Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Megindító képek és tanúságtétel
  2019-05-20 23:57:49, hétfő
 
  A képek megtekintése és az írás elolvasása nem várt érzelmi hatásokkal járhat: rájöhetünk, hogy a sokszor lenézett ,,másik" ember is Isten szeretett gyermeke, ahogy Böjte Csaba fogalmazott: ,,Sokszor mennyire nehéz elhinnünk, hogy jóravalók vagyunk, és hogy Isten soha nem teremt selejtet."
Fogvatartottak adták elő Szent Adorján legendáját
2019. május 20., hétfő | 19:54
Családok ülnek kis körökben a balassagyarmati városháza dísztermében; lelkesen beszélgetnek, mosolyognak, nevetnek, már-már idillinek tetsző a pillanat. Csakhogy ez egy rendkívüli találkozás a városi börtön fogvatartottjai és családtagjaik között.
Nemrég ért véget az elítéltekből álló színjátszó kör Szent Adorjánról szóló musical jellegű előadása.
A produkció május 19-én azért ,,hagyta maga mögött" a fegyház rácsait, hogy a fogvatartottakkal szembeni előítéleteket csökkentse, de sokkal kézzelfoghatóbb célt is szolgált: a börtönben lévők gyermekeinek nyári táboroztatására gyűjtöttek adományokat. A zenei tábort Böjte Csaba testvérrel együttműködve tervezi a balassagyarmati fegyintézet: a rabok gyermekei és az erdélyi ferences gyermekotthonok lakói számára augusztus 5-től Nyírjesen szerveznek közös nyaralást.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Elkészült Ferenc pápa csíksomlyói miseruhája
  2019-05-20 23:50:54, hétfő
 
  ...... ........



...... .....


Május 19-én végezték az utolsó simításokat azon a miseruhán, amelyet Ferenc pápa a június 1-jei csíksomlyói szentmisén fog viselni. A liturgikus öltözetet tervező és kivitelező művész, a szatmári Sabău-Trifu Cristina elmondta: az eredeti tervet követve a miseruha hátoldalán látható a romániai pápalátogatás logója a magyar nyelvű mottóval, elöl pedig a csíksomlyói kegyszobor és kegytemplom ábrázolása. Ezeket a jelképeket egységes látvány- és színvilágban kapcsolta össze a művész, aki a díszítést saját kezűleg készítette, selyem- és aranyszálat, nemes, finom, színes kelméket ötvözve, így a fehér alapra egy meleg tónusú kompozíciót készített, amelyben a sárga, barna, bordó és piros árnyalatok dominálnak, kombinálódnak. Benne van a harmónia és a melegség, a béke, amit a pápa hoz és sugároz a világnak, és a virágok mellett néhány tövismotívum is helyet kapott a bordó »zónában«, hiszen nem felejthetjük, nem hagyhatjuk ki és nem is tudjuk meg nem történtté tenni a szenvedést, amelyen a Csíksomlyón ünneplő nép is átment éppen hitéért vállalva az áldozatot és megpróbáltatást. Az infulán [püspöki süveg - a szerk.] a miseruha szín- és formavilága ismétlődik, ott a sárgásabb árnyalatok nagyobb teret kaptak" - fejtette ki Sabău-Trifu Cristina. A miseruhát a művész szatmári műhelyéből a látogatást megelőző héten szállítják át Csíksomlyóra.

Forrás és fotó: Romkat.ro
Magyar Kurír

További képek a miseruháról Link
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Magallán Szent Kristóf áldozópap és társai, mexikói vértanúk
  2019-05-20 23:36:16, hétfő
 
  SZENTLECKE a Jelenések könyvéből
Akik Krisztusért minden áldozatot vállalnak, azokat maga Isten jutalmazza meg.
Én, János, akkora sereget láttam, hogy meg sem lehetett számlálni. Minden nemzetből és törzsből, népből és nyelvből álltak ott a trón és a Bárány előtt. Fehér ruhában voltak, a kezükben pálmaággal. Hangos szóval kiáltották: ,,Üdv Istenünknek, aki a trónon ül, és a Báránynak!"
Az angyalok mind a trón, a vének és a négy élőlény körül álltak. Arcra borultak a trón előtt, és imádták az Istent: ,,Ámen. Áldás, dicsőség, bölcsesség, hála, tisztelet, hatalom és erő a mi Istenünknek örökkön örökké! Ámen."
Ekkor a vének közül az egyik megszólított, és megkérdezte tőlem: ,,Kik ezek a fehér ruhások és honnan jöttek?" Ezt feleltem: ,,Te tudod, uram!" Erre ő azt mondta: ,,Ezek a nagy szorongattatásból jöttek. Ruhájukat fehérre mosták a Bárány vérében.
Ezért állnak Isten trónja előtt, s éjjel-nappal szolgálnak neki a templomban. A trónon ülő oltalmat nyújt nekik. Nem éheznek és nem szomjaznak többé, a nap nem égeti őket, sem másfajta hőség. Mert a Bárány, aki a királyi trónon ül, legelteti és az élő vizek forrásához tereli őket. Isten pedig letöröl a szemükről minden könnyet."
Ez az Isten igéje. Jel 7,9-17

