendén tekint a világba.

S lelked oly édes, olyan megadó -
Ennyi szelídség, jóság mire jó?

- Voltál nekem hű, édes cimborám,
Öröm reggelén és gyászok torán.

És játszótársad voltam én neked
És bolondoztunk úntig eleget.

Hamupipőke! Kongatnak estére,
Nem tart soká és a mesének vége...

Elhiszed?... Dehogy!... A gyöngyszem pörög,
Istentől a báj s a mese örök...

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Emlékszem. Minden egyes lélegzetvétellel egyre jobban emlék
  2019-01-23 10:46:23, szerda
 
  "Emlékszem. Minden egyes lélekzetvétellel egyre jobban emlékszem arra a Nőre, aki vagyok. Felsejlik az egyre vékonyodó fátyol mögött a sejtjeimben, az ereimben őrzött tudás. A generációkkal ezelőtti, nagyanyáim nagyanyáinak könnye, öröme, tudása, tapasztalata; az életekkel ezelőtti papnő, boszorkány, vándorcigány, füvesasszony, kurtizán minden emléke utat tör magának. Minden Én vagyok. Az Erő bennem van. Mert Nő vagyok. Mert Természeti Asszony vagyok.
Hallom a fák suttogását, hallom az eső énekét, hallom a jég rianását, szívem együtt dobog a madarak énekével, a lópaták dobogásával, a téli álmot alvó denevéranyák életet adni készülő testével.
Ahogy zsendül a friss zöld fű a tavasz kezdetével, úgy zsendül a vérem, ahogy a hóvirág kidugja a fejét a földből, úgy bukkanok elő a rejtőzködésből. Mögöttem van Bagolyanya, Medveanya, Holdanya, Farkasanya, Sasanya, minden Létező Nagy Anyja.
A Földanya Leánya vagyok.
Természeti Asszony vagyok.
Itt vagyok."

(Ősanya)



 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 348 db bejegyzés
e év: 3944 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 350
  • e Hét: 12434
  • e Hónap: 31407
  • e Év: 260344
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.