Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Vigasztaló cica
  2019-02-06 18:41:25, szerda
 
  A kutyus ugyanis rettegve lapult az ágyon. És ekkor a család cicája felugrott mellé, és gyengéden vigasztalni, nyugtatgatni kezdte. Ráadásul mindez nem csak egyszer, hanem hosszú órákon át folyamatosan, amíg a gazdi haza nem ért. Imádjuk!
...... ............


A kamera lefülelte, hogyan vigasztalja a cica a x, menhelyről hozott A kamera lefülelte, hogyan vigasztalja a cica a rettegő, menhelyről hozott kutyát kutyát. A gazdi elment otthonról, de a beizzított kamera minden titkot elárult. Brenna Eckert évekkel ezelőtt befogadott egy menhelyi kutyust, Joule-t, aki annyira rettegett mindentől, hogy kutyapszichológus segítségét is igénybe kellett venniük. Szerencsére sokat oldódott a kutya félelme, ám azt nagyon nehezen viselte továbbra is, ha a gazda elment otthonról. Brenna egyik nap, mikor dolgozni indult, beizzított egy kamerát, hogy tudja, mi történik, mikor ő nincs otthon. Nagyon meglepődött, mikor visszanézte a felvételt.
Kelvin majdnem minden nap együtt pihengetnek, és a cica nyugtatja a félős kutyát.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Kislány a macijával
  2019-02-06 18:27:24, szerda
 
  ...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
A pápa teljes beszéde a vallásközi találkozón
  2019-02-06 17:46:05, szerda
 
  Február 4-én a Szentatya is részt vett azon a vallásközi találkozón, amelyet Abu-Dzabiban tartottak a vallásoknak a mai világban betöltendő nélkülözhetetlen szerepéről.
........


Ferenc pápa beszédének teljes fordítását közöljük. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Fájdalmas Anya búcsú járóhelye - Eger
  2019-02-06 17:42:18, szerda
 
  Heves megye Egri járás.
A templom 1728 - 1752 közt épült, tornyát 1754 évben kapta.
A servita rend ausztriai tartományából érkezett meg Egerbe a török kiűzése után. Ők újították fel a Máriás búcsújárást, amit a Fájdalmas Anya tiszteletére rendeznek meg. A rend legfőbb ismertetőjegyei közé tartozik, hogy Szűz Mária tiszteletére alakultak meg és legfőbb feladataik közé a szentélyek gondozása, a hódolat terjesztése és a harmadik világban végzett missziós tevékenységek tartoznak.
A templom a 18. században, barokk stílusban épült. A torony 1754-ben lett kész. Építése során egy török mecset és iskola falainak anyagát is felhasználták. A rendházat legutóbb 2012-ben újították fel. A rend nem csak itt Egerben, hanem Budapesten, Győrött, Székesfehérváron, Ózdon, Makón és Mezőkövesden is tevékenykedik. A templom környéke búcsújáróhelyként is ismert, ahol a 20. század közepéig viaszból kreált fogadalmi tárgyakat is be lehetett szerezni. Az épület részben akadálymentesített és egész évben szabadon látogatható.
Eger hitéletének kiemelt eseménye a Szervita búcsú, amelyet idén is szeptember harmadik hétvégéjén tartottak. Három napon át gyűltek össze a katolikus hívek és zarándokok, hogy elmélyüljenek, vigasztalódjanak, közösségben legyenek.1689-ben került a Szervita Templomba a Fájdalmas Anya kegykép, azóta érkeznek ide zarándokok évről évre, idén már 426. alkalommal
A Mária-tiszteletnek Egerben középkori gyökerei vannak, ám az a török hódoltság miatt hosszú időre elenyészett. Esterházy Pál a XVII. század végén ezt írja róla: ,,Egerben az Apáca Asszonyok Klastromában is tiszteltetett egy csudálatos Boldogságos Szűz képe, kihez nagy búcsújárások is voltanak régebben, most az-is a Pogány Ellenség miatt teljességgel semmissé lett, és a szentképet, elszaladván onnét az Apáca Szüzek, nem tudhatni hová vitték .
A török alóli felszabadulás után 1698-ban a rend ausztriai tartományából szerviták telepedtek le Egerben. Mais álló rendházukat 1728-1738 között építtették. Felújították a máriás búcsújárást is, a rendi szellemnek megfelelően a Fájdalmas Anya tiszteletére. Az egyházi feljegyzések és a fogadalmi tárgyak tanúsága szerint számos imameghallgatás történt e helyen. Főleg Heves, Borsod, Abaúj, Nógrád és Gömör katolikus magyar népe zarándokolt ide. A búcsúsok száma ma is meghaladja a tízezret.
A búcsú - ahogyan nevezik: fájdalmas búcsú, Servita búcsú
A zarándokok egy része máig fekete ruhában érkezik, ezzel is a Fájdalmas Anya tiszteletét akarják hangsúlyozni.
Az egri - Szent János evangélista tiszteletére szentelt - érseki bazilika, főszékesegyház Hild József tervei szerint 1832-1836 között épült. (Itt jegyezzük meg, hogy Eger város címerében a sas a bazilika és a város védőszentjét, Szent Jánost szimbolizálja.) Magyarország második legnagyobb temploma. A sok értékes alkotás, kép, szobor, mellékoltár között a helyi tájékoztatók igazítanak el. Itt, a Pócsi Mária-mellékoltáron őrzik azt a korporálét, amellyel a Mária-ikon könnyeit letörölték. A korábban itt állt barokk székesegyházból említésre méltók Szent István és Szent László királyok nagyméretű képei, a jeles egri barokk festő, Kracker János Lukács (1717-1779) művei. (A festő sírja is Egerben van. )
Nagyobb kép Link

