Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Ne dühöngj, hogy megöregedtél, van akinek még ez sem sikerül
  2019-05-29 22:00:12, szerda
 
 








NE DÜHÖNGJ, HOGY MEGÖREGEDTÉL, VAN, AKINEK MÉG EZ SEM SIKERÜL

G. B. Shaw 10 örök érvényű igazsága


163 évvel ezelőtt született George Bernard Shaw (Dublin, 1856. július 26. - Ayot St Lawrence, Hertfordshire, 1950. november 2.) ír drámaíró, akinek a darabjait az angol színházak majdnem annyit játsszák, mint Shakespeare színműveit. Munkásságát 1925-ben irodalmi Nobel-díjjal honorálták.

Befutott szerzőként olyan híres volt, hogy csak Einstein és Gandhi előzte meg. Legismertebb műve a Pygmalion, de ha valaki esetleg mégsem látott volna még Shaw-darabot színházban, és a My Fair Lady is véletlenül kimaradt az életéből, az sürgősen pótolja az is egész biztosan hallotta már egyik-másik szellemes aforizmáját.

Az igencsak találó meglátásai ma legalább olyan aktuálisak, mint száz évvel ezelőtt. A nagy zseniknek egyik ismertetőjele, hogy az aranyköpéseik abszolút időtállóak.


1. Az elvárásokról


,,Az egyetlen ember, aki rendesen viselkedett velem, a szabóm volt, mert ő minden alkalommal, amikor nála jártam, megmérte, hogy milyen hosszú a karom és a lábam, és milyen széles a derekam. Mindenki más csak egyszer mért meg, és attól kezdve elvárták, hogy a régi mértékek passzoljanak rám."

Borzasztó nehéz lehet, hogy ha valamivel befutsz, akkor a közvélemény ugyanazt, ugyanolyan stílusban és minőségben akarja tőled látni, hallani. Arra pedig fittyet hánynak, ha te időközben változol vagy már más felé fordult a figyelmed.


2. A díjakról


,,Kitüntetést visszautasítani nem lehet. Élj úgy, hogy ne kapd meg!"

Szép dolog ez a szerénység, még szerencse, hogy volt, aki ezt másképp gondolta. Shaw valóban visszautasított mindenfajta kitüntetést, ám amikor 1925-ben neki ítélték a Nobel-díjat, azt némi hezitálás után végül mégiscsak elfogadta.


3. A haragról


,,Aki haragszik, az más vétkéért önmagát bünteti."

Ma már széles körben ismert tény, hogy a düh és a harag milyen elképesztő pusztító erővel bír arra, aki hosszan magában hurcolja a negatív érzelmeit. Ne tegyél ekkora szívességet annak, aki szándékosan fel akar bosszantani!


4. A hazugságról


,,A hazug ember büntetése nem az, hogy nem hisznek neki, hanem az, hogy ő sem tud hinni senkinek."

Ez pedig mennyivel rosszabb, mint az esetlegesen ellened elkövetett vétke. Egy életen át pácolódni a maga által keltett bizalmatlanságban pokoli lehet.


5. Az öregedésről


,,Ne dühöngj, hogy megöregedtél, van, akinek még ez sem sikerül."

Sohasem értettem azokat, akik félnek az öregedéstől. Mert a másik alternatíva sokkal kevésbé biztató, nem igaz?


6. Az első csókról


,,Egy nő még akkor is emlékszik az első csókra, amikor a férfi már az utolsót is elfelejtette."

És ezt még kiegészíteném az első egymásra villanó mosollyal, az első szenvedélyes éjszakával, az első randival, az első közös nyaralással, az első közös... mindennel.


7. Az ételről


,,Nincs őszintébb szeretet, mint az étel szeretete."

Ha az öreg Shaw amúgy egy Zs-kategóriás ismeretlen szerzőcske lenne, akkor is örökre a szívembe zárnám ezért a mondatáért.


8. Az úrinőségről


,,Valójában mi is a különbség egy úrinő meg egy virágoslány között? Tulajdonképpen nem abban van a különbség, hogy az ember hogyan viselkedik, hanem abban, hogy az emberrel hogyan viselkednek."

Sokszor hallok pasikat arról panaszkodni, hogy a mai lányok nem felelnek meg az elvárásaiknak, és képtelenség egy normális csajt találni. Talán először érdemes volna a lányokat normálisan kezelni, és magukkal szemben támasztani az elvárásokat. Akkor majd biztosan összejön az egyenlet másik fele is.


9. A belső iránytűről


,,Az élet nem arról szól, hogy megtaláld magadat. Hanem arról, hogy megalkosd magad."

Mostanában, amikor boldog-boldogtalan önismereti tréningre, önfelfedező utazásra meg különböző life, beauty és randi- coachingra jár, érdemes észben tartani, hogy messze nem elég önmagában önmagunkat keresgélni...


10. A könyvekről


,,Soha ne adj egy gyerek kezébe olyan könyvet, amit te magad nem olvasnál el!"

Annál pedig nincs is pompásabb, mint amikor olyan könyvet olvas a gyereked, ami annak idején neked is nagy kedvenced volt, és végre kicserélhetitek az élményeiteket!













 
 
0 komment , kategória:  Idézetek birodalma  
9.11. robbantás - és amiről nem sokan tudják...
  2019-05-27 22:00:19, hétfő
 
 




9.11. ROBBANTÁS - ÉS AMIRŐL NEM SOKAN TUDJÁK...


1. Az 1-es torony alagsorában óriási robbanás történt azelőtt, hogy az első gép becsapódott az első toronyba. Hivatalos jelentés: "tűz okozta az épületek összeomlását,,6 héttel a támadás után még mindig 1090 Celsius fokot mértek a romokban. Ez 260 celsius fokkal magasabb, mint az üzemanyag égése. Az épület tervezője: "Úgy terveztük meg az épületet, hogy kibírja a BOEING 707-es becsapódását, bármelyik pontjában. Az épület valószínűleg átvészelte volna több ilyen jet becsapódását is". A merényletek előtt a légierő védelmi gyakorlatot tartott, melyekben fegyverként használtak fel eltérített repülőgépeket, és az egyik cél éppen a World Trade Center volt. A Bush Kormány megtiltja az FBI-nak, hogy tovább folytassák a Bin Laden család kutatását. Beleértve két Bin Laden rokont, akik Virginia államban élnek, a CIA épülete mellett.

2. 9/11 reggelén George Bush találkozott Shafig Bin Laden-el, (Osama testvére) aki az egyik legnagyobb védelmi iparban érdekelt csoportot képviseli. Ez a cég (Carlyle) komoly anyagi haszonra tesz szert a 9/11-et követő háborúkból. A repülők és a kerozin önmagában nem lettekGeorge Bush és Shafig Bin Laden volna képesek olyan erőhatást és hőt kifejteni, amely miatt a tornyok összedőltek volna - ezt számos mérnök és tűzszerész később fehéren- feketén be is bizonyította. Ez itt a World Trade Center 7-es épülete. 9/11 napján ez is összeomlott. Nem repült bele semmilyen repülő. Aki látott valaha Irányított épület robbantást, annak nem kell kommentár...

3. Az épületet tartó acél oszlopokat ferde szögbenolvasztják szét robbanóanyaggal. Ettől omlik öszze függőlegesen az épület.

4. Ferde szögben elvágott oszlopok, a vágásnál olvadt fém látható. A WTC 7-es épület alatt is találtak olvadt fémet.

5. A három épület tipikusan irányítottépületrobbantásra jellemzö összedőlést mutat.

6. Ha bombák voltak az épületben, hogy kerülhettek oda, anélkül hogy bárki észrevette volna? A 9/11 előtti hetekben számos, előre be nem jelentett, szokatlan gyakorlatot végeztek melyekhez az ikertornyokat, és a 7-es épületet ki kellett üríteni biztonsági Az ikertornyok közel szabadesés okokból.sebességgel omlottak össze. Ez azt jelenti, hogy másodpercenként körülbelül 10 emelet semmisült meg! Mi tudja elbontani az anyagot az útból ilyen sebességgel? A robbanóanyag. 6,5 másodperc alatt és függőlegesen omlott le.

7. A Pentagonba repült gép eltünt: Sehol egy ülés, sehol egy bőrönd, vagy egy hulla. Csak tégla és törmelékek.Hivatalos magyarázat: "a magas hömérséklet elpárologtatta a gépet" A 6 tonnás titánium Rolls-Royce hajtómüveket is? Bizonyított, hogy a gép üzemanyagának égése erre nem képes.

8. Túl keskeny sávot rongált a becsapódás az épületen egy ekkora repülőhöz képest. Közben hivatalosan azt állítják: "az utasok földi maradványait megtalálták az ütközés helyén és azokat DNS-vizsgálattal beazonosították". Hogy maradt DNS, ha a hivatalos jelentés szerint a repülőgép titánium motorja is ,,elpárolgott" a tűzben?

9. Ugyanilyen nevetséges az is, hogy az egyik állítólagos arab terroristának - aki a repülőt a toronyba vezette - megtalálták az útlevelét a WTC tornyok romjaiban. Azt is bizonyítékként kezelik, hogy egy talált videoszalagon Osama Bin Laden magára vállalja az egész 9/11- es merényletet.Egy kép a videóból: Ez Osama Bin Laden: EZ KI???

10. A CIA kiképzőtáborokat hozott létre, a zsoldosok élére Osama BinLaden-t állította, aki Tim Osman fedőnév alatt tevékenykedett. Bin Laden legalább kétszer járt Washingtonban ezügyben. Pontos adatbázist vezetett azokról, akiket kiképzett. Az "adatbázis" szó arabul: "al Qaeda"

11. Miért nem a Fehér Házra vagy a Capitoliumra esett a választásuk?Ha ezt a két épületet rombolják le, az Amerikára gyakorolt pszichés hatás leírhatatlanul nagyobb lett volna, arról nem is beszélve, hogy lefejezhették volna a csúcsvezetést is. Összesen 2975 ember halt meg. Plussz kb 6000 sérült volt. George Bush: "Én a 911-ben a lehetőséget látom". Washingtonnak égető szüksége volt egy ,,casus belli"-re. (Ok a háborúra)9/11 után az amerikaiak nem ellenezték Irak és Afganisztán megtámadását. Ellenállás nélkül be tudták vezetni a "Hazafi Törvényt", ami durván korlátozza a polgárok szabadságjogait.100 milliárddal nőtt az éves katonai kiadás, rengeteg olajhoz jutott Amerika. A bennfentesek előre eladták a repülőgépiparhoz köthető részvényeket, és helyettük hadiipari részvényeket vásároltak.

12. Larry Silverstein nem sokkal 9/11 előtt megvette a WTC tornyokat, majd biztosítást kötött rájuk, amiben szó szerint benne volt az, hogy Silverstein jogot nyer az épület újjáépítésére, ha azok valamilyen okból megsemmisülnének. A támadás után Silverstein 7,1 milliárd dollár kártérítésért perelte a biztosítókat, amely a kétszerese volt a WTC tornyok vételárának. Larry Silverstein WTC 7-es összedőléséből 861 millió dollár kártérítést fizetett a biztosító. Silverstein cége a WTC 7-est 386 millióra becsülte. Tehát Silverstein egyedül a WTC 7-es összeomlásán nettó 500 millió dollárt kaszált. Közben 2975 ember halt meg. George Bush

13. "A nagy bankok komoly érdeklődést mutattak a háború iránt, mert az széles körű profitálási lehetőséget kínált számukra." William Jennings - akkori USA külügyminiszter Egy dokumentált beszélgetés Edward House és Edward Grey, külügyminiszter között: "Mit tennének az amerikaiak, ha a németek elsüllyesztenének Edward House egy óceánjárót amerikai utasokkal a fedélzetén?" ezredes House erre így válaszolt: "Azt hiszem az akkora felháborodást keltene, ami önmagában elég lenne ahhoz, hogy a háborúba sodorjon minket. " Egy óceánjárót szándékosan német ellenőrzésű vizekre küldtek. És a német tengeralattjárók, megtorpedózzák a hajót, 1200 ember meghalt. Edward Grey, Ez óriási haraghullámot váltott ki az amerikai lakosságban. volt angol A fiatalok önként jelentkeztek katonának. Amerika röviddel külügyminiszter ezután be is lépett az I. világháborúba.

14. Winston Churchill "Az ember időnként belebotlik az igazságba, de legtöbbször feltápászkodik és továbbmegy."


9.11.robbantás

Link




















































 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Irjunk történelmet 2019 május 26-án is!
  2019-05-25 20:00:38, szombat
 
 
















ÍRJUNK TÖRTÉNELMET 2019 MÁJUS 26-ÁN IS!







A bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!

Az európai baloldal azért akar kevert népességű Európát, mert valójában a nemzeteket akarja felszámolni, márpedig Európa erejét a sikeres nemzetállamok adják. Meggyőződésem, hogy az előttünk álló évtizedben nem lehet úgy politizálni Magyarországon, hogy nem a migrációt tartjuk a legfontosabb kérdésnek. Ha az elmúlt években baloldali kormány lett volna Magyarországon, akkor most úgy néznének ki a városaink, mint egyes német vagy francia városok, mert százezrével lennének itt Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezett migránsok — nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Orbán Viktor miniszterelnök.







Még megvédhető a demokrácia és a szabadság

Ez a vasárnapi EP-választás nem más, mint egy újabb népszavazás a betelepítési kvótáról, ahol a Fideszre leadott minden szavazat a nemzeti szuverenitás megvédését szolgálja.







Európai egyesült rémálmok


Ma még sok száz millió realista európai reméli, hogy az Európai Egyesült Államok hirdetőinek, köztük Gyurcsány Ferenc feleségének nem lesz igaza.







Szögek Európa koporsójában

Ha a migránskultusz és a genderideológia túldimenzionálásához még az Európai Egyesült Államok fantomja is társul, akkor ez azt jelenti, hogy e koporsónak lecsapjuk a fedelét is.







Negyedik EP győzelmére készül a Fidesz-KDNP szövetség

A Fidesz európai parlamenti (EP-) listájáról többen újrázhatnak — egyesek nem is először — most vasárnap, mint ahány helyet összesen az ellenzéki pártok szerezhetnek a számukra legjobb forgatókönyvek szerint. A felmérések szerint a Fidesz—KDNP 13-14 mandátumot is elérhet, míg a DK kettő és a Momentum egy helye győzelemmel érhet fel a két kis párt számára. A vasárnapi EP-választás az MSZP és a Jobbik visszaszorulását, az LMP és a Párbeszéd kiesését hozhatja el.







Orbán Viktor: Ők mind ott lesznek, "Legyünk ott mi is!"







83 MILLIÓ BEVÁNDORLÓT MAGYARORSZÁGRA!!!

Döbbenetes! Ismét egy olyan dokumentum került elő, amely azt bizonyítja, hogy a migránsok invázióját már sok évvel ezelőtt megtervezték! Az uniós dokumentum 83 millió bevándorló magyarországi betelepítésével számolt 2009-ben, akkor, amikor még el sem kezdődött a szíriai polgárháború, és az ISIS még be sem tört Szíriába! A német kormány pedig már 2011-ben elkezdte felvásárolni azokat az ingatlanokat, amelyekbe később bevándorlókat telepített! Ebben a tanulmányban azt is fejtegették, hogy az egy négyzetkilométerre eső lakosság alapján, vajon melyik országba, hány migránst lehetne telepíteni. Az írás címe "A lakosság áthelyezési mechanizmusának lehetőségei a nemzetközi védelmet élvezők számára" (Study on the feasibility of establishing a mechanism for the relocation of beneficiaries of international protection) A "védelmet élvezők" alatt természetesen a migránsokat kell érteni.


A cikk

Link



A tanulmány

Link









Orránál fogva

Dobrev most listavezetőként ott folytatja, ahol a férje abbahagyta.







Az Unió a brüsszeli adminisztráció foglya


A lisszaboni stratégia arról szólt, hogy 2010-re az EU legyen a világ legfejlettebb és legversenyképesebb régiója. Kilenc évvel később "embert nem találunk" a földön, aki ma is ezt mondaná.







Brüsszelnek csak a migránsok a fontosak


Miközben égbekiáltó bűnökről és jogsértő helyzetekről van szó, azokat az EU-ban mégsem tartják fontosnak akkor, amikor valóban cselekvésről és az emberi jogok egyenlő elbírálásáról és védelméről lenne szó. Fontosabbnak tartják ezeknél például azt, hogy van-e színes televízió a börtönökben. De az is fontosabb nekik, hogy hogyan biztosítsanak a migránsok számára beutazást, migráns bankkártyát, szociális juttatásokat.

A migráció kapcsán is csak egyszer hibázhatunk, az a választás, amely előtt most állunk, erről dönt. Dönthetünk a kereszténységből kinőtt kultúránk és életformánk, szabadságunk és függetlenségünk mellett!







Gyurta Dániel: Egy erős Magyarország mindannyiunk érdeke!

Sportolóként számtalanszor éreztem a nemzet erejét. Egy erős Magyarország mindannyiunk érdeke! Ezért megyek el vasárnap. Szavazz Te is! - áll Gyurta Dániel olimpiai bajnok sportolónk Facebook posztjában, a videóban pedig a következő szöveg hangzik el:

A hazádat képviselni egy olimpián hatalmas megtiszteltetés. Amikor a címeres melegítőt viseled magadon, tudod hogy nem vagy egyedül, hiszen egy egész nemzet áll mögötted. Én azt szeretném, ha ez az erő a jövőben is megmaradna, ha Európa továbbra is sikeres, erős nemzetekből állna. Ezért megyek el szavazni május 26-án. Gyere el te is!







Brüsszelben Mordorban jártam - Budaházy Edda

Szívszorító volt látni, ahogy ez az ország megadja magát az idegen hódításnak. Az utcákon hemzsegnek az arabok és az afrikaiak, fejkendős asszonyok vonszolják, tolják, cipelik gyerekeiket vég nélkül.

A központtól pár száz méterre már hegyekben áll a szemét, a kutyaürülék, a boltok előtt szoknyás férfiak ücsörögnek, feketék ordibálnak és a valaha szép színes belga házacskák előtt csapatokba verődnek a hódítók. Az őshonos lakosság pedig valami tompa közönnyel kerülgeti a betelepülteket, úgy tesz, mintha ez volna a világ legtermészetesebb dolga. Lehajtja fejét és megszaporázza lépteit.

Sehol egy rendőr.
A villamos Romániára emlékezteti az embert, a buszokon négerek ülnek és a metró maga a rémálom. A budapesti metróállomások mikrobiológiai kutatóintézet tisztaságúak a brüsszelihez képest.

Bár itt is vannak lepusztult városrészek, de Tarlós Istvánt már rég agyonverték volna, ha Budapesten tömegesen ilyen állapotok uralkodnának. Este egy kis egészségügyi séta az életünkbe kerülhet, és a helyzet tragikomikuma, hogy még egy kést sem tarthatunk magunknál!
Persze a központi tereken nagyobb a rend, több a rendőr is, és vannak szép régi épületek, templomok, paloták. De minden omlik, mohás és pusztul. Atlantiszi hangulat. Látszik, hogy itt nem valami közepesen koszos társaság él, hanem itt egy magas kultúrájú közösség költözött össze egy szutyokban magát jól érzővel. És az utóbbiak győztek.

Mordor éjfekete földjén, sűrű árnyak mezején...

Az a magyar, aki inkább itt él ahelyett, hogy a hazajönne az őrült.
Nem csodálom, hogy országuk látványos elvesztését a belgák csak kábítószer hatása alatt tudják elviselni. Ha Új-Zélandon is ez a helyzet, akkor azt sem csodálom, hogy van, aki nem bírja tovább.
Tudjuk, hogy a Belgium-félék végigrabolták az évszázadokat, és nekünk nincs miért barátságot ápolni velük. Amíg mi a vérünket ontottuk a déli végeken, ezek a népek a törökökkel kereskedtek a hátunk mögött, és kövérre híztak gyarmataik vérén.

De az embert mégis elfogja valami nagy-nagy szomorúság.

És most az uniós politikusok, ezek a kutyák, akik ráengednek egy vitális, szapora, agresszív idegen tömeget saját népeikre, ezek, akik hagyják elveszni őseik földjét, ezek akarnak most minket kioktatni, demokráciából meg szolidaritásból? Ezek a haldoklók, akik saját magukat sem képesek megtartani, még utolsó mozdulatukkal minket is magukkal akarnak rántani? Ezekhez az ,,európai értékekhez" kéne nekünk idomulnunk?

Milyen kvóta?

Mindenkinek el kellene töltenie egy hosszú hétvégét Brüsszelben egyedül, nyakába véve a várost, mielőtt szavazatával május 26-án azokat az erőket támogatja, melyek a brüsszeli bürokrácia kebelén az Európai Egyesült Államok tiszavirág életű formációjáért küzdenek. Tiszavirág életű, mert 2 évtizeden belül könnyen a muszlim testvériségben találnák magukat.


GYŐZZÖN A JÓZAN ÉSZ, GYŐZZÖN A NEMZETET KÉPVISELŐ BEVÁNDORLÁSELLENES POLITIKA!

HAJRÁ MAGYAROK! HAJRÁ MAGYARORSZÁG!


