Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Görög katolikus nap a Szent István Bazilikában 2019. máj.
  2019-05-28 22:50:54, kedd
 
  Május 11-én Budapestről és környékéről Kocsis Fülöp érsek-metropolita atya vezetésével összegyűltek a görög katolikus hívek, hogy a Szent István Bazilikában egy igazi keleti napot tartsanak. Ez a nap egyszerre eredt a múltból és mutatott a jövőre. Megidézte azt a nagyszerű, leírhatatlan élményt, amit a máriapócsi kegykép látogatásakor éreztünk, s előre mutatott a 2020. évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus görög katolikus kincseire is.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Szentmise a Sziklatemplomból 05.27
  2019-05-28 22:20:15, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  vallás  
Angyalszó - Lélek vezetésével; Aki tettekre váltja; Ahogy .
  2019-05-28 22:17:57, kedd
 
  ...... .......


A Lélek vezetésével
Az Istennel való találkozás az ő szavának, tanításának hallgatásával kezdődik. Nem passzív hallgatás ez, nem csupán a fül megnyílása Isten üzenete iránt, hanem odafigyelés, a szív nyitottsága és készsége a hallottak megvalósítására.
E folyamat során engedjük, hogy a tanítás dolgozzon bennünk, mint az élesztő a tésztában, átjárjon, átalakítson minket, hasson értelmünkre, érzelmeinkre és akaratunkra, továbbá cselekvésre ösztönözzön minket. A cél tehát világos számunkra, a törekvés sem hiányzik belőlünk, hogy Isten igéje szerint éljünk, de az emberi erőnk mégis kevésnek bizonyul sok esetben a megvalósításra. Ilyen helyzetekben lehet számunkra fontos Jézus bátorítása, ígérete, amit a mai evangéliumban olvasunk: ,,A Szentlélek, akit majd a nevemben küld az Atya, megtanít titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam nektek."
Itt érdemes egy figyelmeztetést tennünk: Engedjük, hogy a Szentlélek vezessen minket az isteni üzenet megértésében! A magunk okoskodása, és tudálékossága ugyanis kiolthatja bennünk a Lélek tüzét, s ez esetben csupán a holt betűvel találkozunk, amely aligha vezet minket az élő Istenhez. Ne engedjünk a türelmetlenségünknek, ne sürgessük Istent, hogy azonnal válaszoljon!
A Szentlélek türelemre tanít minket és majd gondoskodik róla, hogy a kellő időben megkapjuk az iránymutatást útkeresésünkre, a vigasztalást bánatunkra, a szükséges jó tanácsot bizonytalanságainkra és a megnyugtatást aggodalmainkra.
Az Úr ígéretének teljesedését, a Szentlélek megvilágosító tevékenységét minden korban megtapasztalta az Egyház és mi is megtapasztalhatjuk Isten üzenetének olvasása során.
A Lélek gondoskodik arról, hogy a szívünkbe hullott jó mag növekedésnek induljon és bőséges termést hozzon. Az a ,,minden", amire a Szentlélek megtanít minket, nem végtelen tartalmú tudás
megismerését és megértését jelenti, hanem mindannak megértését, amit üdvösségünk érdekében és embertársaink javára tennünk kell.

Ahogy te éltél, Uram
Urunk, Jézus Krisztus, te a Szentlélek által minden korban kiárasztod szeretetedet az emberekre.
Taníts engem a szeretet gyakorlására. Soha nem felejtem, hogy te a végsőkig elmentél a szeretetben. Atyád és az emberek iránti szeretetből áldoztad fel magadat, megmutatván
számunkra, hogy a szeretet nem szavakat kíván, hanem odaadást és hűséget. Úgy akarok élni, ahogy te éltél, s úgy akarok szeretni, ahogyan te szeretsz engem! Küldd el a Szentlelket, hogy megtanítson az önzetlen és önfeláldozó szeretetre!
Segíts minket, hogy tanításodat, a szeretet csodálatos üzenetét egyre jobban megértsük és meg is valósítsuk!

