Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
- 2019. 03. 03 Simándy József emlékmise:
  2019-03-03 23:53:20, vasárnap
 
  Simándy József, Kossuth-díjas operaénekesre emlékeztünk halálának 22. évfordulója alkalmából,
szentmisében. Közreműködik: Kertesi Ingrid operaénekes, valamint Fülep Máté, a X. Szegedi Nemzetközi Simándy József énekverseny díjazottja.
Videó Link

...... ........... ..............



...... ..............



...... ........... ........... ......



...... ........... ......


Kertesi Ingrid opera énekes
...... ..........


Fülep Máté opera énekes
...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
- 2019. 03. vasárnap délután születésnapi ünnepség volt
  2019-03-03 23:47:26, vasárnap
 
  - 2019. 03. vasárnap délután 4 órai kezdettel ünnepi zenés áhítat volt a templomunkban, amelynek keretében templomunk De Angelis kórusa Vivaldi: Glória adta elő.
Ezt követően a helyi felelős lelkipásztor Károly atya szeretettel várja a hívő közösség tagjait kerek születésnapja közös megünneplésére.
.......


Kirkósa együttes zemélt
...... ........... ......


Angelis kórus és vendég zenészek. Vezényelt Gitta
...... ........... ........


Benedekffy Katalin és Varga Júlia opera énekesek
........


Károly atya köszöntése
...... ........



...... ...........


Szülinapi torta



Mexicóból miseruha
...... ........... ..........



...... ........... ...........


 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Elhunyt Koós János 81 éves korában!
  2019-03-03 12:35:52, vasárnap
 
  Rövid ideig tartó betegség után, 81 éves korában elhunyt Koós János táncdalénekes, parodista-színész - tudatta a család vasárnap az MTI-vel.
“A család most arra kéri az elektronikus és a nyomtatott sajtó munkatársait, hogy a halálesettel kapcsolatos híreikben tartsák tiszteletben Koós János emlékét és a hozzátartozók gyászát" - olvasható a közleményben, amelyet lányának, Koós Rékának a menedzsere, Csábi Zsolt juttatott el az MTI-hez a család kérésére.
Koós János 1937. november 21-én a romániai Gyergyószárhegyen született Kupsa János néven. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola után Zeneművészeti Főiskolán oboa szakon végzett. Az Országos Pénzügyőr Zenekar tagja volt 1957 és 1960 között, majd ezután indult táncdalénekesi karrierje.
Táncdal fesztiválokon nagy közönség- és szakmai sikert aratott - három fesztivált megnyert -, legemlékezetesebb dala a Kislány a zongoránál. Énekesi karrierjével párhuzamos volt színészi pályafutása is, 1966 és 1970 között három filmben is szerepelt: Az oroszlán ugrani készül (1966), Bűbájosak (1969), A gyilkos a házban van (1970).
A Mikroszkóp Színpad tagjaként színész és parodista volt 1982-től 1985-ig. Pályája itt és ekkor kapcsolódott össze Hofi Gézával, akivel énekes-parodista duót alakítva számos sikeres színpadi és televíziós produkciót készített. Később a karmesterséggel is megpróbálkozott: szimfonikus zenekart vezényelt a Zeneakadémián is, 1999-től televíziós szórakoztató műsorokat vezetett.
Felesége az énekesnő Dékány Sarolta, lánya, Réka énekes színésznő, Gergő fia is a családi hagyományt folytatva a zenével foglalkozik. Koós János megkapta az Artisjus zenei életműdíját, a Hungarotontól életműlemezt vehetett át, és 2008-ban ő kapta meg elsőként a tiszteletbeli pénzügyőr címet. 2014-ben Szenes Iván Életműdíjjal tüntették ki.
Koós Jánost legutoljára az ATV Jakupcsek Plusz című műsorában láthatták a tévénézők, méghozzá február végén. Az énekes-színész az adásban Kovács Katival, Soltész Rezsővel és Rónai Egonnal szerepelt - írja az ATV.
Koós János Jakupcsek Gabriella műsorában szót ejtett arról, hogyan is indult a karrierje, hogy hogyan születtek a felejthetetlen slágerei, de még arról is mesélt, milyen is volt, amikor Kádár János is ellátogatott az előadásra, ahol Hofi Gézával szerepelt.

Örökzöld slágerei- Annyi ember él a földön :videó Link
- Én, aki nála jártam videó Link
- Az ATV teljes adását, amiben Koós János utoljára szerepelt, Link

...... ........... ..........