Ez volna az EU - ahova erőszakkal beléptettek bennünket?
/A bejegyzés csaknem 10 éve, 2010-ben készült, amikor a migrációról még nem is hallottunk!/

Link






































 
 
0 komment , kategória:  Média  
Fókuszban a Nő 5.
  2019-05-24 20:00:40, péntek
 
 







FÓKUSZBAN A NŐ 5.







Talán igaz, amit mondanak. Mindig lesz egy ember, akin sosem tudod majd igazán
túltenni magad. Nem számít, hogy hány jobb emberrel találkoztál, akik jobban bántak
veled, és akik jobban szerettek, az agyad hátsó zugában mindig ott lesz az az ember,
akit teljesen sosem tudsz elfelejteni..







Talán nem is annyira azt kívánja az ember, hogy szeressék, inkább azt, hogy megértsék.

George Orwell: 1984







"Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek lelkébe nyugodtan
letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves az arca, elűzi lelkünk
bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk."

Ernest Hemingway /?/










TANÁCSOK NŐKNEK!



SZERESS!

Soha se engedd meg, hogy a magány uralkodjon rajtad! Néha megtörténik, hogy rád tör..., de meg kell tanulnod örülni neki. Soha ne lásd magad csúnyának, kövérnek vagy soványnak! Ami lényeges az a tartalom és nem a csomagolás.

Szeress nagyon! Képzeld magad boldognak! A z elme egy mágnes és mindent amit gondolsz és kívánsz csodaként magához vonz.

Ne érezd magad alacsonyabb rendűnek más nőkkel szemben! Lehet, hogy egyes dolgokban kívállóak, de neked másban van az erősséged.

Szeresd az életet, akár borús, viharos, mennydörgéses vagy napsütötte
napokból áll! Ez az élet: azért kaptuk, hogy megéljünk minden percet és örüljünk
minden pillanatnak



Nő, veled beszélek!

Emlékeid zsákjába szép emlékeket tegyél, a rosszakat hagyd az út szélén! Nézz most a tükörbe... és MOSOLYOGJ: Nézz tested szépségére és hagyd érvényesülni, majd vess egy pillantást magadba: BENNED VAN AZ ERŐ!

Van még esélyed, hogy boldog legyél... vagy várhatod szomorúan az élet elmúlását. Érezheted magad szeretve, szépnek... vagy csúfnak egy értelmetlen élettel. Választhatsz:

Választhatsz:
Összeszorítod az öklöd és harcolsz a céljaidért, vagy hagyod elveszni vágyaidat. Választhatsz: Boldogságot vagy bánatot

Tűzz ki célokat és harcolj értük! Ne légy önző! Áldozz az idődből olyan dolgokra, melyeket szeretsz és melyek boldoggá tesznek!

Soha ne feledd!

Ahogy Te érzed magad... olyannak látnak mások! Amennyi szeretetet adsz... annyi szeretetet kapsz!

Mindenek felett: SZERESD ÖNMAGAD... OLYANNAK AMILYEN VAGY!


Tanácsok nőknek! - videó

Link


Tanácsok nőknek

Link








Tanuld meg a férfi nélkül is jól érezni magad! Hadd jöjjön rá, hogy önálló egyéniség vagy, érdekes, értékes, magabiztos nő, akiért újra és újra meg kell küzdenie. Ne borulj a lába elé! Ne mutasd ki folyton a szerelmedet! Önmagadat tartsd a legfontosabbnak, ne őt! Ha van önérzeted, ha van önálló véleményed, akkor sosem fordul el tőled.

Fejős Éva: Csajok







Tanuld meg elengedni a múlt szerelmeit, szeretteit! És tanuld meg tiszteletben
tartani az ő döntésüket! Mert ami nincs, az fájhat, de attól még nem lesz.

Dr. Csernus Imre







Tanulj a múltból. Ne érj úgy életed végére, hogy azt érezd, nem is éltél igazán. Sokan,
amikor elérnek arra a pontra, hogy el kell hagyniuk a földi világot, utoljára még meglátják
az örömet és szépséget, amely csak azért nem lehetett az övék, mert féltek élni.

Clearwater







Tanulj meg az élet útján Mosolyogva járni,
Tanulj meg a boldogságra Türelmesen várni.
Tanuld meg, hogy az ifjúság Csak mulandó
álom, Őrizd meg az emlékét, Hogy soha el ne szálljon!







Tanulj szerénységet, örülj a szépségnek,
s ne várj tőle mást, mint amit adhat.
Az élet melegségét pedig keresd másutt;
a szépség hideg láng, nem lehet melegedni mellette.

Márai Sándor: Füves könyv - Arról, hogy a szépség törékeny







Tanulj meg örülni! Amíg örülsz, nincs időd arra, hogy bánatot okozz másnak.

H. Tatiosz







Tanulj meg szerényen tündökölni, mert ez az emberi.

Hioszi Tatiosz







Te áldott lélek, te női testben járó égi angyal!
Mindig mellettem lengett a te szárnyad,
s mégis csak akkor, abban a pillanatban nyílt reád a szemem.
Nem te voltál-e mindenkor az engem szerető,
a hű, a miattam szenvedő, a nekem rendelt?
És én mégsem láttalak.

Gárdonyi Géza: Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember










Te döntöd el, hogy kinek adsz esélyt, egy újabbat egy másabbat, egy olyat,
amiben tulajdonképpen legbelül már te magad sem hiszel. Te döntöd el,
hogy minek van értelme, hogy megérdemli-e valaki, hogy újra megnyisd neki
a szíved. De vigyázz, mert ha valaki hetvenedjére is ugyanazt a játékot űzi
veled, nem ő a hibás, hanem te. Te teremted magad köré a boldogságot és
igen, sokszor azzal, hogy elengedsz valakit örökre, aki nem illik a képbe.

/Oh Carrie/







Tegnap megláttam a csodát...
Amit már hányszor szerettem volna szavakba önteni, elmondani.
Hogy milyen. Hogy mit jelent. És most megláttam.
Milyen egyszerű volt, milyen könnyen elmesélhetem.
Mert ott volt ő velünk. Belőlünk, bennünk született.
És ott láttam mosolyodban, nevetésedben, ott volt minden mozdulatodban,
a felszabadultság élményében, az együtt megélt pillanatokban.
És szép volt. Mindennél szebb. Mert te voltál.
Mert te lettél maga a Csoda.

Csitáry-Hock Tamás







Te vagy a csoda, égi lámpásom!
Mi lehetne felfénylőbb ábrándom,
Mint gyöngyszemeidnek ragyogása!

Nézem a lázrózsákat arcodon
Vörös Holdat tükröző alkonyon,
Ajkaidnak könnyű csónak ívét.

Végzetem vagy, mit bánom, ha győzöl!


Lélekruhád én magamon őrzöm,
Gyűrt selyemtakaróként ölellek!

A fény, árnyékot szül, bárhol jár ma
Tüzétől feloldódnék, mint prána,
Lehetnék frissítő lélegzeted!

Ha úgy szeretnéd, leszek mindened!
Csókodban málna íz, netán eper?!
Azzá válok; ami a szerelem!

Hajdrik József: A nő dicsérete







Te vagy a nő! Te nem vagy ember és nem közülünk való. A becézés és imádás
új szavait találtuk ki érted, a halál új formáit, és szaggattuk az élet kereteit, hogy
Te többet élhess. Hegyeket bontottunk le, hogy messzibb lássál. Kitaláltuk a
telefont, hogy felhívhassad ágyadból a kedvesedet. Hajót csináltunk, hogy
megállhass az esti szélben a jachton, lila fátylakban, kissé hunyorítva a szemed.
Megépítettük a szibériai expresszt, mert hátha egyszer kedved lesz arra járni.
Komoly nagy népek jogrendszert alkottak, hogy Te egyszer megtaposd.
Isteneket faragtunk és hittünk, hogy érted megtagadjuk őket, s túl minden képén
az Istenségnek, mellünket verve feléd tartottuk ajkainkat: Te vagy a Fény!

Márai Sándor







Tégy ma valami olyat, amitől jókedved lesz!
Ha pihensz, anélkül tedd, hogy bűntudatod lenne az el nem végzett munkáért!
Ha szeretteid körében vagy, szeresd őket, és hagyd, hogy ők is szeressenek!
Engedd közel őket magadhoz! Engedd meg, hogy élvezd a munkádat, mert ez
is örömöt szerezhet!
Ha szórakozol, hadd élvezd!


Mi lenne jó most? Mit élveznél igazán? Van olyasmi, aminek örülni tudnál, és
elérhető? Ugorj bele fejest!
A gyógyulás nemcsak arról szól, hogy megszüntetjük a fájdalmat. Azt is
megtanuljuk, hogyan érezhetjük jobban magunkat, aztán egyszerűen jól
érezzük magunkat. Élvezd a mai napot!

Ma valami olyat teszek, ami jólesik, amit élvezek, és ami csak nekem szól.
Vállalom, hogy megtegyem, amitől jól érzem magam.







A TÖKÉLETES FELESÉG


Fején kétméteres kalap
sok-sok hamis fürt az alatt
fülébe rengeteg buton.
Végig a József-körúton
kacéran, tetszelegve lép
a tökéletes feleség.

Minden szezonban tíz ruha
csipke, selyem, bársony, puha
másfél tucat finom cipő
és ing, harisnya, - szédítő.
Mivelhogy dísztárgy, nem cseléd
a tökéletes feleség.

A gyerekét bonne neveli
ő zsúrgondokkal van teli.
Öt órakor, hacsak lehet


teázni Gerbeaud-hoz siet
ott ül, egy sorba vele még
húsz tökéletes feleség.

A kedves férje ezalatt
úgy fárad, izzad, mint a vad
a sok adósság kergeti
s belőle lassan kiszedi
a szívet, májat és vesét
a tökéletes feleség.

Viszont ha csókolózni kell
férjét akkor sem hagyja el
mert csókot mindig szívből ád
így boldogítja az urát
és mind a három kedvesét
a tökéletes feleség.







A TÖKÉLETES FÉRJ


Fején a tavalyi kalap
újat szegényke sohse kap
ruhája végig csupa folt
egy éve múlt, hogy tiszta volt
így jár, nejére így keres
a férj, aki tökéletes.

Reggeltől estig egyedül
az irodában búsan ül
ott összead, kivon, szoroz
s ha pénz kell, sikkaszt és oroz
és állandóan alperes
a férj, aki tökéletes.

Míg neje zsúron kelepel
a babyt ő ringatja el
az egy cseléddel ő pöröl
és senkitől sem örököl
és jámbor, vékony és kehes
a férj, aki tökéletes.

A szerelem, a szerelem
nem tudja, hogy mi fán terem
és délben, este, délelőtt
a felesége csalja őt
de nejére sohse les
a férj, aki tökéletes.

Ha kimenője van neki
a vágya hazakergeti
a célja a cselédszoba
mint Rómeo lép be oda
vigasztalást, azt ott keres
a férj, aki tökéletes.





A TÖKÉLETES FELESÉG ELENGEDHETETLEN TULAJDONSÁGAI:

- Érdeklődjék férjének munkaköre, hivatása iránt, de ne kínozza őt olyan
kérdésekkel, amelyre a férj nem akar felelni.
- Ha a férj hazaérkezik , az asszony is legyen mindig odahaza.
- Igyekezzék a férj ízlése szerint őltözködni. Ez fontosabb legyen előtte,
mint a mindenkori divat szolgai majmolása.
- Gondoskodjék néha ünnepi hangulatról olyan eseményekkel kapcsolatban,
melyek csak őket, kettőjüket érdeklik s ilyenkor ne hívjon vendégeket, hanem
ünnepeljenek kettesben. /Házassági évforduló, a megismerkedésük dátuma stb.../
- Apró pörpatvaroknál mindig az asszony engedjen, ne dacoljon, s igyekezzék
a meghitt viszonyt minél előbb helyreállítani.
- Ne beszélje az ura fejét olyan kicsinyes és unalmas asszonyi dolgokkal,
amelyek egy férfit sem érdekelnek.
- Ne csináljon féltékenységi jeleneteket, ha a férj társaságban más nőkkel
szemben figyelmes.
- Ne legyen bizalmatlan férje iránt s ne adjon hitelt rosszindulatú mendemondáknak.
- Ne kutasson az ura zsebében, s ne akarjon olyan leveleket olvasni, melyeket
a férj nem óhajt neki megmutatni.
- A gyermekek csínyjeit, neveletlenségeit ne akkor tálalja az ura elé, amikor
az fáradtan hazatér, hanem várja ki a kedvező, nyugodt hangulatot. Ez a
gyerekeknek is jobb , mert nincsenek kitéve a fáradt apa szeszélyes, néha
igaztalan és elhamarkodott dorgálásainak.







Törődj magaddal, minden korodban örülj annak, ami éppen soron van.
Egy nap majd megérted, milyen fontos ez. Hagyd, hogy fényképezzenek,
akárhányszor. Mosolyogj, és ha félsz, táncolj és énekelj, amilyen hangosan
csak tudsz. Az segít. Szánj időt magadra, ábrándozz a szobádba zárkózva,
és olvass mindenfélét, nem érdekes honnan való, valami értelme
mindennek van. Ne aggódj sokat a holnap miatt, a valódi gondokat
úgysem látod előre, váratlanul jönnek.

Sara Rattaro: Tiéd az életem







Töröld le könnyedet,
kisírt szemedben mosoly legyen és derű:
mindennap kezdődik valami,
valami nagyszerű, valami gyönyörű.

Jaroslav Seifert: Dal







Tudod, az emberek nem bírják elviselni az egyéniségeket.
Ha elég erős vagy, fényed képes megvilágítani másokat, esélyt adva,
hogy ők is megtalálják önnön egyéniségüket. De nem bírják sokáig elviselni,
ha kilógsz a sorból: ha kibontod szárnyaid, erőnek erejével tartanak a
földön. A legtöbb feléd forduló embert nem Te érdekled. Őket csak az
érdekli, hogy ne légy több náluk, ne vállald önmagad, ne élj önnön lényed
szerint... mert akkor nekik is szembe kell nézniük önmagukkal. De Te csak
légy önmagad!"

ismeretlen







Tudod, hiába nagyon szép egy nő, az még nem garancia semmire.
Mert szép nőből van elég. Dunát lehet velük rekeszteni, annyian vannak.
Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy nem akarnak a férfiak szép
nőt maguk mellé, hanem azt, hogy ha feleséget keresnek, ahhoz ez már
nem elég: számít, de csupán erre a tényezőre egyetlen férfi sem akarja
a házasságát alapozni.

Ha hiszed, ha nem, nekünk, férfiaknak is szükségünk van arra, hogy a
nőnek jövője legyen, vagy hogy úgy érezzük, nekünk jövőnk lehet mellette,
minket a csúcsra vezethet... Ezért van az, hogy egy picivel kevésbé csinos
nőt hamarabb elveszünk, ha okos, irányító típus, vannak reális elképzelései
az életről, mint egy nagyon szépet szerényebb képességekkel.

Agatha Seymour: Nem minden nő születik feleségnek







TUDOD MI A SZERELEM?


Tudod mi a szerelem?
Csodálni valakit, aki rád nevet.
Fogni a kezét, hogy egy legyen veled.
Ha távol van tőled, aggódva félteni.
Ha melletted van,
lelkével egy lenni.


Ha mással látod, könnyezni utána,
De ha újra eljön bűne megbocsájtva!
Magadról neki adni a testedet, lelkedet,
S egy életen át el nem felejteni, hogy
egyszer a tiéd lehetett!







Tudod mi az, ami igazán szexi?
A humorérzék. A kaland íze. Arcpír télen.
Csípő, amibe bele lehet markolni.
Nyitottság. Magabiztosság. Alázatosság.
Jó étvágy.
Valaki, aki hallgat az intuíciójára. (...)
Egy okos visszavágás.
Jelenlét. Gyors észjárás.
Egy ártatlannak tűnő hölgy,
aki piszkos viccet mesél. (...)
Egy nő, aki már felismerte,
hogy milyen gyönyörű.

Courtney E. Martin







Tudod mit jelent élni, nevetni és olykor szomorkodni? Mosolyogni annyira,
hogy sírni kelljen, szívből szeretni, hatalmasakat szeretkezni, tombolni,
táncolni egy éjszakán át, a barátaidat megvigasztalni, másokat mosolyra
deríteni, emlékezni és felejteni, pénzt adni és kuporgatni, reménykedni és
álmodozni, tanulni és tanítani, makacsnak lenni és könyörögni, változni és
változtatni, érezni az ízeket, látni fényeket és hallani a hangokat, valóra
váltani az álmaidat és olyankor elviselni, ha nem válik valóra.. mindezeket
úgy tenni, hogy önmagad vagy minden egyes pillanatban, mert nem tudhatjuk
melyik lesz az utolsó. Merj élni, érezni, szeretni!







Tudod néha elgondolkozom azon, hogy mennyire hálás vagyok a sorsnak,
hogy utamba ejtett. Hogy minden nap van kiért fölkelnem és hogy van egy
ember, akire azt tudom mondani a barátaim előtt hogy "IGEN! Ő az! Ő az
akiért képes lennék a világot felforgatni, képes lennék parázson sétálni még
akkor is ha nem látnám, hogy vár rám a túlsó felén. Képes lennék mindent
magam mögött hagyni és kirepülni vele a Holdra, hogy onnan nézhessük a
csillagunkat. És igen... neki szeretnék... És nem akarom, hogy hülyének nézz,
mert a szerelem nem elmezavar, hanem egy gyönyörű és tiszta állapot. A
szerelmet nem lehet megvenni sem kényszeríteni. Nem lehet befogni, ahogy
a Napsugarat sem tudjuk befogni. Nem lehet megváltoztatni ezt az érzést.
Ahogy a szelet sem tudjuk megfordítani. És igen... én ezt akarom érezni amíg
élek... mert szeretem... És szeretni is fogom. Ahogy a Nap a Holdat... Ahogy
az Ég a Földet. Ahogy a felhő az esőcseppeket. Szeretni akarom mindennél
és mindenkinél jobban. Mert övé a szívem örökre. Míg világ a világ.







"Tudom azt, hogy a világra
Egy nap süt le melegen,
S ez a nap nem fönn az égben,
Hanem lenn a szív mélyében
Van, s e nap a szerelem."

Petőfi Sándor







Tudom, hogy egy jó szó és egy jó beszélgetés sokat ér. Még többet egy
ölelés, de a te gondodat soha nem fogja egy másik ember megoldani.
Még a legnagyobb szeretettel sem! Csak te magad tudod. Más nem
válthat meg. Ne is várd, senkitől. Találd meg önmagadat, a benső
derűdet. Tudj beszélgetni magaddal. Érezd jól magad egyedül is.

Müller Péter







Tudom, melyik utat kell követnem, és megteszek mindent, ami tőlem telik,
hogy méltósággal végigmenjek rajta.

Paulo Coelho: A Piedra folyó partján ültem és sírtam







Túl kell magad tenned mindenen ami bánt, az igazságtalanságon, a
hazugságokon, mert csak a lelked mérgezed. Ne változz meg, maradj
igaz amilyen voltál. Akiknek fontos vagy, azoknak mindig az is maradsz.

Elvis Matthew







A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

perzsa közmondás







Ugye beengedsz, hogyha kopogok?
Ugye meghallgatsz, hogyha suttogok?
Ugye elhiszed, amit gondolok?
Ugye megtartasz, hogyha maradok?
Ugye elengedsz, hogyha indulok?

Ágai Ágnes: Kamaszságok







Ugye tudod, hogy eljön az a pillanat amikor el kell engedned az álmod, amikor le kell,
hogy mondj a céljaidról......

Csak vicceltem! Meg Ne Próbáld! Soha, De Soha Nem Szabad Lemondanod Az Álmaidról! és már te is tudod, hogy miért... Mert már Te is tudod, hogy megérdemled, Te is tudod, hogy soha nem fogod kevesebbel beérni, hogy soha nem fogsz megállni, hogy már nem tudsz róla lemondani, hogy soha nem állsz meg, hogy már nem akarsz és tudsz megalkuvó lenni! Mert már tudod, hogy megérdemled a legjobbat mindenből, mert már tudod, hogy kit és mit akarsz, és azt is, hogy megkaphatod! Szóval bátran tedd meg azt a bizonyos következő lépést, hidd el megéri!

/Cynderellaland: The Art Of Living/







Az utak sohasem érnek véget
ködbe vesznek - mint a messzeségek
seholsem kezdődtek, mindenüvé érnek
el-elkanyarodnak, aztán visszatérnek
akárcsak az élet!

Szirmay Endre: Megváltó remények







Utak nyílnak meg azok előtt, akik tudják hova mennek,
és elhatározták, hogy el is jutnak oda.

Leonard Roy Frank







Úgy múlik el minden, ami fáj,
Hogyha úgy tartja kedve, néha hazajár,
Nem szól hozzád, csak leül egyedül,
Hogy érezd, hogy élsz ott legbelül.

