Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
A szelén gyógyhatásairól
  2019-08-15 18:24:19, csütörtök
 
 



Szelénben gazdag élelmeink: - Virágpor, brazil dió (100grammba 1900mcg szelén található), különböző magvak (diók, napraforgómag, tökmag), sörélesztő, brokkoli, barna rizs, káposzta, gombák, hagyma, fokhagyma, halak (főleg a zsíros fajták), kagylók (főleg zöldkagyló), bárányhús, máj, tojás, ginzeng, kamilla, borsmenta.

A szelén létfontosságú nyomelem, antioxidáns. Bizonyos mennyiséghez hozzájut a szervezet az elfogyasztott táplálékból, azonban a legújabb kutatások azt mutatják, a szelénfelvétel az intenzív kemizálás és a savas esők miatt átlagosan 50% -kal csökkent Európában.

A szelén megakadályozza vagy legalábbis lassítja a szövetek öregedését. Közömbösíti néhány rákkeltő anyag hatását, és védelmet nyújt bizonyos daganatos megbetegedésekkel szemben.

Fontos a hasnyálmirigy működéséhez és a test­szövetek rugalmasságához, csökkenti a haj korpásodását is. Fontos tudni a szelén és az E-vitamin szinergikus hatásáról, ami azt jelenti, hogy együttesen erősebben hatnak az egészséges szívműködés biztosítására és az antitestképzésre, mint külön-külön.

A kínai Keshan tartományban előforduló tömeges szívizom-rendellenességet is a szelénhiány okozta, innen ered a Keshan-betegség elnevezés.

Miért fontos szelénben gazdag élelmet fogyasztani?
- Védelmezi a szervezetet a káros szabad gyökök elszaporodásával szemben, melyek bizonyos típusú rákos elváltozáshoz vezethetnek (pajzsmirigy, prosztata, emlő, máj és hasnyálmirigy rák)

- Szívizomvédő - anti atherogén hatás. Védi a szívet és az érrendszert, késlelteti az érelmeszesedést, érszűkületes megbetegedések esetében, javítja a vérkeringést, gátolja a plakkok, a trombózis és a fekélyek kialakulását.

- Részt vesz a mérgező hatású arzén és higany megkötésében

- Felelős az egészséges férfispermiumok létrehozásáért és a prosztatamirigy működéséért. Fokozza a hím ivarsejtek anyagcseréjét, javítva a megtermékenyülés esélyét.

- Termékenységet, fertilitást javító és stimuláló hatás, Csökkenti a változókor tüneteit, a hőhullámokat. Növeli a libidót

- Öregedésgátló. Késlelteti az öregedés folyamatát

- Immunstimuláló - antivirális hatás

- Serkenti az agyműködést

- Javítja a máj és hasnyálmirigy működését. Megelőzi a cukorbetegség kialakulását

- Serkenti és javítja a pajzsmirigy működést, aktiválja a pajzsmirigy hormonjait, védelmet nyújt a thyroiditis tumor kialakuása ellen

- Asztma és allergia elleni védőhatás

- Biztosítja a haj, körmök egészségét és javítja a bőr rugalmasságát

- Méregteleníti a szervezetet. Csökkenti a dohányzás, elhízás, alkohol és gyógyszerfogyasztás káros melléktüneteit.

- Csökkenti az izületi gyulladásokat

Mik a szelénhiány tünetei?
- Szívbetegségek (szívkoszorúér betegség, szívritmuszavarok)

- Emelkedett koleszterin szint

- Májkárosodás, májbetegségek

- Rosszindulatú betegségekre való hajlam

- Csökkent pajzsmirigy működés (Hypothiroidism, Hashimoto kór)

- Ingerlékenység, csökkent stressztűrő képesség

- Hajhullás

- Sterilitás

- Gyenge immunrendszer. Asztma, allergiák

- A bőr korai öregedése

- Fertőzésekre fokozott hajlam

Milyen betegségekben ajánlatos szelént szedni?
- Pajzsmirigygyulladás. Hypothyroidism

- Immunrendszer gyengesége

- Szívbetegségek

- Aszthma

- Hajhullás, főleg ha autoimmun eredetűek


Szelénben gazdag élelmiszerek
- Virágpor

- Brazil dió (100gramba 1900mcg szelén található), különböző magvak (diók, napraforgómag, tökmag)

- Sörélesztő

- Brokkoli,

- Barna rizs

- Káposzta

- Gombák

- Hagyma

- Fokhagyma

- Halak(főleg a zsíros fajták), kagylók (főleg zöldkagyló)

- Bárányhús

- Máj

- tojás

- Ginzeng

- Kamilla

- Borsmenta

Mire vigyázzunk?

