Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
A gyengék fizetik meg a háborúk ....
  2019-02-20 17:18:37, szerda
 
  Ferenc pápa: A gyengék fizetik meg a háborúk és a mai vízözön árát.
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
A mennyei Atya szeretete mindig megmarad
  2019-02-20 17:15:26, szerda
 
  Ferenc pápa szerdai katekézise.
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Cuki kutyus
  2019-02-20 12:30:42, szerda
 
  ...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Egy kosár hóvirág a hóesésben
  2019-02-20 12:25:57, szerda
 
  ...... ........

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
St. Martin: Hallelujah pánsípon előadva
  2019-02-20 12:02:08, szerda
 
  Egy kis lélekemelés St. Martin muzsikájával, és erdélyi képekkel aláfestve
Facebook oldali videó Link
Farkas Erika Éva töltötte fel a facebook oldalra
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Erdő Péter: Mindszenty bíboros a keresztény erényekről .....
  2019-02-20 11:53:36, szerda
 
  Erdő Péter: Mindszenty bíboros a keresztény erényekről hősiesen tett tanúságot.
........


2019. február 19. kedd, 17:25
Február 13-15. között plenáris tanácskozást tartott az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció, melyen részt vett Erdő Péter bíboros, prímás is. A tanácskozás után, Budapesten kérdeztük a bíborost a találkozóról és a Mindszenty József boldoggá avatásának határkövét jelentő pápai döntésről.
Bővebben Link
*
Erdő Péter bíboros megérkezett a Vatikánból és ma este az M1 stúdiójában beszélgetett Somorjai Balázzsal a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiről és Mindszenty bíboros boldoggá avatásáról. Az interjú megtekinthető az alábbi linken Link
*
Lovári nyelvű misével is készülünk a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Hazánkban 2006 óta van lovári nyelvű Szentírás. Erdő Péter bíboros tegnapi interjúja szerint ,,a lovári nyelvű Biblia bizonyíték arra, hogy ez a nyelv kellően érett és megszilárdult ahhoz, hogy a liturgiában vissza lehessen adni azt az árnyalt és gazdag tartalmat, amit ez megkíván." A bíboros 2017-ben mutatta be a lovári nyelvű Szentírást Ferenc pápának, aki ezt nagy örömmel fogadta.
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Tornya Erika RSCJ: Jézusnak nagyon sok arca lehet, .....
  2019-02-20 11:49:54, szerda
 
  Tornya Erika RSCJ: Jézusnak nagyon sok arca lehet, és ez gyönyörű!
2019. február 19. kedd, 19:59
Tornya Erika Sacré Coeur-nővér január 27-én tette le örök fogadalmát Rómában. Arról kérdeztük - Európa és a világ sokféle vidékén tapasztalatokat szerzett szerzetesként -, hogyan éli meg hivatását, mit jelent az Egyház egyetemessége.
.........


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Útravaló – 2019. február 20.
  2019-02-20 11:45:25, szerda
 
  A vak meggyógyításának különleges esetét olvassuk az evangéliumban. Jézus a gyógyításai során egyértelműen és határozottan hitet kér a gyógyulás feltételeként. Menj, a hited meggyógyított téged - többször ezzel a mondattal zár le egy gyógyító találkozást. Előfordul azonban az is, hogy azért nem tud csodát tenni, mert nem hisznek benne (eléggé). Példának okáért a názáretiek hitetlenségén maga is csodálkozott. Van olyan, hogy valami nem sikerül azonnal, mint a vak mostani meggyógyítása. Vajon mi történhetett, hogy az egyszeri érintés kevésnek bizonyul? Talán kevés volt a hite a vaknak? Nem tudjuk, valószínűleg kettejük titka marad. Nagyszerű, hogy lehetnek közös titkaink Istennel.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
6. évközi hét szerda 02.20
  2019-02-20 11:37:50, szerda
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
A vízözön után Noé kiszáll a bárkából és hálaáldozatot mutat be Istennek.
Miután a bárka megállapodott Ararat hegyén, és előtűntek a hegyormok, negyven nap elmúltával Noé kinyitotta a bárka ablakát, melyet készített, és kibocsátott egy hollót. Az ide-oda szálldogált, amíg a vizek fel nem száradtak a földön.
Azután kibocsátott egy galambot, hogy lássa, elapadt-e már a víz a föld színéről. A galamb nem talált helyet, ahol a lába megpihenhetett volna, azért visszatért hozzá a bárkába; mert még víz állott az egész föld színén. Noé kinyújtotta kezét, megfogta a galambot, és bevette a bárkába.
Várt még másik hét napig, és akkor újra kibocsátott egy galambot a bárkából. Ez estefelé visszatért hozzá, és friss olajágat hozott a csőrében. Megértette tehát Noé, hogy megszűnt a víz a földön. Mégis várt újabb hét napig, azután újra kibocsátott egy galambot, de az már nem tért vissza.
Tehát Noé hatszázegyedik életévében, az első hónapban, a hónap első napján leapadtak a vizek a földön. Noé kinyitotta a bárka fedelét, és meggyőződött róla, hogy felszikkadt a föld felszíne.
Ekkor oltárt épített az Úrnak. Vett minden tiszta állatból és minden tiszta madárból, és egészen elégő áldozatot mutatott be az oltáron. Az Úr szívesen fogadta az áldozatot, és megígérte: ,,Nem átkozom meg többé a földet az ember miatt. Az emberi szív érzése és gondolata ifjúságától fogva hajlik a rosszra, de nem sújtom többé az összes élőlényeket, amint tettem. Amíg tartanak a föld napjai, nem szűnik meg többé a vetés és az aratás, a hideg és a meleg, a nyár és a tél, a nappal és az éjszaka váltakozása."
Ez az Isten igéje. Ter 8,6-13.20-22

