Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Nem jutott döntőbe a a magyar szinkronúszó páros
  2019-07-16 19:30:03, kedd
 
  Nem jutott döntőbe a a magyar szinkronúszó páros a Fina vizes V.B.
A 46 párost felvonultató versenyen a magyar kettős a 28. lett, így nem jutott a 12-es döntőbe.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Lengyelországi útinapló – 3. rész: Szent Anna hegye ..
  2019-07-16 19:21:41, kedd
 
  Lengyelországi útinapló - 3. rész: Szent Anna hegye Sziléziában Link  
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Lengyelországi útinapló – 2. rész: Jasna Góra, .....
  2019-07-16 19:20:26, kedd
 
  Jasna Góra, Częstochowa
Jasna Góra (Fényes Hegy; Clara Mons) - így hívják a magyar alapítású, a pálosok által őrzött kegyhelyet, ahol a Fekete Madonna, Lengyelország Királynője kegyképét őrzik. A kolostort Nagy Lajos király alapította 1382-ben, a Fekete Madonna-ikon, mely talán Európa legismertebb Mária-ábrázolása, az alapítás körül került ide.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Lengyelországi útinapló – 1. rész: Krakkó
  2019-07-16 19:18:55, kedd
 
  Somorjai Ádám OSB július első hetében zarándokcsoportot vezetett Lengyelországba. Úti élményeit osztja meg az alábbiakban az olvasókkal - ötleteket, hasznos és praktikus tanácsokat ad, miközben felidézi az egyes helyek történetét és a helyekhez kötődő érdekességeket.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Lengyelországi útinapló – 4. rész: Auschwitz
  2019-07-16 19:17:25, kedd
 
  Somorjai Ádám OSB július első hetében zarándokcsoportot vezetett Lengyelországba. Úti élményeit osztja meg az alábbiakban az olvasókkal - ezúttal sajnos negatív tapasztalatait -, ötleteket, hasznos és praktikus tanácsokat ad.
Lengyelországi útinapló - 4. rész: Auschwitz Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Vasmisét ünnepeltek Szentesen – Pitti Katalinnal
  2019-07-16 19:15:31, kedd
 
  A szentesi Szent Anna-templomban július 7-én, vasárnap koncelebrált hálaadó szentmisét mutattak be Mandula József pappá szentelésének 65. évfordulója alkalmából.
Mandula József 1957-től '58-ig a szentesi Jézus Szíve-plébánián, 1958 és 1966 között a Szent Anna-plébánián teljesített szolgálatot; káplán volt és hitoktató, a felnőtt és gyermekénekkar alapítója és szervezője. Pitti Katalin operaénekes is az általa szervezett kórusban kezdett énekelni, s most újra énekelt a lelkipásztor vasmiséjén. Az egykori copfos kislányok, rövidnadrágos kisfiúk közül sokan eljöttek - immár őszülő hajjal.
...... .......


Takács Edit, a hálaadó vasmise szervezője elmondta: emlékei szerint a fiatal, vidám, de ha kellett, szigorú; derékig felhajtott reverendában a tanyavilágba motorral kijáró, a ministránsokkal focizó József atyának mindig és mindenkihez volt személyes kérdése, vigasztaló vagy biztató, bátorító, félelmeket eloszlató, kedves szava.
A most 88 éves jubiláns kiemelte, hogy kilencéves szentesi tartózkodása alatt mindig érezte az emberek szeretetét.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Bevezetés a Jézus-imába
  2019-07-16 19:05:38, kedd
 
  A csendes lelkigyakorlat során a szemlélődő imát gyakorolják a résztvevők. Nem szavaik, képzeletük, érzelmeik lesznek az ima csatornái, hanem a jelenlétet, az ITT-létet gyakorolják.
Szemlélődő lelkigyakorlatot tartanak Budapesten.
...... .........


