Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Hetedik helyen végzett a magyar csapat a highlight döntőjébe
  2019-07-15 20:23:01, hétfő
 
  Videó média klikk Link /amíg le nem törlődik/  
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Lengyel szentre emlékeztek a Bazilikában
  2019-07-15 20:15:04, hétfő
 
  Lengyel szentre emlékeztek a Bazilikában.
Szent Kinga ereklyéjét hozták el a lengyelországi Ószandecből zarándokok az esztergomi Bazilikába, hogy odaajándékozzák Magyarország első számú templomának. Az ereklye átadását a július 13-ei szent mise keretében tették meg a lengyelek, akik az Ószandeci Szent Kinga Egyesület szervezésében jöttek el Magyarországra abból az alkalomból, hogy kereken húsz éve avatta szentté az ószandeci klarissza kolostor alapítóját Szent II. János Pál pápa. Az ereklye Kinga sírhelyéből származik, mégpedig a szent egyik kézfejéből egy csontdarab. A szent misén részt vett a budapesti lengyel nagykövetség képviselője, Bánhidy László, Esztergom alpolgármestere és az Esztergomi Lengyel-Magyar Baráti Társaság is. A szent mise és az ereklye átadása után a résztvevők megkoszorúzták a főszékesegyház északi oltáránál lévő Szent Kinga emléktáblát.
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Székely János püspök is a húrok közé csapott
  2019-07-15 20:10:52, hétfő
 
  Székely János püspök a szerdai énekes foglalkozásra érkezett, természetesen a gitárját sem hagyta Szombathelyen, s személyesen tanított meg két éneket az ifjúságnak.
......


Június utolsó hetében rendezték meg a XI. egyházzenei tábort a Zala megyei Salomváron, ahová ellátogatott Székely János szombathelyi megyéspüspök is.
A zalaegerszegi általános iskolákból érkező csaknem hatvan gyermek között szinte minden korosztály képviseltette magát az elsőstől a nyolcadikosig.
Az idei év tematikáját a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az Oltáriszentségről szóló népi ­énekek, gregorián dallamok, gitáros dalok adták. A délelőtti foglalkozásokon az úrnapi körmenet egy-egy állomását járták végig a gyermekek, amihez a sátrakat is maguk készítették. Játékos formában ismerkedtek meg négy jelentős pápa: Szent Péter, Nagy Szent Gergely, Szent X. Piusz és Szent II. János Pál életútjával. Az ,,utazó pápáról" egyenesen Székely János megyéspüspök tartott szívhez és értelemhez egyaránt szóló értékes előadást - írta a Zaol.hu-nak Standi Gyuláné, a tábor egyik vezetője.
A püspök a szerdai énekes foglalkozásra érkezett, természetesen a gitárját sem hagyta Szombathelyen, s személyesen tanított meg két éneket az ifjúságnak. Érdekelték a tábori körülmények, a vetélkedő feladatai, a dalos füzet tartalma, a programok. Kedvesen biztatott a folytatásra, úgy látta, a gyermekek a táborban sokat tanulnak a katolikus liturgiáról, erősödnek hitükben.
A gazdag programkínálatból ezúttal sem hiányozhatott a kézműveskedés, a fürdőzés, a sportdélután, a filmvetítés, a hegyi túra. A fiatalok mindig nagyon várják a ,,hangháborút", az éjszakai bátorságtúrát, a csónakúsztatást a Zala folyón.
A szombati táborzáró szentmisén szülők, gyermekek, segítők Stróber László esperessel közösen adtak hálát az elmúlt hét élményeiért. A táborvezetők, Standi Gyuláné, Molnár Andrásné és segítőik pedig nagy szeretettel várják a táborozókat jövőre is.
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Hogyan alakul Európában a kereszténység jövője
  2019-07-15 20:05:13, hétfő
 
