Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Jane Kim dél-koreai Varázslatos hegedűjátéka
  2019-07-28 21:07:27, vasárnap
 
  Jane Kim dél-koreai hegedűművész büszkén mondhatja el magáról, hogy olyan világhírű karmesterekkel dolgozott már együtt, mint Charles Dutoit. Varázslatos hegedűjátékával elbűvölte már Európa, Amerika és Ázsia nagy részét. Hallgassátok meg ti is pompás játékát Kőszegen

Jane Kim I Orchestra Excerpts I Strauss, Tchaikovsky, Beethoven, Brahms
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
A keresztény ima újdonsága
  2019-07-28 20:54:45, vasárnap
 
  "Szeretném ezt kiemelni: amikor Jézus megtanítja nekünk a miatyánkot, bevon minket Isten atyaságába, és megmutatja, hogyan kezdjünk közvetlen, imádságos párbeszédet vele: gyermeki bizalmas kapcsolatban. Az apa és fia, a fiú és apja közötti párbeszéd.
Július 28-án a Szentatya a vasárnapi evangéliumról elmélkedett a déli Angelus elimádkozása előtt. Hangsúlyozta, hogy Jézus be akar vonni bennünket az ő gyermeki kapcsolatába az Atyával, és arra bátorított, hogy mi is őszintén tegyük fel kérdéseinket az Atyával folytatott párbeszédben.
Kérjük Máriát, az imádkozó asszonyt, segítsen, hogy Jézussal egységben imádkozzuk a miatyánkot, hogy a Szentlélek vezetésével megéljük az evangéliumot!
Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
A legszebb katedrálisban.
  2019-07-28 20:49:19, vasárnap
 
  Együtt énekeltük türelmesen az énekeket a hosszúra nyúlt áldozás alatt, csodáltuk az Ave Maria éneket és a szentmise után a tárogatón eljátszott Boldogasszony Anyánkat. Megtelt szabadsággal a híd. Úgyhogy csak azzal tudom zárni, amit egy közelemben álló fiatalember kiáltott a mise végén: Juhé!"
Nagyobb kép Link
........


Nagyobb kép Link
...... ..........



...... .......



...... .........


