Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Árvácskák
  2019-01-06 22:27:38, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Finom sajtos rúd
  2019-01-06 20:48:06, vasárnap
 
 



Sajtos rúd:
Elkészítési idő: Előkészítés: 10 perc Sütés : 15-20 perc
Hány adagra elég? Adagok: 12

Hozzávalók:
125 gramm vaj
125 gramm zsír
150 gramm reszelt sajt ( a tésztába keverjük, lehet többféle is)
1 evőkanál só
500 gramm liszt
2 deciliter tejföl
1+1 darab tojás
ízlés szerint reszelt sajt (a tetejére)

Leírás:
A zsírt és a vajat pici darabokra vagdossuk vagy tépkedjük és a tálba tesszük. Hozzá adjuk a lisztet, és elmorzsoljuk úgy, hogy zsemlemorzsa jellegű állagot kapjunk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a sót, elkeverjük, végül a tojást és a tejfölt is beletesszük, és tésztává gyúrjuk. Alaposan becsomagoljuk, és hideg helyen pihentetjük legalább három órát, de inkább egy éjszakát. Amikor sütni készülünk, előmelegítjük a sütőt 220 fokosra. Kivesszük a hűtőből a tésztát, hagyjuk kicsit felengedni, majd ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen lekenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, majd egy éles késsel vagy pizzavágóval minél vékonyabb szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és a forró sütőben kb 15 -20 perc alatt megsütjük.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
Szívünk és érrendszerünk egészségéért
  2019-01-06 19:58:10, vasárnap
 
  Szív-, és érrendszeri betegségek alternatív, természetes kezelése:

Az orvostudomány alapvetően a betegségek gyógyításával foglalkozik és csak minimálisan érinti a prevenció, azaz a megelőzés kérdését. Pedig, ha annak a hatalmas összegnek, amit az egészségügyre költünk (Amerikában 2003-ban 1,6 trillió dollár) csak egy kis hányadát a megelőzésre fordítanánk, már csodákat lehetne tenni az emberek egészségével.
Erre azonban igen kicsiny esélyünk van, ezért a megelőzésről mindenkinek magának kell gondoskodnia.

Melyek azok a legfontosabb kérdések, melyekkel a medicina nem sokat foglalkozik, ám jelentősen befolyásolják életminőségünket?

- stressz és annak immunrendszerre gyakorolt hatásai
- a sport és mozgás hiánya
- felesleges kalória bevitel
- magas feldolgozottságú, mesterséges ételek fogyasztása
- környezeti toxinok ezrei

A betegek a legtöbb esetben a kórházakban sem azt az étrendet kapják, amire szükségük lenne, az intézményt pedig úgy hagyják el, hogy nincsenek megfelelően tájékoztatva arról, hogy mit tegyenek jobb egészségük érdekében.

A primer, azaz elsődleges prevenció mellett hatalmas jelentősége van az ún. szekunder prevenciónak is, mely segítségével azok csökkenthetik a betegségek kialakulásának rizikófaktorait, akik már átestek egy adott betegségen.

A táplálékok gyógyító ereje
Több tucat klinikai vizsgálat megállapította, hogy a megfelelő táplálkozás, valamint a stressz csökkentése lassíthatja vagy akár vissza is fordíthatja az arterioszklerózis folyamatát.

Mik is ezek a táplálékok?
- zöldségek, gyümölcsök, gabonák
- kevés zsír, csak jó minőségű zsírsavak
- kevés tojás, minimális tejtermék
- vörös húsok kerülése, helyettük szárnyasok, hal
- sok mozgás
- dohányzás kerülése

Egy tanulmány szerint a fenti étrendet követő résztvevők 82%-ánál 1 év alatt javult a koszorúerek állapota.

Vérnyomáscsökkentés természetesen
Bizonyos országokban, ahol az ételek zsírtartalma alacsony, kevés állati eredetű fehérjét tartalmaz, viszont rostban és friss zöldségekben, gyümölcsökben gazdag, a magas vérnyomás betegség gyakorlatilag nem is létezik.

Ha szeretnénk vérnyomásunkat természetes módszerekkel optimalizálni, életmódunkat sok tekintetben meg kell változtatnunk.

Az első lépés a táplálkozás beállítása. Kerülnünk kell a zsíros ételeket, a konyhasót, a vörös húsokat, a sok-sok szénhidrátot, a cukrot, a péksüteményeket, a kávét. Étrendünket magas rost tartalmú ételekkel, zöldségekkel, gyümölcsökkel, jó minőségű olajokkal (pl. tökmagolaj, olíva olaj), kevés fehér hússal vagy hallal kell kiegészítenünk. Messzire el kell kerülni a szénsavas, cukros üdítőitalokat, azonban sok folyadékot kell fogyasztanunk, pl. tisztított víz, SuperGreens lúgosító ital, gyümölcstea citrommal és/vagy édesítőszerrel (pl. agave vagy stevia).

