Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
UEFA: Van Dijk lett 2019 legjobb európai férfi labdarúgója
  2019-08-29 22:36:43, csütörtök
 
  Az elmúlt év legjobb férfi játékosa_védője Van Dijk - Lionel Messit és Cristiano Ronaldót előzte meg a szavazáson.
UEFA: Virgil Van Dijk (Liverpool játékosa)lett 2019 legjobb európai férfi labdarúgója
,,Ez egy hosszú út volt, nem vagyok olyan játékos, aki 18 évesen kiemelkedett volna, minden lépcsőfokért keményen megdolgoztam. Ez is a részem. Óriási köszönet jár mindenkinek, aki segített benne. Ronaldinhóra nagyon felnéztem gyerekként, ahogyan az utcán megtanult játszani az elképesztő, remek futballista volt. De nem tudnék egyetlen embert, egyetlen játékost kiemelni. Mindenkitől tanultam, akivel találkoztam az utam során, s mindenkinek köszönöm, hogy most itt állhatok" - fogalmazott a győztes Virgil van Dijk.
...... ......



*
- Az elmúlt év legjobb női játékosa Lucy Bronze
Budapesten, a Lyon játékosaként emelhette magasba a BL-serlegét, most videón üzen és mond köszönetet az egyéni elismerését - főleg csapattársainak.
...... .....



- Sokat sírtál Cristiano miatt? - kérdezik Messitől Ronaldo kapcsán
... miután megkérdezték tőlük, hogy mennyire hiányoztak egymásnak. Nevetnek egy jót a kérdésen és mindketten illedelmesen válaszolnak, hogy persze. Ronaldo azt mondja, egészen különleges volt a csatájuk, most pedig azt reméli, hogy előbb-utóbb leülnek egy vacsorára és átbeszélik a közös tíz-tizenöt évüket.
- Az elmúlt év legjobb támadó játékosa: Lionel Messi (Barcelona)
.........



- Az elmúlt év legjobb egyenlő játék : Johakim Watzkim és Scott, aki minden B.L. mérkőzésre gyalog futott.

- Az elmúlt év legjobb kapusa: Alisson (Liverpool),

- - Az elmúlt év legjobb közép pályása: Frenkie de Jong (Ajax/Barcelona)

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Fradi csapata 15 év után újra a Európa Liga főtáblán
  2019-08-29 22:06:24, csütörtök
 
  Európa Liga, rájátszás, visszavágó:
FTC - Suduva (Litvánia) 4:2 -re győzött.
Gólszerzők: Varga (36., tizenegyesből), Boli (45+1), Tokmac (66.), Signevich (90+6.) illetve Verbickas (11.), Topcagic (64.)

Továbbjutott: a Ferencváros, 4-2-es összesítéssel
...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Mutatunk néhány halálcsoportot a Bajnokok Ligájában
  2019-08-29 12:39:27, csütörtök
 
  A négy kalap már ismert, ahogy azt is tudjuk, egy ország két klubja nem kerülhet azonos csoportba, mint ahogy bizonyosan elkerülik egymást az orosz és az ukrán együttesek. A játék kedvéért összedobtunk néhány igazi ,,halálcsoportot".

Barcelona, Dortmund, Inter, Galatasaray
Juventus, Real Madrid, Olympiakosz, RB Leipzig
Manchester City, Atlético Madrid, Leverkusen, Atalanta
Liverpool, Ajax, Valencia, Lokomotiv Moszkva

Ma 2019.08.29én volt a csoportok sorsolása
...... .........


........


Az "F" csoport a halálcsoport. mert itt szerepelnek a legjobb csapatok, melyek a világ színvonalon elöl állnak.

