Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
A teák gyógyhatásairól
  2019-08-02 23:56:32, péntek
 
 



A tea előnyei: fogyás, egészséges csontok és jobb hangulat.

A tea varázslatos elixír lehet, mivel elősegíti a fogyást, megelőzi a krónikus betegségeket és javítja a hangulatot.

A tanulmányok kimutatták, hogy a rendszeres teaivás a fogyás mellett csökkenti a rákos megbetegedések, illetve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, mindemellett pszichológiai előnyöket is biztosít.

A polifenolokról - a tea természetes összetevőiről - a kutatók azt találták, hogy a koffeintartalommal együtt megnövekedett energiát és zsíroxidációt eredményeznek, ami a súlyvesztést és az egészséges testtömeg fenntartását segíti elő. Az egyik legegészségesebb tea a zöld tea, amelyet szerte a világon emberek milliói fogyasztanak nap mint nap.

Más tanulmányok azt mutatják, hogy a rendszeres teafogyasztók alacsonyabb BMI-vel (testtömegindex) és derék-csípő arányokkal rendelkeznek, összehasonlítva a teát nem ivókkal.

Egy másik kutatócsoport véleménye szerint a zöld teában található polifenolok megakadályozzák a rákos sejtek fejlődését és növekedését.

Más kutatások a fekete tea pozitív hatásaira irányultak. Eszerint a fekete tea csökkenti a vérnyomást, illetve semlegesíti a magas zsírtartalmú ételek negatív hatásait, ami egyébként negatívan hat az artériás véráramlásra és a vérnyomásra.

Tehát már napi egyetlen csésze tea elfogyasztása is támogatja az egészséges artériás funkciót, illetve a vérnyomásra is kedvező hatást gyakorol. Mindemellett csökkentheti a stroke, a szívroham és az érrendszeri betegségek előfordulását.

A zöld teában található polifenolok másik nagy előnye az, hogy javítják a csont minőségét és szilárdságát, különösen igaz volt ez az észrevétel azoknál a betegeknél, akiknél csontritkulást diagnosztizáltak.

Az egyik vizsgálatban 50 évnél idősebb nők és férfiak esetében mintegy 30 százalékkal csökkent a csípőtörések száma a rendszeres teafogyasztásnak köszönhetően.

A tea nemcsak a hangulatra van pozitív hatással, de a figyelmet is javítja, illetve megkönnyíti a feladatokra való összpontosítást is.

A kutatók úgy vélik, hogy a teában lévő theanin és az aminosavak pszichológiai előnyöket biztosítanak a teaivók számára, javítva a figyelmet, a hangulatot és a teljesítményt. Tehát elmondható, hogy a rendszeres teafogyasztás sok egészségügyi előnnyel járhat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Kávé ízesítése az egészségünkért
  2019-08-02 23:47:17, péntek
 
 



Mindig elfelejti bevenni a vitaminjait? Ha reggelente a kávéjához adja a lent felsoroltakat, akkor nagyon jót tesz az egészségével, hiszen ezek a táplálékok javítják a hangulatot, növelik az energiát, védelmet jelentenek a szív számára és nem utolsósorban fokozzák a szexuális életet is.

Ha reggelente egy kevés fahéjjal szórja meg a kávéját, biztos lehet benne, hogy így némi antioxidánshoz juttathatja a szervezetét. A fahéjat nemcsak fűszerként használják évszázadok óta, de gyógyászati célokat is szolgál. Ez a fűszer védőanyagokkal van feltöltve és az egyik legmagasabb antioxidáns-aktivitással rendelkezik. A fahéj amellett, hogy fokozza az immunrendszer működését, még a rákos megbetegedések kockázatát is csökkentheti.

A gyömbér egészségügyi előnyeit csak akkor élvezhetjük igazán, ha frissen és nyersen fogyasztjuk. Reszeljen le reggelente egy kevés gyömbért és szórja azt a kávéjába. Gyömbérrel már évszázadok óta sikeresen kezeik a hányingert. Hatékony antioxidáns és gyulladásgátló vegyületeket tartalmaz. A gyömbér csökkentheti az izomfájdalmat, javíthatja az emésztést és alacsonyabb koleszterinszintet eredményezhet.

