Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Öregedés ellen: kakaó
  2019-02-08 20:39:13, péntek
 
 



A kakaó számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Különösen jó lehet az agynak és a kognitív funkcióknak. A kakaó javíthatja a munkamemóriát, a reakcióidőt, a figyelmet és a vizuális információfeldolgozást.

A kakaó hosszabb távú védelmi előnyökkel is járhat az agy és a memória számára még idősebb korban is. Enyhe kognitív zavarban szenvedő időskorú betegeknek 8 héten keresztül magas flavonoidtartalmú kakaót adtak és azt állapították meg a vizsgálatok végzők, hogy ez javította a kognitív funkciókat. Ezen kívül megállapították, hogy a kakaó segít megelőzni az olyan agyi elváltozásokat, amelyek Alzheimer-kór kialakulásához vezethetnek. Tehát ahogy idősödünk, úgy a kakaó segíthet a memóriaproblémák kezelésében.

A kakaóban lévő flavonoidok bejuthatnak az agyba és felhalmozódhatnak azokon a területeken, amelyek a tanulásért és az emlékezésért felelősek. És amikor odaérnek, számos módon segíthetik az agyat. Például védelmet nyújthatnak számára, mert a kakaó flavonoidjai olyan fehérjék termelését idézik elő, amelyek megvédik az idegsejteket az agyban.

A védő fehérjék mellett a flavonoidok fokozzák az agyi eredetű neutróp faktor szintjét. Ez egy olyan fehérje, amely stimulálja az idegek növekedését az agyban, a köztük lévő kapcsolatokat, és segít megjavítani azokat az idegeket, amelyek megsérültek.

A magas flavonoidtartalmú kakaó fogyasztása javítja az agy vérellátását azáltal, hogy segít a dilatációban, ezen kívül az új vérerek növekedését is ösztönözheti. Ez azonnali előnyökkel járhat a kognitív folyamatoknál, például a figyelemnél, de hosszabb távon is segíthet a tápanyagok agyba jutásának javításával.

Az inzulinrezisztencia akkor jelentkezik, amikor a szervezet sejtjei kevésbé reagálnak az inzulinra, ami rosszul szabályozott vércukorszinthez vezet. Mivel a magas vércukor káros hatással lehet az idegekre - beleértve az agyat is -, úgy gondolják, hogy az inzulinrezisztencia lehet az agyi öregedés és a demencia kiváltó problémája.

A kakaóflavonoidok segíthetnek a hosszú távú kognitív funkciónak, mivel gyulladáscsökkentő hatásuk is van. A gyulladás szerepet játszhat az olyan problémák kialakulásában, mint a kognitív károsodás vagy a demencia. És így bármi, ami segít a gyulladás visszaszorításában vagy irányításában hasznos lehet az agy számára és élesen tartja a memóriát.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Glaukóma ellen zöldlevelű zöldségekkel
  2019-02-08 20:25:33, péntek
 
 



Különféle zöld leveles zöldségek egy szűrőben.
A zöld leveles zöldségek nagyon egészségesek, hiszen segíthetnek megakadályozni a glaukóma, más néven a zöldhályog kialakulását, elősegítik a szem védelmét és az éles látást is biztosítani tudják. A zöld leveles zöldségek - például a saláta, a spenót és a káposzta - már régóta ismertek a vitaminok és ásványi anyagok fontos forrásaiként, amelyek hasznosak a cukorbetegség, a magas koleszterinszint és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

A glaukóma egy olyan súlyos szemkárosodás, amely akár a látás elvesztését is okozhatja. A szem belsejében nyomás keletkezik, majd ez a nyomás olyan kritikus szintet ér el, amely először idegkárosodást okoz, majd ez látásvesztéshez is vezethet. Azonban a zöld leveles zöldségek és egyéb nitrátgazdag zöldségek - mint a cékla, a spenót vagy a zeller - akár 30 százalékkal is csökkentheti a glaukóma kialakulásának kockázatát.

A kutatók úgy vélik, hogy az ezekben a zöldségekben található nagy mennyiségű étkezési nitrát mennyisége javítja a vérkeringést és kijavíthatja a látens ideg véráramlásának korlátozását. Ennek eredményeképpen jelentősen lecsökkenhet a látásvesztés kockázata.

