Belépés
eposz.blog.xfree.hu
(Merkúr: Csillagjegy: Szűz: Föld) (Nap: Aszcendens: Oroszlán: Tűz) "Isten létezhet Sátán nélkül, Sátán nem létezhet Isten nélkül." Eposz Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
3.1.3 Az olvasástechnika fejlesztésének szempontjai
  2019-02-18 23:55:16, hétfő
 
  Az olvasástechnika fejlesztése csak az olvasás gyakorlásával képzelhető el. A gyakorlásnál a következő szempontokat kell figyelembe venni:

-A gyakorlás folyamatossága. Azt jelenti, hogy nem telhet el olvasásóra anélkül, hogy az olvasástechnika fejlesztésére ne fordítanánk időt. Másrészt pedig azt, hogy a folyamatosságnak ki kell terjednie a felsőbb osztályokra is. A műveltségi területet magyarból választó tanítójelölteknek lehetőségük is nyílik erre, amikor 5-6. évfolyamon magyar nyelv és irodalmat tanítanak. Ugyanis a gyakorlat sajnos azt mutatja, hogy a felső tagozatosoknál is előfordul olvasástechnikai probléma, holott elvileg itt már nem szabadna előfordulnia.

-Csak megértett szöveget adjunk gyakorlásra. Ha az olvasástechnikai gyakorlás a szöveg szintjén történik, akkor ne válasszunk olyat, amit a gyermek még nem ismer, vagyis ne legyen idegen szöveg. Ha az olvasásgyakorlást a szókincsbővítéssel kötjük össze, akkor az utóbbi után jöjjön a gyakorlás.

-Vegyük figyelembe a gyermekek érdeklődését! Az érdeklődés által keltett motiváció megkönnyíti a gyakorlást.

-A gyakorlás céljának tudatosítása a tanulókban. Ha a gyerek tudja, mire kell ügyelnie, milyen hibát kell javítania (szöveghűség, hangsúly, stb.) akkor tudatosan próbálja figyelmét a megadott szempontra koncentrálni; könnyebb lesz számára az önellenőrzés, és az esetleges bírálat érthetővé, elfogadhatóvá válhat.

-A gyakorlásnak ötletesnek, játékosnak, változatosnak kell lennie. Ha a gyerekek egész órán csak olvasnak, ahogy a tanító felszólítja őket, akkor az unalmassá válhat, érdeklődésük lanyhulhat, ezért a tanítónak kreatívnak kell lenni a gyakorlás módjainak, formáinak változtatásával is.

A hangos olvasás gyakorlását beszédművelési, beszédtechnikai, helyesejtési gyakorlatokkal kössük össze!

http://www.jgypk.hu
/mentorhalo
/tananyag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hm... Teljes...
  2019-02-18 08:37:29, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-02-18 08:33:11, hétfő
 
  Ötös:
1. szint: A látnoki felfedező
2. szint: A lényeglátó megfigyelő
3. szint: A figyelmét összpontosító újító
4. szint: Az igyekvő szakértő
5. szint: A túlfeszített fogalomalkotó
6. szint: A provokatív cinikus
7. szint: Az elszigetelődött nihilista
8. szint: A rettegő "földönkívüli"
9. szint: Az összeroppanó szkizoid

Hatos:
1. szint: A bátor hős
2. szint: A megnyerő barát
3. szint: Az elkötelezett munkás
4. szint: A lojális kötelességtudó
5. szint: Az ambivalens pesszimista
6. szint: A tekintélyelvű lázadó
7. szint: A mindent túlreagáló dependens
8. szint: A paranoid hisztériás
9. szint: Az önsorsrontó mazochista

Hetes:
1. szint: Az elragadtatott életigenlő
2. szint: A szabad szellemű optimista
3. szint: A sokoldalú tehetség
4. szint: A tapasztalt életművész
5. szint: A hiperaktív extravertált
6. szint: A mértéktelen hedonista
7. szint: Az impulzív menekülő
8. szint: A mániás
9. szint: A pánikba esett "hisztériás"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-02-18 08:20:01, hétfő
 
 