Nagy adagban (2400 mcg felett) a szervetlen kötésű szelén mérgező lehet. Ilyenkor a lehelet, vizelet és izzadság fokhagyma szagú lesz, anélkül, hogy fokhagymát fogyasztottunk volna. Extrém esetekben emésztési rendellenességet, hajhullást, vagy súlyos idegkárosodást is okozhat. Lehetőleg ne fogyasszunk napi 500mcg-nál nagyobb dózist mert ez már káros lehet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A cink gyógyhatásairól
  2019-08-15 18:19:59, csütörtök
 
 



Segítséget nyújt megfázás, vírusos influenza, vagy baktériumos fertőzések megelőzésében, a kezelési idő lerövidítésében és a tünetek enyhítésében. A cink fontos szerepet tölt be az immunrendszer működésében, ezért nagyon fontos a megfelelő mennyiség bevitele gyerekek, idősek és betegek számára egyaránt.

Tudott dolog, hogy a szintetikus vitaminokat és szervetlen ásványianyagokat a szervezet nem tudja túl nagy arányban beépíteni, sajnos nagy részük kiürül a szervezetből és nem hasznosul, ezért jobb mindig a természetes tápanyagokhoz nyúlni, azokhoz amiket a természet tálcán nyújt nekünk. Ezek a tápanyagok az enzimekkel összhatásban sokkal jobb felszívódást és hasznosulást eredményeznek. Mindezek ellenére a Smithsonian Intézet magazinjának összeállítása szerint van öt dolog, amit tényleg érdemes fogyasztani kapszula formájában is : fokhagymát, D-vitamint, probiotikumokat, niacint (B3-vitamint) és cinket.

Milyen szerepet tölt be a cink a szervezetünkben?

Az emberi szervezetben körülbelül 2-3 gramnyi mennyiségben van jelen a cink, főleg a hajban, fogakban, vázizomban, csontokban, vérsejtekben, szemben-retinában, a férfi nemi szervekben (prosztatában, herékben), májban, hasnyálmirigyben, vesékben, izmokban és a bőrben. A cink fontos szerepet tölt be a szervezetben lezajló enzimatikus folyamatok szabályozásában, a sejthártya védelmében. Legfontosabb szerepe viszont az, hogy az inzulin alkotórészeként a vércukorszint-szabályozásban is részt vesz. Az inzulinon kívűl mintegy hetvenféle enzimben is jelen van.

Gyerekkorban elősegíti az egészséges növekedést, befolyásolja a tanulást és meghatározó szerepe van az idegsejtek egymás közötti kommunikációjában. Segíti a sebek gyógyulását, és hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez is. Befolyásolja a hormonrendszer megfelelő működését és fontos szerepet tölt be a spermium képződésben. A cink képes semlegesíteni egyes nehézfémek (ólom és a kadmium) lerakódását és hatékony segítséget nyújt a szervezet méregtelenítésében. Lassítja az időskori makuladegeneráció lefolyását.

Segítséget nyújt megfázás, vírusos influenza, vagy baktériumos fertőzések megelőzésében, a kezelési idő lerövidítésében és a tünetek enyhítésében.

A cink fontos szerepet tölt be az immunrendszer működésében, ezért nagyon fontos a megfelelő mennyiség bevitele gyerekek, idősek és betegek számára egyaránt.

Cinkhiányt az egyoldalú táplálkozás (vegetáriánusoknál nagyobb a kockázata) vagy felszívódási zavarok is okozhatják mint például: tartós hasmenés, túlzott alkoholfogyasztás, vagy Crohn-betegség. Gyermekeknél lassú növekedés, krónikus hiány esetén fejlődésbeli elmaradás tapasztalható. A szükségesnél kisebb mennyiség bevitele csökkenti a fertőzésekkel szembeni ellenállóképességet és gyakoribbá válnak a vírusos megbetegedések. A bőr szárazzá és repedezetté válik, ekcéma alakulhat ki. A haj és a köröm egészségtelen megjelenésű lesz. A hormonrendszer egyensúlya felborul és zavar támad a nemi funkciók terén is.

