Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Influenza ellen - természetesen
  2019-05-22 13:15:02, szerda
 
  A megfázások és az influenzaszerű fertőzések azon betegségek közé tartoznak, amelyek főleg a téli hónapokban jelentenek problémát. Mégis, meglepően keveset tehetünk ellene, bár a gyógyszertárakban átláthatatlan mennyiségű influenza elleni szer kapható.

Azt, hogy minden influenzajárványnak áldozatául esünk-e, megint csak az immunrendszerünk határozza meg, amit feltétlenül erősítenünk kell. Ha egészségesen élünk, eleget alszunk, sok folyadékot és vitaminban gazdag ételeket fogyasztunk, a következő italkúrával megelőzhető a közelgő influenza:

Egy csésze influenza és megfázás elleni bodza-, levendula- és legyezőfűvirág-teával, vagy meleg citromos vízhez tegyünk egy evőkanál aloélevet, 10 csepp Echinacea-tinktúrát, valamint 5-5 csepp teafaolajat és grapefruitmag kivonatot. Ebből fogyasszunk naponta háromszor egy csészével, amíg a tünetek teljesen el nem múlnak.

Már a fertőzés első tüneteinek megjelenésekor vegyünk forró fürdőt, amelyhez adjunk 5 csepp teafa-, kakukkfű- és fenyőtűolajat tejszínbe keverve.

Hasonlóan pozitív hatása van a mustárfürdőnek.

Jó hatása van kezdődő megfázás vagy influenza esetén. Ezen kívül a kivörösödött fejből elvezeti a felesleges vért, és segít a gyenge keringés, szédülés és légszomj esetén. Köhögés, hörghurut és tüdőbetegségek esetén is ajánlatos mustárfürdőt alkalmazni.

Lábfürdőhöz vegyünk 100 g mustárt, teljes fürdőhöz 400 g-ot. A magokat törjük szét, és 1/2-2 liter vízbe helyezzük 15 percre.

Ezután az egészet öntsük hozzá a láb- vagy kádfürdőhöz. Fürödjünk benne 10-15 percig. A víz hőmérséklete legyen kb. 38 °C. 60 °C feletti hőmérséklet tönkreteszi az enzimet, és megakadályozza a mustármag hatását. A mustárt egy lenvászon zsákon keresztül is beleönthetjük a vízbe, és a zsákot azután belelógatjuk a fürdővízbe. Megfázásban vagy hörghurutban szenvedő gyermekeknél is alkalmazhatjuk a fenti fürdőt, de ilyenkor csak a megadott mennyiségek felét használjuk. Utána feküdjünk a meleg ágyba és izzadjunk minél többet.

Esténként inhaláláshoz cseppentsünk néhány csepp teafa- és eukaliptuszolajat a párnára, ettől jobban tudunk lélegezni, és nyugodtabban alszunk.

Ha a torkunk fáj, gargarizáljunk naponta többször egy kis pohár meleg vízbe tett 5 csepp propolisz kivonattal. A friss fokhagyma, vízitorma és torma segít elűzni a nemkívánatos kórokozókat, és újra szabaddá teszi a légutakat.

Nagyon fontos, hogy elegendő táplálékot fogyasszunk.

Magas láz esetén, a bergamottolaj kitűnően alkalmas borogatásra. A bergamottolajnak hűsítő és enyhe lázcsillapító hatása is van, ezért alkalmas lázcsillapító borogatásokhoz. Párologtatólámpába is tölthetjük, amely így a betegszoba levegőjét tisztítja és frissíti.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A hagymák gyógyhatásairól
  2019-05-22 13:12:47, szerda
 
 



A fokhagymától eltekintve nincs a vöröshagymánál egészségesebb étel. Évezredek óta ismert gyógyhatását már híres ókori orvosok pl. Dioszküridész és Plinius feljegyzései is dicsérik. A vöröshagymát, amely gyógyhatását legerőteljesebben nyers állapotban fejti ki, manapság már túl ritkán fogyasztjuk.

