Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Angyalszó:- Követlek; Isten teljessége; Te légy vezetőm!
  2019-07-01 23:03:23, hétfő
 
  Követlek
Három találkozásról olvasunk az evangéliumban. Az első személy nagyon határozottan mondja Jézusnak:,,Követlek, bárhová mégy." Érezzük benne az elszántságot és azt, is hogy mennyire komolyan gondolja, amit mond. De a figyelmeztetésül mondott válasz elveszi kedvét.
A második személyt az Úr hívja, de ő fontosabbnak tartja a temetést. A harmadik kész volna követni az Urat, de előbb még búcsúzkodni szeretne családjától. Erre azonban már nincs idő. Ő még nem szakadt el múltjától, még nem tekint elkötelezett szívvel a jövő felé.
Mindhárom eset nyitott, nem ismerjük meg az érintettek döntését. Lukács evangélista valószínűleg azért hallgat erről és azért nem ismerteti az illető személyek nevét, mert végül lemondtak Jézus követéséről. Ha pozitív döntést hoztak volna és vállalták volna a tanítványi életformát, akkor örömmel közölte volna ezt az evangélista.
Érdekes, hogy korabeli írásokban nem találkozunk azzal, hogy egy rabbi, egy tanító hívna meg valakit a követésére. A dolog mindig fordítva történik, az választ magának mestert, aki tanítvány
szeretne lenni.
Az evangéliumi jelenetben is ezt tükrözi az első és harmadik eset. Jézus azonban szakít ezzel a szokással, ő meghív embereket a követésére, erre példa a második találkozás, továbbá a tanítványok, Péter és András, Jakab és János, valamint a többi tanítvány meghívása.
Az Úr meghívása nekem is szól. Nem érdemes halaszthatatlannak tűnő teendőimre hivatkozni, mert az Úr nem áll meg, továbbhalad, s nem mindegy, hogy maradok vagy vele megyek.
Miért követnek el nagy hibát azok, akik nem Jézus követését választják?
Mert vannak az életünkben olyan helyzetek, amelyek aligha fognak megismétlődni. Az Úrral való találkozásunk ne legyen elszalasztott lehetőség!

Te légy vezetőm!
Életem Ura, Jézus Krisztus! Készen állok arra, hogy tétovázás nélkül induljak és kövesselek téged!
Tudom, hogy nehéz lesz az út számomra, de vállalom, mert ez vezet holt múltamból a jövő felé, az élet felé, az üdvösség felé. Nem tart vissza semmi. Nem hátráltathat és nem akadályozhat semmi.
Te vagy számomra az út és te vagy a cél! Te légy vezetőm az örök élet felé! Te vagy az egyetlen, akiben megtalálom boldogságom és örök életem.
Segíts, vezess, élj bennem! Adj erőt, hogy hűséges tanítványod és követőd legyek! Hiszem, Uram, hogy te vagy az üdvösség egyedüli közvetítője. Hiszem, hogy egyedül Isten szeretetének köszönhetem majd azt, hogy eljuthatok az örök üdvösségre.

Isten teljessége
Keresztény életünk és lelki fejlődésünk útját úgy tudjuk jellemezni, hogy Isten folyamatosan feltárja magát előttünk, egyre jobban bevon minket az ő életébe, érezteti velünk szeretetét. Ez mindig néhány lépést jelent előre.
Közben persze mi lázadásunkkal, engedetlenségünkkel, bűnünkkel teszünk egy-egy lépést visszafelé, de azért haladunk előre, legalábbis, ha engedjük, hogy Isten vezessen
minket. Ezen az úton vannak olyan élményeink, amelyek során Isten teljességét tapasztalhatjuk meg.
Például, amikor rácsodálkozunk arra, hogy életünket neki, az ő szeretetének köszönhetjük. Vagy amikor megtapasztaljuk, hogy a bűntől Jézus önfeláldozó szeretetének, az ő kereszthalálának köszönhetően szabadulhatunk meg
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Búcsút ünnepeltek a pécsi székesegyházban.
  2019-07-01 18:50:54, hétfő
 
  ,,A Katolikus Egyház kultúrát teremtő egyház, amely az élet minden területén szeretné az evangélium üzenetét megjeleníteni."
...... .....