Link




















 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Enneagram: A Hatos színezetű Hetes: A szórakoztató
  2019-02-18 08:06:37, hétfő
 
  A Hatos és a Hetes típus személyiségvonásai között bizonyos feszültség észlelhető: a Hatosok az emberek felé fordulnak, a Hetesek pedig a dolgok és az élmények felé, és tökéletesen képesek arra, hogy saját maguk gondoskodjanak szükségleteik kielégítéséről. Mindkét típusnál megfigyelhetőek függőségek is; a Hatosok mások elismerésétől és az általuk nyújtott biztonságérzettől függenek, a Hetesek pedig a környezetükből származó boldogságtól. Az altípusba tartozó emberek megpróbálnak maguk gondoskodni arról, hogy elégedettek legyenek, de vágynak a többi ember által nyújtott izgalomra és örömre is. Az összes létező altípus közül talán a Hatos színezetű Hetesek a leginkább társaságkedvelőek és nyíltak. A Hetesek élménykereső kalandvágya egyesül a Hatosok azon igyekezetével, hogy a másokkal való kapcsolatok révén biztonsághoz jussanak; az ilyen személyek kifejezetten élvezik a másokkal való találkozást és érintkezést. A Hatos színezetű Hetesek számára fontosabbak az emberi kapcsolatok, mint a Nyolcas színezetű Hetesek számára, akik inkább az élményeikre összpontosítanak. Az altípus legismertebb képviselői között van Robin Williams, Steven Spielberg, Arthur Rubinstein, Mozart, Leonard Bernstein, Elizabeth Taylor, Marianne Williamson, Dr. Richard Feynman, Timothy Leary, Bette Midler, Elton John, Liza Minnelli, Peter Ustinov, Carol Burnett, Shelley Winters, Jim Carrey, Jonathan Winters, Bob Philbin, Liberace, Gábor Zsazsa, John Belushi és "Miss Röfi".

Az egészséges Hatos színezetű Hetesek igen termékenyek, életörömük pedig ragadós. Gyakran feltűnően játékosak, gyermekiek, megnyerőek és bolondosak, s fájdalmas tapasztalataik ellenére is hajamosak arra, hogy megőrizzék gyermeki ártatlanságukat, az élet jóságába vetett hitüket. Igen kreatívak és szórakoztatóak lehetnek - ez az altípus nevéből is kiderül -, és a Nyolcas színezetű Heteseknél jóval pozitívabban tekintenek a világra (ebben a Kilencesekre hasonlítanak). Az elméjük gyakran igen fürge és remek humorérzékük lehet, de amikor egészségesek, akkor a Hatosok fegyelmezettségét, együttműködési készségét és szervezői képességeit felhasználva rendkívül sokat érhetnek el. Nagyon jól tudnak érvényesülni, de ugyanakkor arra vágynak, hogy a többi ember szeresse és elfogadja őket. Ha van elég pénzük, többnyire nagylelkűek másokkal szemben, ami különösebben a társadalmi életükben, fogadásaikon és utazgatásaik közben nyilvánul meg. Derűlátásukat és jókedélyüket arra fordítják, hogy kapsolatba kerüljenek másokkal, és szoros kötődéseket alakítsanak ki velük. Az altípus képviselőiben van valami kedves lágyság is, ami rendkívül vonzó lehet. Ellentétes személyiségvonások kaleidoszkópjának tűnnek: behízelgőek és szemtelenek, sérülékenyek és rugalmasak, spontánok és megbízhatóak, érettek és gyermekiek.