...... ........... ........... .....


*
- A Fájdalmas Anya búcsúja Egerben
Fájdalmas Anya-búcsút tartottak az egri szervita templomban szeptember 19. és 21. között. A vasárnapi ünnepi szentmise főcelebránsa Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek volt - tudósít az Egri Főegyházmegye.
Bővebben Link

 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
92 éves korában meghalt Repülős Gizi, ......
  2019-02-06 16:51:36, szerda
 
  92 éves korában meghalt Repülős Gizi, Magyarország egyik leghíresebb női bűnözője K. Sándorné Bodnár Gizella
...... ........... .........


Az tolvaj asszony először 1953-ban állt bíróság előtt, azóta több mint 200 bűncselekményt követett el. Legutóbb 2017 augusztusában, Tatabányán fogták el.
Repülős Gizi 1926-ban látta meg a napvilágot, Kosztor Sándorné Bodnár Gizella néven Miskolcon. Nyugodt gyerekkora volt, több nyelvet beszélt, tanári diplomát is szerzett. Azért, hogy az előtte álló rózsás jövő helyett rossz útra tévedt. A bíróságon többször azzal indokolta tetteit, hogy betegségben szenved.
Egy 2012-es bírósági eljárás adatai szerint a kleptomániás nő először 1953-ban került összetűzésbe a törvénnyel besurranásos lopás miatt, az elmúlt évtizedekben pedig több mint kétszáz bűncselekményt követett el.
A legendás becenevét onnan kapta, hogy az ötvenes években állítólag belföldi repülőjáratokkal utazott Budapestről vidékre lopni. Az elmúlt hatvan évben Repülős Gizit - aki állítása szerint ugyanakkor soha életében nem ült repülőn - összesen negyven évre ítélték el, amiből huszonkettőt le is ült.
...... ........... .......



...... ........... ........... .....


*
"Isten az utolsó órában megbocsájtja bűneit és a tisztító tűzön át a mennybe jut lelke."
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Miki Szent Pál és társai vértanúk
  2019-02-06 12:35:34, szerda
 
  ...... ............


- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a galatákhoz írt leveléből
Élek, de már nem én, hanem Krisztus él bennem.
Testvéreim!
A törvény által meghaltam a törvénynek, hogy Istennek éljek, mert Krisztussal engem is keresztre feszítettek. Élek, de már nem én, hanem Krisztus él énbennem.
Minthogy azonban most még testben élek, Isten Fiának hitében élek, aki szeretett engem, és feláldozta magát értem.
Ez az Isten igéje. Gal 2,19-20

