Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Fordított cseresznyés
  2019-04-01 16:18:00, hétfő
 
  Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg kókuszreszelék
10 gramm konjac liszt
10 dkg porrá őrölt eritrit
8 tojás


Továbbá:
50 dkg kimagozott cseresznye
5 dkg darált dió (vagy más csonthéjas)

Sütőpapírral bélelt 25 x 25 cm-es formába alját kirakjuk a cseresznyével. A kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kettéválasztjuk. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A verést tovább folytatva egyesével hozzáadjuk a sárgákat is. A száraz hozzávalókat ezután óvatosan forgatjuk hozzá. Vigyázzunk, hogy a hab ne nagyon törjön össze. A cseresznyére öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt (tűpróba!) megsütjük. Langyosra hűtjük. Deszkára borítjuk. A cseresznyés réteget megszórjuk a darált dióval. Ha teljesen kihűlt szeleteljük.

Forrás:http://tucsokbogar.blogspot.hu/



 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Sajtgolyó
  2019-04-01 16:15:50, hétfő
 
  Hozzávalók kb. 15 db-hoz

10 dkg natúr sajtkrém
10 dkg túró
5 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj

A tetejére:

1 kis csokor petrezselyemzöld
1 sárgarépa
durvára őrölt tarka bors
Az öntethez:

2 dl kefir
1 kis csokor snidling
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk.
A masszából diónyi golyókat formázunk.
A petrezselymet apróra vágjuk, a sárgarépát lereszeljük.
A golyókat a petrezselyemben, a reszelt sárgarépában vagy a tarka borsban meghempergetjük. Ízlésesen tálra rendezzük.
Az öntethez a kefirt simára keverjük az apróra vágott snidlinggel és a zúzott fokhagymával.
A sajtgolyókat az öntetbe mártogatva fogyaszthatjuk.
forrás:kifoztuk.hu



 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Ananászos csirkesaláta Testszerviz módra
  2019-04-01 16:11:45, hétfő
 
 

Csirkesaláta hozzávalók 2 személyre:
2 db filézett csirkecomb (ha lehetséges ne nagyipari tenyésztett csirke)
1 db nagyobb méretű ananász (ha lehetséges ne konzerv)
40-50 dkg koktélparadicsom
2 db alma (zöld alma a legjobb)
1 nagyobb fej jégsaláta (lehet bébi spenót, ruccola, madársaláta)

Zöldfűszerek
2 evőkanál szűz olíva olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat enyhén megsózzuk és olíva olajban, vagy ha lehet kókusz zsírban pirosra sütjük. Mielőtt teljesen átsülne, meghámozott almát szeletelünk a tetejére és a sütőben addig sütjük tovább, míg az alma enyhén megbarnul és puha lesz.

Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.

Közben megpucoljuk az ananászt és felkockázzuk. Hagyjuk, hogy a leve egy kicsit lecsöpögjön róla, különösen, ha érettebb darabot találtunk.

A salátát apró darabokra tépkedjük és meglocsoljuk az olíva olajjal. Ne ússzon rajta az olíva, mert a csirke az almával egyébként is elég szaftos lesz.

A tányérra felhalmozzuk a salátát és a koktélparadicsomot mellé tesszük.

A csirkét és az almát kis darabokra vágjuk és a saláta tetejére tesszük. Mellé halmozzuk az ananász kockákat.

Az ananásztól és a sült almától kellemesen édeskés lesz, de egyáltalán nem lesz desszert jellege.

Lehet hidegen is tálalni, ugyanakkor a frissen sült hússal kellemes meleg étel is lehet.

Tartalmaz kellő mennyiségű rostot, ásványi anyagot és vitamint.

1 fő étkezésre tökéletesen alkalmas és elégséges.

JÓ ÉTVÁGYAT!