Szárított gombával is megszórhatja a kávéját, de ma már nagyszerű gombából készült kávéváltozatok is léteznek, amelyek nagyon egészségesek. A gomba vírusellenes, gyulladáscsökkentő és immunstimuláló tulajdonságokkal rendelkezik. Az antioxidáns hatással rendelkező gombafajták rákellenes tulajdonsággal is bírnak. Mivel prebiotikus tulajdonságú is, így jó hatással van az emésztésre és megakadályozza a májbetegségek kialakulását.

A kurkuma is egy remek választás lehet a kávéja megízesítéséhez. A kurkuma értékes vegyülete, a kurkumin gyulladásgátló és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Ez az antioxidáns erőmű támogatja a máj méregtelenítését, segíti az emésztést, sőt segíthet a depresszió tüneteinek csökkentésében is. A kurkuma egészségügyi növelése érdekében adjon némi fekete borsot is a reggeli italához. A bors javítja a kurkuma biohasznosulását, így kisebb adagokban történő fogyasztása is hatékonyabbá teszi ezt a fűszert.

A maca hormonkiegyensúlyozó hatással rendelkezik. Nem beszélve arról, hogy mennyire tápláló. Körülbelül 20-féle aminosavat tartalmaz, beleértve a nyolc esszenciális aminosavat, a húszféle zsírsavat, illetve magas fehérje- és C-vitamin-tartalmát is.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Depressziót okozó táplálkozási hiányosságok
  2019-08-02 23:41:39, péntek
 
  A depresszió egy nagyon veszélyes betegség, hiszen nemcsak lelkileg betegszik meg az illető, hanem testi betegségek is megjelenhetnek a hangulati zavar mellett. Sok orvos nem foglalkozik azzal, hogy alaposan kikérdezze a beteget, pedig sok esetben a depressziónak egyetlen oka van: a nem megfelelő táplálkozás.

A gyorséttermi ételek okozhatnak hangulati változásokat. Ezek az ételek tele vannak cukorral és tartósítószerekkel. De nem csak ezek jelenthetnek veszélyt. A bevásárlóközpontok polcain is kevés még az egészségesnek mondható élelmiszer. Nem csoda, hogy egyre több ember lesz cukorbeteg és küzd valamilyen mentális betegséggel. Ellenben a rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztással elkerülhetővé válik a depresszió megjelenése.

Az omage-3 zsírsav hiánya szintén okozhat depressziót. Az omeg-3 zsírsav megtalálható a halakban vagy például a lenben. Akkor is kialakulhat depresszió, ha nincs meg az egyensúly az omega-3 és az omega-6 zsírsav bevitele során, vagyis az egyikből többet fogyasztunk, mint a másikból.

A D-vitamin fontos az immunrendszer megfelelő működéséhez, a csontok és az agyi egészséghez. A napfény a D-vitamin leggazdagabb forrása. A D-vitamin-hiány okozhat depressziót, illetve depresszióban és pánikbetegségben szenvedő emberek esetében sokszor mutatták ki a D-vitamin hiányát.

Sok neuropszichiátriai kutatás igazolja azt, hogy a B-vitamin-hiány és a hangulati rendellenességek között szoros kapcsolat van.

A depresszióban szenvedő betegeknél gyakran lép fel tápanyaghiány. Kevés lehet a szervezetükben vasból, cinkből, szelénből, folátból és krómból. Sajnos ennek oka lehet, hogy a zöldségek és gyümölcsök sem tartalmaznak már annyi vitamint és ásványi anyagot, mint régebben.

A jód hiánya is okozhat depressziót. Jódra van szükség ahhoz, hogy a pajzsmirigy megfelelően működjön. A pajzsmirigy az endokrin rendszer része, és az egyik legfontosabb mirigy az emberi szervezetben. A pajzsmirigy befolyásolja a test minden funkcióját, beleértve a testhőmérsékletet, az immunrendszert és az agyműködést.