Milyen cink forrásokat ismerünk?
Természetes cinkforrások: A legtöbb cink a kagylókban található: 100 gramm kagylóban közel 80 mg cink van, bárány- és a marhahús, a borjúmáj, a rák, a homár, a növények közül pedig a búzacsíra, a hüvelyesek, az olajos magvak (mandula, kesudió, mogyoró, tökmag), szilva, aszalt szilva, valamint a magas kakaótartalmú étcsokoládé is tartalmaz cinket. Tudni kell azonban, hogy a cink sokkal nagyobb mennyiségben van jelen húsokban, mint növényi eredetű termékekben, ráadásul a felszívódása, hasznosulása is jobb az állati eredetű táplálékok esetében. (A hüvelyesekben és egyéb növényekben található fitátok ugyanis megkötik a cinket, megakadályozva ezzel a felszívódását.)

Cinkből a napi ajánlott adag 10 milligramm. Az OÉTI szerint napi 40 mg-nál több cinket nem biztonságos fogyasztani. A túlzott cinkbevitelnek lehetnek mellékhatásai: gyomor- és bélrendszeri panaszok, fémes szájíz, illetve fejfájás. Krónikus betegek cinkkészítmények szedése előtt beszéljenek háziorvosukkal, mert a cink ronthatja egyes gyógyszerek felszívódását (például az antibiotikumokét is).
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Papaya gyógyhatásairól
  2019-08-15 18:15:35, csütörtök
 
 



Egészségünk megőrzése elsősorban az emésztő-enzimrendszer erősségétől függ. A papain enzim kiválóan alkalmas az élő szövetek és a bélfalak megtisztítására és lehetővé teszi a tökéletes emésztést a gyomorsavhiányos emberek számára is. Gyomorsav hiányában a fehérje emésztéshez szükséges pepszin nem képes teljes mértékben kifejteni a hatását. Ha túl sok gyomorsav képződik, a papaya természetes savlekötőként megszünteti a gyomorégést, a mesterséges savlekötők mellékhatásai nélkül.

A papaya egy körteformájú gyümölcs zöldessárga vékony héjjal. Gyümölcshúsa puha és lédús. A Karib-szigeteken őshonos, papaya- vagy dinnyefa, ma a trópusok egyik legelterjedtebb haszonnövénye. Azon ritka növények közé tartozik, melynek minden részét (a gyökerétől a magjáig) hasznosítják.

Csak a zöldpapaya gyümölcs héja alatt és a levelében található meg a papain enzim, amely a tömegének 35-szörösét kitevő állati fehérje megemésztésére képes.

A papain enzim hatékonyságát nem befolyásolja a belekben uralkodó aktuális kémhatás. A legtöbb enzimünkkel ellentétben a papin enzim savas pH-jú környezetben is jól működik. Hatását az étkezések után fejti ki legeredményesebben. Nemcsak a biztos székletet garantálja, hanem az elfogyasztott táplálék ,,szakszerű", gyors lebontását is. Rendszeres fogyasztásával megszüntethető a kiadós étkezések utáni kellemetlen teltségérzet. Az emésztési tranzitidő lerövidítésével csökken a szervezetben a zsír felhalmozódásának és a méreganyagok felszívódásának a lehetősége.

A rosszul emésztett fehérje az emésztőrendszerben hozzájárul ahhoz, hogy a nyálkás fehérjeanyagok, az ú.n. mucoproteinek a belek nyálkahártyáira rakódjanak le. Az elégtelen fehérjeemésztés már önmagában is alacsony energiaszintet, a szervezetben önmérgező és egyéb nem kívánatos folyamatokat eredményezhet és egy sor betegség, pl. székrekedés, köszvény, cukorbetegség, magas vérnyomást, stb. hátterében állhat. A papaya rendkívüli hatékonysága az enzimaktivitásban rejlik.

A papain felszabadítja a fehérjék építőköveit, az aminosavakat (pl. a sejtfalakat erősítő alanint, stb.), ez csökkenti az emésztetlen fehérjék rothadási folyamatait, és így jó hatású az immunrendszerre is. A papain enzim kiválóan alkalmas a bélfalak megtisztítására minden nem oda való anyagtól (nyálkáktól, elhalt szövetektől), ezáltal gátolja számos betegség (magas vérnyomás, cukorbetegség, köszvény, székrekedés stb.) kialakulását.

