Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Teréz anya: Himnusz az Élethez
  2019-05-29 23:40:29, szerda
 
  Az Élet egyetlen esély - vedd komolyan
az Élet szépség - csodáld meg
az Élet boldogság - ízleld
az Élet álom - tedd valósággá
az Élet kihívás - fogadd el
az Élet kötelesség - teljesítsd
az Élet játék - játszd
az Élet érték - vigyázz rá
az Élet vagyon - használd fel
az Élet szeretet - add át magad
az Élet titok - fejtsd meg
az Élet ígéret - teljesítsd
az Élet szomorúság - győzd le
az Élet dal - énekeld
az Élet küzdelem - harcold meg
az Élet kaland - vállald
az Élet jutalom - érdemeld ki
az Élet élet - éljed!
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Márai Sándor 1900 - 1989 író, költő, újságíró.
  2019-05-29 23:12:31, szerda
 
  ...... ...........



- Idézetei Link

- Wikipedia oldalon Link

1989. február 21-én egy pisztolylövéssel itt tett pontot életére. Hamvait a Csendes-óceánba szórták.

- Váci oldalon Link

- Jeles napok oldalon Link

- Mek.oszk oldalon Link

- Versei: Link
Legismertebb: Halotti beszéd; Mennyből az angyal;

- Vallásos versei
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Őrült meccsen 2019 évben EL-győztes a Chelsea
  2019-05-29 23:03:23, szerda
 
  Szörnyű első félidő után őrült második játékrészt hozott a Chelsea-Arsenal Európa Liga-döntő, Bakuban. A csapatok és a szurkolók nagyon halványan kezdtek a foghíjas azeri stadionban, a szünetre szorványos füttyszóra mehettek pihenni a játékosok.
A második 45 perc viszont valami egészen elképesztő fordulatot hozott. Felocsúdni sem volt idő, annyi gól született olyan rövid időn belül, az addig semmit sem mutató Chelsea 20 perc alatt eldöntötte a mérkőzést.
A 68. percben, 0-3-nál még ugyan szépített az Arsenal Iwobi góljával, ám három perc múlva a valószínűleg távozó Eden Hazard második gólja végleg megpecsételte a sorsukat.
A Chelsea ezzel a második Európa Liga-trófeáját nyerte, míg az Arsenal a vereséggel a 2019-2020-as idényt is csak az EL-ben kezdheti.
Eredmény, Európa Liga-döntő:
Chelsea - Arsenal 4-1 (0-0)
2019.05.29., Baku, Olimpiai Stadio
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Végső búcsút vettek Laudától
  2019-05-29 23:00:30, szerda
 
  Bécsben helyezik örök nyugalomra a 70 éves korában elhunyt háromszoros Forma-1-es világbajnokot, Niki Laudát. Lauda koporsóját a Szent István-székesegyházban ravatalozták fel, így a gyászolók reggel 8-tól 12 óráig róhatták le kegyeletüket a legenda előtt.
Később már zárt körben tartották gyászmisét Lauda emlékére, amelyen korábbi csapattársa, a négyszeres világbajnok Alain Prost olvasott fel egy szöveget az Ószövetségből. A szertartás végén a korábbi Forma-1-es pilóta, Gerhard Berger, az osztrák származású filmsztár, majd politikus, Arnold Schwarzenegger, valamint Ausztria szövetségi elnöke, Alexander Van der Bellen, és kancellárja, Sebastian Kurz mondott rövid beszédet.
A hétvégi, Monacói Nagydíjat megnyerő Lewis Hamilton, aki évekig együtt dolgozott Laudával a Mercedes istállónál, szintén tiszteletét tette a búcsúztatáson, ahogy a korábbi világbajnok Damon Hill, az egykori F1-csapatfőnök, Eddie Jordan, valamint az osztrák olimpiai bajnok sízője, Hermann Maier is.
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Olaszországban vízre bocsájtották a Trieste nevű hadihajót
  2019-05-29 17:59:09, szerda
 
  Mindig látványos esemény, amikor egy nagyméretű, új hajót élete során először vízre bocsátanak. Az építőknek is meghitt pillanat, amikor egy, akár több évig készülő hajó végre vízbe megy, de a pusztán kíváncsiskodó civileknek se kutya látvány. Ilyesmi történt a minap Olaszországban, Castellammare di Stabiában, ahol a helyi hajógyár vízre bocsátotta új büszkeségét, az olasz haditengerészetnek épített Trieste nevű hadihajót. A hatalmas, 214 méter hosszú monstrum repülőket, helikoptereket és kétéltű járműveket is tud fogadni, fedélzetén akár 1000 ember is elfér.
A vízre bocsátásról videó is készült, ami Travelo-szempontból azért érdekes, mert turistákat is érintett. Érdemes a felvételt végignézni, mert az utolsó képkockákon látható, ahogy a hajó keltette méteres hullámok elérik a közeli strandot. Az ott lévő emberek pedig fejvesztve menekülnek a víz elől.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Ma délután Özönvíz volt Budapesten
  2019-05-29 17:53:37, szerda
 
