Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Igen, te vagy világosságom,
  2019-02-23 22:37:11, szombat
 
  Igen, te vagy világosságom, Uram, Istenem, te megvilágítod sötétségemet.
Zsolt 18,29
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Budai Szent Imre Plébánia YouTube csatornája
  2019-02-23 22:35:03, szombat
 
  Örömmel jelentjük, hogy egy újdonsággal szeretnénk kedveskedni a plébánia híveinek, és más érdeklődőknek! A napokban létrejött a plébánia YouTube csatornája (Budai Szent Imre Plébánia néven), illetve weboldalunkon új menüpontot hoztunk létre, ahol a vasárnapi miséken elhangzott prédikációk immáron online, videós formában is visszanézhetők. A felvételekkel az volt a célunk, hogy azokat utólag is vissza lehessen hallgatni, vagy aki esetleg vasárnap nem tudott szentmisére menni, ily módon részesüljön tanításban. Fogadják szeretettel:
Videók itt megnézhetők Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A Dal 2019 győztese: Pápai Joci
  2019-02-23 22:02:27, szombat
 
  Pápai Joci: Az én apám c. dalával fogja képviselni hazánkat a 2019 május 14-én lévő 64. Euroviziós dal fesztiválon Tel Aviv-ban.- az első elődöntőben fog fellépni.
...... .....


- Both Miklós, Vincze Lilla, Nagy Feró és Mező Misi a közönséggel kézen fogva döntött az énekesekről, február 23-án viszont már csak az első négyet választották ki, aztán a nézők szavaztak a nyertesről,
- Pápai Joci 2017-ben ment az Origóval Portugáliába, és most Az én apám című dallal indult. Ez volt az a téma, ami Delhusa Gjon szerint csak neki jár, másnak nem illik az apákról énekelnie.
- Mediaklikk oldalon videó Link

- Pápai Joci - Az én apám (Official video) Link
Duna TV videó Link

Dal szövege:
Az én apám úgy nevelt, mint a szél
Halkan fújt, énekelt, úgy mesélt
Ott lakott, hol minden út véget ért
Ezeregy év is kevés egy életért, egy életért

Hallom őt, az ő szívét a húrokon
Látom őt, múló idővel az arcomon
Az ő hitét büszkeség vallanom
Ezeregy dalból ezt az egyet dúdolom, dúdolom

Régi napok, gyönyörű napok
Szeretem az emlékét
Ő hív, és hozzá szaladok
Játszani így volt szép

Régi dalok megidézik
Még érzem a nap fényét
A szél zúgását is hallom még
A szél hangjában is hallom még

Egy dallal űzte messze el a bánatom
Mit adhatok, csak az, hogy hozzá tartozom
S az én fiamnak büszkeséggel mondhatom
Ő az én apám, és itt az én otthonom

Régi napok, gyönyörű napok
Szeretem az emlékét
Ő hív, és hozzá szaladok
Játszani így volt szép

Régi dalok megidézik
Még érzem a nap fényét
A szél fütyült altatót, legyen álmom szép
A szél fütyült altatót, ma is hallom még

- Pápai Joci: Az én apám - A DAL 2019 - Akusztik videó Link

- Pápai Joci Már négyévesen gitározott és dalokat írt, A Dal 2017 győzteseként pedig az Eurovíziós Dalfesztiválon nyolcadik helyezést ért el. Nemcsak énekes, hanem zeneszerző és szövegíró is.is.

Döntő eredmény hirdetése Link
 
 
0 komment , kategória:  A dal 2013/14/15/17/18/19  
A Dal 2019 év fináléban lévő énekesek
  2019-02-23 13:24:29, szombat
 
  Döntőjéhez érkezett A Dal 2019: szombaton kiderül, melyik lesz Magyarország legjobb dala. A Duna Televízió dalválasztó showjának döntőjében vendégként fellép az AWS és duettet ad elő a két műsorvezető - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya pénteken az MTI-vel. A Dal tavalyi győztese, az AWS új formában adja elő 2018-as számát.
"Nagyon érdekes ide visszatérni, beindult bennünk a versenyszellem, reflexből írtam anyukámnak, hogy szavazzon, visszajöttek a régi emlékek. Nagyon szeretjük a Viszlát nyár áthangszerelt verzióját, ami egyébként hasonló A Dal akusztikus versenyében is elhangzott változathoz" - mondta Siklósi Örs, az AWS énekese.
Február 23-án este A Dal 2019 műsor vezetői, Dallos Bogi és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie is dalra fakadnak.

