Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Az avokádóról jó tudni
  2019-03-26 19:45:10, kedd
 
 


Nézzük meg, milyen kedvező hatásokkal járhat az avokádó és a hidegen sajtolt, extra szűz avokádó olaj rendszeres fogyasztása.
Antioxidáns hatás

Az antioxidánsok legfontosabb szerepe, hogy semlegesítsék a szervezetben keletkező káros szabad gyököket és erősítsék a szervezet védekezőképességét az oxidatív stressz során keletkező káros savakkal szemben.

Béta-sitosterol
A béta-sitosterol a leggyakoribb növényi szterol, mely szerkezetében nagyon hasonlít a koleszterinhez, legfontosabb feladata a szervezet lúgosítása, valamint az LDL-koleszterin szint csökkentése.

Olajsav
Az olajsav egy telítetlen omega-1 zsírsav, mely természetes formában megtalálható több növényben. Az egyik legegészségesebb étkezési zsírsavként fontos szerepet játszik a szív-, és érrendszeri betegségek megelőzésében, emellett a szervezet enyhén lúgos állapotának fenntartásában.

Omega-3
Az omega-3 egy esszenciális zsírsav, mely elengedhetetlen a szervezet megfelelő működéséhez. Fontos szerepet tölt be az agy működésében, valamint a gyermekek fejlődésében és növekedésében. Csökkenti a szervezetben kialakuló krónikus gyulladásokat, csökkenti a szívbetegségek, ízületi gyulladások és bizonyos rákos betegségek rizikóját. Szervezetünk előállítani nem tudja, csak megfelelő táplálkozás révén juthatunk hozzá.

Lutein
A lutein, mely egy rendkívül hatékony fitonutriens, fontos szerepet tölt be a szervezetben keletkező savak semlegesítésében. Egyes kutatások anti-tumor hatást tulajdonítanak neki.

Kálium
A kálium az egyik legfontosabb lúgosító elem a szervezetben, a sejteken belüli folyadék ,,tenger" legfőbb kationja, mely nagy mennyiségben van jelen az avokádóban.

Fehérje
Az avokádó 15%-ban tartalmaz kiváló minőségű, növényi fehérjéket és aminosavakat.

E-vitamin
Az E-vitamin egy erős zsírban oldódó antioxidáns vitamin, mely támogatja az immunrendszer működését, ezáltal segíti a szervezetet a kórokozók elpusztításában.

Az avokádóban levő a zsírsavak ugyanis csökkentik az étvágyat és megszüntetik a nassolás és folyamatos evés utáni vágyat. Az agynak azt a részét stimulálják, mely a telítettség érzésért felelős, azt az üzenetet küldve, hogy "elég volt, teli vagyok, jól laktam". Csak a telítetlen zsírsavakban található olajsavak képesek erre a mechanizmusra.
Forrás : dr Tihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2019.02 2019. Március 2019.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 142 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4411
  • e Hét: 13193
  • e Hónap: 44679
  • e Év: 249380
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.