  Valóságos özönvíz volt szerdán Budapesten, az Éles saroknál. Az Időkép videóján jól látható, hogy az autók a szokásosnál lassabban tudnak közlekedni a vízben.
A víz nem csak az autókat gátolta a haladásban, hanem a közösségi közlekedési eszközöket is

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Május 29-én emlékezik az Egyház Szent VI. Pál pápáról
  2019-05-29 17:48:44, szerda
 
  Az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció idén februárban kiadott dekrétuma alapján Szent VI. Pál pápa liturgikus emléknapja pappá szentelésének évfordulójára, május 29-re került.
Május 29-én emlékezik az Egyház Szent VI. Pál pápára
2019. február 11., hétfő | 19:24
Szent VI. Pál pápa liturgikus emléknapja május 29., ami Giovanni Battista Enrico Antonio Maria Montini pappá szentelésének dátuma. Az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció február 6-án adta ki az erről szóló dekrétumot.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Országjárással ünnepli alapítása tizenötödik évfordulóját ..
  2019-05-29 16:47:58, szerda
 
  Országjárással ünnepli alapítása tizenötödik évfordulóját a Magyar Katolikus Rádió
2019. május 29., szerda
Idén ünnepli alapításának 15. évfordulóját a Magyar Katolikus Rádió (MKR). A jubileumi programokról, fejlesztésekről is szó volt az MKR székházában május 29-én tartott sajtótájékoztatón.
Radetzky András vezérigazgató-helyettes köszöntötte a sajtó képviselőit, majd Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, az MKR vezérigazgatója beszélt a rádió küldetéséről és az elmúlt másfél évtizedről.
A főpásztor elmondta: az alapító Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szándéka az volt, hogy a rádió segítségével elérje azokat, akik katolikusnak vallják magukat, de nincs rendszeres, heti kapcsolatuk az Egyházzal. A műsorfolyam a pre evangelizációs küldetésnek megfelelően az élet minden területét érinti; hitből fakadó látásmóddal szól a gazdaság, a politika, a művészet, a családi élet kérdéseiről, így válhat a társadalom kovászává.
A küldetés fontos eleme a családok segítése, tanítása a rádió eszközeivel, és nem utolsósorban a magyar nyelv mint közös kincsünk ápolása, szépségének felmutatása, őrzése - mondta Spányi Antal püspök.
A székesfehérvári megyéspüspök arról is beszélt, hogy az országot járva azt tapasztalja: mostanra szellemi-lelki eligazodási ponttá vált a katolikus rádió a rendszeres hallgatók számára.
Szikora József, az MKR főszerkesztője, a MAKÚSZ elnöke a műsorok tartalmáról beszélt a sajtótájékoztatón. Kifejtette: a sokszínű tematika arra is utal, hogy Isten kegyelméből Egyházunk mindennel rendelkezik, ami az ember számára szükséges, áthatva a krisztusi világlátással. A főszerkesztő arra is felhívta a figyelmet, hogy a katolikus rádióban az egyházi hírek integráns részei a gazdaság, a közélet, a kultúra, a sport eseményeivel foglalkozó hírműsoroknak.
Radetzky András vezérigazgató-helyettes elmondta: a rádió jelenleg 20 analóg FM-frekvencián hallható, vételkörzetében mintegy 3,5 millió ember él, napi hallgatottsága meghaladja a 170 ezer főt. A fejlesztéseket illetően arról tájékoztatott, hogy néhány héten belül megjelenik a rádió új, innovatív mobiltelefon-alkalmazása, melynek segítségével földrajzi korlátok nélkül bárhol, bármikor hallgatható lesz az élő műsor, böngészhető az archívum, olvashatók a hírek, és számos tematikus zenei csatorna kínálatából választhatnak a hallgatók. A mobilapplikáció iOS és androidos rendszerű eszközökön is ingyenesen letölthető lesz.
A sajtótájékoztatón szó esett a jubileumi ünnepi programsorozatról is. A fővárosban, valamint hat vidéki helyszínen tartanak rendezvényeket a Magyar Katolikus Rádió alapításának 15. évfordulója alkalmából. A jubileumi rendezvényeken neves helyi művészek, zenészek lépnek fel, és természetesen a rádió munkatársaival is találkozhat a közönség.
Budapesten a Szent István-bazilikában június 4-én 17.30-kor kezdődik az ünnepség; ezt követően, 18 órától Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek mutat be szentmisét.
Az országjárás szeptemberben folytatódik Debrecenben, Vácott és Veszprémben.