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Ha a búzaszem elhal, sok termést hoz.
Abban az időben Jézus így beszélt tanítványaihoz:
,,Bizony, bizony, mondom nektek: Ha a búzaszem nem hull a földbe, és el nem hal, egyedül marad, ha azonban elhal, sok gyümölcsöt hoz. Aki szereti életét, elveszíti azt, de aki gyűlöli életét ebben a világban, az megmenti azt az örök életre. Aki nekem szolgál, kövessen engem, és ahol én vagyok, ott lesz a szolgám is. Aki nekem szolgál, azt becsülni fogja az Atya."
Ezek az evangélium igéi. Jn 12,24-26

Egyetemes könyörgés
Pap: Imádkozzunk, testvéreim, a mi Urunkhoz, Jézus Krisztushoz, aki a vértanúk hősiessége által mutatja meg a világnak az igaz hit értékét és az áldozatvállalás magasztosságát!
Lektor: 1. Vértanúidért, akik mindhalálig hűségesek maradtak hozzád, őrizd meg népedet az igaz hitben!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Vértanúidért, akik szabad lélekkel tettek tanúságot rólad, add meg az egész világnak a lelkiismereti szabadság ajándékát!
3. Vértanúidért, akik téged követve keresztjüket vállalták, add, hogy az élet minden baját mi is erős lélekkel viseljük!
4. Vértanúidért, akik tisztára mosták lelkük köntösét szent véredben, add, hogy legyőzzük a test és a világ csábításait!
5. Vértanúidért, akik együtt uralkodnak veled, fogadd be (N. testvérünket és összes) halottainkat örök országodba!
Pap: Győzelmes királyunk, Jézus Krisztus! Látod, hogy nélküled mennyire gyengék vagyunk. Állj híveid mellett a megpróbáltatás idején, és add meg nekik erősítő kegyelmedet! Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.
*
- Katolikus Network oldalon
...... ........... .........


Május 21:Magallanes Kristóf és huszonnégy társa
A Plutarco Elías Calles vezette kormány intézkedései nyomán az 1920-as évektől a mexikói egyház üldözést szenvedett. A törvények nyíltan vallás-, illetve katolikusellenesek voltak. XI. Piusz pápa körlevelekben fejezte ki tiltakozását a mexikói egyházüldözés miatt. A lakosság több alkalommal is fellázadt a kormány ellen; a felkelések között a Cristero-háború - más néven a Cristiada - követelte a legtöbb áldozatot. A pápa 1925-ben bevezette Krisztus király ünnepét, a felkelők innen kapták a nevüket: cristero, azaz Krisztus katonája.
Az első összecsapásra 1926- ban került sor, amikor négyszáz fegyveres keresztény elbarikádozta magát a Guadelupe- i Szűzanya templomában. ,,Hivatalosan" 1927 elején kezdődött a háború, amikor a cristerók A nemzet címmel kiáltványt adtak ki, és 1929 júniusáig tartott, amikor a mexikói kormány és a felkelők amerikai közvetítéssel fegyverszünetet kötöttek. A megállapodás legfontosabb része az volt, hogy a papok ismét gyakorolhatták hivatásukat, illetve az egyház visszakapta ingatlanjainak használati jogát. A háború utáni megtorlásokban azonban számos keresztény vesztette életét, több ezer felkelőt kivégeztek, és az állami tisztségviselők sokfelé továbbra is üldözték a papokat. Mexikóban csak 1992-ben törölték el azt a törvényt, amely korlátozta a papok számát, illetve a vallási csoportok jogállását az országban. A Cristero-háborúban a becslések szerint kilencvenezer ember vesztette életét, körülbelül ötvenhétezer a kormányoldalon, és harmincháromezer cristero..
II. János Pál pápa 2000-ben szentté avatott huszonkét papot és három világi hívőt, akik vértanúként vesztették életüket a Cristero-háborúban. Közülük egy sem fogott fegyvert, ám nyíltan kiálltak hitük mellett, és az antiklerikális törvények ellenére szolgálták a hívek közösségét.
Magallanes Kristóf egyszerű földműves családban született 1869-ben. Pappá szentelése után szülővárosában lett plébános. Részt vett a helyi iskola megalapításában, valamint a város melletti gát megépítésében. Különös gondja volt a rózsafüzér imádság terjesztésére, a papi hivatások ébresztésére és a misszióra - a környéken élő huichol indiánok között is hirdette az evangéliumot. Amikor a kormány bezáratta az egyházmegye szemináriumát, a plébániáján nyitott papneveldét. A Cristero-háború kitörésekor felszólalt a béke érdekében, és ellenezte a fegyveres felkelést. A kormány tiltása ellenére szentmisét mutatott be, ezért letartóztatták, és tárgyalás nélkül elítélték. Káplánjával, Caloca Ágostonnal együtt végezték ki 1926 májusában.