Az aminosavak hiánya is generálhat hangulati rendellenességet. Az egészségünk fenntartásához aminosavra van szükségünk. Minőségi ételekkel tudjuk magunkhoz venni, például tojással, hússal, hallal, babbal, magvakkal és diófélékkel.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Gyógynövények a vérerekre és a keringésre
  2019-08-02 23:38:02, péntek
 
  A vérkeringésünk sok ok miatt károsodhat. A rossz vérkeringésnek számtalan tünete lehet, ilyen például a hideg kezek és lábak, még a meleg szobában is. A nem megfelelő vérkeringés másik tünete lehet a gyakori fejfájás, a száraz bőr, még akkor, ha valaki rendszeresen fogyaszt vizet. További tünetek: fáradékonyság, hajhullás, visszér megjelenése a lábakon, foltok megjelenése a bőrön, nehézlégzés, emlékezetkiesés és tűszúrás érzése az ujjakban.

Számos gyógynövény megtalálható a természetben, amelyek pozitív hatással vannak a vérkeringésre. Az egyik ilyen gyógynövény a Gingko biloba. Ez a gyógynövény egy erős antioxidáns, amelyet elsősorban memóriajavításra használnak. A Gingko biloba javítja a vérkeringést, tágítja az ereket és jó hatással van a kognitív funkciókra.

A petrezselyem egy népszerű gyógynövény, amely természetes értágítóként működik. Olyan vitaminok is megtalálhatók benne, mint B12- és C-vitamin, amelyek szintén jó hatással vannak a vérkeringésre.

A Cayenne-borsot már évezredek óta használják. Elsődleges gyógyászati tulajdonságát a benne lévő értékes vegyületnek, a kapszaicinnek köszönheti. A gyógynövény csökkenti a krónikus fájdalmat, enyhíti a torokfájást és a fejfájást, élénkíti a vérkeringést.

A vadgesztenye hatásos vénás keringési elégtelenség és hajszálérgyengeség esetén. A benne található eszcinnek gyulladásgátló és a vénák tónusát fokozó hatása van. A vadgesztenye jó hatással van a perifériás keringésre, elősegíti a nyirokáramlást, fokozza a vénák rugalmasságát, illetve csökkenti a kapillárisok áteresztőképességét, kiváló értágító hatással rendelkezik. ( CSAK KÜLSŐLEG használható ! )

A galagonya segít a szívritmus szabályozásában és a véráramlás javításában. Ez a gyógynövény az öregedő szív elixírje, ugyanis lehet használni szívelégtelenség, ritmuszavarok és artériás görcsök esetén. Kiváló értágító hatással rendelkezik. A benne lévő hatóanyagok serkentik a keringést és a szív működését, mindemellett csökkentik a vérnyomást és a koleszterinszintet.

A gyömbér értágítóként ismeretes, emellett gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, ami megakadályozhatja a krónikus betegségek, köztük a szívbetegség kialakulását. Hideg végtagok esetén a keringés javításával felmelegíti a fázós kezeket és lábakat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Vércukorszint, vérnyomás koleszterin karbantartója
  2019-08-02 23:12:52, péntek
 
 



A koriandert - melynek másik elnevezése kínai petrezselyem - már ősidők óta termesztik. A koriandermag egyedülálló és értékes ízprofilt kínál, nagyon jó hatással van a szív egészségére, a vér áramlására, illetve az emésztési problémákra. Ez azért van, mert a koriander sokféle bioakítv anyagot tartalmaz, amelyek antimikrobiális és gyulladáscsökkentő hatással is bírnak.

A korianderről azt is sikeresen kimutatták, hogy eredményesen csökkenti a vércukorszintet, a vérnyomást és a koleszterinszintet.

A koriander magja, illetve a belőle nyert illóolaj is vércukorszint-csökkentő hatást fejt ki az emberi szervezetre. A hatása terápiás, éppen ezért az alacsony vércukorszinttel rendelkező, illetve a vércukorszint-csökkentő szereket szedő emberek legyenek óvatosak a koriander és a koriandert tartalmazó termékek használatával - mint ahogyan más gyógynövénnyel is.

Ha természetes módszerekkel is szeretné kezelni a cukorbetegséget és a vércukorszint csökkentésére törekszik, akkor a koriander jó választás lehet. Több vizsgálat is bizonyítja, hogy ez a gyógynövény segíthet az inzulin kiválasztásában és az alacsonyabb vércukorszint elérésében.