- Csak a földi életből távozott,DALAIVAL örökké élni fog.
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Vigyük Krisztus reménységét....
  2019-03-03 12:23:23, vasárnap
 
  Ferenc pápa nagyböjti üzenete 2019 évben: Vigyük Krisztus reménységét a teremtett világnak
Február 26-án tették közzé Ferenc pápa 2019-es Nagyböjti üzenetét: ,,A sóvárgással eltelt természet Isten fiainak megnyilvánulását várja" (Róm 8,19) - címmel. A Szentszék sajtótermében Peter Turkson bíboros, az Átfogó Emberi Fejlődés dikasztériumának prefektusa és Segundo Tejado Muñoz prelátus, a dikasztérium altitkára mutatták be a dokumentumot, amelynek címe Szent Pál Rómaiakhoz írt leveléből vett idézet és amelyet a Szentatya 2018. október 4-én, Assisi Szent Ferenc liturgikus ünnepén keltezett.
Vertse Márta - Vatikán
Turkson bíboros az üzenet logikájára rámutatva hangsúlyozta: az emberi cselekvés hatással van a teremtett világ sorsának alakulására, az emberiség megváltása, a gonosztól és a bűntől való megszabadítása pedig az egész teremtésre vonatkozik. Ha cselekedeteink hatással vannak a teremtésre, ez azt jelenti, hogy a megváltásnak hatalmában áll megváltoztatni tetteink következményeit.
Muñoz prelátus a pápai üzenetből a Húsvétra való felkészülés három fontos feladatát emelte ki: böjtölés, alamizsnálkodás és ima. Akkor lépünk valóban a megtérés útjára, ha kilépünk önzésünkből és tekintetünket felebarátaink felé fordítjuk.
Az üzenet teljes szövegét: Link
Képen:Ferenc pápa és a Föld bolygó
...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Szentmise Csíksomlyó 03.03
  2019-03-03 12:17:22, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Évától szép tulipán csokor
  2019-03-03 12:13:54, vasárnap
 
  Szép vasárnapot kívánok! Dorosné, Éva
...... ........... ............

 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
Jót hozni elő a szív kincseiből
  2019-03-03 09:04:03, vasárnap
 
  Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,39-45)

,,Vajon vezethet-e vak világtalant? Nem esnek-e bele mind a ketten a gödörbe?" - teszi fel tanítványainak a kérdést Jézus. Joggal mondhatjuk, hogy a hatalmat gyakorlókkal szembeni kritika megfogalmazásáról van szó, hiszen Jézus nemegyszer ostorozta a nép vezetőit, az írástudókat és a főpapokat, amiért életük nincs összhangban azzal, amit tanítanak. Ugyanakkor hasonló figyelmeztető szavakkal többször fordultak a próféták is a választott néphez, amely gyakran úgy élt és úgy viselkedett, mintha nem ismerné igazán Isten akaratát. Jézus figyelmeztetését is ilyen összefüggésben kell néznünk: egyaránt szól tanítványaihoz és minden keresztényhez.
Mindenekelőtt azt kell tudatosítanom magamban, hogy Jézus hozzám szól. Nem másokról, nem a másik emberről fogalmaz meg kritikát. Arra figyelmeztet, hogy mielőtt még a szálkát akarnám keresni más szemében, előbb saját magamat vizsgáljam felül. Saját viselkedésemre hamar találok magyarázatot, mentséget, viszont a másik embert csak kívülről látom, és könnyen lehet, hogy téves a róla megfogalmazott véleményem, a felette mondott ítéletem. Nem ismerem cselekedeteinek indítékait, nem tudhatom biztosan és pontosan viselkedésének mozgatórugóit. Ne ítélkezzem hát mások felett, figyelmeztet Jézus.
,,Nincsen jó fa, amely rossz gyümölcsöt terem, és nincsen rossz fa, amely jó gyümölcsöt hoz", folytatja tanítását Jézus. Szemmel azonban nem lehet biztosra megállapítani egy gyümölcs jóságát, sokszor még tapogatással sem tudunk meggyőződni erről. Kivel nem fordult még elő, hogy az üzletben kinézetre oly egészséges és tetszetős gyümölcs otthon a kóstoláskor teljesen ízetlennek bizonyult? Nagyon vigyázzak tehát, amikor külső jelek alapján szeretném eldönteni, hogy melyik gyümölcs jó, és melyik rossz.
A szívek és vesék ismerője egyedül Isten. Csak az ő ítélete igazságos, hiszen egyedül ő látja, hogy kinek mi van a szívében. És ez a döntő, nem a látszat ,,hisz a szív bőségéből beszél a száj". Ha harag van a szívben, haraggal telt lesz a beszéd is. Ha a szív örömmel van tele, akkor ez a beszédben is tükröződni fog. Ha gond van a beszéddel, valójában a szívvel nincs rendben valami. Nem véletlen, hogy a főparancs kifejezetten említi a szívet: ,,Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből" (Mk 12,30). Mint ahogyan az sem, hogy Jézus figyelmeztet: ,,a szívből törnek elő a gonosz gondolatok, a gyilkosság, a házasságtörés, a kicsapongás, a lopás, a hamis tanúság, a káromlás" (Mt 15,19).
Isten csak jót teremtett. Mindannyian képesek vagyunk a jóra, amit elültetett szívünkbe a Teremtő. Saját szívem gondozására, tisztogatására fordítsak időt és energiát, ne mások magatartásának figyelésére, bírálására. ,,Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem!" (Zsolt 51,12).