  ,,Ha azt mondom az embereknek: eucharisztikus kongresszus, általában két szót nem értenek. Az eucharisztikus szó valami papi dolog - mondják -, kongresszusra pedig nem járnak. Ezért hangsúlyozom inkább azt, hogy ez egy hatalmas ünnepségsorozat, ahol a résztvevők életre szóló ajándékot kapnak"
Magyarországon rendezik meg 2020-ban az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. Itthon utoljára 1938-ban volt ilyen rendezvény, azon ötszázezren vettek részt - ötvenezren külföldről érkeztek. Óriási nemzetközi egyházi esemény, valójában egyhetes ünnepségsorozat - mondta Fábry Kornél atya, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára. ,,Ha azt mondom az embereknek: eucharisztikus kongresszus, általában két szót nem értenek. Az eucharisztikus szó valami papi dolog - mondják -, kongresszusra pedig nem járnak. Ezért hangsúlyozom inkább azt, hogy ez egy hatalmas ünnepségsorozat, ahol a résztvevők életre szóló ajándékot kapnak" - mondta Fábry Kornél. Az utolsó kongresszus a Fülöp-szigeteken volt, amin kétmillió ember vett részt. Budapestre is valószínűleg több százezren jönnek majd 2020 szeptemberében. Interjú Fábry Kornéllal.
Mit jelent pontosan az eucharisztia szó?
A szó eredeti jelentése hálaadás. De jelenti a szentmisét és az Oltáriszentséget is. Az utolsó vacsorán - ahol Jézus hálát adott - a kenyér Krisztus testévé, a bor pedig Krisztus vérévé változott. Valóságosan jelen volt a kenyérben és a borban. Jézus minden szentmisén jelen van az Eucharisztiában, az Oltáriszentségben. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust négyévente rendeznek különböző kontinenseken. Ez egy egyhetes ünnepségsorozat, ahol a résztvevők rengeteg egyházi programon vehetnek részt. A 2020-as Kongresszus az 52. lesz.
....


Ferenc pápa jelentette be, hogy Magyarországon rendezik meg 2020-ban a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. Mit jelent ez a Magyar Katolikus Egyház számára?
Ez egy kitüntetés Magyarországnak. 1938-ban már rendeztünk egy Kongresszust. A történelem ismétli önmagát, hiszen akkor is a Fülöp-szigetektől vettük át a stafétát, és most is. Három éve ugyanis ott volt a Kongresszus. A rendezvény nagy lehetőség a lelki megújulásra - nemcsak az egyház számára, hanem minden jó szándékú ember számára is.
Minden kongresszusnak van egy mottója. Mi lesz a magyarországi rendezvény üzenete?
A mottó a 87. zsoltár 7. versének utolsó sora, amely így hangzik: ,,Minden forrásom belőled fakad." Ez a zsoltár alapvetően Jeruzsálemről szól, ami előképe a mennyei Jeruzsálemnek és az egyháznak is. Az egyházba fajtól, nemtől, kortól függetlenül mindenki meghívást kap. Az Eucharisztia pedig keresztény életünk csúcsa és forrása. A II. vatikáni zsinat fogalmazott így. Vagyis az a sor, hogy ,,Minden forrásom belőled fakad", igaz az Eucharisztiára is. Az Eucharisztiából - az Oltáriszentségből, vagyis a Krisztussal való kapcsolatunkból - kapunk erőt, örömöt, békét és életet.
Mivel Magyarországon utoljára 1938-ban volt ilyen kongresszus - nyilván, a kommunista évtizedekben erről szó sem lehetett -, talán kevesen tudják, hogy mi várható a rendezvényen. Milyen ünnepségsorozat várja majd a látogatókat?

Cikk folytatása .Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Kármelhegyi Boldogasszony
  2019-07-15 19:49:53, hétfő
 
  A hagyomány szerint a Szűzanya azzal az ígérettel nyújtotta át a skapuláré nevű vállruhát Stock Szent Simonnak 1251. július 16-án, hogy aki viseli, nem jut a pokolba, és a halálát követő szombaton kiszabadul a tisztítótűzből.
...... ........... .............


