Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A boldog életre vonatkozó ajánlás
  2019-03-20 11:29:25, szerda
 
 





A Kelet jelenti a világ bölcsességének forrását, hiszen a japán kultúra általában tele van misztikummal a hétköznapi európai ember számára. Ugyanilyen csodálatra méltó volt, maga Shigeaki Hinohara is, aki 105 évesen hunyt el, és mindaddig egy japán klinikán dolgozott.

A japán orvos számunkra hátrahagyta a boldog életre vonatkozó ajánlásai, tele van korlátlan egyszerűséggel és jósággal. Szerinte a hosszú élet titkát a következő dolgok befolyásolják:

1. Tudjunk felhőtlenül örülni - ugyanis az öröm, sokkal hasznosabb egészségünk szempontjából, mint az alvás. Hinohara szerint: ,,Az ember nem az alvásból és nem az élelmiszerekből nyeri életenergiáját, hanem a jó közérzetéből. Gondoljunk csak vissza gyerekkorunkra, milyen felhőtlenül boldogak tudtunk lenni a kevés alvás vagy esetleg étkezés ellenére is."

2. Táplálkozzunk egészségesen - mert a kiegyensúlyozott táplálkozás a hosszú élet egyik titka. Az orvos reggelire egy csésze kávét, tejet, vagy narancslevet fogyasztott. Az ebédet akár ki is hagyta legtöbbször, vacsorára pedig zöldséget, rizst, és halat fogyasztott. Húst hetente kétszer evett, akkor is csak 100 grammot.

3. Tervezzük meg a tennivalóinkat - hiszen a gondolataink ez által valósulnak meg, és így nincs időnk merengeni és siránkozni a múlton.

4. Adjuk át ismereteinket a következő generáció számára - és a doktor valóban így is tett, évente 150 másfél órás előadást tartott, mely alatt soha nem foglalt helyet.

5. Legyünk tudatában, hogy az orvosok nem tudnak mindent meggyógyítani - és valahányszor egy orvos egy bizonyos kezelést ajánl számunkra, kérdezzük meg tőle, hogy saját hozzátartozója számára is ezt ajánlaná-e?

6. Ne kíméljük magunkat a fizikai edzésektől, melyeket nem csak kimondottan edző teremben végezhetünk. A kanapé az ember legnagyobb ellensége!

8. Nem vagyunk fájdalomra ítélve - ezért szerinte a mai kórházakban több kellene legyen a zene, a tánc, és a házi kedvenc. Ezek mindegyike ugyanis sokkal több esélyt jelent a beteg gyógyulására, mint a gyógyszerek maguk.

9. Állítsuk fel önmagunk értékrendjét, és ne engedjük, hogy a pénz átvegye az uralmat az életünk fölött, helyette éljünk a szeretetnek, a gondoskodásnak és az irgalomnak.

10. Legyünk készek a beláthatatlanra, hiszen saját testünk sokszor produkál olyan dolgokat, melyeket el sem tudtunk volna képzelni önmagunkról.

11. Legyen mindig példakép előttünk, és azt mindig igyekezzünk túlszárnyalni. Hinohara számára a példaképet saját édesapja jelentette.

12. Sokáig élni nagyszerű dolog, ezért ha ez megadatik számunkra, igyekezzünk minden pillanatot megélni az életünkből. Mindig gondoljunk másokra is, és segítsük a rászorulókat lehetőségeinkhez mérten. Mindezért ne kérjünk semmit cserébe, hiszen ezért a legszebb jutalom számunkra a hosszú élet lesz.

Dr. Shigeaki Hinohara, 2017. július 18-án hunyt el. Ő volt a Tokyo-i Nemzetközi Egyetem elnöke és haláláig aktívan részt vett a betegek gyógyításában. Határidőnaplója 5 hónapra előre be volt telve, amikor 2017 júliusában elhunyt.

Forrás: filantropikum.com



 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében  
Reményik Sándor : Hála
  2019-03-20 10:19:42, szerda
 
 





Reményik Sándor : Hála


Szívfájdító tavasz.
És olyan jó.
És olyan jó.
És mégis olyan jó.
Most alkonyul.
A fák
Fínom kis seprő-ágaikkal
Csodás színekbe mártva állanak
Nagy-mozdulatlanul.
Rügy ring az ágon,
Ütemre ring,
Hintáz az ág vele,
Mint duzzadt, hálatelt kis szív, olyan.
Ha pattan
Ez az egyetlen kicsi rügy az ágon:
Talán elárad az egész világon.
Az alkonyatnak
Felváltva dalolnak

A rádió
S az erdőben egy feketerigó,
S nem vesznek össze,
Összezsonganak.
Tavasz, szívfájdító.
És olyan jó,
És olyan jó,
És mégis olyan jó.
Mert látó lettem újra.
Mert halló lettem újra.
Mert, bár halottaimat hantolom:
Húsvét felé megyek.
Húsvét felé megyek.
Mint zengő szél az ágon a rügyet:
A hála emeli,
Felemeli duzzadó szívemet.
Ha pattan
Ez az egyetlen kicsi rügy az ágon:
Talán elárad az egész világon.



