Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Lepke a virágon
  2019-03-12 17:15:53, kedd
 
  ...... ........... ........... ........... ..........


Nagyobb kép Link
 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Szomorú fűzfa újra zöldül
  2019-03-12 17:13:30, kedd
 
  ...... ........... ........... .......



...... ........... ........... ........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
John Stott idézete
  2019-03-12 17:07:16, kedd
 
  ,,Vannak keresztyének, akik sohasem mélyednek el a Bibliában. Ennek lehet tisztán 'testi' oka, vagyis az, hogy túlontúl lusták. Ugyanakkor lehet 'lelki' oka is (bár inkább nevezhetnénk ezt 'hamis lelki' oknak), nevezetesen, azt hiszik, hogy a megértés a Szentlélek ajándéka, nem pedig a megértésre való törekvés eredménye (ez a szembeállítás egyébként teljesen hamis!). Könnyelműen és önáltató módon átsiklanak néhány bibliai szakasz fölött, azt remélve (sőt azért imádkozva), hogy a Szentlélek mutassa meg annak jelentését. De az apostol parancsának nem engedelmeskednek: 'Gondolkozz azon, amit mondok!'
Mások nagyon alaposan olvassák a Bibliát... Gondolkodnak és igyekszenek megragadni a Szentírás értelmét. Összehasonlítják a különböző változatokat, szótárakat lapozgatnak és kommentárok fölé görnyednek. De elfelejtik, hogy egyedül az Úr adhat 'belátást', és hogy ezt ajándékként adja.
Ne válasszuk hát szét, amit Isten egybeszerkesztett. A Szentírás megértéséhez a gondolkodás és az imádság kiegyensúlyozott ötvözetére van szükség. Nekünk törekednünk kell a megértésre, az Úr pedig megadja a belátást."
/John Stott/
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Ifjúság így ünnepel
  2019-03-12 17:04:57, kedd
 
  ...

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Nagyböjti triduum I. 03.12 Csíksomlyó
  2019-03-12 17:01:11, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
San Giovanni Rotondo:
  2019-03-12 16:55:08, kedd
 
  hétvégi repülőgépes zarándoklat Pio atya sírjához - 4 Nap
Alig több mint 50 évvel ezelőtt, 1968 szeptemberében halt meg egy Francesco Forgione nevű öregember. Korán belépett a kapucinus szerzetesek közé, ahol a Pio (kegyes) nevet kapta. Padre Pio, Pio atya a 20. század egyik legnagyobb hatású szentje lett. Lakóhelye, 1916-tól a dél-olaszországi San Giovanni Rotondo melletti kolostor már életében zarándokhellyé vált, a hozzá tóduló híveknek már az '50-es évek végén új templomot kellett építeni.
*
,,Halálom után többet fogok tenni. Igazi küldetésem halálom után kezdődik." - mondogatta Pio atya, s nem véletlenül: már életében is megszámlálhatatlan csodás esemény tanúskodott hitéről, amelyek máig folytatódnak.
Tartson velünk, ha Pio atya egykori lakóhelyén, a gyönyörű Dél-Olaszországban szeretné megélni lelkiségének légkörét.
Dátum: 2019. május 17-20. (péntek-hétfő)
Ár: 119.000 Ft
*
A zarándoklat ugyan rövid, ám bőven elegendő arra, hogy San Giovanni Rotondóval megismerkedjünk: végigjárjuk Pio atya tevékenységének főbb helyszíneit és megízleljük a hamisítatlanul olasz sikátoros belvárost.
Zarándoklatunk legszebb pontjai
első, második és harmadik templom Pio atya kapucinus kolostorában,
fáklyás felvonulás,
Monte Sant'Angelo, a hegyre épült középkori város és Szent Mihály arkangyal zarándokhely,
történelmi városközpontok: ódon házak, sikátorok

Képen: Pio atya sírja
...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
A fogyasztói Google+-fiókok 2019. április 2-án megszűnnek
  2019-03-12 15:38:44, kedd
 
  A fogyasztói (személyes) Google+-fiókok 2019. április 2-án megszűnnek
2018 decemberében jelentettük be, hogy 2019 áprilisától a fogyasztók számára elérhető Google+ szolgáltatást megszüntetjük. Ennek oka az alacsony kihasználtság volt, valamint azok a nehézségek, amelyek az ügyfelek elvárásainak megfelelő, sikeres termék karbantartása során felmerültek. Köszönjük, hogy te is hozzájárultál a Google+ közösségéhez. Az alábbiakban a következő lépéseket ismertetjük, például azt, hogy miként töltheted le a fotóidat és más tartalmaidat.

