Belépés
eposz.blog.xfree.hu
(Merkúr: Csillagjegy: Szűz: Föld) (Nap: Aszcendens: Oroszlán: Tűz) "Isten létezhet Sátán nélkül, Sátán nem létezhet Isten nélkül." Eposz Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
ccCcc
  2019-02-10 23:58:13, vasárnap
 
 










 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-02-10 23:36:59, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-02-10 23:33:54, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ccCcc
  2019-02-10 23:30:57, vasárnap
 
 
















 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ccCcc
  2019-02-10 23:24:22, vasárnap
 
  World of Tanks: Nagy csaták voltak ma is a klánnal, de nem nagyon ment most a csapatnak, felesbe nyertünk és veszítettünk is egyaránt. Voltak izgalmas pillanatok. Egyáltalán nem voltam ideges, fegyelmezett voltam, nyugodt és higgadt voltam mindvégig, kivéve amikor azt a kis könnyű tankot 6-7 lövés után sem tudtam leszedni olyan gyors volt, nah, mindegy. Ezt így kell, higgadtan és megfontoltan, sosem dühből vagy haragból cselekedni. Az Oroszlán már elfáradt...



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
x'D
  2019-02-10 18:41:11, vasárnap
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Annyira nem is vészes... Sőt, lehet kezdek elaludni...
  2019-02-10 18:33:46, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Industrial [?]
  2019-02-10 13:06:49, vasárnap
 
  Ismeretlenebb "vizeken" szintén...

Bár a lényegét ismerem, ennek a műfajnak vagy stílusnak, ám mégis nagyon kevés előadót és Track-et ismerek jelenleg...

Szóval keresgélni fogok.

Ugye annyit már tudok, hogy az Industrial előbb volt mint az Electro vagy Techno, ugye...

Pontosabban "állítólag" előbb volt, de nem olyan biztos az, Wikipédia, jó, hagyjuk inkább sokszor.

Nagyjából egyszerre, párhuzamosan egymás mellett jelenhettek meg. Én így sejtem...

Ugye az Ambient, "sokkal" korábban "megelőzte" még az Industrial-t is. Az elsőket 1960-ra teszik egyesek, az Egyesült Királyságban "született". Még korábban is voltak már Instrumentális zenék, szöveg nélküli zenék, elektronikus zenék is. Például "ősibb" formáiban a (sima) House...

"A house zene indulása egy elég látványos eseményhez köthető. 1979. július 12-én a Chicago White Sox otthonában, a Comiskey Parkban a baseball mérkőzés szünetében Steve Dahl elégette a diszkólemezeit. Ez volt a Disco Demolition Night. A diszkózene világot meghódító útja ezzel látványosan véget ért. Chicagóban és New Yorkban működött két olyan klub (Chicago Warehouse, New York Paradise Garage) amely áttörte az addigi faji és szexuális, begyepesedett korlátokat. Ez a zene mindenkit egyformán vonzott."



Link

Ugye, a filmben a 2-es ajtó mögött nem más van, szimbolikusan mint a Szűz, a szeretetnek is megfeleltethető (lásd például Enneagram), míg a lélektelen gép amiben természetesen semmiféle szeretet nincs (nem rendelkezik érzelmi testtel), marsikus mintázat, démoni, le akar számolni tulajdonképpen a szeretettel, mert az ugye hosszútávon sokkal erősebb. A rendőrökben úgyszintén nem volt már elég szeretet, hullanak is mint a legyek a Sárkánytól (Sötét Mérleg). Gyakorlatilag a saját "elfajzott" minőségét is irtja, ez a dolga, mivelhogy a Mérleg minőségnek, a rendőrök is megfeleltethetőek annak. A nőt vagy nőket azért lényeges kiirtani a gép vagy démon szemszögéből, mert akkor leáll a faj reprodukciója, egy idő után nem lesz utánpótlás egyedek szintjén...

Ugye maga a Nő (Életet Adó). Például a hangyáknál a "Királynő".

Továbbá mivelhogy a Szűz gépies is tud lenni, sokszor nem zavarja a monotonitás és a sok ismétlődés, így gyakorlatilag a gyilkos gép, nem más mint a Szűznek (is) az "árnyék-énje", ami démoni és kegyetlen. A filmben a Szűz fél az "árnyék-énjétől" egyúttal ezzel be is vonzza őt magához. A démoni gép (ragadozó gyilkológép, hüllő és marsikus természetű, ilyennek lett tervezve) vagy kiborg nem ismer megalkuvást, nem lehet vele alkudozni, ő csupán tényleg egy program, szimbolika szerint...