 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Sütőben sült mustáros csirkemell
  2019-04-01 16:06:21, hétfő
 
  Hozzávalók (2 adag):

300 g csirkemell filé (2 darab)
2 ek dijoni mustár (kb. 60 ml)
30 ml xilit
1 tk vörösborecet
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 dl tejszín
Elkészítés:
1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sóval, borssal fűszerezzük, egy tűzálló tálba rakjuk.
2. A mustárt elkeverjük a xilittel, tejszínnel és az ecettel, majd a húsra simítjuk.
3. Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30-40 percig sütjük.
Forrás: nosalty.hu



 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Rakott zöldségek
  2019-04-01 16:02:31, hétfő
 
  Hozzávalók 4 személyre:

1,5 kg zöldség (sárgarépa, karfiol, kelbimbó, brokkoli)
10 dkg reszelt sajt
4-5 dl tejföl
1 tojás
8-10 szál petrezselyemzöld
2 kávéskanál só
1/4 kávéskanál őrölt bors
1 csipetnyi reszelt szerecsendió
a főzővízbe: só, őrölt bors
a tálaláshoz: tejföl (elhagyható)

Elkészítés:

A megtisztított, feldarabolt zöldségeket keménységüktől függően öt-tíz percre forrásban levő, sós, borsos vízbe dobjuk, majd leszűrjük. (Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét!)
A tejfölt összekeverjük a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a sajttal. (Ha nagyon sós a sajt, kevesebb sót használunk.)
Ezután a zöldséget tűzálló tálba rendezzük, majd meglocsoljuk a tejfölös keverékkel úgy, hogy mindenütt befedje; kicsit megrázzuk, hogy az aljára is lefolyjon a mártás.
180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá. Forrás: www.tetested.hu

JÓ ÉTVÁGYAT!



 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Köménymagos karfiolpogácsa
  2019-04-01 15:59:13, hétfő
 
  Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
3 tojás
2 csipet só
1/2 kiskanál őrölt köménymag
1/2 kiskanál szódabikarbóna
1/2 bögre reszelt cheddar sajt (más fajtájú, megfelelően érlelt, kemény sajttal helyettesíthető)

A karfiolt megmosva, rózsáira szedve, sós vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, majd hagyjuk annyira kihűlni, hogy puszta kézzel is meg tudjuk fogni. Ekkor egy tiszta konyharuhába téve kifacsarjuk belőle a levet. Nem kell fűrészport gyártani belőle, tehát a férjünket ne kérjük meg, hogy segítsen, elég, ha addig passzírozzuk, amíg már nem csorog sugárban belőle a nedvesség. Ekkorra pont eléggé össze is törődött, de azért egy tálba téve nyomkodjuk meg kicsit villával.

A megfelelően összetört-nyomott karfiolhoz hozzákeverjük a többi hozzávalót. A sóval azért bánjunk óvatosan, mert a karfiol eleve sós vízben főtt, és a sajt is elég intenzív, sós ízzel rendelkezik.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd a masszából egy nedves kanállal halmozzunk gombóckákat sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tetejüket lapítgassuk le, esetleg az oldalát megsöndörgethetjük, hogy pogácsa formát nyerjenek.

Addig sütjük, míg szép piros-aranybarna színt kapnak, majd rácsra téve kihűtjük őket, bár még melegen isteni, ekkor tudni kell megálljt parancsolni magunknak és a családnak.

Nagyszerű kísérő egy tartalmas leveshez, sőt köretként is felhasználható pörkölthöz, más szaftos ételhez.forrás: http://emmatyiblog.blogspot.hu/

JÓ ÉTVÁGYAT!



 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Zöldséges karfiolrizs
  2019-04-01 15:57:00, hétfő
 
  Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
1 közepes sárgarépa
1 kisebb kápia paprika
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
diónyi friss gyömbér
fél csokor petrezselyem
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a tönkrészről a fásabb külsőt levágjuk, de a belső, zsenge részt megtartjuk, és késes robotgépben, több részletben finomra aprítjuk, ha van reszelős betétünk, akkor azzal még egyszerűbb, a karfiolt a sárgarépával ezen átküldjük.
A kápia paprikát kicsumázzuk, és apró kockára vágjuk, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.

Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, megdinszteljük rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, hozzáreszeljük a gyömbért, az összes zöldséget hozzáadjuk, és időnként megkeverve 6-7 percig pároljuk-sütjük, nem sózzuk, mert akkor levet enged, és inkább fő, mint sül. Ha roppanós, de már nem nyers, akkor sózzuk, borsozzuk,meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, összeforgatjuk, és azon melegében tálaljuk.
Forrás:cookta.hu



 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Sajt szószos karfiol
  2019-04-01 15:54:41, hétfő
 
  Nagyszerű karfiol recept! Egszséges köret vagy akár magába is fogyasztható.

Hozzávalók:

1 közepes fej karfiol
20 dkg házi sonka, vagy szalonna
5 dkg vaj
2 deci tejföl, vagy kókusztejszín
3 egész tojás
15 dkg füstölt sajt
só ,bors ízlés szerint
Elkészítés:

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és félpuhára főzzük. Amíg fő a karfiol, lereszeljük sajtot, összekeverjük a tejszínnel és a tojás sárjágával. Sóval, borssal, egyéb fűszerekkel ízesítjük (például oregánó). Amikor a karfiol készen van, leszűrjük, és kisebb darabokra törjük. Egy jénai tálat kivajazunk és beletesszük a karfiolt. Leöntjük az elkészített sajtos szósszal és a kis kockákra vágott sonkát belekeverjük (valamennyit meghagyunk belőle a tetejére). A tojásfehérjét habbá verjük, majd finoman belekeverjük a karfiolos masszába. A tetejét megszórjuk a maradék sonka kockákkal és egy kis sajtot reszelünk rá. Közepes lángon sütjük körülbelül 25-30 percig, amíg a sajt szép pirosra megpirul. Melegen tálaljuk.




 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Gombás-sajtos csirkemell
  2019-04-01 15:32:56, hétfő
 
  Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg szeletelt csirkemellfilé

frissen őrölt bors
25 dkg szeletelt csiperke
2 dl tejszín
20 dkg mozzarella
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
vaj
Elkészítés:
A húst sózzuk, borsozzuk, kevés vajon mindkét oldalát pirosra sütjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megsütjük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és zsírjára pirítjuk. Tűzálló edénybe teszünk 1 szelet húst, ráhalmozunk pár evőkanálnyi gombát, néhány szelet sajtot és egy másik hússal befedjük. Így járunk el a többi alapanyaggal is. Mindet meglocsoljuk a tejszínnel, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul.
Forrás:kifoztuk.hu

Jó étvágyat a finomsághoz!



 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Ínycsiklandó rakott brokkoli
  2019-04-01 15:28:37, hétfő
 
  Rakott brokkoli hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemellfilé
1 fej brokkoli
10 dkg trappista sajt
1 kis doboz tejföl
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma só bors
oliva olaj
Elkészítés:
A brokkolit mosd meg, szedd szét rózsáira, és enyhén sós vízben főzd meg négy-öt perc alatt. Ha kész, szűrd le, csöpögtesd le.
A hagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg.
Add hozzá a megtisztított, felcsíkozott húst, és fehéredésig kevergesd. Akkor sózd, borsozd ízlés szerint, nyomd hozzá a fokhagymát, és párold néhány percig.

Egy hőálló tálat vajazz ki, és rakd alulra a brokkoli felét, arra mehet a hús szépen elrendezve, majd ismét a brokkoli következik. Végül öntsd rá a tejfölt, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg, 15-20 perc alatt. Akkor jó, ha a sajt szép piros.
Forrás:femina.hu

JÓ ÉTVÁGYAT!



 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 37 db bejegyzés
e év: 350 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 434
  • e Hét: 986
  • e Hónap: 12373
  • e Év: 50121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.