Kovács Gergely, Róma
 
 
1 komment , kategória:  vallás  
Évközi 8. vasárnap 03.03
  2019-03-03 09:01:48, vasárnap
 
  OLVASMÁNY Sirák fia könyvéből
Az ember beszéde sokat elárul belső világáról.
Amikor szitálnak, fennakad a szemét, ha valaki beszél, kiderül a gyengéje.
A cserép akkor lesz kemény, ha meleg a kemence, az ember értékét pedig a beszéde szabja meg. A fák gyümölcse szerint becsülik meg a kertet, az embert szavai alapján ítélik meg. Ne magasztalj senkit, amíg nem beszélt, mert ez az ember legjobb próbája.
Ez az Isten igéje. Sir 27,5-8

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Isten Jézus Krisztus által győzelmet adott nekünk a halál felett.
Testvéreim!
Amikor a romlandó test magára ölti a romolhatatlanságot, a halandó a halhatatlanságot, akkor beteljesedik az Írás szava:
A győzelem elnyelte a halált. Halál, hol a te győzelmed? Halál, hol a te fullánkod?
A halál fullánkja a bűn, a bűn ereje pedig a törvény. Legyen hála az Istennek, mert ő győzelemre segít minket, Jézus Krisztus, a mi Urunk által.
Legyetek tehát állhatatosak és kitartóak, szeretett testvéreim? Tegyetek minél többet az Úr ügyéért szüntelen, hiszen tudjátok, hogy fáradozástok az Úrban nem hiábavaló.
Ez az Isten igéje. 1Kor 15,54-58

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A szív bőségéből beszél a száj.
Jézus a hegyi beszédben ezeket a hasonlatokat mondta tanítványainak: ,,Vajon vezethet-e vak világtalant? Nem esnek-e bele mind a ketten a gödörbe?
Nem nagyobb a tanítvány mesterénél: Akkor tökéletes az ember, amikor már olyan, mint a mestere.
Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magad szemében a gerendát sem veszed észre? Hogyan mondhatod embertársadnak: Barátom, hadd vegyem ki szemedből a szálkát, holott saját szemedben nem látod meg a gerendát? Képmutató! Vedd ki előbb a magad szeméből a gerendát, s aztán törődj azzal, hogy kivedd a szálkát embertársad szeméből.
Mert nincsen jó fa, amely rossz gyümölcsöt terem, és nincsen rossz fa, amely jó gyümölcsöt hoz. Minden fát gyümölcséről lehet megismerni. Nem szednek a tövisbokorról fügét, sem a tüskebokorról nem szüretelnek szőlőt. A jó ember szívének jó kincséből jót hoz elő, a rossz ember pedig a rosszból rosszat hoz elő. Hisz a szív bőségéből beszél a száj."
Ezek az evangélium igéi. Lk 6,39-45

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! A te életutad és főként keresztutad azt tanítja nekünk, hogy rá kell találnunk a szeretetre és rá kell lépnünk a szeretet útjára. Nem kitalálnunk kell azt, hogy miként szeressünk, hanem azt kell tennünk, amit te is cselekedtél: szeretetből odaadtad, felajánlottad magadat az Atyának értünk, emberekért. Önként, szeretetből tetted ezt, ahogyan minket sem kényszerít semmilyen külső erő, hanem egyedül a szeretet szívünkbe írt törvénye indít minket. Segíts, hogy ne csak szóval hirdessük a szeretet parancsát, hanem megtegyük mindazt, amit kérsz tőlünk.