Szinte minden hagymafajta gyógyításra alkalmas, még a nagy és enyhe zöldhagyma is, a tojás alakú olasz vöröshagyma és a kerek, nagy vöröshagyma is.

A hagyma a benne található, allicinné és cikloal-liinné alakuló erős kéntartalmú vegyületeknek és természetesen a hidrogén-rodanidnak köszönheti kiváló antibiotikus hatását. Az illóolaja, amely a hagyma szeletelésénél távozik, szintén ként tartalmaz, és szintén erős baktériumölő hatása van.

A hagyma azonban nemcsak erős természetes antibiotikum, hanem kiváló vitaminforrás is. A gyökérgumójában A-, B1, B2-, C-, E-vitamin és nikotinsav, ezenkívül ásványi anyagok, például kalcium, magnézium, mangán, foszfor és vas, valamint fehérjék és szívre ható anyagok találhatók.

A hagyma gyógyhatásai

Ha a hagymát melegítjük, gyógyhatású anyagainak nagy részét elveszíti, de érzékeny gyomrúak számára elviselhetőbbé válik. Aki nem szenved gyomorsavtúltengésben vagy gyomorégésben, annak ajánlatos minél több nyers hagymát fogyasztani. Aki azonban hiperaciditásban szenved, ami azt jelenti, hogy szervezete túl sok gyomorsavat termel, annak csak mértékkel szabad nyers hagymát fogyasztania. Sok embernél azonban a sav felszökését és a gyomorégést éppen a túl alacsony savszint okozza. Ez ellentmondásosnak tűnhet, de a magyarázat igen egyszerű: Ha egy érzékeny gyomor nem termel elég savat, akkor nem képes a táplálékot elég gyorsan és elég alaposan megemészteni, ami azután ott marad a gyomorban, és erjedése közben sav termelődik. Ez irritálja a nyálkahártyát, és savfelszökést okoz. Ebből az következik, hogy érdemes a nyers hagyma fogyasztását annak is megpróbálnia, akinek túl sok a gyomorsava, mert lehet, hogy ezzel megerősíti és aktiválja az emésztőmirigyeket.

Sok embernél azonban a sav felszökését és a gyomorégést éppen a túl alacsony savszint okozza. Ez ellentmondásosnak tűnhet, de a magyarázat igen egyszerű: Ha egy érzékeny gyomor nem termel elég savat, akkor nem képes a táplálékot elég gyorsan és elég alaposan megemészteni, ami azután ott marad.

A növényi hormonok szabályozzák a vércukorszintet, tehát a hagyma megakadályozza a cukorbetegség kialakulását, a kezelését pedig jól kiegészíti.

A nyers hagyma megöli a gyomorban és bélben található kórokozókat, erősíti a természetes bélflórát, és az epefunkció aktiválásával javítja az általános emésztést.

A hagyma jótékony hatást fejt ki a vese és a húgyhólyag területén is. Megsemmisíti vagy gátolja azokat a kórokozókat, amelyek húgyhólyaggyulladást és különböző vesegyulladásokat okoznak.

A friss, ropogós tavaszi zöldhagymának vértisztító hatása van. A hagymakúra eltünteti a szervezetből az ödémákat, azaz a feleslegesen felgyülemlett vízmennyiséget. Egyes természetgyógyászok állítják, hogy hagymakúrával sikerült vesehomokot és kisebb veseköveket feloldaniuk.

Vizeletretenció esetében is kiváló segítséget nyújt a hagyma, vizelethajtó hatása miatt.

A hagymakúra nagy segítséget jelent a férfiak számára prosztatagyulladásban.

A hagyma erősíti a szívet - eltávolítja a szív, has és lábtájról a felgyülemlett folyadékmennyiséget (vízkór), ezáltal megelőzvén az arterioszklerózist. A hagyma szívre ható anyagai javítják a szívizom keringését, és növelik a szívizom rugalmasságát.