- Legelsőként a PSG-t húzták ki a sorsoláson, a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató francia klub az A-csoportban a Real Madriddal, az FC Bruges-zsel és a Galatasarayjal csap majd össze.
- Szoboszlai Dominik csapata, a Red Bull Salzburg a címvédő Liverpoollal került egy kvartettbe, a Napoli és a Genk küzd még az E-csoportban a továbbjutó helyekért.
- Gulácsi Péter és Willi Orbán a G-csoportból próbálhatja meg kiharcolni a legjobb tizenhat közé kerülést, az RB Leipzignek a Zenit, Benfica, Lyon trióból kellene megelőznie legalább két csapatot.

A CSOPORTKÖR MENETRENDJE
1. forduló: szeptember 17-18.
2. forduló: október 1-2.
3. forduló: október 22-23.
4. forduló: november 5-6.
5. forduló: november 26-27.
6. forduló: december 10-11.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Négy szomszédos ország a B.L. főtábláján
  2019-08-29 12:35:42, csütörtök
 
  Tegnap véglegessé vált a Bajnokok Ligája 32-es mezőnye. Magyarországon ugyan ezúttal sem lesz BL-csoportmeccs, de négy szomszédos országban igen.
Ott van a főtáblán az osztrák Salzburg (Szoboszlai Dominik csapata), az ukrán Sahtar Doneck, illetve a horvát Dinamo Zagreb (a Fradit búcsúztatták a BL-ből) és a szerb Crvena Zvezda. Szinte szomszédunk, V4-es harcostársunk Csehország bajnoka, a Slavia Praga is bejutott a 32 közé. (Hogy teljes legyen a szomszédkör:
- a román bajnokot éppen a Slavia Praga verte ki a rájátszásban, így a CFR Cluj az Európa-liga csoportkörében folytatja. A szlovén bajnok Maribor szintén az Európa-liga rájátszásában van, akárcsak a szlovák Slovan Bratislava. És persze a Fradi is. Itt van még további szerb, ukrán, horvát és román csapat is.)
- Magyar csapat éppen tíz éve jutott be utoljára a Bajnokok Ligája-csoportkörébe. A Debrecennek akkor annyiban egyszerűbb dolga volt, hogy eleve a második csoportkörből indult (most már az elsőből startol a magyar bajnok, ahol simán jöhet erős ellenfél). A Debrecen 2009-ben a svéd bajnok Kalmar ellen kezdett, idegenben lőtt góllal, 3-3-as összesítéssel ejtette ki, ezután az észt Levedia jött (két 1-0-s győzelem), majd a főtábláért a bolgár Levszki Szófiát verték idegenben és otthon is. Magabiztos menetelés, hat meccsből ötöt megnyertek. A Bajnokok Ligája csoportkörében aztán 0 ponttal, utolsó helyen zártak, de ez annyira nem meglepő egy Liverpool, Fiorentina, Lyon hármas ellen.
Az elmúlt tíz évben a BL-küszöbéig is csak egyetlen magyar csapat jutott.
Tavaly a Videotonnak összejött legalább a rájátszás. A székesfehérváriak az AEK Athénnal játszottak, az otthoni vereség után idegenben 1-1 lett, a Vidi így az Európa-ligájában folytatta. Utólag azt lehet mondani, hogy nem volt rossz a Vidi sorsolása, a görögök a BL-csoportkör leggyengébb teljesítményével, 0 ponttal, mindössze 2 rúgott és 13 kapott góllal esett ki. (Igaz a Bayern, az Ajax és a Benfica volt a csoportban.)
Pár példa, hogy a magyar csapatok elmúlt tíz év böjtje alatt milyen országoknak és hányszor jött össze a Bajnokok Ligája főtábla:
Egyszer:
Szlovákia: M©K ®ilina, 2010
Lengyelország: Legia Warsaw, 2016
Azerbajdzsán: Qarabağ, 2016
Kazahsztán: Asztana, 2015

Kétszer:
Szlovénia: Maribor 2014, 2017
Ausztria. Eleve főtáblás idén a Salzburg. Selejtezőből: Austria Wien 2013
Bulgária. Ludogorec 2014, 2016.
Izrael: Hapoel Tel-Aviv 2010, Maccabi Tel-Aviv 2015