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus meggyógyítja a betszaidai vakot.
...... .....


Jézus és tanítványai egy alkalommal Betszaidába érkeztek. Ott egy vakot vezettek hozzá, és kérték, hogy érintse meg. Ő kézen fogva kivezette a vakot a faluból. Aztán nyállal megnedvesítette szemét, rátette kezét, és megkérdezte: ,,Látsz-e valamit?"
Az fölnézett, és így szólt: ,,Látom az embereket. Olyanok, mintha a fák járkálnának." Erre ismét rátette kezét a vak szemére. Most már tisztán kezdett látni, és úgy meggyógyult, hogy élesen látott mindent.
Ezután hazaküldte, és meghagyta neki: ,,Erről senkinek se beszélj a faluban!"
Ezek az evangélium igéi. Mk 8,22-26

Imádság
Urunk, Istenünk! Látjuk és elismerjük, hogy a világban, az Egyházban és bennünk egyaránt jelen van a jó és a rossz. Isten és a sátán küzd a lelkünkért, örök sorsunkért. Segíts, hogy minden helyzetben felismerjük és elutasítsuk a gonosz kísértéseit! Növeld bennünk az életszentség vágyát, hogy készek legyünk engedelmeskedni neked, teljesíteni akaratodat! Gyarlóságunk, esendőségünk és bűnre hajló emberi természetünk ellenére is hozzád tartozunk, és tanításod szerint akarunk élni. Segítsen minket a te kegyelmed és irgalmad az üdvösségre!

Elmélkedés:
A Betszaidában élő vak ember meggyógyítása újabb jele annak, hogy Jézus isteni erővel, hatalommal rendelkezik és tud segíteni olyan helyzetekben is, amikor ember már nem. Az elbeszélésből nem tudjuk meg a vak nevét, mint például a jerikói vak esetében, akit Bartimeusnak hívtak, és arról sem tudunk meg semmit, hogy kik vezették őt Jézushoz. Jézus félrevonul a beteggel, aminek kettős célja lehet: egyrészt ki szeretné zárni a nyilvánosságot, másrészt kizárólag a vak személyére akar figyelni. Ismert számunkra ez a félrevonulás, hiszen a dadogva beszélő süket meggyógyításánál már találkoztunk vele (vö. Mk 7,31-35).
A gyógyítás során nagy jelentősége van Jézus érintésének. Azért viszik hozzá a vakot, hogy ,,érintse meg" őt. Ettől az érintéstől azt várják, hogy a vak visszanyerje szemevilágát, miként más esetekben is az Úr érintése eredményezte a betegség megszűnését. Jézus pedig, amikor egyedül marad a vakkal, valóban megérinti beteg szemét, mégpedig kétszer is, aminek köszönhetően először homályosan, majd pedig tisztán, élesen kezdett látni az imént még vak ember.
A látás visszanyerése itt is a hitre jutás jelképe. Minél jobban megismerem Jézus személyét, annál erősebb lesz iránta a hitem, annál jobban tudok majd követőjévé, tanítványává válni. Ő a vezetőm a hit útján és az üdvösség útján.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Védő angyalaink
  2019-02-20 11:30:24, szerda
 
