Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Természetes immuntámogató módszerek
  2019-01-04 20:59:02, péntek
 
  Immunrendszerünket természetes módszerekkel is megerősíthetjük. A tél még javában tombol, így szükségünk is van ezekre a metódusokra.

A védekező rendszert erősebbé tehetjük, ha leszokunk a dohányzásról, minimalizáljuk a stresszt az életünkben, elegendő időt töltünk alvással, rendszeresen mozgunk és egészségesen táplálkozunk.

Természetesen az immunitás növelésére vitaminokat és egyéb kiegészítőket is használhatunk. Az egyik ilyen vitamin az A-vitamin, amely segítséget nyújt a fertőzések leküzdésében és a nyálkahártyák egészségének megőrzésében. Ezt a vitamint megtalálhatja az édesburgonyában, a sárgarépában, a sötét leveles zöldségekben, a májban, a halban és a paprikában.

A D-vitamint napfényvitaminnak is nevezik. Nyáron elegendő, ha naponta 10-15 percet napon tartózkodunk. De mi a helyzet télen, amikor nem süt ki a nap? Ilyenkor a táplálékokkal vihetjük be a szervezetünkbe ezt a vitamint, például lazaccal, tonhallal, makrélával, tojással vagy diófélékkel.

A fokhagyma a segítségünkre lehet a fertőzésekkel szembeni küzdelemben.

A vas mint ásványi anyag segít oxigént szállítani a sejtekhez. Néhány természetes vasforrás: kagyló, máj, napraforgómag, dió, bab, teljes kiőrlésű gabonák, sötét leveles zöldségek, étcsokoládé és tofu.

A levendulaolaj egy természetes fertőtlenítőszer, amely távol tartja tőlünk a baktériumokat. A legjobb, ha saját készítésű termékek készítésével próbálkozunk, mert ezek semmilyen, egészségre káros anyagot nem tartalmaznak. Recepteket korábbi cikkeinkben bőségesen talál.

A shiitake gomba egy erős antioxidáns, amelyre szükségünk is van a téli hónapokban.

Az egészséges bélrendszer segíti az anyagcsere, az éhségközpont és az immunrendszer szabályozását. A hasznos baktériumok elszaporodását segítik elő a probiotikumok, amelyek megtalálhatók az erjesztett ételekben vagy a kefirben.

A zsályakivonat segít megtisztítani a légutakat és csillapítja a köhögést. Fogyaszthat más gyógynövényt is a téli hónapokban. Ilyen például a vöröshagyma, a kakukkfű, de a mézet se felejtsük ki a felsorolásból.

Nemcsak ecetet használhatunk lakásunk takarításakor, hanem teafaolajat is, amely antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik.

A cink szintén egy nagyon hasznos ásványi anyag, amely a megfázás időtartamát képes lerövidíteni. Néhány természetes cinkforrás: tökmag, bab, osztriga, dió, spenót.

Természetesen a szezonális zöldségek és gyümölcsök rendszeres fogyasztása is nagyon sokat segíthet immunrendszerünk megerősítésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A koenzim-Q10
  2019-01-04 20:56:06, péntek
 
  A jelenleg szívbetegségek kezelésére használt koenzim-Q10-nek még több terápiás előnye is lehet, különösen a rákos betegek számára. Egy tanulmány azt állítja, hogy ez a tápanyag önmegsemmisítésre késztetheti a daganatos sejteket, ami egy csodálatos hír lehet azok számára, akik ebben a betegségben szenvednek.

A koenzim-Q10 számos nélkülözhetetlen biokémiai reakciót támogat. A koenzim-Q10 szinte minden emberi sejtben megtalálható, különösen nagy koncentrációban a mitolondriumokban van jelen.

A kutatók azt találták, hogy a koenzim-Q10 létfontosságú az adenozin-trifoszfát, az energiamolekula (ATP) előállítása szempontjából. Ezen kívül egy hatalmas antioxidáns, amely fokozza az immunrendszer egészségét és energiáját.

A koenzim-Q10-nek más, fontosabb funkciója is lehet. A kutatók beszámoltak arról, hogy a daganatos sejtek reverzibilis replikációja jellemző a sejtek elveszett képességének a programozott sejthalálra vagy apoptózisra való reagálására.

A koenzim-Q10 prosztatarákos betegeknél elnyomta a rákos sejtek növekedését és csökkentette a tumor növekedését. A koenzim-Q10 hozzáadása a mellrákos sejtekhez szintén gátolta a poliferációt, anélkül, hogy az egészséges sejteket károsította volna.

A kutatócsoport azt is megjegyezte, hogy melanómasejtek kultúráját is kezelték ezzel a tápanyaggal, ami 55 százalékkal csökkentette a tumor méretét.

A kutatók megvizsgálták a koenzim-Q10 azon képességét is, hogy mennyire akadályozza meg a kemoterápiás gyógyszerek káros mellékhatásait, például a tamoxifent, amelyet emlőrák kezelésére használnak. Egy patkánykísérletben a mellrákban szenvedő állatok a tamoxifen mellett koenzim Q10-et is kaptak. A patkányok szignifikáns javulást mutattak az antioxidáns enzimjeik működésében. Ez egy olyan fejlődés, amely potenciálisan segíthet az oxidatív károsodás mérséklésében. Ezen kívül a tudósok azt találták, hogy a koenzim-Q10 csökkentette a kemoterápiával kapcsolatos károsodást a szív mitokondriumaiban.