A július 28. és augusztus 3. között tartandó lelkigyakorlatot a Pannonhalmi Főapátság Szent Benedek Tanulmányi Rendháza szervezi, Szászi Balázs családterapeuta, coach és Fehérváry Jákó bencés szerzetes vezetésével. Jelentkezési határidő: július 25. A maximális létszám: 11 fő.
A csendes lelkigyakorlat során a szemlélődő imát gyakorolják a résztvevők. Nem szavaik, képzeletük, érzelmeik lesznek az ima csatornái, hanem a jelenlétet, az ITT-létet gyakorolják: légzésükre, testük észleléseire és Jézus nevének belső megszólalására figyelnek, ennek egyszerűségében keresik Istent, aki VAN, jelen van és cselekszik köztünk és bennünk.
Várják mindazokat, aki szívesen ismerkednének ezzel az imamóddal, és azokat is, akik már ismerik és gyakorolják. A lelkigyakorlat teljes csendben folyik, vezetett és szabad meditációk váltakozásában, egyéni lelki vezetéssel. Napi 4-6 órát töltenek a résztvevők közös meditációval, emellett a lelkigyakorlat része lesz a megosztás és az eucharisztia közös ünneplése is. Az elmélyülést, a hétköznapokból való kiszakadást a bentlakás is segíti, ezért ezt minden résztvevő részéről kérik (a budapestiek részéről is).

Időpont: július 28. (vasárnap) 20 óra - augusztus 3. (szombat) 16 óra
Helyszín: Szent Benedek Tanulmányi Ház, 1112 Budapest, Péterhegyi út 67.

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Útravaló – 2019. július 16.
  2019-07-16 18:50:54, kedd
 
  Istenhez menni. Megállni a mindennapok forgatagában, elcsendesedni. Meg kell találnunk életünkben a csendnek a helyét és idejét, hogy Jézussal találkozzunk. Mindannyiunknak szüksége van a csendre. Megtalálod a csend helyét és lehetőségét életedben? A mai embert zavarja a csend. Zajokkal veszi körül magát. Isten vár arra, hogy felpörgött életünkben vajon tudunk-e rá időt szakítani, vagy annyira elmerültünk életünk zajaiban, hogy nem vesszük észre őt? ,,Jaj neked...!" Városok, de lehetünk mi is. Jézus ott van az életedben, és vár, hogy észrevedd. Most is jelzi feléd, hogy veled van. Ahhoz, hogy észrevedd, fontos, hogy higgy! A hit emel ki a zajból Isten csendjébe. Megszólít! Meghallod-e?  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
15. évközi hét kedd 07.16
  2019-07-16 18:50:02, kedd
 
  OLVASMÁNY Mózes második könyvéből
Mózes a fáraó udvarában nevelkedett, de megőrizte szeretetét népe iránt.
Abban az időben, amikor a fáraó megparancsolta Izrael fiainak, hogy ha fiúgyermekük születik, vessék a folyóba, elment egy Levi törzséből való férfiú, és feleséget vett a saját törzséből. Az asszony fogant, és fiúgyermeket hozott a világra. Mivel látta, hogy szép, három hónapig rejtegette. Amikor aztán már tovább nem titkolhatta, vett egy gyékénykosárkát, bekente aszfalttal és szurokkal, beletette a gyermeket, és kitette a folyó partjára a sás közé. Távolabbra odaállt a gyermek nővére, hogy megfigyelje, mi fog történni.
Akkor lejött a fáraó leánya, hogy fürödjék a folyóban. Szolgálóleányai ezalatt a folyó partján sétáltak. Amikor megpillantotta a sás között a kosárkát, odaküldte az egyik szolgálóját, és kihozatta. Kinyitotta, és amikor meglátta, hogy egy síró gyermek van benne, megsajnálta, és azt mondta: ,,Ez a héberek gyermekei közül való."
Ekkor a gyermek nővére megszólította a fáraó leányát: ,,Akarod-e, hogy elmenjek, és hívjak egy héber asszonyt, aki táplálni tudja a gyermeket?" Azt felelte neki a fáraó leánya: ,,Menj!" A kislány elment, és elhívta a gyermek anyját. A fáraó leánya így szólt hozzá: ,,Vidd magaddal ezt a gyermeket, neveld fel nekem! Megjutalmazlak érte." Az asszony fogta a gyermeket, és szoptatta. Amikor aztán a gyermek felnőtt, elvezette a fáraó leányához. Az fiává fogadta, és Mózesnek nevezte el azzal a magyarázattal: ,,Mivel a folyóból húztam ki."
Azokban a napokban, amikor Mózes már felnőtt lett, kiment testvéreihez, és látta sanyargatásukat. Észrevette, hogy az egyik egyiptomi egy héber férfiút ütlegel az ő testvérei közül. Körültekintett erre is, arra is; és amikor látta, hogy nincs ott senki, leütötte az egyiptomit, és elrejtette a homokban.
Másnap ismét kiment, és látta, hogy két héber ember civakodik. Megkérdezte azt, amelyik igazságtalanul cselekedett: ,,Miért ütöd felebarátodat?" Ő azt felelte: ,,Ki tett téged felügyelővé vagy bíróvá fölénk? Talán engem is meg akarsz ölni, ahogyan megölted az egyiptomit?" Megijedt erre Mózes, mert azt gondolta: ,,Mégis kiderült a dolog."
A fáraó is értesült az esetről, és halálra kerestette Mózest. Mózes azonban elmenekült a fáraó színe elől, és Mádián földjén telepedett le.
Ez az Isten igéje. Kiv 2,1-15a