A magyar népmesékben a Sárkány tartja fogva a Szüzet egy bevehetetlennek hitt masszív várban akár erődben esetleg bázison. Számtalan lovaggal könnyedén végzett már kikben nem volt kellő mennyiségű szeretet és jóság. Csakis egy szerelmes lovag, egy olyan lovag győzheti le a Sárkányt és mentheti meg a Szüzet, aki egyrészt tiszta szívéből és őszintén szereti a Szüzet, másrészt a lovag emellett szerelmes is belé. Amolyan "paradox" módon még a Sárkányt is szeretnie kell! Mindenkit szeretnie kell kivétel nélkül! A lovag egyébként, legalábbis szerintem a Nyilasnak feleltethető meg, a "keresztes vitéz" (harcos pap), akiben sok az igaz hit is, nem fél semmitől. Lehet természetesen ő is női alakban, és a Szűz férfi alakban, mert ezek csupán lényegi minőségek és tulajdonságok, "csúnyán" megfogalmazva programok, viselkedési és gondolati mintázatok is...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi az amit a másik tanít nekünk, de nem akarjuk észrevenni?
  2019-02-10 05:50:29, vasárnap
 
  Amikor szerelmesek vagyunk, akkor tükör által homályosan látunk. Hogy egész precízen fogalmazzak, csak bizonyos dolgokat akarunk látni, illetve észrevenni és a számunkra kedvezőtlen, nem tetsző viselkedést szó szerint észre sem vesszük. Ebben az időben ,,erre esik a vakfoltunk". Nem véletlen az ismert mondás: ,,A szerelem vak." Legelőször is szeretnék eloszlatni egy rendkívül súlyos félreértést. A házastársunknak nem az a dolga, hogy minket boldoggá tegyen. A boldogság egy belső élmény, átélésen alapul, s ezáltal mélységesen intim. Ebből következik, hogy senki sem tud minket boldoggá tenni, csak mi, saját magunkat. Az, hogy valaki számunkra kedvezően viselkedik, örömet okoz, ,,hasznunkra van", elég gyakori az életben. Mégsem vagyunk ettől boldogok. Miért is nem? Hiszen lehetnénk! Hiszen ha kinyitjuk a szemünket és reggel csodálatos napsütésre ébredünk, már attól is eltölthetne a boldogság.
Ha az egészet az asztrológiai megközelítésben nézzük, azt látjuk, hogy a 12 állatövi jel csodálatos rendszert képez, amely valójában a 4 elem, a tűz, a föld, a levegő és a víz felosztását is magában foglalja. Tizenkettőben a négy megvan háromszor, ez azt jelenti, hogy az állatövben 3 tüzes, 3 levegős, 3 földies, és 3 vizes jel létezik. A 4 alapelem meghatározza a földi életet. Mielőtt rátérnénk az állatövi jelek részletes ismertetésére, tisztáznunk kell, hogy mind a tizenkét jel benne van mindannyiunkban, csak különböző arányokban. Egy horoszkópban a legfontosabb, hogy hol áll az Ascendens, azaz a születés pillanatában, a születési hely horizontjának ekliptikai metszéspontja. A jel hangsúlyozása szempontjából az is nagyon fontos, hogy hol áll a Nap, hol áll a Hold, vagy esetleg egy bolygóhalmozódás.
Mi az amit a másik tanít nekünk, de nem akarjuk észrevenni?
A legnehezebb a saját árnyékunkkal szembenézni és a leginkább övön aluli, ha innen érkezik a tanítás. Egy idő után, amikor a szerelem már nem lángol, egyre inkább jelentkezik a másik viselkedésében megnyilvánuló és Bennünket frusztráló érzés, amellyel nem tudunk mit kezdeni. Miután mind a 12-jel bennünk él, mind a 12 archetípus, így érdemes végignézni, hogy melyik részünk, milyen viselkedésre, milyen kihívásra tud a leginkább dühvel vagy kétségbeeséssel reagálni.

Kos: A legnehezebb számára, ha nem ismerik el, kritizálják, megkérdőjelezik vagy fölöslegesnek titulálják a tevékenységét. Esetleg bántó megjegyzések kíséretében leminősítik.

Bika: Számára a realitás, a racionalitás a legkézzelfoghatóbb, ezért minden ami fantazmagória, veszélyes és bizonytalanságba torkolló álmodozás, valamint az ígérgetések a legnagyobb kihívás.

Ikrek: Felületességét emlegető, vagy ide-oda cikázó természetét kordában tartani akaró kezdeményezésekre reagál a legnehezebben. Legszívesebben elmenekül. A felelősségteljes kitartó és következetes számonkérés is komoly frusztrációt okoz.