Egy másik tanulmány szerint a koriander javítja a szénhidrát-anyagcserét és a hipoglikémiás hatást.

A koriander illóolajának kettős vércukorszint-csökkentő hatása van a cukorbetegségben is. Egyrészt fokozza a hasnyálmirigy inzulinszekrécióját, másrészt sejtszintű inzulinszerű aktivitást mutat.

Több kutatás is azt igazolta, hogy a magas vérnyomásban szenvedő egyéneknél csökkentette a vérnyomást ez a gyógynövény. Mivel a koriander vízhajtó hatással is rendelkezik, így ez előnyös lehet magas vérnyomásban szenvedő személyeknél. Magas vérnyomás kezelésénél csökkentheti a vérrögök és a stroke kialakulásának kockázatát.

Szintén tanulmányok igazolják, hogy a koriander elősegíti az LDL-koleszterin szintjének csökkenését, míg a HDL-koleszteriné növekedést mutatott.

A koriandermag segíti az egészséges menstruációs funkciók fenntartását azáltal, hogy szabályozza az az endokrin mirigy funkcióját és a hormonokat, amelyek befolyással vannak a menstruációs ciklusra.

A koriander a menstruáció ideje alatt segít csökkenteni a puffadást, a görcsöket és a fájdalmat is. Az ájurvédikus orvoslásban gyakran használják a ciklus szabályozására is.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A gyógyító mustármag
  2019-08-02 23:06:16, péntek
 
 



A mustármaggal nem csupán ételeinket ízesíthetjük meg. Azt gondolnánk, hogy ezek az apró magvak nem hordoznak kellő mennyiségben tápanyagot, pedig ennek éppen az ellenkezője igaz.

Ezek az apró magvak fitonutriensekben gazdagok, azaz olyan bioaktív táplálék-összetevőkben, amelyek nagyon hasznosak az egészségre nézve, hiszen a fitonutriensek számos fiziológia funkció támogatásában vesznek részt (például az immunrendszerében), illetve gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek. Kiválóak allergia ellen, öregedésgátló hatásai is vannak, és ha ez még nem lenne elég, antioxidáns hatásokkal is rendelkeznek.

A mustármag alfa-linolénsavban is rendkívül gazdag, amelyet ALA-nak is neveznek. Az ALA egy olyan növényi alapú omega-3 zsírsav, amely csökkenteni képes a trigliceridszintet, mérsékelni tudja a vérnyomást és egyes hozzáértők szerint még a véralvadás gátlásában is szerepet játszhat. Habár ezzel kapcsolatban még nem áll elegendő humán vizsgálati adat rendelkezésre.

A mustármag olyan ásványi anyagokat tartalmaz, mint magnézium, foszfor, kálium, nátrium, cink, vas vagy kalcium. Vitaminokban is gazdag, hiszen van benne C-vitamin, tiamin, riboflavin, niacin, folsav és B12-vitamin. A mustármag szelént is tartalmaz, amely a cinkkel együtt nagyon fontos szerepet tölt be a pajzsmirigy egészséges működésében.

A mustármag gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, emellett magnéziumot és szelént tartalmaz. Ez a két ásványi anyag nagyon hasznos lehet asztma, premenstruációs szindróma és a migrén tüneteinek mérséklésében. Ezek a tápanyagok a szívinfarktus kockázatait is csökkenthetik, például azoknál a cukorbetegek személyeknél, akiknél az alapbetegség váltott ki szívbetegséget, de az ateroszklerózisos betegeknek is nagyon fontos az ásványi anyagok pótlása.

A mustármagokat külsőleg is használhatjuk. Készíthetünk belőle pasztát, amelyet aztán a lábfürdőhöz is adhatunk, hiszen nagyon jó hatással van a keringésre, de a fáradtságot is ellensúlyozni tudja.