Aki tettekre váltja
A feltámadt Jézus ma ezt mondja nekünk: ,,Aki szeret engem, megtartja tanításomat." Ismerős a kijelentés. Nem elég hallgatni tehát, amit az Úr mond, hanem meg is kell tartani. Erről szól a homokra és sziklára épített ház példázata, amelyet Jézus így vezet be: ,,Aki hallgatja szavamat és tettekre is váltja, az okos emberhez hasonlít, aki sziklára építette házát" (Mt 7,24).
Igen, érdemes okosnak lennünk, sziklára, azaz az Úr igaz és üdvösségre vezető tanítására építenünk egész életünket. ,,Aki szeret engem, megtartja tanításomat" - mondja Jézus, amiből megértjük, hogy a szeretet soha nem maradhat érzés a szívünkben, hanem tettekben, jó cselekedetekben nyilvánuljon meg.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Bibliai idézet 05.28
  2019-05-28 16:30:32, kedd
 
  Ha a szívben felgyülemlik a gond, vigasztalásod felvidítja a lelkem.
Zsolt 94,19
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Wass Albert: Búcsú
  2019-05-28 16:29:15, kedd
 
  Már eltűnt régen a hajó Veled
és én még mindég kendőt lengetek.
s amíg távolba réved a szemem:
arcod vonásait idézgetem.
tengerverés csapdos a partokon:
benne hangod zenéjét hallgatom.

S a szélben, mely hajamba beletép,
ott érzem még a kezed melegét.
De mindez búcsú már, tudom nagyon.
Elnyel a távol, mint egy ősvadon.

Pókok szövik be lépteid nyomát,
holnapra új lakót kap a szobád,
s elönt a hétköznapok bús sora,
mintha nem is lettél volna soha...

Csak én állok még itt. De már ködöt
lehel a tenger árnyékod mögött,
s míg lengetem a kendőm, lengetem:
emléked lassan el temetgetem
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Ferenc pápa mai üzenete 05.28
  2019-05-28 16:14:49, kedd
 
  - Az életben vannak keresztek, vannak nehéz pillanatok. De ezekben a nehéz pillanatokban érezzük, hogy a Szentlélek segít nekünk továbbmenni és legyőzni a nehézségeket.

- Ha rábízzátok magatokat Isten jóságára, megértitek majd az események értelmét és az életetek célját.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Minden állomáson és megállóhelyen megáll!
  2019-05-28 16:10:00, kedd
 
  Erdő Péter bíboros május 28-án a Vasút történeti Parkban megáldotta a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK) hirdető különleges fóliával borított mozdonyt és az egyházmegyék kisbuszait.
Megnyitva a ,,Magyarország vasúti személyszállítási térképe" linkjét, egy országhatárunkkal keretezett, kék színű pókháló jelenik meg a képernyőn: az ország belföldi vasút hálózata, amely összeköti és egységben tartja városainkat és régióinkat. Határon belül és határon túl. Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek olyan különleges fóliával borított mozdonyt és kisbuszokat áldott meg május 28-án a Vasút történeti Parkban, amik számtalan településre viszik az Eucharisztikus Kongresszus hírét.
Nagyobb kép Link
...... ...........


Erdő Péter köszöntőjében arról beszélt, hogy a megáldott mozdony első útja Csíksomlyóra, a Szentatya látogatására viszi a híveket, majd hozzátette, a mozdony különböző oldalain látható gazdag jelképrendszer felhívja a figyelmet az Eucharisztikus Kongresszusra, ami szeretetben össze tud majd fogni sokakat. Az egyházmegyék szolgálatába kerülő kisbuszok pedig a NEK logójával oldalunkon segítik az előkészületi munkát.
Az eseményen köszöntőt mondott Homolya Róbert, a Magyar Államvasutak Zrt. elnök-vezérigazgatója is. Homolya Róbert örömtelinek és megtisztelőnek nevezte az ünnepi mozdonyszentelést. Mint a MÁV elnök-vezérigazgatója kiemelte, a 2020-ban Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nemcsak egyszerűen egy lesz a hazánkban szervezett események sorában: értéke és jelentősége modern, 21. századi világunkban megkérdőjelezhetetlen.
Nagyobb kép Link
...... ..........