Július 16. a Kármelhegyi Boldogasszony ünnepe. A kármeliták védasszonya az ábrázolásokon egyik karján a Kis Jézust tartja, másik kezével a skapulárét nyújtja. A skapuláré gyakran a Kisded kezében is ott van. Kármelita templomokban és más templomok mellékoltárain is gyakran látható.
A Szentírás több helyen megemlékezik a Kármel hegyről, ahol Illés próféta élt és védelmezte a hit tisztaságát (1Kir 17-19). Az egyházatyák a hegyet szépsége, termékenysége, ősisége, Illés győzelme miatt Szűz Mária jelképének látták. Sok remete élt a hegyen, majd a 12. században rendet alapítottak itt azzal a céllal, hogy a Szűzanya oltalmában szemlélődő életmódot folytassanak. A tengerről felszálló felhőben (1Kir 18,44), mely Illés idejében a megmentő esőt hozta, a Szűzanya előképét látták. Így jött létre a kármelita rend.
Stock Szent Simon 1251. július 16-án részesült a skapuláré látomásában. A hagyomány szerint a Szűzanya angyalok és szentek kíséretében jelent meg a rendfőnöknek, és átnyújtotta neki a skapuláré nevű vállruhát azzal az ígérettel, hogy aki viseli, nem jut a pokolba, és a halálát követő szombaton kiszabadul a tisztítótűzből. E kiváltságot később a rendtagokon kívül kiterjesztették minden hívőre, aki a skapulárét, illetve annak éremváltozatát viseli és a Kármelhegyi Boldogasszony oltalma alatt a megfelelő életmódra vállalkozik.
A Kármelhegyi Boldogasszony tiszteletét azok a szerzetesek hozták magukkal Európába, akik a szaracénok elől menekülve kényszerültek elhagyni ősi remeteségüket.
Édesanyjuk, védasszonyuk ünnepét 1376/78-tól ülik a kármeliták. Pápai jóváhagyást az ünnep megtartására V. Sixtustól kaptak 1587-ben, majd az emléknapot XIII. Benedek 1726-ban kiterjesztette az egész egyházra.
A kármeliták házai ma is az imádság és a lelki elmélyülés helyei hazánkban és szerte a világon.
Urunk, Istenünk, segítsen minket a Kármelhegyi Boldogasszonynak, a dicsőséges Szűz Máriának áldott közbenjárása, hogy oltalmazó kezétől vezetve eljussunk ahhoz a hegyhez, amely maga Krisztus. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
Képen: Stettner Sebestyén: Stock Szent Simon átveszi a skapulárét a Kármelhegyi Boldogasszonytól (1740)
...... ........... .......



- Igenaptár oldalon:
OLVASMÁNY Zakariás próféta könyvéből
Örvendj, Sion leánya, íme, eljövök!
Örvendj és ujjongj, Sion leánya, mert íme, eljövök majd és nálad lakom! - mondja az Úr. Azon a napon sok nép csatlakozik az Úrhoz, és az ő népévé lesznek.
Az Úr majd nálad lakik, és te megtudod, hogy a Seregek Ura küldött engem hozzád.
Birtokba veszi majd Júdát az Úr, mint az ő osztályrészét a szent földön, és ő újra kiválasztja Jeruzsálemet.
Hallgasson el most minden test az Úr előtt, mert már elindult szent hajlékából.
Ez az Isten igéje. Zak 2,14-17

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus azokat nevezi anyjának és testvéreinek, akik a mennyei Atya akaratát teljesítik.
Egy alkalommal Jézus éppen a népsokaságot tanította. Eközben anyja és rokonai odaérkeztek, és kint várakoztak rá, mert beszélni akartak vele. Valaki szólt is Jézusnak: ,,Anyád és rokonaid kint várnak, és beszélni akarnak veled."
Jézus erre így válaszolt annak, aki szólt neki: ,,Ki az én anyám, és kik az én rokonaim?" Majd kitárta kezét tanítványai felé, és így szólt: ,,Ezek az én anyám és rokonaim. Aki teljesíti mennyei Atyám akaratát, az mind testvérem, nővérem és anyám."
Ezek az evangélium igéi. Mt 12,46-50
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
2019 FINA Vizes világbajnokság, Műugrás férfiak, páros
  2019-07-15 19:09:30, hétfő
 