A mustármag képes egyes enzimek működését ösztönözni, ami döntő szerepet játszik a pikkelysömör tüneteinek az enyhítésében. A mustármagok rendszeres fogyasztása elősegítheti a kontakt dermatitisz tüneteinek a kezelését, hiszen elősegíti a szövetek gyógyulását és részt vesz a duzzanat csökkentésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A fiatalító hialuronsav
  2019-08-02 22:59:31, péntek
 
  Ma egyre nagyobb keletje van a hialuronsavnak, amely nemcsak megfiatalítja a bőrt, de a ráncokat is kisimítja. A hialuronsav javítja a bőr szerkezetét, de nemcsak az arc bőrére van ilyen csodálatos hatással, hanem az öregedési folyamatokat is képes lassítani és az ízületeket is megfiatalítja.

A hialuronsavat az emberi szervezet is termeli. Nagy koncentrációban található meg a bőrben, az ízületekben és más szövetekben. Ezekben a szervekben és szövetekben elősegíti a kollagénképződést, növeli a nedvességet és rugalmasságot is biztosít.

A hialuronsav hidratáló hatással rendelkezik. Ez főleg idősebb korban nagyon hasznos, amikor a bőr veszít a nedvességtartalmából. Ez nemcsak bőrszárazsághoz vezethet, de elősegíti a bőr öregedését, vagyis a bőr petyhüdtté, élettelenné válik és az első mélyebb ráncok is megjelennek.

A ráncok kialakulásában a környezeti hatások és az életmódbeli tényezők is kiemelkedő szerepet játszanak. A levegő szennyezettsége, a stressz, a helytelen táplálkozás, a mértéktelen alkoholfogyasztás, a napsugárzás és a dohányzás mind-mind elősegítik a ráncok kialakulását. A hialuronsav azonban csökkenteni képes az öregedés jeleit, illetve a káros környezeti hatások és az életmód okozta idő előtti ráncosodást, illetve a bőr vízvesztését is ellensúlyozni tudja.

Ma már lehet kapni hialuronsavat szérum, ampulla, krém és gél formájában. Legalább hathetes kezelés szükséges ahhoz, hogy az első pozitív jelek jelentkezzenek. A bőre nemcsak fiatalosabb lesz a hialuronsav használatát követően, hanem sokkal élettelibb és sugárzóbb is.

A hialurionsav az oszteoartritisz kezelésében is hatásosnak bizonyult, hiszen elsősorban az ízületek kenőanyagaként ismert. Ma már használják az ortopédiában és a reumatológiában is, hiszen segítségével a beszűkült mozgáson lehet segíteni, de a hialuronsav csökkenti a gyulladást és fájdalomcsillapító hatása is ismeretes.

A bőrgyógyászat is előszeretettel alkalmazza a hialuronsavat, hiszen ez az anyag például gyógyítja a fekélyes sebeket és a más bőrgyógyászati betegségeket is.

A fogászat is alkalmazza a hialuronsavat, például a parodontális gyulladások kezelésében fordulnak segítségért ehhez az anyaghoz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Az időskori depresszióról
  2019-08-02 22:54:07, péntek
 
  A depresszió tünetei sokfélék lehetnek, így nem mindig kerül időben felismerésre, ha idősebb rokonunk szenved ebben a betegségben.

Sokan úgy gondolják, hogy az öregedés eleve együtt jár a szomorúsággal, pedig ez egyáltalán nincs így. A depresszió egy olyan mentális betegség, amely érinthet fiatalokat és időseket egyaránt.

A probléma az, hogy idősebb embereknél sokkal nehezebb megállapítani a szomorúság okát, ami nem biztos, hogy a depresszióhoz kapcsolható. A szívbetegség egyes fajtája például depresszióhoz hasonlatos tüneteket okozhat. Azonban nem számít az ok, a kezelés megkezdése a kulcsfontosságú. Ugyanis a depresszióban szenvedő betegeknél nagyobb az esélye más egészségügyi problémák kialakulásának és körükben jóval többen követnek el öngyilkosságot is.

Milyen tünetei vannak a depressziónak? Nos, akár egy idősebb, akár egy fiatalabb személyt támad meg ez a betegség, a tünetek hasonlóak. Például az ok nélküli szomorúság. De az adott személy érezheti magát bűnösnek vagy éppen értéktelennek is. A depresszióban szenvedő személy az érdeklődését is elveszítheti, vagyis már nem foglalkozik azokkal a dolgokkal, amelyek korábban örömet jelentettek a számára.