A pécsi Szent Péter és Szent Pál-székesegyház védőszentjeinek napján, június 29-én tartotta búcsúját. Az ünnepen Udvardy György megyéspüspök mutatott be szentmisét.
Amikor a pécsi székesegyházat 1891-ben az ország püspökei és Ferenc József jelenlétében, fényes ünnepség keretében fölszentelték, a budapesti újságok azt írták: ,,Aki mennyországot akar látni, az jöjjön Pécsre!" A templom mai formáját a 19. századi átépítés eredményeként nyerte el, de újjáépítve is megőrizte a középkori katedrális varázsát.
A székesegyház búcsúján Udvardy György megyéspüspök homíliáját XVI. Benedek emeritus pápa gondolatával kezdte, aki Szent Péter és Pál ünnepéről úgy fogalmazott, hogy ez az ünnep ,,hálaadó emlékezés az ő Krisztus-megismerésükre, elköteleződésükre, saját személyük, egyéniségük átadására Krisztusnak. Hálaadó megemlékezés továbbá az életáldozatukért, ami teljes azonosulás Krisztussal, az Urukkal."
A cikk folytatása Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Böjte Csaba a börtönben imádkozott a fogvatartottakkal
  2019-07-01 18:46:34, hétfő
 
  Magyar kurír 2019.07.01
Tíz börtönből összesen 101 fogvatartottal imádkozott közösen Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója a Közép-dunántúli Büntetés-végrehajtási Intézetben megrendezett 9. Országos Fogvatartotti Imanapon június 27-én.
Böjte Csaba a reményről és az újrakezdés lehetőségéről beszélt a fogvatartottaknak elmélkedésében. Hangsúlyozta a hit, a vallás fontosságát, amely a rácsok mögött élőknek kapaszkodót, egyfajta iránytűt jelent a mindennapokban. A család megtartó erejéről is szólt, az imanap végén pedig a fogvatartottak gyermekeiért mondott áldást.
Az imanapon részt vevő elítéltek személyes történeteikkel, tanúságtételeikkel biztatták és erősítették egymást, majd verssel, énekkel és dallal dicsérték az Urat. A büntetés-végrehajtási intézmények lelkészei mellett az imanapon beszédet mondott Magyarné Balogh Erzsébet lelkipásztor, a Református Misszió Központ igazgatója; Szabó József, a Magyar Evangéliumi Börtönmisszió elnöke, valamint Csuka Tamás dandártábornok, nyugalmazott protestáns tábori püspök is.
A büntetés-végrehajtás kiemelt feladata a fogvatartottak reintegrációjának, vagyis társadalmi visszailleszkedésének elősegítése. A kötelező munkavégzés és az oktatás mellett ebben jelentős szerep jut a vallásgyakorlásnak, az egyházaknak.
Jelenleg közel 17 ezer fogvatartott tartózkodik a magyar börtönökben, akiknek lelki gondozását a négy történelmi egyház - a katolikus, a református, az evangélikus és az izraelita - 34 lelkésze végzi egyházi irányítás és felügyelet alatt, ökumenikus szellemben.


Forrás és fotó: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága Kommunikációs Főosztály
...... ......


Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Szűz Mária imája Erzsébet látogatásakor
  2019-07-01 18:38:28, hétfő
 
  Nagyobb kép Link

....

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Templomunk kertjében levendula kis mező
  2019-07-01 18:21:56, hétfő
 
  ...... .............



...... .............



...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Az Egyház nem ülhet a babérjain ...
  2019-07-01 17:48:28, hétfő
 
  Ferenc pápa: Az Egyház nem ülhet a babérjain, a világ útjait kell járnia Jézus örömhírével!
Június 30-án a Szentatya a vasárnap szokásos Angelus elimádkozásakor a Jézus-követés feltételeiről, minden keresztény evangelizáló kötelességéről elmélkedett. Örömét fejezte ki Donald Trump és Kim Dzsong Un találkozása miatt, jó példának nevezte a találkozás kultúrájára. Ferenc pápa beszédének teljes fordítását közreadjuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Hívom a családokat 2019 júliusában
  2019-07-01 17:45:21, hétfő
 
  Aranyoskám, csak a szívére hallgasson, ha tiszta a szíve, az megdobban akkor, amikor azzal találkozik, akit a Jóisten magának szánt.
...... ........


Hívom a családokat, házaspárokat, jegyeseket és szerelmeseket, a családokat szerető szerzetes- és paptestvéreket, és mindenkit, aki a család és az élet mellett áll!
A tudományos egyesület ünnepi ülést tartott megalapításának 30. évfordulóján. Az ünnepségre érkező főmérnöknek feltűnt, hogy volt évfolyamtársnője, aki most az egyetemen tanszéki adjunktus, a tanszék egyik tudományos kutatójának oldalán lépett be, pedig jelen volt az a közös évfolyamtársuk is, akivel a kolléganőjük már az egyetemi évek alatt váltakozó intenzitású kapcsolatban volt, később pedig - mindnyájuk nagy örömére, hiszen jó barátok voltak -, összeházasodtak, majd gyerekeik is születtek. A főmérnök a terem hátsó részén foglalt helyet, jól látta az első sorban ülő adjunktusnőt és a tudományos kutatót. Megállapította, hogy valószínűleg nem csak munkatársak. Közös évfolyamtársuk, az adjunktusnő (volt?) férje, aki szintén eljött az ünnepségre, ügyet sem vetett rájuk. ,,Majd az ünnepség után, az állófogadáson - gondolta a főmérnök - megpróbálok beszélgetni velük, talán sikerül megértenem, hogy ki kivel milyen kapcsolatban van."