Sokszor még az átlagos Hatos színezetű Hetesek is produktívak, de természetük Hatos oldalának félelmei felerősítik a Hetesnek azt a hajlamát, hogy elveszítse a koncentrálóképességét és szétszórttá váljon. Problémáik vannak a biztonságérzet hiányával és a másik altípsunál világosabban látják saját szorongásaikat. A Hatos színezetű Hetesek gyakran tűnnek idegesnek és szelesnek, olyanok, mintha felpörgetettek és türelmetlenek lennének, és általában nehezebben tudják végigcsinálni a dolgokat, mint a Nyolcas színezetű Hetesek. Az altípus átlagos képvoselői védekezőek és impulzívak. Azt akarják, hogy elfogadják őket, félnek a szorongástól és az egyedülléttől és rendkívül sokat várnak szerelmeiktől. Arra vágynak, hogy szeressék őket, és könnyen lesznek szerelmesek. Csakhogy a szerelmük ugyanilyen könnyen el is múlik, amikor a kapcsolatból kezd eltűnni a romantika. Szerelmesnek lenni igen erős élmény, és ezt az altípus átlagos képviselői nagyon élvezik: vagy éppen benne vannak egy viszonyban, vagy éppen keresnek valakit. Még mindig nagyon mulatságosak lehetnek, de a lappangó szorongások már közelebb kerülnek a felszínhez. Sokat tehetnek azért, hogy felvidítsanak másokat és izgalmasabbá tegyék a környezetüket, de ezt gyakran túlzásba viszik, s ezáltal fársztóvá válhatnak a többi ember számára. Amikor aztán nem kapják meg másoktól azt az izgalmat, amit elvártak, előtűnhetnek a Hatosok mogorva, borúlátó hajlamai. Az átlagos tartomány alacsonyabb szintjén a Hatos színezetű Hetesek kétféle késztetés között őrlődnek: természetük Hetes oldala arra bíztatja őket, hogy lépjenek tovább a "zöldebb kertekbe", míg a Hatos oldal egyre jobban fél a másokkal fennálló biztos kapcsolatok elveszítésétől. Kedvelik mások társaságát, de bizonytalanságot kelt bennük, hogy mit érezhet irántuk a többi ember; impulzívak, de szoronganak a döntéseik miatt; pazarlóak, de szoronganak a pénz miatt. Szorongásaik fokozódásával az altípusba tartozó egyre érzéketlenebbé válnak másokkal szemben, anélkül hogy ennek tudatában lennének. Egocentrikusak lesznek, megkövetelik, hogy mások segítsék át őket szorongási rohamaikon. Így tehát a Hatos színezet letompítja a Hetes agresszív természetét, viszont felerősíti a szorongásait. A Hatos színezetű Hetesek kifejezetten hajlamosak a szenvedélybetegségekre.

Az egészségtelen Hatos színezetű Heteseknél az egészségtelen Hetesek szeszélyes, mániás jellegei éppúgy megfigyelhetők, mint a Hatosok félőssége és kapaszkodása. Állandóan "játszótársakat" keresnek, akikkel megoszthatják baleszerencséjüket és akik elterelik a figyelmüket egyre erősödő félelmeikről és szenvedésükről. Nagyon vágynak arra, hogy mások elfogadják és szeressék őket, és valószínűleg igen súlyos problémáik vannak a kisebbrendűségi érzéssel és a szorongásokkal, amelyek külön is jelen vannak az altípust alkotó mindkét személyiségtípusnál. Zokogva kérnek segítséget, de mégis ellenszenves a követelőzésük, hogy a másik oldja meg helyettük a problémáikat. Éjszakákat tölthetnek ébren telefonálgatással vagy az éjszakai szórakozóhelyeken bárkivel, akivel elbeszélgethetnek. Ha ez nem segít, az altípus képviselői hisztérikussá és tehetetlenné válnak, ahol segítség után kapkodnak, hol lesúlytanak másokra; elűzik maguk mellől az embereket, aztán igyekeznek ismét maguk mellé állítani őket. Az altípus különösen hajlamos az önpusztító viselkedésre és a drámai, mazochisztikus megnyilvánulásokra, például öngyilkossági kísérletre. Végül amikor már nem bírják tovább a fizikai és érzelmi megterhelést, szenvedélybeteggé válnak vagy teljesen összeomlanak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-02-18 07:54:09, hétfő
 
 




Link


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-02-18 07:27:51, hétfő
 
 










Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-02-18 01:27:40, hétfő
 
  ...Of Dream And Drama - Bleeding Soul
A Perpetual Dying Mirror - Thy Tragedian Shine (Astral Sublimity Of Night)
A Perpetual Dying Mirror - Within The Mirror Phosphorescence
A Perpetual Dying Mirror - All Perpetual Veils
A Sun Traverse - Dance, Darkness Dance
A Sun Traverse - The Autumn Of Fall
Absurd Existence - Beyond All Beauty
Absurd Existence - ...and We Dream
Ad Intra - The Wind That Brings Life
Ad Intra - And I Cry... Yet Still I Live
Aequiternus - Expectation Of Winter Dormancy
Aequiternus - Cold Of Loneliness
Aequiternus - Timelessness
Age Of Storm - Conscience
Age Of Storm - Dusk Fires
Age Of Storm - Brothers
Agony Voices - The Sin Forest Of Tears
Agony Voices - The Sin Mistake In Life
Agony Voices - Forest Of Tears (Original Track 2007)
Akem Manah - Satan Calling
Link

Age Of Storm: Hm... Hm... A második albumuk már nem annyira ütős, bele-belehallgattam a Track-ekbe, már amelyik külön fel volt töltve...

Pedig a címek olyan jók, de az még kevés, ahhoz teljesíteni is kéne...

Dies Irae [Latin: Isten (Sátán) Haragja, Isten nem szokott haragudni, nah, mindegy. Nem mindegy melyik istenség, sokan vannak ők is. Skandináv és germán nyelven Odin-nak vagy Wotan-nak is megfeleltethető, a háborúk istene. Óegyiptomi nyelven Anhur, ólatin nyelven Mars Victor, ógörög nyelven Arész. Sok csatába valóban be is avatkozott, de csak az egyik felet segítette sokszor, Bibliában is olvasható. Héber nyelven Jahve, ugyanaz, csak más nyelven van a neve. Azóta már sokat fejlődött ő is, mert ők is fejlődnek egyébként, némelyikük jó vagy jobb irányba. Napjainkban ő már nem egészen ugyanaz az istenség mint régen volt. Érzékelhetőség kedvéért, Lucifer ő egy sötét Atya, a sokféle Atya közül. A többi istenségnek egy bizonyos része, nagyon sok nem, más rendszerekben, de itt náluk őalá tartoznak. Mert például a héberek, sokan úgy vélik, hogy Jahve ő a "Nagy Isten", tévednek, sajnos. Ha háborúról és pusztításról van szó, biztos lehetsz abban, hogy abba tényleg ő az egyik legjobb, de más dolgok terén nem valószínű. Jahve is még csak fapados diák, még csak a szárnyait próbálgatja, a Nagyhoz képest...]
13th Chamber
Magic Of Creation
Arrive Of Kings
Lillith
32

