Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Új kórokozó a beteg emberiségnek!
  2019-03-27 20:30:02, szerda
 
 







ÚJ KÓROKOZÓ A BETEG EMBERISÉGNEK!


A kisbabák ökológiai lábnyoma
Az amerikai Alexandria Ocasio-Cortez jelszava: Gyermektelenséggel a jövőért!


Link








,,Szembe megy az emberi természettel, a legfontosabb ösztönökkel és a halál kultúráját terjeszti"

olvashatjuk Alexandria Ocasio-Cortezről Szikra Levente írásában (A kisbabák ökológiai lábnyoma, Magyar Nemzet, 2019. március 21.)

Pontosabban és tömörebben nehéz volna megfogalmazni ,,az amerikai Demokrata Párt ifjú üdvöskéje" programjának

,,gyermektelenséggel a jövőért"

lényegét. Legszívesebben azt írnám, nem méltó arra, hogy hosszú nevét megjegyezzük, hiszen, ahogy Wass Albert egyik verse (Üzenet haza) mondja: ,,az idő lemarja a gyomokat".

Mégis, nem mehetünk el szó nélkül az ilyen eszmei szörnyszülemény mellett, hiszen az ős patkány, a meg nem gondolt gondolat sokféle kórt, embertelen téveszmét terjeszt, amelyek sajnos, könnyen találnak követőkre is. Nem spórolhatjuk meg a leleplezést.

Találhatunk-e valami mentséget erre a humánumnak álcázott mélyen antihumánus propagandára? Talán azt, hogy még mindig nem olyan embertelen, mint a Római Klub állásfoglalása, amely (Malthusra visszamenve) azt képviselte, hogy szükség van a járványokra és a háborúkra, az emberiség túlszaporodása miatt?

De a kilógó lólábat így sem lehet nem észrevenni. Miért az amúgy is fogyatkozó fehér civilizáció utánpótlásának próbál gátat vetni, és miért nem a világ azon részében hirdeti tanait, amely a túlszaporodásért felelős? Lehet, hogy azért, mert tudja, hogy hamarosan méltó válaszban lenne része?

Eszembe jut egy hiteles fültanútól eredő történet egy szülőszobából. Egy roma honfitársnőnket a szülészorvosa a tizedik rajkó megszületése előtt föl akarta világosítani, hogy nem muszáj megtartania. De annak nem volt szüksége semmiféle új ,,információra". Igen frappáns választ adott erre a ,,lehetőségre": ,,irtsa csak a doktor úr a saját fajtáját, ne az enyémet!"

Aligha kell attól tartanom, hogy a hölgyet a balliberális közvélemény előtt rasszista hírbe keverem, hiszen az ő számukra rasszista csak fehér bőrszínű ember lehet. Azt viszont remélem, hogy a fehér rasszból is minél többen fogják követendő példának tekinteni ezt a romlatlan és vitális ,,megközelítést".

Hadd emlékezzek ennek kapcsán Ady Endrére, halálának századik évfordulóján az Ének a Visztulán című (kevéssé ismert) verséből vett idézetekkel.

,,A Visztulánál hajdan s ma is/ Tréfás, dalos halászok ülnek/, S Polóniának asszonyai/ Új és új lengyelt egyre szülnek".

(Bár úgy lenne ma is, mint Ady korában!)

,,Nincs ott pokol és nincs ott halál,/ Ahol dalolni s szülni tudnak".

S végül a befejezés, amely rímel a magyar miniszterelnök bátran képviselt meggyőződésére, hogy nem a bajt kell Európába hozni, hanem a segítséget odavinni, ahol a baj van.







S amely különösen annak a ténynek a fényében kap meggyőző értelmet (a meddő vita helyett, hogy hány embert tud eltartani a föld), hogy javainak több mint fele hatvanegynéhány gazdag család kezében összpontosul.

,,Isten vidám úr a Föld fölött,/Minden fajzatnak üdvössége./ Az Isten: Élet - halleluja-/ S az Életnek nincs soha vége."







A KISBABÁK ÖKOLÓGIAI LÁBNYOMA

Az amerikai Alexandria Ocasio-Cortez jelszava: Gyermektelenséggel a jövőért!
Szikra Levente


,,Még mindig rendben van, ha gyermeket vállalsz?" - tette fel a kérdést követőinek az amerikai Demokrata Párt ifjú üdvöskéje, New York állam 14. körzetének képviselője, Alexandria Ocasio-Cortez. Igen, jól olvasták. A képviselő asszony azt állítja, hogy nemcsak szükségtelen, hanem kifejezetten kínos is családot alapítani, amit azzal indokol, hogy a kisbabák növelik az ökológiai lábnyomot, azaz miattuk erősödik a globális felmelegedés folyamata.

