|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2019-03-27 18:24:12, szerda
|
|
|
A kókusz nagyon biztonságos étel, az anyatej után elsőként fogyasztható táplálék csecsemők számára. A fejlődő országokban kókuszvízzel nevelik azokat a csecsemőket, akiket édesanyjuk nem képes szoptatni, vagy ahol egyszerűen csak sok gyerek van.
A zöld, éretlen kókuszdióban lévő víz és zselés anyag nagyon könnyen emészthető, és alacsony a rosttartalma. Banánnal keverve is kapják a csecsemők. Alkalmazzák a székrekedés, gyomorrontás és hányás kezelésére is, az aludttejet pedig gyomorpanaszokra. A kókuszvizet csecsemőtápszerrel is lehet keverni.
A kókuszvíz segít hasmenés esetén
A becslések szerint (ki tudna pontos adatot adni?) több százezer kisgyermek hal meg hasmenés miatt, főleg a harmadik világ országaiban. Egyetlen gyermek halála is túl sok lenne!
Jó időbe fog telni, amíg a megelőzés, a higiénikusabb környezet, jobb életszínvonal és a táplálkozás javulni fog.
Nem lesz többé kiszáradás okozta halál?
Tudjuk, hogy kényszerhelyzetekben egyes országokban kókuszvizet használtak vér szérum helyett.
A kókuszvizet sikeresen használták intravénásan is hasmenés és gastroenteritis esetében, ahol a komoly kiszáradás halálos fenyegetést jelentett.
A kókusz, az újra felfedezett gyógyszer
Ezt sok, többek közt Indiából és Braziliaból származó tudományos tanulmány is alátámasztja.
Forrás: Link |
|
|
0 komment
, kategória: Fűben fában.... |
|
|
|
|
|
2019-03-27 18:21:02, szerda
|
|
|
Szűz kókuszolaj (VCO) - A jóval teli zsír.
A VCO kókuszolaj/zsír a legegészségesebb olaj, amit ismerünk, különösen ha figyelembe vesszük az alább felsorolt jótékony hatásait:
- A VCO olyan hasznos étel, mely sokat tud segíteni a bélpanaszokkal küzdő betegeknek.
- Sok beteg megtapasztalta, hogy a pajzsmirigy alulműködés tünetei a kókuszdió olaj rendszeres fogyasztása következtében fokozatosan eltűntek. Néha még az kókuszolajjal végzett külsőleges bedörzsölés is a normális szintre emeli a testhőmérsékletet.
- A VCO zsírokban gazdag, ezek főleg közepes szénláncú zsírsavak (MFCA-k). A MFCA zsírsavak sejtekbe jutása nem kötődik az inzulinhoz! Ezért az MFCA zsírokban gazdag kókusz valóságos áldás a cukorbetegeknek. A sejtek elegendő tápanyaghoz jutnak és a cukorbetegség tünetei eltűnnek.
- A VCO kókuszolaj jót tesz a szív egészségének, megelőzi a vérlemezkék felhalmozódását.
- Növeli a HDL koleszterinszintet és csökkenti az LDL koleszterinszintet, ami csökkenti a szív megbetegedéseinek kockázatát.
- A bélben lévő érzékeny mikroflóra egyensúlyának helyreállításával a VCO fontos szerepet játszik az öregedés késleltetésében és a gyulladásos bélbetegségek kezelésében, különösen az irritábilis bélszindróma, a Crohn-betegség és a fekélyes vastagbélgyulladás esetében.
- Megelőzik a kártékony bélbaktériumok túlszaporodását, serkentik az immunrendszert, vitaminokat és proteint termelnek.
- A VCO olaj pusztitja a candida gombákat és egyetemes parazita űző.
- A VCO egy természetes antibiotikum mely pusztítja a H. Pylorit.
- Dr. Conrado S. Dayrit (a Fülöp-szigeteki Egyetem nyugalmazott gyógyszertani professzora) szerint a HIV/AIDS kísérleti tanulmányok tudományosan bizonyították, hogy a kókuszolajnak vírus-ellenes hatása van, amely csökkenti a vírusos terhelést, ami fontos tényező a beteg állapotának javításában.
- A VCO olyan MCFA zsírsavakat tartalmaz, amelyek képesek áttörni a genitális herpesz lipidburkát, és elpusztítják a vírust.
- A kókusz laurinsavban gazdag. A monolaurin bizonyítottan vírusölő, antibakteriális, antiprotozoa és gombaölő hatással rendelkezik.