Ezerötszáz-kétezren vettek részt azon a szentmisén, amelyet július 28-án mutattak be a - hónap hétvégéire lezárt - budapesti Szabadság hídon. Ne csak hídon járók, hídépítők legyünk! - erre biztatta a jelenlévőket és ehhez kérte Isten közbenjárását Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes, a mise főcelebránsa.
Húsz perccel a 9 órás hivatalos kezdés előtt már több mint százan hangolódtak gitáros énekekkel a szertartásra. S ahogy teltek a percek, egyre többen és többen érkeztek, zömében a fiatal korosztályból, de idősebbek is szép számmal; számtalan kisgyermeket is kihoztak magukkal a szüleik, hogy jelen legyenek a misén, ami a maga nemében egyedülálló Budapest történetében.
Az idei már a harmadik év, amikor több nyári hétvégére lezárják a Szabadság hidat, hogy egy nagyon különleges közösségi teret nyerjen ezzel a főváros, és a Dunához, a természethez is még közelebb kerülhessenek az érdeklődők. A 2019-es legnagyobb újdonság éppen az, hogy sok zenés, kulturális program, piknik vagy épp klímabuli mellett egy katolikus szentmise is bekerült az események sorába. Ráadásul nem az Egyház részéről érkezett az igény, hanem a szervezők, a Város és Folyó Egyesület (Valyo) és a Pro Progressione keresték meg Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetest.
Ez mindannyiunknak az első miséje a Szabadság hídon, ezért mutatkozzunk be a körülöttünk állóknak - javasolta a liturgia kezdete előtt az esemény rendezője, Meskó Zsolt. Így hamar kiderült számomra, hogy nagyon sokan vannak a jezsuiták vonzáskörzetéből, de az is, hogy a mögöttem álló lány, Gyopárka ha nem is egyenesen, de Marosvásárhelyről érkezett, és épp a fogorvosi gyakorlata miatt van Budapesten; a mögötte levők meg soproniak.
- A legszebb katedrálisban vagyunk, ahol csak lehet lenni - Sajgó Szabolcs szavai a szentmise elején még jobban megadták az esemény emelkedett, mégis nagyon egyszerű és természetes alaphangját. A névnapját éppen július 28-án ünneplő Szabolcs atya eredetileg egyedül vezette volna a szentmisét, de a hívekhez hasonlóan az oltárnál is sokan lettek: csatlakozott hozzá rendtársa, Nagy Bálint, illetve a Fülöp-szigetekről származó verbita, Elmer Hernandez és a ghánai szalézi Michael Karikunnel is, mintegy a világegyházat képviselve.
A szentmisén résztvevőket Sajgó Szabolcson keresztül üdvözölte a külföldön tartózkodó Erdő Péter bíboros, prímás. A Bangladesben levő Csókay András professzor pedig azt kérte a jelenlevőktől, imádkozzanak az ottani sziámi ikreket szétválasztó, jövő heti utolsó nagy műtétjük sikeréért. Mi magunk is csatlakozhattunk saját miseszándékainkkal, legtöbben némán, de egy kisgyerek hangosan is kimondta: ,,apa.
A hétvége nagy viharai között istenadta jó időben volt részünk, ahogy arra a főcelebráns is felhívta a figyelmet. Sajgó Szabolcs a nem szokványos misehelyszín szimbolikájára építette szentbeszédét. Rámutatott, hogy egy folyó fölött vagyunk, ami az életnek, a mi közös életünknek a jelképe, amely Isten életének végtelen óceánjába torkollik. Beszélt arról is, hogy a város, a Bibliában szereplő mennyei Jeruzsálem maga is egy szimbólum, amelynek van ugyan köze a földi Jeruzsálemhez, de az e világival szemben mindenki belefér. Ezután következett a híd szimbóluma, a hídé, ami összeköti a város két pontját. A legnagyobb hídépítő, hídverő, az igazi pontifex maximus számunkra Krisztus, akiben leomlanak a kerítések, a falak, minden, ami az embert embertől elválasztja.
A Szabadság hídról a Szabadság-szobrot és a Sziklakápolnát is jól látni. Ha ránézünk egész történelmünkre, akkor láthatjuk, hogy az itt lakó nép mennyi mindent odaadott a szabadságáért, sokszor még az életét is - hangsúlyozta Szabolcs atya. A szónok szerint a Gellért-hegy oldalában ékeskedő Sziklakápolna is a szabadság jelképe, hiszen az előző rendszerben befalazták, de a '90-es változások után ez a fal nagyon gyorsan eltűnt. Ez is arra utal, mondta Sajgó Szabolcs, hogy minden szabadság záloga - az annyiszor félreértett - Isten.
Isten társnak, szerető teremtőtársnak alkotott meg minket, hogy megnyíljunk a szeretet szabadságára, hiszen szeretni csak szabadon lehet - tette hozzá a jezsuita szerzetes. Szabolcs atya javasolta, hogy a szentmise végén ki-ki gondolkozzon el azon, hogy szabadabbnak érzi-e magát. Ha igen, akkor valóban Istennel találkozott.
A Sziklakápolna fölötti keresztre tekintve arról beszélt: a szabadságnak, legyen az földi vagy isteni szempontú, ára van, és ezt az árat éppen a keresztfán fizette meg értünk valaki. Az olvasmányra utalva, amelyben Ábrahám Istennel alkudozik Szodoma megmentéséért, a szónok azt mondta: a zsidók ősatyja megállt tíz igaz embernél, de Isten nem állt meg itt - egyetlen igaznak, Krisztusnak az áldozata, mindvégig való hűsége elegendő volt neki a mi szabadságunkért.
Szent István szobrát ugyancsak láthatjuk, ha a Sziklakápolna felé nézünk: ő erős kézzel harcolt a mi emberi szabadságunkért. Sajgó Szabolcs azt kérte a jelenlévőktől, hogy három hét múlva, az augusztus 20-i Szent Jobb-körmeneten adjanak ezért hálát első szent királyunknak, és ott is olyan vonzóan éljék meg a hitüket, mint itt, a Szabadság hídon.
A szónok még a közösség erejére hívta fel a figyelmet, amelynek a forrása mindig maga Isten, a misztérium végtelen teljessége. A szentáldozás latin neve, a communio is közösséget jelent - tette hozzá. Ezután azt kérte, hogy a 13 és fél hónap múlva megrendezendő nagy ünnepre, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra is készüljenek fel a szentmisén résztvevők, mind egyénileg, mind közösségben. ,,Aki csak erre jár, kapjon kedvet, hogy közénk tartozzon!" - biztatott.
Katolikus újságíróként nyilván elfogult vagyok az Egyházzal szemben, de ezen a szentmisén egy kicsit tényleg a mennyei Budapestté vált a Szabadság híd. Figyelmesen engedték egymást előre az emberek az áldozásnál; nagyon sokan átadták kényelmes ülőhelyüket a megfáradtaknak; ismeretlen ismerősként fogtuk meg egymás kezét a Miatyánk szavai alatt, amire éppen az e napi evangéliumban tanította tanítványait Jézus. A könyörgésekben fiatalokért, idősekért, betegekért, cigányokért és nem cigányokért, hajléktalanokért és hajlékkal bírókért egyaránt imádkoztunk. Együtt énekeltük türelmesen az énekeket a hosszúra nyúlt áldozás alatt, csodáltuk az Ave Maria éneket és a szentmise után a tárogatón eljátszott Boldogasszony Anyánkat. Megtelt szabadsággal a híd. Úgyhogy csak azzal tudom zárni, amit egy közelemben álló fiatalember kiáltott a mise végén: Juhé!

