Belépés
azenujsagom.blog.xfree.hu
Az én újságom 1956-ról - tedd meg életed érettünk - Simon Zsuzsanna
1966.02.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Utoljára az Anne Frank kiállításunkról
  2019-03-08 05:29:01, péntek
 
  2019.február 4-28.

Az amszterdami Anne Frank Ház magyarországi oktatási programja keretében az Anne Frank- Történelem a mának c. vándorkiállításunk meghívója és leírása megjelent a Kisalföld megyei napilapban, a HÍR 14 Mosonvármegyében, a Mosonvármegyében, a Civil Szemlében, a Lajta Pressben, a duo - és az infomovar.hu weboldalakon, de még a megyei közgyűlés weboldalán is. Benne volt külön a Kisalföld újság Légy Ott programajánlójában, bemondták a tévében, sok tucatnyian megosztották a facebook-on, de felkerült a Mosonmagyaróváron hallottam, a Mosonmagyaróvári programok, ahogy a Mosonmagyaróvári járás zsidó emlékezete című oldalakra is. Számtalan meghívó elment elektronikusan és postai úton.
A kiállítás legfőbb arculati elemét kedves képzőművész ismerősöm Rudnyákné Németh Csilla készítette Anne Frank emlékére címmel, tökéletesen megfogva a témát, kiválasztva hozzá a legfontosabb szimbólumokat. Az Ő képével készültek a meghívók, plakátok, sajtómegjelenések.
A kiállítás anyagát Kisújszállásról kellett elhozni és felállítani az előtte gondosan kialakított folyosón, melyért a kollégista fiúk sokat dolgoztak. Köszönet érte.
A kiállításhoz tartozott egy kétnapos diáktárlatvezető képzés is szintén az amszterdami Anne Frank Háztól. Nyolc kollégista és három nevelőtanár végezte el. Azt hiszem mindnyájunk épülésére.
A kiállítás megnyitója rendkívül megható, bensőséges, méltó és magas színvonalú volt. Az ajándék könyvekért köszönet Böröndi Lajos könyvkiadónak és Reisinger Attila írónak. Kollégistáink műsorszámai, szavalat, zene, ének külön dicséretet érdemelnek! A vendégek itt - és egyben tartása érdekében volt büféasztal is, amiért köszönet Morvainé Hipszki Erika megbízott intézményvezetőnek. A megnyitóról felvételt készített a városi tévé, benne nyilatkozott az Anne Frank Ház két képviselője is. Fotózott az infomovar.hu weboldal munkatársa Bánhegyi István. A Kisalföld, Figyelmeztetés a múltból címmel jelentett meg cikket, Kiss Anikó tollából, amit később a kisalfold.hu weboldalra is feltöltöttek. A HÍR 14 Mosonvármegye pedig interjút kért tőlem, a városi tévé Hírháttér műsora pedig egy beszélgetést. Mindezek tovább hirdették a kiállítást a városban és környékén. A 2019. február 28-ig tartó tárlatot mintegy ötszázan tekintették meg. 19 csoport jelentkezett be, ebből 14 iskolai osztály volt. A kiállítás idején nagyon jó, hogy mi is képzett tárlatvezetők lettünk, hisz többször be kellett ugranunk nekünk magunknak is. A diákokat dicséret illeti, a legaktívabbakat megkülönböztetett. A vendégek nagy része helyi volt, de érkeztek Győrből, Öttevényből, Dunaszigetről, Mosonszolnokról, de még Budapestről is. Anne Frank hasonmás naplójába, mint vendégkönyvbe ötvennyolcan jegyezték be köszönetüket, gratulációjukat, megrendítő gondolataikat, jövőbe vetett hitüket. A kollégiumi vendégkönyvbe szintén írtak ennyien. Ez a MI emlékünk marad, a másik továbbvándorol, mint a kiállítás maga.
A kiállítás végén a Kisalföld még egy cikket jelentetett meg,Félezren nézték meg a vándorkiállítást címmel, a Civil Szemle pedig a megnyitó beszédemből idézett részleteket.
A kiállítástól való végső búcsúnk március 4-én, hétfőn volt, amikor az új helyszín jött érte és elvitte az anyagot. Anne elment, de az emléke velünk marad.
Én azt hiszem egy nagyon jó és sikeres projektünk volt ez, megérte a két hónap rengeteg munkát és még egyszer köszönöm mindenki közreműködését benne.
A kollégium hosszú idő után újra megmutatkozott a nagy nyilvánosság előtt, bizonyítva, hogy milyen magas szakmai munka folyik az intézményben és, hogy mennyire életképes ez az önálló közösség!
Az Anne Frank Ház felé készített harmincoldalas beszámolómat nagy tetszéssel fogadták. Serhál Fanni az alábbiakat írta: Nagyon szépen köszönjük a részletes és gondosan összeállított beszámolót. Bárcsak minden helyszínünktől ilyet kaphatnánk! Fantasztikus munkát végeztetek mindannyian, amihez szívből gratulálunk. Igazi sikerélménnyel gazdagodtunk általatok mi is.Minden szépet és jót a továbbiakhoz!
Én is ezt kívánom Magunknak!

Simon Zsuzsanna szervező-rendező

Mosonmagyaróvár, 2019. március 6.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2019.02 2019. Március 2019.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 37 db bejegyzés
e év: 352 db bejegyzés
Összes: 2731 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 696
  • e Hét: 1328
  • e Hónap: 6209
  • e Év: 28262
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.