Caramel: Dalszöveg







Úgy nézek az arcodra, mint virág a Napra
Álmodozó lelkemet a gyönyör fogva tartja
Neked adom szívemet s a halványsárga rózsát,
Szerelmes vágyak dala szól az ajkamon át
Álom táncaként élem át a bűvöletet
Olyan vagy, mint szivárvány a vízesés felett
Halványsárga rózsák között rólad álmodom,
Lágy szirmok peregnek az aranyfátyolon
Az én szerelmem oly csöndes, mint a rózsaág


Egyetlen perc dallá vált a szivárványon át
Szivárvány titka, hogy álmot kergetek,
Álom táncaként kísérti a dal lelkemet
Álmok virága nyílik, ha nézem arcodat
A szerelem kibontja a rózsaszirmokat
Vízesés titka, hogy az arcod tükrözöm
Oly édes az illat, mely áthat bűvölőn
Örök vágy dalain át álmot kergetek,
A Nap aranyfátyolán lágy szirom pereg
Az én szerelmem oly csöndes, mint a lágy szirom
Egyetlen perc dallá válik az álmaimon

B. B. Nala







Az úton önmagadat kell adnod. A világon a legnehezebb dolog olyannak
lenni, amilyenek nem vagyunk. Ahhoz, hogy el tudjunk kalandozni önmagunktól,
egyre közelebb és közelebb kell kerülnünk ahhoz a valakihez, akik valójában
vagyunk. Ez nem nehéz, látni fogod. A legkönnyebb dolog önmagunkat adni.
Sokkal nehezebb azzá lenni, amit mások várnak el tőlünk. Ne hagyd, hogy ilyen
helyzetbe kényszerülj. Találd meg önmagad, azt, aki vagy, és légy, aki vagy!
Akkor egyszerűen csak létezned kell. Akkor másra fordíthatod mindazt az
energiát, amit abba öltél, hogy "fenntartsd a látszatot".Többé nem lesz látszat,
amit fenn kell tartanod. Sem szerep, melyet el kell játszanod. Jelentsd ki:
- "Íme, itt vagyok. Fogadjatok el olyannak, amilyen vagyok, minden hibámmal
és gyarlóságommal együtt. S ha ez nem megy, hagyjatok létezni."

Leo.F.Buscaglia










Ügyelj a gondolataidra, mert azok szabják meg szavaidat!
Ügyelj szavaidra, mert azok szabják meg tetteidet!
Ügyelj tetteidre, mert azok szabják meg szokásaidat!
Ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemedet!
Ügyelj jellemedre, mert az szabja meg sorsodat!

Arisztotelész







Ülsz szemben a másikkal, és nem tudod, miről beszél. Nem érted,
idegen számodra. Nem tudod megközelíteni. Mert a két lélek nem
beszél egymással. Nincsenek összhangban. Mindig a lelkek határozzák
meg a kapcsolatot. A test csak a kifejezés eszköze. Ülsz szemben a
másikkal, és szavak nélkül is tudod, mit mond. A pillantása, az arca,
a mosolya, mozdulata mindent elárul. Mert a két lélek beszél ilyenkor
egymással. És ha ez szemtől szemben igaz, akkor igaznak kell lennie
akkor is, ha két ember távol van egymástól. Lelkeik akkor is
találkozhatnak, beszélhetnek. Mert ők szabadok.

Csitáry-Hock Tamás: Mosolyhíd







Vacsorázni bárkivel elmehetsz, de reggelizni nem.
Nem az a valami, ha lefekszel valakivel, hanem ha mellette ébredsz.







Valójában sohasem mondunk egymásnak búcsút. Mindig ott marad valami,
egy pillanat, ami még visszajöhet. Megérkezhet újra, bekopoghat akár kérdés
nélkül. Ugyanis az élet tartogat meglepetéseket. Az, aki még tegnap nem volt
az életed része, ma már az, a másik, aki meg rég elveszett, bármikor előkerülhet.
Vannak szálak, amikről azt hiszed, már lezárultak, közben meg nem.

Oravecz Nóra







Vagyok, aki vagyok,
egy örök álmodó,
kinek fontos az érzés,
és az igazi szó.
tele kétségekkel,
egy lázadó lélek
az elégedetlenség
tüzében égek.
Szeretni jöttem
erre a világra,
ölelni forrón s
adni csókokat
tudok még hinni,


igazi hittel
s nem tagadom meg
soha magamat.
bár becsaptak ezerszer
százszor megaláztak
gyűlölni sohasem fogok
vagyok aki voltam
az egyszerűen ember
és tudom pont ezért
páratlan vagyok."







Vajon milyen lehet az élet Veled?
Vajon a csillagok ugyanúgy ragyognak Nélküled?
Vajon mennyit kell még várnom Rád?
Mióta kereslek, tán életeken át?
A szeretet vajon megmutatja kik vagyunk?
S a világban nyomot hagyunk?
Míg várlak megtalálom Önmagam?
Vagy általad ismerem meg magam?
S míg ideérsz el tudom viselni a magányt?
Vagy legyőzök minden ármányt?
Tudlak-e segíteni ha nem látlak?
S vajon tudsz-e üzenni ha nem hallak?
Minden pillanatban arra gondolok,
Vajon megtalálom a holnapot?
S lassan elmerengek,
Merre lehetsz, hova menjek?
Szeretnél-e látni,
Vagy csak én vágyom ezt hinni?
Egy a lényeg:
Örökké szeretlek Téged "

(Ananheim Shimita)







A valódi öröm belülről jön. Ha kívül keresed, azt jelenti, hogy magadat nem
találod. (...) Jól akarom érezni magam, s ezért ide-oda kóborolok, fecsegek,
szórakozok, hogy benső nyugtalanságomtól megszabaduljak.

Müller Péter: Jóskönyv







Vannak nők, akik állandóan szolgálnak: egy férfit, egy családot, egy zárdát,
egy gyermeket szolgálnak. Ezek a nők csendesek. Mindazt, ami az életben
nélkülözhetetlen, amit "valakinek el kell végezni", ők végzik. Munkájuk zajtalan.
Nem alakítanak egyesületeket: pelenkát mosnak, vagy a szárítókamrában,
forró levegőben vasalnak, augusztusban, amikor a bőr kipállik, a gyümölcs
aszalt lesz a fákon, a kutyák az ágy alá bújnak.

Márai Sándor










Vannak pillanatok az életben, amikor egész egyszerűen el kell veszítenünk
a fejünket. Ezekre a pillanatokra fogunk valószínűleg örökké emlékezni.

Tomán Edina: Szívtangó







Valahányszor elindulsz otthonról, húzd be az állad, emeld fel a fejed,
és szívd tele a tüdőd levegővel, idd be a napfényt, köszöntsd mosolyogva
a barátaidat, és szívvel-lélekkel szoríts mindenkivel kezet. Ne félj attól,
hogy félreértenek, és egy pillanatig se törődj az ellenségeiddel. Döntsd
el határozottan, mi a szándékod, aztán pedig egyenesen törj a cél felé.
Legyen szemed előtt a magasztos cél, amit kitűztél magad elé - és akkor
egy idő múlva észreveszed, hogy öntudatlanul is megragadod azokat a
lehetőségeket, amelyek vágyaid teljesüléséhez szükségesek, ugyanúgy,
ahogy a korallállatka kiválasztja a tenger habjaiból mindazt, amire
szüksége van. Képzeld önmagadat annak a tehetséges, komoly, hasznos
embernek, aki lenni akarsz, és ez a gondolat óráról órára jobban átalakít
majd, hogy saját eszményedet megközelítsd.

Elbert Hubbard: A mosoly







Valahol e világon kívül
valamikor az időn túl
valami köröttünk vagy bennünk megállt
összefogóztunk érintések nélkül
percek kövein jártunk léptek nélkül
és egymáshoz jutottunk utak nélkül

Zimonyi Zita: Bűvöletben...







Valami éget, valami fáj.
Valakit a szívem még most is visszavár.
Ezer óra, és sok ezer perc,
Homályos emlékek,
S régi fényképek,
Ennyi maradt nekem belőled meg.







A valódi boldogság benned rejtőzik. Ne pazarold az időt arra, hogy a
békét, a megelégedést, az örömet valahol máshol keresd. Légy nyitott,
légy nagylelkű, mosolyogj, ölelj meg másokat.

Og Mandino: A mosoly







A valódi öröm belülről jön. Ha kívül keresed, azt jelenti, hogy magadat
nem találod. (...) Jól akarom érezni magam, s ezért ide-oda kóborolok,
fecsegek, szórakozok, hogy benső nyugtalanságomtól megszabaduljak.

Müller Péter: Jóskönyv







Van aki úgy tesz, mintha boldog lenne, de a lelke közben sír,
Van aki úgy csinál mintha minden rendben menne, de a szíve segítséget kér.
Van aki zárkózottnak mutatja magát,


közben csak egy kis szeretet az egyetlen vágya,
Van aki úgy csinál mintha körülvenné rengeteg barát, és mégis a magány az egyetlen társa.
Van akiről azt hiszed hogy, erős és kibír bármit, miközben ő csak szedegeti szíve darabjait.







Van a boldogság...

Ami nincs.
Ami önmagában nem létezik.
Önmagadban nem létezik.
A boldogság bennünk, általunk születik meg. Egymás által.
Egyedül, egymagadban hiába próbálsz boldog lenni.
Ehhez szükséged van a másikra.
Nem azért, hogy ő boldoggá tegyen.
Hanem azért, hogy te boldoggá tedd.
És ha ő boldog lesz, te is azzá válsz.
Általa. Miatta. Tőle.


És önmagadtól.
Vagyis, kettőtöktől.
Mert a boldogság maga az örömszerzés.
És ez csak együtt lehetséges.

Vele.

Csitáry - Hock Tamás/ Mosolyhíd







Van akinek fáj az Élet.. mégis könnyen tud nevetni
Van kinek rögös az út... van ki hamar tud feledni
Van aki harcol ameddig csak bír... van, ki feladja
Van ki megkap mindent... van, ki nem is akarja...
Van ki álarcot húz... van aki tiszta szívvel játszik

Van ki gyáva... de van aki erős mégis hibázik...
Van ki őszinte... de van akinek egy szava sem igaz...
Van ki ellenség... de van akinek ölelése segítő vigasz
Van ki fél... de van aki bármikor kitárja a szívét...
Van ki boldog... s van aki csak törölgeti könnyét...

Van ki százszor is feláll... van aki egyszer bukik el...
Van kit meggyötör a sors... van akit a magasba emel
Van aki ordítana, mégis elnyeli inkább minden szavát
Van ki kihasználja az Életének minden pillanatát...

Van ki elmenekül... van aki inkább álomvilágban él...
Van ki ésszel gondolkodik... van akinek a szíve remél...
Van ki megkapja a boldogságot.... Van aki nem fogja elérni
Van, ki elfeledi múltját, van aki belehal úgy tudott Szeretni...

Pál Anna Klaudia verse







Van a szeretet...

Nagyszerű dolog, ha az emberre valaki gondol, és a gondolataival vigyáz rá.
Aki szeret, ezt teszi. Gondol és vigyáz rá. Akit nagyon szeret. Gondolataival.
Érzéseivel. Szívével. A szívében őrzi Őt, ott védi, oltalmazza. És engedi élni.
Néha fájdalmas dolog ez. Mert néha úgy kell engedni élni, hogy valóban nem
lehetsz a közelében. Csak távolról csodálhatod Őt, távolról figyelheted.
Mégis csodálatos érzés szabadon engedni, akit szeretsz. Engedni, hogy úgy
éljen, ahogy a szíve, lelke vezérli, ahogy neki a legjobb. Ahogy szüksége van rá.
Elengedni, de nem elhagyni. Hanem messziről figyelni Őt, messziről vigyázni rá.
A szívedben. A gondolataiddal, az érzéseiddel, a szereteteddel. És hinni, hogy
egy napon visszatér. Bízni benne, érezni, hogy szeretete visszavezeti hozzád.
Létezik ilyen szeretet.

Csitáry-Hock Tamás










Van egy gyógyszer... nagyon különleges. (...) Minden benne van. Amire
szükséged van. Gyógyír mindenre. Egyszerre szeretet, bizalom, hit, erő,
gyengédség... nincs jobb orvosság a világon. Minden benne van, ami az
élethez kell. A boldog, felszabadult élethez. Adagolása nincs korlátokhoz
kötve, sőt, az a legjobb, ha minél többet kapsz belőle naponta.
A legtökéletesebb orvosság... mellékhatások nélkül.
Úgy hívják: ölelés.










Van egy ima, amit minden embernek ismernie kellene.
A szövege egyszerű: hiszek magamban!

(Manna Owell)







Van egy szó... Öröm.
Ami önmagában egy kellemes érzést takar.
De mindjárt más lesz, több lesz, ha kettő van belőle.
Ha az egyik öröm a Tiéd, a másik öröm az enyém.
Ha Te örülsz nekem, és én örülök Neked.
Így két öröm már nem csak egy öröm duplája.
A két egyforma szó betűiből új betűk válnak, új szó születik: boldogság.
Ami kettőnké. A tiéd és az enyém.
A miénk.

Csitáry-Hock Tamás







"Vannak boldog könnyek, fájó mosolyok, mindig lesznek szerelmek, míg a föld forog.
Az élet szép, de élni tudni kell, az élet egy harc és benne győzni kell!"

(Anatole France)







Vannak égő fájó könnyek. Vannak égő fájó könnyek
melyek nem a szemből jönnek hanem befelé folynak.

Dalszöveg







Vannak idők, amikor a saját fényünk kialszik, és egy másik embertől kapott szikra kell,
hogy újra lángra kapjon. Mindannyiunknak jó okunk van rá, hogy mélységes hálával
gondoljunk azokra, akik fellobbantották bennünk a lángot.

Albert Schweitzer: A varázslat







Vannak olyan pillanatok az életben, hogy annyira nagyon hiányzik neked
valaki, hogy szeretnéd kiszakítani az álmaidból a valóságba, hogy megölelhesd.

Paulo Coelho: Élet - Válogatott idézetek







Vannak nehéz napok, igen vannak. Na nem a " női nehéz napok", hanem mikor a lelked akkora súllyal ébred, hogy azt sem tudod, hogyan kezdj bele a napba. Mit csinálok ilyenkor? Kihúzom magam, egyenesbe állítom a gerincem, felemelem a fejem, és belemosolygok a világba. Nem kell nekem terv, nem kell semmi. Csak a következő EGY lépést állítom a figyelmem központjába. Indulok ...







Vannak találkozások, amelyek éveket váratnak magukra. Persze már az első pillanatban érzed, hogy "vele valami lesz", és tudod, hogy elkerülhetetlen az, hogy megéljétek a közös pillanatokat - legyen az csodálatos vagy éppen fájdalmas... valamiért azonnal beléd vésődik a másik.
És bármerre sodorjon is egymástól az Élet, úgyis találkozni fogtok, mert találkoznotok kell... és évek múlva meglátod a tömegben és ő is azonnal észrevesz ezer ember között... egymásra mosolyogtok és te tudod: a sors neked szánta, tapasztalásnak, meg kell élned vele pillanatokat, érzéseket, tanítás lesztek egymásnak.
És eszedbe jut a sok évvel ezelőtti pillanat, amikor felismerted, hogy "vele valami lesz"... Könnybe lábad a szemed, mert tudatosul benned, hogy a Sors elől nem menekülhetsz. Csak késleltetheted a beteljesülését. Ami egészen biztosan megtörténik. Ha akarod, és akkor is, ha nem.

Jurák Kata


Van úgy, hogy találkozunk valakivel, talán sose láttuk addig,
de alighogy rápillantunk, érdekel, mielőtt egy szót is váltottunk volna.

Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés







Varga Imre: VALLOMÁS


Amikor a hajnal csillaga tovalebben
és előszökken az éltető napsugár
lehet-e téged jobban szeretnem
még, - te drága "kisleány"

Mint föld a tavaszi fények illatát
s mint szomjazó kertek a vizet
úgy szeretlek én téged már
és nincsis több hitem

Titkon a két szememben
őrizem csókjaid lángját
mint a hű szerelem
az élet csodáját







Varga Nándor: A NŐ


Fenséges kecsesség, tavaszi frissesség,
egy talpalatnyi földön maga a mindenség.
ringat, dajkál, s ha kell, átölel melegen,
csalfa mivoltával átgázol szíveken.
Verssorok omlanak, háborút vívhatnak,
szemérmén férfiak álmai ringhatnak,
mint sziklának a friss víz, lemossa tegnapját,
úgy érint a nő, kit szívének megtalált,
újra és újra hisz a szeretetnek,
átformál és alkot, ha kedves vagy lelkének,
minden könyvnek lapja hosszú mondatokban
kérdezi - Mi van a NŐ mögött titokban?







Vágytam én már sok mindenre. De rá kellett jönnöm, nincs annál erősebb vágy,
mint amikor a másik közelségére vágyunk. Amikor úgy vágyunk a másik
közelségére, hogy az nem lehet mellettünk, amikor vágyakozásunk kielégíthetetlen,
vágyunk tárgya elérhetetlen. Ettől kezdve elindul az ördögi kör, a gyötrő láncreakció,
amiből képtelenség kiszállni, hiszen az ösztön a mozgatórugója. Elindul a játék,
az a kínzó játék, amit férfi és nő ösztönösen játszik egymással. A játék, amely
során nem is a másik testét kívánod, hanem a lényét. Minden porcikáddal
kívánod a látványát,


ami talán messze van a tökéletestől, de számodra a mindent jelenti. Kívánod
a hangját, aminek érzékelésére a körülötted zajló világban megáll az idő, és a
te saját hangod is átváltozik. Idegen lesz, olyan, mintha nem is te volnál. Pedig
ez a hang vagy csak te igazán. Mert minden, ami eddig volt, megszűnt létezni.
Minden, ami eddig volt, a föld nyelte el. Minden, ami eddig szépnek tűnt,
elveszítette szépségét. És értetlenül állsz ebben az idegen világban, mert
egyszerűen nem találod a helyedet. Nélküle nem találod a helyedet.
Mert a te helyed ott van, mellette.

Tomán Edina







Választanunk kell aközött, hogy szeressük a nőket,
vagy pedig ismerjük őket - nincs középút.

Nicolas Chamfort










Várni mindig nehéz. Talán a legnehezebb dolog az életünkben. De gyakran
a legszebb, legboldogabb pillanatokra kell várni a legtöbbet, és ha sikerül
és türelmesek vagyunk, akkor rá kell jönnünk, hogy megérte várni. Az idő
rohan. Elrohan fejünk felett és nem vesszük észre a legfontosabbat.Azt
hisszük,hogy ha minden pillanatot élvezünk, akkor szebb lesz az életünk.
De egy idő után már görcsösen keressük a boldogságot, és ez felemészti
még azt is, ami már kijutott nekünk. Élvezzük a nap minden percét, de ne
akarjuk túlhajszolni! Élvezzük a nap sugarának érintését, a hideg szellő
simogatását, a friss virágok illatát, de ne álljunk ki a napra, mert megéget!
Ne menjünk ki a viharba, mert elsodor! És ne bújjunk be a virágba, mert
eltelünk az illatával és soha többet nem fogjuk ugyanúgy érezni...!
Várnunk kell minden egyes pillanatot, amivel az élet megajándékoz minket.
Várnunk kell minden egyes apró jelre, apró érintésre, kellemes szóra...,
és amikor meghalljuk a szavakat, megérezzük az érintést, akkor tudni fogjuk,
hogy ez volt az, amiért érdemes volt élni..., amire érdemes volt várni.







Vegyél vissza egy lépést, és vess egy pillantást magadra. Ember vagy...
méghozzá gyönyörű. Bármire képes vagy. Ne utálkozz, mert valaki
összetörte a szíved, vagy mert a szüleid elváltak, vagy amiért egy barátban
csalódtál.. ne törődj azokkal a dolgokkal, amiket nem tudsz irányítani.
Hagyd hogy megtörténjenek, sírj, ha attól könnyebb, majd mikor eljön
az ideje, engedd el a fájdalmat. Felejtsd el azokat a dolgokat, amire nem
érdemes emlékezni, helyette azokra a pillanatokra koncentrálj,amelyeket
sohasem felejtesz majd el. Hagyd, hogy szerelembe ess, mondd el az
embereknek, mit jelentenek neked. Találkozz új emberekkel, ne félj őket
boldoggá tenni és Te se ijedj meg, ha újra boldog leszel - attól, mert valaki
akit szerettél, bántott téged, nem biztos hogy más is ezt fogja tenni. Mindig
kövesd az álmaid, és éld meg az életed minden percét, hogy egy nap,
mikor visszagondolsz az életedre, ne bánj meg semmit.







Veled akarok élni, melletted ébredni, téged szeretni, ölelő karjaidban elaludni,
szívdobogva hazavárni, ha nem lehetsz mellettem. Szeretlek minden
lélegzetemmel, minden porcikámmal, hiányod elviselhetetlen, de ha úgy hozná
a sors, hogy te engem már nem akarnál, nem szeretnél, nem tudnék hozzád
ragaszkodni, elengednélek, mert ha máshol boldog lennél nem fosztanálak
meg tőle, örülnék, hogy boldog vagy de nekem a szívem megszakadna.
Azért engednélek el, mert szeretlek.







Veled boldog vagyok,
Veled szelid vagyok,
Veled erős vagyok,
Veled nyugodt vagyok,
Veled mindig mosolygok.
Veled én,énmagam vagyok.
Nincs többé olyan,hogy nélküled,
Tervem és jövőm van veled.

Honoré de Balzac







Vétkezni emberi dolog, de isteni érzés.

