Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Volt egy lány is... – Hála a gyermekekért
  2019-07-12 22:01:14, péntek
 
  ...... .........


,,Jaj, de szépek vagytok! A gyermek a legnagyobb ajándék. Tudjátok, nekem hány unokám van? Tizenöt! A három fiamtól." Személyes írást osztunk meg, mert üzenete - a gyermek a legnagyobb ajándék - valamennyiünk számára fontos.
,,Igen, a szerzetesházban, a világban vagy a családban, a Te rejtett jelenlétedért minden egyes emberben, ki utamon elém kerül, ma Neked hálát adok, Uram" - így szólt az ima, amit aznap reggel a templomból néhány hete hazahozott kis füzetből olvastam, majd néhány óra múlva a játszótéren, gyermekeimet hintáztatva találkoztam Vele.
Beleülhetek, megengeditek? - mutat az üresen álló babakocsira, miközben elsétál mellettünk. Igen! - nevet a nagyobb a hintából és összekacag az őszhajú hölggyel.
Jaj, de szépek vagytok! A gyermek a legnagyobb ajándék. Tudjátok, nekem hány unokám van? Tizenöt! A három fiamtól. Az egyiknek hét van, a másiknak hat. A harmadiknak meg kettő. Bizony.
De szép ruhád van! Marika néni szoknyája is virágos, látod? Mint a tiéd!
Volt egy lány is. Tizennégy éves. Épp csak tíz percre mentem el otthonról. Anyagot venni a méteráruboltba, hogy otthonkát varrjak belőle magamnak. Mikor hazaértem, a földön feküdt. A fürdőszobában. Csak a kis bugyiját akarta kimosni, meg a trikóját. Közben égett a gáz, ilyen nagy lánggal. Elfogyott neki a levegő.
Talán pont ezért lett ennyi gyerek a két nagyobb fiamnál. Miatta. A harmadik utána született, neki csak kettő van. Nem is akarnak többet. Pedig el kell fogadni, ha adna a Jóisten. Úgy szeretem őket! A gyerekre nem szabad nemet mondani. Ugye?
Eljöttök majd hozzám? Keresek nektek játékot, jó? Mit keressek? Cicát? Igazit? Azt nem lehet sajnos, Marika néni ott lakik fent, látod? A második emeleten. Ott nem szeret a cica. De keresek mást! Csak gyertek el, csengessetek!
Segítesz majd anyának, ha megszületik a kistestvéred? Pelenkázod? Segítsél sokat! Szeressétek anyát nagyon.
Jaj, de szépek vagytok! Egy fiú, egy lány. És ő...? Lány, kislány lesz ő is?
Elbúcsúzunk. Mellettünk szobor, anya gyermekével. A ráhajló faágak zöld levelei körbeölelik.
...... .........






Forrás és fotó: Midio.hu
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Uborka leves recept
  2019-07-12 21:42:41, péntek
 
  Sok recept leírása Link  
 
0 komment , kategória:  receptek  
Küzdő sportban Magyar sikerek
  2019-07-12 20:51:41, péntek
 
  Cselgáncs Grand Prix pénteki nyitónapján.
BRONZÉREM:
- Karakas Hedvig 57 kilogramm küzdelemben. A 29 éves Karakas pályafutása során 17. bronzérmét szerezte meg GP- és GS-viadalokon.
...... ........... ........



5.) lett Csernoviczki Éva 48 kilós küzdelemben.

*
Karate E.B. Kíokuhir küzdő sportban (Neten hivatalos írást nem találtam. Eredményeket az Eurosport TV adásáról jegyeztem le.)
BRONZÉREM:
Szarka Dávid; Uitz Béla; Fercsákné; Bujdosó György;
EZÜSTÉREM
Szibár Gábor; Fritz Ágnes
ARANYÉREM
Ferencii Csongor
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Kezdődik a vizes-vb! Mutatjuk, kinek, mikor szurkolhat
  2019-07-12 14:04:07, péntek
 
  úlius 12-én a nyitóünnepséggel, amelyet 13 órától élőben közvetít az M4 Sport és az m4sport.hu, kezdetét veszi a dél-koreai Kvangdzsuban a vizes-világbajnokság. Eleinte a nyílt vízi úszóknak, a szinkronúszóknak és a vízilabdázóknak szoríthatunk. A világbajnokság küzdelmeit a közmédia kiemelten kezeli tévében és online egyaránt. Íme a részletes program:

Programok részletesen Link

Megnyitó ünnepség videó Link Lejátszási idő 1 óra 40 perc /amíg nem törlődik/

Képek a TV adásról készültek
V.B. jelképesen - a víz esés /szökőkút formája
...... ........