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Menjetek, tegyétek tanítványommá mind a népeket!
Az Úr feltámadása után a tizenegy tanítvány elment Galileába, fel arra a hegyre, ahova Jézus rendelte őket. Amikor meglátták őt, leborultak előtte a földre. Egyesek azonban még mindig kételkedtek. Jézus odament hozzájuk, és ezt mondta nekik: ,,Én kaptam meg minden hatalmat az égen és a földön. Ezért most menjetek el, és tegyetek tanítványommá minden nemzetet! Kereszteljétek meg őket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében! Tanítsátok meg őket mindannak megtartására, amit parancsoltam nektek! És íme, én veletek vagyok mindennap a világ végéig!"
Ezek az evangélium igéi Mt 28,16-20

- Jezsuita oldalon
Miki Szent Pál japán jezsuita vértanú és társai.
...... ............


Péter 13 évesen került a jezsuiták iskolájába, majd katekéta lett és egyfajta jezsuita önkéntesként működött nyolc évig. 1614-ben Tokugawa sógun minden keresztény misszionáriust kiutasított Japánból, ezért Péter Makaóba menekült és ott belépett a szemináriumba. Itt viszont a pestis járvány jött közbe és a jezsuiták bezárták az intézményt. Egy szamuráj azonban nem ismer nemet. Péter elhatározta, hogy Rómába utazik, és ott kéri felvételét a Társaságba. Hajóval először észak Indiába utazott és onnan indult Európa felé gyalog épp idén 400 éve, 1617-ben 32 éves korában. Áthaladt a mai Pakisztánon, Perzsián, az Arab Félszigeten és 3500 kilométert megtéve 1619-ben ért első japán zarándokként Jeruzsálembe. 1620 májusában pedig hajón érkezett el céljába Rómába, ahol letette a fogadalmakat és pappá szentelték. 1622-ben visszaindult hazájába, jóllehet ott a keresztény hit gyakorlása halálbüntetés terhe mellett már tilos volt ekkor már a szigetországban. Hosszú kalandok után jutott vissza Japánba 1630-ban. Hamarosan megtalálta a bujkáló keresztényeket, akiket aztán 9 évig szolgált papként. 1639-ben letartóztatták, mert egy keresztény a beígért pénzjutalom fejében elárulta őt. A hírhedt keresztényfaló Tokugawa Iemitsu sógun elé vezették. Az ő pribékje volt Inoue Masashige, aki személyesen felügyelte a kihallgatást. Ő volt az, aki korábban Christovao Ferreira-t, a jezsuiták korábbi viceprovinciálisát (aki a Scorsese filmben is szerepel) a keresztény hit megtagadására tudta kényszeríteni. Péter Kasui Kibét azonban a legbrutálisabb kínzásokkal sem tudták megtörni, vagy arra kényszeríteni, hogy hitét megtagadja. Kínzói végül lándzsával leszúrták. 1639 júliusában halt vértanúhalált 52 éves korában. A bírósági ítélete így szólt: ,,Ignorálta a Sógun parancsát és keresztényekkel törődött."
....


*
Nemrégiben láthattuk Martin Scorseses Némaság című filmét, ami drámai módon beszéli el a XVII. századi jezsuita misszionáriusok történetét. Ugyanebben az időben élt P. Péter Kasui Kibe (1587-1639) jezsuita vértanú is, akit 2008-ban Nagaszakiban avatták boldoggá 187 más japán vértanúval együtt.

- Magyar kurír oldalon Link
Istenünk, szentjeid erőssége, te vértanúidat, Miki Szent Pált és társait kereszthaláluk által hívtad meg az örök életre. Közbenjárásukra erősíts meg minket, hogy hitünk megvallásában mindhalálig kitartsunk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
Miki Pál és társai lettek a Távol-Kelet első kanonizált szentjei. VIII. Orbán 1627. szeptember 14-én boldoggá, IX. Piusz 1862. június 8-án szentté avatta őket. Nagaszakiban emlékmű és múzeum őrzi emléküket. Vértanúságuk napja február 5., azonban Szent Ágota ünnepe miatt a következő napon, február 6-án ünnepeljük őket.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Erdő Péter bíborossal ünnepelt a Weiner Leó katolikus
  2019-02-06 12:25:10, szerda
 
