Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Csak Te!
  2019-08-30 20:31:49, péntek
 
  ,,Minden és mindenekben Krisztus." Kolossé 3,11

Mi, keresztyének, hajlamosak vagyunk arra, hogy időnk nagy részét olyan lelki élmények megszerzésére fordítsuk, amelyek valamiképpen tartós győzelmet biztosítanak számunkra a mindennapi élet örömei és bajai közepette. Összejövetelekre, konferenciákra járunk, hogy megtaláljuk azt, ami megoldja életünk problémáit. Gyönyörű kiállítású füzetek biztosítanak minket afelől, hogy dr. XY szenzációs új felfedezést közöl velünk, amelynek nyomán annyira tele leszünk Szentlélekkel, hogy az ,,radioaktívvá" tesz bennünket. Vagy egy-egy buzgó szomszédunk valósággal erőnek erejével elvonszol minket a város nagy előadótermébe, ahol bemutatják majd nekünk a bővölködő élethez vezető legújabban fölfedezett rövid utat.

Rengeteg a csábító ajánlat. Itt egy prédikátor reklámozza a kiteljesedéshez vezető királyi utat. Egy másik a győzelem hármas titkáról beszél. Egy prédikátor ígéri, hogy nekünk adja az elmélyült élet kulcsát. Egy gyűlésen valaki beszámol a megszentelődéshez vezető öt egyszerű lépésről. Vagy szinte megszállottjai leszünk a testi gyógyulásnak, mintha az volna az élet legfontosabb dolga: hirtelen áttérünk a keresztyén pszichológiával való foglalkozásra, majd átváltunk az emlékezőképességünk gyógyítására. Átkelünk tengereken és világrészeken a magasan szárnyaló lelki újdonságok keresése közben.

A felsorolt propagátorok között kétségkívül vannak becsületesek is, és bizonyos dolgoknak, amiket ajánlanak, van némi értékük is. De ha visszatérünk a mindennapi életbe, megállapítjuk, hogy nincs gyorsforgalmú út a megszentelődéshez, hogy a problémáink nem tűntek el, és hogy nap mint nap az Úrtól való függőségben kell élnünk.

Végül meg kell tanulnunk, hogy jobb, ha az Úr Jézussal foglalkozunk, mint a tapasztalatokkal. Aki Hozzá fordul, nem csalódik. Amire szükségünk van, azt mind megkapjuk Tőle. Ő mindenben megelégít.

A. B. Simpson (1844-1919, egy világméretű missziói mozgalomnak a megalapítója) fiatal éveit tapasztalatok keresésével töltötte, de azok nem elégítették ki. Ezután írta meg csodálatosan szép énekét, amelynek címe: ,,Ő Maga", és amelynek első versszaka és refrénje így hangzik:

Egykor az áldást kerestem,
most csak Őt magát!
Egykor érzésekre vártam,
most csak Igédre vágyom!
Egykor ajándékaidat kerestem,
most az Ajándékozót!
Egykor a megszentelődést kerestem,
- most csak az Urat!
Mostantól fogva mindörökké
Te vagy nekem a legdrágább,
azok helyett, amit adtál!

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Tárd Isten elé nyomorúságodat!
  2019-08-30 19:42:02, péntek
 
  "Segítségül hívám az Urat." (Zsolt 118,5)

Itt ez áll: Segítségül hívám az Urat. Ebből halld meg, hogy meg kell tanulnod segítségért kiáltani. Ne ülj vagy feküdj a padon magadban, ne csüggeszd le és ne lógasd fejedet, gondolataiddal magadat ne mardosd és ne emészd, ne aggódj, és ne gondolkodj azon, hogyan szabadulhatnál meg bajodtól. Ne csak azt nézd, hogy mily rosszul megy dolgod, mekkora a fájdalmad, milyen nyomorult ember vagy. Hanem rajta, te bámész, hullj térdre, szemedet és kezedet emeld az égre, először mondj egy zsoltárt vagy egy miatyánkot, majd tárd bajodat sírással, panasszal és kiáltással Isten elé! Isten azt akarja, hogy szükségedet eléje terjeszd. Ne tartsd magadnál, ne cipeld magaddal, ne rágódj, ne gyötrődj, ami által egy bajból kettőt, sőt, tízet és százat csinálsz.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Kijárat nélküli labirintusban
  2019-08-30 19:22:25, péntek
 
  ,,Tudjátok meg, hogy utolér benneteket vétketek büntetése." 4Mózes 32,23

Ebbe a világba Isten változhatatlan alapelveket épített be, és akármilyen csavaros eszű és rafinált az ember, ezek alól nem tudja kivonni magát. Az alapelv az, hogy senki nem menekülhet meg sértetlenül bűnei következményei elől.

