Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Szendvicskrémek Regenor Kúrához
  2019-01-03 17:47:43, csütörtök
 
  SZENDVICSKRÉMEK Reg-Enor kúrára, amelyek tökéletes választás egy jó kis pirítóshoz a reggelikhez, vagy vacsorára egy finom teával



KARFIOLKRÉM:
Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál házi majonéz
friss petrezselyemzöld
új hagyma zöldje apróra vágva
só, bors
citromlé
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük. Majd leszűrjük és langyosra hűtjük, pépesítjük. A zúzott fokhagymát a majonézbe keverjük, hozzáadjuk a karfiolhoz és ízlés szerint fűszerezzük. Jól lehűtjük és már fogyaszthatjuk is. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemzölddel, így még finomabb lesz, de ízlés szerint akár bele is keverhetjük.

HAJDINA PÁSTÉTOM :
Hozzávalók:
150 g hajdina
1 kis fej vöröshagyma
1 cikk fokhagyma
1 kk só
1 kk füstölt, édes piros paprika
1 kk kakukkfű
késhegynyi őrölt rózsa bors
1/2 citrom leve
2 evőkanál zsír
pár szál friss petrezselyem zöldje
Elkészítés:
A hajdinát enyhén sós, háromszoros mennyiségű vízben puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
A vöröshagymát üvegesre dinszteljük 1 evőkanálnyi zsíron és a többi fűszerrel, a maradék zsírral citromlével együtt hozzákeverjük a hajdinához és kézi turmix gép segítségével krémesre összeturmixoljuk. Ha nem elég laza adjunk hozzá még zsírt.
A felaprított petrezselyem zöldjével megszórjuk.
KALIFORNIAI PAPRIKÁS CSICSERIBORS�" KRÉM:
Fél konzerv natúr csicseriborsó, egy gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olvasztott zsír, 1 kaliforniai paprika, de kápiával is finom, só bors és összeturmixolom. Úgy az igazi, ha a paprikát előtte bedobjátok a sütőbe

ÚJHAGYMÁS K�--LESKRÉM:
Hozzávalók / 2 adag:
1/2 bögre köles
1 csokor újhagyma
kb fél dl zsír

bors
citromlé
édesítő
kurkuma
Elkészítés:
Főzzük meg a kölest három-négyszeres vízben az alábbi módon: a vízzel együtt tegyük föl a kölest és hagyjuk, hogy felforrjon a víz. Miután ez megtörtént, főzzük még 5 percig, majd zárjuk el a lángot, takarjuk le a kölest és hagyjuk, hogy tovább puhuljon.
Turmixoljuk össze a hozzávalókat, és ízlés szerint ízesítsük a citromlével, az édesítővel és a fűszerekkel.

TEPERTŐKRÉM EGYSZERŰEN
Hozzávalók:
-- 15 dkg darált tepertő
-- 1 nagy csipet só
-- 1 csipet őrölt bors
-- 1 gerezd fokhagyma
-- 1 kk pirospaprika
-- egy kevés zsír ha nem lenne kenhető
Elkészítés:
A hozzávalókat keverjük össze, fűszerezzük. Pirítósra, zöldségekkel tökéletes Reg-Enoros hideg étel.
KOLBÁSZKRÉM
1 pár csípős vagy lángolt kolbászt lehetőleg puha. Feldarabolom, főzök 5 kemény tojást, a kolbásszal, jó adag zsírral, egy fej lila hagymával, pici sóval és borssal bele a nagyobb késsel ellátott turmixba, pár keverés és kész is.

CUKKINIS KENCE
Hozzávalók / 4 adag:
-- 2 kis db cukkini
-- 1 közepes db vöröshagyma
-- 3 gerezd fokhagyma
-- 2 ek zsír
-- só ízlés szerint
-- bors ízlés szerint
-- 1 csokor bazsalikom
-- oregánó ízlés szerint
Elkészítés:
A cukkinit meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük.
A zsírban üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a cukkinit, és borsot őrlünk rá. Közepes tűzön megpároljuk, csak a legvégén sózzuk, és belekeverjük a felaprított bazsalikomot, majd az oregánót is.

CÉKLAKRÉM TOJÁSSAL
Hozzávalók:
-- 20 dkg cékla
-- 4 db tojás
-- 2 kanál zsír
-- fél citromból nyert citromlé
-- só ízlés szerint
-- őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
A céklát héjában megfőzzük. Hűlni hagyjuk, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.
A tojásokat megfőzzük ,a zsírral és a céklával együtt, turmixban vagy botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük.

SÁRGARÉPAKRÉM
Hozzávalók:
-- egy nagy szál sárgarépa
-- fél fej vöröshagyma
-- 3-4 gerezd fokhagyma
-- őrölt koriander
-- őrölt kömény
-- só ízlés szerint
-- 3 dkg zsír
Elkészítés:
A felkarikázott sárgarépát és a felaprított vöröshagymát kevés zsíron sóval és kicsi vízzel megpároljuk, közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és ízesítjük őrölt korianderrel. Ha ez készen van, mixerrel pürésítjük. Fogyasztás előtt hűtőben érleljük pár órát.