  2019.07.15. Páros férfi szinkron torony ugrás
Média klikk videó Link
/amíg nem törlődik/
Eredmény
...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
2019 FINA Vizes világbajnokság Férfi vízi póló
  2019-07-15 17:51:38, hétfő
 
  Magyarország - Új Zéland 24 - 4
Média klikk videó Link /amíg nem törlődik/
Könnyed győzelemmel rajtolt a magyar férfi vízilabda-válogatott a kvangdzsui vizes világbajnokságon: Märcz Tamás együttese hétfőn 24-4-re nyert Új-Zéland ellen.

Eredmény:
vízilabda, férfiak, C csoport, 1. forduló:
Magyarország - Új-Zéland 24-4 (4-0, 7-1, 6-2, 7-1)
Gólszerzők: Zalánki 4, Manhercz, Vámos, Bátori, Angyal 3-3, Jansik Sz. Varga Dé., Mezei 2-2, Hárai, Sedlmayer 1-1, illetve Pike 2, Clark, Small 1- 1
Magyarország:
Nagy V. - Vámos, Varga D., Sedlmayer, Jansik Sz., Hárai, cserék: Angyal, Bátori, Mezei, Zalánki, Vogel (kapus)

- Märcz Tamás szövetségi kapitány egyel kevesebb játékost nevezhetett az összecsapásra, mivel Kardos Gergelyt júniusban a belgrádi világliga szuper döntőjében elkövetett ütéséért három FINA-szervezésű találkozóról eltiltották, a büntetés pedig itt járt le. A szakember döntése értelmében Pohl Zoltán maradt ki.
Az új-zélandiak lelkesedésben nem szenvedtek hiányt és fizikálisan is rendben lévőnek tűntek, de a két csapat között óriási volt a játéktudásbeli különbség.
A magyarok így könnyedén, lazán játszottak, a műanyag legyezőkkel ütemesen tapsoló, főként középkorúakból álló, mintegy háromszáz helyi néző pedig elsősorban arra várt, hogy egy új-zélandi gólnak is örülhessen. Erre a második negyed közepéig kellett várni. A nagyszünetben már tíz gól volt a különbség.
A találkozó egyik legérdekesebb jelenete az volt, amikor egy kontra után Mezei Tamás haza akarta tenni a labdát Vogel Somának, de nem vette észre, hogy ott egy új-zélandi játékos is van, aki ki is használta az ajándéklehetőséget.
A magyar válogatott a folytatásban sem állt le, komolyan vette ellenfelét, amelyet végül úgy győzött le 24-4-re, hogy minden mezőnyjátékos betalált.
,,Teljesítettük azt, amit kellett. Kiszámíthatatlan volt, hogy milyen erőt képvisel Új-Zéland, azt viszont tudtuk, hogy mindentől függetlenül annyival szeretnénk nyerni, amennyivel csak lehet, mert az is előfordulhat, hogy számítani fog majd egy esetleges spanyolok elleni döntetlennél, hogy ki mennyivel győzi le a csoport harmadikat. Egyébként is mindig az a célunk, hogy minél többet lőjünk és minél kevesebbet kapjunk" - nyilatkozta Märcz Tamás A szakember hozzátette, annak ellenére, hogy nagy volt a különbség, fizikálisan odatette magát a csapat. A kapitány a spanyolokat illetően elmondta, tisztában vannak az erősségeikkel, véleménye szerint jelenleg az egyik legmodernebb vízilabdát játszó csapat az övék.
,,Legutóbb a világligában döntetlenre végeztünk (ötméteresekkel a magyarok nyertek), de szerintem akkor nem voltak még a topon. Két hasonló erőkből álló csapat csap majd össze holnapután, nüanszokon fog múlni, hogy azt a mérkőzést ki húzza be. Persze azt szeretném, hogy mi legyünk azok" - tette hozzá.
A három gólt szerző Vámos Márton megjegyezte, arra törekedtek, hogy négy negyeden keresztül diktálják az iramot. A Ferencvárossal Bajnokok Ligája-győztes balkezes játékos a vb-helyszínnel kapcsolatban elmondta, a szállás, az étkezés, a létesítmény is teljesen megfelelő, minden adott egy jó világbajnoki szerepléshez. A legutóbbi, hazai rendezésű vb-n ezüstérmes magyarok szerdán az Európa-bajnoki második spanyolok ellen folytatják szereplésüket, közép-európai idő 4.10-től. Annak a találkozónak a győztese szinte biztosan közvetlenül a nyolc közé jut.