  Erdő Péter bíborossal ünnepelt a Weiner Leó katolikus zeneiskola közössége.
Erdő Péter bíboros tett látogatást február 5-én a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnáziumban. A főpásztor megáldotta a múlt év szeptemberében egyházmegyei fenntartásba vett Prima Primissima díjas zenei intézmény épületét és egész közösségét.
Fúvószene, ünneplőbe öltözött tanárok és diáksereg várta az Őrmezőn található Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnáziumban Erdő Péter bíborost. A nagy múltú zeneiskola 2018 szeptemberétől működik egyházi fenntartásban. A főpásztor azért látogatott el ide ezen a februári tanítási napon, hogy megáldja az itt tanuló, dolgozó közösséget és az épületet, de be is tekintsen az ország legnagyobb zenei intézményének életébe.
A Weiner Leó-iskolában Mészáros Lászlóné igazgató köszöntötte a vendégeket, majd Erdő Péter bíboros mondott imát, áldást kérve az iskola egész közösségére és épületére: ,,A nevelés, tudomány, oktatás végső célja az igazság megismerése. Kérjük Isten áldását az igazság kutatásának, megismerésének és továbbadásának erre a székhelyére.
...... .......


Ezt követően az apostolok hegyi beszédben megfogalmazott feladataihoz fűzte beszédét a főpásztor. ,,Mi Krisztus tanítványainak szerepe Isten és az emberek felé?" - tette fel a kérdést. ,,Ti vagytok a föld sója" - a példázat a sóhoz hasonlítja az apostolok szerepét, ami az ókorban a konzerválás, a táplálék megőrzésének legfőbb eszköze volt. A sóról szóló hasonlat azt a gondolatot rejti, hogy van a világon néhány igaz ember, és Isten az ő kedvükért irgalmaz a világnak. Látja az igazak jó példáját, és megesik a szíve az egész emberiségen. Így Jézus tanítványainak azokká kell válniuk, akik kedvéért Isten nagyobb szeretettel és irgalommal tekint a világra.
A tanítványoknak a világ világosságának is kell lenniük. Feladatuk, hogy megmutassák a botladozó embereknek, merre vezet a következő lépés. Minél mélyebben foglalkozik valaki tudománnyal, művészettel, közélettel, annál jobban látja, mennyire botorkál az emberiség, hogy sokszor vaktában cselekszik, hibázik, mert nem világosak a fogalmai, nem érti a valóság mélyebb összefüggéseit. Szükség van arra, hogy a következő lépést, az igazság és szeretet világítsa meg. A keresztény ember feladata, hogy ebben a többi ember szolgálatára legyen.
Erdő Péter kiemelte, mennyire fontos ennek az iskolának a küldetése. ,,A művészet és zene más logikára működik, ez a szív felségterülete. Ahogy Pascal mondja, a szívnek is megvannak az érvei, melyeket az indokló értelem nem ismer. Ezek az érvek Isten felé mutatnak, a művészet útján is közelebb tudunk kerülni hozzá, és ez az a nyelv, amit a távol álló ember is megért és átérez."
......


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
4. évközi hét szerda 02.06
  2019-02-06 12:19:07, szerda
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Akit szeret az Isten, azt próbára teszi.
Testvéreim!
A bűn elleni küzdelemben még nem álltatok ellen véretek ontásáig és megfeledkeztetek a vigasztalásról, mely nektek, mint fiaknak szól: Fiam, ne kicsinyeld le az Úr fenyítését, és ne csüggedj el, ha korhol!
Akit az Úr szeret, megfenyíti, és megostorozza minden fiát, akit kedvel.
A fenyítések között is maradjatok állhatatosak! Isten úgy bánik veletek, mint fiaival. Melyik az a fiú, akit atyja meg ne fenyítene? A jelenben ugyan minden fenyíték inkább szomorúságot okoz, mint örömet, később azonban az igazi élet és a béke gyümölcsét hozza annak, aki elviselte.
Ezért emeljétek föl a lankadt kezeket, a megroggyant térdet nyújtsátok ki. Járjatok egyenesen, hogy a megbénult tag ki ne ficamodjék, hanem inkább meggyógyuljon! Törekedjetek az életszentségre és a békességre mindenkivel! Enélkül senki sem látja meg az Urat.
Ügyeljetek arra, hogy Isten kegyelmét senki el ne hanyagolja! És senki se legyen mérgező gyökérré, amely felnövekedve kárt okoz, és megfertőz másokat!
Ez az Isten igéje. Zsid 12,4-7.11-15

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
A názáretiek nem ismerik fel Jézusban a Megváltót, mert nincs hitük.
...... .......


