Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
19 tanács férjes asszonyoknak a 19. századból
  2019-05-25 21:50:41, szombat
 
  1. ,,Tudja meg minden házas nő, hogy a család kormányzásának kétféle módja van. Az első az erőszak fenyegetésének kifejezése. A második a szeretet ereje, amely előtt még az erő is meghajol."

2. ,,Férje elméjére a feleségnek sosem szabad a gyengédségen kívül más erővel hatnia."

3. ,,Amikor egy nő hozzászokik ahhoz, hogy azt mondja, »akarom«, megérdemli uralmának bukását."

4. ,,Kerüld a férjednek való ellentmondást! Amikor egy rózsát szagolunk meg, arra számítunk, hogy illatának édességét lélegezzük be - és ugyanígy keressük a nőkben a kedvességet. Az, akinek gyakran ellentmondanak, óhatatlanul ellenszenvvel kezd viseltetni az iránt, aki ellentmond neki, ez pedig idővel csak felerősödik."

5. ,,Tedd hasznossá magad a ház körüli teendőkben!"

6. ,,Várd meg, míg férjed megosztja veled a legfontosabbakat, és ne adj tanácsot, ha nem kérte!"

7. ,,Sohase vedd magadra azt a feladatot, hogy férjed erkölcseinek csősze legyél, és szentbeszédeket intézz felé! Prédikációd legyen inkább a jó példa!"

8. ,,Gyakorold magad is az erényt, hogy ő beleszerethessen!"

9. ,,Hívd fel magadra figyelmét azzal, hogy mindig előzékeny vagy vele! Sohase kérj semmit, és rengeteg mindent fogsz kapni!"

10. ,,Tűnj mindig elbűvöltnek minden kis apróság által, amelyet érted tesz, ezáltal további hasonlókra biztatod!"

11. ,,A férfiak a nőkhöz hasonlóan hiúk. Sose sebezd meg hiúságát, még a legjelentéktelenebb módon sem!"

12. ,,A feleségnek lehet több esze, mint férjének, de sosem szabad látszódnia, hogy ezzel tisztában van."

13. ,,Amikor egy férfi rossz tanácsot ad, sose éreztesd vele ezt, inkább apránként vezesd az észszerű felé, nyugalommal és kedvességgel!"

14. ,,Amikor meggyőzted, hagyd, hogy magáénak érezze a vívmányt, hogy rájött arra, mi a helyes és igaz! Ha pedig elvesztette türelmét, viselkedj engedelmesen vele!"

15. ,,Ha erőszakos, sose vágj vissza, és sose kérleld, hogy fékezze magát, ehelyett lépj be a szekrénybe, és öntsd ki panaszaidat Istennek az ő nevében! Az igazak imái sokra képesek."

16. ,,Válogasd meg jól női barátaidat! Legyen inkább kevés, és ne kövesd minden tanácsukat - különösen, ha azok szembemennek a fentiekkel."

17. ,,Értékeld a luxus nélküli szépséget, és a túlzások nélküli élvezetet! Öltözködj ízlésesen, de legfőképpen szerényen. "A kiknek ékessége ne legyen külső, hajuknak fonogatásából és aranynak felrakásából vagy öltözékek felvevéséből való!"

18. ,,Váltogasd ruháid fazonját színük tekintetében! Változatosságot kölcsönöz a gondolatoknak, és kellemes emlékeket idéz fel. Az ilyen dolgok apróságoknak tűnhetnek, de fontosabbak, mint gondolná az ember."

19. ,,Hasonlóképen az asszonyok engedelmeskedjenek az ő férjöknek."Férfiak, szeressétek feleségeteket, ahogy Krisztus is szerette az Egyházat, és feláldozta magát érte."Engedelmesek legyetek egymásnak Isten félelmében."
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Homoktövis olaj hatásairól
  2019-05-25 21:40:12, szombat
 
 



Az olajok, illetve az ezekkel gazdagított termékek egyre nagyobb teret kapnak a bőrápolásban, méghozzá nem is ok nélkül. Igen sokoldalúak, egyes fajtáik pedig nem csupán hidratálásra, hanem feszesítésre, ránctalanításra egyaránt alkalmazhatók.

A legelterjedtebb, legszélesebb körben használt kókusz-, olíva- vagy ricinusolajon kívül azonban érdemes másokat is kipróbálni, mert van még néhány csodaszer, ami látványos eredményt produkál a száraz, ráncos vagy problémás bőrön. Ilyen többek közt a homoktövisolaj is.Ezért olyan hatásos a homoktövisolajEzt az olajat a homoktövis terméseiből préselik ki, és gyakran szezámmagolajjal keverik. Igen gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, nagy mennyiségben tartalmaz többek között flavonoidokat, karotinoidokat, A-, C- és E-vitamint, valamint különböző speciális zsírsavakat és zsírokat is - például lecitint és linolénsavakat -, melyek a bőrsejtekbe épülve fejtik ki erőteljes hatásukat.

Legfőképpen ezeknek köszönhető az, hogy érezhető és látható eredménye van. Fogyasztása a kutatások szerint hozzájárulhat a diabétesz, a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzéséhez, illetve a májat is védi.

Ezenkívül pedig a bőrt is sokkal szebbé teszi, de nemcsak belülről, hanem kívülről alkalmazva is.Látványos változásokat idéz elő a bőrön Összetevői miatt kiváló feszesítő, ránctalanító: mélyen a bőrbe szívódva segít a barázdák kisimításában, feltölti a mélyedéseket, és feszesebbé teszi az arcot. És nemcsak a már meglévő redőkön segít, hanem megelőzésre, az öregedés késleltetésére is kiválóan alkalmazható.

Fiatalító tulajdonságai mellett a száraz, irritált, viszkető bőrnek is igen gyors enyhülést hoz, de a gyulladások, pattanások ellen is remek megoldás. Mindezeken kívül pedig regenerál, hozzájárul a sebek gyógyulásához, és halványítja a hegeket is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 155 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1382
  • e Hét: 3520
  • e Hónap: 35006
  • e Év: 239707
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.