...... ........


Magyar zászló bevonulása
...... .........



...... ........... ........... ...........


Összes résztvevő országok
...... .......



- Mutatjuk a vízilabda legfontosabb szabályváltoztatásait videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Böjte Csaba Balaton füreden
  2019-07-12 13:44:07, péntek
 
  Csaba testvér elmélkedése Balatonfüreden, Koloska-völgy 2019. július 11
Az öröm, a derű, a jókedv... hol van a mi szívünkben?

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Böjte Csaba Balatonfűzfőn
  2019-07-12 13:28:12, péntek
 
  Akkor vagy igazán nagy, amikor térdre ereszkedsz
...... .........


A hagyományos Balatoni Csillagösvény Missziós Körút keretében Böjte Csaba OFM főcelebrálásával tartottak szentmisét július 10-én Balatonfűzfőn, és a közreműködő Magyar Örökség díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar koncertet is adott.
Immár másodszor látogatott el Csaba testvér és a kórus Balatonfűzfőre, a Jézus Szíve-plébániára, és a helybeliek, az itt nyaralók, a köszöntőt mondó Laposa Norbert helyi plébános, a veszprémi Stadler László Dezső atya, valamint a Budapestről érkezett Vigassy Mihály atya nagy örömmel fogadták őket. A Csillagösvény tavalyi záró alkalmán esett az eső, a szervezők idén előrelátóan gondoskodtak fedett helyszínről is, de az idő ezúttal ,,verőfényes" volt, ahogy ezt Csaba testvér a szabadtéri mise elején a 13. századi romkápolnánál állva megfogalmazta, majd hozzátette: ,,Jó együtt imádkozni." Ahogy Teréz anya mondta, akik együtt imádkoznak, együtt is maradnak. Tehát ha mi, Kárpát-medenceiek együtt tudunk imádkozni, akkor a nagyhatalmak akárhova húztak határt, mi együtt tudunk maradni.
A szentmisén a zenei szolgálatot a Boldogasszony Iskolanővérek erdélyi missziójának keretében működő Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar látta el - művészi színvonalon. A Magyar Örökség díjas kórust a nővérek énekiskolájának tanítványai alkotják: szovátai gyerekek - köztük Csaba testvér neveltjei is -, valamint a Nyárád mente falvaiban élő gyermekek. Több nemzetközi kórusfesztivált megnyertek már, a Balaton partjára ezúttal olaszországi fellépésükről érkeztek.
*
-A Csillagösvény misszió július 11-én Balatonfüreden, a Koloska-völgyben folytatódott, július 12-én, pénteken 18 órától pedig az Almádi Napok megnyitóján ad koncertet a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar. A Csillagösvény missziós alkalmai keretében adományt is gyűjtenek a dévai Szent Ferenc Alapítvány által fenntartott otthonokban élő gyermekek számára.

A cikk folytatása Link

Videó Link
Szakadjon fel a szívünkben a vágy...
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Útravaló – 2019. július 12.
  2019-07-12 13:21:41, péntek
 