A néhány nap alatt mintegy 100 négyzetméternyi felületen felmatricázott, 19 méteres TRAXX mozdony - felkészítő vizsgálat és karbantartás után - a csíksomlyói pápalátogatásra induló különvonatot vontatja majd. Addig menetrend szerint közlekedő vonatokban - a tervek szerint - már nem közlekedik. A csíksomlyói látogatás után viszont országszerte találkozhatnak majd vele a MÁV utasai a különböző vasúti vonalakon, a megáldott kisbuszok pedig az egyházmegyék munkáját segítik a NEK-re való előkészületben.
Nagyobb kép Link
...... ........



Forrás: iec2020.hu - hírek-sajtó

*
- Erdő Péter megáldotta az Eucharisztikus Kongresszus mozdonyát és mikrobuszait
2019. május 28., kedd | 16:07
Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg a budapesti Magyar Vasút történeti Parkban május 28-án azt a mozdonyt és azt a tizenhét mikrobuszt, melyeket a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus arculati elemeivel díszítettek.
Bővebben Link

- Ez egy zarándoklat, melyre azért megyünk, hogy imádkozzunk és kérjük a Boldogságos Szűz Mária segítségét népeinkért, Európáért és az emberiségért. Fontos, hogy átéljük a közösséget a Szentatyával és egymással - hívő keresztényekkel, katolikusokkal és nem katolikusokkal egyaránt" - fogalmazott a főpásztor. Erdő Péter azt kérte, hogy azok, akik nem lesznek ott ezen az eseményen, imádkozzanak a Szentatyáért és minden zarándokért.
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Látogatás a római Kallixtusz-katakombában
  2019-05-28 14:19:43, kedd
 
  A mi halottaink nincsenek elfelejtve.
2019. május 26., vasárnap | 15:57
Sohasem szerettem a sötét alagutakat, az ismeretlen mélységeket. A természet adta barlangokat sem nagyon, ámbár az aggteleki kivételnek számít. Római zarándokutunk során azonban rendkívüli élményben volt részünk, amikor meglátogattuk a Szent Kallixtusz-katakombát.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Felállították a pápalátogatásra készített óriási székelykapu
  2019-05-28 14:15:36, kedd
 
  Május 27-én, hétfő délután felállították azt a nagyméretű székelykaput, amely Ferenc pápa látogatásának tiszteletére készült el Zeteváralján a Vámszer Géza Művészeti Népiskola alkotói műhelyében.
A hagyományos mintákat felsorakoztató kapun megtalálhatóak a székelység ősi szimbólumai, a nap, a hold, az életfa, rozetták, virágok. A most felállított kapu a napokban nyeri el végső formáját, amikor helyére kerül a gyalogkapu fölötti úgynevezett kaputükör és a teljes felület kezelést kap.
...... ........




Forrás és fotó: Maszol.ro
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Székelyudvarhelyen készült a csíksomlyói pápai szentmise ...
  2019-05-28 14:12:42, kedd
 
  - Székelyudvarhelyen készült a csíksomlyói pápai szentmise liturgikus bútorzata.
2019. május 28., kedd | 9:51
A Hármashalom-oltárhoz szánt liturgikus bútorzat utolsó simításait végzik egy székelyudvarhelyi asztalosüzemben. A Szentatya június elsejei csíksomlyói szentmiséjére nemes, egyszerű és míves bútorzatot készítettek.
...... ......



...... ........... .....


Addig is, amíg elszállítják az üzemből, őrző szemek vigyázzák, nehogy valami bajuk essék. László Endre hálás azért is, hogy Székelyudvar helyiekként kis részben hozzá tudtak járulni a történelmi látogatáshoz.

Forrás és fotó: Székelyhon.ro
Magyar Kurír

 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 404 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5264
  • e Hét: 11065
  • e Hónap: 44219
  • e Év: 277966
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.