- Április 2-án a Google+-fiókod és minden Google+-oldalad megszűnik, és megkezdjük a fogyasztói Google+-fiókok tartalmainak törlését. Az albumarchívumban és a Google+-oldalaidon lévő Google+-fotókat és -videókat szintén töröljük. A tartalmakat április előtt bármikor letöltheted és mentheted. Ne feledd, hogy a Google Fotókba mentett fotókat és videókat ez nem érinti.
- A fogyasztói Google+-fiókok, -oldalak és az albumarchívum törlésének folyamata eltart néhány hónapig, mely időszak során a tartalmak elérhetők lehetnek. Előfordulhat például, hogy a Google+ törlésének befejezéséig a felhasználók hozzáférhetnek a Google+-fiókjuk bizonyos részeihez a tevékenységnaplón keresztül, és lehet, hogy a G Suite-felhasználók láthatják a fogyasztói Google+-on közzétett tartalmakat.
- Új Google+-profilt, -oldalt, -közösséget vagy -eseményt már február 4-étől nem lehet létrehozni. További részleteket és a leállásról szóló híreket a GYIK-ben találsz.
Ha egy Google+-közösség tulajdonosa vagy moderátora vagy, letöltheted és mentheted a közösséghez tartozó adatokat. 2019. március elejétől a nyilvános Google+-közösségek letöltött adatai tartalmazni fogják a közösséghez tartozó bejegyzések részleteit (szerző, törzsszöveg, fotók) is. További információ.
Ha a Google+ Bejelentkezés gombbal jelentkezel be webhelyekre és alkalmazásokba, tájékoztatunk, hogy ez a gomb sem fog működni a jövőben, és egyes esetekben a Google-bejelentkezés gomb váltja. Ha egy webhelyen vagy alkalmazásban látható a Google-bejelentkezés gomb, természetesen továbbra is bejelentkezhetsz a Google-fiókoddal. További információ.
Ha a Google+-t a saját webhelyeden vagy más webhelyen használtad a megjegyzésekhez, tájékoztatunk, hogy ezt a funkciót február 4-éig eltávolítjuk a Bloggerből, március 7-éig pedig más webhelyekről is. 2019. április 2-ától a webhelyeken közzétett összes Google+-megjegyzést töröljük. További információ.
- Ha G Suite-ügyfél vagy, a G Suite-fiókodhoz tartozó Google+ szolgáltatás továbbra is aktív marad. Ha további információra van szükséged, fordulj a G Suite-adminisztrátorhoz. Hamarosan a szolgáltatás megjelenése és funkciói is megújulnak. További információ.
Ha a Google+ API-kat vagy a Google+ Bejelentkezést használó fejlesztő vagy, itt tudhatsz meg többet arról, hogy ez a változás miként érint.
- Az egész csapat nevében szeretnénk megköszönni, hogy jelenléteddel segítetted igazán különleges hellyé tenni a Google+-t. Hálásak vagyunk minden olyan tehetséges művésznek, közösségfejlesztőnek és véleményvezérnek, aki internetes otthonául választotta webhelyünket. Szenvedélyük és elkötelezettségük nélkül nem lehetett volna ilyen csodálatos hely a Google+

Megjegyzésem:
- A telefonommal készített fotókat a Picassa weboldalra szoktam feltölteni és onnét a számítógépemre importáltam a képeket.
- Továbbá a Youtube oldalon is vannak saját készítésű videóim, ami Április 2.-tól nem lesz látható.
Számomra nagyon szomorú hír, hogy a személyes Google+-fiókok 2019. április 2-án megszűnnek.


Ami szerencse, hogy ezek az anyagok megvannak a saját gépemen, csak rajtam kívül senki sem fogja látni
 
 
0 komment , kategória:  Informatika  
Isten szeretetének levele
  2019-03-12 11:01:55, kedd
 