BROKKOLIKRÉM
Hozzávalók:
-- 0,5 kg brokkoli
-- 1 fej vöröshagyma
-- egy nagy marék friss bazsalikom
-- 1-2 ek. friss citromlé
-- só ízlés szerint
-- őrölt bors
-- 3 ek. zsír
-- fokhagyma ízlés szerint
Elkészítés:
Egy pici vízzel puhára párolom a rózsáira szedett brokkolit és a felvágott hagymát. Ezután hozzáadom a többi alapanyagot, majd botmixerrel simára turmixolom.Főtt tojással gazdagíthatjuk.

TOJÁSKRÉM
Főzzétek meg 8 db tojást, ,majd törjétek darabosra,pépesre. Keverjétek össze finom kacsazsírral, lila hagymával, zöld fűszerekkel, kis sóval, borssal, pirospaprikával. Ha van házi majonéz mehet hozzá pár kanállal. Ínyencek kis csilivel erősebbre is készíthetik!

OLASZOS GOMBAKRÉM
Hozzávalók / 2 adag:
-- 10 dkg csiperkegomba
-- 2 szelet bacon
-- 0.5 közepes fej vöröshagyma
-- 2 paradicsom
-- só ízlés szerint
-- bors ízlés szerint
-- 1 tk oregánó
-- 2 ek zsír
Elkészítés:
Megmossuk a gombát, felszeleteljük, a felaprított hagymával, a felkockázott baconnel és a paradicsommal együtt közepes tűzön elkezdjük sütni.
Sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük.
Amikor a gomba lepirult, akkor az egészet egy tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük.

KÁPIAPAPRIKÁS PADLIZSÁN
2 kápia paprika, 2 padlizsán, 2 paradicsom
A padlizsánokat és a paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben egy jókora alufólialapon megsütöm. A paprikáknak 20 perc, a padlizsánoknak kb. 40 perc szükséges. Amíg sülnek, a paradicsomokat leforrázom, meghámozom, nagyobb kockákra vágom. 1 lila hagymát apró kockákra vágok, 1 nagyobb gerezd fokhagymát fokhagymanyomón átpréselek, zsíron épp csak elkezdem pirítani a hagymákat, már hozzá is adom a paradicsomokat. Sózom, borsozom, adok hozzá oregánot, cayen borsot, egy pici eritritet. Kb. 5 perc alatt összepárolom. A sült padlizsánokat és paprikákat meghámozom. A paprikát érdemes kicsit nejlonzacskóba tenni, így könnyebben lejön a héja. Mindkét zöldséget feldarabolom (a paprikáknak természetesen a magházát is eltávolítom). Egy nagyobb keverőtálba halmozom a zöldségeket, hozzáadom már langyosra hűlt paradicsomos keveréket, a kevés frissen facsart citromleve. Botmixerrel pürésítem, ha szükséges, még fűszerezem. Tálra halmozom, lehűtöm.

PADLIZSÁNKRÉM EGYSZERŰEN
3 db közepes padlizsán
3-4 gerezd fokhagyma
1 db zsíron dinsztelt vöröshagyma
zsír
½ citrom leve
Só, bors
Én teszek hozzá házi majonézt 🙂

TOJÁSOS MÁJAS SZELET
Hozzávalók:
-- 50 dkg csirkemáj
-- 6 főtt tojás
-- 6 nyers tojás
-- 1 hagyma
-- 3 gerezd fokhagyma
-- friss petrezselyemzöld
-- só, bors ízlés szerint
-- zsír
Elkészítése:
A májat kevés vízben megfőzzük, majd hagyjuk hűlni és felszeleteljük, egy tálba tesszük. A főtt tojásokat is felszeleteljük és a tálba tesszük. A hagymát és a petrezselyemzöldet apróra vagdossuk és belekeverjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. A nyers tojásokat felverjük, fűszerezzük és ráöntjük a májas keverékre. Kizsírozott sütőformába öntjük a keveréket és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

REGENOROS K�--R�--Z�--TT-TOTU-ból! keverhettek bele pirospaprikát vagy snidlinget, zöld fűszereket, kaprot, lila hagymát!
TOTU azaz TOJÁSFEHÉRJE TÚR�"
Hozzávalók
2l víz
2 citrom leve (vagy helyettesíthető részben aszkorbinsavval)
6 közepes méretű tojás fehérjéje
3 csipet só

Elkészítés
Felforraljuk a vizet a citromok levével, felverjük a tojásfehérjét a sóval, de csak addig amíg kifehéredik, nem kemény habbá.
Ezután beleöntjük és elkezdjük kevergetni, összetörve a habot. 5 percig kell kevergetve főzni kb,amíg összecsomósodik. Ezután már csak le kell szűrni és kész is.