  ,,Úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé." Jézus felkészíti apostolait a küldetésre. A bárány egyszerűségét kéri tőlük, ami nem birkatermészetet jelent, hanem az odaadottságot, egészen az életáldozatig. Emberileg nem sok esélyük volt a győzelemre, de Isten országának szegletköve az élő Krisztus. Jelen van az apostolok szavaiban és cselekedeteiben, a részegyházakban ugyanúgy, mint az egészben. Jézus tudja, hogy a világ fejedelme támadni fogja az apostolokat, ezért Szentlelket adja ajándékba nekik, aki megtanítja őket mindenre, és eszükbe juttat mindent. Ha állhatatosan kitartanak, üdvözülnek, mert ez nem emberi mű, hanem Isten műve! Ő küld téged, hogy őt add mindenkinek!  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
14. évközi hét péntek 07.12
  2019-07-12 13:15:10, péntek
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Jákob leköltözik Egyiptomba, és ott hal meg, miután láthatta elveszett kedves fiát.
József hívására Jákob el is indult mindenével, amije volt. Amikor Bersábéba ért, áldozatot mutatott be Istennek az ő atyja, Izsák Istenének. Akkor Isten éjjeli látomásban szólott hozzá, és azt mondta: ,,Jákob, Jákob!" Ő azt felelte rá: ,,Itt vagyok!" Erre Isten azt mondta neki: ,,Én vagyok az Isten, atyádnak Istene. Ne félj lemenni Egyiptomba, mert ott majd nagy néppé teszlek! Én is veled megyek Egyiptomba, és én magam hozlak vissza. Szemedet pedig József fogja lezárni."
Ezután elindult Jákob Bersábéból. Izrael fiai föltették atyjukat, Jákobot és kicsinyeiket meg feleségeiket azokra a szekerekre, amelyeket a fáraó küldött nekik az útra.
Magukkal vitték jószágaikat és egész vagyonukat, amelyet Kánaán földjén szereztek.
Így költözött át Egyiptomba Jákob és egész nemzedéke, mert fiait és leányait, fiú- és leányunokáit, vagyis minden utódát magával vitte.
Majd Júdát előre küldte Józsefhez, hogy értesítse őt, és József jöjjön eléje Gesszenbe. Mihelyt megérkeztek Gesszen földjére, József befogatott a kocsijába, és fölment Gesszenbe, atyja elé. Amikor József meglátta atyját, nyakába borult, és sokáig sírt. Jákob akkor azt mondta Józsefnek: ,,Most már nyugodtan halok meg, mert láttam arcodat, és életben találtalak."
Ez az Isten igéje. Ter 46,1-7.28-30

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus tanítványai számítsanak rá, hogy üldözések érik őket.
Abban az időben Jézus így tanította apostolait:
Íme, úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé. Legyetek tehát okosak, mint a kígyók, és egyszerűek mint a galambok! Legyetek óvatosak az emberekkel szemben, mert bíróság elé állítanak, és zsinagógáikban megostoroznak titeket. Helytartók és királyok elé hurcolnak miattam, hogy tanúságot tegyetek előttük és a pogányok előtt. Amikor pedig bíróság elé állítanak, ne töprengjetek azon, hogyan és mit beszéljetek! Megadatik ugyanis nektek abban az órában, hogy mit mondjatok. Hiszen nem ti beszéltek, hanem Atyátok Lelke szól belőletek.
Halálra adja majd testvér a testvérét, és apa a fiát. A gyermekek szüleik ellen támadnak, és megöletik őket. Gyűlöletesek lesztek mindenki előtt az én nevemért. Aki azonban mindvégig állhatatos marad, az üdvözül. Amikor pedig az egyik városban üldöznek titeket, meneküljetek a másikba! Bizony, mondom nektek: Nem járjátok végig Izrael városait, amíg el nem jön az Emberfia.
Ezek az evangélium igéi. Mt 10,16-23
...... ............



Imádság
Szentséges Atyánk, szenteld meg életünket! Kísérj minket hatalmaddal, hogy tanúsíthassuk: te, aki mindenek forrása vagy, egyedüli forrása vagy a szeretetnek és a szabadságnak. Köszönjük neked az Istennek szentelt élet ajándékát, mely a hitben téged keres, s a maga egyetemes küldetésében mindenkit arra hív, hogy a hozzád vezető utat járja.

Elmélkedés
A természet rendje szerint a farkasok erősebbek a bárányoknál. Kettejük küzdelméből biztosan a farkas kerül ki győztesen, a báránynak esélye sincs egy farkassal szemben. De ez a törvény csak a természet rendjében igaz. A természetfeletti világban azonban más rend, más törvények uralkodnak. Ezért van az, hogy a gyengék képesek legyőzni az erőseket, és az utolsókból lesznek az elsők. Ennek ismeretében már másképpen hangzik Jézus szava a mai evangéliumban: ,,Úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé." A szelídség, az erőtlenség, az eszköztelenség mégis eredményt hoz, mert a gyűlölet, a harag, az ellenségeskedés győzelme csak látszólagos.
A keresztény tanúságtétel mindig ellenállást ébreszt, legalábbis akkor, ha valóban hiteles és nem álszent. A világban a gonoszság legyőzéséhez nem használhatjuk a gonoszság módszereit és eszközeit. Hinnünk kell abban, hogy a szeretet ereje képes legyőzni az emberben lévő negatív indulatokat. Ha Krisztus elutasítással találkozott, akkor nekünk is ugyanez a sorsunk. Valójában az ő szentsége az, amely képes legyőzni a rosszat. És ha mi is szentté válunk, szelíd bárányokká, akkor le tudjuk győzni a rosszat a világban. Jézus jó pásztornak nevezte magát, aki vigyáz a rábízottakra, keresi az elveszettet és jó legelőre vezeti a nyájat. Ő nem farkasokat legeltet, hanem bárányokat.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Muszáj lesz frissítenie a gépén a Windowst, ......
  2019-07-12 13:08:42, péntek
 
