Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Vallásos verses kép....
  2019-02-25 11:28:12, hétfő
 
  ......

 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Megáldották a doni emléktúra zászlóját
  2019-02-25 11:22:55, hétfő
 
  Magyar Tartalékosok Szövetsége emlékmenetet szervezett immár 19. alkalommal, hazánkban több helyszínen. A Doni Hősök Emléktúra Fejér megyében zárult, ünnepi zászlómegáldással és a Fejér menetszázad egynapos menetelésével. Spányi Antal megyéspüspök megáldotta az egységzászlót és áldást mondott a menetszázad tagjaira.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
A vatikáni találkozó a végéhez érkezett
  2019-02-25 11:18:18, hétfő
 
  A bántalmazottak sebei a mi sebeink, sorsuk a mi sorsunk
2019. február 24. vasárnap, 21:27
A kiskorúak védelméről szóló négynapos vatikáni tanácskozás a február 24-i délelőtti misével ért véget. Az Apostoli Palota Királyi Termében ünnepelt szentmisén a szentbeszédet Mark Benedict Coleridge, Brisbane érseke, az ausztráliai püspöki konferencia elnöke mondta.
A tanácskozáson a püspöki konferenciák elnökei, a katolikus keleti egyházak vezetői, a szerzetes-elöljárók képviselői, a római kúria és a bíborosi tanács tagjai vesznek részt. A Vatikánban jelen van Veres András győri püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciát (MKPK) elnöke, és Orosz Atanáz miskolci püspök, továbbá Német László nagybecskereki püspök, a Szent Cirill és Metód Nemzetközi Püspöki Konferencia elnöke.
Coleridge érsek homíliáját teljes egészében közreadjuk, magyar fordításban. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Új templomot szentelnek Pátyon
  2019-02-25 11:15:24, hétfő
 
  2019. február 25. hétfő, 10:37
Szent II. János Pál pápa tiszteletére szenteli fel a Pest megyei Páty új római katolikus templomát Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök április 28-án, az isteni irgalmasság vasárnapján délelőtt 10 órakor.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Zsoltárok könyve
  2019-02-25 11:11:44, hétfő
 
  Zsoltárok könyve teljes terjedelmében Link  
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Útravaló – 2019. február 25.
  2019-02-25 11:10:17, hétfő
 
  Írástudók vitatkoznak Jézus tanítványaival, miközben ő távol van. A vitát valószínűleg az apa váltotta ki azzal, hogy beteg gyermekét a tanítványokkal meg akarta gyógyíttatni, a tanítványok pedig nem hárították el azonnal a kérést. Hogy ennek mi lehet az oka, nem derül ki a leírásból, úgy tűnik azonban, hogy nem jól mérték fel a helyzetet. Ha egy beteg gyereket egy embertömeg vesz körül, és valaki a gyógyítás szándékával közeledik, arra fókuszál minden figyelem. Ilyenkor a kudarc akár végzetes lehet, mert a tömegben a gyerek iránti szánalom görcsös akarattá lesz, és az ellen fordul, akitől a segítséget remélte. Időnként hallunk olyan esetről, hogy kórházi folyosón megvernek orvost.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
7. évközi hét hétfő 02.25
  2019-02-25 11:08:41, hétfő
 
  OLVASMÁNY Sirák fiának könyvéből
Isten a bölcsességet alkotta elsőnek.
Minden bölcsesség az Úristentől van, és vele volt mindig, öröktől fogva. A tenger homokját, az eső cseppjeit és az örökkévalóság napjait ki tudná megszámlálni? Az ég magasságát, a föld szélességét s az óceán mélységét ki tudná megmérni? A mindent felülmúló isteni bölcsességet ki tudná kifürkészni?
A bölcsességet Isten minden másnál előbb teremtette; a bölcs értelem öröktől fogva van. A bölcsesség forrása a magasságbeli Isten szava, útjai az örök parancsok. Kinek fedték föl a bölcsesség gyökerét, rejtett terveit ki ismerte meg? Ki előtt tárult föl, ki előtt nyilvánult meg a bölcsesség tudománya? Ki értette meg sokféle útját?
Egyedül a Magasságbeli, a mindenható Teremtő, a hatalmas és szerfölött félelmetes király, Isten, aki trónján ül és onnan országol. Ő teremtette meg szent Lelke által.
Látta, számba vette és kiárasztotta minden művére. Bőkezűen juttat belőle minden embernek, ajándékul adja azoknak, akik őt szeretik.
Ez az Isten igéje. Sir 1,1-10

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus kiűzi a gonosz lelket, akivel szemben tanítványai tehetetlenek voltak.
........