Fotó: Merényi Zita
Videó: Párbeszéd Háza/YouTube Link
Agonás Szonja/Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Vizes V.B. 2019 dél-koreai Kvangdzsu végeredmény
  2019-07-28 20:36:59, vasárnap
 
  ARANYÉREM
- MILÁK KRISTÓF 200 m pillangó úszás 1:50.73 perc - világcsúcs, világ bajnok.
- Rasovszky Kristóf 5 km hosszú távúszás 53:22.1 perces idővel.
- Kapás Boglárka 200 m pillangó úszás 2.06.78 idővel
- Hosszú Katinka 400 m vegyes úszás 4.30.39 idővel - pályafutása során ötödször, sorozatban negyedszer nyerte meg ezt a számot,
- Hosszú Katinka 200 m vegyes úszás 2:07.53 idővel.

*
PONSZERZŐ HELYK
4. helyzés Magyar női vizilabda csapata
4. helyzés Magyar Férfi vizilabda csapata
4. helyzés 400 m gyorsúszás Késey Ajna 4.01.31
4. helyzés Molák Jristóf 100 m pillangó úszás51.26 idővel
*
5. helyen Berenek Péter 400 m vegyseúszás 4.13.83 idővel
5. hekyezés Jakabos Zsuzsa 400 m vegyes úszás 4.39.15 idővel
*

6. helyezés Szilágyi Lilien 200 m pillangó úszás 2.07.68 idővel
6. helyezés magyar női 4x200 m gyors váltó úszás 7.57.57 idővel
6. helyezés Németh Nándor 100 m gyorsúszás 48.10 idővel új országos csúcs
6. helyezés Kapás Boglárka
6. helyezés 1500 m gyors úszás Késey Ajna 16.01.35 idővel.

*
7. hekyezés Telegdy Ádám 200 m hát úszás 1:57.07-es idővel
7. hekyezés 4 x 200 m. gyors úszás váltó Magyar csapat 3.12.85
7. hekyezés 200 m gyorsúszás 1.45.98
7. hekyezés Burján Katalin 200 m hátúszáa 2.08.65 idővel

*
8. hely helyezés Kenderesi Tamás 200 m pillangó úszás 1.57.10 idővel.
8. hely helyezés Hosszú Katinka 200 m hátúszás 2.10.08 idővel