Háromszor:
Ciprus. APOEL 2011, 2014, 2017
Szerbia. Partizan 2010, Crvena Zvezda 2018, 2019

Négyszer:
Románia. Eleve főtáblás volt CFR Cluj 2010-ben és az Oțelul Galați 2011-ben. Selejtezőből jutott be a CFR Cluj 2012-ben, és a Steaua București 2013-ban.
Csehország. Eleve főtáblás volt a Viktoria Plzeň tavaly. Selejtezőből jutott be: Viktoria Plzeň 2011, 2013. Slavia Praha 2019.
Fehéroroszország. BATE 2011, 2012, 2014, 2015.

Ötször
Horvátország, mindannyiszor a Dinamo Zagreb (2011, 2012, 2015, 2016, 2019)

- A Fradi ma játszik azért, hogy legalább az Európa-liga összejöjjön. Az is egy érdekes statisztika, hogy a második számú kupában milyen a magyar szereplés, de arról majd holnap, attól függően, mire jut a Fradi a Suduvával. Több ország, így a csehek, de főleg az osztrákok éppen az EL-ben alapozták meg, hogy kiemelt helyen legyenek a Bajnokok Ligájában.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
A Bak az egyik legöregebb lélek
  2019-08-29 12:27:35, csütörtök
 
  Bak jegyűként a legidősebb lelkek közé tartozol. Nagyon öreg lélek lakozik benned, akire már ráfér, hogy ebben az inkarnációjában lazítson, és lassítson időnként. Szóval, érdemes lenne kikapcsolni a folyamatos és megfeszített munkából. Megérdemelnéd...

További jegyűek
Talán magad is kitalálod, Vízöntő jegyűként az állatöv legfiatalabb jegyét képviseled. Szinte még ártatlan kisgyermekként tekintesz a világra - természetesen csak képletesen. Nem véletlen a benned rejlő gyermeki lelkesedés, a folyamatos dac a szabályok betartása ellen, ugyanakkor rendkívüli intelligenciával áldott meg a sorsod.

A Halak nagyon sokat tapasztalt lélek
A Halak jegyében születtél, így a te lelked is nagyon sokat tapasztalt már. Valójában végigjártál már minden utat. Éppen ezért nyitott szemmel jársz, rajongsz a világ szépségeiért, gyűjtöd az újabb tapasztalatokat, hiszen pontosan ez a lélekfeladatod is.

A Skorpió lelke érett
A lelked számtalan kalandot és izgalmas tapasztalatot gyűjtött, amit a mostani életedbe is áthoztál, ha a Skorpió jegyében születtél. Téged különösen vonz a szemmel nem látható világ, és belül, a lelked pontosan tudod, a lélek halhatatlan. Ezért is érdemes ebben az életedben is fejlődnöd.

A Nyilas lelkében még tinédzser
A lelked a tinédzserek korának felel meg, ha a Nyilas jegyében születtél. Fiatal vagy, előtted még az élet minden tekintetben. Azért születtél a mostani reinkarnációba, hogy gyűjtsd a tapasztalatokat, tanulj, inspirálódj, fejlődj. Nem véletlenül vagy annyira kíváncsi, téged valóban minden érdekel.

A Mérleg tapasztalt lélek
Idős és tapasztalt lélek vagy te is, ha a Mérleg jegyében születtél. Számtalan korábbi életed során rendkívül sok tapasztalatot gyűjtöttél, most mégis az a legfontosabb, hogy a jelenlegiben találj önmagadra és a valódi boldogságra.

A Rák nagyon idős lélek
Rák jegyűként sokat éltél, nagyon sok előző élettel a hátad mögött reinkarnálódtál a mostani világba. Idős lélek vagy, a szíved ugyanakkor örökké fiatal. Bölcs és tapasztalt emberként a jelenlegi életedben okos tanácsokkal segíthetsz másoknak.