A tudósok úgy vélik, hogy a zöld leveles zöldségek tele vannak antioxidánsokkal, luteinnel, zeaxantinnal, amelyekről ismert, hogy jelentősen képesek lecsökkenteni a krónikus szembetegségeket, beleértve a glaukómát, a szürkehályogot vagy éppen a makuladegenerációt. Ezért fontos, hogy az étrendünk változatos legyen és a mindennapi étkezésbe éppen ezért szükséges beilleszteni a káposztát, a kelkáposztát, a zellert, a kelbimbót, a brokkolit, a karfiolt vagy éppen a retket.

A zöld leveles zöldségek nem csak a szem egészségét védik. A kutatók egyértelmű kapcsolatot találtak a lutein és a kognitív kontroll jelenléte között, különösen a figyelem és a koncentrálási képesség között. Az agy fő karotinoidjaként a lutein pozitív összefüggést mutat az idősebb felnőttek jobb kognitív működésével. A közelmúltbeli kutatások arra mutatnak rá, hogy a kognitív hanyatlás gyökerei az étrendben és az életmódban keresendők. Az eredmények azt mutatják, hogy a zöld leveles zöldségek rendszeres fogyasztása segíthet megőrizni a kognitív egészséget és védelmet jelenthet a demenciával szemben az élet bármely szakaszában.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Óriás zizegőfa gyógyhatásairól
  2019-02-08 18:56:35, péntek
 
 



Óriás zizegőfa, amely senkit sem bánt, de bárkit meggyógyít

Az óriás zizegőfa latin neve Parinari excelsa. Nevezik még sziszegőfának is. Nem kell arra gondolnunk, hogy a fa mellett elsétálva a növény utánunk sziszeg, azonban a neve hallatán akár még ez is elképzelhető volna. A sziszegő, zizegő elnevezés onnan ered, hogy amikor vágják a fát, akkor ad ki ilyen hangokat. Talán akik hisznek abban, hogy minden virág, fa, cserje és egyéb növény igenis él, ugyanúgy mint mi, emberek, azt gondolhatják, hogy a fa a magából kiadott különös hangokkal tiltakozik az elpusztítása ellen. Mivel a fa kellemes árnyékot ad, ezért bátran leheveredhetünk a tövében, nem kell attól tartanunk, hogy szörnyű hangokat fog magából kiadni, legfeljebb csak akkor, ha ,,bántani" akarjuk.

Az óriás zizegőfa őshazája Afrikában van, de Dél- és Közép-Amerikában is megtalálható. Ez a különös nevű fa nagyon kedveli a párás, trópusi éghajlatot, ezért legfőképpen az esőerdők adnak számára otthont. A fa csonthéjas termésekkel örvendezteti meg az afrikai lakosokat, amely ellipszis alakzatot ölt, színe pedig barnás, fehér foltokkal tarkított. A gyümölcs húsa narancssárga, puha, illatos, zamatos, leginkább az avokádóra emlékeztet.

Gyógyászati célokra a fa kérgét, csonthéjas gyümölcsét, az ágakat és a magokat is fel lehet használni. A kellemes ízvilággal rendelkező gyümölcs nagyon jó ellenszere a hasmenésnek, de az Afrikában élők vérhas ellen is használják. A magokat gyakran összetörik, porrá zúzzák és fájdalomcsillapításra alkalmazzák. A gyógyszeripar is fájdalomcsillapító készítmények alkotórészeként használja fel.

Afrikában már ősidők óta alkalmazzák a fa kérgét gilisztahajtásra és vérképzőszervi zavarok kezelésére, de szentül hisznek abban is, hogy az elme egyes betegségeit is gyógyítani tudja. Természetesen mindezen hatások nincsenek tudományosan alátámasztva. Annyi azonban bizonyos, hogy az óriás zizegőfa kérge és gyökere olyan értékes anyagokat tartalmaz, mint a tanninok vagy az összehúzó anyagok. Éppen ezért a kéregből készült főzettel hasfájást enyhítenek és vérszegénységet orvosolnak. A gyökérből készült kivonatokat gyomorpanaszok és migrénes fejfájás esetén vetik be, de az afrikai asszonyok meddőséget is kezelnek vele. A fa őshazájában még a leveles ágakból is készítenek főzetet, amellyel a fájó fogat kezelik, de fogínygyulladásnál is ehhez a növényhez fordulnak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Az angyalfű gyógyhatásairól
  2019-02-08 18:48:48, péntek
 
