Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Templomunk éjszakai fényben
  2019-03-04 22:03:29, hétfő
 
  ...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Erdély honismereti fotóalbumok
  2019-03-04 21:45:26, hétfő
 
  Erdély honismereti fotóalbumok. Itt megnézhető Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
A keresztény erkölcs nem arról szól....
  2019-03-04 21:41:06, hétfő
 
  A keresztény erkölcs nem arról szól, hogy az Egyház megenged vagy megtilt valamit.
Erdő Péter bíboros volt a főcelebráns vasárnap este a Jézus Szíve jezsuita templomban. A bíboros örömének adott hangot a rengeteg fiatal láttán és felidézte, hogy az ő ifjúkorában ugyanígy tele voltak a templomok ifjakkal. Fontos a fiatalok szerepe a 2020-as Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiben, ezért is kerül sor szeptember 21-én a második Forráspont ifjúsági eucharisztikus napra.
Ezért olyan fontos, hogy magunk is újra meg újra elolvassuk és átgondoljuk a tízparancsolatot és Jézus tanítását, különösen a hegyi beszédet. Fontos, hogy minden nap előre megtervezzük, miben akarjuk különösen is követni őt és kérjük segítségét, hogy hűségesek legyünk hozzá. Ámen."
...... .............


Erdő Péter bíboros homíliáját alább olvashatják: Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Benedekffy Katalin: A lélek zenéje
  2019-03-04 11:14:04, hétfő
 
  2017. július. felvétel videó Link
Több művész is közreműködött.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
100 éves Ariberta nővér, aki 62 éven át szolgált a pápák ...
  2019-03-04 10:20:21, hétfő
 
  100 éves Ariberta nővér, aki 62 éven át szolgált a pápák mellett.
...... ......


A lengyel Niedziela képes hetilapban február 21-én jelent meg egy riport, amelyben a százéves Ariberta ferences nővér (Iride Burzio) elmeséli az életét, benne azt a több mint hat évtizedet, melyet a pápák raktárosaként és ruhatárosaként szolgált, XII. Piusztól egészen XVI. Benedekig.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ötven éve szentelték pappá Jakubinyi György érseket
  2019-03-04 10:16:23, hétfő
 
  Jakubinyi György érsek
....


Tamás József segédpüspök, általános helynök március 1-jei dátummal kelt körlevelében köszönti Jakubinyi György gyulafehérvári érseket abból az alkalomból, hogy idén ünnepli pappá szentelésének ötvenedik évfordulóját. Az évfordulóra kiadott körlevelet az alábbiakban olvashatják. Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Győri Könnyező Szűzanya
  2019-03-04 10:12:36, hétfő
 
  A székesegyház vérrel verejtékező Mária-képe igazán szíve a városnak"
...... ......


Március 17-én a könnyezés órájában, reggel 6 órakor, majd 8 óra 30 perckor kezdődnek a szentmisék.
A győri székesegyház kegyképén látható Szűzanya 1697. március 17-én reggel véres könnyeket hullatott. Az évfordulóhoz kapcsolódva minden évben sokan elzarándokolnak a Könnyező Szűzanyához.
Győri Könnyező Szűz Mária


Ima a kegykép előtt
Szent félelemmel eltelve borulok le véres könnyeket hullató szentképed elé, kegyelmekkel tündöklő Szűzanya, Mária! Szemem könnyben úszik, amikor átgondolom az Egyháznak és a Te híveidnek szenvedéseit, amelyek miatt Te, irgalmas szívű Anyánk, e szent hajlékban egykor három óra hosszat véres könnyeket hullattál.
Óh Mária, könnybe borult szemedet fordítsd most is Szent Fiad Egyházára! Rajtam is könyörülj! Indítsd szívemet tökéletes bűnbánatra, életjobbulásra és Szent Fiad forró szeretetére. Egyesítsd bánatkönnyeimet véres könnyeiddel, és mutasd be engesztelő áldozatul, hogy irgalmasságot nyerhessek Szent Fiadnál, Jézus Krisztusnál. Ámen.
Mennyekbe felvett és értünk vérrel könnyező Szűzanya, könyörögj érettünk!
Urunk, Jézus Krisztus, te úgy akartad, hogy a Boldogságos Szűz Mária mindenkor segítségünkre siető anyánk legyen. Engedd, hogy akik kegyképét tisztelettel köszöntjük és anyai oltalmát szüntelenül kérjük, az örökkévalóságban megváltásod gyümölcsét elnyerjük. Aki élsz és uralkodol a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