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus súlyos ítéletet mond azokra, akik visszautasítják Isten kegyelmét.
Jézus egyszer így korholta azokat a városokat, amelyekben a legtöbb csodát tette, és mégsem tartottak bűnbánatot:
Jaj, neked, Korozain! Jaj, neked, Betszaida! Ha Tiruszban és Szidonban történtek volna azok a csodák, amelyek nálatok történtek, már régen bűnbánatot tartottak volna, szőrzsákba öltözve és hamuba ülve. Mondom nektek: Tirusz és Szidon városának tűrhetőbb sorsa lesz az ítélet napján, mint nektek.
És te, Kafarnaum! Azt hiszed, az égig emelkedel? A pokolba süllyedsz. Ha Szodomában történtek volna a nálatok történt csodák, mind a mai napig fennállna.
Azt mondom nektek: Szodoma földjének tűrhetőbb sorsa lesz az utolsó ítélet napján, mint neked, Kafarnaum.
Ezek az evangélium igéi. Mt 11,20-24
...... ........



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Súlyos lelki teherként nehezedik ránk a tudat, hogy bűneinkért vállalnunk kell a következményeket, s azokért akár büntetésre is számíthatunk. Bűntudatra ébredve jogosan tartunk az isteni ítélettől. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy mennyei Atyánk irgalmas, kész a megbocsátásra. Urunk, a te tekintetből nem elítélés, hanem megbocsátás sugárzik. Bizalommal sietek feléd, mert nálad rátalálok az irgalmas szeretetre. Hiszem, hogy irgalmad nagyobb bűneimnél.

Elmélkedés
Jézus meglehetősen kemény hangú figyelmeztetést intéz egyes városok lakóihoz a mai evangéliumban. Feddésének oka, hogy tanítása és csodái ellenére sem tartottak bűnbánatot. Ki kell mondanunk, hogy Jézus szavaiban csalódottság van. Hiába szól mindenkihez a szeretet hangján és hiába fejezi ki mindenki felé irgalmas szeretetét, nem mindenki fogadja el azt. Az elutasítás és Isten szeretetének az elvetése egyes emberek részéről érthetetlen a keresztény ember számára. Miért zárják be szívüket Isten szeretete előtt? Miért zárják be értelmüket Isten igazsága előtt? Olyan titok ez számunkra, amelyre talán csak az ember szabad akarata a válasz. Isten nem kényszeríti rá önmagát senkire. És nem kényszerít senkit arra, hogy megbánja bűneit. Mindez az ember szabad döntésének és választásának lehet csupán a gyümölcse. Isten felé megnyilvánuló szeretetünk és bűnbánatunk éppen attól értékes, hogy személyes döntésünk eredménye. És természetesen nem félelemből, nem a bűneinkért járó büntetéstől való félelemből fakad, hanem Isten iránti őszinte szeretetből.
Felelősségünk azonban nem csak személyes választásunk tekintetében van. Azért is felelősek vagyunk, hogy Krisztus evangéliumát úgy adjuk tovább a következő nemzedékeknek, hogy annak fénye ne elvakítsa őket, hanem megvilágítsa életútjukat, amely így számukra a bűnbánat és a szeretet útja lesz.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
2019 FINA Vizes világbajnokság, Műugrás vegyes
  2019-07-16 18:40:20, kedd
 
  Vegyes párok ugrottak egy országot képviselve - női versenyző és egy férfi versenyző. Az ugrás 3 méterről és 10 méterről történt.

Média klikk videó Link
/amíg le nem törlődik/
1) Kína 416, 65 pont - ezzel a 8. aranyérmüket szerezték meg a Kínaiak
2) Orosz 390,05 pont
3) US 357,60 pont
4) Malázia 347,80 pont
*
9) Ukrán csapat 323..pont. A csapat tagja egy 15 éves fiatal ember, aki hibátlanul végezte gyakorlatait.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 391 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2320
  • e Hét: 4501
  • e Hónap: 37655
  • e Év: 271402
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.