 



Az angyalfű elsősorban Európában és Ázsiában őshonos. A középkorban főleg kolostorokban termesztették, nemcsak gyógynövényként, hanem fűszernövényként is használták. A gyökerével és a levelével elsősorban főzelékeket ízesítettek, a gyökeréből ezen kívül még gyógybort is előállítottak. Egyes országokban a gyógynövény leveleivel még ma is ízesítenek mártásokat, illetve salátákat. A húsos levélnyelet pedig alaposan megcukrozzák, és desszertként fogyasztják.

A gyógynövény kedveli a nedves területeket és a hegyvidékeket. A növény akár a két méter magasságot is elérheti, levelei tojásdadok és szélei fűrészfogakra emlékeztetnek. A virágok sárgászöldek és gömb, illetve ernyő alakúak. A gyökere répa alakot ölt, tömege akár az egy, másfél kilogrammot is elérheti. A gyógynövény májusban és júniusban virágzik, termése pedig augusztusban érik. A gyógynövény népies elnevezései: angelika, angyalgyökér, orvosi angyalgyökér. Az angyalfű gyógyhatásait a benne található kumarinnak, illatos keserűanyagnak, cserzőanyag- és flavonoidtartalmának, illetve az illóolajának köszönheti. Gyógyászati célokra a növény szárát és leveleit használják.

A gyógynövény alkoholos-vizes kivonata baktériumölő hatással bír, maga az angyalfű pedig szélhajtó, vértisztító, nyálkaoldó, vizelethajtó és izzasztó tulajdonságokkal rendelkezik. Jó hatással van az emésztésre. Étvágyjavító tulajdonsággal is bír, mégpedig a gyógynövényben található illatos keserűanyagnak köszönhetően.

A gyógynövény különböző teák alkotórészeként is szerepel. Az angyalfű főként olyan teákban található meg, amelyeket epebántalom, gyomor- és bélhurut esetén javasolt fogyasztani.

Az angyalfűből készült tea a központi idegrendszert képes megnyugtatni, ezért fogyasztása javasolható mindazoknak, akik álmatlanságban szenvednek, vagy túlhajszolt életmódot folytatnak és ezért gyakran kimerültek, de pánikbetegségben szenvedők is ihatják.

A gyógynövényből ülőfürdőt is készíthetünk, mivel hatékonyan képes enyhíteni az ízületi fájdalmakat, de a köszvény és a reuma kellemetlen tüneteit is csillapítani képes.

A növény nemcsak a gyógyhatása miatt örvend közkedveltségnek, hanem a kozmetika és az élelmiszeripar is előszeretettel alkalmazza, ugyanis illatszereket és gyomorerősítő likőröket is készítenek belőle.

A gyógynövény fogyasztása nem javasolt várandós hölgyeknek és szoptatós kismamáknak, de az angyalfüvet azoknak a személyeknek is kerülniük kell, akik vesegyulladásban, gyomorfekélyben vagy fekélyes vastagbélgyulladásban szenvednek.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Bazsalikom illóolaj jó hatásairól
  2019-02-08 18:42:54, péntek
 
 



A bazsalikom-illóolaj harca a baktériumok, a megfázás és a rossz szagok ellen:

A bazsalikom-illóolaj egyik előnye a fertőzés elleni küzdelem, de a baktériumok ellen is védelmet nyújt. Az illóolaj csökkenti a betegségek okozta gyulladást, de a szabad gyökök elleni küzdelemben is a segítségünkre lehet. Ezen kívül a számlájára írható a mellékvese stimulálása és az idegrendszer fellendítése is.

A bazsalikomolaj antimikrobiális hatással rendelkezik. Nagyon hatékony a baktériumokkal, a vírusokkal és gombákkal szemben. Az otthoni takarítás során is bevethetjük, hiszen segít megszabadulni a baktériumoktól a konyhában és a fürdőszobában is. Fertőtlenítő hatással rendelkezik és még a levegőben terjengő kellemetlen szagoknak is nagyon hatásos ellenszere. Egy spricnis palackba töltsön 2 dl vizet és 20-30 csepp bazsalikomolajat. Spricceljen egy keveset a kívánt felületre, majd egy nedves szivaccsal tisztítsa meg azt.