*
VILÁGCSÚCSOK
- Női 200 m hát úszás elődöntőben 2.03.35 az USA Riger úszta, mely új világcsúcs
- Férfi 100 m pillangó úszás - új világ csúcs 49.50 Dressel úszta
- Férfi 200 m pillangó úszás 1:50.73 perc Milák Kristóf
- Férfi 200 m mellúszás Anton Csupkov 2:06.12 idővel úszta
- Férfi 100 m mellúszás előfutamba az Olasz Adam Peaty 56.89 időt úszott.
- 4 x 100 m gyorsváltó úszás USA 3.19.40 időt údztak
- Férfi 400 m vegyes úszás elő döntöjében Japán Seto 4.12.27 időt úszott.
*
Úszás éremtáblázat
.....



Összesített érem táblázat
.....


 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
23 éves egyetemista lett a 2019 évi Anna-bál szépe
  2019-07-28 20:17:11, vasárnap
 
  A kisvárdai Purgel Rékát választották a 194. Anna-bál szépének szombat éjjel Balatonfüreden. Az első udvarhölgy a budapesti Krulik Dalma, a második udvarhölgy pedig a komáromi Császár Ágnes lett.
A zsűri a közönség által legszebbnek ítélt tizenöt bálozó közül választotta a 194. Anna-bál szépének a 23 éves kisvárdai Purgel Rékát, aki édesapjával érkezett a rendezvényre. A bál szépe elmondta, jelenleg az ELTE kulturális örökség tanulmányok mesterszakán elsőéves hallgató, korábbi szakdolgozatában foglalkozott az Anna-bál művelődéstörténeti hátterével. Hozzátette: a kíváncsiság vezérelte a bálra, amellyel nagy álma teljesült.
- Az első udvarhölgy a 19 éves budapesti Krulik Dalma lett, aki édesanyjával és nagynénjével érkezett az Anna-bálra. Elmondása szerint amióta “eszét tudja", követi a televízióban a rendezvényt, amit csodálatosnak tart, itt “mindenki hercegnőnek, királynőnek érezheti magát" ilyenkor Balatonfüreden. Hozzátette: a bálozással nemcsak saját, hanem nagymamája álmát is beteljesítette, aki láthatta a televízióban unokáját.
- A második udvarhölgy a 16 éves komáromi Császár Ágnes lett, aki egy barátjával érkezett az Anna-bálra Balatonfüred kulturális testvér településéről. Elmondta, a komáromi Jókai gimnáziumba jár, atletizál és későbbi tanulmányai során is a sporttal szeretne foglalkozni.
...... ........... ........


A 194. Anna-bálon a szervezők tájékoztatása szerint közel 750-en szórakoztak, a hölgyek nyakába mintegy 350 porcelánszív került, amelyek színét ezúttal a lenyugvó nap ragyogása ihlette.
A bál szépe és két udvarhölgye vasárnap délelőtt a Kisfaludy Színpadon is bemutatkozik a közönségnek, majd séta kocsikáznak Balatonfüreden.
Az első Anna-bált 1825. július 26-án rendezték Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok vértanújával. Az Anna-naphoz legközelebb eső szombaton rendezett balatonfüredi bálok, ahol a bálkirálynőt 1862 óta aranyalmával is jutalmazzák, hamar országos hírűvé lettek, a nemzeti öntudat zsinóros dolmányokban, gyöngyös pártákban is kifejezésre jutott.
 
 
0 komment , kategória:  Anna - bál Füreden  
Hétfőn kezdődik a Maccabi Európa Játékok
  2019-07-28 20:12:28, vasárnap
 