Vannak köztünk, akik már gyermekkorunkban megtapasztaltuk, hogy ha dzsemet vagy más édességet nassoltunk, olyan áruló nyomokat hagytunk magunk után, amelyeket édesanyánk rögtön fölfedezett. Ez az igazság azonban érvényes egész életünkre nézve, életünk minden területén.

Figyelemre méltóan illusztrálja ezt az igazságot az ,,Eugen Aram álma" c. vers. Abban a hitben, hogy ,,tökéletes bűntényt" követ el, Aram meggyilkolt egy embert, és holttestét a folyóba dobta, amelynek vize ,,fekete volt, mint a tinta, és nagyon mély". Másnap lement a folyóhoz, ahol a gaztettet elkövette.

...és fölkereste az átokverte folyót,
vadul nézett rá, már rosszat sejtett,
megpillantotta a mederben a hullát:
a víz kiszáradt; a folyó hűtlen lett.

Ekkor betakarta a testet egy óriási halom falevéllel, de a következő éjjel nagy vihar volt, és a holttest ismét láthatóvá vált.

Lerogyott a partra és sírni kezdett,
megrettent, hogy nincsen titka többet,
nem lett cinkos a víz és a föld sem,
nincs hely, ahol a bűn elrejtőzhet,
tengerben sem talán,
a mélység sem rejti el igazán...

Végül elásta áldozatát egy távoli barlangban, de évekkel később fölfedezték a csontvázat, rábizonyították a gyilkosságot és elítélték. Bűne utolérte őt.

A bűn azonban másféleképpen is utolér minket E. Stanley Jones mondja, hogy az elkövetett bűn ,,belső torzuláshoz vezet, belső pokolhoz, amelyben elveszítjük önbecsülésünket, arra kényszerít bennünket, hogy egy földalatti, kijárat nélküli labirintusban bolyongjunk".

De még ha ebben az életben nem is lepleződik le a bűnünk, az örök életben bizonyosan utolér. Ha itt és most az Úr Jézus vére nem törli el, akkor az ítélet napján nyilvánvaló lesz bűnünk. Akár cselekedetről, gondolatról, indítékról vagy szándékról van szó, súlyosan terhel majd, és magára vonja az ítéletet, amely természetesen így szól: ,,Örök halál!"

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Nyomorúság
  2019-08-30 19:18:48, péntek
 
  ,,Amikor az asszony szül, fájdalma van. - Így most titeket is szomorúság fog el, de ismét meglátlak majd titeket, és örülni fog a szívetek." (Jn 16,21-22)

A nyomorúság olyan, mint egy szülés, amely által az új ember megszületik, az ó meghal. Mert a hit és az Ige tekintélye ilyen gyakorlatokban növekszik. Ha valakire börtön, kard, pestis vagy halál vár, mondja ezt: Íme, én most éppen szülök. Ebben helyt kell állanom, Istenben bíznom, és a szülési fájdalmakat elviselnem addig, míg nem szülök. - A kitartáshoz a hit hatalmas munkájára van szükség. Mindamellett nincs más út, amelyen megmenekülhetnénk. Ez az élet ne legyen más, mint az óember iránti gyűlölet, keresése és vágya az új ember életének. Az evangélium olyan Ige, amely nem olyan gyermekeket nemz, akik a pusztában maradnak, hanem, miután őket nemzették, fiatalemberek és ifjú szüzek lesznek, házasságra alkalmasak, akik tanítanak és más lelki gyermekeket nemzenek.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Bármi áron
  2019-08-30 08:16:03, péntek
 
  ,,Uram, ki lehet sátradnak vendége, ki tartózkodhat szent hegyeden? ...aki esküjét nem vonja vissza, ha kárt vall is." Zsoltár 15,1.4

A 15. zsoltárban Dávid olyan személyt ír le, aki közösségben van Istennel. Az ilyen ember egyik jellemvonása az, hogy állja a szavát, még ha nagy árat is kell fizetnie érte. Ha megígér, vagy megfogad valamit, azt mindenáron teljesíti.