A győri kegykép történetét idézzük fel az alábbiakban. Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Mielőtt másokról ítélkeznénk, tekintsünk magunkba!
  2019-03-04 10:03:32, hétfő
 
  Ferenc pápa: Március 3-án a déli Angelus elimádkozásakor a Szentatya a napi evangéliumról elmélkedve azt hangsúlyozta, hogy csak akkor vezethetünk másokat, ha mi tisztán látunk, bölcsen, alázatosan és szeretettel cselekszünk, beszédünkben pedig nem a rombolás útját választjuk.
Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Szent Kázmér királyfi
  2019-03-04 09:52:49, hétfő
 
  - Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a filippiekhez írt leveléből
Törekszem a cél felé, annak a hivatásnak jutalmáért, amelyet Isten onnan felülről adott Jézus Krisztusban.
Testvéreim!
Krisztus Jézusnak fönséges ismeretéhez mérten mindent hátránynak tartok. Érte mindent elvetettem, sőt szemétnek tekintek, csakhogy Krisztust elnyerhessem és hozzá tartozzam. Hiszen nem a törvény útján váltam igazzá, hanem a Jézus Krisztusba vetett hit révén. Isten ugyanis a hit által tett igazzá, hogy megismerjem őt és feltámadásának erejét, de a szenvedésben is vállaljam vele a közösséget. Így hasonló akarok lenni hozzá halálában, hogy ezáltal eljussak a halálból a feltámadásra is.
Nem mintha már elértem volna, vagy már a célban lennék, de futok utána, hogy magamhoz ragadjam, ahogy Krisztus is megragadott engem. Testvéreim, nem gondolom, hogy máris magamhoz ragadtam, de azt igen, hogy elfelejtem, ami mögöttem van, és nekilendülök annak, ami előttem van. Futok a kitűzött cél felé, az égi hivatás jutalmáért, amelyre Isten meghívott Krisztusban.
Ez az Isten igéje. Fil 3,8-14

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Ti barátaim vagytok, ha megteszitek, amit parancsolok nektek.
Jézus így tanított az utolsó vacsorán: ,,Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben!
Ha megtartjátok parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, ahogy én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok az ő szeretetében.
Ezeket azért mondtam nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök ezzel teljes legyen.
Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket! Nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint annak, aki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha megteszitek, amit parancsolok nektek.
Nem mondalak titeket többé szolgának, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Barátaimnak mondalak benneteket, mert mindazt, amit hallottam Atyámtól, tudtul adtam nektek.
Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket; és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt. Bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek.
Azt parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást!"
Ezek az evangélium igéi. Jn 15,9-17

* Wikipedia oldalon
Szent Kázmér (lengyelül: Kazimierz), (1458. október 3. - 1484. március 4.) lengyel királyi herceg, szent. Kázmér IV. Kázmér lengyel király és Habsburg Erzsébet magyar hercegnő fiaként született 1458-ban. Amikor Hunyadi Mátyás király alatt az elégedetlenek felszólították Kázmért a korona átvételére, 1471-ben sereget vezetett Magyarországba, és Hatvanig nyomult elő. Amikor megtudta, hogy csak egy kis csoport (Vitéz János, Janus Pannonius) kívánja őt királynak, ráadásul már őközülük is már többen meghódoltak Mátyásnak, Kázmér Nyitrára vonult vissza, majd hazamenekült onnan. A királyfiból végül - négy fivérével ellentétben - nem lett király, mert még az apja életében elhunyt, akit követhetett volna a lengyel trónon, mivel a bátyja, II. Ulászló cseh királyként lemondott a lengyel trónöröklési jogáról az öccsei javára, és legidősebb öccse Kázmér lett volna az első a lengyel trónörökösödési sorban, valamint azért sem, hiszen 1471-ben sikertelenül próbálta megszerezni a magyar koronát. Életét a szigorú aszkézis, és a szegények szeretete jellemezte. Állítólag ő írta az Omni die dic Mariae című híres latin egyházi éneket. X. Leó pápa már 1522-ben szentté avatta,[forrás?] emléknapja halála napja, március 4. A lengyelek és a litvánok védőszentjükként tisztelték
...... ........... ........... .......



...... ........... ......