Aion Death/Doom Metal Norway
Akem Manah Doom/Death Metal United States
Akoasma Doom/Death Metal Germany
Alien Queen Death/Doom Metal United Kingdom
Alma Oscura Doom/Death Metal Mexico
Alone in the Dark Doom/Death Metal Slovakia
Alone Stale Doom/Death Metal Brazil
Altered State Death/Doom Metal Belgium
Alètheia Death/Doom Metal Italy
Amabilis Insania Death/Doom Metal Mexico
Amaranth Doom/Death Metal Sweden
Amazeroth Death/Doom Metal Poland
Ambivalence (a.k.a. Arganoth) Doom/Death Metal Australia
Amethist Doom/Death Metal Netherlands
Amfortas Doom/Death Metal Finland
Amily Doom/Death Metal Ukraine
Amniotic Count Doom/Death Metal Italy
Anacreon Doom/Death Metal France
Anaemia Doom/Death Metal Sweden
Anatomia Death/Doom Metal Japan
Anatomy of Sadness Death/Doom Metal Spain
Aneurisma Doom/Death Metal Peru
Anguish Doom/Death Metal Romania
Anhedonist Death/Doom Metal United States
Animus Atra Death/Doom Metal Brazil
Antagonist Zero (a.k.a. Antagonist 0) Death/Doom Metal Finland
Anthropomancy Doom/Death Metal United Kingdom
Antichrist Doom/Death Metal Peru
Anxiety Doom/Death Metal Finland
Anxiety Death/Doom Metal United States
Apeiron Doom/Death Metal Ukraine
Aphotic Death/Doom Metal United States
Apocryphal Death/Doom Metal Belarus
Apokryphos Death/Doom Metal Russia
Apollow Death/Doom Metal Germany
Apoptose Death/Doom Metal France
Apostate Death/Doom Metal Ukraine
Apotelesma Doom/Death Metal Netherlands
Apoteron Doom/Death Metal Greece
Apothecary Doom/Death Metal United States
Aqueronte Death/Doom Metal Brazil
Arbor Ira Doom/Death Metal Germany
Arcanar (a.k.a. Арканар) Doom/Death Metal Russia
Arcane Sun Doom/Death Metal Ireland
Arcease Doom/Death Metal Lebanon
Arische Freiheit Death/Doom Metal Greece
Arms of the Abyss Doom/Death Metal Australia
Army of Lignoza Doom/Death Metal Poland
Around the Fire Doom/Death Metal Greece
Artefix Fraudis Doom/Death Metal Italy
Arvalastra Death/Doom Metal Spain
Arvest Death/Doom Metal Russia
As Autumn Calls Death/Doom Metal Canada
As Autumn Dies... Doom/Death Metal Switzerland
As I Suffer Silently Death/Doom Metal Greece
As the Sea Parts Doom/Death Metal United States
As4del (a.k.a. AsFourDel) Death/Doom Metal Ukraine
Ascended Death/Doom Metal Finland
Aseidad Death/Doom Metal Chile
Asmodæo Doom/Death Metal Italy
Asphodelus Doom/Death Metal Finland
Asphyx Death/Doom Metal Netherlands
Assumption Doom/Death Metal Italy
Astoreth Doom/Death Metal Norway
Astral Gate Doom/Death Metal Chile
Astral Queen Doom/Death Metal Poland
Ataul Death/Doom Metal Philippines
Atavisma Death/Doom Metal France
Ater Death/Doom Metal Finland
Atra Filia Doom/Death Metal Sweden
Attempt to Life Doom/Death Metal Germany
Autumn Doom/Death Metal Hungary
Autumn Doom/Death Metal Turkey
Autumn Embrace Doom/Death Metal United States
Autumn Woods Death/Doom Metal Russia
Avatar Death/Doom Metal Greece
Averno Death/Doom Metal Argentina
Ayarth Doom/Death Metal Peru
Azazel Death/Doom Metal Poland
B-Low Death/Doom Metal Netherlands
Baba Yaga Doom/Death Metal United States
Beast of Prey Death/Doom Metal Slovakia
Before the Rain Death/Doom Metal Portugal
Beheaded Doom/Death Metal Poland
Bellator Doom/Death Metal Belgium
Beneath the Frozen Soil Death/Doom Metal Sweden
Bereavement Doom/Death Metal United States
Bestialord Death/Doom Metal United States
Beyond Belief Death/Doom Metal Netherlands
Beyond Horizon Doom/Death Metal Russia
Beyond the Darkness Death/Doom Metal Belarus
Bhargest Doom/Death Metal Colombia
Bigotry Doom/Death Metal Czech Republic
Bilocate Doom/Death Metal Jordan
Bizarre of Brutality Death/Doom Metal Slovakia
Black Art Doom/Death Metal Russia
Black Blood of the Earth Doom/Death Metal Poland
Black Cross Death/Doom Metal Brazil
Black Forest Doom/Death Metal Russia
Black Heaven Doom/Death Metal Czech Republic