  Videó Link

Lehet hogy te nem ismersz engem, de én mindent tudok rólad.
Uram, te megvizsgálsz és ismersz engem,
2 tudod, hogy ülök-e vagy állok. Gondolataimat látod messziről,
3 látsz, ha megyek vagy pihenek. Minden utam világos előtted.
(Zsoltárok 139,1-4)
*
Elölről és hátulról közrefogsz, s a kezed fölöttem tartod.
(Zsoltárok 139,5)
*
Még a hajszálaid is mind számon vannak tartva.
Ugye két verebet adnak egy filléren? S Atyátok tudta nélkül egy sem esik le a földre.
30 Nektek minden szál hajatok számon tartják.
31 Ne féljetek hát! Sokkal többet értek a verebeknél.
(Máté 10,29-31)
*
Tudod, hogy a saját magam hasonmására teremtettelek téged?
Isten megteremtette az embert, saját képmására
(Teremtés könyve 1,27)
*
Anélkül hogy tudnád, Énbennem élsz, mozogsz, létezel.
Mert benne élünk, mozgunk és vagyunk
(Apostolok Cselekedetei 17,28)
*
Én formáltalak anyád méhében, és mielőtt megformáltalak már ismertelek. Nem a véletlen műve vagy tehát! Akartam, hogy megszüless!
Mielőtt megalkottalak anyád méhében, már ismertelek.
(Jeremiás 1,5)
*
Nem vagyok tartózkodó, sem haragos, hanem teljes szeretettel tekintek rád.
A szeretet nem abban áll, hogy mi szeretjük Istent, hanem hogy ő szeret minket, és elküldte a Fiát bűneinkért engesztelésül.
(1 János 4,10)
/
Ténylegesen az én gyermekem vagy!
Nézzétek, mekkora szeretettel van irántunk az Atya: Isten gyermekeinek hívnak minket, és azok is vagyunk
(1 János 3,1)
*
Amikor a szíved megtört, akkor vagyok igazán közel hozzád.
A megtört szívűekhez közel van az Úr, a bánatos lelkűt meggyógyítja.
(Zsoltár 34,19)
*
Többet adok neked, mint valaha földi apádtól kaphatnál.
Ha tehát ti, bár gonoszak vagytok, tudtok jót adni gyermekeiteknek, akkor mennyivel inkább ad jót mennyei Atyátok azoknak, akik kérik.
(Maté 7,11)
*
Fontosak számomra a hétköznapi szükségleteid is.
Ne aggodalmaskodjatok hát, és ne kérdezgessétek: Mit eszünk, mit iszunk? 32Ezeket a pogányok keresik. Mennyei Atyátok tudja, hogy ezekre szükségetek van.
(Máté 6,31-32)
*
Tervem van veled, méghozzá olyan terv, ami békével és reménnyel tölt el téged!
Hiszen tudom, milyen terveket gondoltam el felőletek - mondja az Úr; ezek a tervek a békére vonatkoznak, nem a pusztulásra, mert reménységgel teli jövőt szánok nektek.
(Jeremiás 29,11)
*
Az én szeretetem örök irántad, nem tudja megszüntetni semmi!
Örök szeretettel szerettelek, azért megőriztem irántad irgalmasságomat.
(Jeremiás 31,3)
*
Hidd el, hogy örülök neked!
Veled van az Úr, a te Istened, az erős Szabadító! Örül majd neked nagy örömmel, újjáéleszt szeretetével, örül majd neked ujjongó örömmel, 18mintha ünnepet ülne.
(Szofóniás 3,17)
*
Megtalálsz, ha teljes szíveddel keresel engem.
keresed az Urat, a te Istenedet, és meg is találod, ha szíved s lelked mélyéből vágyódsz utána.
(Második Törvénykönyv 4,29)
*
Azt akarom, hogy megismerd a szeretetemet, és betelj az én jelenlétemmel!
megismeritek Krisztusnak minden értelmet meghaladó szeretetét, és beteltek az Isten egész teljességével.
(Efezusi levél 3,19)
*
Ma is és minden nap várok rád!
Apja már messziről meglátta és megesett rajta a szíve. Eléje sietett, a nyakába borult és megcsókolta.
(Lukács 15,20)

