Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
Szerda esti imádság
  2019-04-17 20:56:04, szerda
 
  Szerda esti imádság


Óh szent, bölcs és jó Isten, aki ezen az elmúlt napon is végtelen jóságodból úgy gondoskodtál rólam, hogy semmi jó nélkül nem szűkölködtem! Kisebb vagyok minden jótéteményednél és igazságodnál, melyeket cselekedtél a te szolgáddal. Mivel fizessek irgalmadért, melyet naponként közölsz velem?
Ne utáld meg dicsőítő és hálaadó áldozatomat, amit ez esti órán eléd hoztam. Dicsérlek téged és hálát adok neked egész életembeli és e mai napi jótéteményeidért és kérlek Jézus Krisztus nevében, bocsásd meg nekem kegyelmesen, amit ezen a napon gondolattal, szóval és cselekedettel vétettem ellened és töröld el életem minden bűnével együtt. Bárcsak ruháimmal együtt levethetném rossz szokásaimat, hibás erkölcseimet és vétkeimet! Bárcsak holnap s majd egész életemben is valóban meggyűlölhetném és elhagyhatnám azokat! Uram, segíts erre engem és adj kegyelmet nekem!
Add azt is, hogy ez éjszakán csendesen és édesen alhassam a te kegyelmed őrizete alatt. Mikor a nap elrejti orcáját, az igazság napjának fényét tündököltesd szívemben. Alvásomban is támassz bennem jó indulatokat, hogy amikor felébredek, a te neved és emlékezeted legyen szívemben. Mikor álmatlanság jön rám, rólad, jóságodról és kegyelmes igazgatásodról gondolkozzam és ezáltal elűzhessek minden haszontalan gondolatot. Újítsd meg az alvás során erőmet és képességeimet, hogy a holnapi napra egészségben és vidám elmével mehessek át.
Ha pedig hitem, tűrésem és reménységem megpróbálására vagy éjjel, vagy nappal valami kedvezőtlen dolgot akarsz rám bocsátani, emlékezz meg arról, hogy én erőtelen ember vagyok, hogy nálad nélkül semmire nem vagyok alkalmas, és hogy mint kegyelmes Istenemet és Atyámat, téged illet a segítség és szabadítás.
Minden szomorúságomban vidámíts, minden nyomorúságomban enyhíts engem. Mikor elhagynak, állj mellém, mikor háborgatnak légy kőváram, oltalmam és menedékhelyem. Légy életem minden viszontagságában biztos reménységem, halálomban pedig örök üdvösségem. Hallgass meg kegyelmes Atyám Istenem, szent fiadnak, az Úr Jézus Krisztusnak nevében. Ámen.

Szikszai György
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Piroska hűtelen
  2019-04-17 17:38:42, szerda
 
  Piroska hűtelen

Néhány nap óta
- Lábbadozóba -
A munkám megnő,
Vagyok hercegnő
Előtt a szolga...

Sír kis mihaszna
Sok gummi macska,
Játszó kezembe.
...Este ki lenne
Ki elringassa?

Nappal ki járna
Mint paripája?
Napok óta már
Mosoly kegye száll
Édes apára.

...A feleségem
Borús szemében
Halk bánat mondja:
- Sok anya gondja
Feledve régen?

Sok lázas este
Virrasztó csendje,
...Gond-baj szüntelen...
...A kis hűtelen
Már elfeledte?

Én vigasztalom:
Így van angyalom...
Te kicsi lányod
Viszik az álmok
Messze utakon.

Új fény köszönget...
Hercegek jönnek...
S jő, akit szeret...
...S meglásd: elfeled
Mindakettőnket...

Muraközy Gyula
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Kegyelem és igazság
  2019-04-17 17:12:46, szerda
 
  ,,Ha bizonytalanná válunk a beszélgetés egy adott szakaszában, mindig a kegyelem felé érdemes elmozdulni. A kegyelem hiánya súlyosabb károkat okoz, mintha az igazság kimondása maradna el. A kegyelem legalább esélyt ad arra, hogy egy másik alkalommal újabb beszélgetésre keríthessünk sort, míg ha csupán az igazságot hangsúlyozzuk, ítélkező magatartásunk magát a kapcsolatot is veszélyeztetheti.
Ha például partnerünk nem ért egyet velünk, megpróbálhatjuk más oldalról megközelíteni a kérdést. Ám ha azt tapasztaljuk, hogy elutasítóan vagy védekezően reagál, esetleg haragra gerjed, akkor nem érdemes a tisztázó beszélgetést erőltetni. Ilyenkor jobb, ha megerősítjük a kapcsolatot, és később próbálkozunk újra."