Black Lodge Doom/Death Metal Norway
Black Thyria Death/Doom Metal Germany
Blackened Gloom Doom/Death Metal Russia
Blameworthy Warlock Doom/Death Metal Poland
Blazing Corpse Doom/Death Metal Brazil
Blidvinter Death/Doom Metal Sweden
Bloodofjupiter Death/Doom Metal Sweden
Bloodskull Death/Doom Metal Greece
Bloodsoaked Necrovoid Death/Doom Metal Costa Rica
Bloodtears Death/Doom Metal France
Bloodtears Doom/Death Metal Hungary
Bloodthirst Death/Doom Metal Finland
Bloody Wings Death/Doom Metal Italy
Bogged Death/Doom Metal United States
Bonescrew Doom/Death Metal United States
Boundless Cruelty Death/Doom Metal Russia
Breath of Life Doom/Death Metal United States
Breeding Fear Death/Doom Metal Brazil
Broken Doom/Death Metal United Kingdom
Broken Anatomy Death/Doom Metal United States
Bruized Wang (a.k.a. Bruised Wang) Doom/Death Metal United States
Brutart Death/Doom Metal Slovenia
Bundled Bowels Death/Doom Metal United States
Burden Doom/Death Metal United States
Burden of Despair Doom/Death Metal Japan
Burial Death/Doom Metal Italy
Buried by the Last Tragedy Death/Doom Metal Syria
Buried Emotion Doom/Death Metal Greece
C'est la Guerre Doom/Death Metal Japan
C.O.D. (a.k.a. Corpus Omni Domini) Doom/Death Metal Finland
Caffa Death/Doom Metal United States
Calliophis Death/Doom Metal Germany
Cancerous Core Doom/Death Metal Germany
Carcinoid Doom/Death Metal Australia
Carnal Doom/Death Metal Poland
Carpe Noctum Death/Doom Metal Germany
Carrion Death/Doom Metal Slovakia
Carrion Lord Doom/Death Metal United States
Carrion of Torrent (a.k.a. Inituum Calamitatis Regni) Death/Doom Metal Poland
Castle Death/Doom Metal Netherlands
Catacomb Doom/Death Metal Italy
Caustic Doom/Death Metal Denmark
Caustic Vomit Doom/Death Metal Russia
Cavurn (a.k.a. Cavern) Doom/Death Metal United States
Ceased Doom/Death Metal Germany
Celestial Corrosion Doom/Death Metal United States
Celestial Dark Doom/Death Metal Portugal
Cemetary Visions (a.k.a. Cemetery Visions) Doom/Death Metal United States
Cenobite Doom/Death Metal Hungary
Centurion X Doom/Death Metal Mexico
Cerberus Death/Doom Metal United States
Cerebral Death Death/Doom Metal Netherlands
Ceremented Death/Doom Metal United States
Ceremonium Death/Doom Metal United States
Chamber of Dismay Doom/Death Metal Finland
Chambers of Disdain Doom/Death Metal United States
Chaos Echœs (a.k.a. Chaos Echoes) Death/Doom Metal France
Chapel of Rest Doom/Death Metal United Kingdom
Choir Macabre Doom/Death Metal Greece
Christ's Flesh Doom/Death Metal Poland
Church of Misery Doom/Death Metal United States
Cianide Death/Doom Metal United States
Cinerarium Death/Doom Metal Poland
Circle of Hate Death/Doom Metal France
Clandestine Death/Doom Metal Sweden
Clapsodra Death/Doom Metal Israel
Claustrophobia Doom/Death Metal Poland
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez jó is lesz, hogy felizguljak és felpörögjek...
  2019-02-18 00:31:58, hétfő
 
  Cryptic Wintermoon - Angels Never Die
Cryptic Wintermoon - When Daylight Dies
Link

Emperor - Into The Infinity Of Thoughts
Emperor - I Am The Black Wizards
Link

Dissection - Black Horizons
Dissection - Thorns Of Crimson Death
Link

Dimmu Borgir - Alt Lys Er Svunnet Hen
Dimmu Borgir - Puritania
Link

Agathodaimon - Banner Of Blasphemy (Rare Version)
Agathodaimon - Tristetea Vehementa
Link

Celtic Frost - Necromantical Screams
Celtic Frost - Mesmerized
Celtic Frost - Rex Irae (Requiem)
Celtic Frost - Oriental Masquerade
Link

Sacramentum - 13 Candles (A Tribute To Bathory)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 236 db bejegyzés
e év: 868 db bejegyzés
Összes: 868 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 303
  • e Hét: 1223
  • e Hónap: 1836
  • e Év: 12770
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.