A papain lehetővé teszi a tökéletes emésztést a gyomorsavhiányos emberek számára is. Gyomorsav hiányában a fehérje emésztéshez szükséges pepszin nem képes teljes mértékben kifejteni a hatását. Ha túl sok gyomorsav képződik, a papaya természetes savlekötőként megszünteti a gyomorégést, a mesterséges savlekötők mellékhatásai nélkül.

A papaya növény és gyümölcse az enzimeken kívül növényi fehérjéket, ásványi anyagokat és vitaminokat is tartalmaz.

A fehérjék építőkövei az aminosavak. A papaya számos esszenciális aminosavat tartalmaz, köztük az arginint is. Az argininnek az ondótermelésben és a vér tisztaságának fenntartásában van fontos szerepe. Magasabb szintje növeli az izomtónust és csökkenti a szervezetben a zsír felhalmozódását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Zeller és gyóhatásai
  2019-08-15 18:11:19, csütörtök
 
 



A zeller fokozza az alhasi vérkeringést, s ezáltal a genitáliáknak jobb lesz a vérellátása, illetve a hasüreg legmélyebb pontjain lerakódott nehézfémek és toxikus anyagok is a véráramba jutnak. Ily módon hatékonyabb a szervezet méregtelenítése, ami azt eredményezi, hogy a prosztata ismét visszanyeri működőképességét, az optimális vérbőség pedig javítja a kismedence energia- és vérellátását.

A zeller Dél-Európából terjedt el. A görögök már a középkorban használták gyógyító erejéért. Ma többféle változata ismert és termesztett. A zellergumó éppoly hasznos, mint a felső része, a különbség annyi, hogy a felső rész húsos levélszárat inkább nyersen fogyasztjuk.

A zellert több száz éve használja a népgyógyászat, legfontosabb tulajdonságai: pusztítja a kóros baktériumokat és gombákat a húgyutakban, a vesében, a belekben és a gyomorban és támogatja az alhasi vérkeringést. A B12-vitaminon kívül B-vitamin komplex forrás, így segíti a fokozott koncentrációt és stressz oldást. Rendszeresen sportolóknak, testedzőknek energiát és jó kondíciót biztosít.

A zeller fokozza az alhasi vérkeringést, s ezáltal a genitáliáknak jobb lesz a vérellátása, illetve a hasüreg legmélyebb pontjain lerakódott nehézfémek és toxikus anyagok is a véráramba jutnak. Ily módon hatékonyabb a szervezet méregtelenítése, ami azt eredményezi, hogy a prosztata ismét visszanyeri működőképességét, az optimális vérbőség pedig javítja a kismedence energia- és vérellátását.

A zeller gyógyhatása akkor érvényesül legjobban, ha nyers állapotban fogyasztjuk. Tele van ugyanis szerves anyagokkal, sókkal, amelyek nagymértékben hozzájárulnak a vér savtalanításához. De legnagyobb értéke a szerves nátrium tartalma, amely jelenlétében hatékonyabb a kalcium felszívódása. A vér sav és lúg tartalmának összhangja akkor bomlik meg, ha a táplálékunk hosszabb ideig többnyire fehérje, tömény keményítő, vagy tömény szénhidrát, illetve a közönséges fehér vagy barna cukor. A zeller-lé rövid idő alatt egyensúlyba hozza a vér sav-lúg tartalmát. Ha ez nem történik meg, egész sor tünet jelentkezhet vagy betegség, alakulhat ki.

Milyen esetekben segít a zeller-lé kúra?

Pikkelysömör, ekcéma:

A túlzott érzékenység egyik következménye lehet a bőrkiütés, ami a máj munkájának hanyatlását jelzi. Ha módosítjuk a savas végtermékű táplálékunkat, s több zöldségfélét fogyasztunk a bőrkiütések hamar eltűnnek. Valamivel makacsabb a pikkelysömör, de egyik legjobb ellenszere, a zeller-lé kúra.

Allergiára:

Az allergia mind gyakoribb és mind kellemetlenebbé váló tünete annak, hogy táplálkozásunkkal valami nincs rendben. Az allergia, túlzott érzékenység kialakulásához hozzájárul:

- Ha táplálékunkban huzamosabb ideig fő szerepet kapnak a tömény keményítőt tartalmazó ételek,

- A túlzott cukorfogyasztás bármilyen édesség formájában,

- Mindennemű tartósítószer. Azok is, amelyek a közért polcain vannak, vagy azok, amelyeket a gyorstalpalókban használnak a krumpli vagy más zöldségféle bepermetezésére, hogy ne barnuljon meg használat előtt.