A bazsalikom a görög basil szóból származik, ami annyit tesz, hogy szagolni. Talán ezért olyan hatásos a bazsalikom-illóolaj a kellemetlen szagok eltüntetésében, legyen szó konyhai vagy fürdőszobai illatokról, de a bútorkárpitba beivódott szagoknak is nyoma vész, ha ezt az illóolajat használjuk. Még az autóban is használhatjuk, de a különféle konyhai gépek kellemetlen szagát is elveszi, ha ezzel súroljuk azokat át. Ebben az esetben lehet szódabikarbónával vegyíteni, amely gyönyörűen fényesít és tisztít.

A bazsalikomolajat használhatjuk megfázás esetén is, hiszen nagyszerűen elbánik a vírusokkal és baktériumokkal. Ez az olaj csillapítja a fájdalmat és csökkenti a gyulladást. Melegítsen meg egy liter vizet, majd cseppentsen bele 5-5 csepp bazsalikom- és eukaliptuszolajat. Gőzöljön ily módon, de a két olajból mellkaskenőcsöt is készíthet. Olvasszon fel egy evőkanálnyi sheavajat, majd amikor kissé lehűlt, adjon hozzá 3-3 cseppet mindkét illóolajból. Tegye a kenőcsöt egy kis tégelybe, majd megfázás és köhögés esetén ezzel kenegesse a mellkasát. Az eukaliptuszolajjal nem árt óvatosan bánni, mert az arra érzékenyeknél allergiás reakciót válthat ki.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Vigyázat a repceolajjal
  2019-02-08 18:14:26, péntek
 
 



A repceolaj gyorsítja az agykárosodást és növeli a demencia kockázatát

A repceolaj az egyik legnépszerűbb növényi olaj a világon. Azonban egyre több hírt lehet hallani az olaj káros hatásairól. Az, hogy valami népszerű, még nem jelenti azt, hogy egészséges is. Az egyik tanulmányban például arról számoltak be, hogy a repceolaj csökkenti a memóriát és növeli az Alzheimer-kór kialakulásának a kockázatát. Mindemellett még súlygyarapodást is okozhat.

Az egyik oka a repceolaj népszerűségének, hogy meglehetősen olcsó. Sajnos sok helyen hirdetik, hogy mennyire egészséges, pedig egyre több tanulmány számol be ennek ellenkezőjéről. Az olaj elősegíti az úgynevezett amiloid plakkok kialakulását, amely az egyik legfőbb kiváltó oka az Alzheimer-kór kialakulásának.

A kutatók egereken végeztek vizsgálatokat. Az egereket két csoportra osztották. Az egyik csoport étrendjében mindennap szerepelt a repceolaj is. Fél év elteltével megállapításra került, hogy a repceolajat kapó egerek nagyon elhíztak, szemben a másik csoport tagjaival, akik normál testsúlyúak maradtak. Az egereken különféle teszteket is elvégeztek. A tudósok úgy vélték, hogy a repceolajjal is táplált egerek memóriája és tanulási képessége jelentős csökkenést mutatott a kísérlet elején készített tesztek eredményeihez képest. Vagyis kimutatták, hogy a repceolaj egyáltalán nincs jó hatással az agyműködésre.

A repceolajról bebizonyosodott, hogy a vese és a máj számára sem egészséges, hiszen azok gyulladását idézi elő.

Egyszeresen telített olajként a repceolaj erucinsavat tartalmaz. Ez a sav azonban szívritmuszavart eredményezhet. A hidrogénezett növényi olajok, mint a repce gyulladást és meszesedést okoznak az artériákban, amelyek jól ismert rizikófaktorok a koszorúér-betegség kialakulása szempontjából.

Csecsemők számára egyenesen káros a repceolaj, pontosabban a benne lévő erucinsav - korábban bébiételekbe is beletették -, mivel képtelenek azt megfelelően lebontani. A repceolaj ezen kívül magas vérnyomást és sztrókot is okozhat.

