Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Szép verses kép....
  2019-03-21 21:28:03, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Árva gyermekek megsegítéséért hegedült Mága Zoltán Déván
  2019-03-21 21:15:39, csütörtök
 
  Árva gyermekek megsegítéséért hegedült Mága Zoltán Déván.
Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány gondozásában nevelkedő szegény sorsú és árva gyermekek ezreinek nyújtott segítséget Mága Zoltán hegedűművész a 100 templomi jótékonysági koncertsorozatának Déván tartott rendezvényével.
Mága Zoltán erdélyi koncertkörútja ezúttal érintette a székely népballadákból is ismert ,,magos Déva várát", mert a Prima Primissima-díjas hegedűművész most először lépett az egykori magyar város közönsége elé. A Liszt Ferenc-díjas hegedűművészt Böjte Csaba atya pártfogolt gyermekei már délben ebéddel fogadták, megköszönve Mága Zoltánnak korábbi támogatását, és hogy az elmúlt két évben Budapesten az újévi koncerten és 2018. augusztus 21-én a Szent István-bazilika előtt tartott ünnepi díszelőadáson is szerepelhettek. A gyerekek nagy élménnyel beszéltek a téli és a nyári budapesti kirándulásról, és arról, mit láttak a magyar fővárosból, milyen élményt szereztek a koncerteken való fellépésükkel. A ferences rendi szerzetes külföldi elfoglaltsága révén nem tudott részt venni a koncerten, így a gyermekek tolmácsolták Böjte Csaba szívélyes üdvözletét.
A zsúfolásig megtelt katólikus templomban tartott hangversenyen részt vettek a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gondozásában nevelkedő gyermekek is, és Mága Zoltán mindegyiküket megajándékozta csokoládéval, CD-vel, és a koncert teljes bevételét átnyújtotta az alapítvány számára. Ezenkívül a hegedűművész a közönség soraiban ülő minden jelenlévő vendégnek ajándék Best of Mága Zoltán CD-vel kedveskedett.
A koncert végén nemcsak a közönség érzékenyült el, hanem a fellépőművészek is, rendkívül megható pillanatokat szereztek nekik a gyermekek, amikor megajándékozták őket saját, kézzel készített piros szíveikkel.
A Böjte Csaba atya által létrehozott gyermekmentő szervezet hosszú évek óta az Erdélyben sanyarú körülmények között, - beszámolóik szerint - sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolásán dolgozik. Áldozatos munkájuknak köszönhetően mára már több mint 2500 gyermek nevelkedik az intézmény valamely otthonában, megmenekülve a mérhetetlen nyomor jelentette kilátástalan sorstól. Az alapítványok nem csak Erdélyben, hanem Magyarországon is sok száz gyermeknek nyújtanak segítséget.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Miért kell megvallani hitünket?
  2019-03-21 21:09:27, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Fábry Kornél_misevilág  
Tanácsköztársaság kikiáltásának 100. évfordulója
  2019-03-21 21:07:20, csütörtök
 
  1919. március 21.
Leninék Kun Bélát először nem Pestre, hanem Bécsbe küldték, hogy elindítsa a világforradalmat, de az ottani kudarc után végül mégis Magyarország lett számára a műveleti terület. Hogy lehetséges, hogy miközben nálunk még igazán komoly munkásosztály sem létezett, a kommunisták mégis hatalomra tudtak kerülni, és 133 napig tartotta magát a világ második proletárdiktatúrája?