  Muszáj lesz frissítenie a gépén a Windowst, ha jót akar magának.
Kénytelenek lesznek telepíteni a Windows 10 operációs rendszer májusi nagy frissítését az otthoni felhasználók, ellenkező esetben ugyanis a későbbiekben nem küldi majd el nekik a biztonsági réseket betömő javításokat a Microsoft.
Négy hónap múlva, november 12-én jár le a a Windows 10 Home és Pro kiadásai 1803-as verziójának támogatási időszaka - figyelmeztet a Sophos kiberbiztonsági cég. Az őszi dátum után a Microsoft már csak az 1903-as verziójú, azaz a 2019. májusi nagy frissítéssel ellátott Windows 10-példányoknak küldi majd ki a kritikus biztonsági javítócsomagokat.
A Sophos kiemeli: a Microsoft már behangolta algoritmusait, hogy minél több tavalyi verziót futtató gépen kezdeményezzék a frissítést. A frissítési döntés befolyásoló tényezői között szerepel, hogy a kérdéses gép szenved e 1903-as verzió ismert kompatibilitási problémáinak bármelyikétől, amit először meg kell oldani. "Ez az elővigyázatosság megalapozott és fájdalmasan ironikus" - írja közleményében a Sophos, emlékeztetvén, hogy sokan éppen azért nem frissítették tovább számítógépüket a 2018 tavaszi update után, mert az őszi csomag kiadása botrányba fulladt, miután a frissítési folyamat sokaknál fájlokat törölt a pc-ről.
Ezután érthető, hogy sokak gépén még mindig a jól bevált 1803-as (2018 tavaszi) Windows 10-verzió fut, ám most mindenki kénytelen lesz frissíteni. Hogy az én gépén elfut-e a 1903-as, idén tavaszi Windows 10-verzió, Link

A Windows 10 legújabb verziója által hozott új funkciókról Link
 
 
0 komment , kategória:  Informatika  
René Favaloro szívsebész
  2019-07-12 13:03:12, péntek
 
  René Favaloro szívsebész
...... ........... ............


. A Google ma az argentin szívsebész előtt tisztelet, aki a bypass műtét metódusának kialakításával forradalmasította a szívbetegek terápiáját.
Az 1923. július 12-én, Buenos Aires elővárosaként számon tartott La Platában született René Gerónimo Favaloro helyben végezte el a középiskolát, majd orvosi tanulmányaiba is ott kezdett. Rezidens orvosként a helyi klinikán Buenos Aires tartomány legkomplexebb eseteivel találkozhatott már azelőtt, hogy 1949-ben megszerezte orvosi diplomáját.
A hatvanas évek elején az Egyesült Államokba, Clevelandbe utazott, ahol a szív- és érrendszeri képalkotó eljárásokban jártas Mason Sonestól leste el a felvételek értelmezésének csínját-bínját. Az angiográfiában történt elmélyedés arra a meggyőződésre juttatta, hogy a sok betegen segíthetne, ha a koszorúerek elzáródott szakaszát egy, a test más területéről kivett érdarabbal hidalnák át, mert ez jól megvalósítható lenne.
Az úgynevezett aorto-coronariás áthidalás, amit ma a köznyelv bypass műtétként ismer, René Favaloro 1967. május 9-én hajtotta végre először. Egy 51 éves nő jobb koszorúerének elzáródott szakaszét "kerülte meg" egy, a páciens lábából származó érdarab segítségével. A beavatkozásra utal a szívsebész születésének 96. évfordulóján előtte tisztelgő különleges Google-logó is, a felirat első "o" betűjét egy bypass-eljárással gyógyított szív szimbolizálja.
...... ..........


A "mi" mindig fontosabb, mint az "én" - vallotta a hetvenes években hazájába visszatérő Favaloro, aki szerint az orvostudomány fejlődése sosem egy-egy felfedezésnek köszönhető, valójában hosszú évek folyamatos erőfeszítése érik be olyankor.

Forrás: HVG
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 391 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5881
  • e Hét: 17511
  • e Hónap: 50665
  • e Év: 284412
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.