Repceolajjal megnöveljük az egészségtelen transzzsírok bevitelét. A transzzsírokat viszont jó elkerülni, mivel csökkentik a HDL-koleszterin szintjét és megnövelik az LDL-koleszterinét. A repceolaj súlygyarapodást is okozhat, de egyes hozzáértők a kukoricaolaj és a szójaolaj fogyasztását sem támogatják, mivel éppen olyan hatásokat tulajdonítanak ezeknek az olajoknak, mint a repceolajnak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Cikória kávé gyógyhatásairól
  2019-02-08 18:09:33, péntek
 
 



Szeret reggelente kávézni, de aggódik a koffeinbevitel miatt? Akkor Önnek a cikóriakávé lehet a megoldás.

A stresszt a koffein még tovább fokozza, viszont a cikória csökkenti a stresszt, koffeinmentes, és mint ilyen segíthet redukálni az epinefrin- és a kortizolszintet stresszes életkörülmények között is. Egy 2016-ban megírt tanulmány szerint a koffein stresszel kombinálva jelentősen megemeli a kortizolszintet. Mivel a cikória egyáltalán nem tartalmaz koffeint, így ellenőrzés alatt tartja a kortizolt és csökkenti a stresszt.

A növényi polifenolok hatékonyan kezelik a gyulladást, így a cikória is egy remek gyulladáscsökkentő. Mivel a gyulladás a legtöbb betegség gyökere, ezért lenne fontos a kávé helyett a cikóriát előnyben részesíteni, hogy ne alakuljanak ki komoly betegségek.

A cikória csökkenti az oxidatív stresszt, megakadályozza a sejtek károsodását és még májkárosodás esetén is be lehet vetni.

A cikóriakivonat természetes antioxidánsokban gazdag, ami képes a reaktív szabad gyökök elpusztítására. Ezért növeli a szervezet védelmi rendszerét, miközben tisztítja a májat.

A cukorbetegség kezelésének egyik alapköve a megfelelő diéta. A cikóriát nagyszerűen be lehet illeszteni a diétás étrendbe, hiszen nemcsak megelőzni, hanem kezelni is képes ezt a betegséget. Ez arra enged következtetni, hogy a cikóriagyökér-kivonat késleltetheti és megelőzheti a cukorbetegség korai megjelenését, emellett rosttartalma elősegíti a rendszeres székletürítést is.

A cikóriakávé népszerűsége töretlen, nemcsak hazánkban, hanem szerte a világon. A forró ital íze olyan, mint a kávéé, pörkölt cikóriagyökérből készítik. Nagyon kedvelt azok körében, akik nem akarnak koffeint bevinni a szervezetükbe, vagy csökkenteni kívánják a koffeinbevitelt. A cikóriakávé fogyasztása számos egészségügyi előnyhöz kapcsolódik, beleértve a gyulladáscsökkenést, a csökkent vércukorszintet és az emésztőrendszer javulását.

A cikóriagyökér olyan inulint tartalmaz, amelyről kimutatták, hogy segít a vércukorszint szabályozásában, de kedvező hatással van az inzulinrezisztenciára is. Az inzulin egy hormon, amely a cukrot a vérből az izmokba és a szövetekbe szállítja. Az inzulinrezisztencia hosszú időn keresztül magas inzulinszint mellett alakul ki, amely csökkenti a hormonok hatékonyságát, illetve magas vércukorszintet eredményezhet.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Otthoni gyógymódok influenzára
  2019-02-08 18:05:00, péntek
 
 



Otthoni gyógymódok influenzára: méz, gyömbér, hagyma, zöld tea, vitaminok

Azok az emberek, akik nem jutnak elegendő tápanyaghoz, illetve gyenge az immunrendszerük, hajlamosabbak az influenzára. A stressz, az alváshiány és a toxinoknak való kitettség súlyosbíthatja az influenzaszerű tüneteket.

Az influenza nem más, mint az influenzavírus okozta fertőző légúti betegség. Az influenza jelei és tünetei lehetnek: láz, köhögés, orrfolyás, izomfájdalom, fejfájás, fáradtság, hányás, hasmenés. Bárki megkaphatja az influenzát, de a kisgyermekek, a terhes nők és a 65 évnél idősebb személyek nagyobb veszélynek vannak kitéve az influenza szövődményei miatt.