-Henry Cloud és John Townsend-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kegyelem és igazság
  2019-04-17 17:10:04, szerda
 
  ,,Egyikünk sem találja mindig a tökéletes egyensúlyt. Némelyek inkább a kegyelem felé hajlanak, és húzódoznak az igazság kimondásától, míg mások egyenesen megmondják az igazat, ami azonban kíméletlenül hangozhat. Ha igyekszünk fejlődni azon a területen, ahol gyengébbek vagyunk, hatékonyabbá válnak a beszélgetéseink."

-Henry Cloud és John Townsend-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kegyelem és igazság
  2019-04-17 17:09:00, szerda
 
  ,,Törekedjünk arra, hogy a kegyelem és az igazság mindvégig összefonódjon a beszélgetés során."

-Henry Cloud és John Townsend-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Konfliktushelyzet
  2019-04-17 17:05:40, szerda
 
  ,,A konfliktushelyzet sokakból az elutasítottság érzését váltja ki."

-Henry Cloud és John Townsend-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kegyelem és igazság
  2019-04-17 17:04:12, szerda
 
  ,,Bármennyire haragszunk is valakire, ne feledjük, hogy hozzánk hasonlóan ő is csak akkor képes az igazság befogadására, ha szeretettel és kegyelemmel tárjuk elé. Ne az a szándék vezéreljen bennünket, hogy megjobbítsuk, kiigazítsuk vagy megbüntessük őt, inkább az, hogy az igazságot és a kegyelmet kellő mennyiségben adagolva megbékéljünk vele, és közösen megoldást találjunk a problémára."

-Henry Cloud és John Townsend-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kegyelem és igazság
  2019-04-17 17:00:17, szerda
 
  ,,A szeretet és együttérzés nélkül közölt igazságot támadónak és elítélőnek érezzük. Bármennyire jogos és reális az észrevétel, amit kapunk, megbántottságunkban aligha tudjuk elfogadni. A tisztázó beszélgetésekben a kegyelem is jelen van az igazság mellett, s ez segíti az érintett személyt a kapott információ megértésében és feldolgozásában.
A kegyelem igazság nélkül szintén egyoldalú. Megnyugtat és jó érzéssel tölt el, de nem szolgál számunkra a továbblépéshez és a fejlődéshez szükséges belátással, útmutatással vagy kiigazítással. Az ilyen beszélgetések üdítően és bátorítóan hatnak ugyan, ám gyakran távol állnak a realitástól. Az igazság semlegesíti ezt a problémát, és megadja számunkra, amire valójában szükségünk van."

-Henry Cloud és John Townsend-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kapcsolat
  2019-04-17 16:57:28, szerda
 
  ,,Kegyelemre és igazságra egyaránt szükségünk van a kapcsolatainkban."

-Henry Cloud és John Townsend-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Konfrontáció
  2019-04-17 16:39:27, szerda
 
  ,,A sikeres konfrontációt kegyelem és igazság egyensúlya jellemzi. A kegyelem azt jelenti, hogy a másik fél mellett állunk, nem pedig ellenfélként lépünk fel vele szemben. Az igazság pedig a problémával kapcsolatos mondanivalónk őszinte közlését jelenti. A kettő közti egyensúlykeresés egyfajta semlegességet eredményez.
A semlegesség nem egyenlő a közömbösséggel. Nem azt jelenti, hogy nincs véleményünk az adott helyzetről, vagy nem akarunk állást foglalni. Valójában annál jobb esélyünk van a sikerre, minél érthetőbben juttatjuk kifejezésre a véleményünket. Semleges hozzáállásra, azaz a kegyelem és az igazság egyensúlyára azért van szükség, mert így kiküszöbölhetjük azokat a negatív hatásokat, amelyeket bármelyik megközelítés egyoldalú alkalmazása vonna maga után."

-Henry Cloud és John Townsend-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 1278 db bejegyzés
e év: 7854 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4472
  • e Hét: 13184
  • e Hónap: 25059
  • e Év: 212861
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.