Egy kutatásba emlődaganatban szenvedő betegeket vontak be, akik minden egyes nap kaptak koenzim-Q10-et, C-vitamint, E-vitamint, béta-karotint, szelént és esszenciális zsírsavakat is. A 18 hónap alatt a vizsgálatba bevont alanyok közül senki sem halálozott el. Ezen kívül javult az életminőségük, esetükben csökkent a fájdalomcsillapítás alkalmazása és hat beteg részleges javulást is mutatott.

A koenzim-Q10 ezzel is bizonyítja, hogy segíthet a rák elleni küzdelemben, mégpedig az immunrendszer erősítésével.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Karácsonyi asztaldíszek gyógynövényekből,gyümölcsökből
  2019-01-04 13:37:04, péntek
 
 



Gyógynövények, fűszernövények és gyümölcsök a tökéletes karácsonyi asztal díszítéséhez:

Sokan várják és sokan szeretik a karácsonyt. Bárki, aki nagy karácsonyi ebédet vagy vacsorát tervez, szüksége lesz az asztalon valamilyen központi elemre. De egyáltalán nem kell drága holmikat vásárolni, hiszen a gyógynövényeket, a fűszernövényeket és a gyümölcsöket is használhatjuk dekorációnak.

Asztaldísz gyanánt használhat áfonyát és nem is kell hozzá olyan sok minden. Egy kávécsésze alátétre helyezzen vastagabb, de kisebb méretű gyertyákat, majd a gyertya mellé szórjon néhány áfonyaszemet. Ugyanilyen alátétekre 3-4 rozmaringszálat is helyezhet, amelyeket előzőleg egy vékonyabb piros, ezüst vagy aranyszalaggal fogott össze. Ez kissé rusztikus hangulatot kölcsönöz az ünnepi asztalnak.

A zsályát is felhasználhatja. Vágjon le egy csokorra való zsályát és rendezze azt el egy átlátszó vázában. A leveleit be is fújhatja arany- vagy ezüstszínű spray-vel, de a zsálya önmagában is egy csodálatos asztali dísz lehet.

A fahéjrúd nemcsak szépen mutat az ünnepi asztalon vagy a fenyőfán, de kellemes illattal is lengi be a lakást. Szúrjon egy almába gyertyát, majd egy aranyszínű vékony zsineggel erősítsen rá minden gyertyára egy-egy fahéjrudat. Minden egyes teríték mellé helyezzen el egy feldíszített almát. Az is jó megoldás, ha két fahéjrudat piros selyemszalaggal összekötöz, és ebből helyez egyet-egyet a tányérok mellé.

Gyertyákra ragaszthat csillagánizst, de az is nagyon mutatós, ha kisebb tányérokra helyez egy-egy gyertyát és mellé szór néhányat ebből a fűszernövényből.

A klasszikus dísz is szép éke lehet az asztalnak. Narancsba vagy mandarinba szurkáljon szegfűszeget és díszítse fel ezzel a déligyümölccsel az ünnepi asztalt.

Egy nagyobb tálcára is rakhat mindenféle gyümölcsöt, amelynek közepére egy nagyobb, vastagabb tetszőleges színű gyertya is kerülhet. Ez nagyon egyszerűnek hangzik, de csodálatos látványt nyújt.

Egy fából készült tálba helyezzen gránátalmákat, majd helyezzen még a tálcára fenyőtobozokat. Tehet még a fatálba articsókát, diót vagy mogyorót. Az articsóka közepét ki is vájhatja és ebbe is helyezhet egy piros gyertyát. Ez nagyon mutatós éke lehet az asztalnak.

Fenyőágakat is helyezhet az asztalra, de adventi koszorút is készíthet fenyőgallyakból, amelyet aztán kedvére díszíthet gyógynövényekkel, fűszernövényekkel és gyümölcsökkel egyaránt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Cukor a test pusztítója
  2019-01-04 12:33:30, péntek
 
 



Számtalan tanulmány bebizonyította, hogy a cukor rossz hatással van az emberi szervezetre. Habár a cukoripar aktívan küzdött azért, hogy megváltoztassa a közvéleményt a cukor egészségre gyakorolt hatásairól, ma már egyre több tanulmány születik arról, hogy főleg a mértéktelen fogyasztása mennyire káros hatással van az emberi szervezetre.

Sok ember a szívbetegség kialakulásáért az étrendi zsírt hibáztatja, de valójában a fő bűnös nem más, mint maga a cukor. Korábban sok kutatás született azzal kapcsolatban, hogy a szívkoszorúér-betegség megelőzéséhez étrendi változás szükséges, vagyis kevesebb koleszterint és többszörösen telítetlen zsírt kell fogyasztani a telített zsír helyett. Ma ezt az állítást sokan megcáfolják, és a cukrot kiáltják ki bűnösnek. A túl sok hozzáadott cukor ugyanis jelentősen megnövelheti a szív- és érrendszeri betegségek számát.