Arthur Bloch: Murphy törvénykönyve







A vidám emberek élnek a legtovább években mérve és utána az emlékezetünkben is.
A vidámság a jóságból származik."

Christian Nestell Bovee







A virágnak megtiltani nem lehet,
Hogy ne nyíljék, ha jön a szép kikelet;
Kikelet a lyány, virág a szerelem,
Kikeletre virítani kénytelen.

Petőfi Sándor: A virágnak megtiltani nem lehet...







Virágok közt veled lenni
Tudom, szép volna, kedvesem
Virág sincsen, te sem vagy már


Miért hagytuk, hogy így legyen

Bródy János: Miért hagytuk, hogy így legyen







A virágot a napfény fejleszti ki,
az emberi lelket a szeretet.

Gárdonyi Géza: Földre néző szem - Család







Visszalopnék én, ha tudnék, minden órát,
De nincs erőm, hogy kiálljak még egy próbát.
Néha rám tör még az összes szép emlék,
De nélküled mind elhagyott ajándék.

Előadó: Freezer







Volt egyszer egy mese, nem mondtuk el végig,
Egyőnk se jutott el, csak a közepéig.
Beleszólt a végzet ebbe a mesébe,
S mikor a legszebb volt, akkor hagytuk félbe.

(Magyar nóták: Volt egyszer egy mese - Dalszöveg)







Vörös Judit: A NŐ...


Csodálatos virága a sorsnak,
ajándéka a létnek minden nő,
szerelmet és kedvességet adó,
fáradtságra üdítő, friss szellő.

Gyengédsége hű társad az úton,
ám anyaszívben őserőt hordoz,


problémához, fájdalomhoz érve
megértően, szeretettel gondoz.

Benne találsz mindent, ami fontos,
vele ébred mindig a kikelet,
megújulás, érzelem és vágyak,
ő lehet, ki éltet vagy eltemet.







Zimonyi Zita: BŰVÖLETBEN


Bűvöletben
valahol
e világon kívül
valamikor
az időn túl
valami
köröttünk vagy bennünk
megállt
összefogództunk
érintések nélkül
percek kövein
jártunk
léptek nélkül
és egymáshoz jutottunk
utak nélkül







Zsigmondi Zsolt: SÍRJ, HA LELKED ÚGY AKARJA...


Sírj, ha lelked úgy akarja,
Ne szégyelld, ha néha fáj.
Légy erős és lépj előre,
Hagy lássa, ki arra jár.

Sírnék én is, de most már késő,
Szégyelltem, ha néha fájt.
Könnyek helyett mosolyt csaltam,
Ne lássa, ki arra vár.

Sírj, ha lelked úgy akarja,
Mutasd szíved bánatát,
Hisz mit ér az, ki mosolyt színlel,
S közben szíve meg-meg áll.


















 
 
0 komment , kategória:  Idézetek birodalma  
Fókuszban a nő 4.
  2019-05-22 20:00:41, szerda
 
 











FÓKUSZBAN A NŐ 4.







Az okos nő csukott szemmel csókolózik, de nyitott szemmel nézi meg, hogy kivel.

(Marlene Dietrich)







Az okos nő nem vár a csodára, hanem megteremti azt.

Moldova György







Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz.
Zseniális, ha tudod, melyik felét.

Robert Orben







Olyan a szív, mint a labda:
a játszó sors dobja-kapja.
Mennél inkább ütik-verik,
annál feljebb emelkedik.

Gárdonyi Géza: A szív







Olyan férfit válassz, akitől a rúzsod kenődik el,
és nem a szempilla festéked!







Olyan nőkkel szemben, akiknek csak a külseje tetszik, akikről kiderül, hogy se
szívük, se lelkük, olyan gonosz tudok lenni, mint maga az ördög. Nem bírom a
közönségességüket, a kicsinyességüket, a butaságukat, a szeszélyeiket. De a
tiszta szeműekhez, a tiszta szívűekhez, az őszinte szavúakhoz, a törhetetlen
jelleműekhez - azokhoz, akik gyöngédek, mégis szilárdak, hajlékonyak, de
következetesek - igenis gyöngéd és hűséges tudok lenni.

Charlotte Bronte: Jane Eyre







Olyan régóta élek ezen a földön. Sose tagadtam le a hibáimat. Nem szeretem
a tökéletes embereket. Megéri, hogy bura alatt élj, csak mert attól félsz, hogy
megsebesülsz? Van értelme lakat alá zárni a lelkedet, csak azért, nehogy
kirabolja valaki? Éld az életet, ahogy neked tetszik. És amikor mélyre kerülsz,
legyen bátorságod kimondani:
Csak azért sem adom fel!


Kezdem elölről! Semmi nyavalygás vagy siránkozás! Az élet szép, fiatalember,
feltéve, hogy éled. Amikor vele együtt haladsz. Néha sárban, máskor meg
rózsakertben. Őrizd meg az emlékeidet, és lépj tovább...
Bolyongás a létünk ebben a világban. Bolyongás ég és föld között.

Alkyoni Papadaki görög írónő







Olyan rövid az élet!
Egyáltalán nem mindegy, hogy az előttünk álló napot, órát, akár percet, hogyan
ragadjuk meg és mire használjuk!Siessünk hát szeretni, és boldognak lenni...







Olyan virág a szerelem,
Letépni nem tudod,
Szakadék szélén terem.
Most már elmondhatod, hogy


Olyan virág a szerelem,
Ami egy illatot
Mindig itt felejt,
Akkor is, ha örökre elhagyott.

/Magna Cum Laude/







Olykor elég egy napsugár. Egy kedves szó. Egy köszönés. Egy simogatás.
Egy mosoly. Ilyen kevés dolog elég ahhoz, hogy boldoggá tegyük azokat,
akik körülöttünk élnek. Akkor miért nem tesszük ezt?

Bruno Ferrero: Olykor elég egy napsugár







Oly megnyugtató, hogy itt vagy nekem. Hogy minden bajban fogod a kezem,
hogy nem hagysz el soha, hogy viszont szeretsz, hogy velem együtt sírsz és nevetsz!







Ostoba nő az, aki a férfiakkal vitatkozik... A nő ne arra törekedjen, hogy igaza
legyen. Hagyja meg a férfiaknak. Hadd legyen igazuk. A nő békességre
törekedjen. Azzal mindent elérhet, amit csak akar.

Kodolámyi János







Ott van benned valaki, aki erős, akit nem tört ketté az élet. Ott van benned valaki, aki előre tol, amikor épp feladni készülsz. Ott van, aki ha kell, a hajadnál fogva rángat fel a padlóról, és nem hagyja, hogy elveszítsd a reményt. Ott van benned valaki, aki mindennél jobban ismer. A hősöd, aki nem hagyja, hogy az önsajnálat meleg, de álszent leple eltakarjon. Ott van benned valaki, akit nem lehet ellökni, sem eltiporni, aki nem hátrál meg gyáván, hanem emelt fővel küzd, ha az élet ezt kívánja. Ott van benned, a sebzett, akit a hegek tettek erőssé és büszkévé, aki tudja, hogy áldozat nélkül nincs boldogság. Ott van benned, aki tudja, hogy visszafordulni és újra kezdeni nem kudarcot, hanem bátorságot jelent. Ott van benned valaki, aki ha kell suttog az éjszaka csendjében, vagy kiált, mert fáj neki az, ami most van. Ott van benned, aki jót akar, aki tudja, hogy erősebb vagy, mint gondolnád, és bátrabb, mint azt valaha hitted volna. Ő vagy Te. Bízz benne.

Todorovits Rea







Ó élet, miért adsz nekünk álmokat?
Ha egyszer bennük hinni nem szabad.
S ha adod őket, el miért veszed?
Valóra váltani őket miért nem engeded?

Ha teljesülnek, szét miért foszlanak,
Csalódás utánuk miért marad?


Hibásak benne, tán magunk vagyunk,
Tudjuk hiába, mégis álmodunk.

De mégis ne bántsd a csalódottakat
Csak adj nekik életet, s mindig szebb álmokat,
Mert álmok nélkül élni nem tudunk
S csak addig élünk, ameddig álmodunk

/Ó ÉLET MIÉRT ADSZ NEKÜNK ÁLMOKAT?/







Az örök asszonyi szerelem titka: igényes férfit választani. Nem elégedni meg
kevesebbel, mint a Teremtő tervét szolgáló Hőssel. S míg lovagja rá nem talál,
szeretetteljesen szemlélődjék a nő és várjon. A nő valódi szárnyaló szerelmet
csak a nála szellemileg erősebb, önmaga erejére talált férfitól remélhet.

(Illés Csilla- Gonda István: A szépség szimfóniája)







Az ölelés arra jó, hogy tudasd másokkal: szereted őket,
anélkül, hogy egyetlen szót is mondanál







Az ölelésben mindenkor ott a melegség, a szeretet, az üzenet, hogy nem vagy egyedül.

Tisch Ferenc: Gyertyaláng - Híd a cunami felett







Ölelj meg, nem kell most a szó,
Jó ez a csend, olyan megnyugtató.
Hunyd le szemed, csitt, ne beszélj,
Ne szavakkal, a testeddel mesélj.
Hallgasd, ahogy ver a szívem,
Ereimben mint fut a vér,
Érezd bőröm rebbenését,
Mikor vállad az enyémhez ér.
Ölelj át,


oly szép az este,
A Hold az eget birtokba vette.
A csend hangja lágyan dalol,
S lelked lelkemmel összehajol.

Sárhelyi Erika: ÖSSZEBÚJVA







Összedőlhet fenn a magas ég, leomolhat minden ami ép,
egy a fontos, hogy te szeress, minden más, csak semmiség.
Örök életet élhetnél velem, várna ránk a kéklő végtelen,
mert a földi boldogságtól, halhatatlan lesz a szerelem.

Edit Piaf: Himnusz a szerelemhez












Összeomolhatsz, panaszkodhatsz, sajnálhatod magad évekig. De egyet jegyezz meg,
ez a te életed, most zajlik és könyörtelenül múlik. Éveket pazarolsz olyan dologra,
amitől még rosszul is érzed magad. Mert az idő nem áll meg a kedvedért, nem várja
meg, míg talpra állsz. Minél hamarabb lépsz túl rajta, annál több időd marad, hogy
egy olyat találj, aki megérdemel téged...







Parfümök százai, virágok álmai
Édeskés, kesernyés, mézédes felejtés
Rózsa és leander, karcsú kis üveggel, oh elkábít
Mirha és mandula kis helyre bezárva, orgonák, violák titkos kis fiolák
Cseppenként, permetként próbálom egyenként úgy elbódít

Most mind kidobom
Torz tükröm elhajítom
Kabátom szárnyra nyitom
Lélegezz szabadon

Szél repít, a nap hevít


Néha megsebzett felhőkből sírsz
Ha ég az ősz -- új álmot szősz
Szívemben édesen füstösen szédülten

Száll az élet illata
Parfümnek varázsa, szirmoknak világa,
Vágyaink izzása, selymeknek siklása
Keletnek fűszere,...

Parfüm: Csemer Boglárka

Link








Percek alatt is meg lehet szeretni valakit, éppen úgy, ahogy évek alatt sem.










Pécsi Sándor: ÉLJ A MÁNAK


Soha ne fojtsd vissza érzéseid
mert elégsz egészen
soha ne bánd tetteid
mert a sors kifürkészhetetlen
soha ne felejtsd el álmaid
hisz azok oly szépek
soha ne hessegesd el vágyaid
hisz azok nélkül nincs élet
soha ne keseregj a múlt miatt


azt már nem változtathatod meg
soha ne hajszold magad
a jövőd már megírták előre
soha ne érezd hogy minden értelmetlen
mert így elveszíted szem elől a szépséget
soha ne gondold hogy minden felesleges
mert egy kicsit fájdalmas az élet
ezért használd ki minden percét
hogy meg ne bánjad
hogy soha nem éltél
ezért élj a mának!







A pénz és a siker nem változtatja meg az embert,
csupán fölerősíti meglévő tulajdonságait.

Will Smith







Pénz és nő körül forog a világ:
A férfiak azt hiszik főszereplők, pedig csak epizodisták.

(Rózsa Iván: A NŐK ÉS SZEREPÜK)







Próbálj jobb emberré válni, és ismerd meg önmagad, mielőtt
megismernél valaki mást, és tőle várnád, hogy megmondja, ki vagy.

Gabriel García Márquez







Rájöttem néhány dologra. Ha az életünk pontosan úgy alakul, ahogy szerettük
volna - és állítólag ez a sikeres élet ismérve - nos, ebben az esetben néhányan
azt gondolhatják, hogy kudarcot vallottam. Egyvalami számít. Hogy a csalódások
miatt ne a keserűség uralja az életünket. Tanuljuk meg elengedni a múltat. Ha
elönt minket a sötét kétségbeesés, fogadjuk el, hogy nem fürödhet minden napunk
fényben. Jusson eszünkbe: csak az éjszaka fekete egén világítanak a csillagok,
és azok a csillagok egyszer majd hazavezetnek minket. Ne féljünk attól, hogy
hibákat követünk el, ne féljünk a botladozástól vagy a zuhanástól. Sokszor éppen
az tartogatja számunkra a legnagyobb örömöt, amitől a legjobban félünk. (...)
Ki tudja, kit hová sodor az élet. Az út hosszú, de végül is... maga az utazás a cél.

Katona Zsuzsa: Tuti gimi c. film







Ránéztem és megszerettem.
Tudom, fizetni kell mindenért.
A boldogság röpke s véget ér,
Ha elmúlik a szenvedély.

Hozzáértem, megremegtem.


Tudtam, könyörgök szerelemért.
A boldogság ára nem csekély.
Életem adom, ha véget ér.

Helen Bereg: EMLÉK







A remény fura dolog. A világ legcinikusabb embere sem képes teljesen kiölni
magából. A remény apró szikraként ott lapul mindenkinek az elméjében,
s arra vár, hogy az első szellőre fellángoljon.

Jill Barnett: A komisz hercegnő







Reggel, amikor álmosan a tükörbe nézel, ne a megfáradt embert lásd.
Lásd azt, aki vagy.
Ráncok helyett emlékezz a nevetésre, melyek előcsalták azt, és ne feledd az
aggódást sem, amin már túljutottál.
Emlékezz arra, hogy az élet része, hogy a Te részed, hiszen megélhetted.
Úgy vagy csodálatos, ahogyan létezel.
Nincs és sosem létezett Nálad szebb vagy tökéletesebb, hiszen egyedi vagy
és megismételhetetlen.
Veled teljes a világ.

Theodorovits Andrea







Reggel várod a delet, délben az estét akarod, hidegben a nyarat várod, hőségben a hűvöset, aszály idején az esőre vársz, esőben a napsütésre, télen tavaszt akarsz, tavasszal rájössz a karácsony milyen szép volt, hétfőn a hétvégére vágysz, hétvégén a falat kaparod. Vársz. Arra, hogy megtedd, hogy megkapd, hogy jöjjön, maradjon, soha el ne menjen, hogy öleljen, vagy engedjen, hogy ne fájjon, hogy jobban ne fájjon. Vársz. Az estére, az álmokra, a beteljesült vágyakra, a fényre, a létre, a jobbra, a szebbre, az élhetőre, az élhetőbbre. És közben elfelejtesz valami nagyon fontosat. A jelent... "

Theodorovits Andrea







Reszket a bokor, mert
Madárka szállott rá.
Reszket a lelkem, mert
Eszembe jutottál,


Eszembe jutottál,
Kicsiny kis leányka,
Te a nagy világnak
Legnagyobb gyémántja!

Petőfi Sándor: RESZKET A BOKOR, MERT...







Rosette Rekiro: ÉN VAGYOK


Én vagyok a kezdet, mi vak reményt adott,
én vagyok a végzet, kétséget nem hagyok.
Én vagyok a mosoly, mely arcodról nevet,
én vagyok a barát, ki mosolyodért szeret.
Én vagyok a por, mit rád fúj a szél,
és én vagyok a szél, mi porral fedni kél.
Én vagyok az árnyék, mi mögötted marad,
s hogy árnyékod lehessen - én vagyok a Nap.
Én vagyok az út, min tapos annyi láb,
s én vagyok a vándor, ki az útban jövőt lát.
Én vagyok a lábad, mivel földre lépsz,
s hogy legyen mivel írnod - én vagyok a kéz.
Én vagyok a munka, melyért kenyér jár,
én vagyok a kenyér, melyre koldus vár.
Én vagyok a víz, hajód én viszem,
én vagyok a part, s sziget a vízen.
Én vagyok az író, ki érted álmodik,
s én vagyok az álom, mi enyhet adhat itt.
Én vagyok a papír, lelked vésd belém,
én vagyok a toll, kezed nyúl felém.
Én vagyok a Testőr, ki őriz, hogyha lépsz,
barátod vagyok és látom azt, ha félsz.
Én vagyok a rettegés, mely foglyának nevez,
én vagyok a szíved, mi szabaddá tesz.


Én vagyok a sziklafok, árban menedék,
én vagyok a víztömeg, mely sorra gátat tép.
Én vagyok a sas madár, ki föntről néz le rád,
s én vagyok a hasadék, min átlép a láb.
Én vagyok az indulat, mely célhoz vihet,
s az én célom az, hogy célod legyek.
Én vagyok a puskacső, halált én adok,
és hogy láthass még egyszer - az élet én vagyok.
Én vagyok a vad világ, mi álom-árba űz,
álmokért égő titán, én vagyok a Tűz.
Én vagyok hát a siker, mely érted ragyog,
én vagyok a mindenség, békét én adok.
Írnék még, de nem lehet,
így voltam én és majd leszek,
de egy biztos: mi megmarad,
minden kincsem csak Te vagy!







Rólad szól minden reggel,
Hozzád vezet minden út.
A világ nélküled már semmit nem jelent,
A világ nélküled, meghalt a szó és a csend.

Republic: A mosoly az arcodon







Saját tapasztalatomból tanultam meg, hogy az igazi boldogság forrása önmagunkban
rejlik, s hogy az emberek nem tehetik igazán boldogtalanná azt, aki boldog akar lenni.

Jean-Jacques Rousseau: A magányos sétáló álmodozásai







Semmi sem ápolja úgy a szépséget, mint a boldogság.

Marguerite Gardiner







Semmi sem gyógyít úgy, mint a mosoly és a nevetés. Ha könnyedebb
lélekkel éljük a világot, azt mutatja: szívünk a helyén.

Douglas Pagels







Semmi sem történik véletlenül

Reudiger Schache







Senki nem születik nőnek, azzá lesz.

Simone de Beauvoir







Senki sem lehet az életed hőse, csak te magad. Nem menthetnek meg mások, ugyanis senkinek sem lehet akkora hatása az életedre, hogy változtass, hogy elindulj, hogy átalakulj. Segíthetnek, elindíthatnak az utadon, de csak te tudsz rajta maradni. Neked kell döntened, neked kell akarnod, neked kell erőt venned magadon, és hinned abban, hogy van egy olyan élet, ami boldoggá tesz és megéri érte harcolni.

Oravecz Nóra







Senkit sem kényszeríthetünk arra, hogy viszonozza a szeretetünket, abban azonban biztosak lehetünk, hogy a szeretet a leghatékonyabb fegyver, amely a világ javát szolgálja.

Gary Chapman: A szeretet másik arca - a harag







Se veled, sem nélküled...

Dalszöveg







- Sírsz?
- Nem, csak belement valami a szemembe...
- Mi?
- Egy emlék...







-


"Soha a nőkről csúnyán ne beszélj,
nincs oly alantas asszonyi személy,
aki ne volna méltó tiszteletre:
hisz asszony nélkül férfi nem születne.

(Pedro Calderón)










Soha ne felejtsd el, hogy honnan jöttél és miért csináltad magadnak
azt a zűrzavart, amiből most szabadulni akarsz.

Popper Péter







Soha ne hallgass senkire, aki azt mondja hagyd figyelmen kívül az ösztöneidet.
A saját hajód kapitánya vagy és a végzeted mestere. Megvan a hatalmad ahhoz,
hogy navigálj a saját tengereden, még akkor is ha az út elsőre nem túl tiszta.
Eljutottál idáig akkor is, amikor az esélyek akadályokba üzköztek előtted és az
ösvény veszélyesnek tűnt. Bízz magadban Nővérem, megkapod. Csak hallgass
a szívedre.

Ara Campbell







Soha ne játssz mások érzéseivel,csak azért,mert tudod,bármit csinálsz,
megbocsát neked.Mert ennek az embernek ,ha van ereje ahhoz,hogy mindig
megbocsásson neked,és visszatérjen hozzád,legközelebb ahhoz is lesz ereje.
hogy elhagyjon téged!







Soha ne kérdezd senkitől, hogy mi a helyes és mi a helytelen. Az élet egy kísérlet,
magadnak kell felfedezned. Minden egyénnek tudatosnak, ébernek és figyelmesnek
kell lennie, hogy rájöjjön, mi a jó neki. Minden, ami békét, nyugalmat, üdvöt ad,
közelebb visz a létezéshez és annak végtelen harmóniájához - az jó. És minden, ami
konfliktust, boldogtalanságot, fájdalmat okoz - az rossz. Megeshet, hogy helytelenül
cselekszel, de szert teszel a tapasztalatra,


ami tudatosítja benned, mit kell kerülnöd. Megeshet, hogy valami jót teszel, és
azonnal kiélvezheted áldásait. A jutalom nem ezen az életen túl, hanem ITT és
MOST vár. Minden tett azonnali eredményt hoz. Csak légy éber, és figyelj. Fedezd
fel, számodra mi jó és mi rossz, ezáltal oly belső tartásra tehetsz szert, hogy a
világ véleménye közömbös lehet számodra; legyen meg a saját tapasztalatod,
s az vezessen.