- A kenyérsütéshez felhasznált vegyszerek, hogy szemre tetszetős legyen, hogy megtartsa frissességét.

Ezeknek közvetlen hatása nincs a szervezetre, de a fejlett országokban szinte minden harmadik gyerek valamilyen allergiában szenved. A zellerben található szerves nátrium és a többi só is hatásos eszköz az allergia leküzdésére.

Hörgők és tüdő-tisztító:

A nátrium fontos elem a szervezetben levő széndioxid kiküszöbölésére, kirekesztésére. A szerves só hiánya a tüdő működésének gyengüléséhez vezethet, illetve a hörgők érzékenységéhez, különösen akkor, ha dohányfüst is terheli a tüdőt.

Idegnyugtató, hiperaktivitás ellen:

A zellerben tökéletes egyensúlyban vannak a szerves sók és a vitaminok, amihez még hozzájárulnak a növényhormonok és az esszenciális olaj, ami a zellernek jellegzetes illatot kölcsönöz. Ennek az olajnak különleges hatása lehet az idegrendszer szabályozására, nyugtatására.

A hiperaktivitás a gyerekeknél jelentkezik, ami a szervezetbe jutó vegyi anyagok következménye és hatása: A mellékvese hormon túltermelés, a pajzsmirigy túlzott aktiválódása stb. Tüneteket azok az élelem-adalékok válthatnak ki, amelyek az allergiát: ételszínesítők, ételízesítők, italok, cukorkák, vegyszeres gyógyszerek, stb. A gyermekgyógyász véleménye szerint, ehhez hozzájárul a vér savtartalmának emelkedése. Az ok elhárításával, ásványokban gazdag italt juttatva a gyermek szervezetébe, megszűnik az okozat. S ilyen ital a zeller-lé is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Rizsvíz arcpakolásként
  2019-08-15 17:42:49, csütörtök
 
  Ha egy ideig hagyod vízben állni a rizst, vitaminokkal dúsított, ásványi anyagokban gazdag lét kaphatsz, mely arclemosónak is alkalmas. A rizsvíz B-, C- és E-vitaminokban is bővelkedik, illetve olyan ásványi anyagokkal és esszenciális aminosavakkal töltődik fel, melyek a rizsben megtalálhatóak.

A rizsvízben fellelhető keményítő hatékonyan enyhíti a gyulladásokat, és megszünteti az irritált bőr tüneteit. Továbbá kiválóan összehúzza a kitágult pórusokat, ezáltal jelentősen csökkenti a pattanások, mitesszerek kialakulását. A zsíros csillogást is megszünteti azáltal, hogy normalizálja a bőr faggyútermelését.

Először is mosd át alaposan a rizsszemeket, minimum háromszor. A tejfehér vizet öntsd le róla, majd újra áztasd be, legalább fél órára. Használj jól zárható edényt a rizsvíz tárolására. Hűtőben maximum öt napig áll el, utána érdemes frisset készítened.

A felvételen szereplő lány tiszta vattalapot mártott a rizsvízbe, úgy mosta át vele az arcát, valamint egy steril arcmaszkot is átitatott vele. Két hónap után azt tapasztalta, hogy a kitágult pórusai összehúzódtak, a bőre frissebb és ragyogóbb lett, mint valaha.
A video linkje és a cikk : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Almás arcpakolás
  2019-08-15 17:37:04, csütörtök
 
 



A lédús, piros almákban minden megtalálható, amire a bőrnek szüksége van ahhoz, hogy a legegészségesebb formáját hozza. Ez a házi pakolás a zsíros bőr összes makacs tünetével leszámol.

A pattanásos, zsíros bőrnek három dologra van szüksége: antibakteriális, mély tisztításra, a faggyútermelés normalizálására, valamint a gyulladások és sebhelyek regenerálására. Az alábbi almás pakolás mindezekre egy füst alatt nyújt megoldást.

Tisztító és regeneráló arcpakolás almával
Ez a pakolás rém egyszerű, hiszen nem tartalmaz drága, egzotikus és speciális hozzávalókat, és nagy előkészítést sem igényel. Összetevőivel valószínűleg mindennap találkozol a konyhádban, de, ha épp kifogytál belőlük, akkor sem kell majd a sarki boltnál messzebb menned.