- Tanácsköztársaság:
A tanácsköztársaság vagy szovjetköztársaság olyan államforma illetve kormányzati forma, amelyben a hatalmat közvetlenül munkástanácsok, szovjetek gyakorolják. A fogalom a köztudatban szorosan kötődik a kommunista államokhoz, habár eredetileg nem egy meghatározott politikai irányzathoz kapcsolódott, hanem a történelem során valaha létrejött demokráciák egy sajátos, nem parlamentáris népuralmi formáját jelölte, amely inkább csak a demokratikus centralizmus szervezeti elvének alkalmazási kísérlete volt. 1919. március 21-én Budapesten kiáltották ki a Magyarországi Tanácsköztársaságot, létrehozva Magyarországon is a proletariátus diktatúráját, ahol a hatalom csak a Kommunisták Magyarországi Pártját (KMP) illette meg.
Az oroszországi tanácsköztársaság (szovjetköztársaság) (1917-1922)
Oroszországban az első munkás- és katonatanácsok az 1905-ös forradalom idején alakultak. Az első világháborút és az 1917-es februári forradalmat követően újraalakultak. Ezt követően - szemben Lvov herceg majd Kerenszkij polgári jellegű, koalíciós Ideiglenes Kormányával - a Lenin vezette bolsevik párt (akkor még Ösz oroszországi Szociáldemokrata Párt) kiadta a ,,Minden hatalmat a szovjeteknek!" jelszót. A hatalom fegyveres átvételére végül 1917. november 7-én (a régi juliánus naptár szerint október 26-án, innen az októberi forradalom elnevezés) került sor, amikor a Kerenszkij-kormány megdöntése után a pétervári szovjet vette át az állam irányítását. Az első szovjet kormány még koalíciós kormány volt, de 1918-ban már csak bolsevikokból állt, akik (a gyorsan kirobbanó polgárháborúra hivatkozva) proletárdiktatúrát vezettek be.
Szovjet-Oroszországból és az egykori Orosz Birodalom területén létrejött bolsevik államból 1922-ben alakult meg a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetsége, közkeletű elnevezéssel Szovjetunió.
- Az első világháborút követő forradalmak idején rövid életű kommunista hatalomátvételek zajlottak le (Bajor Tanácsköztársaság: 1919. április 6-május 3., Szlovák Tanácsköztársaság 1919. június 16-ától július 7-ig). Ezek lényegében az orosz mintát követték, és az elnevezést is onnan vették át. Az orosz Tanácsköztársaságban, majd a Szovjetunióban a húszas évek elején sajátos bürokratikus, egypártrendszerű diktatúra jött létre, amelyben az eredeti hatalmi szerveknek, a szovjeteknek már csupán végrehajtó szerep jutott.
- Garbai Sándor és Kun Béla bejelentik a Magyar Tanácsköztársaság kikiáltását (1919)
Budapesti utcakép a kommün alatt, Dankó Ödön Védd meg! A proletárok hatalmát című plakátjával
A tanácsköztársaság Magyarország államformája volt 1919. március 21-étől 1919. augusztus 1-jéig. (Ezzel párhuzamosan a Magyar Népköztársaság elnevezés is használatban volt.)
- 1919. március 21-én az antant-hatalmak által küldött ultimátum hatására - amely a román közigazgatás kiterjesztését írta elő a Tisza vonaláig - lemondott az addigi polgári demokratikus koalíciós kormány, a gyengülő szociáldemokraták pedig bevonták az addigra a munkások körében megerősödött Kommunisták Magyarországi Pártját a hatalomba: a két párt egyesült és kikiáltották a Tanácsköztársaságot, létrejött a proletárdiktatúra.
- Orosz mintára munkástanács-igazgatást vezettek be az üzemekben, köztulajdonba vették a lakóházakat, szállodákat, oktatási intézményeket, üzleteket, végül pedig a földbirtokok szocializálásáról jelent meg rendelet. Mindez új problémák tömegét hozta felszínre a mindennapi élet és a termelés, elsősorban a frissen létrehozott magyar Vörös Hadsereg ellátása tekintetében.
- A Tanácsköztársaság folyamatos külső nyomás alatt állt, egységét csak erős hadsereggel tudta fenntartani. A Vörös Hadsereget a tisztikar is támogatta, és a sokat tapasztalt Stromfeld Aurél irányította. Az északi hadjárat sikerei után Clemenceau francia miniszterelnök politikai nyomására Kun Béla a Vörös Hadsereget visszarendelte az elfoglalt területekről, ez demoralizálta a katonákat, teljesen megtörte az addig győztes hadsereg morálját, a vöröskatonák közül sokan haza indultak. Stromfeld Aurél is lemondott posztjáról] A védtelenül maradt ország, a több irányból szorongató túlerővel szemben végül július 31-én összeomlott. Magyarország egész területét megszállták a világháborút megnyerő antant-országok csapatai.
*
- Magyarországi Tanácsköztársaság
Itt olvasható Link
*
- Példátlan volt a Tanácsköztársaság-féle állami erőszak - Bödők Gergely a Mandinernek.
Itt olvasható Link
*
- 1919. március 21. | Kikiáltják a magyarországi tanácsköztársaságot.
Itt olvasható Link
*
- Tanácsköztársaság lett a tanácstalan köztársaságból. Link