Körössy László/Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Krisztus teste és vére a hit kérdése
  2019-05-29 16:31:59, szerda
 
  A Görög katolikus Egyház május 25-én rendezte meg metropóliai napját, amelynek középpontjában az Eucharisztia állt.
...... ..............


Piros-Vaszil Gabriella férje szerint a gyerekek nagyobb korukban sem fognak többet tudni az Eucharisztiáról, mint most, gyermekként, mert Krisztus teste és vére nem tudás, hanem hit kérdése.
*
- Zoltán atya szerint jó érzés azt látni, hogy szó szerint magához veszi egy csecsemő Krisztus testét és vérét, amikor a kanál a szájához ér. Az pedig igazán leírhatatlan szerinte, amikor a templomból a keresztelés után már úgy távozik a gyermek, hogy Krisztus ott van benne.
Képen: Csecsemő áldoztatása
...... ...........


Jézus is csendben tette a dolgát, amivel megerősítette tanítványait. Ebből pedig azt a következtetést lehet levonni, hogy nem a sok beszéd, hanem a csendben elvégzett szép cselekedetek azok, amik üdvözítik az embert. Erre kell buzdítania minket is a metropóliai napon elhangzott tanításoknak. Ezt pecsételi meg az Úr Jézus Krisztus, aki a Szent Eucharisztiában csendben viszi végbe azt a munkát, amibe mindannyiónkat be akar kapcsolni, hogy ne a szép beszéd, hanem a tetteink által bizonyuljunk az ő gyermekének - zárta gondolatait Ábel atya.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Praktikus egészségügyi tanácsok a csíksomlyói zarándokoknak
  2019-05-29 16:24:13, szerda
 
  Praktikus egészségügyi tanácsok a csíksomlyói zarándokoknak
2019. május 29., szerda | 15:37
Ferenc pápa június 1-jei csíksomlyói látogatása és a június 8-i pünkösdi búcsú alkalmával zarándoklatra indulóknak néhány praktikus tanáccsal szolgál a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban működő Sürgősségi Betegellátó Egység osztályvezető főorvosa, Kacsó Jolán.
A zarándokok vigyenek magukkal legalább fél liter ivóvizet, emellett pedig kalap, esőernyő, esőköpeny legyen mindenkinél. A főorvos kiemelte, nagyon fontos, hogy túracipőben, kényelmes lábbeliben menjenek fel a nyeregbe a zarándokok, nem szandálban, nem magas sarkúban - ezt, illetve ennek következményeit gyakran látják az orvosok a búcsúk alkalmával -, hiszen a nem megfelelő lábbeli, főként, ha eső is lesz, sérülés oka is lehet.
A hosszas gyaloglás, várakozás idejére jó, ha van a hátizsákban egy kis harapnivaló vagy édesség is, nehogy a vércukorszint hirtelen leessen. Aki gyógyszert szed, az reggel, elindulás előtt mindenképpen vegye be azt - tanácsolta a szakember. Nagyon fontos, hogy azok, akik valamilyen krónikus vagy ritka betegségben - például vérzékenységben - szenvednek, ezt írják fel egy papírlapra, amit tegyenek be a pénztárcájukba. Így gond esetén, például, ha eszméletvesztés előfordul, a helyszínen az őt egészségügyi ellátásban részesítők megtudhatják, mire kell odafigyelni.
A pápalátogatás alkalmával az ünnepi esemény helyszínén minden szektorban lesznek egészségügyi ellátással és a betegek kiemelésével megbízott emberek. A szektorba való megérkezés után meg kell nézni, hol van az egészségügyi személyzet, és baj esetén őket kell riasztani. A betegeket a helyszínen is megvizsgálják - mozgó kórházak, több orvosi, egészségügyi csapat lesz a helyszínen -, nagyobb baj esetén pedig kórházba is szállítják őket. Elsősegélynyújtó és egészségügyi ellátást nyújtó csapat a városban és az utak mentén is több helyszínen jelen lesz - mondta el Kacsó Jolán.
A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban a Sürgősségi Betegellátó Egységben, illetve egy, a kórház közelében, a Katasztrófavédelmi Felügyelőség által felállított sátorban zajlik majd a sürgősségi orvosi ellátás.

Forrás és fotó: Romkat.ro
...... ........


Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 404 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4168
  • e Hét: 15230
  • e Hónap: 27906
  • e Év: 261653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.