Az influenzával szemben természetes módszerekkel is védekezhetünk. Például C- és D-vitaminnal, gyógynövényekkel, illóolajokkal, probiotikumokkal és egészséges táplálékokkal.

Sajnos az emberek 90 százaléka nem vesz elegendő D-vitamint magához. A közelmúltban végzett kutatások azt mutatják, hogy az alacsony D-vitamin-szint növeli az influenza és a légúti fertőzések kialakulásának az esélyét. A D-vitamin napfény hatására termelődik a szervezetünkben, és több gén expresszióját is szabályozza.

A C-vitamin segít az immunrendszer működésében. A C-vitamin csökkenti a megfázás időtartamát és az influenza kialakulásának az esélyét.

Az echinacea segíti a szervezet a fertőzésekkel szembeni küzdelemben. Emellett gyulladásgátló hatású, amely az influenza sok tünetét képes lecsökkenteni.

A bodza deaktiválja az influenzavírust és természetesen növeli az immunitást. Az oregánóolaj erős vírusellenes hatást fejt ki és erős antivirális tulajdonsággal rendelkezik. A cink támogatja az immunfunkciót és vírusellenes hatást fejt ki.

Ezeken kívül érdemes olyan táplálékokat fogyasztani, amelyek segítenek gyorsan felépülni ebből a betegségből, például könnyen emészthető ételeket. A csontleves főtt zöldségekkel nagyon hasznos lehet influenza időszakban.

A megfelelő hidratálás a kulcs a vírustól való gyors megszabaduláshoz. A zöld és a fekete tea fogyasztása is javasolt, mivel ezek antioxidáns hatással bírnak és kiváló immunerősítők.

Influenza időszakban fogyasszon meleg vizet mézzel, citrommal és fahéjjal. A méz és a fahéj védelmet nyújt a nyálkahártya számára és hidratálnak is.

Készítsen gyömbérteát, amelyet fogyaszthat szintén citrommal és nyers mézzel. A fokhagyma, illetve a vöröshagyma is nagyon egészséges ebben az időszakban, hiszen mindkettő erős vírusölő és immunerősítő hatással bír.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Borsmenta és gyömbér édeskömény
  2019-02-08 18:00:33, péntek
 
 



A hasmenés leküzdhető borsmentával, gyömbérrel és édesköménnyel

A hasmenés egy gyakori típusú gasztrointesztinális betegség, amely fertőzés vagy idegesség miatt jön létre. Ez gyakori és túlzott mértékű ürülést okoz a bélrendszerben, ami párosulhat abnormálisan híg széklettel és gyomorfájdalommal.

Ha a fent leírt tünetek bármelyikét tapasztalja, ezt akut hasmenés okozhatja. Az akut hasmenés egy vagy két hétig tart, viszont ha krónikus hasmenéstől szenved, az akár több héten keresztül is eltarthat. A jó hír az, hogy számos lépést tehet annak érdekében, hogy természetes módon kezelje mindkét típusú hasmenést.

Ha hasmenéstől szenved, egyen könnyű ételeket, hiszen a nehéz, fűszeres, zsíros táplálékok megnehezítik az emésztőrendszer munkáját. Valószínűleg nem lesz nagy étvágya, amíg hasmenéstől szenved, ezért a legjobb megoldás, ha a nap folyamán többször eszik kis adagokat.

Egyszerű ételek, amelyeket könnyű megemészteni: alma, banán, rizs. Fontos, hogy gyümölcsöt és zöldséget is fogyasszon, hiszen ezek tartalmaznak vizet, rostot és elektrolitokat.

Egyesek úgy vélik, hogy egy kis mennyiségű méz és gyömbér keveréke segít megnyugtatni a gyomrot és csökkenteni az irritációt.

Szeretné tudni, hogyan lehet megállítani a hasmenés olyan tüneteit, mint a szédülés és a gyengeség, amelyek a kiszáradáshoz is kötődhetnek? Elegendő folyadék fogyasztásával.

A gyógyteák, mint például a gyömbér, a borsmenta, az édeskömény vagy a gránátalma szintén segíthetnek megnyugtatni a gyomrot.