 
 
0 komment , kategória:  Reményik Sándor  
Csakhogy a szegényekről megemlékezzünk
  2019-03-20 09:51:04, szerda
 
 





,,Csakhogy a szegényekről megemlékezzünk" (Gal 2:10)


Miért engedi meg Isten, hogy az ő gyermekei közül oly sokan szegények legyenek? Hiszen, ha néki úgy tetszene, akkor gazdaggá tehetné őket: arannyal telt erszényeket helyezhetne küszöbeikre; gazdag jövedelmekkel áldhatná meg őket vagy pedig házaikat gyümölccsel és mindennemű eleséggel a leggazdagabb módon venné körül, mégpedig olyanformán, amint egykor Izráel tábora köré fürjek sokasága szállott és mennyei kenyér hullott alá az égből táplálékul. Hiszen Istené ,,az erdőnek minden vadja, a barmok az ezernyi hegyeken", melyeket mind nékik ajándékozhatna. Azt is megtehetné, hogy a gazdagok, nagyok, és hatalmasok eljöjjenek s minden hatalmukat és kincsüket lerakják a hívők lábaihoz, hiszen ő úgy igazítja az emberek szívét, mint a víznek folyását.
De Isten nem szokott ilyent tenni. Inkább megengedi, hogy az övéi szükséget szenvedjenek, megvetésben és nyomorúságban sínylődjenek. De miért teszi ezt? Több célból is. Ezek egyike az, hogy nekünk, kiket bőséggel megáldott, alkalmat adjon Megváltónk iránti szeretetünk kinyilvánítására. A Krisztushoz való szeretetünket kifejezzük úgy is, ha őt énekkel dicsérjük vagy hozzá fohászkodunk; de ha nem léteznének szegények, elveszítenénk azon drága előnyünket, hogy napfényre hozzuk szeretetünket a szegények iránt gyakorolt jótétemény, részvét és szolgálatkészség által. Mindez tehét annak bebizonyítására van, hogy iránta való szeretetünk nemcsak beszédben áll, hanem cselekedetben és valóságban. Ha az Úr Jézus Jézust igazán szeretjük, gondunk lesz azokra is, akik szintén szeretve vannak általa. Aki tehát neki drága, legyen nekünk is drága. Következésképp, az Úr nyájában levő szegényebb bárányok gondozását ne tekintsük pusztán kötelességnek, hanem elsősorban kiváltságnak - megemlékezvén a mi Urunk és Megváltónk beszédéről: ,,amennyiben megcselekedtétek eggyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg." Bizonyára ez elég édes biztatás és elég erős ösztönzés arra, hogy másokhoz tárt karokkal forduljunk és szerető szívvel közeledjünk, megemlékezvén arról, hogy amit az övéivel teszünk, Krisztus úgy fogja tekinteni, mintha ő vele tettük volna meg.

C. H. Spurgeon


 
 
0 komment , kategória:  Hit  
Füle Lajos: TE, KI a fénynek sebességet adtál
  2019-03-20 09:48:58, szerda
 
 





TE, KI a fénynek sebességet adtál


TE, KI a fénynek
sebességet adtál,
szárnyat sugárnak,
szélnek, madaraknak,
óvd őket is, kik
szélvészként szaladnak
kocsijukon, a
bajtól...! Annyi lett már,
és annyi készül...
Ne hagyd senki vesztét!

Ne legyen átok
rajtunk a sebesség!

Füle Lajos


 
 
0 komment , kategória:  Hit  
Tornay András: Mi csak gyertyatartók vagyunk
  2019-03-20 09:45:56, szerda
 
 





Mi csak gyertyatartók vagyunk


Mi csak gyertyatartók vagyunk
Fényünket más indítja el
Önpusztító lángjainkat
csak kölcsön kapjuk

Mi csak a gyertyák miatt vagyunk
köztetek

S a fény mellett
ígéretek születnek
A fény mellett
apró gyermek tanulja új nevét leírni
A fény emlék,
annak aki tegnap jött el utoljára

Mi csak gyertyatartók vagyunk

A fényteremtő barátai

Tornay András


 
 
0 komment , kategória:  Hit  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2019.02 2019. Március 2019.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 162 db bejegyzés
e év: 1170 db bejegyzés
Összes: 13005 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 389
  • e Hét: 3306
  • e Hónap: 20689
  • e Év: 137935
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.