,,Vajon vezethet-e vak világtalant?" - teszi fel a kérdést Jézus, és ha nem válaszolná meg, akkor is mindannyian tudnánk a feleletet. Lehetetlen vállalkozás volna, hogy egy vak vezessen és másik nem látó embert, mert aligha jutnának előre, hamar tragédia történne. Ahhoz, hogy egy úton haladni tudjunk, szükség van arra, hogy lássuk az utat, ha pedig akadályozva vagyunk látásunkban, akkor olyan személy vezessen minket, aki látja az utat. Jézus hasonlata azt mutatja be, hogy nekünk, esendő és bűnös embereknek, akik botorkálunk és olykor bizony nehezen jutunk előre az élet útján, magabiztos vezetőre van szükségünk. Keresztény emberként Jézusban ismerjük fel vezetőnket, akit Üdvözítőnknek vallunk, s tőle várjuk, hogy ne csak megmutassa számunkra az üdvösségre, az örök életre vezető utat, hanem vezessen is minket azon. Ő a Mester és mi vagyunk az ő tanítványai. Ő vezet minket és mi engedelmesen követjük őt. Ő a példaképünk és mi napról napra hozzá szeretnénk hasonlóvá válni. A megvalósítandó feladatot Jézus így fogalmazza meg: ,,Nem nagyobb a tanítvány mesterénél: Akkor tökéletes az ember, amikor már olyan, mint a mestere."
A Biblia első részében, az ószövetségben arról olvasunk, hogy Isten hogyan mutatja meg a választott népnek az élet útját a törvények által. Az ószövetségi ember szilárdan hitte, hogy az Isten által adott törvények megtartása vezeti el az üdvösségre, amely törvény lényegét a tízparancsolat foglalja össze. A Biblia második részében, az újszövetségben Isten még csodálatosabb utat mutat számunkra, hiszen az ő Fiának, Jézus Krisztusnak a személyében mutatja meg az élet útját, mégpedig nem csupán egyetlen népnek, hanem az egész emberiségnek. Többé már nem a törvények betűje vezet minket, hanem az értünk meghalt és feltámadt Krisztus, aki a szívünkbe írta a tulajdonképpeni egyetlen törvényt, a szeretet parancsát.
Élni, jól és helyesen élni, boldogan és szabadon élni, az élet útján jó irányba haladni minden ember vágya. Mégis azt látjuk, hogy mennyi boldogtalan és szerencsétlen ember botorkál az élet útján. Mennyi ember válik idővel rabjává a szokásoknak és a kiüresedett, lelki tartalom nélküli cselekvési formáknak. Mennyi ember előrehaladását akadályozzák életük során a kényszerek, az elvárások, a másoknak megfelelni akarás. Mennyi ember menekül el a jelen lehetőségei elől vagy a múltba, az emlékezésbe, a nosztalgiázásba vagy éppen a jövőbe, a soha meg nem valósuló álmok és elképzelések világába. Mennyi ember életét tölti ki az értékteremtő munka helyett a pótcselekvések sora vagy a haszontalan időtöltés. Mennyi ember válik csalódottá, elkeseredetté és kezdi el egy idő után azt hangoztatni, hogy mást várt az élettől, nem találja életének az értelmét. Mennyi ember távolodik el fizikailag és lelkileg embertársaitól és zárkózik be az önzés világába.
Ha keresztény emberként rátaláltunk Krisztusban az élet útjára, a béke és az öröm útjára, a szeretet és a megbocsátás útjára, a szenvedéseket és más kereszteket is elfogadó útra, az üdvösségre vezető útra, akkor mutassuk is meg őt, az üdvösség egyedüli közvetítőjét azoknak, akik keresik az élet útját!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Útravaló – 2019. március 3., évközi 8. vasárnap
  2019-03-03 08:58:16, vasárnap
 