Kerülje a megerőltető fizikai aktivitást, amikor hasmenéssel küzd. Nagyon fontos, hogy megteremtsünk minden esélyt magunknak, hogy új erőre kapjunk, ezért elengedhetetlen a napi 7-8 óra alvás. Ha nagyon gyengének érzi magát, akkor több időt is tölthet alvással és passzív pihenéssel.

Tanulmányok igazolják, hogy a borsmentaolaj csökkenti a bél gyulladását és megnyugtatja az emésztőrendszert, csökkentve ezzel a laza székletet. A borsmentaolaj hatóanyagai közé tartozik a mentol, amely spazmatikus tulajdonsággal rendelkezik, mivel képes blokkolni a kalciumcsatornát az intesztinális simaizmokban. Ez segít megakadályozni a görcsöt és megszüntetni a hasmenéssel együtt járó fájdalmat.

A probiotikumok segítenek a fertőzés elleni küzdelemben. Az Aloe vera juice szintén az emésztőrendszer gyógyulását segíti elő.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Öregedésgátló olajok:
  2019-02-08 17:53:25, péntek
 
 




Öregedésgátló olajok: jojoba, gránátalma, tömjén, levendula, csipkebogyó

Az illóolajokat számos módon fel lehet használni, beleértve a bőr öregedésének megelőzését. Ez egy olyan előny, amelyet a legtöbb ember napjainkban is keres. Az illóolajok természetes, mégis hatékony módon fiatalítanak minket.

A jojobaolaj sok hasznos összetevőt tartalmaz, beleértve az E-vitamint, a B-vitamin-komplexet, a szilíciumot, a krómot, a rezet és a cinket. A jojoba a legjobb olaj, amely csökkentheti a ráncokat. Erről az olajról ismeretes, hogy egy nagyszerű gyulladáscsökkentő, de kiválóan alkalmas bőrfertőzésekre és sebek gyógyítására is. Bőrápolóként a jojobaolaj hidratálja a bőrt, és megakadályozza az irritációt. A száraz bőrt a bőr felső rétegében kialakult vízvesztés okozza. A jojobaolaj úgy működik, hogy védő, olajos réteget képez a bőr felszínén, ami segít a nedvességmegtartásban. Használhatja bárhol a testén, mert teljesen természetes, és amíg tiszta jojobaolajat vásárol, biztos lehet benne, hogy ez nem tartalmaz vegyszereket és adalékanyagokat, amelyek irritálhatják a bőrt.

A gránátalmaolaj az egyik leghatékonyabb öregedés elleni szer. Ez az olaj sötétvörös színű, ami a hasznos bioflavonoidok jelenlétének köszönhető. A gránátalmaolaj bioflavonoidjai és zsírsavai kiválóan védik a bőrt a napsütéstől.

A tömjénolajat bátran lehet használni a napsütés okozta foltosodás és az öregségi foltok megszüntetésére. Ez az olaj segít kiegyensúlyozni a bőr tónusát és segít megszabadulni a nap és a kor okozta foltoktól. A tömjénolaj erős hatású, amely segít csökkenteni az akné után maradt foltok, a nagy pórusok és a ráncok megjelenését.

Antioxidánsokra van szükség ahhoz, hogy sikeresen leküzdjük az oxidáció elleni károsodást, beleértve az öregedés jeleit, például a ráncokat és a finom vonalakat. A kutatások szerint a levendulaolaj segíti előállítani a három legerősebb antioxidánst: a glutationt, a katalázt és a szuperoxid-diszmutázt.

A csipkebogyóolaj minden bizonnyal az egyik legjobb olaj a ráncok és az időskori foltok ellen. A csipkebogyóolaj egy hihetetlenül koncentrált öregedésgátló szer. Tele van olyan tápanyaggal, amelyek elősegítik a bőr egészségét. A csipkebogyóolaj az esszenciális zsírsavak gazdag forrása, beleértve az olajsavat, a palmitinsavat, a linolsavat és a gamma-linolénsavat. Ezek hatékonyan csökkentik a bőr szárazságát is. A csipkebogyóolaj C-vitaminban is gazdag, ami az időskorban lecsökkent kollagéntermelést is segíti.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 236 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49302 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 637
  • e Hét: 2620
  • e Hónap: 16369
  • e Év: 221070
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.