A depressziós személynek csökkenhet az étvágya, ezzel együtt pedig a súlya is. Úrrá lehet rajta nyugtalanság és fáradtság, határozatlanná válhat és koncentrálási gondjai is adódhatnak.

Habár ezek a tünetek megjelenhetnek idős embereknél, ők általában nem a szomorúság, hanem a meglévő betegségeik miatt szoktak panaszkodni.

A depresszió általában azoknál a személyeknél jelenik meg, akik sok időt töltenek egyedül, azaz magányosak. Nekik is szükségük van beszélgetésre, amit terápiaként is alkalmazhatunk. Ma már egyre kevésbé divat, hogy az idős rokonról a család valamelyik tagja gondoskodik, márpedig az nagyon sokat segítene, hogy az idős személy is hasznosnak érezze magát, mivel aki azt érzi, hogy fontos a személye és a jelenléte, nem fog szomorkodni.

A fizikai aktivitás még idősebb korban is védelmet jelenthet a depresszió ellen. Léteznek ma már idősebbeknek való tornagyakorlatok, amelyeket akár egy széken ülve is el lehet végezni. Ne hagyja, hogy idős rokona depresszióba süllyedjen, hiszen mi is megöregszünk, és a minta öröklődik. Ahogy mi bántunk idős rokonunkkal, velünk is úgy fognak bánni a szeretteink.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Fenyő illóolaj
  2019-08-02 22:51:47, péntek
 
 



A fenyőről sok minden eszünkbe juthat, de lehet, hogy sokan nem is gondolnak arra, hogy a fenyő tűleveleiből is készítenek illóolajat, amit aztán nagyon sok mindenre használhatunk. A fenyőillóolaj többek között enyhíti az ízületi fájdalmat és hatékonyan kezeli a bronchitist. Ez az illóolaj csökkenti a köhögést és az influenza kellemetlen tünetei ellen is be lehet vetni.

Jótékonyan hat az izomfájdalomra, vagyis megszünteti azt, illetve csökkenteni tudja a reumatikus fájdalmakat. A fenyőillóolaj csökkenti a fáradtságot és megakadályozza a fertőzések kialakulását, mindemellett a csontok egészségét is javítani tudja.

A fenyőillóolaj antimikrobiális és antibakteriális hatásokkal rendelkezik, növeli a légzésfunkciót, megtisztítja a testet és természetes antiszeptikus hatása is kiemelkedő.

A fenyő illóolaja magas koncentrációban tartalmaz szerves vegyületeket, amelyek segíthetnek a veszélyes fertőzések leküzdésében. Emiatt aktív hatóanyagként is bátran használható. A fenyőillóolajban található vegyületek hatékonyan küzdenek a patogén baktériumok és a gombák ellen.

Fenyő tűlevelei és a belőle készült illóolaj pici üvegcsében.
A fenyőről sok minden eszünkbe juthat, de lehet, hogy sokan nem is gondolnak arra, hogy a fenyő tűleveleiből is készítenek illóolajat, amit aztán nagyon sok mindenre használhatunk. A fenyőillóolaj többek között enyhíti az ízületi fájdalmat és hatékonyan kezeli a bronchitist. Ez az illóolaj csökkenti a köhögést és az influenza kellemetlen tünetei ellen is be lehet vetni.

Jótékonyan hat az izomfájdalomra, vagyis megszünteti azt, illetve csökkenteni tudja a reumatikus fájdalmakat. A fenyőillóolaj csökkenti a fáradtságot és megakadályozza a fertőzések kialakulását, mindemellett a csontok egészségét is javítani tudja.

A fenyőillóolaj antimikrobiális és antibakteriális hatásokkal rendelkezik, növeli a légzésfunkciót, megtisztítja a testet és természetes antiszeptikus hatása is kiemelkedő.

A fenyő illóolaja magas koncentrációban tartalmaz szerves vegyületeket, amelyek segíthetnek a veszélyes fertőzések leküzdésében. Emiatt aktív hatóanyagként is bátran használható. A fenyőillóolajban található vegyületek hatékonyan küzdenek a patogén baktériumok és a gombák ellen.