A vöröshagyma leve felszakítja a köhögést és oldja a váladékot. Enyhíti a hörghurutot, az erős köhögést és a rekedtséget.

Az antibiotikum-korszak előtti időkben élő orvosok feljegyzéseiből tudjuk, hogy még a tüdőgyulladás is sikeresen kezelhető hagymával. Ezenkívül megfázás, influenza, torok- és garatgyulladás és orrmelléküreggyulladás esetén is jótékony hatású.

Megelőzésre is alkalmazható megfázásos megbetegedések és fertőzés ellen.

A vöröshagyma és a fokhagyma segítségével a rák is leküzdhető. Vannak olyan kutatók, akik a fokhagymának és a vöröshagymának fontos segítő és megelőző szerepet tulajdonítanak a rák elleni küzdelemben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Savasító és méregtelenítő ételek
  2019-05-22 11:04:19, szerda
 
 



Természetes méregtelenítés:
Számos méregtelenítő program létezik, melyek segítségével tehermentesíthetjük szervezetünket és megtisztíthatjuk májunkat, vérünket, beleinket a káros, toxikus anyagoktól. Néha a legegyszerűbb út a legcélravezetőbb, nézzük meg, melyek azok a szupertáplálékok, melyek segítségével természetes módon méregteleníthetünk.

1, Fokhagyma
A fokhagyma az egyik legerőteljesebb méregtelenítő növény, elősegíti az emésztőenzimek termelődését, ráadásul fontos szerepe van a glutathion termelődésében, mely az egyik legfontosabb természetes antioxidáns vegyület. Emellett segíti bizonyos kén vegyületek, valamint a bio-aktív szelén termelődését, melyek szintén fontos szerepet töltenek be e méregtelenítés folyamatában.
Ráadásul a fokhagyma az egyik leghatékonyabb, széles spektrumú parazita, vírus, gomba és baktériumölő (39 vegyületet tartalmaz, melyek pusztítják a kórokozókat).

2, Leveles zöldek
Az olyan leveles zöldek, mint a spenót, kelkáposzta, búzafű, leveles kel, stb. klorofillban rendkívül gazdagok és elősegítik a szervezet erőteljes méregtelenítését. A klorofill emellett természetes vérépítő és segíti az új, egészséges sejtek képződését, valamint gátolja a baktériumok elszaporodását a szervezetben.

3, Citrusfélék
Kezdjük a reggelt egy pohár citromos vízzel, narancs vagy grapefruit lével, ezzel nagymértékben elősegíthetjük szervezetünk méregtelenítő funkcióját. A citrusfélék C-vitaminban gazdagok és elősegítik az emésztőenzimek termelődését. A C-vitamin az egyik leghatékonyabb méregtelenítő a vitaminok közül, segíti a higany, a kadmium és más nehézfémek távozását a szervezetből.

4, Nyers zöldségek
Brokkoli, hagyma, káposzta, kelbimbó, spárga, articsóka, sárgarépa, kurkuma, oregánó - csak hogy párat kiemeljek az értékes zöldségek hosszú sorából. Ezek a növények szinergiában működnek, egymás hatásait erősítik, tisztítják szervezetünket és gátolják a méreganyagok lerakódását.

5, Kendermag, omega-3 zsírsavak
Az omega-3 zsírsavakban gazdag ételek, mint pl. a kendermag, kiváló béltisztítók. Az omega-3 zsírok ,,beolajozzák" a belek belső falát és eltávolítják a lerakódott méreganyagokat.

6, Naponta legalább egy liter ásványvíz elkortyolgatása évszaktól függetlenül, a jó veseműködés biztosítása érdekében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 155 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2456
  • e Hét: 12570
  • e Hónap: 26319
  • e Év: 231020
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.