Amikor a színeváltozás hegyéről Jézus visszatért tanítványaihoz, látta, hogy nagy tömeg tolong körülöttük, és írástudók vitatkoznak velük.
Amint az emberek észrevették Jézust, mindnyájan meglepődtek, majd elébe siettek és üdvözölték. Jézus megkérdezte tanítványait: ,,Miről vitatkoztok velük?"
Valaki a tömegből így felelt neki: ,,Mester! Elhoztam hozzád a fiamat. Gonosz lélek lakik benne, aki némává tette. Valahányszor hatalmába keríti, földhöz vágja. Habzik a szája, fogait csikorgatja és megmerevedik. Már kértem tanítványaidat, hogy űzzék ki belőle, de nem tudták."
Jézus így válaszolt: ,,Ó, hitetlen nemzedék! Meddig maradjak még veletek? Meddig tűrjelek titeket? Vezessétek hozzám a gyermeket!" Erre odavitték hozzá.
Mihelyt a gonosz lélek meglátta Jézust, tüstént elkezdte ide-oda rángatni a fiút, az pedig a földre zuhant, és habzó szájjal vonaglott.
Jézus megkérdezte a fiú apját: ,,Mióta szenved ebben a bajban?" Ő azt felelte: ,,Gyermekkora óta. A gonosz lélek gyakran tűzbe és vízbe taszította, hogy elpusztítsa. Ha valamit tehetsz, szánj meg minket, és segíts rajtunk!"
Jézus így felelt neki: ,,Ha valamit tehetsz? Minden lehetséges annak, aki hisz!" Erre a fiú apja azonnal felkiáltott: ,,Hiszek, Uram, segíts az én hitetlenségemen!"
Amikor Jézus látta, hogy egyre nagyobb tömeg verődik össze, ezekkel a szavakkal parancsolt rá a tisztátalan lélekre: ,,Te néma és siket lélek! Parancsolom neked, menj ki belőle, és soha vissza ne térj belé!"
Erre (a gonosz lélek) összevissza rángatta a fiút, és hangos kiáltással kiment belőle. A fiú olyan lett, mint a halott. Többen meg is jegyezték: ,,Meghalt!" Jézus azonban megragadta kezét, és felsegítette. A fiú talpra állt.
Amikor azután Jézus hazaérkezett, és egymás között voltak, a tanítványok megkérdezték: ,,Mi miért nem tudtuk kiűzni a gonosz lelket?" Jézus így felelt: ,,Ezt a fajtát semmi mással nem lehet kiűzni, csak imádsággal és böjtöléssel."
Ezek az evangélium igéi. Mk 9,14-29

Imádság
Add Uram, hogy lelkem szüntelenül Krisztus békéjének örvendjen! Hogy mindig nyugodtan és tiszta tekintettel nézhessek az emberek szemébe! Hogy számból csak tiszta beszéd, bátorító szó hangozzék, és lépéseim biztosak, útjaim mindig egyenesek, határozottak legyenek! Add, hogy kezemet mindig szívesen nyújtsam, ha adni, segíteni kell, szívem kitáruljon, s az emberek szükségét megérezzem, értelmem éber és friss legyen az igazság csak az igazság befogadására, és akaratom mindig afelé vezesse gondolataimat, szavaimat, tetteimet, ami fölemel!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
51. zsoltár - Bűnbánat és megújulás
  2019-02-25 10:55:06, hétfő
 
  - 51. zsoltár - Bűnbánat és megújulás Link
Könyörülj rajtam, Istenem, hiszen irgalmas és jóságos vagy, mérhetetlen irgalmadban töröld el gonoszságomat!
Mosd le bűnömet teljesen, tisztíts meg vétkemtől!
Gonoszságomat beismerem, bűnöm előttem lebeg szüntelen.
Egyedül teellened vétettem, ami színed előtt gonosz, azt tettem. Te igazságosan ítélkezel, s méltányos vagy végzésedben.
Lásd, én vétekben születtem, már akkor bűnös voltam, mikor anyám fogant.
De nézd, te az igaz szívben leled örömöd - taníts meg hát a bölcsesség titkára!
Hints meg izsóppal és megtisztulok, moss meg és a hónál fehérebb leszek!
Hadd halljam örömnek és boldogságnak hírét, s ujjongani fognak megtört csontjaim.
Fordítsd el arcod bűneimtől, s töröld el minden gonoszságomat!
Teremts új szívet belém, s éleszd fel bennem újra az erős lelkületet!
Ne taszíts el színed elől, és szent lelkedet ne vond meg tőlem!
Add meg újra üdvösséged örömét, erősíts meg a készséges lelkületben!
Akkor utat mutatok majd a tévelygőknek, és megtérnek hozzád a bűnösök.

*
- Ferenc pápa mondja: "Jézus a tanítványainak először azt mondja: ,,Térjetek meg, nyissátok meg a szíveteket". Mi, keresztények, ha sok jót teszünk is, de a szívünk zárva van, akkor minden csak külső máz, amit az első eső elmos."
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2019.02 2019. Február 2019.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1624
  • e Hét: 7315
  • e Hónap: 27998
  • e Év: 230911
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.