Forrás:777blog oldal
*

- János Apostol I. levele 4. rész
1. Szeretteim, ne higyjetek minden léleknek, hanem próbáljátok meg a lelkeket, ha Istentől vannak-é; mert sok hamis próféta jött ki a világba.
2. Erről ismerjétek meg az Isten Lelkét: valamely lélek Jézust testben megjelent Krisztusnak vallja, az Istentől van;
3. És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, a melyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már.
4. Ti az Istentől vagytok fiacskáim, és legyőztétek azokat; mert nagyobb az, a ki bennetek van, mint az, a ki e világban van.
5. Azok a világból valók; azért a világ szerint beszélnek, és a világ hallgat rájok.
6. Mi az Istentől vagyunk: a ki ismeri az Istent, hallgat reánk, a ki nincsen az Istentől, nem hallgat reánk. Erről ismerjük meg az igazságnak lelkét és a tévelygésnek lelkét.
7. Szeretteim, szeressük egymást: mert a szeretet az Istentől van; és mindaz, a ki szeret, az Istentől született, és ismeri az Istent.
8. A ki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet.
9. Az által lett nyilvánvalóvá az Isten szeretete bennünk, hogy az ő egyszülött Fiát elküldte az Isten e világra, hogy éljünk általa.
10. Nem abban van a szeretet, hogy mi szerettük az Istent, hanem hogy ő szeretett minket, és elküldte az ő Fiát engesztelő áldozatul a mi bűneinkért.
11. Szeretteim, ha így szeretett minket az Isten, nekünk is szeretnünk kell egymást.
12. Az Istent soha senki nem látta: Ha szeretjük egymást, az Isten bennünk marad, és az ő szeretete teljessé lett bennünk:
13. Erről ismerjük meg, hogy benne maradunk és ő mibennünk; mert a maga Lelkéből adott minékünk.
14. És mi láttuk és bizonyságot teszünk, hogy az Atya elküldte a Fiút a világ üdvözítőjéül.
15. A ki vallja, hogy Jézus az Istennek Fia, az Isten megmarad abban, és ő is az Istenben.
16. És mi megismertük és elhittük az Istennek irántunk való szeretetét. Az Isten szeretet;és a ki a szeretetben marad, az Istenben marad, és az Isten is ő benne.
17. Azzal lesz teljessé a szeretet közöttünk, hogy bizodalmunk van az ítélet napjához, mert a mint ő van, úgy vagyunk mi is e világban.
18. A szeretetben nincsen félelem; sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár: a ki pedig fél, nem lett teljessé a szeretetben.
19. Mi szeressük őt; mert ő előbb szeretett minket!
20. Ha azt mondja valaki, hogy: Szeretem az Istent, és gyűlöli a maga atyjafiát, hazug az: mert a ki nem szereti a maga atyjafiát, a kit lát, hogyan szeretheti az Istent, a kit nem lát?
21.Az a parancsolatunk is van ő tőle, hogy a ki szereti az Istent, szeresse a maga atyjafiát is.

- János apostol első levele 2. oldal Link
3. oldal Link
4. oldal Link
5. oldal Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
A nagypénteki passióra készülnek Máriapócson
  2019-03-12 10:41:13, kedd
 
  Milyen Jézust játszani? Vagy Júdást?
A kép illusztráció
...... ........


2019. március 8. péntek, 17:22
,,Mit akartok tehát, mit tegyek a zsidók királyával?" Azok újra csak azt kiáltozták: ,,Feszítsd meg őt!" - Máriapócson gyakran elhangzanak e szavak, hiszen a nagypénteki passiójátékra gyakorolnak a helyiek.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Talentum: Szivtiszta vallomás
  2019-03-12 10:36:07, kedd
 