A fenyőillóolajat aromaterápiaként is lehet használni, mivel a testet és a lelket is pihenésre ösztönzi. Nemcsak megnyugodni segít ez az illóolaj, hanem energizál is, így nagyon hasznos lehet, ha a szervezetünkben felgyülemlő stressz szeretnénk csökkenteni.

A fenyő illóolajat természetes fájdalomcsillapítóként is alkalmazhatjuk. Hatékonyan lazítja el az izmokat, amellett, hogy az ízületi fájdalmakat is sikeresen enyhíteni tudja.

A fenyőillóolaj olyan anyagokat tartalmaz, amelyek segítik a szervezetet megszabadulni a felhalmozódó méreganyagoktól. A fenyőillóolaj szabadgyök-fogó hatással rendelkezik, így védelmezi a szervezetet a betegségek kialakulása ellen.

A különféle bőrproblémák kezelésében ez az egyik leghasznosabb illóolaj. Lehet alkalmazni ekcéma, pikkelysömör, rovarcsípés és pattanás esetén is. Rendszeres használatával - hordozóolajjal keverve - a bőr újra puha lesz. Az olaj antioxidánsként hat, így alkalmazható az öregedési folyamatok lassítására, de használatával csökkenthetjük a ráncokat, és repedező, száraz bőrre is alkalmazható.

A fenyőillóolaj fokozza az anyagcserét és megtisztítja a szervezetet, így képes a bélproblémák megszüntetésére. A vesék egészségét is megtámogatja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A gránátalma gyógyhatásai
  2019-08-02 00:15:38, péntek
 
 



Az erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkező gránátalma gyümölcslé számos krónikus betegség ellen eredményesen veszi fel a harcot, beleértve a rákos megbetegedéseket, például az emlő-, a tüdő- és a prosztatarákot.

A gránátalma csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, az LDL (rossz koleszterin) csökkentésével és a HDL (jó koleszterinszint) emelkedésével.

A gránátalmalé csökkenti a magas vérnyomást. Emellett tanulmányok igazolják, hogy azok a személyek, akik napi rendszerességgel fogyasztanak gránátalmalevet, sokkal jobban teljesítenek a memóriateszteken, szemben azokkal, akik nem fogyasztanak ilyen gyümölcslevet. A gránátalma javítja az agy működését és megakadályozhatja az Alzheimer-kór kialakulását, vagy ennek a betegségnek lassíthatja a lefolyását.

A gránátalma segíthet megakadályozni a porc károsodását, ezért ha javítani szeretné csontjai egészségét, kezdje a napot gránátalmalé ivásával.

A gránátalmalé rendszeres fogyasztása megszüntetheti az emésztési zavarokat, mivel ez segíthet az antibakteriális tulajdonsággal rendelkező enzimek kiválasztásában. Ha rendszeresen fogyasztja, elkerülheti az olyan emésztési problémákat, mint hányinger, hasmenés, székrekedés és bélflóra-károsodás.

A gránátalmalé tisztító hatásokkal is bír, ami jó hatással van a testsúlyra, így bátran beillesztheti a fogyókúrás programjába ezt az egészséges italt.

A gránátalma sokféle kozmetikai szer kedvelt összetevője és ennek nem más az oka, minthogy jó hatással van a bőrre. Védelmet nyújt a bőr számára a szabad gyökökkel szemben. Hatékonyan regenerálja a sebgyógyulást és elősegíti a sejtek megújulását. Csökkenti a ráncokat és a finom vonalakat. Nedvességet biztosít a száraz bőr számára. Megakadályozza a pattanások kialakulását.

A gránátalma tápanyagokban rendkívül gazdag, hiszen tartalmaz folsavat, niacint, kalciumot, káliumot, vasat és többféle vitamint is.

A gránátalmából nyert olaj gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Ez megkönnyíti a szabad gyökökkel szembeni harcot, ezzel megakadályozza a bőr idő előtti öregedését.

A gránátalmaolaj tökéletes a száraz bőrre, hiszen hatékonyan hidratálja azt. A gránátalmamag-olaj vasat is tartalmaz, amely segít az oxigén szállításában. Ettől pedig a bőr újra szép, egészséges színezetet ölt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2019.07 2019. Augusztus 2019.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 42 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 389
  • e Hét: 9171
  • e Hónap: 40657
  • e Év: 245358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.