Az Oroszlán is öreg lélek
A lelked pontosan olyan értékes, és úgy ragyog, mint az igazán idős embereknek, ha az Oroszlán jegyében láttad meg a napvilágot. Öreg lélek vagy, hiszen akár ezer életet is megtapasztalhattál már az újjászületések körforgásában.

A Szűz öreg lélek lehet
A lelked kifejezetten rejtélyes, olyan, mint az Enigma, ha a Szűz jegyében születtél. Megfejthetetlen vagy. Biztosan számtalan inkarnáción vezetett az utad a mostani életedbe, de a lelked érettségét titok és homály fedi. Te talán érezhetsz valamit belül, a lelked mélyén...

A Kos lelke fiatal
A lelked viszonylag fiatal, ha a Kos jegyében születtél, de azt nem lehet rád mondani, hogy még ki sem bújtál a tojáshéjból. Az egészen biztos, hogy hosszú utad elején jársz, még bőven akad lehetőséged, hogy magasabb spirituális szintekre lépj. Élvezd a fiatalságodat.

A Bika lelke középkorú
A lelked nagyjából a középkorú emberek érettségének felel meg, ha a Bika jegyében születtél ebben az inkarnációdban. Már komoly tapasztalatokkal rendelkezel, amelyekhez újabb és újabb spirituális élményeket gyűjthetsz a mostani életedben.

Az Ikrek öreg lélek
Lelked olyan életkorba lépett képletesen a jelenlegi születésedkor, mint az épp frissen nyugdíjba vonult emberek. Fontos, hogy Ikrek jegyűként új ismereteket gyűjts, találj hobbit, és tartsd formában kiváló kommunikációs képességeidet, így válhatsz a következő életedre még a mostaninál is bölcsebbé.

Bak
Szent Mihály arkangyal segít neked ezen a héten, hogy a terveidet tökéletesre formálhasd, és persze el is indulhass a megvalósítás felé. Haniel arkangyal támogat, hogy ehhez elengedhess magadból minden félelmet és bizonytalanságot, és megerősíthesd végre a lelkedet. A megérzéseiden keresztül kapod most az angyali segítséget. Figyelj a belső hangokra a héten.
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Mai nap aranyos képei
  2019-08-29 12:21:25, csütörtök
 
  ...... ........... ........



...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Ferenc pápa: A betegekben ott van Jézus,
  2019-08-29 12:15:45, csütörtök
 
  Ferenc pápa: A betegekben ott van Jézus, aki hív, hogy vegyük gondjainkba őket!
...... ...........


A Szentatya augusztus 28-án az Apostolok cselekedeteiről szóló katekéziseit folytatta. Azokról a versekről elmélkedett, amelyekben Péter a betegek között jár és a feltámadt Jézus első tanúságtevőjének bizonyul (5,12.15-16).
Ferenc pápa katekézisének fordítását teljes terjedelmében közreadjuk.
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Bizottság alakult a pápa és az al-Azhar főimámja által .....
  2019-08-29 12:14:14, csütörtök
 
  ,,Még ha sajnos gyakran a gonoszság, a gyűlölet, a megosztottság kerül is be inkább a hírekbe, elrejtve létezik egy óceán nagyságú jóság, amely növekszik és reményt jelent a testvériség és a béke világa építésének lehetősége útján..."
Ferenc pápa és Ahmad et-Tajjeb, a szunnita iszlám legfőbb vallási központjának vezetője, az egyiptomi al-Azhar egyetem és mecset főimámja februárban az Egyesült Arab Emírségekben írta alá azt a dokumentumot, amely az emberi testvériségről szól a világ békéje és a közös együttélés érdekében. Augusztus 19-én bejelentették: Abu Dzabiban létrejött egy bizottság a dokumentum gyakorlati megvalósítására.
Bizottság alakult a pápa és az al-Azhar főimámja által aláírt dokumentum gyakorlati megvalósítására
...... ............


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Erdő Péter bíboros vezette a Veni Sanctét az egri bazilikába
  2019-08-29 12:07:40, csütörtök
 
  Erdő Péter bíboros vezette a Veni Sanctét az egri bazilikában
...... .......