  Három nap múlva kezdődnek itthon a Maccabi Európa Játékok. Több mint 40 országból, rekord számú résztvevő érkezik Budapestre, már javában zajlanak az előkészületek. A mai nap folyamán a magyar csapatok átvehették nemzeti színű ruháikat is. Az Európai Maccabi Szövetség elnöke az M1-en beszélt arról, hogy a játékok Európa legnagyobb zsidó kulturális, közösségi és vallási rendezvénye - közölte az M1.
Tréning felső, nemzeti színű pólók, nadrágok és sportcipő. Egyebek mellett ezeket a ruhadarabokat kapták meg napközben a magyar csapat tagjai a Bálint-házban.A felszerelésért érkező sportolók arról beszéltek a Híradónak, hogy nagy várakozásokkal készülnek a jövő heti megmérettetésre.
Szeretnék bizonyítani és szeretném megnyerni ezt az Európa- bajnokságot, vagyis az egész csapat szeretné megnyerni ezt az Európa-bajnokságot, de mindent megteszek érte én is - Besenyei Richárd vízilabdázó.
A 15. Maccabi Európa Játékokra, 40 országból mintegy 3000 résztvevő érkezik Budapestre.Magyarországot - minden eddiginél több - 214 sportoló képviseli. A versenyzők több mint 20 sportágban állnak majd rajthoz. A szervezők elmondták: bridzsben, vívásban és vízilabdában is sikeres magyar szereplésben bíznak
- Azt gondolom, hogy mind Magyarország, mind a zsidó közösség számára egy kiemelkedően fontos esemény és bízom benne, hogy nagyon sok sikert fogunk látni, és a magyar csapat sikeresen szerepel majd Magyarországon - Jusztin Ádám, a Maccabi VAC elnöke.
A központi helyszín a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusa lesz, ahol egyebek mellett a kosárlabda, tollaslabda, vagy a pingpong meccsek zajlanak majd.De a kiemelt helyszínek közé tartozik az Új Hidegkuti Nándor Stadion is, ahol a hivatalos megnyitót kedden rendezik.
A Deutsch Tamás, a Játékok védnöki testületének vezetője elmondta: az eseményen kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra.
Az, hogy Budapest rendezheti a 15. Maccabi Európa Játékokat annak is az elismerése, hogy Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország Európában. A magyarországi zsidó közösség tagjai biztonságban élhetik a hétköznapjaikat, ezt a biztonságot tudják majd élvezni az idelátogató vendégeink, úgyhogy mind a magyar rendőrség, mind a Terrorelhárító központ segítségével lehető legmagasabb szintű biztonságot tudjuk majd garantálni - mondta Deutsch Tamás.

*
- A július 29-től augusztus 7-ig zajló eseményre háromezer résztvevő érkezik Budapestre, a szervezők azt mondják, nemcsak sporteseményről, hanem Európa legnagyobb zsidó kulturális, közösségi és vallási rendezvényéről van szó. Az összesített és magyar részvételi adatokról szóló sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a magyarok minden idők legnagyobb delegációjával vesznek részt a játékokon. A Maccabi Európa Játékokat a hetvenes évek óta minden negyedik évben rendezik meg, hagyományosan az izraeli Maccabi világjátékok után két évvel. Az idei játékok rendezési jogát 2015-ben nyerte el Budapest.
A július 29-én kezdődő és augusztus 7-ig tartó esemény versenyprogramjában 24 sportág szerepel, összesen 63 versenyszámban hirdetnek majd eredményt. Negyven ország 2200 akkreditált sportolója, köztük 690 junior sportoló indul a versenyeken. A résztvevők között nemcsak európai zsidó sportolók vesznek részt, hanem az Egyesült Államokból, Kanadából, Mexikóból, Brazíliából, Dél-Afrikából, Ausztráliából és Izraelből is hívtak meg versenyzőket.
 
 
1 komment , kategória:  Egyéb sport  
Szivárvány
  2019-07-28 20:06:40, vasárnap
 
  ..

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Szép nyári képek
  2019-07-28 20:04:13, vasárnap
 
  ...... .........



...... ........... .............

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Kislányka kis kutyákkal
  2019-07-28 20:00:57, vasárnap
 
  ...... ........... .............

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
2019.07.28. Szentmise -
  2019-07-28 19:27:25, vasárnap
 
  - Miatyánk ima Szent Lukács könyve alapján.
Szent mise mottója: Uram, taníts meg minket imádkozni!
Mint ahogy János is tanította imádkozni tanítványait.
Videó Link

...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 391 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5269
  • e Hét: 16899
  • e Hónap: 50053
  • e Év: 283800
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.