- Magallán Szent Kristóf Mexikóban, San Rafael Totatiche faluban született 1869-ben. A Katolikus Egyház üldözésének idején huszonegy más áldozópappal, valamint Mexikó különböző vidékeiről hozzájuk csatlakozott három világi hívővel, Krisztus Királyt megvallva, 1927-ben szenvedett vértanúságot.
...... ............


'Mindenható, örök Isten, te Magallán Szent Kristóf áldozópapnak és társainak megadtad azt a kegyelmet, hogy Krisztus Királyhoz egészen a vértanúságig hűségesek maradjanak. Közbenjárásukra segíts minket, hogy az igaz hitet állhatatosan megvalljuk, és szereteted parancsaihoz mindig ragaszkodjunk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké.' Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
2019. május 21. – Kedd napi evangélium
  2019-05-20 23:26:42, hétfő
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Pál és Barnabás első missziós útjukról visszatérnek a szíriai Antióchiába, és beszámolnak apostoli munkájukról.
Amikor Pál és Barnabás Lisztrában hirdette a Krisztusról szóló tanítást, utánuk jött néhány zsidó pizídiai Antióchiából és Ikóniumból. Ezek úgy fellázították a népet, hogy a lisztraiak megkövezték Pált; majd abban a hitben, hogy meghalt, a városon kívülre vonszolták. De mikor a tanítványok köréje gyűltek, fölkelt és bement a városba.
Másnap Barnabással együtt útra kelt Derbébe. Ebben a városban is hirdették az evangéliumot, és sok tanítványt toboroztak.
Ezután visszafordultak Lisztrába, Ikóniumba és Antióchiába. Erőt öntöttek a tanítványok lelkébe, buzdították őket, hogy tartsanak ki a hitben, mert ,,sok viszontagságon át kell bemennünk az Isten országába". Az egyes egyházak élére kézrátétellel elöljárókat rendeltek, és végül imádkozva és böjtölve az Úr oltalmába ajánlották őket, akinek hívei lettek.
Pizídián keresztül haladva Pamfíliába jutottak. Miután pedig Pergében hirdették az Úr igéjét, lementek Attáliába. Innét azután visszahajóztak (a szíriai) Antióchiába, ahonnan egykor elindultak Isten rendeléséből a rájuk bízott munka teljesítésére.
Megérkezésük után összehívták az egyházat, és elbeszélték, mi mindent tett az Isten általuk, és hogyan tárta fel a pogányok előtt a hit kapuját.
Ezután jó ideig a tanítványok körében tartózkodtak.
Ez az Isten igéje. ApCsel 14,19-28

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézus búcsúzóul az ő békéjét hagyja övéire.
...... ........... ......