Hozzávalók:
fél csészényi pépesített vagy reszelt alma
1 tojásfehérje
csipetnyi őrölt fahéj

Egyszerű és olcsó megoldás pattanásos bőrre
Az almában előforduló antioxidánsok gyulladáscsökkentő, sejtregeneráló és antibakteriális hatással bírnak. A piros almák nagy mennyiségben tartalmaznak kollagént, ami nemcsak a ráncok megelőzésében jeleskedik, hanem fokozza a bőr sejtregeneráló folyamatait.

Például a C-vitamin hiánya is csökkentheti a kollagénrostok szintézisét, minek köszönhetően lassabban gyógyulnak a sebek és sérülések. Ha azt veszed észre, hogy a pattanások nyomai nehezebben tűnnek el, valószínűleg több vitaminra, ásványi anyagra és kollagénre van szüksége a bőrödnek.

A tojásfehérje szintén tele van kollagénnel, ezáltal kiválóan feszesíti és regenerálja a bőrt, miközben feltölti értékes vitaminokkal és a sejtek számára nélkülözhetetlen aminosavakkal. Összehúzza a kitágult pórusokat, kisimítja a hepehupákat, és pattanások ellen is hatékony.

A fahéj fokozza a bőr vérkeringését, és javítja a sejtek oxigénellátását, így azok több tápanyagot tudnak felvenni, és gyorsabban regenerálódnak. A fahéjkéreg tisztító és nyugtató hatása révén nagyszerűen alkalmazható pattanások és mitesszerek kezelésére.

Mivel vérbőséget okoz, nem szabad önmagában felkenni a bőrre, érdemes mindig összekeverni valamivel. Ha nagyon érzékeny a bőröd, mielőtt felkennéd a fahéjas pakolást, teszteld a csuklód belső felén, ahol a legvékonyabb a bőrréteg. Ha túlzott bőrpírt vagy kellemetlen érzést tapasztalsz, inkább hagyd ki ezt az összetevőt a receptből.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Arcpakolás zsíros bőrre - egyszerűen otthon
  2019-08-15 17:29:28, csütörtök
 
  MÉREGTELENÍTŐ ARCPAKOLÁS ZSÍROS BŐRRE: ELTÜNTETI A MITESSZEREKET IS .

A szerecsendió antioxidáns hatását kiválóan kiegészíti a méz antibakteriális tulajdonsága.

A zsíros arcbőr kezelésében elsősorban arra kell törekednünk, hogy kiegyensúlyozzuk a faggyúmirigyek működését. Az arcbőr alapos, de kíméletes tisztítást igényel, hiszen az sem áldásos, ha túlságosan kiszárítjuk a hámréteget.

A pattanások ugyan leszáradnak, de a faggyúmirigyek túlbuzgó munkához látnak, hogy kompenzálják a felszín szárazságát. Ez még több gyulladáshoz vezethet, mert az elhalt bőrlemezkék eltömíthetik a pórusokat.

A természet sokféle gyógyírt felkínál a pattanásos és mitesszeres bőr kezelésére, ilyen például a szerecsendió és a méz keveréke, melyben az összetevők tökéletesen kiegészítik egymást.

A szerecsendió hatása zsíros bőrre
A szerecsendió A-, C- és B-vitaminokban, valamint antioxidánsokban gazdag fűszernövény, mely a népi gyógyászatban is közkedvelt. Sejtregeneráló és gyulladáscsökkentő tulajdonságai révén, akár egy éjszaka alatt leszámol a kialakulóban lévő pattanásokkal is.

Simává, feszessé teszi a bőrt, miközben ásványi anyagokkal és értékes olajjal táplálja. A szerecsendióból kivont olajat kozmetikumok összetevőjeként is alkalmazzák, gyakran kerül bele testápolókba és bőrradírokba. A méz antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásával fokozza a szerecsendió jótékony tulajdonságait, így kiváló pattanás elleni arcpakolás készíthető belőlük.

Hozzávalók:
1 evőkanál őrölt szerecsendió
1 evőkanál méz
2 teáskanál natúr joghurt

Alaposan keverjük össze az alapanyagokat egy tálkában, majd tiszta kézzel, körkörös, masszírozó mozdulatokkal vigyük fel az előzőleg megtisztított bőrre. Nagyjából húsz perc hatóidő után langyos vízzel öblítsük le.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2019.07 2019. Augusztus 2019.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 42 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 306
  • e Hét: 14674
  • e Hónap: 28423
  • e Év: 233124
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.