Ocasio-Cortezről egyébként annyit érdemes még tudni, hogy amikor megválasztása után egy gálavacsorán véletlenül a képviselők házastársainak fenntartott részbe vezették, azt is az elnyomó szexizmus és rassziz­mus megnyilvánulásaként értékelte. Azóta a liberális média nagy kedvence, hiszen radikálisnál radikálisabb ötleteivel házal, olyanokkal, mint a kapitalizmus teljes eltörlése (milyen jól bejött Venezuelának is, ugye?) vagy az amerikai bevándorlási hatóság megszüntetése. A korlátlan migráció, a szocializmus és persze az abortusz feltétlen támogatójaként legújabb célpontjának most a családokat választotta.

Nem ő az első persze, aki az emberek egyik legalapvetőbb ösztöne, a gyermekvállalás iránti igény felszámolását propagálja. Már 1968-ban is megjelent egy könyv az Egyesült Államokban A népesedési bomba címmel. Szerzői az abortuszhoz való korlátlan jogot és a gyermekneveléshez szükséges termékek adójának drasztikus megnövelését javasolták. A baloldalon azóta népszerű hozzáállás a családok és a gyermeket vállalók gyűlölete, kirekesztése. A feministák elhitették a társadalommal, hogy az a nő, aki gyermeket vállal, kevesebbet ér, mint az, aki csak a karrierjét építi. Egész kultúra épül a szingli létformára, az abortusz szabályainak végletekig történő lazítása pedig sok gyermek megszületését megakadályozza.

A kezdeményezés nem is volt eredménytelen, Európában és Észak-Amerikában csökkent a születésszám, majd maga a népesség is. Németországban egy nő átlagosan már alig több mint egy gyermeknek ad életet, azaz elsöprő többségben vannak az egygyermekes családok. Abban világnézettől és politikai oldaltól függetlenül széles körű egyetértés van, hogy a népességfogyás problémát jelent, azonban merőben eltérő megoldási javaslatokat láthatunk.

Nyugaton vannak, akik a bevándorlást választják. Amennyivel csökken a munkavállalók száma, annyi bevándorló befogadását javasolják, és máris megoldottnak látják a helyzetet. Ennek persze súlyos válság a következménye, ahol ugyanis ezt az utat járják, ott a nagyvárosokban no-go zónák jöttek létre, és az újonnan érkezők egyre kevésbé próbálnak integrálódni a fogadó ország szokásaihoz. A biztonsági helyzet ezekben az országokban drasztikusan romlott, és a keresztény kultúra teljes visszaszorítása lett a trend.

Ha valaki azt hinné, hogy mindezek a következmények csak konzervatív szemszögből károsak, erősen téved. A muszlim bevándorlók ugyanis fellépnek a liberális értékek ellen is, így például a nőket másodrendű polgárnak tekintik, miközben rég nem látott erejű antiszemitizmust hoztak magukkal. A bevándorlás elleni fellépés tehát az az ügy, amelyben liberálisoknak és konzervatívoknak, jobboldaliaknak és baloldaliaknak együtt kellene fellépni. A nemzetek egységesen küzdhetnének a migráció ellen, mert az minden világnézet követőire nézve hátrányos következményekkel jár. A magyar emberek elsöprő többsége ezt meg is értette, és támogatja a kormány migrációs politikáját. A baloldal azonban sajnos hazánkban is Ocasio-Cortez nyomdokaiba lépett, és inkább a migránsok betelepítését segítené.

A szavazók támogatásának köszönhetően azonban Magyarország a demográfiai válság kezelésének másik megoldását választotta. Hazánkban a családok és a gyermekvállalás támogatása a népességfogyás megállításának eszköze, amely kétségtelenül a nehezebb út, de messze nem reménytelen. A termékenységi rátát máris sikerült feltornászni, és ugyan messze van még az ideálistól, de a tendencia javuló.

Alexandria Ocasio-Corteznek pedig be kellene látnia, hogy bár lehetnek vitáink, láthatjuk másképp a dolgokat, de semmilyen esetben sem elfogadható mások megbélyegzése. Különösen akkor nem, ha a ,,bűnük" annyi, hogy gyermeket vállalnak. A demokrata politikus szégyenérzetet akar kelteni az anyákban és apákban, ellenük akarja irányítani a globális felmelegedés miatti félelmeket, aggodalmakat. A klímaváltozás valóban probléma - éppen azért, mert az emberiség élőhelye kerül miatta veszélybe. Ha pedig ez igaz, akkor nem lehet ellene úgy küzdeni, hogy megadjuk magunkat és nem vállalunk utódot, hiszen akkor kinek mentenénk meg a Földet? A képviselő logikája kifordított és emberellenes, rá­adásul egy magát katolikusnak valló személytől különösen szomorú is, hiszen Isten azzal engedte útjára Ádámot és Évát: ,,Szaporodjatok, sokasodjatok, népesítsétek be a Földet!"