Az italokban és a feldolgozott élelmiszerekben rengeteg rejtett cukor megtalálható, de a helyettesítő fruktózt és kukoricaszirupot is kiállították már ki bűnösnek. Sokszor nem is tudjuk, hogy egy-egy élelmiszer mennyi cukrot tartalmaz, mert nem gondolnánk, hogy az adott élelmiszer összetevője között szerepel a cukor. Pedig a sok cukorfogyasztás elhízáshoz vezethet, kialakulhat anyagcsere-szindróma, inzulinrezisztencia és 2-es típusú cukorbetegség is.

A cukorral édesített italok alkoholos zsírmájbetegséget okozhatnak. Azonban a cukorfogyasztás minimalizálása jelentősen csökkenti ennek a betegségnek a kialakulását.

A cukor a beleket sem kíméli. Amikor sok cukor halmozódik fel a belekben, az megváltoztatja a bélflórát, növeli a bél áteresztőképességét, ami komoly betegségek előidézője lehet. Az egészség a bélben kezdőik, hiszen ott van az immunsejtek 80 százaléka. A bélflóra felborulása az oka az autoimmun betegségek egy részének is.

A 2-es típusú cukorbetegség kockázata még akkor is megemelkedik, ha valaki a cukorfogyasztás mellett egyébként egészségesebb ételeket vesz magához, ezzel ugyanis nem lehet kompenzálni. Egyetlen megoldás van a cukor drasztikus csökkenése.

Ezen kívül összefüggést találtak a túlzásba vitt cukorfogyasztás és a daganatos megbetegedések kialakulása között. A hozzáadott cukor növeli a nyelőcsőrák kockázatát, de a vékony- és vastagbéldaganat kialakulásáért is felelőssé tehető.
Forrás : Link

MEGJEGYZÉS : az édes íz természetesen nagyon szükséges- gyermekkorban az agy fejlődését is segíti,és felnőtt korban is fontos szerepet tölt be - a fehér cukor helyettesíthető mézzel, nádcukorral stb de semmiképpen mű-édességpótlókkal. ( CzI )
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Hibiszkusz tea és a vérnyomás
  2019-01-04 11:19:47, péntek
 
 



A kezeletlen magas vérnyomás súlyos betegségek okozója lehet. Többek között ez lehet a szívroham egyik kiváltó oka is. A nyugati orvoslás csakis a gyógyszerek alkalmazásában látja a megoldást és a megelőzésre sem igazán hívja fel a figyelmet. Nyilván nagyon fontos, hogy akinek magas a vérnyomása, orvost keressen fel. De nem lenne fontos minden esetben rögtön gyógyszert szedni, elegendő lenne az életmódváltoztatás is. Ilyen természetes megoldás lehet a hibiszkusztea is.

A kutatók úgy vélik, hogy a hibiszkusztea nagyon hatékony, mivel gátolja az ACE-t (angiotenzin konzerváló enzim) csakúgy, mint a hagyományos vérnyomáscsökkentő gyógyszerek. A cseresznyelé például ugyanígy működik, ugyanis csökkenteni képes a szisztolés vérnyomást, valamint az LDL- koleszterin szintjét.

Ha a magas vérnyomás kezeletlen marad, olyan súlyos betegségeket okozhat, mint a stroke, a szívroham, a demencia vagy a vesebetegség. Azonban a jó hír az, hogy már az életmódbeli változások is sokat segíthetnek a magas vérnyomás csökkentésében.

A kalóriaszegény diéta, a rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztás, valamint a cukor, a húsételek és a feldolgozott élelmiszerek csökkenése is jelentősen képes szabályozni a vérnyomásunkat.

A szauna is pihentető lehet a test számára, ami eleve csökkenti a vérnyomást. Egy finn tanulmány kimutatta, hogy heti négy alkalom a szaunában már 50 százalékkal képes csökkenteni a stroke kialakulásának a kockázatát.

Más vérnyomáscsökkentő stratégiák közé tartozik a meditáció, a lassabb és mélyebb légzésgyakorlás és a jóga.

A klinikai vizsgálatok szerint a hibiszkusztea és a céklalé természetes módon képes csökkenteni a vérnyomást. A hibiszkusztea a diasztolés és a szisztolés értékeket is képes csökkenteni, valamint nagyszerű gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Már napi egy csészényi elegendő a vérnyomáscsökkenéshez. A céklalé pedig a véredények rugalmasságát segíti elő.

A hibiszkusztea mellett az étcsokoládé is egy nagyszerű vérnyomáscsökkentő táplálék. De csak abban az esetben, ha magas kakaótartalommal bír.
Milyen ételek és italok segíthetnek még a vérnyomáscsökkentésben?
A zöld tea, a kelkáposzta, a fokhagyma, a gránátalma és a kurkuma.

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 340 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2043
  • e Hét: 10825
  • e Hónap: 42311
  • e Év: 247012
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.