  1954 nyarán valamennyiünket megvertek. Amikor sorjában mindenki jelentkezett a verősintérek szigete mellett, mindenkinek meg kellett mondania a foglalkozását. Én nem mondtam meg a valót, ezért egy hatalmas pofonon kívül csak a hátamat szaggatták fel néhány helyen véresre. De Bernát atya büszkén mondta: ,,ferencrendi szerzetes vagyok". Erre földre tiporták, és addig rúgták, öklözték, míg bordái betörtek, és orrán, száján folyt a vér. Mikor a verés után felmásztunk a zárkába, és megbeszéltük a történteket, sugárzott a boldogságtól, hogy Krisztus szenvedésében részesülhetett - olvassuk Károlyi Bernát ferences rendtársunkról egyik rabtársának vallomásában.
A tanítványi lét fontos jellemzője a hasonulás, amely az utánzással és a részesedéssel kezdődik, de ez csak akkor nyeri el végső értelmét, ha átalakul azonosulássá. A mai evangéliumban Jézus ebbe az irányba vezet bennünket. Hiszen, ha visszagondolunk erőfeszítéseinkre, talán mindannyian emlékezünk rá, amikor megtettünk valami jót, milyen gyakran az (volt) az első gondolatunk: a másik miért nem teszi ugyanezt, persze ők az ellentettjét művelik, ahelyett hogy segítenének... és még sorolhatnánk tovább. Kifele tekintgetünk, magunk ,,jóságához" mérünk másokat, ami jele annak, hogy abban, amit teszünk, még nem találtuk meg igazi boldogságunkat. A hasonulás ott teljesedik be az azonosulásban, amikor örömet és nem ítélkezést von maga után; ha boldog vagyok abban, hogy Jézus maga mellé fogadott, társává tett: örömben, szenvedésben, együttműködésben vagy éppen kitaszítottságban. ,,Ó, Uram Jézus Krisztus, arra kérlek, hogy két kegyelmet gyakorolj velem, mielőtt meghalok: az egyik, hogy amíg élek, amennyire lehetséges, érezhessem lelkemben és testemben azt a gyötrelmet, melyet te, édes Uram, keserves kínszenvedésed alkalmával szenvedtél; a másik, hogy amennyire lehetséges, érezzem szívemben azt a túláradó szeretetet, mely téged, Isten Fiát arra késztetett, hogy értünk, bűnösökért oly szörnyű kínokat önként magadra vállalj" - imádkozta a stigmatizáció előtt Assisi Szent Ferenc.
Az azonosulásban élő ember bensője ebben a folyamatban megtisztul, átalakul, és gyümölcstermőre fordul, de ez a gyümölcs már nem biztos, hogy az a gyümölcs, amit ő korábban jónak gondolt, hanem az, amit az Úr kíván. Ilyen gyümölcsöt keresett szenvedése kapujában az Úr a fügeérés ideje előtt az Izraelt jelképező fán: nem várt jövetelének felismerését; ezt várja el Pétertől megújított meghívása után: Más fog felövezni téged, és oda visz, ahova nem akarod. Így maradt Magyarországon Szent Gellért, vagy lett vértanú Boldog Meszlényi Zoltán.
Az átalakulás(ok)nak ebben a folyamatában, a bizalom ráhagyatkozásában formálódik bennünk az a belső látás, amelynek forrása a világ Világossága, aki a világba jött, hogy megvilágítson minden embert. Ez a világosság tesz alkalmassá arra, hogy a hit keresztelésünkkor bennünk meggyújtott fényét a szeretet cselekedeteivel táplálni, az imádsággal pedig óvni tudjuk. ,,Mert a bűnöket semmi más el nem törli, csak annak a hitnek kegyelme, amely a szeretet cselekedeteiben lesz nyilvánvaló" (Szent Ágoston). Ugyanakkor ez az állapot megengedi azt is, hogy hibáinkat belássuk, azokkal találkozva ne essünk kétségbe, vagy takargatásuk céljából ne váljunk zsarnokká, hanem a szív egyszerűségében ki tudjuk mondani: igen, ezek vagyunk, ezekkel küszködve kell szentté válnunk.
Hol tartok a Krisztus-követés útján: Próbáltam már utánozni Krisztust? Akartam már hasonulni hozzá? Mikor tapasztaltam meg, hogy részese vagyok az ő életének? Hogyan tudnék azonosulni is vele, gondolataival, az emberek - akár ellenségei - iránt érzett szeretetével?
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2019.02 2019. Március 2019.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 506 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 826
  • e Hét: 1905
  • e Hónap: 15343
  • e Év: 218256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.