*
- Férfi vízilabda: Szerbia - Montenegró mérkőzés 10:10
Média klikk videó Link /amíg nem törlődik/
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Szent Benedek tíz parancsa
  2019-07-15 17:31:54, hétfő
 
  Szent Benedek tíz parancsa, mely megváltoztatja mindennapi életünket.
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Várdai István zongora művész
  2019-07-15 17:28:39, hétfő
 
  A világszerte elismert csellóművész, Várdai István a koreai Sunwook Kim zongoraművésszel játszik együtt a londoni Wigmore Hallban, aki 2006-ban, mindössze 18 évesen nyerte meg a Leedsi Nemzetközi Zongoraversenyt.
.........


A rádióadásban elhangzó koncerten a két zenész egy-egy Kodály-, Schubert- és Manuel de Falla-művet ad elő.
BBC National Orchestra of Wales: de Falla, Ravel, Debussy
Rádión itt hallható Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Szent Bonaventura püspök és egyháztanító 07.15
  2019-07-15 08:49:07, hétfő
 
  ...... ........... ..........


- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Adja meg az Atyaisten, hogy megismerhessétek Krisztusnak minden értelmet meghaladó szeretetét.
Testvéreim!
Meghajtom térdemet az Atya előtt: tőle származik minden közösség az égben és a földön. Adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy Lelke által megerősödjetek benső emberré, hogy a hittel Krisztus lakjék szívetekben, s gyökeret verjetek és alapot vessetek a szeretetben. Akkor majd fel tudjátok fogni az összes szenttel együtt, mi a szélesség és a hosszúság, a magasság és a mélység; megismeritek Krisztusnak minden értelmet meghaladó szeretetét, és beteltek az Isten egész teljességével.
Ez az Isten igéje. Ef 2,14-19

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Aki legnagyobb köztetek, legyen a szolgátok.
Abban az időben Jézus így beszélt a tanítványokhoz:
,,Ti ne hívassátok magatokat mesternek, mert egy a ti Mesteretek, ti pedig mindnyájan testvérek vagytok. De atyának se hívjatok senkit a földön, mert egy a ti Atyátok, a mennyei. És tanítónak se hívassátok magatokat, hisz egy a ti tanítótok: Krisztus. Aki a legnagyobb köztetek, az legyen a többi szolgája. Aki önmagát felmagasztalja, azt megalázzák, és aki önmagát megalázza, azt felmagasztalják."
Ezek az evangélium igéi. Mt 23,8-12

- Magyar kurír oldalon Link
Képen: Vittorio Crivelli: Szent Bonaventura a Megváltás Fájával, 1500 körül
...... ........... ...........


Add meg, kérünk, mindenható Istenünk, hogy akik Szent Bonaventura püspök mennyei születésnapját ünnepeljük, kiváló tudásán épüljünk, és lángoló szeretetét folytonosan utánozzuk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 391 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6417
  • e Hét: 18047
  • e Hónap: 51201
  • e Év: 284948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.