A Dal 2019 fináléjában, szombat este 19 óra 30 perctől
Pápai Joci (Az én apám)
Nagy Bogi (Holnap)
Szekér Gergő (Madár, repülj!)
a Fatal Error (Kulcs)
Oláh Gergő (Hozzád bújnék) Videó Link
az Acoustic Planet (Nyári zápor)
Vavra Bence (Szótlanság)
és a The Middletonz (Roses)

A dal videói megnézhetők Link
 
 
0 komment , kategória:  A dal 2013/14/15/17/18/19  
Életeket ment a jóképű őrangyal
  2019-02-23 10:08:52, szombat
 
  ...... ........... .............


Hírsztár rovatunk e heti hőse Siklósi Gábor, a jóképű mentősfiú, aki a legextrémebb helyzetekben segít, és őrangyalként jár-kel szerte a világban.
Siklósi Gábor jóképű, tele van energiával, ráadásul főállású mentőangyal is. Tizenegy éve dolgozik mentősként, és soha, egy pillanatra sem fordult meg a fejében, hogy másik szakmát válasszon. Hiába a rossz fizetés, hiába a rengeteg munka és alázat, Gábor élvezi és szereti a munkáját. A fiatalembernek a legnagyobb jutalom, ha mosolygó és egészséges embereket lát maga körül.
- Az édesapám is mentős volt, és egyhez ragaszkodott csupán velem kapcsolatban: nehogy én is ezt a szakmát válasszam... Cafénak Siklósi Gábor.
A fekete hajú sármőr azonban nem hallgatott az apai figyelmeztetésre, a középiskola elvégzése után ő is mentősnek állt.
- Beleszerettem ebbe a szakmába, és azóta is tart ez az érzés. Azt gondolom, én mentősnek születtem, hiszen folyamatosan olyan helyzetekbe botlok, hogy mentenem kell. Volt olyan, hogy az utcán lettek rosszul, én éppen civilben jártam arra, és megmentettem az illetőt. A legemlékezetesebb az az eset, ami három esztendeje volt. Kapott a mentőszolgálat egy segélyhívást, hogy egy kislány életveszélyes állapotban van. Nem volt szabad mentő, mi a kollégámmal szolgálaton kívül voltunk, amikor szóltak, hogy nem tudunk-e segíteni. Nem volt kérdés, a kollégámmal azonnal motorra pattantunk, és odarobogtunk. Mentőfelszerelés nélkül, szinte a szabad kezünkkel mentettük meg a kis Aliz életét. A kislány szívritmuszavar miatt lett rosszul, a klinikai halál állapotából hoztuk őt vissza - mesélte a hős mentős, akit az eset után alaposan felkapott a média, interjúkra, fotózásokra hívták, sőt egy sorozatban is kapott egy nyúlfarknyi szerepet. Ám ez neki nem jutalom, nem érdekli különösebben a sztárság.
- Lehet engem sztárolni, de nem az a lényeg, hogy mit írnak rólam. Én annak örülök, ha megmenthetek néhány újabb életet. Ezért is utazom sokat a világban, hogy minél több helyen segíthessek. Jártam már a Gázai övezetben és Haitin is, most pedig Afganisztánba megyek. Haiti döbbenetes élmény volt. Nagyon sok szenvedést láttunk, sok gyereket húztunk ki a romok alól. Minden egyes megmentett életért hálát adtam a jó Istennek. Ahogyan azt itthon is teszem...
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Tavaszi csendélet.....
  2019-02-23 10:00:32, szombat
 
  .......

 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
Légi felvétel a Balatonról
  2019-02-23 09:58:18, szombat
 
  ...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Szent Polikárp püspök és vértanú 02.23
  2019-02-23 09:49:50, szombat
 
  - Igenaptár oldalon
SZENTLECKE a Jelenések könyvéből
Tudok szorongattatásodról, s arról hogy szegény vagy.
Én, János, hallottam, amint az Úr ezt mondta nekem:
,,A szmirnai egyház angyalának írd meg: Ezt mondja az Első és az Utolsó, aki halott volt, de életre kelt. Tudok szorongattatásodról, s arról hogy szegény vagy, de valójában mégis gazdag. Tudom, hogy gyaláznak, akik zsidónak vallják magukat, noha nem azok, hanem a sátán zsinagógája. Ne félj a rád váró szenvedésektől, a sátán néhányatokat fogságba vet, hogy próbára tegyen benneteket. A megpróbáltatásotok tíz napig tart. Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját.
Akinek füle van, hallja meg, mit mond a Lélek az egyházaknak: a győztest nem sebzi meg a második halál."
Ez az Isten igéje. Jel 2,8-11