A kókuszolaj a legtelítettebb az összes növényi olaj közül, tehát ez marad a legstabilabb magas hőmérsékleten is. Ellenálló a hővel szemben, nehezen oxidálható. Az oxidáció csak 198 Celsius fok fölött megy végbe. A kókusz olaj tehát a legegészségesebb főzőolaj, sokkal jobb, mint az olíva olaj. Mindenkinek ezt az olajt ajánljuk sütéshez, főzéshez!
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Fűben fában.... |
|
|
|
|
|
2019-03-27 18:16:15, szerda
|
|
|
A Kombucha eredményeire nincs teljes tudományos magyarázat, de a tapasztalatok igazolták hatékonyságát több évszázadon keresztül. Csak a zöld és a fekete teákat vizsgálták eddig tudományosan. Ezek a teák teljesen más eredményt mutattak 14 napos erjesztés után, mint a gyógyfüvekből készült teák.
A tejsav és a glükonsav volt a két legfontosabb összetevő, amelyre a kutatók a figyelmüket koncentrálták. A tejsavnál a kutatók a ,,L(+)-tejsav"-at vizsgálták. Ebben a témakörben több tudományos közlemény is megjelent.
Dr. Hermann és csoportja, Prágában végeztek kísérleteket és arra a következtetésre jutottak, hogy a glükonsav oldja az epeköveket.
Egyes kutatások azt mutatták, hogy a Kombucha eredményesebb volt az epekő kezeléseknél mint az Interferon készítmény. Az asztma kezelésénél pedig még hatékonyabbnak bizonyult a Kombucha, mint az Interferon. Közleményében dr. Wiesner azt vetette fel, hogy a Kombucha stimulálhatja szervezetünk ellenálló-képességét a betegségekkel szemben, ezáltal segíti a gyógyulási folyamatot. Még az is feltételezhető, hogy a vírusok támadását képes lelassítani, mindenféle mellékhatás nélkül.
Oroszországban, egy omszki klinikán a következő Kombucha-kísérleteket végezték:
Gyermekek dizentériáját (vérhas) kezelték Kombuchával. Már néhány nap után, a gyermekek visszanyerték a súlyukat, hasmenésük enyhült. Egyhetes kezelés után, már nem találtak dizentéria baktériumot a székletükben.
Magas vérnyomás és érelmeszesedés esetén, 2-3 hetes Kombucha-kezelés után jelentős javulást mutattak ki. Ugyanakkor ezen betegek koleszterinszintje is csökkent.
A torokgyulladást is sikeresen kezelték. A betegek naponta tízszer öblögettek Kombuchával, tizenöt percig a szájukban tartva azt.
Dr. Rudolf Sklenar eredményeit gyakran idézik a nyugati újságokban. Dr. Sklenar Németország keleti feléből jött, ahol a Kombucha az évszázad elején vált ismertté. Prágában tanulta az orvostudományt és először egy monostorban került kapcsolatba a Kombuchával. A második világháború alatt kísérletezett a kultúrával, és megírta ezzel kapcsolatos tudományos dolgozatait. A hatvanas években tette közzé eredményeit a tudományos és általános sajtóban, ami azt eredményezte, hogy ezután a Kombuchát népszerű gyógyszerként és erősítőként tartották számon. Dr. Sklenar nagy sikerrel alkalmazta a Kombuchát cukorbetegségre, magas vérnyomásra, az emésztési betegségek összes típusára, gyomor- és bélbetegségekre, reumára és köszvényre. Amikor dr. Veronika Carstens közzétette Kombuchán alapuló sikeres rákterápiáját, a gombaital még nagyobb népszerűségre tett szert. A Kombuchát a homeopatikus gyógyászat területén is felhasználják.
Forrás :Link |
|
|
0 komment
, kategória: Fűben fában.... |
|
|
|
|
|
2019-03-27 18:08:33, szerda
|
|
|
Dr. Johannes Kuhl, dr. Rudolf Sklenar és dr. Veronika Cartens sikeres rákterápiájukkal váltak híressé, amelyben a bélflóra helyreállításában fő szerepet játszott a Kombucha. Ausztráliában a népi gyógyászat fedezte fel a papaya levél rákellenes hatását. A papaya a Kombuchával együtt bizonyult a legeredményesebbnek a rákterápiában. A tudományos kutatók felfigyeltek ezekre a sikerekre és megvizsgálták a papayalevelek kivonatát.