Network oldlaon Link

- Katolikus oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
8. évközi hét hétfő 03.04
  2019-03-04 09:47:21, hétfő
 
  OLVASMÁNY Sirák fiának könyvéből
Térj Istenhez, és tartsd meg törvényeit!
Isten megnyitja a bűnbánóknak a visszatérés útját, megerősíti a hűségben azokat, akik ellankadtak a helytállásban, és az igazak sorsát szánja nekik.
Térj a fölséges Istenhez, és hagyd el bűneidet! Gyűlölj mindenféle utálatosságot.
Tartsd meg az Isten törvényeit és parancsait, és tarts ki szilárdan a fölséges Isten imádásában!
Ne maradj meg az istentelenek tévedésében.
Halálod előtt mondj dicséretet.
Mert a halottnak ajkán elhal a dicséret, csak aki él és egészséges, az dicsérheti Istent.
Milyen nagy az Úrnak irgalmassága, és mily hatalmas az ő könyörülete azok iránt, akik hozzá térnek!
Ez az Isten igéje. Sir 17,20-28

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Add el, amid van, és kövess engem!
...... ........... ........... ........


Abban az időben:
Amikor Jézus útnak indult, odasietett hozzá valaki, térdre borult előtte, és úgy kérdezte: ,,Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?"
Jézus megkérdezte: ,,Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak az Isten. Ismered a parancsokat: Ne ölj! Ne törj házasságot! Ne lopj! Ne tanúskodj hamisan! Ne csalj! Tiszteld apádat és anyádat!" Ekkor az így válaszolt: ,,Mester, ezeket mind megtartottam kora ifjúságomtól fogva."
Jézus ránézett és megkedvelte. Ezt mondta neki: ,,Valami hiányzik még belőled. Menj, add el, amid van, oszd szét a szegények közt, és így kincsed lesz az égben. Aztán gyere és kövess engem!" Ennek hallatára ő elszomorodott, és leverten távozott, mert nagy vagyona volt.
Jézus ekkor körülnézett, és így szólt tanítványaihoz: ,,Milyen nehezen jut be a gazdag az Isten országába!" A tanítványok megdöbbentek szavain. Jézus azonban megismételte: ,,Fiaim, milyen nehéz bejutni a gazdagoknak az Isten országába! Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába." Azok még jobban csodálkoztak, és kérdezgették egymást: ,,Hát akkor ki üdvözülhet?" Jézus rájuk nézett, és folytatta: ,,Embernek lehetetlen ez, de Istennek nem. Mert Istennek minden lehetséges."
Ezek az evangélium igéi. Mk 10,17-27

Imádság
Istenünk, add, hogy a Te akaratodat mindig készségesen teljesítsük, hogy Jézus bennünket is testvéreinek tekinthessen. E világ gondolatai nem a Te gondolataid, e világ útjai nem a Te útjaid. Add, hogy ebben a világban élve bátran vállalhassuk, hogy sokan ostobának tartanak minket, mert szeretnénk a Te útjaidon járni. Vezess bennünket a Te parancsaidnak útján, a hit útján végső célunk, a teljesség felé!

Szomorúan, a Jézushoz érkező személy távozásával végződik, de éppen ebből a távozásból kifolyólag fogalmazza meg maga az Úr az eset tanulságát. Az illető kezdeti jó szándéka kétségbevonhatatlan. Tiszteletének legnagyobb jelét adja, amikor Jézus előtt térdre borulva teszi fel kérdését. Mégpedig nem is valamilyen jelentéktelen dologra kíváncsi, hanem a minden embert foglalkoztató és mindenki számára legfőbb dolog iránt érdeklődik: Mit kell tennie ahhoz, hogy eljusson az üdvösségre, az örök életre? Jézus rögtön felismeri a kérdező jó szándékát, és jóindulat ébred benne az illető iránt, akiben oly' nagy az igyekezet, hogy mindent megtegyen üdvössége érdekében. Válaszában Jézus a törvények megtartását szorgalmazza, amely törvény minden üdvösségre vágyó ember számára pontosan megmutatja azt az utat, amelyen járva eljuthat oda.
A törvények ismerete és megtartása természetes a kérdező számára, de érzi, hogy mindez kevés, többet szeretne tenni. Jézus is rögtön megérzi, hogy valami még hiányzik ebből az emberből, mégpedig az, hogy minden vagyonáról lemondva, szabadon kövesse őt. Ebben az esetben nem azért ajánlja a vagyon szétosztását, hogy segítse a szegényeket, hanem azért, mert éppen a gazdagság válhat annak akadályává, hogy valaki szabadon kövesse, tanítványa legyen. És ez az a pont, ahol az ismeretlen személy elbukik, távozik, kezdeti elszántsága semmivé foszlik.
Kész vagyok-e mindent megtenni azért, hogy Krisztus követője legyek és az üdvösségre jussak?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2019.02 2019. Március 2019.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 506 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 957
  • e Hét: 2036
  • e Hónap: 15474
  • e Év: 218387
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.