Nézzük például azt a keresztyén embert, aki eladja házát. Vevő jelentkezik, aki kész megadni a házért a kért árat, és megegyeznek az eladásban. Mielőtt azonban a szerződést aláírnák, jelentkezik egy másik vevő, aki sokkal többet ígér a házért. Jogilag az eladó talán elállhat az első ajánlattól, hogy így többet nyerjen az üzleten. Erkölcsileg azonban kötve van adott szavához. A bizalomra méltó keresztyén ember tanúságtétele forog kockán.

Más: egy hívő embernek gyulladásba jött a bölcsességfoga. Fogorvosa elküldi egy szájsebészhez, aki antibiotikummal kezeli a begyulladt fogat, és időpontot ad a betegnek a foghúzáshoz. Miután a keresztyén férfi bizonyságot tett a szájsebésznek, eltávozik a rendelőből. Hazafelé útközben találkozik egy ismerősével, aki megad neki egy másik címet, ahol feleannyi pénzért kihúznák a fogát. Természetesen kifizethetné a szájsebésznek az addigi kezelést, és azután elmehetne a másikhoz. De valóban megteheti ezt?

Zsuzsi csak az imént fogadta el egy idősebb házaspár meghívását vacsorára. Ekkor csöng a telefon, és ugyanakkorra kap egy másik meghívást fiatalok vidám összejövetelére. És Zsuzsi nehéz döntés elé kerül. Egyfelől nem akar csalódást okozni az idős házaspárnak, másfelől mindenáron szeretne együtt lenni kortársaival. Vajon hogyan fog dönteni?

A döntés olyankor a legnehezebb, amikor nagy pénzösszegről van szó. De semmiféle pénzösszeg ne csábítson el minket, hogy megszegjük ígéretünket, és ezáltal Krisztusról való bizonyságtételünket megsemmisítsük, és az Úr nevére szégyent hozzunk. Kerül, amibe kerül, meg kell cáfolnunk Voltaire cinikus megjegyzését: ,,Ha pénzről van szó, minden embernek ugyanolyan vallása van."

Isten embere ,,mindig megcselekszi azt, amit megígért, függetlenül attól, milyen árat fizet érte"

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A keresztről való beszéd
  2019-08-30 08:06:43, péntek
 
  ,,Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik üdvözülünk, Istennek ereje." (1Kor 1,18)

Az a legnagyob bölcsesség, ha a megfeszített Krisztus erőtlen alakjához ragaszkodunk, és nem botránkozunk meg benne, ha Istenről nem tudunk és nem gondolunk mást, mint hogy ő megfeszíttetett. Az ő fenséges mivoltáról való gondolatok nagyon veszélyesek. Ugyanis a fenségesség alakját a gonosz lélek is magára öltheti. A kereszt alakjában azonban nem jelenthet meg, mert abban győzetett le éa vettetett a földre, ezért is gyűlöli éppen ezt a leghevesebben. Ha az ördög a szívedbe adja, hogy Krisztus másmilyen férfiú, mint amilyennek őt itt szent Pál mutatja, akkor szólj így: - Nem így van, minden szavával hazudik. - Ezért ne is törődj szavaival. Aki üdvözülni akar, annak úgy kell gondolkoznia, mintha a földön rajta kívül senki más nem lenne és a Szentírásban Isten minden vigasztalása és ígérete egyedül neki szólna, mintha egyedül őérette íratott volna meg.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2019.07 2019. Augusztus 2019.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 219 db bejegyzés
e év: 7854 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 420
  • e Hét: 13994
  • e Hónap: 25869
  • e Év: 213671
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.