- Összeomlás, Tanácsköztársaság, Trianon videó Link

 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Kamilla virágcsokor
  2019-03-21 11:10:44, csütörtök
 
  ...... ........... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Kislányka a kertben virágot szagol
  2019-03-21 11:08:03, csütörtök
 
  ...... ........... .............

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Szívküldi szívnek , szívesen
  2019-03-21 11:01:32, csütörtök
 
  ...... ........... ........

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Tavas a szívben
  2019-03-21 10:58:55, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Korzenszky Richárd: A szerzetességről
  2019-03-21 10:22:50, csütörtök
 
  Korzenszky Richárd: A szerzetességről - Szent Benedek ünnepén.
Korzenszky Richárd bencés szerzetes írását adjuk közre, mely itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
A gyöngédség nem egy olyan szó,....
  2019-03-21 10:17:50, csütörtök
 
  "...a Kamilliánusok nagy családjának az az egyik fontos üzenete, hogy anyai szeretettel kell szeretni az embereket, az anyai szeretet gyöngédségével (benne van a rend alapszabályzatában is). Ne felejtsük el a gyöngédséget...
A gyöngédség nem egy olyan szó, amelyet a szótár mélyén kell elrejteni.
A gyöngédség a kereszténység lényege - György Alfréd a kamilliánusok és Ferenc pápa találkozójáról
2019. március 20., szerda | 17:02
Március 18-án a kamilliánus lelkiségből inspirálódó közösségek tagjait fogadta Ferenc pápa az Apostoli Palota Kelemen termében. A Szentatyával való találkozásról György Alfréd MI, a kamilliánus rend osztrák tartományának generális delegátusa, tartományi elöljáró tájékoztatta szerkesztőségünket.
...... ......


Március 12. és 18. között tartották Rómában a Kamilliánus Karizmatikus Család tanácskozását, amelyet megkoronázott a Szentatyával való március 18-i találkozás. Ferenc pápa a kamilliánusok nagy családját - a kamilliánus atyákat, a kamilliánus nővérek különböző ágait: Szent Kamill Lányait, Betegek Szolgálólányait; a Krisztus Reménység Világi Intézmény közösségét, a Kamilliánus Nővérek világi intézményének közösségét - melyek ugyanannak a hitnek, ugyanannak a karizmának különböző kifejeződései - és a laikus Kamilliánus Családok elnökét fogadta hétfőn.
,,Forrás számunkra a karizma, Szent Kamill lelkiségének adománya a világ és az Egyház számára" - mondta György Alfréd atya. - Ez a lelkiség, ahogy a pápa is hangsúlyozta, mint minden karizma: ajándék. Ajándék, de nem öncélú, nem az egyén kiteljesedésének lehetősége, mert akkor a karizma nem hiteles. A karizma mindig továbbadandó, mindig mások számára adott, a Szentlélek pecsétje által hitelesített ajándék, amit a Jóisten az emberiség, az Egyház javára ajándékoz. A kamilliánusok karizmáját pedig a szenvedő emberek javára ajándékozta Szent Kamillnak; s akik az ő szellemében élik ezt a közösséget, e karizmát, azoknak ugyanez a feladatuk, hogy továbbadják az irgalmasság üzenetét a világnak; a szenvedés világában újra fölélesszék Isten irgalmas szeretetének kézzelfogható jelei által.
A kamilliánusok római konferenciája és a Ferenc pápával való találkozó alkalmából Vértesaljai László SJ interjút készített György Alfréd atyával. (A beszélgetés a Vatikáni Rádió március 19-i műsorának 11:43 percétől hallható.) Vaticani rádió Link

- Papa ai camilliani: Videó Link

*
Fotó: Camilliani.org; Vatican Insider
Gátas Judit/Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2019.02 2019. Március 2019.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 506 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1424
  • e Hét: 2503
  • e Hónap: 15941
  • e Év: 218854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.