Az utolsó vacsorán mondott beszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: ,,Békességet hagyok rátok. Az én békémet adom nektek. Nem úgy adom, ahogy a világ adja nektek. Ne nyugtalankodjék szívetek, és ne csüggedjen! Hiszen hallottátok, hogy azt mondtam: Elmegyek, de visszajövök hozzátok. Ha szeretnétek engem, örülnétek annak, hogy az Atyához megyek, mert az Atya nagyobb nálam. Előre megmondtam nektek, mielőtt megtörténnék, hogy ha majd bekövetkezik, higgyetek. Már nem sokat beszélek veletek, mert jön a világ fejedelme. Rajtam ugyan nincs hatalma; hogy azonban megtudja a világ, hogy szeretem az Atyát: úgy cselekszem, amint az Atya meghagyta nekem."
Ezek az evangélium igéi. Jn 14,27-31a

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te vagy a Jó Pásztor, aki összegyűjtöd és őrzöd nyájadat, az Egyházat. Te fáradhatatlanul indulsz az elveszett bárányok után és visszavezeted őket a közösségbe. Te ismered és nevükön szólítod mindazokat, akik nyájadhoz tartoznak. A kereszten életedet adtad a juhokért, minden emberért, értünk. Hívj napjainkban is fiatalokat szolgálatodra, akik téged követve egész életükkel a te szeretetedet közvetítik az embereknek, és a te tanításodat hirdetik. Segíts minket, hogy az evangéliumhoz méltóan éljünk!

Elmélkedés
A mai evangéliumi részletben Jézus újabb ígéreteket ad apostolainak, s ezzel felkészíti őket arra az időre, amikor ő már nem lesz személyesen a földön. Az apostolok számára, az Úr mennybemenetelekor válik világossá, hogy a mennyből a földre eljövő Üdvözítőnek földi küldetése befejezése után vissza kell térnie a mennybe, de műve ezután is folytatódni fog. Az Úr már a mennybemenetel előtt, az utolsó vacsorán nyíltan beszélt arról, hogy vissza fog térni az ő Atyjához. Távozása előtt gondoskodott róla, hogy igéjével és szentségeivel továbbra is velünk maradjon az idők végezetéig. Szentségi jelenlétének legcsodálatosabb módja az Oltáriszentség.
A mai részlet azzal zárul, hogy Jézus szeretetből engedelmeskedik az Atyának és teljesíti a tőle kapott küldetést. Megtestesülése, világrajövetele az Atya akaratának megfelelően történt. Isten országának hirdetése során mindig azt tanította, amit az Atyától hallott és az Atya bízott rá. Csodái, csodás gyógyításai előtt mindig az Atyához fohászkodott, hogy e tetteiben is az Atya szeretete és irgalma nyilvánuljon meg. A mennyei Atyának engedelmeskedett akkor is, amikor vállalta a szenvedést és megváltásunkért feláldozta magát a kereszten. Ennek a végsőkig elmenő engedelmességnek lett a jutalma, hogy az Atya feltámasztotta őt a halálból. Jó volna, ha az Úr példájából tanulva mi is minden helyzetben azt tennénk, amit Isten kíván tőlünk.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
I.N.R.I. több részben
  2019-05-20 23:05:23, hétfő
 
  Hangzó Biblia I.N.R.I. 1. rész videó Link

I.N.R.I. 2. rész Hegyi beszéd és a Képmutatásról Videó Link
Hangzó biblia - heti rendszerességgel megjelenő új sorozatunk első részeként hang:Takács Ferenc, zene: György Ákos szerző páros tolmácsolásában az INRI - Jézus beszédei c. hanganimáció első két fejezetét hallgathatjátok meg. A Mennyei követ és az Isten országának példázatait, Jézus szavait hallgatva elgondolkodhatunk Istenről és akaratáról sőt felőlünk való terveiről is.
Ajánljuk mindazoknak, akik szívesen időznek Isten előtt az Igét hallgatva, Róla elmélkedve!

I.N.R.I. 3. rész Jézus beszédei az utolsó napokról és az utolsó vacsora videó Link

I.N.R.I. 4. rész - Az áldozat és a feltámadás videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Nagymarosi Ifjúsági Találkozó - Szentségimádás - 2019.05.18
  2019-05-20 22:54:27, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Lelki felkészülésként Ferenc pápa gondolatait
  2019-05-20 22:51:13, hétfő
 