Javasolt étrend-kiegészítők: omega-3 zsírsav, omega 3-6-9 zsírsav, Green Magma, SuperGreens, D3-vitamin, C-vitamin, Bios Life Slim, Bios Life Super Chlorophyll.

Egyes természetgyógyászok ódákat zengnek a citromlé tisztítókúra hatásosságáról (főleg magas vérnyomás esetén). Ennek lényege, hogy tiszta vízhez juharszirupot, friss citrom vagy lime levét és cayenn paprika fűszert adunk és ezt isszuk egész nap. Én ezt a módszert meglehetősen szélsőségesnek gondolom, hiszen minden fogyókúra energia tartalmának el kell érnie a napi 600 kalóriát, azonban ha ezt a citromlé kúrát megfelelő minőségű ételekkel (zöldségek, gyümölcsök, stb.) egészítjük ki, akkor igen jót tehetünk vele szervezetünknek.

Természetes koleszterincsökkentés
Egy 1996-ban megjelent tanulmány (BMJ) azt mutatta, hogy vegetáriánus életmóddal, teljes kiőrlésű gabona, friss saláta, friss gyümölcsök és olajos magvak fogyasztásával az össz halálozás felére csökkenthető.

A friss gyümölcs és zöldségfogyasztás a szívkoszorúér betegségek és stroke következtében kialakult halálozás csökkentésével hozták kapcsolatba.

Az állati eredetű, telített zsírok jelentősen növelik a vér koleszterin szintjét.

A természetes koleszterincsökkentés legfontosabb tényezői:
- magas rostbevitel
- rendszeres testmozgás
- a hidrogénezett és transz zsírsavak kerülése (sült krumpli, chips, stb.)
- belsőségek, vörös húsok kerülése
- tejtermékek kerülése
- omega-3 zsírsav bevitel növelése
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Króm és a cukorbetegség
  2019-01-06 19:50:05, vasárnap
 
 



Napi krómszükségletünk 50-80 mcg, de az átlagos táplálkozással bevitt króm mennyisége mindössze a 28-35 mcg közötti tartományba esik.
Krómban gazdag élelmiszerek a teljes kiőrlésű gabonafélék, különösen a zab és az árpa, a sajt, a máj, a húsok, a hagyma, a gomba, a paradicsom, a brokkoli.

Az alacsony krómbevitelünk fő oka, hogy a leggyakrabban fogyasztott pékáruk fehér lisztből készülnek, ezek viszont krómtartalmuk 98%-át elveszítették a hántolás során. A fehér kenyér, a sütemények, édességek, kekszek, és más magas szénhidráttartalmú ételek jelentős króm deficitet okoznak szervezetünkben.

2-es típusú cukorbetegek 96%-ánál magas az inzulinszint, ami inzulinrezisztenciát okoz. Az inzulinrezisztencia azt jelenti, hogy sejtjeink érzéketlenné válnak inzulinra, így az inzulin nem tudja kifejteni vércukorcsökkentő hatását. A 2-es típusú diabéteszben a legfontosabb cél tehát az inzulinszint alacsonyan tartása, illetve csökkentése.

Az inzulin normális működése közben inzulinreceptorokhoz kapcsolódik, mivel csak a kapcsolódás után tudja a cukrot bejuttatni sejtjeinkbe, ahol a cukor energiává alakul.
A króm növeli szervezetünkben az inzulinreceptorok számát, és segíti, hogy az inzulin erősebben kapcsolódjon a receptorokhoz, ezáltal javítja hatékonyságát. Ennek eredményeképp a glükóz bejut az izom-, a bőr- és májsejtjeinkbe, így a vércukorszint csökken.

Több tanulmány és teszt vizsgálta a króm hatékonyságát 2-es típusú cukorbetegségben. Króm fogyasztás hatására pár hónap után csökkent a betegek éhgyomri és étkezés utáni vércukorszintje is. Ezenkívül a sejtek inzulinérzékenysége jelentősen fokozódott, és csökkent a glikolizált hemoglobin szintje is.A glikolizáció az a folyamat, mikor a cukor fehérjéhez kötődik, a fehérje pedig a cukormáz hatására károsodik.
A krómot annyira hatékonynak találták, hogy számos esetben elhagyhatóvá vált a diabétesz elleni gyógyszerek szedése is.
Forrás : dr Turi Attila
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Aloe perryi
  2019-01-06 08:55:45, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Klívia
  2019-01-06 08:53:29, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Fokföldi (afrikai) ibolyák
  2019-01-06 08:52:40, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 340 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1512
  • e Hét: 15880
  • e Hónap: 29629
  • e Év: 234330
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.