OSHO







Soha ne légy szomorú, ha a valóság túl rideg,
s ne keseredj el, ha nem találod helyed.
A valós élet olyan, mint a csörgedező patak,
előfordul néha, hogy nehezebben halad.
Ha nem találod céljaid, ne gyötörd magad,
idővel majd alakul, mi-e percben csak gondolat.

Kérdezhetnéd, miért élünk, de senki nincs, ki választ ad,
minden napunk küzdelem, mely mindhalálig megmarad.


Ha csalódott vagy, s úgy érzed, hogy minden hullám összecsap,
gondolj bele, mennyi ember vállalná sorsodat.

Mindig csak a jóra figyelj, s hibáidat elfeledd,
ha önmagadat elfogadod, könnyebb lesz az életed.
Ha nem látod a fényt, a Napot, nyisd ki jobban a szemed,
gondjaid közt tartogat még csodákat az életed.
Mindig csak a mának élj, s az örök szabályt ne feledd:
A holnap mindig tiszta, mivel nem szennyezi semmi tett!

Ernest Hemingway: Soha ne légy szomorú







Soha ne menj oda, ahova nem hívnak, oda siess, ahol várnak!







Soha ne nézz vissza, ha nem tudsz nevetni!
Soha ne nézz előre, ha nem tudsz álmodni!

Eddie Jordan







Soha ne sajnáld az eltelt éveket,
inkább élvezd, s éld az életet.
Ne bánkódj, légy mindig boldog,
tedd a dolgod, s felejtsd a gondod.
Mindenre van megoldás, hidd csak el,
mindig van kiút, csak bízni kell.
A lehetőség adott, hogy célba érj,
hát lépj bátran, és sohase félj.
A múlt nem számít, élj a mának,
a holnap nem biztos, új idők járnak.
De ha pozitívan látod majd a világot,
idővel nyílásra ösztönzöd a virágot.
A kemény tél után te hozod el a tavaszt,
mely a kopár fákon új rügyeket fakaszt.
Ne feledd, az életedet a kezedben tartod,
és csak rajtad áll, hogy jobbá teszed-e,
vagy végleg elrontod.

Nichi-ya Nikoletta







Soha ne szégyelld az érzéseid... Akkor van baj, ha nincsenek...







Soha nem hittem volna, hogy az ember valakit ennyire megszerethet. Hány lány
volt, istenem, hány lány, asszony, különböző városokban. Hosszabb, rövidebb ideig.
Futó kalandok, néhány hónapos szerelmek. Beléjük bolondultam, tetszettek, jó volt
velük szeretkezni, de mindig ott tudtam hagyni őket. Jött egy másik, egy kívánatosabb,
kéznél volt... nem csináltam belőle gondot. Örültem, ha találkoztam velük, de soha
nem vesztettem el egészen a fejem. Kiválasztottam őket, elejtettem őket. Szép, sima
ügyek voltak. Soha nem hittem volna, hogy valakit ennyire... Talán azért, mert ő
választott ki engem. Ezt mindig éreztem, hogy ő választott ki engem..







Soha nincs késő újrakezdeni. Ne panaszkodj, ne sajnáltasd önmagad, csak állj fel
szépen, ragassz az arcodra egy hatalmas mosolyt, dobd bele a szívedbe a
,,meg-tudom-csinálni" érzést és menj! Igen, ez ennyire egyszerű, nekem elhiheted.
Viszont mivel hazudni sem akarok, tudnod kell azt is, hogy a csoda nem fog egyik
napról a másikra bekövetkezni, ahhoz sokat kell dolgoznod. Önmagadon odabent
és a meglátásaidon idekint. Viszont a hosszú, kitartó munka mindig meghozza
gyümölcsét. Ha nem adod fel,


ha mindig pontosan tudod,mit akarsz, akkor meg lesz a megfejtés. Egyszer csak
egy szép napon azt fogod észrevenni, hogy már nem munkálkodsz, már nem
erőlködsz, már rég nem figyeled önmagad, a varázslat mégis működik. Na,
akkor érted el azt a pontot, amire akkor vágytál, mikor fejjel előre betont fogtál.
És ez a nap, nyugodtan, tiszta szívvel, minden önteltség nélkül mehet a
naptáradba hatalmas, piros betűs ünnepként: megcsináltam!
(Álom nélkül nincs holnap )

Poet: Soha nincs késő







Sohasem volt az szerelmes, aki
Mondja, hogy rabság a szerelem.
Szárnyat ád ő, és nem rabbilincset,
Szárnyat ád ő... azt adott nekem.

Petőfi: SOHASEM VOLT AZ SZERELMES...







Soha senki nem fáradt még bele a szeretésbe. De mindenki belefárad a
várakozásba, a feltételezésekbe, a hallgatásba, a hazugságokba, a fájdalomba.







Sokan elengedik az élet apró örömeit,
miközben a nagy boldogságot várják.

Pearl S. Buck







Sok ember él egy asszonyban, és a nő mindegyik tud lenni: szerető, örömlány
és szexológus, szakács, pincér, takarítónő, vendéglátó, sokszor gazdasági vezető,
anya, tanácsadó, gyógyító, kedves nővér, nagymama, királyné, sőt, Királynő, azon
kívül lelki társ, jóbarát és pszichológus. Tudja, mikor kell szidni és dicsérni a társát.
Mikor kell fölnézni rá, s mikor kell úgy tennie, mintha fölnézne rá. Tudja, mi a
férfiönérzet és férfihiúság, a férfi ész és férfi butaság. Tudja a társát láthatatlan
eszközökkel befolyásolni. Meg tud szépülni. Ha kell, meg tudja szelídíteni a férjét,
mint a vadlovat, és bátorítja, ha gyáva. Boszorkány, mágus és Hófehérke tud lenni,
akibe mind a hét törpe szerelmes volt. Társa a férfinak.
Harcostársa. Bajtársa. Cinkosa. Sorstársa.

Müller Péter







Sokkal több Boldogságot lehet találni a földön,mint ahogy általában hiszik,
de az Emberek legnagyobb része soha föl nem fedezi őket.

Maurice Maeterlinck







Sok minden történt velem. És mégis, ha válaszolnom kellene a kérdésre, hogy mi
volt a legjobb, legszebb az életben, ami eddig történt velem, egyértelmű lenne a
válasz. Mert a legjobb, legszebb, ami történhetett velem, az nem esemény. Nem
valami, hanem valaki. Akinél szebb és jobb nem történhetett volna velem. Te vagy.

Csitáry-Hock Tamás: Kicsikincsem







Sok nő érzi, hogy a magánélete romokban van. Hiába próbálkozik, sorra olyan
pasikatfog ki, akik képtelenek őszintén szeretni, vagy kiderül róluk, hogy valami
más nem stimmel velük. Lehet, hogy a nő a hibás?
Elgondolkodtató a kérdés: hogy mitől lesz igazán nő, egy nő? A tökéletes idomoktól,
amelyekért akár plasztikai beavatkozásra is rászánjuk magunkat? Méregdrága
ruháktól?Sminktől? Persze, számít a külső megjelenés is, ám az igazi nőiesség
mindig belülről fakad, és ennek kevés köze van a testalkathoz, vagy éveink
számához. A régi mondás szerint egy nő csak akkor lesz nő, ha mellé áll egy férfi.
A pasik viszont csak akkor jönnek, ha nőnek látszunk, ördögi kör. Először az okot
keressük meg, miért nem néznek minket nőnek? Ha úgy érezzük, hogy már készen
vagyunk egy kapcsolatra (feldolgoztuk gyermekkori traumáinkat, megszabadultunk
előző kedvesünk emlékétől, és külsőleg is el tudjuk fogadni önmagunkat), akkor
célszerű átgondolni, hogy kire várunk







Sokszor gondolok rád, és ez fáj nekem,
mióta elmentél más lett az életem.
Más lett az éj és más a nappal,
már csak álmaimban, halmozol édes szavaiddal.







Sokszor gondoltam rá, hogy feladom, amikor úgy éreztem, Isten már nem figyel rám,
sokszor kellett irányt váltanom, máskor pedig le is tértem az utamról. De mindennek
ellenére visszatértem és továbbmentem, mert meg voltam győződve arról, hogy nem
élhetem másképp az életem. Megtanultam, hogy mely hidakon kell átkelnem és mely
hidakat kell fölégetnem.

Paulo Coelho: Az accrai kézirat







Sokszor a lélek ura a létnek,
Sokszor a szív parancsol az észnek,
Sokszor fáj a szív és sokszor a lélek,
Sokszor mindkettő, és ez az élet.







Sokszor van, hogy azt az egyet, amit a legjobban akarunk, nem kaphatjuk meg.
Összetöri a szívünket, kikészít. A vágy tönkreteheti az életünket. De bármilyen
nehéz is akarni valamit, azok szenvednek a leginkább, akik nem tudják, mit akarnak.

Grace klinika c. film







Sokszor volt, hogy az élet engem is bántott.
Olykor adott, máskor elvett minden egyes álmot,
Sokszor volt, hogy én is hatalmas pofonokat kaptam,
Néha volt ki vigasztalt, máskor egyedül maradtam,
Sokszor volt, hogy újra és újra fel kellett állnom,
Mikor a fájdalom ereje túl ment minden határon,
Sokszor volt, hogy nem azt érdemeltem amit kaptam,
Soha semmi mást, csak boldogságot akartam,
Hibáztam én is... volt, hogy elmenekültem onnan,
Volt, hogy nevettem, vagy elbújva sírtam titokban,


Sokszor nem találtam Önmagam, kerestem a választ,
Felnéztem az égre, s térdre borulva kerestem a támaszt,
Az Élet a legnagyobb tanár! Megtanít emberre válni,
Csak nevetni kell az akadályon ! S nem meghátrálni,
Megtanít a könnyekre. a bánatra, megtanít félni
Megtanít a magányra, s megtanít örökké remélni
Viszont megtanít arra is, hogy elbuknak a gyengék,
Mert akárhogyan is szeretném, sehol nincs menedék,
Ezert szembenézek bármivel, mosollyal az arcomon,
S csak hinnem kell... túl leszek minden bajon, gondon.

/Az Élet a legnagyobb tanár/







Sorsunk egybeforr, együtt megyünk tovább,
Az élet viharában Te vigyázol reám.
Köszönöm,hogy szeretsz, s hogy hiszel nekem,
S hogy megosztod az életed velem.

Vörösmarty Mihály







Sose búcsúzz el végleg. Mindig hagyd nyitva magad mögött az ajtókat.
Sose tudhatod, mikor lesz szükséged rá, hogy újra belépj rajtuk.







Sose haragudj meg arra,
Ki durva szóval megsebez.
Tudom jól, hogy fáj a sértés,
Valld be, a fontos mégsem ez.
Hidd el nekem, senki nem rossz,
Hidd el, jók az emberek,
Valakiért mindenki harcol,
Valakit mindenki szeret.

Victor Hugo







Sose magyarázkodj egy férfinak a tested miatt. Ha elégedetlen vagy a külsőddel,
cselekedj és ha tudsz javítani valamin, tedd meg. Szépítsd magadat sporttal, jógával,
meditációval.A szépség mindig egységet, harmóniát jelent; testi és lelki ragyogást.
Sosem lehet szép az, akinél ez az egység megbomlik. Viszont ahol létrejön, ott a
külső egyenetlenségek láthatatlanokká válnak. Tegyél önmagadért, de sose
magyarázkodj. Tiszteld magadat és ne szabadkozz. Ragyogj és ragyogtass.

Montorffy Lett







Sosem lehet tudni egy nőnél, hol végződik az angyal, és hol kezdődik az ördög.

Heinrich Heine







Sosem tudhatod, milyen eredményei lesznek a cselekedeteidnek,
de ha nem cselekszel, eredményük sem lesz.

Mahatma Gandhi







Sosem tudhatod, mit hoz a véletlen,
Melyik virág nyílik Neked az életben.
Ki fog veled sírni és ki fog veled nevetni,
ki fog az életben igazán szeretni...
Nem az a boldog,kinek kincse van,


hanem az,kinek igaz szíve van...
Ne a szépet ,a jót keresd,
és ha megtalálod igazán szeresd!







Szabadság, szerelem!
E kettő kell nekem.
Szerelmemért föláldozom
Az életet,
Szabadságért föláldozom
Szerelmemet.

Petőfi Sándor: SZABADSÁG, SZERELEM!







Szavak nélkül beszélni
szívek nélkül szeretni
könnyek nélkül sírni
mosoly nélkül nevetni
nehéz, igazán nehéz.

De elfogytak a szavak
kihűltek a szívek
elapadtak a könnyek
erőltetettek a mosolyok
magány, ismerős magány.

Majoros Gabriella: Szavak nélkül







Számtalan szép ember él a világon, milliók, akikbe beleszerethetsz.
De olyan, akinek a szája tökéletesen illik a tiedhez, csak egy létezik.

Tony Parsons: Apa és fia







Szegény nők, hányszor becsapja őket a férfiak föllobbanó vágyának forró lehelete. -"Kimondhatatlan, mennyit szenvedek, könyörülj meg rajtam!" - rebegi a férfi és a
nő megilletődve nyújtja át neki az orvosságot. Aztán megdöbbenve állapítja meg,
hogy ápoltja sokkal gyorsabban kigyógyult, mint ahogy kívánatosnak tartotta volna.

Nagy Endre: Szerelmesek kalauza










A szem a lélek tükre, és visszatükröz mindent, ami rejtve van. De a belülről
fakadó ragyogáson kívül


más szerepe is van a szemnek: kifelé is tükörként működik.
Azt is visszatükrözi, aki belenéz.

Paulo Coelho: Az accrai kézirat







A szemed becsukhatod, hogy ne lásd, amit nem akarsz látni,
de a szíved nem csukhatod be,


hogy ne érezd, amit nem akarsz érezni.

Tabitha Suzuma: Forbidden - Kimondhatatlan







Szemedbe néztem, s megfürödtem benne
Olyan volt tükre, mintha kristálytenger lenne
Melynek fenekén csillogó mélybarna homok
Gyémánttá tördeli a felkelő napot
Szemedbe néztem, s elmerültem benne
Olyan volt színe, mintha nyári éjjel lenne
Melynek égboltján ezüstös telihold ragyog
Mit körbetáncolnak álmos csillagok
Szemedbe néztem, s lángra gyúltam benne
Olyan volt tüze, mintha izzó láva lenne
Mi addig ég, míg csak a föld forog
Míg a mennyben dalolnak angyalok
Szemedbe néztem, s feloldódtam benne
Olyan volt fénye, mintha bűbájosság lenne
Mely árva lelkem velejéig hatott
S gyújtott szívemben heves imádatot
Szemedbe néztem, s eltévedtem benne
Olyan volt vonzása, mintha mélységes mély lenne
Mint szédítő, kábító, gyönyörű vad titok
Szemedben láttam meg, hogy szeretlek nagyon!

Robesque: Szemedbe néztem...







Szemeddel nézz, szíveddel láss







Szentesi Szilvi: AZ ERŐS NŐ


Most nem a kigyúrt nőkről fogok írni, hanem azokról a nőkről, aki saját maguk jogán,
a változásba, tanulásba befektetett energiájuk okán váltak erős nőkké.

Az erős nő egyben hatalommal is bír, amelynek gyakorlására felhatalmazottá válik.

Az a nő, aki az erejét és hatalmát kezében tartja, nem egy mozdulatlan báb, nem egy
celeb, akinek trónuson kéne trónolnia az idők végeztéig.

Az erő és a valódi hatalom birtoklása egy pillanatról pillanatra való utazás, melyet
döntések sorozata kísér. Állandó jelenlét és döntés, folytonos nyitottság, bátorság
és szeretet kövezik ki az utat, amelyen jár.

Íme, az erős nő 10 jellemző vonása:

1. Felelősséget vállal az életéért
Igen, mindenért felelősséget vállal, a jó és pocsék dolgokért is... Folyamatosan
megkérdőjelezi a tudattalan társadalmi mintákat, elgondolásokat és kommenteket,
amelyek korlátozzák a nő szerepét és erejét a társadalomban. Kiszabadul az
egészségtelen családi mintákból. Folyamatosan tanul, növekszik és gyógyul.
Felfedezi a sebeit, a szabotáló mintáit, a korlátozó hiedelmeit, amelyek visszatartják.
Észreveszi, amikor félelemből reagál, vagy bárki másnak a vágyai szerint
megkérdőjelezi önmagát, megkeresi a gyógyulást, és ha kell, akkor támogatást
kér a gyógyulásához!

2. Megalkotja a saját szabályait
Vigyük valós testi megtapasztalás szintjére mindazt, amit megtanultunk, amit
tudunk. Erre mondják, hogy az ilyen tudás az, ami ,,gerincre szállt", sajátunk
lett, valóban bennünk él tovább. Amikor felismerem, hogy én vagyok saját
tapasztalataimnak a megalkotója, akkor az is világossá válik, hogy legfőbb
igazságainkat is magunk alkotjuk meg. Vegyük számba mely igazságok nem
a mieink, és melyek azok, amelyek minket szolgálnak. Alkossuk meg a saját
szabályainkat, aszerint, hogy mivé akarunk válni, mit akarunk alkotni, kik is
vagyunk valójában. Fogadjuk el, hogy minden vágyunk jogos, joggal kérnek
helyet, időt és figyelmet az életünkben, mert velünk született jogunk egy szabad,
békés és gyarapodó világban élni. A nők az emlékezés útjára lépve zsigerből
tudják, hogy hogyan kell ezt csinálni, de először el kell hinnünk, hogy ez
lehetséges. Nekünk is! Teremtők vagyunk, életadók, hatalmunkban áll a méh
erőnkkel teremteni, alkotni, gyógyítani -ne feledkezzünk meg erről a potenciáról,
és használjuk!

3. Megbecsüli és tiszteli magát
A valódi erővel és hatalommal rendelkező nő önmagával jól, nagyon jól bánik.
Alap, hogy önmagát elfogadja, értékelje, tisztelje és megbecsülje. Légy büszke
arra, hogy nő vagy, a testedre és ciklusaidra! Tudd, hogy értékes vagy, és a
tested egy csoda. Kezd el csodálni magadat, szavaiddal, érintésekkel.
Nagyrabecsülésed kifejezheted azzal is, ha tápláló ételeket eszel, ha mozogsz,
ha kimész a természetbe, ha megengeded a pihenést, az önkényeztető és
szerető rituálékat.

4. Belső iránytűje szerint él
Kapcsolatba kell lépnünk és használnunk kell a belső iránytűnket. Mi vagyunk
életünk mesterei, mesternői. Ha szívünkkel, testünkkel, méhünkkel,
medencénkkel állandó kapcsolatban maradunk, akkor nem lesz annyi
bizonytalankodás és tanácstalanság az életünkben, a finom, halk és pozitív
belső hang rendelkezésünkre fog állni, és segítségünkre lesz. Vezessen
minket a belső izgatottságunk. Ahol izgatottság van, ott a testünk nyitott, vagy
nyitásra készen álló. Bármi, ami bennünket összehúz és bezár, azzal hagyjunk
fel, hagyjuk abba.

A kurtizán maga a természet ereje kulturált formába öntve"

5. Értékeli a szenvedélyeit
Az erővel felhatalmazott nő izgalmas, nedves, zamatos és inspirált életet él! Amit
szeret, azt csinálja, amit nem szeret, azt nem csinálja. Bízik benne, hogy legfőbb
céljai a legerősebb szenvedélyeiből csíráznak ki, és nem engedi magát eltéríteni
ezektől! Isten, az Istennő, az Univerzum... mind-mind támogatnak bennünket abban,
hogy megéljük a legnagyobb örömet adó dolgainkat! Ezt az örömöt és boldogságot
nem érdemes bezárni, osszuk meg a világgal, mert a világnak is ajándék lesz!

6. Kapcsolatok
Olyan emberekkel vedd körbe magadat, aki valóban látnak téged, akik hisznek
benned, akik csodálnak téged! Olyan minőségi kapcsolatokat építs, amelyek
táplálnak, olyan emberekkel, akik hisznek az álmaidban. Megérdemled, hogy
megtaláljanak ezek, és képes vagy rá, hogy megtaláld őket! Ehhez, ha kell,
lépj ki a komfortzónádból, keress új munkahelyet, munkát, barátokat!

7. Ragaszkodik ahhoz, amiben hisz
Az erővel felhatalmazott nő a testében hordozza az igazát. Tudja, mikor kell
meghúznia a határokat, és megvédelmeznie értékeit. Egész élete egy példázat,
melyben nem lehet áldozat.