TOJÁSKRÉM máshogyan avagy KASZIN�"TOJÁS
Hozzávalók:
3 db tojás
5 dkg parasztkolbász
1,5 evőkanál totu tejföl -- ami tejből készült TILOS!
1 szál újhagyma
2 dkg zsír
2-3 ág friss kakukkfű

bors
Elkészítés
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk, sárgájukat tálba tesszük.
A kolbász héját eltávolítjuk, felkarikázzuk, késes aprítóba téve a többi hozzávalóval együtt krémesre daráljuk.
A kolbászhoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a totu tejfölt, a felkarikázott újhagymát, a zsírt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Amikor a krém elkészült, hozzáadjuk a kakukkfű leveleket. A krémet habzsákba, vagy egy zacskóba töltjük, aminek a végét levágjuk ollóval, és megtöltjük a krémmel a tojásokat.
A tányéron elhelyezzük a díszítést, ez lehet saláta, vagy zöldsaláta levelek, zöldségek stb. és erre helyezzük a töltött tojásokat.

TONHALKRÉM
Hozzávalók: 2 konzerv tonhal sós lében
só, bors
fél citrom leve
1 közepes lila hagyma (esetleg egy gerezd fokhagyma)
petrezselyemzöld
4 kanál házi majonéz
Elkészítés: A tonhalat lecsöpögtetjük, beletesszük egy mélyebb tálba, villával összetörjük, rácsurgatjuk a citromlevét, sózzuk borsozzuk, hozzáreszeljük a hagymát, esetleg fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadjuk, és belekeverjük a majonézt.
Aki szereti a pikáns ízt, adhat hozzá csilipaprikát.
Lehet fokozni, pld: 2 főt tojást reszelünk bele, a hagymát és minden mentes kukorica konzervet adunk hozzá meg majonézt.
Egy másik alternatíva, totu túrós változat, tonhal citromlé, hagyma, só, bors, totu és 2 kanál zsír.

CUKKINI KRÉM MÁSKÉPP
700 g cukkini nálam 3 közepes darab
5 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma (kihagyható, nálunk van még mindig a piacon)
2 ek citromlé
2 ek totu tejföl de akár ki is hagyható
1 ek púpozott zsír a sütéshez

bors
petrezselyem
szerecsendió
A cukkiniket megmossuk, levágjuk a fejüket és a feneküket, majd felaprítjuk őket. Tisztítsuk meg a fokhagymákat, majd szeleteljük fel azokat és az újhagymát is.
Egy magasabb falú serpenyőben vagy wokban forrósítsuk fel a zsírt, majd pirítsuk meg benne a hagymákat és a cukkinit. Sütés közben sózzuk és fűszerezzük.
Ha szépen megpirultak, akkor tegyük őket az aprítóba és dolgozzuk el a zöldségeket a többi hozzávalóval. Botmixert is használhatunk. Igény szerint tehetünk hozzá zsírt is. Kóstoljuk meg, majd fűszerezzük még, ha szükséges.
Hűtőben tárolva több napig fogyasztható marad.

CSICSERIBORS�" KRÉM:
20 dkg főtt csicseriborsó
8 szál zöld spárga
3 szál fehér spárga
pár ek zsír
5-6 medvehagymalevél

pici lime leve
A spárgákat megpároljuk, egy pici főzőlével, turmixoljuk, hozzá adjuk a többi hozzávalót, és ízesíthetjük kedvünkre.

FŰSZERES CSICSERIBORS�" KRÉM:
1 csésze csicseriborsó ,3 dcl csésze Konzerv vagy főzött

bors
1 kk gyömbér
2-3 kk őrölt pirospaprika
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek házi készítésű minden mentes ketchup
1 főtt tojás
zsír lágyítani
Turmixba pépesítsük, akinek túl erős a hagyma íze, az dinsztelje, vagy használjon lila hagymát.

V�--R�--SLENCSE KRÉM:
50 dkg vörös lencse
2 fej hagyma
6-10 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál római kömény
himalája só
1-1 csipet garam masala (nem opcionális), gyömbér, kurkuma, koriander
A vörös lencsét 1-2 órára beáztatjuk.
A hagymát és a fokhagymát megpirítjuk zsírban, majd rátesszük a lencsét, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Készre főzzük (nekem ez fedő alatt 15-20 perc).
A végén befűszerezzük és botmixerrel átturmixoljuk.

CSÍPŐS V�--R�--SLENCSE:
20 dkg vörös lencse
2 duci gerezd fokhagyma
só, bors,
fél mokkás kanál chili por
fél mokkás kanál római kömény
1 evőkanál frissen facsart citromlé
zsír
A vörös lencsét megfőzzük annyi vízben, hogy 3 ujjnyival lepje el, leszűrjük, turmixba öntjük, hozzáreszeljük a fokhagymát, fűszerezzük, meglocsoljuk citromlével, adunk hozzá zsírt, és krémesítjük.

Természetesen magatok is alkothattok bármilyen krémet, írjátok meg és kibővítjük, én most pld 4 ötlettel bővítettem.
Mert a Regenor diéta alatt nem kell ám éhezni.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 46 db bejegyzés
e év: 350 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 555
  • e Hét: 2039
  • e Hónap: 8411
  • e Év: 59202
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.