Nem csak ennyi gond van azonban Ocasio-Cortez megjegyzéseivel. Azt is kifejtette ugyanis, hogy Kína egykepolitikája milyen üdvös az emberiség szempontjából. Egy feministától erős tájékozatlanságra vall ez az álláspont, ugyanis ezen politika miatt a kínai szülők tömegesen abortálták, sőt ölték meg a lánymagzatokat, újszülötteket, hogy fiuk lehessen. Pozitív példaként hivatkozni egy kislányok tömeges halálát okozó gyakorlatra nehezen védhető megközelítés. Az egykepolitika ráadásul azt is magával hozta, hogy férfiak milliói­nak matematikai esélye sincs feleséget találni magának Kínában, mert annyival kevesebb a nő, mint a férfi.

Ocasio-Cortez tehát szereti az egykepolitikát, de maga nem azt támogatja. Ő radikálisabb, a ,,zéró gyermek" politikájának a híve. Szembemegy az emberi természettel, a legfontosabb ösztönökkel, és a halál kultúráját terjeszti. A csökkenő népesség pótlására elvtársaihoz hasonlóan a korlátlan bevándorlást támogatja, mert az egyes nemzeteket csereszabatosnak, eldobhatónak tartja. Az embert nem tekinti többnek egyszerű árunál, amit egyenletesen kell elosztani a világban, függetlenül az identitásától, kultúrájától, családjától. A politikus megalkotná a nagybetűs világpolgárt, aki nem kötődik sehova, nincs hazája, nincs nemzetisége, és nem tagja semmilyen közösségnek.

Ocasio-Cortez nem szeretne mást, mint megvalósítani Madách Az ember tragédiája című művének falanszterjelenetét. Mindenki ugyanolyan, mindenki egyforma, mindez megfűszerezve azzal, hogy senki sem vállal gyermeket, hiszen védeni kell a környezetet. A gyermektelenséggel felturbózott falanszterpolitika azonban olyan, mint a proletárdiktatúra: csak átmenetileg van rá szükség, a tökéletes világ beköszöntéig. Egy dolog azonban eltér itt: míg a kommunista diktatúrák végül sosem bizonyultak átmenetinek és a bukásig kitolták az elnyomás politikáját, ez a terv könnyebben megvalósítható. Ha megszégyenítéssel, kényszerrel eléri a baloldal, hogy ne szülessenek gyermekek, akkor tényleg csak átmeneti lesz a falanszter. Végül ugyanis nem lesz senki, aki elszenvedője lehetne.

Fontos kiemelni, hogy a terv ugyan Alexandria Ocasio-Cortez oldalán jelent meg, de korántsem egyedüliként képviseli. Amerikában a sajtó egy részének cinkos asszisztálásával népes, de szerencsére kisebbségben lévő tábora alakult ki a képviselő asszonynak, aki újdonsült barátaival együtt megkezdheti veszélyes tervének megvalósítását. Nehezen elképzelhető azonban, hogy sikerre viheti. Hiába a médiatámogatás és a nagy hangon kiabáló aktivistahálózatok, a csendes és józan többség a Föld védelmének hamis érveivel szemben Isten tervét választja, és családot alapít.

Magyarország már megmutatta, hogyan lehet fellépni a népességcsökkenés ellen, és Amerikában is ébredezik a liberális túlsúly jobboldali ellenzéke. Az emberek többsége pedig továbbra is örömöt lel a gyermekeiben, és nem szeretne lemondani arról a boldogságról, amit az anyaság, apaság jelent. A kormányok dolga ezért az, hogy ne üljenek fel az Ocasio-Cortez-félék nagyhangú követeléseinek, ellenben minden eszközzel segítsék a családok boldogulását. Ne törődjünk bele mi sem a népességfogyás folyamatába, és ne higgyük el azt sem, hogy a bevándorlás megállíthatatlan.


A szerző az Alapjogokért Központ munkatársa

magyarnemzet.hu
















 
 
0 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2019.02 2019. Március 2019.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 253 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1617
  • e Hét: 12695
  • e Hónap: 35183
  • e Év: 213058
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.