  Közeledik Ferenc pápa csíksomlyói látogatása, és azt követően pünkösd ünnepe. E két eseményre való lelki felkészülésként Ferenc pápa gondolatait hoztam:
Vereb István a Laudetur Kiadó vezetője
*
Ne legyünk ízetlen, sótlan keresztények, legyen életünknek evangéliumi íze, krisztusi illata.
A Szentlélek képezi az egyház és minden egyes keresztény lelkét, életnedvét: Isten szeretete, amely szívünkben lakást vesz és szeretetközösségre lép velünk. A Szentlélek mindig velünk van, mindig bennünk van: szívünkben lakik.
A Szentlélek maga ,,Isten ajándéka" (vö. Jn 4,10). Isten adománya, amely különféle lelki ajándékokkal látja el azokat, akik befogadják őt. Az egyház megkülönbözteti a Szentlélek hét ajándékát. Ez a szám jelképesen a teljességet, a befejezettséget jelöli; amikor a bérmálás szentségére készülünk,
megtanuljuk őket. A Szentlélek hét ajándéka: a bölcsesség, az értelem, a jó tanács, a lelki erősség, a tudomány, a jámborság és az istenfélelem.
A felsorolás szerint a Szentlélek első ajándéka tehát a bölcsesség.
Azonban nem egyszerűen emberi bölcsességről van szó. Az emberi bölcsesség az ismeret és a tapasztalat gyümölcse. A Biblia elbeszéli, hogy Salamon, amikor Izrael királyává koronázták, a bölcsesség ajándékát kérte.
A bölcsesség éppen ez: annak a kegyelme, hogy mindent Isten szemével láthatunk. Olykor a dolgokat saját tetszésünk vagy szívünk pillanatnyi állapota szerint látjuk - szeretettel vagy gyűlölettel, irigységgel. Nem, ez nem
Isten szeme. A Szentlélek az, aki a bölcsességet ajándékozza nekünk, hogy mindent Isten szemével láthassunk.
Gondoljatok egy anyukára, aki otthon van kisgyermekeivel - az egyik ezt csinálja, a másik azt, és a szegény anyuka egyik helyről a másikra megy a gyerekek problémáival.
Amikor az anyukák elfáradnak és megszidják gyermekeiket, ez bölcsesség? Nem! Amikor azonban az anyuka magához veszi gyermekét, és kedvesen, nagy türelemmel elmagyarázza neki, hogy ezt ezért meg ezért nem csináljunk, akkor az Isten bölcsessége? Igen! Ez az, amit a Szentlélek ad nekünk
az életben.
Azután például a házasságban, amikor a házasfelek veszekednek és egymásra sem néznek vagy rossz szemmel néznek egymásra: ez Isten bölcsessége? Nem! Ha azonban elmúlik a vihar, kibékülünk és tovább haladunk békességben: ez bölcsesség? Igen, ez a bölcsesség ajándéka.
Legyen benne mindnyájunknak része! Ezt nem lehet megtanulni, ez a
Szentlélek ajándéka.
Ezért kérjük az Urat, hogy adja meg nekünk a Szentlelket, adja meg a bölcsesség ajándékát, Isten bölcsességének ajándékát, amely megtanít arra, hogy Isten szemével lássunk, Isten szívével érezzünk, Isten szavaival beszéljünk.
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Romániában a lakosság közel kétharmada fontosnak tartja ....
  2019-05-20 12:53:15, hétfő
 
  Romániában a lakosság közel kétharmada fontosnak tartja a pápalátogatás.
Egy felmérés szerint a Romániában élők csaknem kétharmada fontosnak ítéli meg hazája számára Ferenc pápa romániai látogatását - közölte május 16-án elektronikus kiadásában az Adevarul napilap.
Az Adevarul román napilap az Inscop közvéleménykutató intézet felmérését idézte csütörtöki híradásában. A felmérés a Román Tudományos Akadémia egy intézetének a megrendelésére készült.
A válaszadók 61 százaléka úgy véli, hogy hazája számára fontos a pápalátogatás; 23,3 százalékuk válaszolta azt, hogy nem fontos Románia számára az esemény; 15,7 százalékuk nem akart vagy nem tudott válaszolni.
A megkérdezettek 77,4 százaléka tartja magát vallásosnak; 16,5 százalékuk azt vallotta magáról, hogy nem vallásos. Románia lakosságának mintegy 87 százaléka ortodox.
A Szentatya május 31. és június 1. között látogat Romániába. Legutóbb, húsz évvel ezelőtt II. János Pál pápa járt Romániában, de csak Bukarestben. Ferenc pápa a fővároson kívül Csíksomlyót, Jászvásárt s Balázsfalvát, a román görög katolikusokat is felkeresi. A Szentatya Dániel ortodox pátriárkával is találkozik, akivel közösen fog imádkozni a román ortodoxok új székesegyházában, a Nemzeti Megváltás-katedrálisban.
Ferenc pápa romániai látogatása elsősorban pasztorális jellegű, ami azt jelenti, hogy a Szentatya a romániai katolikus híveket akarja megerősíteni hitükben, de az ökumenizmus szempontjából is jelentősége lesz a vizitnek.