Rák: Eltávolodni hosszabb ideig otthontól, családtól aggodalommal tölti el. Az ismeretlen területre kirándulás is nehéz neki, de a legnehezebb, hogy mit kezdjen a szabadsággal. Ha szabad akkor azért, ha nem az, akkor szabad akar lenni és azon ábrándozik.

Oroszlán: Egyrészt nehéz neki elviselni a kaotikus, kiszámíthatatlan helyzeteket, másrészt zavarja, ha figyelmeztetik kötelességeire, mikor szabadidős tevékenységében elmerül. Pl.játszik, teremt, alkot, barátkozik, és mondjuk mások ámulatát bírva szerepel.

Szűz: A nagyhangú, fennhéjázó, hősködő illetve üresnek látszó magatartás rendkívül zavarja. Zavarja, ha valaki nem észérvekkel akarja meggyőzni, hanem erőszakkal és nagyon zavarják az átlátszó hazugságok. Kifejezetten irritálja a "Hűbelebalázs" magatartás.

Mérleg: A legnagyobb baj mikor döntésre akarják rákényszeríteni, mikor Ő még nem döntött. Azt is nehezen viseli, mikor az ígéreteivel szembesítik. A Mérlegben rejlő művészt nem szabad elszámoltatni, hogy mennyit keres majd a képpel, ami még csak a fejében van.

Skorpió: Idegesítik a "Háry Jánosok", a felületes, semmitmondó és számára felesleges beszélgetések. Ha valaki a szex helyett vagy közben beszélgetni akar. A legjobban frusztrálja, ha a másik csapongó, hűtlen, kacérkodó és nem neki az.

Nyilas: Az igazság birtokosát és egyedüli ismerőjét felháborítja, ha ezt a titulusát kérdőre vonják, de az se tetszik neki, ha magasztos tevékenységét ilyen közbeszólással szakítják félbe: -nincs itthon kenyér, stb. Az egyenesen merénylet, ha valaki kételkedik a jóindulatában.

Bak: Beszéljenek mások csak nyugodtan, hogy merre van az arra, Ő tudja. Megtervezte, kiszámította és most a beérett gyümölcs leszakítása következik. No de ki ez az ismeretlen ember, aki most robban be éppen, és keresztül húzza a számítását és az Ő ölébe pottyan a gyümölcs! A szerencsefia! Pedig milyen szorgalmasan felkészült, előkészítette, kidolgozta és ez a pernahajder elorrozta. Felháborító. Ingyenélő!

Vízöntő: Arra megyek amerre akarok, vagy mégse? Ki ez aki vizsgáztatni akar, számon kér, hitetlenkedik és azt mondja legyek szorgalmas, kitartó és csak addig takarózzak, ameddig a takaróm ér, no és határt szab? Méghogy 8-ra legyek itthon!

Halak: Egy családban elég egy szerencsétlen. Azért szerettem Beléd, mert olyan szépen ábrázoltad az elképzeléseidet, de azt nem mondtad, hogy nem tudsz dönteni. Igaz én sem, de ez számomra maga a létbizonytalanság. Ki fog harcolni? Én arra születtem, hogy a hajnali párában virágokat szedjek a selymes réten.

Ezek a szereplők Bennünk élnek. Kinek erősebb a hangja, kinek gyengébb, de némelyik elvárásával, komoly kihívás szembesülni.

asztrologia.noxnet.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az állatövi jelek megtanulandó feladatai
  2019-02-10 05:49:02, vasárnap
 
  A Kos Feladata: megtanulni tekintettel lenni másokra. Spirituális szempontból megérteni, hogy bárki, akit legyőz, leigáz az is önmaga.

A Bika Feladata: megtanulni azt, hogy mindent csak bérel, vagy mai zsargonnal lízingel, még a testét is. Spirituálisan megérteni és belenyugodni abba, hogy önmagát sem birtokolhatja.

Az Ikrek Feladata: elfogadni azt, hogy sosem juthat a tanulás végére. Spirituálisan minden tudás benne van, csak emlékeznie kell megtanulni.

A Rák Feladata: önmagával meghitt kapcsolatba kerülni és megtanulni a saját lábára állni. Meg kell tanulnia azt is, hogy meddig engedi magára hatni a külső érzelmi benyomásokat. Az sem jó, ha teljesen bezárkózik, de az sem, ha olyan, mint egy szivacs: minden negatív élményt magába szív. Spirituálisan megtanulni felnőni a mindennapok viszonyaihoz, s ugyanakkor elfogadni azt, hogy mindörökké ,,Istengyermekei" maradunk. Ekkor juthat el ahhoz az érzéshez, hogy nincs mitől félnie.