Az amerikai dr. Jerry L. McLaughlin és munkatársai, a Purdue Egyetem kutatói, 1995-ben tudományos közleményben közölték, hogy találtak két új monotetrahidrofurán vegyületet, a longicint és a goniothalamicinone-t a papaya levelében és friss hajtásaiban, amelyek a kísérleteik szerint nagy hatékonysággal pusztítják el a rákos sejteket.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Fűben fában.... |
|
|
|
|
|
2019-03-27 00:39:14, szerda
|
|
|
A legtöbb fogyókúra hízlal!
Hogyan tudja eldönteni, hogy a legújabb sűrűn reklámozott diéta önnek való-e? A válasz nagyon egyszerű. Ha a hirdetésben az áll, hogy pár hét alatt több kilót fogyhat, akkor az hosszútávon hízlaló diéta.
A legyakrabban reklámozott diéták egyoldalúak, és nem adják meg a testnek azt amire az egészség megőrzéséhez szüksége van. Veszthetünk velük vizet (és egészséget) rövid időn belül, de hosszútávon nincsenek jó esélyei. A test előbb-utóbb követelni fogja az ételt, ezért végül feladjuk a kúrát, és ezután a szervezet mégtöbb zsírt fog elraktározni a következő “nehéz" időkre, a következő "gyorsfixáló" diétára és egyoldalú éhezésre. Ilyen az evolúciós programozásunk. Gondolkodjunk el ezen!
A megfelelő ételt együk
Nem mindig könnyű a megfelelő ételt enni, de egy kis tudással és a bevásárlólistánk újra szerkesztésével többletköltségek nélkül elérhető.
A kókusztermékek nagyon sokáig elállnak tartósítószer nélkül is.
A kókuszzsiradék vékonnyá tesz
Végezze el saját kísérleteit, és tapasztalja meg, hogy a kókuszzsiradék fogyaszt, mivel lebontja a zsírt.
A zsír hízlal, igaz? Nem mindig. Ez a zsír fajtájától függ. Ellentétben más zsírokkal, a kókuszolajban lévő könnyen emészthető közepes láncú zsírsav azonnal a májba kerül, és pillanatok alatt energiává alakul át. Viszont a hosszú láncú zsírsavak amelyek általában a növényi olajokban találhatók, tárolják a zsírt. Ez az a hízlaló zsír, ami a köztudatban van.
A másik fontos különbség az, hogy a kókuszolajban lévő közepes láncú zsírsav serkenti a test anyagcseréjét.
Mit tudunk az anyagcsere gyorsaságáról? Minél gyorsabb, annál több kalória ég el, ami súlycsökkenést eredményez. Erősen ajánlott a kókuszolaj használata azoknak, akik túlsúlyosak és lassú a pajzsmirigy működésük, azaz pajzsmirigy elégtelenségtől szenvednek. Az ő anyagcseréjük annyira lassú, hogy akkor sem fogynak, ha diétáznak. Ugyanakkor mivel a kókusz olajban gazdag, a jóllakottság érzése hamarabb bekövetkezik. Éppen ezért elkerülhető a túlevés. Minél kevesebbet eszünk, annál kevesebb kalóriát viszünk be, és egyre több súlyt vesztünk.
Ezt bizonyítják újra és újra a kókuszfogyasztó embereken és a kókuszolajjal táplált állatokon végzett epidemológiai tanulmányok, ugyanakkor más növényi olajok (kukorica, repce, szója, sáfrány, napraforgó) fogyasztásánál ez a jelenség nem tapasztalható.
Akármerre járunk kókuszfogyasztó vidékeken, az elhízottsággal és a súlyproblémákkal csak elenyésző mértékben vagy egyáltalán nem találkozunk. Az 1940-es években a farmerek megpróbálták kókusszal hizlalni az állataikat, de megdöbbenésükre az állatok fogyni kezdtek. Ezért aztán átálltak a telítetlen zsírsavakra, és a várt hizlaló hatás nem is maradt el. Ugyan ezek a megfigyelések tapasztalhatóak az embereknél is. Ez annak köszönhető, hogy a telítetlen zsírsavak pajzsmirigy alulműködést okozhatnak.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2019. Március
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
142 db bejegyzés |
e év: |
1442 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2395
- e Hét: 4533
- e Hónap: 36019
- e Év: 240720
|
|
|