...... .....


Az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő köznevelési intézmények pedagógusai és lelkipásztorai Ternyák Csaba érsek hívására augusztus 28-án az egri bazilikában tanévnyitó szentmisére gyűltek össze, melynek főcelebránsa Erdő Péter bíboros, prímás volt. A szentmise után az egri főpásztor átadta az idei Szent Gellért-díjakat, majd ünnepélyesen megnyitotta az egyházmegyében a 2019-2020-as tanévet.
- A Szent Gellért-díj ezüst fokozatát vehette át Ágoston Zsolt, Bencsik Lajosné, Farkasné Besenyei Mária, Kalóné Kovács Mária, Menyhártné Kormos Klára, Molnár Csaba és Szekeres Istvánné. A díj arany fokozában részesült Barta Judit, Lanszkiné Donkó Márta, Putz József és Sándor Tóth Éva.
A székesegyházban jelen lévő közel kétezer pedagógust - akik húszezer gyermek oktatásáért felelősek - és a helyi közélet képviselőit Juhász Ferenc, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának (EKIF) elnöke köszöntötte. A szentmise kezdetén a bazilikában összegyűlt hívek a Szentlelket hívták segítségül.
Erdő Péter szentmisén mondott homíliáját teljes terjedelmében közöljük:
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Elhunyt Kocsár Miklós zeneszerző Életének 86. évében
  2019-08-29 11:54:08, csütörtök
 
  ...... .......


Életének 86. évében csütörtökön elhunyt Kocsár Miklós Kossuth-díjas zeneszerző, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja - közölte az MMA Titkársága.
Kocsár Miklós a 20. századi nagy magyar kórushagyomány örökségének egyik legméltóbb képviselője volt, műveit rendkívüli szuggesztivitással alkotta, zeneköltői munkássága kiemelkedő - hangsúlyozták a közleményben, hozzátéve, hogy művei között oratóriumokat, kórusműveket, dalokat, különböző hangszerre írt kamaradarabokat, zenekari darabokat, szimfonikus és versenyműveket, valamint pedagógiai műveket egyaránt találni.
Kocsár Miklós 1933. december 21-én született Debrecenben. A Zeneművészeti Főiskolát 1959-ben végezte el Farkas Ferenc tanítványaként. 1963-ban a Zeneműkiadó szerkesztője, majd a Madách Színház zenei vezetője, karmestere volt. 1972-től tanított a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközéiskolában mint zeneszerzés-tanár. 1974 és 1983 között a Magyar Rádió népzenei rovatának vezetője, majd 1983 és 1995 között a zenei főosztály helyettes vezetője volt. 1996-tól a Vántus István Társaság tiszteletbeli elnöke, 1992-ben az MMA egyesület egyik alapító tagja, 2001-2004-ben az elnökség tagja volt. Köztestületté alakulása óta az MMA rendes tagja volt.
Erkel Ferenc-díjjal kétszer - 1973-ban és 1982-ben - is kitüntették, az érdemes művész címet 1987-ben, a Bartók-Pásztory-díjat 1992-ben, az Ezüst Toll kitüntetést 1998-ban, a Magyar Művészetért Alapítvány díját 1999-ben kapta meg. 2004-ben elnyerte a KÓTA díját, 2005-ben a Kölcsey-emlékplakettet.
2000-ben vehette át a Kossuth-díjat zeneszerzői tevékenységéért, különös tekintettel világszerte elismert kórusműveire: a kortárs magyar zene hírnökeire. 2014-ben a Magyar Érdemrend Középkereszt a csillaggal polgári tagozat kitüntetéssel és a Nemzet Művésze díjjal ismerték el.
Kocsár Miklóst a Magyar Művészeti Akadémia saját halottjának tekinti. Temetéséről a család később intézkedik.
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2019.07 2019. Augusztus 2019.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 400 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 464
  • e Hét: 11526
  • e Hónap: 24202
  • e Év: 257949
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.