Forrás: MTI
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Aranyosi Ervin: Kávés együtt ébredés
  2019-05-20 09:14:41, hétfő
 
  ...... ........... ............


Kávét főztem, hogy felébredj,
ne kóvályogj álmosan,
jobban esik az ébredés
együtt ülve, párosan.

Visszatér belénk a lélek,
felébredünk végre már,
aztán nézzük az óránkat,
hát az bizony délre jár.

Varázslatos ez a kávé,
és hogy repül az idő,
percként futnak el az órák,
s már utol sem érhető!

Ám a páros ébredésnek
szép emléke megmarad.
Lelkünk lassan utoléri
a gyors idő-madarat.



Aranyosi Ervin © 2019-04-22.
A vers megosztása, másolása,
csak a szerző nevével és a vers címével
együtt engedélyezett. Minden jog fenntartva
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Sienai Szent Bernardin áldozópap
  2019-05-20 08:41:41, hétfő
 
  - Igenaptár oldalon
SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Nincs üdvösség senki másban, egyedül Jézus Krisztusban.
Azokban a napokban Péter a Szentlélektől eltelve így szólt: ,,Népünk elöljárói és ti, vének! Ha ti ma azért hallgattok ki minket - miután egy beteggel jót tettünk -, hogy vajon ő hogyan is gyógyult meg, hát tudjátok meg mindannyian, ti és Izrael egész népe, hogy ez az ember annak a názáreti Jézus Krisztusnak a neve által áll itt előttetek egészségesen, akit ti keresztre feszítettetek, és akit az Isten feltámasztott a halálból.
Ő az a kő, amelyet ti, építők elvetettetek, és mégis szegletkővé lett. Nincs üdvösség senki másban. Mert nem adatott más név az ég alatt az embereknek, amelyben üdvözülhetünk."
Ez az Isten igéje. ApCsel 4,8-12

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Követlek téged, bárhová mégy.
Amikor már közel voltak Jézus szenvedésének és megdicsőülésének napjai, útközben valaki így szólt hozzá: ,,Követlek, bárhová mégy." Jézus így válaszolt: ,,A rókának van odúja, az ég madarainak fészke, de az Emberfiának nincs hová fejét lehajtania."
Egy másikat Jézus szólított fel: ,,Kövess engem!" Az így válaszolt: ,,Uram, engedd meg, hogy előbb elmenjek és eltemessem apámat." ,,Hagyd a holtakra, hadd temessék el halottaikat - mondta neki -, te pedig menj, és hirdesd az Isten országát."
Egy harmadik ezt mondta neki: ,,Uram, követlek téged, de engedd meg, hogy előbb elbúcsúzzam a családomtól." Jézus így válaszolt: ,,Aki kezét az eke szarvára tette, és mégis hátratekint, nem alkalmas az Isten országára."
Ezek az evangélium igéi. Lk 9,57-62

*
- Wikipedia oldalon Link

- Katolikus oldalon Link
Istenünk, ki Szent Bernardin áldozópapot Jézus Szent Nevének különleges szeretetével tüntetted ki, az ő érdemeiért és könyörgésére engedd, hogy szereteted Lelke gyújtson lángra minket!

- Magyar kurír oldalon Link
Olasz származású ferences papra, hitszónokra, a nándorfehérvári ütközet egyik hőse.
A magyar honvédségnek hivatalosan is védőszentje volt 1945-ig.
A Katonai Ordinariátus védőszentje.
Istenünk, te Kapisztrán Szent Jánost küldted szorongattatásban élő híveid megerősítésére. Add, hogy oltalmad alatt biztonságban éljünk, és őrizd meg Egyházadat szüntelen békében. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
A harcterek járványa, a pestis vitte halálba még azon évben. Kapisztrán Szent János 1456. október 23-án halt meg. Sírja az akkor magyar szerémi Újlakon (Ilok) volt. A magyar honvédségnek hivatalosan is védőszentje volt 1945-ig.

- Katolikus rádió oldalon Link.
...... ..........



...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 404 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1968
  • e Hét: 5558
  • e Hónap: 26241
  • e Év: 229154
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.