8. Kapcsolatban van a félelmeivel
Az erős nő bátor, de nem mentes a félelemtől. Ahol éppen változik és fejlődik
bennünk valami, ott törvényszerűen meg fog jelenni a félelem is. A belső határok
tágulni kezdenek, és ez kockázatos. Ahogy növekszik a fény, megjelenik az árnyék
is. Fontold meg, mi az a legrosszabb, ami történhet veled? El tudod e fogadni a
legrosszabb kimenetelt is? A megfontolással egyre csökken a félelmeink ereje is.
Ezzel együtt, lehetséges, hogy nem fog menni egyedül és segítséget kell kérned.
Ezzel sincs semmi baj, csak maradj kapcsolatban és nézz szembe vele!

9. Támogatja a többi nőt
A leggyakoribb társadalmi illúzió egyike, hogy a másik nő szépsége és tehetsége
fenyegető. Nem kell, hogy féltékenyek legyünk, hiszen minden nő számára van
elég hely és tér, hogy ragyoghasson! A másik különlegessége nem veszélyezteti
a sajátunkat. Amikor tudatára ébredünk más nőkkel szembeni féltékenységünknek,
emlékeztessük magunkat, hogy a másik nőben saját pozitív minőségeinket látjuk
egy tükörben felragyogni. A másik nő ragyogása, tehetsége és szépsége egy
lehetőséget mutat a számunkra. Minél ragyogóbbak a nőtársaink, mi annál
inkább vagyunk képesek ragyogóvá válni.

10. Birtokában van a gyönyörének
Az erejébe megérkezett nő megérdemli a gyönyört. Olyan kapcsolatokat, élményeket
keres, ahol minél több tápláló gyönyörben részesülhet. A gyönyör számolatlanul és
számtalan formában megilleti: élvezheti egy naplemente, egy ruha, egy étel és egy
csodálatos szex formájában is! Légy kíváncsi, járj utána mit, mennyit,
hogyan szeretnéd kapni, megérdemled!










A szenvedés abból fakad, hogy elvárjuk, hogy úgy szeressenek minket,
ahogy elképzeltük - ahelyett, hogy hagynánk, hogy a szeretet úgy
nyilvánuljon meg, ahogy akar: szabadon, zabolátlanul, ereje teljében,
vezetve minket, megakadályozva, hogy megálljunk.

Paulo Coelho: A Zahir







Szenvedély nélkül az ember csak lappangó erő, csak lehetőség,
akárcsak a kavics, amely kalapácsütésre vár, hogy szikrát hányjon.







SZEPTEMBER VÉGÉN


Még nyílnak a völgyben a kerti virágok,
Még zöldel a nyárfa az ablak előtt,
De látod amottan a téli világot?
Már hó takará el a bérci tetőt.


Még ifju szivemben a lángsugarú nyár
S még benne virít az egész kikelet,
De íme sötét hajam őszbe vegyűl már,
A tél dere már megüté fejemet.

Elhull a virág, eliramlik az élet...
Űlj, hitvesem, űlj az ölembe ide!
Ki most fejedet kebelemre tevéd le,
Holnap nem omolsz-e sirom fölibe?
Oh mondd: ha előbb halok el, tetemimre
Könnyezve borítasz-e szemfödelet?
S rábírhat-e majdan egy ifju szerelme,
Hogy elhagyod érte az én nevemet?

Ha eldobod egykor az özvegyi fátyolt,
Fejfámra sötét lobogóul akaszd,
Én feljövök érte a síri világból
Az éj közepén, s oda leviszem azt,
Letörleni véle könyűimet érted,


Ki könnyeden elfeledéd hivedet,
S e szív sebeit bekötözni, ki téged
Még akkor is, ott is, örökre szeret!

Petőfi Sándor: Koltó, 1847. szeptember.







SZERELEM


Ha az életben valakit szeretsz, és tudod, hogy vele boldog lehetsz, ne törődj azzal,
hogy a világ mit beszél, csak azzal törödj, hogy az övé legyél!
Szeretlek, és szeretni is foglak, mig rabja nem leszek egy sirhalomnak. Ha rájövök,
hogy ott is létezik élet, akkor sem fogok mást szeretni, csak téged!!!!
Te vagy a reggel, az ébredés perce, te vagy az este, a nyugalom csendje, te vagy
az éj, a szerelem teste, te légy mindig életem szerelme!
Többet jelentessz nekem, mint a nap, mikor földre küldi a sugarakat. Te vagy nekem
a drága kincs, ami a világon még nincs!
Mint csillag az égen, mint fény a napban, mint te az én szivemben, mindenkinél
jobban szeretlek!
Ahogy a csillagok ragyognak az égen, úgy ragyogsz te az én szivemben. Szeretlek,
ezt értsd meg! Mert más ilyen kincs, nekem nincsen!
Egy rövidke szó, mit kimondani nehéz. Föleg neked, kit elérni oly nehéz. Úgy
szeretném elmondani, amit érzek, de félek te mindezt nem érted. Lelkem örül, ha
csak egy pillanatra látlak, de mikor nem vagy itt, elemészt a bánat. Sir a szivem,
kérlel a szám, ám hiába minden, csak a magány néz le rám. Szeretlek őszintén,
kivánlak teljesen, oly üres nélküled az életem! Szeretném, ha te is rájönnél
kedvesem, nélküled nincs értelme annak, hogy létezem!
Nem tudok aludni, remeg a szivem, hiányzik, hogy kezed kezemhez érjen. Riadtan
ébredek, merre vagy, hol lehetsz? Megnyugszom, csak mondd hogy szeretsz!
Szeretném az arcod éjjel, nappal látni! Szeretnélek a karomba zárni. Hogyha az
álom mind valóra válna, nékem az élet, egy cseppet sem fájna!
Üres az ágy, nem jön az álom. nem szól senki, hiába várom. Üvölt a csend, és
hallgat az élet, rám tör egy érzés: szeretlek téged!
Mondhatok mostmár bármit, számodra üres szavak lesznek, ha azt mondom:
szeretlek, mit számit? Szavaim a sötétségbe vesznek. Bárcsak elhinnéd, hogy
szeretlek, bárcsak látnád, hogy szenvedek, tudnod kell, kimondhatatlanul hiányzol,
a fájdalomtól már reszketek!
Hidd el szeretlek, csak pár perc az élet, ez is túl sok, hogy nélküled éljek. Tudod
mire kérlek? Maradj velem, mig élek!
Távol vagy tőlem, de szivem ott van nálad, érzem hogy szeretlek, s vágyom utánad.
Vágyom, hogy mehessek, hogy veled lehessek. Megfogjam két kezed, mondjam
hogy szeretlek!
Amig a szivem dobog, és lelkem létezik, szeretni foglak, s ez nem változik. Elviselek
bármilyen kint, ha kell meghalok, de tudnod kell, örökre a tied vagyok!
Szeretnék boldog estén, fénylő csillag lenni, ráborulni válladra, mikor nem lát senki.
Úgy mondanám könnyes szemmel néked: nem szeretek mást, csak egyedül téged!
Szeretném, hogy tudd, csak neked élek, szeretném hogy érezd, nagyon szeretlek
téged! És ha néha fáj is szeretni, téged akkor is megéri!
Leirni nem tudom, mit irántad érzek, elmondom hát: szeretlek téged! Elmondom
neked, és az egész világnak, eddig szerettelek, ezután imádlak!
Melletted lenni ez minden vágyam, tested csókolni, pihe-puha ágyban. Szerelmes
szavakat suttogni füledbe: szeretlek mig élek, kedvesem örökre!
Oly csodás az élet ha itt vagy velem, minden szépet te jelentesz nekem. Neked
köszönhetek minden szépet, mert te vagy számomra maga az élet!
Egy élet a földön, egy élet a szivben, és elégek a szerelem tüzében. Éget a szerelem,
és éget a vágy, a boldog élethez szükségem van rád!







A szerelem, a szerelem,
A szerelem sötét verem;
Beleestem, benne vagyok,
Nem láthatok, nem hallhatok.


Petőfi Sándor: A SZERELEM, A SZERELEM...







A szerelem a legjobb muzsika az élet színpadán.
Nélküle örökre dallamtalan lennél az emberiség hatalmas énekkarában.

Roque Schneider







A szerelem azt jelenti, hogy két ember: kettő és mégis egy.
Egy férfi és egy nő egyetlen angyallá olvad össze. Ez a mennyország.

Victor Hugo: A párizsi Notre-Dame







A szerelem mindent pótol, s a szerelmet
Nem pótolja semmi.

Petőfi: A CSILLAGOS ÉG







A szerelem mindig más. Mindegy, hogy hányszor szeretünk életünkben, egyszer,
kétszer vagy tízszer: az új szerelem mindig ismeretlen. A szerelem vagy a pokol
fenekére taszít, vagy a mennyországba röpít, de egy biztos: valahova eljuttat.
És nem utasíthatjuk vissza, mert létünk alapfeltétele. Ha nem merjük elfogadni,
éhen halunk egy karnyújtásnyira a fától, amely hiába kínálja gyümölcseit.
Mindenütt a szerelmet kell keresnünk és vállalnunk kell, hogy esetleg órákig,
napokig vagy akár hetekig szomorúak és csalódottak leszünk miatta. Mert abban
a pillanatban, amikor elindulunk keresni a szerelmet, ő is elindul, hogy megtaláljon
minket.

Paulo Coelho







A szerelemnek könnyednek kell lennie, mint a lélegzetvételnek,
lágynak, mint a hóesés - mert csak akkor működik.

Julie Krone







A szerelem nem a másik emberben van, hanem bennünk. Mi ébresztjük föl
magunkban. De ahhoz, hogy fölébreszthessük, szükségünk van a másikra.

Paulo Coelho: Tizenegy perc







A szerelem az a tövis, amit nem érzel, mikor beléd hatol, de pokolian fáj mikor
kénytelen vagy kihúzni...







A szerelem vakká tehet, de a vágy soha.

Szöllősi Péter: A vágy soha







A szerelmes asszonytól minden jó várható, és minden rossz kitelik.

Balzac










A szerelmi kaland mindig úgy kezdődik, mint a múló nyári zápor,
de sohase lehet tudni, hogy melyikből lesz a negyvennapos özönvíz.

Nagy Endre: Szerelmesek kalauza







Szerelmet ébreszteni a férfiban, ez minden nő legfőbb célja.

Moliére







A szerelmet nem lehet keresni, a szerelemmel csak találkozni lehet.

/Voltaire/






Szeress!
Sokszor megbántottak, s sokszor csalódtál. Volt, hogy annyira fájt, hogy azt hitted,
képtelen leszel elviselni a fájdalmat.
Mégse zárd be a szívedet. Ne hagyd, hogy a vastag páncél összecsontosodjon
veled.
Börtönbe fogsz kerülni általa. A félelem, a fájdalom, a csalódottság, és a
reményvesztettség börtönébe. S ez pokolibb lesz minden kínnál, minden fájdalomnál,
csalódásnál, amit a múltban átéltél. Saját meg nem élt érzéseid bezárják és
fojtogatják majd a lelkedet. Addig pusztítják a belsődet, míg már képtelen leszel
pozitív érzésekre, érzelmekre.
A fájdalomra az igazi gyógyír: a szeretet. Szeress hát! Szabadon, lángolón, újra és újra.
Próbáld meg akkor is, ha úgy érzed, mindennél jobban félsz a csalódástól.
Érezd. Éld meg. Szeresd meg.
Szeress. S hidd el, a sötétségen túl meg fogod látni a szivárványt!

Szalai Vivien







Szeress, úgy ahogy még nem szeretett senki sem.
Szeress úgy, ahogy még nem szerettél senkit sem.

Copy Con: Szeress ugy







Szeress úgy mint a Nap, feltétel nélkül
Úgy, mint a Nap, ami szívedből épül.
Úgy mint a nap, fényből születve
Úgy, mint a Nap, áldást teremtve.

József Attila/Csongrádi Kata: NAPHIMNUSZ










Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat,
becsülni tudja majd a szép pillanatokat.

Hioszi Tatiosz: A szeretet kiskönyve







Szeretek élni. Néha persze rajtam is eluralkodik a vad, kétségbeesett,
elviselhetetlennek tűnő szomorúság, de ha már túl vagyok rajta, tudom,
hogy pusztán létezni, életben lenni nagyszerű dolog.

Agatha Christie: A vigasz szavai







Szeretem a férfiakat, és látom, hogy legalább annyira szükségük van ránk,
mint amennyire nekünk rájuk. Csak hosszú folyamat, hogy megtanuljuk tisztelni
és értékelni egymást.

Monica Bellucci: Interjú Nők Lapja







Szeretem azt a férfit, nem azért, mert szép, nem azért, mert okos, mert tanult,
mert zseniális, mert hősies, met odaadó, nem azért. Hanem szeretem, egyszerűen
azért, mert csak ő tudja nekem adni azt a mámort, ami nélkül nem tudok élni!

Erdős Renée: A nagy sikoly










Szeretem lelkednek
Magas repülését,
Szeretem szivednek
Tengerszem-mélységét


Szeretlek, ha örülsz
És ha búbánat bánt,
Szeretem mosolyod,
S könnyeid egyaránt,


Petőfi S. SZERETLEK, KEDVESEM!







A szeretet nem más, mint hatalmas vágy, hogy magadhoz öleld a világot.

Osho: Az élet misztériumai







Szeretetet kell adnom, azt hiszem,
és megosztani másokkal a hitem.
Nem arra várni, hogy én mit kapok,
csak kitalálni, hogy mit adhatok.

Melegséget, személyre szólót.
Érdeklődést, és biztató szót.
Hogy miért megy ez oly nehezen nekem?
Mert magam körül forog az életem.



Szeretném én is, ha szeretnének,
velem, s nem rajtam nevetnének.
Pedig tudhatnám tapasztalatból,
a szeretet a szeretetre válaszol.

Nem szabad mindig a másikra várni!
Szívedet elsőként kell kitárni!
Ne félj a sebektől, miket kaphatsz!
Aranyló boldogság-kalászokat arathatsz.

Schrenk Éva: Miért is élek?







A szeretet megváltoztat, a szeretet gyógyít. Néha azonban halálos csapdát állít,
és elpusztítja azt, aki teljesen átadja magát neki.

Paulo Coelho: Mint az áradó folyó







"A szeretethez nem kell mindig testi közellét.
Minél valódibb egy szeretet, annál távolabbra hat térben és időben is.
Ha rád gondolok és szeretlek, megjelenhet lelkedben az üzenet.
A város másik pontján is.
Néha a Föld másik pontján is."

Müller Péter







A szeretetnek melege van a természet hidegében - és világossága van az élet
sötétségeiben; és a szeretetnek ajkai vannak, amik mosolyognak velünk az
örömben - és lecsókolják a könnyeinket a fájdalomban.

Gárdonyi Géza: Tükörképeim - Az érintés csodája







A szeretet önmagában is elég ahhoz, hogy értelmet adjon egy egész életnek.

Paulo Coelho: A portobellói boszorkány







Szeretnéd elérni és tudnád szeretni, de nem lehet elérni, mert nem enged szeretni.







"Szeretnék veled eső áztatta utcán táncolni, s szeretnék veled egy ágyban álmodni.
Szeretném megmutatni mit ér egy könnycsepp, mely az öröm által tisztítja arcodat,
s elmossa az összes bánatodat. Szeretném ha szemem tükrében fedeznéd fel a
világot, s észrevennéd az igazán fontos dolgokat. Szeretném ha tudnád hogy a
sivatagban is nyílik virág, s hogy a hóesésben is van melegség, mert így él a világ.
Szeretném ha velem együtt kiáltanád, hogy suttogva is értem szavad, mert így
nincs az a szív mely megszakad. Szeretném ha látnád hogy a vak ember is láthat
csodás dolgokat, s kinek néma az élet, az is várja a hangokat. Szeretném ha együtt
éreznénk azokat a dolgokat, melyeket sok ember a jelentéktelen dolgok miatt egyre
csak halogat. És végül Szeretném, ha már ráncok borítják az arcunkat, azt lássam
hogy életünk nem is lehetett volna ennél boldogabb..."

(Takács Péter: Szeretném)







Szeretném, ha szeretnél, néha megölelnél...
Ha fognád két kezem, boldog lenne életem!










Szeretném látni a mosolyt az arcodon,
Tisztán, szelíden úgy, hogy ragyogjon:
Szeretném látni a boldog szemeket,
Melyekből más is erőt meríthet.

Szeretném hallani a boldog nevetést,
Mely mindig őszinte és békés.
Hallani, ahogy a jót dicséri szád,
S nem az elégedetlenség nehezedik rád.

Szeretném érezni, hogy békés a világod,
Hogy hiteddel a rosszat leigázod.
Felülkerekedsz a súlyos bánaton,
Hisz Isten veled van minden utadon.

Szeretném tudni, hogy jó döntést hozol,
Ha válaszút előtt botladozol.
Mindig tudd pontosan, melyik Isten útja,
Tudd, ha rálépsz boldogság vár rajta.



Szeretném, hogy vágyaid valóra váljanak,
De hinned kell, hogy imáid meghallgattatnak.
S ehhez legyen az a hely a templomod,
Ahol a válasz már a szívedben visszhangoz.

Szeretném, ha aggódó szíved lecsendesedne,
Ha minden gondod Isten elé lenne letéve.
Ha a szíved ezáltal teljesen felszabadulna,
A fénysugár lelkedig lehatolhatna.

Szeretném, ha veled érted imádkozhatnék,
A bánatodban is szívesen osztoznék.
Ha nyújtod a kezed, Isten elé vezetlek,
Hitem szikrájából lángot gyújtok neked.

Szeretném, ha akár könnyeid árán is,
Hogy hinni tudj abban, aki felszabadít.
Egy kőhajításnyira van az igaz szeretet,
De a követ neked kell a földről felemelned.

Weöres Sándor: MOSOLY AZ ARCODON










Szeretni annyit jelent, mint igazán érdeklődni valaki iránt, figyelemmel fordulni
felé. Tisztelni úgy, amilyen; sebeivel, sötétségével, de képességeivel és rejtett
adományaival is. Hinni benne, hogy képes növekedni, akarni, hogy előre haladjon.
Bolondul remélni; 'Te nem vagy elveszett ember,tudsz növekedni,szép dolgokat
csinálni - én bízom benned.' Örülni jelenlétének és szíve szépségének, akkor is,
ha még nem látszik. Elfogadni, hogy mély és tartós kapcsolatot kössünk vele;
gyöngeségei és sebezhetősége ellenére.

Jean Vanier







Szeretni és szeretve lenni a legnagyobb boldogság a világon.

Goethe







Szeretni csak fölfelé lehet. Nem lefelé, csakis fölfelé. Senkit sem szeretünk azért,
mert buta, gonosz, aljas, csúnya, büdös, kellemetlen, gyenge, gyáva - hanem azért,
mert okos, jó, szép, kellemes, erős, bátor. Még akkor is, ha nem ilyen - ha szeretjük,
belelátjuk vagy beleképzeljük mindezeket az értékeket. Ha azt mondod: "olyannak
szeretlek, amilyen vagy", nem igaz! Mert ha valóban szeretsz, többnek látsz, mint
amilyen vagyok. Ha szeretsz valakit, fölfelé nézel rá, minőségileg többnek látod.
Mai kifejezéssel azt mondhatnánk, hogy a szeretet nem objektíven lát. Aki szeret,
az nem a szemével, hanem a szívével lát.







Szeretni jöttünk széles e világra.
Keresni másban énünk jobb felét.
Örömet lelni.
Napról napra várva a belső hangot,
a misztikus zenét.
Mert a magánynak kongó kapujából
az élet ösvénye másfelé vezet.
Tárd ki szíved, mely börtönödhöz láncol,
s örülj a mának, amig csak lehet.
Nyisd ki a szemed, s a lelkedben érezd:


ami ma gond, az mind megoldható.
Álmodni merj, és sohase fékezd!
Amit hiszel, valóra váltható.
Szeretetet, mit mástól kapsz fogadd be,
Szellemedet, ha lehet, csillapítsd le!
Érzéseid vezessék léptedet!
s hidd amit akarsz, el is érheted.
Érezni fogod, megnő a világod.
Szépség és jóság mind tiéd lehet.
Becsülj meg minden szeretető barátot,
s teljessé válik az egész életed.

Aranyosi Ervin







Szeretni úgy is lehet,
hogy nem mutatod meg,
szeretni úgy is lehet,
hogy lábad megremeg,
szeretni úgy is lehet,
hogy csókolni nem mered,
szeretni úgy is lehet,
hogy könnyed megered,
szeretni úgy is lehet,
hogy mindened Neked,
szeretni úgy is lehet,
hogy nincsen ott Veled,
szeretni úgy is lehet,
hogy küldesz verseket,
szeretni úgy is lehet,
hogy tudod, hogy szeret,
szeretni úgy is lehet,
hogy viszontszeretnek,
szeretni úgy is lehet,
ahogy Én szeretlek !

Vámos Róbert: Szeretni úgy is lehet








Szeretsz. Mindegy, hogy valakit vagy valamit, egyszerűen megszületik benned a
szeretet. Felfoghatatlan és érthetetlen az egész, de elmondhatatlanul boldog
minden pillanat: valami leírhatatlan árad benned és belőled, valami
megnevezhetetlen fény és frissesség illata leng körül. Fájdalomnak, szenvedésnek
vagy depressziónak nyoma sincs, az élet minden rezdülésében megéled a csodát.
Az ízek édesebbek, a hangok mélyebbek, a színek teljesebbek, s noha az életed
egyáltalán nem változik, mégis pontosan tudod, hogy nincs olyan nehézség, amely
ne adhatna örömöt is, és nincs oly probléma, amelyet ne oldhatnál meg könnyűszerrel.