Abban az időben Jézus hazament Názáretbe. Tanítványai elkísérték. Amikor elérkezett a szombat napja, tanítani kezdett a zsinagógában.
Sokan hallgatták, és csodálkozva mondogatták: ,,Honnét vette ezt? Miféle bölcsesség ez, amely neki adatott? És a csodák, amelyeket kezével véghezvisz! Nem az ács ez, Mária fia, Jakab, József, Júdás és Simon rokona? S ugye nővérei is itt élnek közöttünk?" És megbotránkoztak benne.
Jézus erre megjegyezte: ,,Nem vetik meg a prófétát, csak a hazájában, rokonai körében, a saját házában." Nem is tehetett ott csodát, csupán néhány beteget gyógyított meg, kézrátétellel. Maga is csodálkozott hitetlenségükön.
Ezek az evangélium igéi. Mk 6,1-6

Imádság
Irgalmas Istenünk! Igaz bűnbánattal és irántad való szeretettel valljuk meg bűneinket és kérjük tőled a bűneink bocsánatát. Te jó, igazságos és irgalmas vagy, és minden gonoszságunktól, vétkünktől megtisztítasz minket. Nagylelkűséged és hűséged leginkább abban nyilvánul meg, hogy lehetőséget adsz nekünk a felemelkedésre, a bűntől való megszabadulásra, a lelki megtisztulásra és újjászületésre. Valljuk, hogy szereteted erősebb bűneinknél. Segíts minket, hogy elforduljunk bűneiktől és elinduljunk az engedelmesség útján!

A hit azonban nem mindenki részéről mutatkozik meg, s ennek tényét nem hallgatják el az evangélisták. Egy ilyen esetről olvasunk a mai evangéliumban. Útja során Jézus és kíséretében tanítványai megérkeznek Názáretbe. Jézus jól ismeri a várost, hiszen itt nevelkedett fel, itt töltötte gyermekéveit és ifjúkorát és ismeri az itt élőket. A názáretiek szintén azt gondolják, hogy ismerik őt, származását, családját.
Amikor Jézus elkezd tanítani a zsinagógában a szombati istentisztelet alkalmával, akkor a názáretiek első reakciója a csodálkozás. Ámulatukat egyrészt az váltotta ki, amit hallottak tőle, másrészt ők is értesültek azokról a csodákról, amelyeket más helyeken tett. Tudták, hogy Jézus nem volt egyetlen rabbiiskolának sem a növendéke, hanem fiatalkorában nevelőapja, József mellett az ácsmesterséget tanulta. Nem értik, honnan van bölcsessége, amellyel tanít és milyen erő birtokában képes csodákat tenni. Előítéleteik miatt nem is tudnak túllépni a csodálkozás szintjén. A tanítást nem fogadják el, mert hiányzik belőlük a hit és szintén hitetlenségüket nevezi meg az Úr annak okaként, hogy miért nem történnek e városban csodák.
Jézus hatalma akkor fog érvényesülni életemben, ha megvan bennem a hit.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Útravaló – 2019. február 6.
  2019-02-06 12:14:30, szerda
 
  Jézus személyében az isteni és az emberi természet egysége jelenik meg. Aki nem képes arra, hogy mindkettőt elfogadja, az nem csak tévedésben van, hanem csodák híján is. Amikor haza látogatott, az otthoni ismerősök éppen ebbe a csalódásba estek: nem voltak képesek hinni Jézus istenségében, hiszen kezdettől ismerték - ezért nem tett, nem tehetett csodát. Ezzel jelzi, hogy a csoda nem arra van, hogy higgyenek az ő istenségében - hanem azoknak szól, akik már hisznek benne. A környék falvaiba távozott. Furcsa érzés lehetett a sajátjaitól kitagadva lenni, és a környező falvakban találni követőkre. Finom jelzés az is, ha értették, hogy első csodáját Názárettől tizenkét kilométerre, Kánában teszi.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2873
  • e Hét: 8674
  • e Hónap: 41828
  • e Év: 275575
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.