  - Mihály Arkangyal Templomunk őrző és védő szentje
A hét Arkangyal egyike. Isten harcosa, ő vezeti a Mennyei Seregeket, és ő a Hét Mennyország uralkodója. A Biblia azt mondja Mihály és seregei győzték le a Sátánt és seregeit a Mennyországban, kiűzték őt onnan, és a Földre száműzték. A Biblia szavaival: "És háború tört ki a Mennyekben. Mihály és angyalai harcoltak a Sárkánnyal és a Sárkány harcolt az angyalokkal, de nem győzhetett; akármilyen nagy is volt a Mennyország, nem volt számára hely. Ezért lehajították a Nagy Sárkányt a Mennyekből, az őskígyót, akit hívtak Ördögnek és Sátánnak is, aki becsapta az egész emberiséget. Ledobták őt a Földre, és az ő angyalait is vele együtt." (Kinyilatkoztatás 12:7-9) Mihály volt, aki leereszkedett a Földre, Abyss kulcséval a kezében, és bezárta a Sátánt ezer évre: "És Mihály leereszkedett a Mennyekből Abyss kulcsával és egy nagy lánccal a kezében. Õ elfogta a Sátánt, akit hívtak Ördögnek és Sátánnak is és bezárta őt ezer évre. És lehajította őt Abyss-ba, és bezárta és lepecsételte őt." (Kinyilatkoztatás 20:1-3)
Mihály arkangyalt számos néven ismerik: Isten Hercege, Arkangyalok vezére, Kelet ura, a Merkúr angyalainak ura, a Mennyország Seregeinek kapitánya, a Mennyország seregeinek hercege, a Mennyország alkirálya, a Római Katolikus Egyház védőszentje, Izrael védőszentje, Mennyek Seregének főparancsnoka, az Erény hercege, Isteni védelmező, a Fény Hercege, a Béke védelmezője, Vasárnap angyala, a Föld angyala, az Olajfa angyala, a Mandulafa angyala. Általában arany, sárga, és vörös színnel ábrázolják. Mivel Mihályt védőszentként tisztelik, az ő követői is védelmezők. Leginkább a harcra összpontosítanak, hitüket és céljaikat mindenáron megvédik, ha kell fegyverrel is. Ezen tulajdonságaik miatt Mihály követői a pápa személyes testőrei.
...... .......


...... ............


...... ........... .............


*
- Gábriel Arkangyal Irodalmi klubunk neve
A hét arkangyal egyike. A keresztény, zsidó, és az Iszlám vallás szerint ő a két legmagasabb rangú angyal egyike. Ő az, aki a fontos híreket közli az emberi fajjal, ezért a hűség angyalának, a hûség szolgálójának, vagy a jó hírek hozójának is nevezik. Õ volt az, aki elvitte Keresztelő Szent János születésének hírét Zakariásnak (Lukács 1:11-22) és Jézus fogantatásának hírét Máriának (Lukács 1:26-33).
Az ősi zsidó hitvilágban Gabrielt nőalaknak képzelték, mivel szerintük az angyalok mindegyike nő volt. Gabrielt számos néven ismerik: a Hatodok Mennyország Ura, az Emberiség nagykövete, Isten követe, Kerubok hercege, Isteni hírnök, Kinyilatkoztatás angyala, Vágyódás angyala, Igazság angyala, Isteni férj, Igazság Hercege, az Öröm angyala, a Gyermekáldás angyala, a Szent Sefiroth Arkangyala, az Utolsó Ítélet Harsonása, Éden kormányzója, a Bosszú angyala, a Halál angyala, Hírvivő angyal, a Feltámadás angyala, a Kinyilatkoztatás angyala, az Almafa angyala.Mindent összevetve Gabrielt Isten hangjának tartják. Erre utal, hogy leggyakrabban trombitaként, harsonaként szimbolizálják. Általában ezüst és fehér színnel ábrázolják. Gábriel név változatai a Gauriel, és Gabriella. A Gabriel női név, mivel a zsidó mitológiában az Arkangyalok női alakok voltak.
...... ........... ..............


...... ........... ..............



*
- Rafael Arkangyal Kegyhely látogató klubunk neve
A hét Arkangyal egyike. A legendák szerint eredeti neve Labbiel volt. Isten változtatta meg a nevét, mikor megteremtette az első embert. Raphael felelősége a Föld és az emberi faj gyógyítása. Ő volt az, aki megszabadította Ábrahámot fájdalmaitól körülmetélése után. Szintén ő volt, aki meggyógyította Jákobot, akinek csípője sérült meg egy angyallal való birkózás során. Különös figyelmet fordít azokra a vallásos emberekre, akik Isten dicsőségére zarándoklatot vállalnak. Raphaelt számos titulussal illeték az idők folyamán: a Szeretet angyala, az Őrző Angyalok Vezére, a Nap Uralkodója, a Hőség angyala, Sheol vezetője, az Erény Hercege, a Tudás és Tudományok Angyala, az Élet Fájának Őrzője, a Nap Angyala, a Keresztvíz angyala, Szerda angyala. Raphaelt általában narancs és világoskék színekkel ábrázolják.
...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3608
  • e Hét: 9409
  • e Hónap: 42563
  • e Év: 276310
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.