A. J. Christian /eredeti nevén Hrubos Krisztián, magyar író/: Mit keresett Isten a hálószobában?







A szerénység az a művészet, hogy mások jöjjenek rá, milyen fontos vagyok.







A szex során a testedet osztod meg a másik emberrel;
ha valódi szeretetről van szó, a szívedet.

Osho







Szép az életed, vedd észre már,
Ne csak arra gondolj,ami sajog és fáj.
Vedd észre a napot az égen,
Az aranyló hajnalt, mikor
Rád ragyog éppen.


A folyó csobogását, a szíved dobbanását.
Örülj az életnek, a boldog éveknek,
Fedezd fel a világot, a világban minden szépet.
Hisz Tőled függ, hogy milyen tartalmasan éled!

Karikás Sándorné: Vedd észre






Szép dolog, ha vannak álmaid. (...) De még szebb,
ha legalább egy picike remény van arra, hogy valóra is válnak.

Alyson Noel: Kék hold







Szépek szépe mondd meg nékem,
Kit ékít fel csillagszemed
Szerelemtől, boldogsággal,
Kinek csordul könnye érted.
Csillagszemű mondd meg nékem
Mivé lett a reménységem
Felhőt hajtó gyermek álma
Gyermekláncfű virágzása.
Mivé lettek dacos vágyak
Átkos-kusza ábrándokkal


Kószálások éjszakákban
Tücsökzenés révületben.
Csillagszemű mondd meg nékem
Hogyan szálljak messze délre
Évezredről évezredre
Pillantásod ott keresve.
Ó-göröghon ligetekben
Aphrodité szentélyében
Elrejteni emlékedet,
Őrizve a végtelenben.

Szeitz János: Szépek szépe







A szépség szereti az árnyékot, árnyékban születik a kísértés.

Dmitry Glukhovsky: Futu.re







A szív a legfurcsább csavargó,
ne bánjatok durván vele!
Mert ahonnan elűzték egyszer,
hívhatják vissza bár ezerszer,
nem látják többet sohase.

Móra Ferenc: A SZÍV







Szíved sziklakertjében nyár marad az élet.

Ott mindenhol rózsa nyílik, nyoma sincs a télnek.
Ha sírni kell, oda vágyom - ott kereslek téged

- megnyugtat és szenvedélyt ad érző ölelésed.
Árnyas lombú fák odvában sok száz mókusfészek.
Lombjuk alatt a fapadok titkokról mesélnek.
A belekarcolt jelbeszéd is minden szót megértet,
nem törik meg fényét száradt könnyemlékek.
Minden kimondott szó vágyat súg a szélnek,
mert bűvös Éden kertedben, ahová csak lépek,
- tengernyi virág vár- egy lángoló, örök nyár,
melyből soha el nem múlik a hűség, s az ígéret.

Kun Magdolna: A szív kertje







Szívemben mindig lesz egy hely emlékednek
Elfelejtem azt, hogy rossz vége lett
És csak az maradsz,
Ki engem boldoggá tett.

Elmentél tőlem kedves,
S én hagytam, hogy menj csak el
Hiába lett volna minden,
Ki menni akar, engedni kell.

Mosolygott hozzá az arcom,
De mögé, már senki sem néz,


Játszani a közönyös embert,
Most látom csak mily nehéz.

Ha azt kérdezné most tőlem valaki
Mondjam meg, mit jelentesz nekem?!
Egy pillanatra zavarba jönnék,
S nem tudnék szólni hirtelen!

S nagy sokára mondanám halkan
Semmiség, csupán az életem,
S nem venné észre rajtam senki sem,
Hogy könnyes lett a szemem!

Heinrich Heine: Szívemben mindig lesz egy hely...







A szívet azért rejtette el az Isten, hogy senki se lássa.

Gárdonyi Géza: Isten rabjai - a regény utolsó mondata







A szív jósága olyan, mint a nap melege: életet ad. Csak a jóság, a szeretet maradandó. Olyan, akár a forrás. Minél többet merítesz belőle, annál jobban buzog. Légy jó!

Henryk Sienkiewicz


Törölt Fókuszban a nő 1 2 3-ból:






Egy nő szépsége nem a ruhákban, amiket hord, nem az alakjában vagy a frizurájában rejlik. A nő szépségét a szemében találod, mert a szem bejárat a szívhez, ahol a szeretet lakozik.

Audrey Hepburn














 
 
0 komment , kategória:  Idézetek birodalma  
A természet képekben
  2019-05-22 15:00:21, szerda
 
 




A TERMÉSZET KÉPEKBEN


Mottó

"Csak az erős ember ismeri a szeretetet,
csak a szeretet érti meg a szépséget,
csak a szépség teremt művészetet."

Richard Wagner


"Aki az erdő fáitól, a sziklától, a zuhogó pataktól és a vándorló felhőktől kéri kölcsön a gondolatokat, az nem fogy ki soha belőlük."

/Mikszáth Kálmán: Tóth atyafiak/


"A természet az egyedüli, melyet a fantázia nem szépíthet, nem nagyíthat, csak törpíthet."

/Mikszáth Kálmán: Tóth atyafiak/


"Legsokoldalúbb medicina a természet".


Link












































































Szép esőmentes tavaszi napokat kívánok!




 
 
0 komment , kategória:  Természet   
Aranyponty horgászcentrum - Rétimajor
  2019-05-20 17:30:18, hétfő
 
 










ARANYPONTY HORGÁSZCENTRUM - RÉTI MAJOR


E hó 7-én és 14-én az Aranyponty horgászcentrumban, Rétimajorban jártunk, ahol a magyar halászat összegyűjtött, kiállított relikviáiról, színes élménydús, kalandokkal teli élményeiről kaptunk tájékoztatást. a látogatásra előzetesen minden eddiginél többen, 105 fő jelentkezett. Ez a létszám a fogadóhely számára akár az előadóterem méretét, akár az étkeztetési lehetőséget nézzük- kezelhetetlen volt.így két turnusban szervezzük meg a látogatást.

Rétimajor nevét eddig sokan még alig hallottuk. Minden bizonnyal ennek egyik oka talán, hogy nincs nagy horgász sokunk családjában. A másik pedig talán az lehet, hogy nincs agyonreklámozva. Pedig igazi földi paradicsom és nemcsak horgászoknak.

Sajnos az idő nem kedvezett, kimondottan kellemetlen esős időben keltünk útra, ami egész nap semmit sem javult. A rossz idő ellenére úgy gondoljuk, hogy az élmény kárpótolt mindent!

A Zichy grófi család építette egykori uradalmi major elöregedett, közel 100 éves, felújított épületeiben többek között az ország egyetlen Halászati Múzeumát találjuk. Ezen a vizes élőhelyen a valamikori halászat és a mai hasznosítás szervesen összefügg.

A központ jellegzetessége, hogy a halászkunyhó és az újonnan épült modern egységek jól megférnek egymás mellett. A Nádi Iskola a rekonstruált Árpád kori halászkunyhó, a Halászati Múzeum és a környező épületek egységes arculata is ezt sugallja.

Rétimajor /Sáregres/ minden évszakban kiváló helyszín a természetjáráshoz, pihenéshez, feltöltődéshez, hiszen a természet itt tényleg ezerarcú.


KIránduljunk Rétimajorba!

Link



Rétimajor, ahol a föld és az ég összeér

Link



Diáktábor Rétimajorban

Link
























































































































 
 
0 komment , kategória:  OMNYE  
Titkok hálójában
  2019-05-09 20:15:20, csütörtök
 
 








TITKOK HÁLÓJÁBAN


Nyolc izgalmas kémnő, akiről elfelejtettek rendes filmet csinálni


Miközben a kémfilmek (meg általában a bűn- és akciófilmek) klasszikus formulája szerint a női szereplők többnyire tesztoszteronködbe burkolt sztárspionok optikai kiegészítőiként díszelegnek, egyre több kőkemény, de jobbára fiktív női karakterre épülő kémfilm készül. Fájó hiány mutatkozik azonban az igaz történeten, valós történelmi figurákon alapuló produkciók terén - pedig volna miből meríteni. A múlt héten mutatták be a mozik A vörös ügynök című, Judi Dench főszereplésével forgatott filmet a brit atomtitkot kiszivárogtató angol fizikusnőről, mi pedig összeszedtük az elmúlt száz év nyolc legizgalmasabb, ám a mozgókép történetében igencsak alulreprezentált nőalakját, aki kémkedésre adta a fejét.


MP - 061.hu Mata Hari (1876-1917)


Minden idők legismertebb kémnője, az 1917-ben Franciaországban kivégzett Mata Hari, azaz Margaretha Geertruida Zelle izgalmas történetét még a némafilmes korszakban - először 1920-ban - megfilmesítették. Az egzotikus kinézetű, titokzatos múltú hollandus varietésztárt és luxuskurtizánt olyan híres szépségek játszották el a vásznon, mint Asta Nielsen, Gábor Zsazsa, Marlene Dietrich, Jeanne Moreau és Sylvia Kristel - akik bár mindannyian beleadtak apait-anyait, a filmek elég gyengék voltak azok, hogy a feledés homályába merüljenek. (A legismertebb és talán legparádésabb alakítás a svéd Greta Garbóé, akit George Fitzmaurice rendező még nem bújtatott bele az áldozati báránybőrbe, miként azt megtették a későbbi Mata Hari-filmekben.) Az újabb történészi narratívák szerint a hányattatott sorsú végzet asszonyának, akinek a combjai között emberéletek tízezreinek a sorsa dőlt el a Nagy Háború idején, és akiért orosz tisztek, német hercegek és francia politikusok adogatták egymásnak a hálószobakilincset, feltehetően az volt a legnagyobb bűne, hogy szerette a szexet. Kivégzésekor állítólag visszautasította, hogy bekössék a szemét, mosolygott és csókot dobott a kivégzőosztag felé, amikor a puskák eldördültek.







Nancy Wake (1912-2011)


Az új-zélandi születésű ausztrál kémnő a második világháborúban a Gestapo legkeresettebb embere volt, 1943-ban ötmillió frank vérdíjat tűztek ki a fejére. A brit Special Operations Executive ügynöke a náciktól kapta a Fehér Egér nevet is, mivel többször is ügyesen kitért a lebukás elől. Az ,,ausztrál bombázó" - ahogy egyik kolléganője nevezte - először nővérként dolgozott, majd Amerikába utazott, egy darabig New Yorkban élt, majd Londonba, később Párizsba költözött férjhez ment és újságírónak állt. Az ország megszállása után a francia ellenállási mozgalom egyik vezetője és hírvivője lett, szabotőrként és futárként működött. Amikor leleplezték, Londonba menekült, közben elfogták a férjét, a gazdag francia gyáros Henri Edmond Fioccát, aki akkor sem árulta el, amikor a németek halálra kínozták, hogy információkat csikarjanak ki az asszonyról. Wake visszatért Franciaországba, és fontos szerepet töltött be London és az ellenállók kapcsolattartójaként. Kihívó magatartása, feltűnő szépsége és rettenthetetlen bátorsága megvédte a legnehezebb pillanatokban is. ,,Hőstetteit" hosszan lehetne sorolni: állítólag rengeteg németet ölt meg, a legenda szerint egy SS őrt puszta kézzel iktatott ki. Soha nem kapták el, a háború után a brit hírszerzésnek dolgozott. 2011-ben hunyt el, 99 éves korában. A fehér egér című önéletrajzi regényéből tévéfilm és sorozat is készült.







Josephine Baker (1906-1975)


A világ első afroamerikai származású női világsztárja letaglózó előadásainak és lenyűgöző szépségének köszönhetően kapta közönségétől a Bronz Vénusz, a Fekete Gyöngy és a Kreol Istennő művészneveket. Szexszimbólum volt, aki a korabeli hírességeket is teljesen elvarázsolta. Hemingway szerint ő volt a legérzékibb nő, akit valaha látott, Picasso pedig a modern Nofertitiként emlegette. Többször is járt Magyarországon, első budapesti fellépésére a híres magyar slágergyáros, Zerkovitz Béla külön dalt is írt számára, amelyet Josephine később világsikerre is vitt. De nem csak énekes- és táncosnőként érdemelte ki hírnevét. Amerikában született és nőtt fel, de Párizsban találta meg azt a világot, amiért a későbbiekben az életét is hajlandó volt kockáztatni. Amikor a németek elfoglalták Párizst, a népszerűsége miatt nem korlátozták a mozgásban, így a célszemélyektől az előadások utáni partizásokon kiduruzsolt, majd láthatatlan tintával kottákra vetett titkos adatokat külföldre csempészte a szövetségeseknek. Még a második világháború idején kitüntették, ezzel ő lett az első amerikai származású nő, aki megkapta a legmagasabb francia katonai elismerést. A háború után visszatért Amerikába, és az afroamerikai polgárjogi-egyenlőségi küzdelem egyik élharcosa lett. Egész életében küzdött a fajgyűlölet ellen, amivel már gyerekkorában szembesült, 11 évesen egy brutális rasszista gyilkosságnak is szemtanúja volt. Világlátása majdnem a karrierjébe került, hiszen esetenként vagyont érő szerződésektől esett el, amikor visszautasította azokat a fellépéseket, amelyekre feketéket nem engedtek be, és rengeteg támadás, fenyegetés érte. A négyszer férjezett Baker egyébként nemcsak férfiakkal, hanem nőkkel is intim viszonyokba keveredett, például Frida Kahlo is megvolt neki.







Noor Inayat Khan (1914-1944)


A muzulmán vallású, indiai apától és amerikai anyától származó Noor Inayat Khan az indiai Noor Tipu szultán egyenes ági leszármazottjaként Moszkvában született, Angliában nőtt fel, majd Párizsban a Sorbonne-on gyermekpszichológiát, az Ecole Normale de Musique-on zenét tanult, publicisztikát és könyvet is írt, családjával a háború kezdetén szökött vissza a szigetországba. Itt a titkosszolgálat beszervezte, csatlakozott a Women's Auxiliary Air Force-hoz, de szorongott, törékenynek vélte magát, attól tartott, hogy fecsegni fog. Ezért nem ejtőernyősnek, hanem rádiósnak képezték ki, három hónapig tartott, amíg csatasorba állíthatták (többnyire ennek a fele, hat hét is elég volt). A Különleges Hadműveletek Parancsnokságának első női rádiósaként Franciaországba küldték, hogy Londont informálja a francia fővárosból. Miután a Gestapo számtalan kémet tartóztatott le, Noort visszavárták Londonba, ő azonban még hónapokig kitartott és kommunikációs hálózatot működtetett Nora Baker vagy Madeleine kódnéven, aztán valaki elárulta. A Gestapo letartóztatta és Karlsruhében bebörtönözték, majd 1944-ben több társával a dachaui koncentrációs táborba hurcolták és - harmincévesen - kivégezték. Tízhónapos kínzása alatt sem tudtak kiszedni semmit. Bátorsága és hazaszeretete példátlan, mégis csak nagyon kevesen ismerik a nevét. Hősiességéért Franciaországban és Angliában is megkapta a legmagasabb katonai kitüntetést, a Croix De Guerre-t és a George Cross-t. Ő az első muszlim nő, akinek szobrot állítottak Londonban.







Violette Szabo (1921-1945)


Violette Reine Elizabeth Bushell az 1944-es normandiai partraszállás sikeréért áldozta az életét. Londonban nőtt fel, de Párizsban született francia anyától és angol apától, azaz nem magyar származású. A Szabó név akkor ragadt rá, amikor 19 évesen, 42 napos szenvedélyes románc után feleségül ment az idegenlégió Szabó István (Etienne Szabo) nevű, magyar felmenőkkel bíró századosához. A férfi az egyiptomi csatatéren, El Alameinnél elesett, már nem is láthatta közös lányukat. Violette angolnak vallotta magát, 1944 nyarán hazafias buzgalmában jelentkezett a Churchill toborozta női kémszervezetbe. Azzal bízták meg, hogy ejtőernyős különítményével ugorjon le a francia partoknál, szabotázsakciókkal gyöngítse meg a szövetségesek feltartóztatására odavezényelt Das Reich náci hadosztályt. Violette feladata az volt, hogy hangolja össze a francia ellenállók tevékenységét. Földet éréskor kificamodott a bokája, egy német járőr elfogta és átadta a Gestapónak. Napokig kínozták, de nem vallott, a bajtársai megpróbálták kiszabadítani a Limoges-börtönből, de elkéstek: a 23 éves foglyot a ravensbrücki táborba szállították, ahol Hitler személyes parancsára végezték ki. A különleges női kémalakulatnak, amely Winston Churchill közvetlen utasítására alakult meg, hetvenöt nő volt a tagja, de a háborút csak huszonkettő élte túl.







Josiko Kavasima (1907-1948)


Kortársai közül többen a keleti Mata Hariként emlegették, mások a Kelet Jeanne D'Arcja-ként aposztrofálták, utalva hazafias hősnői szerepére. Kína utolsó uralkodóihoz fűződő családi kapcsolatai miatt sokan mandzsu hercegnőnek nevezték. Ajszin Dzsioró Hszianju néven született, egy arisztokrata mandzsu család tizennegyedik lányaként. Egy japán kalandornak adták, aki a mandzsu restauráció megszállottja volt, és már kora gyerekkorától Japánban nevelte a lányt. Neve ekkor Kavasima Josiko lett, és a háború előtti japán média kedvence volt. Az 1930-as, 1940-es években fennálló, japán vezetés alatt álló bábállam, Mandzsukuo területén a japánok szolgálatában végzett titkosszolgálati tevékenységet, állítólag részt vett egy ötezer fős gerillavadász haderő létrehozásában és pletykák keringtek arról is, hogy (Dzsin parancsnok álnéven) részt vett a mandzsúriai hadműveletekben. Transzneműsége, férfiruhában tett bohóckodásai, kapcsolata befolyásos és gazdag szeretőkkel, drámai, közönség előtt tett megnyilvánulásai mind hozzájárult hírnevéhez és hírhedtségéhez. Már életében könyvet és számtalan cikket írtak róla, kiadták a dalait, készült róla film (The Last Princess of Manchuria, 1990) és regény is. Kínában 1948-ban árulásért kivégezték, de megítélése ma is ellentmondásos. Kínában hírhedt árulóként ismerik, Japánban sokak számára rokonszenves háborús emlék.







Ethel Rosenberg (1915-1953)


Az amerikai kommunista mozgalomban aktív Rosenberg házaspárt azzal vádolták, hogy a hidegháború idején atomtitkokat adtak át a Szovjetuniónak. Bűnösségükre nem voltak közvetlen bizonyítékok, ám végül, sokak - köztük Jean Cocteau, Albert Einstein, Jean-Paul Sartre, Pablo Picasso, Bertold Brecht és XII. Piusz pápa - tiltakozása ellenére és a McCarthy-korszak szélsőségesen kommunistaellenes közhangulatának nyomására halálra ítélték őket. Az 1995-ben nyilvánosságra került információk megerősítették, hogy Julius Rosenberg valóban szovjet kém volt, míg Ethelről csak valószínűsítik ugyanezt. Az 1951. március 6-án kezdődött perben Rosenbergék folyamatosan ártatlannak vallották magukat. A pár az ítélet meghozatala után két éven át próbálkozott fellebbezni különböző jogi fórumokon, de nem jártak sikerrel. 1953. június 19-én a hírhedt Sing Sing börtönben villamosszékben végezték ki mindkettejüket. Julius és Ethel Rosenberg volt az első két civil amerikai, akiket kémkedésért végeztek ki. A békeidőben történő kémkedést az amerikai Kongresszus 1954-ben főbenjáró bűnnek minősítette, és ez az ő esetük után Rosenberg-törvényként került bele a jogalkotásba.







Anna Chapman (1982-)


A közelmúlt egyik legnagyobb kémbotránya a szexi vöröshajú orosz spion nevéhez fűződik. Chapmant, azaz Anna Vasziljevna Kuscsenkót hálózatának kilenc másik tagjával együtt 2010-ben tartóztattak le az Egyesült Államokban, ahonnan nem sokkal később kitoloncolták. A 162-es IQ-jú gyönyörű nő egy magas rangú KGB-tiszt lányaként Volgográdban nőtt fel, közgazdaságtant végzett, majd Londonba költözött, ahol egy rövid életű házasság révén megszerezte jelenlegi angol nevét. A következő állomás Manhattan volt, ahol a már említett hálózat részeként a kémnő csáberejét és angol nyelvtudását is bevetve kapcsolatokat épített ki az amerikai társasági és politikai élet legmagasabb köreiben is, és érzékeny információkat szivárogtatott ki Moszkva számára. Miután letartóztatták, akár életfogytiglani börtönre is ítélhették volna, de egy amerikai-orosz kémcsere megmentette, és hazatérhetett. A titokszolgaként elhasznált Annát sztárként fogadták hazájában, kitüntették, majd egyből bulvárhőst csináltak belőle, akit nem volt nehéz rávenni, hogy divatbemutatókon és magazinok címlapján pózoljon. Néhány éve saját tévéműsort is kapott.