Az Oroszlán Feladata: rádöbbenni arra, hogy minden győzelem csak pirruszi győzelem, s a legfontosabb a létezésben maga a tudatállapot, amellyel különbséget lehet tenni a maya és a valóság között. Spirituális értelemben rádöbbenni arra, hogy Jézus nem kevesebbet állít, mint azt, hogy az Isten bennünk van, vagyis hogy mi és az Isten egyek vagyunk. Jézus azt is mondja: ,,én vagyok a világ világossága". Az Oroszlán ura a Nap. Buddha szerint mindenkinek el kell érni a megvilágosodást. Azt hiszem az összefüggések magukért beszélnek.

A Szűz Feladata: hogy megtanuljon magára figyelni és az értékelést az önértékelésre felváltani. Talán ezt a legnehezebb megélnie, mert sokszor kórosan önbizalomhiányos. Spirituális feladata, hogy megtanulja az érzéseit megélni és elfogadni s ezáltal megtapasztalni, hogy ő ugyanúgy a mindenség része, mint bárki más.

A Mérleg Feladata: meg kell találnia azt a közös nevezőt, melyben előtérbe kerül a harmónia és a béke,de ha szükséges, a harctól se riadjon vissza. A Te világodban teljesen egyedül vagy. Teljesen egyedül. Minden más körülötted nem azért van ott, hogy társaságot szolgáltasson, hogy ne légy annyira egyedül, hogy örömödet leld bennük, hanem azért, mert még nem értettél meg valamit. Ezekkel a ,,részekkel"azért találkozol, mert rajtuk keresztül valami különlegeset tanulhatsz az utadról.

A Skorpió Feladata: a gyógyulás elősegítéséhez a legfontosabb megtanulni elengedni, különösen a félelmeit. Meg kell vizsgálnia, hol milyen módon, kihez kötődnek ezek a félelmek. Spirituális értelemben a Skorpió az árnyék jele. Mindenkinek van árnyéka. Az árnyékot általában másra vetítjük rá, ezért a környezetünkben megélt élményeket, szenvedélyeket azzal, vagy azokkal a személyekkel éljük át, akikre rávetítjük az árnyékunkat. Ebben az értelemben legfontosabb szembenézni az árnyékunkkal és ebben a legjobban az önismeret segíthet.

A Nyilas feladata: Hinni csak szenvedéllyel lehet, a hit azt jelenti, hogy valami mellé letettük a voksunkat. Ezért mondja Jézus, hogy ,,a langyosakat kiköpi a szájából az Úr". A Nyilas kettős jel, hasonlóan az Ikrekhez és ezért feladata is kettős. Nem elég,hogy a saját hitét felépítse, ha idáig eljutott, tovább kell adnia, viszont vigyáznia kell arra, hogy ne váljon hamis prófétává. A hamis prófétaság nemcsak abból áll, hogy valaki hazudik, hanem abból is, hogy hiteltelen életet él.Spirituális értelemben, mint minden tüzes jelnél így a Nyilasnál is a legfontosabb a szeretet kiárasztása. A szeretet bennünk testesül meg, nem elég hirdetni, át kell élni és meg kell tapasztalni a szeretettel való azonosságot.

A Bak feladata: Ha a Bak képes felismerni saját érzéseit és elfogadni azokat, segíthet abban, hogy rugalmasabbá váljon. Meg kell tanulnia elsősorban önmaga elfogadását, hogy azután mások felé is nyitott maradhasson. Spirituális értelemben meg kell tanulnia az alázatot, s ahogy Jézus mondja az olajfák hegyén: ,,legyen meg a te akaratod! Úgy legyen."

A Vízöntő Feladata: képviselni önmagát, szabadságeszményét, de csak annyira, hogy ez másoknak ne ártson, s a polgárpukkasztóból ne váljon terroristává.. Spirituális értelemben a Vízöntő a megvilágosodás jele. Ezen a jelen már nem uralkodik az anyag. Megszabadul a bilincsektől, ahogy Petőfi is írja az Alföld c. költeményében:,,börtönéből szabadult sas lelkem".

A Halak feladata, hogy megtanulja az életben legalább alapszinten képviselni magát. Megtalálni a célját, céljait és a szeretetét úgy átadni, hogy abba ne pusztuljon bele."Szeresd felebarátodat, mint Tenmagadat". Spirituális értelemben ez a jel az ,,unio mistica", visszatérés valódi önmagunkhoz, azaz a kiteljesedés.


asztrologia.noxnet.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 236 db bejegyzés
e év: 868 db bejegyzés
Összes: 868 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 644
  • e Hét: 1625
  • e Hónap: 4050
  • e Év: 14984
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.