  Bizonyos nézőpont szerint életünk nem más, mint egy végtelennek tűnő, hosszú utazás, melynek természetes része a sok kihívás, tapasztalás. S ha így van, akkor van benne több megálló, elágazás. Pihenés, és választás, aztán tovább indulás. Kijelölve, kiválasztva a következő irányt, és ezzel az ehhez tartozó összes tapasztalást. Emberek, helyzetek. Megéled, belekerülsz, majd kilépsz belőle, vagy akár kitaszítanak, ellöknek. A tapasztalás szempontjából teljesen mindegy. A lényeg, hogy ott vagy, és a legfontosabb, hogy te választottad, te teremtetted saját magadnak. Ennek felismerése, egy mérföldkő mindannyiunk számára.
Farkasszemet nézni a saját, abszolút igazságunkkal, sokszor olyan fájdalmas, hogy mindazok a történetek amelyek elvezettek oda, elhalványulnak, szinte semmivé válnak. Nem marad más, csak a mindent elborító fájdalom, a keserűség, és a sok-sok miért?! Ez az a pillanat, amikor minden megváltozhat. Annak megpillantása, felismerése, hogy életünk a saját kezünkben van, megváltoztatja Sorsunkat, további utunkat. Sorsdöntő ez a pillanat, és a fő kérdés az marad, hogy valaminek véget vetsz, és valami újba kezdesz, vagy továbbra is haladsz az eddigi utadon, megállíthatatlanul előre?!
Az az élet amit most élünk, életek szövedéke, így nem elég tisztán emlékezni azokra a pillanatokra amiket ebben az életben éltünk meg, fel kell tudnunk idézni legalább érzés szinten mindazt, ami egyáltalán elvezetett ide, ebbe az életbe. Ehhez, lassítani, majd megállni szükséges, és csend. Egy megszentelt Tér, ahol bármi megtörténhet. Be kell lépni ide, és időt adni a felismerésekre, a megértésre, az összegzésre. Idő szükséges ahhoz, hogy az átalakulás megtörténhessen.
Szembenézés önmagaddal, teljes, és igaz valóságoddal, felismerése mindannak amit tettél, és tettek veled, annak megértése, hogy mindennek pontosan így kellett történnie ahhoz, hogy most ebben a pillanatban itt lehess. Nem csak őszintének kell lenni, mert az őszinteségben benne van a saját értékrended, megítélésed, a társadalmi és családi elvárások, egy burok, amiben eddig élted az életedet. Több kell ennél... a szívedben érezhető, és a mélyben megbújó, a sötétségben elrejtett érzéseid kellenek, ezekkel való újra egyesülés, egy életen belüli újjászületés szükséges. Szívtiszta vallomás kell, amit te teszel magadnak, aminek része a belátás, a meghajlás, az imádság, és a felállás, tovább indulás. Vallomás az érzéseidről, a szívedben megőrzött emlékekről, a szívedben őrzött emberekről, szerelmekről. Tanúságtétel jó, és rossz mellett, amit te tettél, te követtél el. Önmagad valódi, igaz, és teljes megismerése sallangok nélkül, teljesen lecsupaszítva, a maga természetességében.
A szivtiszta vallomást önmagunknak, a Lélek felé tesszük tulajdonképpen, azzal az igaz reménnyel, és hittel szívünkben, hogy visszatérhetünk oda, ahonnan elindultunk egyszer. A teljességbe, a tisztaságba, a szeretetbe. A szeretet az egyetlen út, és ez az út egyenesen vezet. Lehet, hogy elkanyarodtál, lehet, hogy letértél, de most te is visszatérhetsz. Vissza a tiszta szeretethez, ami nem köt meg, nem tart vissza, nem követel semmit, és nincs benne megbánás sem. Emlékezz, hogy a szeretet az más... tisztelet van benne, és elfogadás. Megengedi, hogy letérj azútról, hogy elkanyarodjál. Megengedi azt is, hogy lemondj a Lelkedről, nem büntet ezért sem téged, sem mást. Szeretetben élve az életet minden más, mássá válhat a világ. Az a valóság amiben eddig éltél, az csalás, ámítás. Hidd el, a szeretet az más! A szeretet végtelen, és bárkié lehet, aki hiszi, és tudja, hogy a Szeretet az más...
Az igazi, valódi szeretet az más, és hogy a tiéd is lehessen újra, neked is mássá kell lenned. Mostani lényeddel nem élheted meg, elromlottál, odaadtad, elcserélted, elfelejtetted, pedig ott ahonnan jöttél, ott ahonnan egyszer elindultál, a szívedbe súgták:
Vigyázz! Ne hidd el! A szeretet az más...
Nem szükséges más, csak egy szívtiszta vallomás, ami igaz, valódi, ami kimozdít, elindít, új irányba visz. Az örök tél fogságából, a tavaszba repít. Én egy csodálatos tulipánnak látlak, aki minden tavasszal új életre kél. Lehet a tél hosszú, zord, sötét, ő mégis tudja, hogy egyszer véget ér. Hiszi, és tudja a tél végét, bízza a tavasz kezdetét. Amíg a hagyma a földben él, addig a tulipán mindig új életre kél.
Amíg a szíved dobban, élsz... már tavasz van, régen véget ért a tél...
Csodálatos tulipán... köszönöm, hogy itt vagy velem, hogy élsz!
Szívtiszta vallomás szívből, érzésből, belőled, belőlem, bármikor-bárkiből, a SZERETETÉRT!
Szívtiszta vallomás, ami megváltoztathatja mindannyiunk életét.
Végtelen szeretettel: Váradi Andrea és Dömötör Aletta
......



Megrendelhető Link weboldalon
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2019.02 2019. Március 2019.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 506 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 525
  • e Hét: 1604
  • e Hónap: 15042
  • e Év: 217955
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.