Link








 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
A legszebb ünnepen
  2019-05-04 20:30:07, szombat
 
 







A LEGSZEBB ÜNNEPEN




"Az anyaság alázat. Szolgálat és lemondás. Élethosszig tartó aggódás. Önismereti lecke. Kétkedés és hit magadban. A hited őbenne. Az ő hite tebenned. Bizonytalanság és bizonyosság egyszerre. Könnyek a zuhany alatt. Végtelen fáradtság. Végtelen káosz és mindent elsöprő harmónia. Ismeretlen szívelszorulás. A szeme a szívedben. A hangod az övében. A mosolya mindenhol. Az illata a lelkedben. Szövetség vele. Az anyaság kötelék. Ragaszkodás és elengedés. Kérdések magadnak, válaszok magadtól. Az anyaság áldozat. És mindenekelőtt hála. Hála annak, akit megszültél; és annak, aki téged megszült."

(Kőváry Anett)



Május hónap első vasárnapja - Anyák napja!

Mit is tennénk, ha nem lennének, ha belegondolunk mi sem lennénk. Köszöntsük Őket szeretettel, tisztességgel, őszintén ezen a napon. Az édesanyák ünnepe figyelmeztessen minket arra, hogy a legjobban az édesanyánk érdemli meg, hogy még életében kimutassuk iránta szeretetünket.

Ne felejtsd, hogy Édesanyád csak egy van, s azt pótolni nem lehet! Ezért, míg él tiszteld, és szeresd! Mert ha meghal hiába minden, onnan vissza nem jöhet! Hiába sírsz, hogy megbántad, jóvá nem teheted. Ha járod is az élet útját, örökké szeresd az Édesanyád! Ő adta neked a földi életet, hogy élhess, nagyon sokat szenvedett. Két gyönge karja vigyázott rád, érted szenvedett a te szerető Édesanyád!

Ne felejtsd, hogy Édesanyád csak egy van!

A legszebb ünnepen nagyon sok szeretettel köszöntjük a csoportunk Édesanyáit, Nagymamáit és Dédimamáit!


HOLNAP ANYÁK NAPJA. SZÓLJON A VERS, MOST MINDEN ÉDESANYÁNAK, AKI GYERMEKÉT HORDTA A SZÍVE ALATT!

ISTEN ÁLDJON MEG TITEKET!







Bálint Ilona: CSAK ADDIG MENJ HAZA...


Csak addig menj haza, amíg haza várnak,
Amíg örülni tudsz a suttogó fáknak,
Amíg könnyes szemmel várnak haza téged,
Amíg nem kopognak üresen a léptek...

Csak addig menj haza, amíg haza mehetsz,
Amíg neked suttognak a hazai szelek.
Hajad felborzolják, ruhád alá kapnak,
Nem engednek tovább, vissza - vissza tartnak!

Két karod kitárva - ahogy a szél is neki fut a fáknak -
Vállára borulhatsz az édesanyádnak!


Elmondhatod neki a JÓT, de a rosszat el Ne MONDD!
Ne tetézd azzal nagy kazlát a gondnak!

S ha majd az a ház már nem vár haza téged,
Mikor üresen kopognak a léptek,
Amikor a nyárfa sem súgja, hogy várnak,
Akkor is majd vissza, haza visz a vágyad...

Amíg azt a kaput sarkig tárják érted,
Amíg nem kopognak üresen a léptek,
Csak addig menj haza, amíg haza várnak,
Míg vállára borulhatsz az... ÉDESANYÁDNAK!


Csak addig menj haza...
/Zene: Muck Ferenc szaxofon: Piros szív, fehér hó, zöld levél. /

Link








Anyák napjára

Link



Anyák napjára

Link



Anyák napjára /Kovács Kati - Ugy szeretném meghálálni/

Link





Emlékezés az édesanyákra

Link



Anyák Napján emlékezem
/A videó aláfestő zenéje: Hexina: Anyám Ne Sirj/

Link

















 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja - gyermeknap  
OLIMPIÁK: Amszterdemtól Londonig
  2019-05-02 21:30:51, csütörtök
 
 





OLIMPIÁK: AMSZTERDAM, LOS ANGELES, BERLIN, LONDON



Az újkori olimpiai játékok története

Link


Link

Link


A sport és a magyar olimpikonok

Link



1 IX 1928. AMSZTERDAM: A párizsi olimpia után a megbékélés jegyében Amszterdam mellett döntöttek a NOB vezetői, legyen a világháborúban semleges Hollandia az 1928-as olimpiai játékok házigazdája. 1925-óta új elnöke van a NOB-nak. A lemondó Coubertin posztját a belga Henry de Baillet Latour gróf veszi át.





2 Győztesek - érdekességek
Az erre az alkalomra felépített olimpiai stadion. Az olimpiai játékok respektjére jellemző, hogy éppen kétszer annyi jegyigénylés érkezett az ünnepségre mint ahány férőhelyes volt az aréna ( fő)





3 Győztesek - érdekességek
Előttem az utódom... Akár ezt a címet is adhatnánk a képnek. Az 5000 méteren győztes Ritola fut elöl, mögötte a 9. aranyérmét méteren megnyerő Nurmi. Nurmi nyert még egy ezüstöt 3000 méteres akadályfutásban.





4 Győztesek - érdekességek
A világot ,,agyonverő" indiai gyeplabda válogatott. A torna öt mérkőzésén 29 gólt ütöttek és egyet sem kaptak. Sikersorozatuk egészen 1956-ig tartott.





5 Magyar győztesek: Már egy hete tartott az olimpia magyar aranyérem nélkül. Ekkor kapta a küldöttség a jó hírt: a művészeti vetélkedő, irodalmi művek csoportjában olimpiai bajnok: Mező Ferenc A nagykanizsai középiskolai tanár ,,Az olimpiai játékok története" c. művével érdemelte ki az aranyérmet Mező Ferenc





6 Magyar győztesek Kocsis Antal ( 1905 -
Ökölvívásban légsúlyban lett olimpiai bajnok. Később kivándorolt az USA-ba és ott is halt meg. Keresztes Lajos ( 1900 - 1978 ) A négy évvel korábbi ezüstöt aranyra cserélte a Vasas birkózója. Ki lehet találni ki - kit tart. . ?





7 Magyar győztesek - A kardcsapat hozta magát és ismét olimpiai bajnok lett. Hihetetlenül izgalmas csatában győzték le a régi, nagy ellenfél olaszokat. A csapat tagjai: Petschauer Attila, Tersztyánszky Ödön, Rády József, Gombos Sándor, Glykais Gyula, Garay János)





8 Magyar győztesek - Az amszterdami olimpia egyéni kardbajnoka Szarvason született. Az I.világháborúban megsérült a jobb keze, és szívós akarattal megtanult ballal vívni. A sors iróniája ,hogy a csapatbajnokság során hibátlanul vívó Petschauer ,,csak" ezüstérmes lett, mert a szétvívásban kikapott Tersztyánszkytól 5:2-re. Tersztyánszky Ödön ( 1890 - 1929)





9 ..életképek





10 X.1932 LOS ANGELES Filmhíradók, utcai plakátok, újsághirdetések adták hírül már jó fél évvel a játékok kezdete előtt, hogy mekkora eseménynek adhat otthont az Angyalok városa. Ennek megfelelően az amerikai közvélemény óriási várakozással tekintett az olimpia elé, s megkülönböztetett figyelem kísérte a sportolókat... A rendezők még egy meglepetéssel szolgáltak, hiszen a versenyzők közös helyen, az olimpiai faluban laktak, melyért naponta két dollárt kellett fizetnie mindenkinek. Ezért saját szakácsot, tolmácsot, naponta tiszta ágyneműt és törölközőt kaptak. A falu adat lehetőségeket azonban csak a férfiak élvezhették, ugyanis a nőknek ekkor még külön szálláshelyük volt





11 Győztesek - érdekességek
Hatalmas érdeklődés fogadta az olimpiai játékokat. A szervezés szinte tökéletes volt, bár érdekességek azért történtek...





12 Győztesek - érdekességek
A díjugratók csapatversenyében három nemzet indult, tehát biztosnak látszott legalább az érem. Igen ám, de a szabályban benne van, három lovasnak célba kell érkeznie, csak értékelhető a csapat eredménye. Ezt sem a svéd, sem a mexikói de még a hazai csapat sem tudta teljesíteni, ezért kizárták a csapatokat..) A nők 100 méteres síkfutását Stanislawa Walasiewitz nyerte. A hölgy férjhez is ment később ban egy clevelandi áruház parkolójában rablók agyönlőtték, és a törvényszéki boncolás során kiderült, hogy Stanislawa valójában férfi... Nem állhatott rajthoz minden idők legnagyobb atlétája Paavo Nurmi sem, mert a NOB profinak minősítette. Miért? Azért, mert egy verseny után elfogadta a költségeinek térítésére felajánlott pénzt... No comment...





13 Győztesek - érdekességek
Mildred ,,Babe" Didrikson A 18 !!! éves atlétafenomén győz 80 méteres gátfutásban ,gerelyhajításban és a legjobb eredményt éri le magasugrásban. Magasugrásban mégis ezüstérmet kap, mert technikáját szabálytalannak értékelik...





14 Győztesek - érdekességek
Eddie Tolan első színesbőrűként nyer 100 méteres síkfutásban





15 Magyar győztesek Korának legvirtuózabb tornásza győz talajon és lólengésben és 2. egyéni összetettben. Pelle István





16 Magyar győztesek A négy évvel korábbi ezüstérmet aranyra cserélték a vízilabdázók. Az ötcsapatos torna első körében 6:2-re verték az olimpiai bajnok németeket. A többi mérkőzésen még gólt sem kaptak. Barta István, Bródy György, Halassy Olivér, Ivándy Sándor, Hamonnai márton, Keserű I.Ferenc, Keserű II.Alajos, Németh János, Sárkány Miklós, Vértesy József





17 Magyar győztesek Érdemes pár szót szólni Halassy Olivérről. A vízilabda csapat erőssége 1932-ben és 1936-ban olimpiai bajnok, míg 1928-ban ezüstérmes. Sőt, 1931 -ben Európa-bajnok lett 1500 méteres gyorsúszásban. De nézzük csak... Halassy, gyerekkorában egy baleset következtében elvesztette a fél bal lábát.





18 Magyar győztesek A csapatverseny során már szinte nyomasztó volt a magyarok fölénye, hiszen a döntőben az örök ellenfél olaszok 9:2-es magyar vezetésnél feladták a további küzdelmet. Az egyéni versenyben Piller György rendkívül okosan vívva szerezte meg a győzelmet. A bronzérmes Kabos Endre lett. Piller György, Gerevich Aladár, Kabos Endre, Glykai Gyula, Nagy Ernő, Petschauer Attila





19 Magyar győztesek Énekes légsúlyban lett olimpiai bajnok .
A döntőben szép, tiszta boxolással verte mexikói ellenfelét ben tisztázatlan körülmények között vesztette életét, öngyilkos lett. Énekes István





20 XI 1936 BERLIN Amikor a NOB Berlinnek ítélte az olimpia rendezési jogát, még sehol sem volt a nácizmus. Aztán 1933.január 30-án hatalomra kerül Adolf Hitler. A Führer a náci propaganda szolgálatába állítja az olimpiát férőhelyes stadiont építenek, és a németek 4,5 millió belépőt vásárolnak. Leni Reifenfenstahl a nácik filmrendezője 400 km-nyi filmet forgatott az olimpia alatt.





21 Győztesek-érdekességek





22 Győztesek-érdekességek
A sors fintora ,hogy az ,,ária" olimpia legnagyobb sztárja egy színesbőrű sportoló volt. Jesse Owens győz 100 és 200 méteres síkfutásban, távolugrásban és tagja a 4x100 méteres amerikai váltónak is. Egy évvel korábban az amerikai válogatón máig megismételhetetlent csinált: 45 perc alatt 5 világcsúcsot állított fel, egyet pedig beállított.





23 Győztesek-érdekességek
Bemutatkozik a kosárlabda is. A döntőben : USA - Kanada





24 Magyar győztesek Szabadfogású birkózásban nyert.
Zombori Ödön 1906 - 1989





25 Magyar győztesek A harmadik olimpia részvétel hozta meg számára az aranyat. Sikerének értékét növeli, hogy német ellenfelet győzött le a döntőben. Kárpáti Károly





26 Magyar győztesek A rendkívül rangos mezőnyben Elek Ilona mindössze egy vereséget szenvedett el és lett olimpia bajnok. Legyőzte a los angelesi és az amszterdami bajnokot is. Elek Ilona






27 Magyar győztesek Az úszók klasszikus számában tudott győzni. A 100 méteres gyorsúszás olimpiai bajnoka Csík Ferenc 57,6 mp- el. Életét egy bombatámadás oltotta ki 1945-ben, Sopronban. Csík Ferenc





28 Magyar győztesek Magasugrásban nyert olimpiai bajnokságot.
Az izgalmas versenyt végül 162-cm-rel nyerte meg.1938-ban 164 cm-rel új magyar csúcsot (és egyben Európa-csúcsot) ugrott, és magyar rekordját csak 1962-ben döntötték meg. A legidősebb itthon élő olimpiai bajnokunk. Csák Ibolya





29 Magyar győztesek Zombori Ödön mentette meg a kötöttfogású birkózók becsületét. Később kivándorolt és Argentínában telepedett el. Zombori Ödön ( - 1969 )





30 Magyar győztesek Ha karddöntő, akkor magyar - olasz.
4-3-as magyar vezetésnél Kabos lépett pástra a legjobb olasz vívó, Marzi ellen. És lám... a döntőbíró olasz volt. Marzi már 4-1-re is vezetett, de Kabos innen fordított és a döntőt a magyarok nyerték 9-6-ra. Berczelly Tibor, Gerevich Aladár, Kabos Endre, Kovács Pál, Rajcsányi László, Rajczi Imre





31 Magyar győztesek A németek elleni 2:2 után gólarány döntött az aranyérem sorsáról. A németek 4:1-re verték a belgákat,így gólarányuk 14-4 lett. Nekünk 4-0 -ra vagy jobban meg kellett verni a franciákat. Végül is 5-0-ra vertük őket, és megvédték olimpiai bajnoki címüket. Halassy Olivér sietett haza, hogy 9x is megnyerje a magyar folyami úszóbajnokságot... Bozsi Mihály, Brandi Jenő, Bródy György, Halassy Olivér, Homonnay Márton, Hazai Kálmán, Kutasi György, Molnár István, Németh János, Tarics Sándor, Sárkány Miklós





32 Magyar győztesek A kardvívás egyéni döntőjébe 3-3 magyar és olasz versenyzőn kívül egy lengyel, egy osztrák és egy belga versenyző jutott be. Bár Kabos kikapott Marzitól, de Gerevich megtette neki azt a szívességet, hogy legyőzze az olaszok kiválóságát. Ezek után Marzi összeomlott, és Kabos lett az olimpiai bajnok. A bronzérmet Gerevich Aladár szerezte meg. Halálát egy náci gaztett, a Margit-híd felrobbantása okozta. Mikor is történt ez...??? Kabos Endre ( 1906 - 1944.nov.4.)





33 Magyar győztesek A döntőben simán verte az észt Sztepulovot.
Az elődöntőben viszont a dán Kops háromszor is lefejelte, és 4 cm-es, mély seb keletkezett a bal szemöldökénél. Az orvosok össze akarták varrni - de így nem boxolhatott volna a döntőben. A magyarok ezt nem engedték, csak leragasztották... Harangi Imre ((Nyíradony, 1913. október 16. - Budapest, 1979. február 4.)





34 Összességében a magyar sportolók :
10 aranyérmet 1 ezüstérmet 5 bronzérmet a berlini olimpián.





35 XIV 1948 LONDON Nyolcvannégyezer néző tombolt a Wembley lelátóin, amikor John Mark angol egyetemista befutott az ismét Görögországban meggyújtott lánggal a stadionba. Mindenki tudta - és a rendezők is ezt sulykolták a tömegekbe -, hogy igazából ezzel a momentummal zárult le a második világháború. London, mely igazából már harmadszor kapta meg a játékok rendezési jogát, nem fordított túl nagy összeget az eseményre. A városon még mindenütt meglátszottak a háború nyomai, s a vezetők nem akarták hergelni a lakosságot a nagy pompával. Az olimpiai fontosságát mutatja, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére is 59 ország (új részvételi csúcs) küldte el sportolóit a brit fővárosba. Nem voltak köztük azonban a németek és a japánok, akiket nem hívtak meg a szervezők.





36 Győztesek - érdekességek
A londoni olimpia legnagyobb sztárja Francina Blankers-Koen





37 Győztesek - érdekességek
Francina ( Fanny) Blankers-Koen nyer 100 és 200 méteres síkfutásban 80 méteres gátfutásban és tagja az olimpiai bajnok 4x100 méteres holland váltónak. Nagy bánatára az olimpia programja nem tette lehetővé, hogy elinduljon magas-és távolugrásban, pedig mindkét számban ő volt a világcsúcstartó.





38 Győztesek-érdekességek
Micheline Ostermeyer (FRO) civil foglalkozása zongorista. Az olimpián azonban nem talált legyőzőre diszkoszvetésben és súlylökésben... sőt, a sokoldalúságát bizonyítva még magasugrásban is elcsíp egy bronzérmet





39 Győztesek - érdekességek
Itt hallani először a cseh Emil Zatopekről aki nyer méteren és második lesz 5000 méteren. Futóstílusa egyedi: úgy fut, hogy az ember azt hinné, még pár méter és összeesik, annyira szenved... de nem.





40 Győztesek - érdekességek
A női 400 méteres gyorsúszás előfutamában a dán Andersen hirtelen rosszul lett, s elsüllyedt. Még szerencse, hogy egy magyar versenyző, Szathmári Elemér azonnal kapcsolt, s beugrott a vízbe és kimentette az eszméletlen versenyzőt.





41 Magyar győztesek A háború utáni első aranyérmünket nyerte kalapácsvetésben. A kalapácsvetés döntőjét rengeteg esemény megzavarta, de Németh magabiztosan versenyezve nyerte meg a bajnoki címet Németh Imre





42 Magyar győztesek 12 évvel a berlini győzelem után - immár 41 évesen - Elek Ilona ismét olimpiai bajnok lett. A győzelmének értékét növeli, hogy rajta kívül csak a csehszlovák Jan Brzak (C méter) tudta megvédeni 12 évvel korábban megszerzett bajnoki címét. Elek Ilona





43 Magyar győztesek Bóbis Gyula a szabadfogásúak mezőnyében +100 kg-ban lett olimpiai bajnok. Egy újabb érdekes történet az övé: a háború alatt annyira lefogyott, hogy a legkisebb súlycsoportban a légsúlyban kezdett el versenyezni. Egyedülálló módon az összes súlycsoporton végigment, míg elérte a nehézsúlyt. Bóbis Gyula





44 Magyar győztesek Több számmal próbálkozott pályafutása során, de végül megmaradt a távolugrásnál. Szerencsére, mert Londonban 569,5 cm-es eredményével olimpiai aranyat nyert. Szerencsére a szám világcsúcstartója Francina Blankers-Koen nem tudott elindulni a versenyen. Gyarmati Olga





45 Magyar győztesek Egy újabb hihetetlen történet. Takács Károly civil foglalkozása katonatiszt volt ban egy gránát felrobbant a kezében és leszakított a jobb kézfejét. Takács hihetetlen akaraterővel magtanult ballal lőni. A londoni olimpiát is bal kézzel nyerte meg. A korszakot meghazudtolóan keményen edzett, és ennek is köszönhette győzelmét. Amikor az utolsó lövése is 10-es lett (új világcsúcsot lőtt) megrohanták az újságírók... Ekkor Takács a pénztárcájából elővette az előre megírt győzelmi nyilatkozatát. Takács Károly





46 Magyar győztesek Az előrehozott döntő itt is a magyar - olasz volt, ahol Berczelly csodás vívásának köszönhetően 10-6-ra nyertünk. Utána még 12:4-re megvertük a belgákat is. Gerevich Aladár, Berczelly Tibor, Kárpáti Rudolf, Kovács Pál, Papp Bertalan, Rajcsányi László





47 Magyar győztesek A legsikeresebb magyar olimpikon (7 arany , 1 ezüst,1 bronz) Londonban nyerte egyetlen egyéni aranyérmét. Mivel az ezüstérmes Pinton nem jelent meg az eredményhirdetésen a bronzérmes Kovács Pállal együtt álltak a dobogón. Gerevich Aladár





48 Magyar győztesek 1976-ban Sydney-ben halt meg.
A jászberényi fiú imponáló magabiztossággal szerezte meg a bajnoki címet harmatsúlyban. 1976-ban Sydney-ben halt meg. Csík Tibor





49 Magyar győztesek Papp László magabiztos boxolással (a torna során három ellenfelét kiütütte) szerezte meg az aranyérmet középsúlyban. Később még lesz róla szó... (Papp László )





50 Magyar győztesek Pataki Ferenc műszabadgyakorlatban ( mai szóval talaj) lett olimpiai bajnok. A bronzérmet Mogyorósi Klencs János szerezte meg. Pataki Ferenc





51 Magyar mérleg Magyarország 10 arany 5 ezüst 13 bronz
A nemzetek versenyében az ötödikek lettünk.











 
 
0 komment , kategória:  Sport  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 253 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2869
  • e Hét: 13947
  • e Hónap: 36435
  • e Év: 214310
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.