A cikk folytatása Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Tátra sóbarlang
  2019-07-01 17:42:41, hétfő
 
  A száraz sóaerozollal dúsított levegő úgy hat a tüdőre, mint egy megfelelően kiválasztott fogkefe a fogunkra, ami hatékonyan és biztonságosan tisztítja meg a tüdőt az ott lerakódott szennyeződésektől, kátránytól, allergénektől és a felesleges nyálkától.
A száraz sóaeroszolos terápiának számtalan, orvosilag bizonyított hatása van, amelyek közül az alábbiak segíthetnek a dohányzás káros hatásainak enyhítésében:
A légutak megtisztítása - a légúti betegségek kockázatának csökkentése céljából
Természetes gyulladáscsökkentés - ami a lerakódott kátrány miatt kialakult krónikus gyulladások miatt fontos Immunrendszer erősítése - kevesebb betegség, gyorsabb gyógyulás Pszichoemocionális állapot javítás - kevesebb feszültség, jobb közérzet
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Névadó apostoli templom - Szentendre
  2019-07-01 17:35:55, hétfő
 
  Szentendre legrégebbi épülete egyben a város névadója is. A Várdomb tetején álló Keresztelő Szent János-templomot eredetileg Szent András apostol tiszteletére szentelték fel az Árpád-korban. Miután a tatárjárás során megsemmisült, 1241-1280 között a helyére egy gótikus templomot emeltek, ami kisebb-nagyobb változásokkal a mai napig látható. Érdekesség, hogy freskóinak bibliai jeleneteit szentendrei háttér elé festették.
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Papszentelést ünnepeltek Gyulafehérváron
  2019-07-01 17:30:26, hétfő
 
  A gyulafehérvári székesegyházban bemutatott szentmisén, június 29-én, Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepén Jakubinyi György érsek pappá szentelte a Balánbányai Bereczki Attila Szabolcs és a Ditrói Fülöp Sándor Szabolcs diakónusokat.
...... ..........


A szentelendők bemutatása után a gyulafehérvári főegyházmegye főpásztora homíliájában elsősorban a szentelendőkhöz szólva arról beszélt, hogy miként kaphatja meg valaki a hivatást.
Felidézte az apostolok meghívását, és megállapította, hogy napjainkban az Úr Jézus hasonlóan jár el, de a kegyelem útján, hiszen nem jelenik meg személyesen, nem úgy hívja meg az embereket szolgálatára, mint egykor. Különböző élethelyzetekben szól azokhoz, akiknek szívében vágyat ébreszt arra, hogy kövessék és szolgálják őt.
Amikor az Úr Jézus az utolsó vacsorán megalapította az Oltáriszentséget, akkor megalapította az egyházi rend szentségét is. Azóta töretlenül kézföltétellel adják tovább az apostolutódok, a püspökök a papság kegyelmét. Hármas feladata van a papnak: az első a tanítás, az igehirdetés, a másik a megszentelő tevékenység, szentségeket szolgáltat ki, a harmadik pedig az, hogy jó pásztor legyen. Jézus magát a jó pásztornak nevezi, a papoknak is az a feladatuk, ahogyan Ferenc pápa fogalmazott, hogy ,,juhszagú pásztorok legyenek" - emlékeztetett beszédében Jakubinyi György.
A homília után a jelöltek ünnepélyesen ígéretet tettek a papsággal járó kötelezettségek hű megtartására. A Mindenszentek litániája elimádkozása, majd a szentelés, a kézrátétel és a felszentelő ima következett. A papjelöltek egyenként a szentelő püspök elé térdeltek, aki kezét a szentelendők fejére téve csendben imádkozott, átadva nekik a papi hatalmat. Ezt követően a jelen lévő papok is sorban a felszenteltekhez járultak, és kezüket az ő fejükre téve kérték Isten áldását.
...... ........


...... ......


Az újonnan szenteltek az ünnepélyes beöltöztetés után átvették szolgálatuk liturgikus eszközeit - a paténát és a kelyhet - Isten népének áldozati adományával, a kenyérrel és a borral együtt.
A szentmise áldozati részét már a felszentelő püspökkel együtt ünnepelték, azaz koncelebráltak. A liturgia érseki áldással ért véget, előtte pedig a főpásztor köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik az új papokat az oltárhoz segítették.
A szentmisét követően az újonnan felszentelt papok megkapták szolgálatuk első kinevezését. Jakubinyi György érsek Bereczki Attilát a gelencei plébániára, míg Fülöp Sándor Szabolcs újmisést a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébániára helyezte.

Forrás: Romkat.ro
Fotó: Nagy Emil (SIS)
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 391 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2065
  • e Hét: 13127
  • e Hónap: 25803
  • e Év: 259550
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.