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak.
Búcsúbeszédében Jézus így szólt övéihez:
,,Ha a világ gyűlöl titeket, tudjátok meg: engem előbb gyűlölt. Ha a világból volnátok, szeretne titeket a világ, mint övéit. De ti nem vagytok a világból, mert kiválasztottalak titeket a világból: ezért gyűlöl benneteket a világ. Emlékezzetek vissza tanításomra: nem nagyobb a szolga uránál! Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak. Ha az én tanításomat megtartották, a tiéteket is megtartják.
Mindezt miattam teszik veletek, mert nem ismerik azt, aki küldött engem."
Ezek az evangélium igéi. Jn 15,18-21
*
...... ........... .........


Polikárp hallgatója és tanítványa volt János evangélistának és tanítómestere Szent Iréneusznak. 145-155-ben részt vett az úgynevezett húsvét-vita megoldási kísérletében. A 2. század derekán Kis-Ázsia egyik legjelentősebb egyházi személyisége volt, Szmirna püspöki hivatalát több mint 50 évig töltötte be. A filippiekhez írt levelében kifejti a keresztény hit alapigazságait. 155. február 23-án szenvedett vértanúhalál

- Arckép csarnok oldalon Link
Egészen korai idők vértanúja Polikárp, aki az Isten bölcsességét keresve vezette a rábízottakat. Polikárp szmirnai püspök, Szent János apostol tanítványa, a keleti Egyház kiemelkedő egyénisége. Róla mondja el Origenész, hogy az apostolok tanítványa volt, sok olyan személlyel volt közvetlen kapcsolatban, akik még látták az Urat, és az apostolok választották ki Szmirna városa püspökének.

- Katolikus oldalon Link

- Szmirnai Szent Polikárp Link

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
A pásztor feladata, hogy gyógyítsa a bárányok sebeit
  2019-02-23 09:36:31, szombat
 
  Tagle bíboros előadása
2019. február 23. szombat, 06:34
Csütörtök óta tart a Vatikánban a püspökök négynapos tanácskozása a kiskorúak védelméről az Egyházban. Plenáris előadások és kiscsoportos összejövetelek váltják egymást.
Február 21-én délelőtt hangzott el Luis Antonio G. Tagle fülöp-szigeteki bíboros előadása, mely a püspökök felelősségéről, a feltámadás hitének megvallása és az emberek sebeivel való érintkezés közötti kapcsolatról szólt.
.........


Tagle bíboros magyarra fordított előadását teljes terjedelmében közöljük.
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Reményik Sándor: Lefelé menet - Máté 17. - vallásos vers
  2019-02-23 09:33:40, szombat
 
  ,,Elváltozék..." Köntöse, mint a hó.
Olyan szép, hogy már-már félelmetes,
Mégis: a hegyen lakni Vele jó.
Maradni: örök fészket rakni volna jó.
De nem lehet. Már sáppad a csoda,
Az út megint a völgybe lehalad.
Jézus a völgyben is Jézus marad.
De jaj nekünk!
Akik a völgybe Vele lemegyünk,
Megszabadított szemű hegy-lakók
Csak egy-egy csoda-percig lehetünk.
Elfelejtjük az elsápadt csodát.
És lenn, a gomolygó völgyi borúban,
Az emberben, a szürke-szomorúban
Nem látjuk többé az Isten fiát.

2. versszak
Testvérem, társam, embernek fia.
Igaz: a hegyen nem maradhatunk.
Igaz: a völgyben más az alakunk,
Nekünk lényegünk, hogy szürkék vagyunk.
Botránkozásul vagyok neked én
És botránkozásul vagy te nekem,
Mégis: legyen nekünk vigasztalás,
Legyen nekünk elég a kegyelem:
Hogy láttuk egymás fényes arculatját,
Hogy láttuk egymást Vele - a Hegyen.

Kolozsvár, 1931. február 22.
 
 
0 komment , kategória:  versek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 789
  • e Hét: 17181
  • e Hónap: 29857
  • e Év: 263604
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.